Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kcal cz 8 - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-17, 15:55   #2641
Margot85
Wtajemniczenie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca

Cytat:
Napisane przez zooska Pokaż wiadomość
Margot Rzeczywiście trochę nie pomyślała mama, że nie ma możliwości przyjazdu to nie ma...hm lepiej nie jechać po tak męczącej pracy i 2 godzinach snu, bo jeszcze wypadek można spowodować:/
Chociażby ale chodzi też o to , że nie ma przymusu uczestnictwa w pogrzebach ludzi, którzy nam bliscy nie są, Tż mi powiedział, że jakby to jego kolega dobry był to by i na zwolnienie poszedł i już była na miejscu ale tego człowieka nawet nie lubił i zdania z nim od 20 lat nie zamienił nawet i to hipokryzja by wręcz była płakać teraz nad jego grobem. A mnie drażni, że jego mama mnie chce w to wciągać, jakieś gierki emocjonalne. Ja prosty człek jestem i stoję murem za Tz jakbym uważała, że robi źle i zachowuje się niemoralnie to bym przecież z nim nie była. dobra już kończę marudzenie
Stary 2012-08-17, 16:07   #2642
czbasia
Zakorzenienie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca

Boshee.. ile Wy piszecie. Nie bylo mnie pol dnia a juz tyle do nadrobienia No ale lepsze to niż cisza. Przynajmniej nie ma czasu na nude Biore sie za nadrabianie Was;0
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 16:08   #2643
zooska
Zakorzenienie

http://www.youtube.com/watch?v=jBIqC_WtirM

Sobie to poćwiczyłam
Chciałabym Tiff zrobić, ale zawsze strasznie mnie boli brzuch po niej, ale tak nienaturalnie, nie w sensie, że zakwasy czy cos, ale boli bardzo że nie mogę ćwiczyć.

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Boshee.. ile Wy piszecie. Nie bylo mnie pol dnia a juz tyle do nadrobienia No ale lepsze to niż cisza. Przynajmniej nie ma czasu na nude Biore sie za nadrabianie Was;0
Baaaardzo dobrze Odpisuj odpisuj kobito^^!

68kg->63kg -> 61kg->60kg ->59kg->...->58kg->57kg
zooska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 16:12   #2644
Ladywithweapon
Zadomowienie

Margot ja sama nie lubię strasznie pogrzebów (a kto w sumie lubi) i chodzę tylko do najbliższych. Nikt nie ma prawa was zmuszać, żebyście przyjechali. Czasem po prostu trzeba (skoro to ktoś bliski), ale kuzyn z ktorym się nie utrzymywało kontaktu to nie jest osoba bliska. Oj te teściowe :P

Ja się najadłam tymi plackami Pełen talerz- trudno hahahah wieczorem same gruszki będą :P
Ladywithweapon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 16:13   #2645
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Dajcie jakies pomysły co mogę zrobic z jabłkami? Teściowa dała nam jabłka papierówki z działki, mam tego 3 siatki
Zrobiłam juz jabłka w cieście francuskim, racuchy z jabłkami, jabłka pieczone z cynamonem, szarlotkę, dodaję ich do wszystkiego: do musli, jako IIśniadanie, podwieczorek, skubię je cały dzień z Tż, a jeszcze cały koszyk mi ich został...
Przecież to za 4 dni będzie do wywalenia... już muszki siadają, niektóre są poobijane to takie brązowe się robią. Nawet moje zwierzaki je jedzą na IIśniadanie Jutro zrobię kompot z tych jabłkek... bo co to ma stać i gnić...:/
Zrob jablka w sloiku. Obierz upraż i do sloikow. Pozneij do nalesnikow albo szarlotki bedziesz miec Koimpot tez dobra rzecz
Stary 2012-08-17, 16:14   #2646
Juno123
Rozeznanie

GG do Juno123

Cytat:
Napisane przez Margot85 Pokaż wiadomość
Ja tak szybko się wyżalić muszę. Wczoraj po południu tak mnie teściowa zdenerwowała, że już odpisywać Wam nie mogłam spokojnie bo ciągle myślałam co zrobić. Powiem tak mój TŻ jest ogólnie rodzinny i pomocny ale są osobniki w rodzinie których nie trawi, nie znosi ich towarzystwa i po prostu omija z daleka. I w piątek tzn wczoraj rano dzwoni i mówi, że jego mama dzwoniła, że jego daleki kuzyn się utopił. TŻ , że przyjął do wiadomości i tyle-rozmowny nie jest. Nie minęły 2 godziny a ona znowu dzwoni do niego( TŻ na poligonie jako kierowca bardzo rozmawiać nie może no ale dla niej nie kłopot, nie ona mandat zapłaci ) że on ma jutro na pogrzeb przyjechac i to ze mną najlepiej i jeszcze wieńce zamawiać ( wg. mnie daleka rodzina to wystarczy zwykle kwiaty kupić a wieńce po 3 stówy niech rodzice i rodzeństwo czy tam zona zakupuje) no i on grzecznie, że teraz pracuje i będzie dziś późno ( a w nocy konkretnie po 12 godzinach jazdy starem dopiero) i ze nie zamierza jutro z rana (o 9 pogrzeb to o 3 byśmy wstać musieli żeby dojechać tam) tam jechac a dodam, że nie utrzymywał z tym "kuzynem" absolutnie zadnych kontaktów i wręcz wrogo był nastawiony do niego, więc jak do mnie TŻ zadzwonił to go poparłam bo i mi sie nie usmiechało jechac na pogrzeb osoby , której na oczy nie widziałam a matka TŻ foch i ma problem i jeszcze niby do mnie dzwoni, że mam TŻ namawiać! Ja wychodzę z założenia , że on jest dorosły i szanuje jego decyzje i zawsze jestem po jego stronie( w końcu razem jesteśmy i się wspierać mamy razem z nim a nie z jego mama!) ale dziwie się czemu ona się tak napiera i wtrąca i się zdenerwowałam i się Wam wygadałam i już mi lepiej

U mnie to samo jest, ale ze strony mojej mamusi ona wszystko wie najlepiej i ma własne wizje życia przez co wywiera na mnie straszną presje i oczywiście to dotyczy także mojego związku z Tż co strasznie go wkurza,bo boi się że jak bedziemy chcieli wziąść ślub czy mieć dziecko to dla mojej mam zawsze bedzie za wczęśnie i nie odpowiednia pora i nie może zrozumieć tego, będąc dzieckiem z rozbitej rodziny mam większe potrzeby emocjonalne. Mojego Tż najbardziej irytują telefony 5 razy dziennie i nie tłumaczy ją to, że tęskini za mną bo mieszkam z Tż, bo nie mieszkam z mamą od 15 roku życia i mając 21 lat codzinnie słyszę (Pamiętaj ufam Ci)
(wiesz jak by to była tragedia jak byś miała dziecko albo wiesz że nie chce żebyś wychodziła za mąż za M....)
I nie jest to spoowodowane tym ,że nie jest odpowiednim facetem dla mnie wręcz przeciwnie chociaż nie zarabia 10000 zł miesięcznie, ale przecież jeszcze wszystko przed nami bo ma dopiero 26 lat poprostu zawsze bedzie chciała żebym miała kogos lepszego i to smutne jest.

No i jest 56 kg/171 tylko 2kg do wagi idealnej

"Ooo Muszu Ty geniuszu"

我爱你 M

Edytowane przez Juno123
Czas edycji: 2012-08-17 o 16:17
Juno123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 16:15   #2647
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mielnus Pokaż wiadomość
dobry... mało tu zaglądam. Chciałabym częściej

Zmieniłam troche podejście do diety. Jem w sumie wszystko to na co mam ochote, powinnam bardziej sodycze ograniczyc, ale nie odmawiam sobie. Nie stresuje sie wogóle wagą. I o dziwo ani nie przybieram a chudne tak powoli... i jest ok Jedynie to staram sie uważać zeby po godzinie 14-15 jadać już skromniej. Na śniadanie pozwalam sobie kawałek ciasta zjeść lub czekolady. Jest ok

dodam że wogóle nie ćwicze, bo mi sie nie chce. Wiem że powinnam ale jakoś.... Dzisiaj jedynie ide na rower z koleżanką, z atydzień w te góry jedziemy. Chce najpierw dojść do wagi 59 kg a pozniej chodzić na basen, bo kocham pływac
No i wydaje mi sie w koncu zrowe podejscie do dietowania I nie powinno byc pozniej jojo
Stary 2012-08-17, 16:17   #2648
zooska
Zakorzenienie

http://www.youtube.com/watch?v=suNj0eeFftw

A z tego zrobiłam tylko 1 i 2 ćwiczenie, wymiękłam

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Ladywithweapon Pokaż wiadomość
Ja się najadłam tymi plackami Pełen talerz- trudno hahahah wieczorem same gruszki będą :P
Gruszki...na wieczór? To wg mnie niezbyt dobry pomysl na kolacje.

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Cytat:
Zrob jablka w sloiku. Obierz upraż i do sloikow. Pozneij do nalesnikow albo szarlotki bedziesz miec Koimpot tez dobra rzecz
Właśnie mam taki zamiar Jutro kompot, a w niedzielę do słoików popakuję

Stary 2012-08-17, 16:22   #2649
czbasia
Zakorzenienie

Zooska co do tego ogniska. JEstescie razem i pasuje Ci isc. Ale po chole..re Ty sie meczysz, jak razem nawet poimprezowac nie umiecie, za dlugo w swoim towarzystwie i tez jest problem. Dobra .. juz sie nic nie odzywam. Probuje Cie zrozumiec ale ciezko, i wiem co mowie tez bylam w toksycznym zwiazku.

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Like_a_women Pokaż wiadomość
TŻ kupił mi paczkę szarlotek z Krakusa yezuuuuuuu jaki on niekumaty jest.Muszę je gdzieś ukryć,albo rzucić dzieciom na pozarcie.A moze jedno bym zjadła???????Czy czeka mnie za to w.p.i.e.r.dz.i.e.l?
Jedno, a nawet odrobina wiecej nie zaszkodzi. A jeszcze o tej porze?? Spalisz do wieczorka
Stary 2012-08-17, 16:27   #2650
Ladywithweapon
Zadomowienie

Po prostu nie chce jeść kolacji- obiad był naprawdę duży. I zawsze miałam sposób, że jak odzwyczajałam się od kolacji to chudłam W miarę późno jadam obiad- teraz w wakacje ok. 15, a normalnie ok. 17.
Gruszki są pyszne i tak bym je zjadła I jeszcze będę musiała jechać po jabłka ;p
Stary 2012-08-17, 16:27   #2651
czbasia
Zakorzenienie

Monia tez biale auta uwielbiam I sama mam biale -wogole sie nie brudzi.. no dobra prawie wogole.Cco do audi to tz ma i chwali sobie A ma juz rok i powaznej awarii nei mial, tylko regularnie olej i filtry wymienia. . Tylko ze ma granatowe , prawie czarne i brudzi sie okropelnie Wlasnei teraz tez poszedl go szorowac. NA punkcie czystego auta ma swira Ale to i dobrze, przy okazji moje umyje. Wczesniej jak nei bylismy razem to chyba auto mylam 2-3 razy do roku
Stary 2012-08-17, 16:28   #2652
Margot85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lisa87 Pokaż wiadomość

ja też oglądałam namiętnie PLL ale 3go sezonu nawet nie dokończyłam bo już mnie irytowały takie naciągane te odcinki... ale z nudów to chyba dokończe jednak ten sezon zanim się nowy zacznie
lisa akurat 3 sezon to aktualny w sensie, że w czwartek 10 odcinek dodany został więc wiesz , ja z nudów oglądam ale 4 sezon jak będzie to nawet nie zamierzam oglądać

Cytat:
Margot ja sama nie lubię strasznie pogrzebów (a kto w sumie lubi) i chodzę tylko do najbliższych. Nikt nie ma prawa was zmuszać, żebyście przyjechali. Czasem po prostu trzeba (skoro to ktoś bliski), ale kuzyn z ktorym się nie utrzymywało kontaktu to nie jest osoba bliska. Oj te teściowe :P
Oj te teściowe cała prawda w jednym zdaniu czy tez równoważniku zdania A i witam koleżankę serdecznie bo my jeszcze nie przywitane

Cytat:
Napisane przez Juno123 Pokaż wiadomość
U mnie to samo jest, ale ze strony mojej mamusi ona wszystko wie najlepiej i ma własne wizje życia przez co wywiera na mnie straszną presje i oczywiście to dotyczy także mojego związku z Tż co strasznie go wkurza,bo boi się że jak bedziemy chcieli wziąść ślub czy mieć dziecko to dla mojej mam zawsze bedzie za wczęśnie i nie odpowiednia pora i nie może zrozumieć tego, będąc dzieckiem z rozbitej rodziny mam większe potrzeby emocjonalne. Mojego Tż najbardziej irytują telefony 5 razy dziennie i nie tłumaczy ją to, że tęskini za mną bo mieszkam z Tż, bo nie mieszkam z mamą od 15 roku życia i mając 21 lat codzinnie słyszę (Pamiętaj ufam Ci)
(wiesz jak by to była tragedia jak byś miała dziecko albo wiesz że nie chce żebyś wychodziła za mąż za M....)
I nie jest to spoowodowane tym ,że nie jest odpowiednim facetem dla mnie wręcz przeciwnie chociaż nie zarabia 10000 zł miesięcznie, ale przecież jeszcze wszystko przed nami bo ma dopiero 26 lat a ja 21.
Uff u mnie akurat moja mam nie wtrąca się ( w sensie wiem, że jej się nie podoba do końca jak żyjemy ale akceptuje i nie krytykuje), ale TŻ mama owszem i również Ci współczuje, mam nadzieje, że jak będę mama to pozwoleń swojemu dziecku żyć jak chce i cieszyć się jego szczęściem a nie czekać na potknięcie

Zamówiłam wczoraj tabletki z wyciągiem z morwy białej, niby pozwalają regulować poziom insuliny we krwi. Może któraś z Was coś słyszała lub zażywała taki specyfik?Podobno również diabetykom jest polecany i może pomóc pohamować ataki napadu na słodkie Morwę lubię jeść ale trudno takie drzewko mi znaleźć tu gdzie mieszkam
Stary 2012-08-17, 16:30   #2653
zooska
Zakorzenienie

Cytat:
Po prostu nie chce jeść kolacji- obiad był naprawdę duży. I zawsze miałam sposób, że jak odzwyczajałam się od kolacji to chudłam W miarę późno jadam obiad- teraz w wakacje ok. 15, a normalnie ok. 17.
Gruszki są pyszne i tak bym je zjadła I jeszcze będę musiała jechać po jabłka ;p
Po gruszkach są wzdęcia i bardzo trudno się je trawi... są ciężkie, ale jak uważasz

Stary 2012-08-17, 16:31   #2654
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Za 5 minutek ziemniaki mi się ugotują i zjem obiad
Mój jadłospis:
na czczo: woda z cytryna i miodem
10:15- otręby, czokapiki, jabłko, jogurt owocowy i kawka z mlekiem
12:15-jabłko
13:15-4 małe ziemniaki z koperkiem i activią naturalną, jajko sadzone na małej ilości masła, pomidory pokrojone w plasterki z przyprawami

a tutaj nie wiem, bo o 17 ludzie przychodzą na to ognisko.... Nie wiem jak to z jadłospisem będzie
Jan na razie jadlospis super A na ognisko.. jablko na patyka i upiecz. Uweilbiam jablka z ogniska. A tak wogole Ty jako vege co jesz na ognisku., bo jakos sie utarlo ze tylko kielbasa na ognisku NA grillu chyba latwiej przyrzadzic potrawy dla Ciebie Mimo wszystko udanej zabawy Ci zycze Wuluzuj sie nie mysl co powie albo pomyzli tż -i moze ok bedzie
Stary 2012-08-17, 16:31   #2655
zooska
Zakorzenienie

Ja chyba zacznę praktykować jedzenie na podwieczorek warzyw z dipami

Stary 2012-08-17, 16:33   #2656
Margot85
Wtajemniczenie

Cytat:
Po gruszkach są wzdęcia i bardzo trudno się je trawi... są ciężkie, ale jak uważasz
Popieram zooske, tez lubię gruszki ale już nie raz w nocy płakałam po takiej kolacji. Jak jeszcze się je popije to fermentują elegancko ale fakt pyszne są i też często się kusze na nie w nocy ale wiadomo, że potem kara będzie
Stary 2012-08-17, 16:33   #2657
zooska
Zakorzenienie

Czbasia Na ogniskach przeważnie nic nie jem, chyba że piekę sobie chlebek smaruję pastą, którą wcześniej przyrządzam, ale teraz tego nie zrobiłam Albo ziemniaki...albo chrupię sobie cos do piwa, coś nieogniskowego^^
Tak, na grillu to prościej!

Stary 2012-08-17, 16:36   #2658
Ladywithweapon
Zadomowienie

Jak mówiłam nigdy nie miałam problemu z trawieniem- nigdy tez nie miałam wzdęć- od kilku dni jem ciągle gruszki i nic nie ma więc sie nie boję :P
Stary 2012-08-17, 16:38   #2659
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Obiadek Niby nic specjalnego, ale smaczny
A pomidor to malinówka z ogródka, słoooodki
Mniam.. Zaraz jezyk z podlogi bede zbierac JAkze proste i jakie pyszne . Ja dzis nie wypowiadam sie co jadlam. Albo powiem i pociesze niektore
I - jajecznica z 2 jaj na masle, kromka z serkeim topionym i pomidorem
II- kawa + 4 herbatniki szkolne i ciastko kruche z marmolada
III- tosty francuskie 3 kromki (chyba tak to sie naywa) chleb maczany w jajku i na patelnie
IV- frytki, dorsz w panierce na glebokim tluszczu smazony i pomidory ze smietana.
Nie wiem co na kolacje bedzie. Ale juz mam dosc. Mialo byc juz ladnei a tu kolejny dzien do doopy

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Cytat:
Napisane przez heroine86 Pokaż wiadomość
Ja bym zjadła pieczone ziemniaczki w ziołach do tego jajko sadzone i fasolka szparagowa ludzie, zgłodniałam
Fajny pomysl .. w najblizszym czasie musze zrobic. A jak fasolke robisz??
Stary 2012-08-17, 16:39   #2660
Ladywithweapon
Zadomowienie

Zjem je masę czasu przed spaniem- teraz zasypiam ok. 1 w nocy, a nie będę ich jeść o 22 :P

Powinnam się położyc tak jak moja kroliczyca Ale się wyciągnęła
Stary 2012-08-17, 16:47   #2661
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:

Ty też się namęczysz przy sprzątaniu
Eh... wszystko co dobre szybko się kończy... będziesz razem ze mną wstawać! i obie będziemy rano nieprzytomne
Ale wysprzatalam wszystko i jutro bede miec z glowy. Na jutro mam prasoweania na pol dnia. 4 pralki na mnie czyka do prasowanie. Ehh.. ja nie wiem jak ja bede wstawac. Do dobrego latwo i szybko sie czlowiek przyzwyczai
No a my w koncu na ten zlot nie pojechalismy. Pogoda neipewna a to kawalek od nas wiec odpuscilismy sobie. Moze za tydzien sie wybierzemy

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Cytat:
Napisane przez monika01011986 Pokaż wiadomość
No ja nie wiem co się dzieję ogólnie czuję się super po tych tabsach tylko od 3 dni brzuch mnie boli i krwiste upławy mam Muszę to przeczekać i tyle :/ tabletek nie zmienię bo mam jeszcze 6 i pół opakowań!! poza tym na prawdę dobrze się czuję po nich oprócz tego brzucha.....
A wiesz ze ja w swoim 33 letnim zyciu tabletek nie uzywalam?? Wiec z doswiadczenia nie pomoge. Miejmy nadzieje ze to chwilowe rozregulowanie i samo ustapi

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Cytat:
no Basia dziś będzie szaleć ze ściereczką w domu Ja też muszę posprzatać ale lenia mam może wpadniesz też do mnie i mi pomożesz? tylko przygotuj się na szok termiczny bo u mnie prawie 40 stopni w cieniu
Ahh to co dobre szybko się kończy dlatego urlop tak szybko Ci leci..... Ale pocieszę Cie!!!! Zrobisz sobie dzidzie to 9 miesięcy będziesz sobie leżała brzuchem do góry w domku !!!! [COLOR="Silver"]
!!
Nigdy -nienawidze sprzatac. Juz moglabym Ci cos upichcic Co do dzidzi to zobaczymy, ciekawe ile bedziemy sie starac i czy wogole sie uda Ja juz nie mlodka Z tz przed slubem rozmawialismy o tym, Sama otwarcie mu powiedzialam ze niewiadomo jak to ze mna bedzie ze w moim wieku moga byc problemy z zajsciem w ciaze i wogole. A on na to "a skad ty mozesz wiedziec czy ja moge miec dzieci??" I postanowilismy ze jak sie nie uda to nie robimy badan zeby nie bylo wiadomo czyja "to wina" . Ale nie ukrywam ze fajnie by bylo miec jakiegos szkraba Keidys sie zarzekalam a teraz doroslam. No i chyba to kwestia partnera tez
Stary 2012-08-17, 16:48   #2662
zooska
Zakorzenienie

Cytat:
I - jajecznica z 2 jaj na masle, kromka z serkeim topionym i pomidorem
II- kawa + 4 herbatniki szkolne i ciastko kruche z marmolada
III- tosty francuskie 3 kromki (chyba tak to sie naywa) chleb maczany w jajku i na patelnie
IV- frytki, dorsz w panierce na glebokim tluszczu smazony i pomidory ze smietana.
Poszalałaś !!!
Poprawić się jutro!!!!

Stary 2012-08-17, 16:49   #2663
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Tyyy sknerooo!!!!! Oddaj trochę słońca!!! całe do Niemiec zabrałaś!

Mi tez by sie przydalo. Wrocilam do Pl i marzne przeokropnie.
Stary 2012-08-17, 16:49   #2664
zooska
Zakorzenienie

Mój jadłospis:
13:15-4 małe ziemniaki z koperkiem i activią naturalną, jajko sadzone na małej ilości masła, pomidory pokrojone w plasterki z przyprawami
15:00-marchewka
15:20-siemię lniane z łyżką miodu
16:35-2 małe kromki chleba razowego z margaryną i serem żółtym

Nie pamiętam ile płynów wypiłam... ale wodę cały czas z cytrynka popijam, 2 kawy zbożowe z mlekiem, 1 filiżankę sypanej, z 2 herbaty wpadły...

Stary 2012-08-17, 17:02   #2665
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
kurde znowu??? Przecież tabsy miały mi wszystko unormować :/ ahhhh zawsze coś!!!! czy ja nie mogę żyć normalnie???
Miejmy nadzieje ze wszystko wroci do normy. A jak nie to marsz to gina!!

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Cytat:
nooo i fajnie poczytałam sobie przy kawce szkoda tylko, że taki smutny ten tasiemiec nie chcę abyś się męczyła na tym ognisku jedz na te drugie!!! Twój TŻ tez nie raz Cie zostawiał i sobie jechał Bóg wie gdzie.....

Co do mnie i mojego męża no to tak można to nazwać że nie dawno chyba dojrzeliśmy do tego wszystkiego. Braliśmy ślub w wieku 20 ( ja) i 22 (mąż) lat. Byliśmy młodzi i dziecinni. Nikt nie sądził że życie może tak się wywrócić o 360 stopni. Nie wyszaleliśmy się wcześniej i przez to ciągle się kłóciliśmy. Cięzko było bo mieszkaliśmy z rodzicami i ja nie pracowałam... mąż zarabiał 1200 zl. Potem się rozeszliśmy żeby po pół roku się zejść ponownie. Wtedy postanowiliśmy ratować małżeństwo i kupiliśmy mieszkanie. Ledwo się wprowadziliśmy i ja już zaszłam w drugą ciąże. Było fajnie ale potem znowu zaczęły sie problemy - brak kasy. Ja musiałam wychowywać dzieci a mąż sam mało zarobił choć starał się jak mógł. Było znowu źle bo brakowało kasy. Ja poszłam do pracy gdy Kolin miał 4 miesiące..... też chodziłam smutna bo musiałam dziecko zostawić w domu... ogólnie nie układało się nic. Później mąż dostał lepszą pracę ale w delegacji..... Zarabiał 4 tysiące ale w domu był raz na 2 tygodnie w weekend. Wykonywał pracę której nie lubił, pracował po 13 godzin dziennie i nawet przy -10 stopniowym mrozie. Z wykształcenia jest elektrykiem a pracował przy budowie mostów/wiaduktów. Kręcił beton, układał konstrukcję i takie inne pierdoły - ciężka fizyczna praca. Często też robił jako kierowca bo jako jedyny nie chlał tak jak inni jego koledzy z ekipy. Tam pracowali sami chłopacy po podstawówce, kilku miało tylko zawodówkę i po pracy a nawet i w pracy ciągle pili. Mąz miał dość i też wracał na weekend wkurzony do domu i przez to mi się obrywało. Wyładowywał się na mnie.... Zaczeliśmy szukać w necie pracy dla elektryka. Wysłaliśmy kilka CV i zadzwonili do niego z Niemiec mąz wziął bezpłatny urlop na 3 miesiące w swojej pracy i pojechał do niemiec do nowej pracy. PRacował przez pośrednika u niemca który ma własną elektryczną firmę i tak mu się mój mąż mu spodobał że postanowił go zatrudnić bezpośrednio czyli bez pośredników. I od stycznia dostał u niego umowę, a potem jeszcze ten jego szef wynajął mu mieszkanie.
Zaczęło się w końcu układać wszystko, spłaciliśmy wszystkie długi, kredyty (oprócz hipoteki na mieszkanie), postanowiliśmy zamieszkać w Niemczech aby być razem w końcu. No i się udało. Jesteśmy razem, mąż ma dobrą pracę w swoim zawodzie więc jest zadowolony, wszystko się ułożyło więc nie mamy o co się kłócić. Troche na początku był taki szok, bo się odzwyczailiśmy od mieszkania "z kimś", jemu dzieci przeszkadzały bo krzyczały i spać nie mógł chodzić o której chciał ale już się przyzwyczaił na nowo i jest tak jak powinno być No bo co się nie robi dla dzieci??

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

no tak z 10 stopni ciepła mogę Ci oddać :P wystarczy Ci? wtedy będę miała z 28 więc będzie idealnie teraz jest ZA gorąco..... a ma być jeszcze bardziej !!!!

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

No bez ketchupu, sos pieczarkowy z kawałkami pieczarek pyszne było

Kurde współczuję Ci tego ogniska :/ ja bym nie poszła ....
Przy tych waszych tasiemcach faktycznie mozna hektolitry kawy wypic

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Cytat:

dzięki Tobie teraz codziennie piję wodę z cytryną! ogromne ilości z cytrynką lepiej wchodzi niż sama
No tez musze sobie w dzbanek zrobic wode z cytryna. Wtedy jakos lepiej wejdzie. Ja wogole za malo plynow pije. Oczywiscie jesli pwio sie nei liczy

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:
Idę na obiad- dziś placki ziemniaczane. Ciekawe czy jest biały twaróg... Nie potrafie inaczej ich jeść :P
Nie ma co w sobie w życiu przyjemności czasem odmawiać :P
To jak Ty jesz te placki z twarogiem. Pozypujesz, czy na cieplo zapiekasz?? Nie spotkalam jeszcze zeby tak jesc placki., Jadalam z gulaszem, sosem pieczsrkowym, cukrem, smiertana i zoltym serem ale z twarogiem?

Edytowane przez czbasia
Czas edycji: 2012-08-17 o 17:03
Stary 2012-08-17, 17:05   #2666
Cindy90
Zakorzenienie

GG do Cindy90

Cytat:
hehehehe no jasne a Twoje wypracowanie na temat twojej pracy i dyrektorek samo się napisało? hehehe

Współczuję Ci sytuacji w pracy, dobrze że się stamtąd zwalniasz i wyjeżdzasz. Z takimi jędzami nie da się pracować. Podziwiam Cie że tyle tam wytrzymałaś w ogóle. A praca sekretarki beznadziejna - masz rację.
Byłam kiedyś na stażu w Urzędzie miasta i tam pracowała taka fajna Pani jako sekretarka i choć swoje obowiązki wykonywała wzorowo to ciągle coś się jej czepiali - burmistrz i sekretarz, bo ona była ich sekretarką. Ciągle kawkę i ciasteczka musiała im robić, biegać na ich zawołanie jak jakiś pies.... o wiele lepiej miały sprzątaczki które sobie piły kawkę kiedy chciały, robiły co chciały i kiedy chciały. Także masz rację! sekretarki mają przesrane! chyba, że mają jakiegoś fajnego i ludzkiego szefa no to nie, ale rzadko się tacy trafiają.
No na reszcie ktoś odpisał na mojego posta bo już myślałam, że nikt nie czyta moich wypracowań

No właśnie to ja mam podobnie w pracy do tego mam takie dwie dyrektorki za którymi muszę latać jak pies, a w dodatku są tak chamskie i wredne, że na prawdę brak słów. A co do wyjazdu mam nadzieję, że to będzie strzał w 10, bo jak nie to się chyba załamię! Nie dość, że straciłam 6 lat na palanta, to pracę mam jaką same widzicie- porażka.

Mój blog active-and-healthy-lifestyle
Cindy90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 17:06   #2667
Ladywithweapon
Zadomowienie

Jeju zaraz znowu musze wstawać i coś robić- pojechać tu, tam, pokroić rzeczy na sałatke. Ugh.

Oglądam swoje stare zdjęcie- narzekałam, że byłam za gruba To było chyba z rok temu w maju Zapewne wróce max to tego i koniec- moja granica. I tak na zdjęciu gdzieś z 60kg ważę. Najlepiej miałam jak się zakochałam- waga mi do 56 dobijała Ale potem w związku się tyje hahahah ;d
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu.jpg (28,6 KB, 39 załadowań)
Stary 2012-08-17, 17:09   #2668
Cindy90
Zakorzenienie

GG do Cindy90

Cytat:
Mój czasami tez odstawia takie akcje ;/ albo wyłączę i idę spać dalej pozostając w błogiej nieświadomości, bo już dawno powinnam być na nogach

Rozumiem... wszystko co nowe, nieznane nas stresuje ale to chwilowe wdrożysz się we wszystko, zaprzyjaźnisz się nowymi osobami; wierzę, że będzie dobrze trzymam mocno za Ciebie kciuki!

A co do Twoich dyrektorek to... ręce opadają podłe chamówy dobrze, że się zwalniasz, bo to się wykończyć można
Hehe ale nas budziki robię w bambuko

No mam nadzieję, ale jakoś tak się boję

Już się nie mogę doczekać jak się zwolnię. Dziś o 19 będę rozmawiać z rodzinką do której jadę, będą do mnie dzwonić i będziemy ustalać termin przyjazdu.

Mój blog active-and-healthy-lifestyle
Cindy90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 17:10   #2669
Ladywithweapon
Zadomowienie

Cytat:

To jak Ty jesz te placki z twarogiem. Pozypujesz, czy na cieplo zapiekasz?? Nie spotkalam jeszcze zeby tak jesc placki., Jadalam z gulaszem, sosem pieczsrkowym, cukrem, smiertana i zoltym serem ale z twarogiem?
Nie napisałam dobrze Robię sobie twaróg ze śmietaną i to mam do placków :P Nigdy tak nie jadłaś? Najlepsze placki na świecie!
Stary 2012-08-17, 17:18   #2670
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Czbasia Na ogniskach przeważnie nic nie jem, chyba że piekę sobie chlebek smaruję pastą, którą wcześniej przyrządzam, ale teraz tego nie zrobiłam Albo ziemniaki...albo chrupię sobie cos do piwa, coś nieogniskowego^^
Tak, na grillu to prościej!
Boshheee!!!Ziemniaki z ogniska z maselkiem i sola no ale mi skama narobilas

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:
Poszalałaś !!!
Poprawić się jutro!!!!
Hmmm.. chcialabym ale nie obiecuje, weekend

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Cytat:
Mój jadłospis:
15:00-marchewka
15:20-siemię lniane z łyżką miodu
16:35-2 małe kromki chleba razowego z margaryną i serem żółtym

Nie pamiętam ile płynów wypiłam... ale wodę cały czas z cytrynka popijam, 2 kawy zbożowe z mlekiem, 1 filiżankę sypanej, z 2 herbaty wpadły...
mozna??? Mozna!!!

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Cindy90 Pokaż wiadomość
No na reszcie ktoś odpisał na mojego posta bo już myślałam, że nikt nie czyta moich wypracowań

No właśnie to ja mam podobnie w pracy do tego mam takie dwie dyrektorki za którymi muszę latać jak pies, a w dodatku są tak chamskie i wredne, że na prawdę brak słów. A co do wyjazdu mam nadzieję, że to będzie strzał w 10, bo jak nie to się chyba załamię! Nie dość, że straciłam 6 lat na palanta, to pracę mam jaką same widzicie- porażka.
Wyjedziesz, otoczenie zmienisz i wszystko sie ulozy., A te sytuacje bedziesz wspominac jak niemily sen. A Ty wogole chcesz wracac do Polski pozniej???Po co??!! Urzadzisz się tam i w koncu zyc zaczniesz!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości