Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kcal cz 8 - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-17, 17:20   #2671
lisa87
Raczkowanie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca

Cytat:
Napisane przez heroine86 Pokaż wiadomość
Hmm, na poprawę trawienia polecam owsiankę i otręby wydaje mi się, że Ty za mało jesz i to też może być przyczyna zaprać no i z tego co zauważyłam, jesz dużo węgli i mało białka...
ale ja jem mega duzo płatków i otrąb owsianych - mam to w musli na śniadanie bo sama sobie mieszam.
A co byś mi doradziła żeby dodać/odjąć w diecie? przykłady?
Cytat:
Napisane przez Cindy90 Pokaż wiadomość
Lisa zgadzam się z tym co napisała Monia. No co za palant z niego! Proszę Cię przestań już o nim myśleć. Miałyśmy tak samo beznadziejnych facetów. Najważniejsze, że wyrwałyśmy się z tych toksycznych związków. Myśl teraz o sobie. Rozwijaj siebie. Spełniaj swoje ambicje i hobby. A kochać też przestaniesz... potrzeba tylko czasu.
macie rację, oczywiście. w ogóle to on zawsze był mistrzem tzw. 'angielskiego wyjscia' - znikał np. z imprez nie żegnając sie z nikim, tak samo na codzien. I własciwie to z naszego związku też wyszedł 'po angielsku'..... Żałosne... ale rzeczy odzyskałam więc nie mam już z nim nic wspólnego hurrraa

dziś jadłam:
musli z jogutem nat. 0%
grahamka z serem zółtym i pomidorem
jogurt pitny śliwka 0%
jabłko
3 placki z cukinii

na kolacje pewnie wiesniak albo twarożek
mam ochote czymś zgrzeszyc ale jeszcze nie wiem czym
lisa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 17:21   #2672
zooska
Zakorzenienie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
mozna??? Mozna!!!!
Jak się chce, to można, ale to kosztuuuuuje mnie bardzo bardzo wiele \

Jestem mega łakomczuchem

68kg->63kg -> 61kg->60kg ->59kg->...->58kg->57kg
zooska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 17:21   #2673
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ladywithweapon Pokaż wiadomość
Nie napisałam dobrze Robię sobie twaróg ze śmietaną i to mam do placków :P Nigdy tak nie jadłaś? Najlepsze placki na świecie!
Koniecznie musze sprobowac, uwielbiam placki No nie tyle co nie probowalam ale pierwsze slysze Ale placki takie "niedietetyczne" Ciiiii
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 17:23   #2674
magdallena99
Przyczajenie

Dla przypomnienia:

1 godzina
Sprzątanie łazienki 240 kcal Sprzątanie pokoju 180 kcal"Szorowanie podłogi przez godzinę to około 400 spalonych kalorii. Wszystko zależy jeszcze od Twojej wagi - osoby z większą nadwagą spalają więcej. Dla porównania: ważąc 76 kg w ciągu 30 min mycia podłóg spalisz ok. 160 kcal, przy wadze 56 kg – 119 kcal.

Mycie okien przez godzinę to 240 kcal mniej (jedno dietetyczne śniadanie). Warto więc rozważyć częstsze mycie okien ;-)

Podczas odkurzania spalamy 150 kcal w ciągu godziny. Podobną liczbę spalimy podczas ręcznego prania.

Praca w ogródku przez godzinę to 250 kcal mniej. Na jesień sposób trochę niepraktyczny, ale na wiosenne odchudzanie w sam raz! Co ciekawe, niewiele mniej, bo 240 kcal, spalamy podczas godzinnego ścierania kurzu. Trzepanie dywanów to 260 kcal mniej.

Zamiast korzystać ze zmywarki, zmywaj naczynia ręcznie. W ciągu godziny spalisz przy tym 144 kcal."
Stary 2012-08-17, 17:23   #2675
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zooska Pokaż wiadomość
Jak się chce, to można, ale to kosztuuuuuje mnie bardzo bardzo wiele \

Jestem mega łakomczuchem
Ojjj ja tez.. JAkos nie moge sie spowrotem wbic w dietowanie. Nie mam chyba takiej mega motywacji. Wczesneij mialam zeby w suknie slubnej jako tako wygladc.Kopa potrzbuje, ot co??!!!
Stary 2012-08-17, 17:31   #2676
Ladywithweapon
Zadomowienie

Oj tam Wiem, że twarożek+śmietana to nie najlepsze połączenie, ale ja zawsze żyje tak, że można sie odchudzać, ale pewnych rzeczy sobie nie odmawiać- życie jest jedno :P

Boże ile ja się dzis naspalałam A wczoraj- inny pokój i było wycieranie mebli i wszystkiego, mycie okien i podłóg. Sprzątanie po prostu służy Muszę się zabrać za przysiady itd.- kiedyś ograniczyłam żarcie, takie zwykłe ćwieczenia i jak chudłam
Ladywithweapon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 17:45   #2677
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Wypilingowałam się cała tym peelingiem z Perfecty, jak on ślicznie pachnie Jeszcze chciałam paznokcie zrobić, ale chyba mi się nie opłaca jak na ognisko idę...
Też je kocham wczoraj robiłam ten czekoladowy

Cytat:
Napisane przez Margot85 Pokaż wiadomość
Ja tak szybko się wyżalić muszę. Wczoraj po południu tak mnie teściowa zdenerwowała, że już odpisywać Wam nie mogłam spokojnie bo ciągle myślałam co zrobić. Powiem tak mój TŻ jest ogólnie rodzinny i pomocny ale są osobniki w rodzinie których nie trawi, nie znosi ich towarzystwa i po prostu omija z daleka. I w piątek tzn wczoraj rano dzwoni i mówi, że jego mama dzwoniła, że jego daleki kuzyn się utopił. TŻ , że przyjął do wiadomości i tyle-rozmowny nie jest. Nie minęły 2 godziny a ona znowu dzwoni do niego( TŻ na poligonie jako kierowca bardzo rozmawiać nie może no ale dla niej nie kłopot, nie ona mandat zapłaci ) że on ma jutro na pogrzeb przyjechac i to ze mną najlepiej i jeszcze wieńce zamawiać ( wg. mnie daleka rodzina to wystarczy zwykle kwiaty kupić a wieńce po 3 stówy niech rodzice i rodzeństwo czy tam zona zakupuje) no i on grzecznie, że teraz pracuje i będzie dziś późno ( a w nocy konkretnie po 12 godzinach jazdy starem dopiero) i ze nie zamierza jutro z rana (o 9 pogrzeb to o 3 byśmy wstać musieli żeby dojechać tam) tam jechac a dodam, że nie utrzymywał z tym "kuzynem" absolutnie zadnych kontaktów i wręcz wrogo był nastawiony do niego, więc jak do mnie TŻ zadzwonił to go poparłam bo i mi sie nie usmiechało jechac na pogrzeb osoby , której na oczy nie widziałam a matka TŻ foch i ma problem i jeszcze niby do mnie dzwoni, że mam TŻ namawiać! Ja wychodzę z założenia , że on jest dorosły i szanuje jego decyzje i zawsze jestem po jego stronie( w końcu razem jesteśmy i się wspierać mamy razem z nim a nie z jego mama!) ale dziwie się czemu ona się tak napiera i wtrąca i się zdenerwowałam i się Wam wygadałam i już mi lepiej
O jesuuu, jak ja nie lubię takich dyspozycji! teściowa to jakaś dewotka czy co? skoro TŻ zdecydował, że nie to chyba powinna to zrozumieć co Ty masz Go namawiać? To daleki kuzyn... pomijam już fakt, że Twój TŻ będzie po pracy i gdzie będziecie jechać samochodem no bez przesady

Cytat:
Heroine Wiem , spokojnie... Ja tylko przejechałam po twarzy z 4 okrążenia i zmyłam, nie wcierałam tego jak w nogi
Oki oki, skoro tak mówisz
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
heroine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 17:50   #2678
zooska
Zakorzenienie

Heroine Ja dzisiaj robiłam czekoladowy... Az chce sie go zjeśc, tak pachnie. Jakbym była dzieckiem, to na bank bym go spróbowała

Ja już jestem po takich zabiegach kosmetycznych:
-peeling (twarzy i ciała)
-depilacja
-balsam
-maska na włosy
-make up
-pazurki u rąk (o.c.z.o.j.e.b.n.y. róż )
-ćwiczenia na nogi + ogólne ćwiczenia

na jutro planuje wymoczyć stópki w soli i zrobić z nimi porządek

Stary 2012-08-17, 17:51   #2679
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Chociażby ale chodzi też o to , że nie ma przymusu uczestnictwa w pogrzebach ludzi, którzy nam bliscy nie są, Tż mi powiedział, że jakby to jego kolega dobry był to by i na zwolnienie poszedł i już była na miejscu ale tego człowieka nawet nie lubił i zdania z nim od 20 lat nie zamienił nawet i to hipokryzja by wręcz była płakać teraz nad jego grobem. A mnie drażni, że jego mama mnie chce w to wciągać, jakieś gierki emocjonalne. Ja prosty człek jestem i stoję murem za Tz jakbym uważała, że robi źle i zachowuje się niemoralnie to bym przecież z nim nie była. dobra już kończę marudzenie
No i zdrowo myślisz nie daj się teściowej!

Cytat:
Boshee.. ile Wy piszecie. Nie bylo mnie pol dnia a juz tyle do nadrobienia No ale lepsze to niż cisza. Przynajmniej nie ma czasu na nude Biore sie za nadrabianie Was;0
Taaaa, nadrabiaj! Ja nadrobiłam, i od nowa 2 strony

Cytat:
Napisane przez Juno123 Pokaż wiadomość
U mnie to samo jest, ale ze strony mojej mamusi ona wszystko wie najlepiej i ma własne wizje życia przez co wywiera na mnie straszną presje i oczywiście to dotyczy także mojego związku z Tż co strasznie go wkurza,bo boi się że jak bedziemy chcieli wziąść ślub czy mieć dziecko to dla mojej mam zawsze bedzie za wczęśnie i nie odpowiednia pora i nie może zrozumieć tego, będąc dzieckiem z rozbitej rodziny mam większe potrzeby emocjonalne. Mojego Tż najbardziej irytują telefony 5 razy dziennie i nie tłumaczy ją to, że tęskini za mną bo mieszkam z Tż, bo nie mieszkam z mamą od 15 roku życia i mając 21 lat codzinnie słyszę (Pamiętaj ufam Ci)
(wiesz jak by to była tragedia jak byś miała dziecko albo wiesz że nie chce żebyś wychodziła za mąż za M....)
I nie jest to spoowodowane tym ,że nie jest odpowiednim facetem dla mnie wręcz przeciwnie chociaż nie zarabia 10000 zł miesięcznie, ale przecież jeszcze wszystko przed nami bo ma dopiero 26 lat poprostu zawsze bedzie chciała żebym miała kogos lepszego i to smutne jest.
O ludzie, co za chora sytuacja jesteś dorosła i Twoja mama nie powinna tak mówić przecież to Ty masz być szczęśliwa nie liczy się dla niej Twoje szczęście?
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Stary 2012-08-17, 18:06   #2680
Margot85
Wtajemniczenie

heroine dzięki za słowa poparcia. Generalnie żyjemy z rodzicami( wszystkimi ) w zgodzie ale takie syt nas rozwalają ale jesteśmy zawsze razem i nie dajemy się tylko nerwów czasami trochę nam nadszarpnie naszykowałam już jedzonko dla Tż - jego ulubione ale on nie wie o tym, myśli, że tylko kanapki go czekają

Wszystkie dziewczyny tak dziś sprzątają to i ja nie byłam gorsza fakt ja po nocach wszystko sprzątam ale na dziś jeszcze syfon pod prysznicem wyczyścić(mam fioła na tym punkcie a ,że ja mam tylko długie włosy w naszym domu, to sama też je wyciągam dzielnie) zdążyłam i ruszt z kuchenki bo już jakiś podejrzany się zrobił

A do tego pilingu w fusów kawowych to co jeszcze trzeba oprócz fusów???
Stary 2012-08-17, 18:11   #2681
zooska
Zakorzenienie

Cytat:
Tzn, ja nie robiłam takiego typowego pilingu z kawy, tylko wzięłam fusy, które mi zostały z parzenia, nałożyłam na mordkę, kilka razy kółka zrobiłam i zmyłam. A jeśli chodzi o piling do ciała na cellulit z kawy to ja robię tak
- 3 łyżki kawy mielonej zalewam wrzącą wodą, tak do przykrycia
-dodaje łyżeczkę cynamonu
-kilka kropel olejku rycynowego
-trochę oliwki do ciała

wszystko robię w miseczce

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Zrobiłam sobie koktajl białkowy, ten z rossmanna Wanilia.

Stary 2012-08-17, 18:12   #2682
dzaga1989
Zakorzenienie

Cześć Kochaniutkie Ja tylko na momencik bo się za Wami stęskniłam i ciągle myślę co tam u Was ale nawet nie mam czasu czytać Jak już siądę na kompa to tylko po to żeby czytać (albo słuchać) na nim książkę albo żeby sprawdzić fejsa albo maila. Nawet mój TŻ pojechał na robotę i wraca w niedzielę żebym siedziała sama w domu i skupiła się na czytaniu. Przeczytałam już od wtorku (bo poniedziałku nie liczę) 5 książek i jestem w połowie 6. Mam łeb jak sklep od tych info. Robię przerwy tylko na żarcie, sikanie no i na ćwiczenia żeby nie zapuścić tego co wypracowałam. Przez to że tyle czytam i móżdżę to ciągnie mnie do słodkiego straaasznie, ale jakoś się nie daję. Wczoraj TŻ mi Twixa przyniósł tego xxl wprawdzie no i 1 paluszek wszamałam a drugi mam na dziś. Codziennie jem dość grzecznie: rano owsianka, potem jakieś 2 kanapki lub wafelki ryżowe, na obiad różnie, ostatnio 2 dni pod rząd zapiekanka makaronowa była, a dziś cebularz z parówką pomidorem serem tak zapieczony na grillu, no a na kolację jakiś nabiał - wieśniak, serek homo. Już tylko czekam aż odeślę pełny projekt taki już do zatwierdzenia i trochę się polenię. Tymczasem wracam do czytania. Dobrze że te książki są chociaż fajne
Buziaksy Miłego weekendu Wam życzę. Ja kupiłam sobie dziś Chata w Carrefourze to jak skończę czytać to sobie wydyndam
Stary 2012-08-17, 18:13   #2683
Margot85
Wtajemniczenie

Cytat:
Tzn, ja nie robiłam takiego typowego pilingu z kawy, tylko wzięłam fusy, które mi zostały z parzenia, nałożyłam na mordkę, kilka razy kółka zrobiłam i zmyłam. A jeśli chodzi o piling do ciała na cellulit z kawy to ja robię tak
- 3 łyżki kawy mielonej zalewam wrzącą wodą, tak do przykrycia
-dodaje łyżeczkę cynamonu
-kilka kropel olejku rycynowego
-trochę oliwki do ciała

wszystko robię w miseczce

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Zrobiłam sobie koktajl białkowy, ten z rossmanna Wanilia.
Wypróbuje w tygodniu tyle słyszę , ze taki cudowny ten piling , ze poświecę trochę kawy Tż i zrobię i ja ale na ciało bo na twarz to się boje
A ten koktajl białkowy to smaczny choć trochę? Kiedyś serwatkę w proszku czekoladowa pić próbowałam to dalej niż widziałam

Edytowane przez Margot85
Czas edycji: 2012-08-17 o 18:16
Margot85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 18:15   #2684
zooska
Zakorzenienie

Mła
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0780.jpg (82,9 KB, 58 załadowań)

Stary 2012-08-17, 18:22   #2685
Margot85
Wtajemniczenie

Cytat:
Mła
Jakie masz wesołe oczka musisz być bardzo pozytywną osobą
Stary 2012-08-17, 18:26   #2686
zooska
Zakorzenienie

Cytat:
Jakie masz wesołe oczka musisz być bardzo pozytywną osobą

Stary 2012-08-17, 18:28   #2687
Cindy90
Zakorzenienie

GG do Cindy90

Cytat:
Boshheee!!!Ziemniaki z ogniska z maselkiem i sola no ale mi skama narobilas

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Hmmm.. chcialabym ale nie obiecuje, weekend

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

mozna??? Mozna!!!

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Wyjedziesz, otoczenie zmienisz i wszystko sie ulozy., A te sytuacje bedziesz wspominac jak niemily sen. A Ty wogole chcesz wracac do Polski pozniej???Po co??!! Urzadzisz się tam i w koncu zyc zaczniesz!!
Chcę wracac bo chce zdac egzamin na tlumacza przysieglego i z bratem otwieramy biuro tlumaczen

Mój blog active-and-healthy-lifestyle
Cindy90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 18:58   #2688
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Mniam.. Zaraz jezyk z podlogi bede zbierac JAkze proste i jakie pyszne . Ja dzis nie wypowiadam sie co jadlam. Albo powiem i pociesze niektore
I - jajecznica z 2 jaj na masle, kromka z serkeim topionym i pomidorem
II- kawa + 4 herbatniki szkolne i ciastko kruche z marmolada
III- tosty francuskie 3 kromki (chyba tak to sie naywa) chleb maczany w jajku i na patelnie
IV- frytki, dorsz w panierce na glebokim tluszczu smazony i pomidory ze smietana.
Nie wiem co na kolacje bedzie. Ale juz mam dosc. Mialo byc juz ladnei a tu kolejny dzien do doopy:mur
za te ciastka i fytasy to na kolację zjedz serek wiejski z pomidorem np.

Cytat:
Fajny pomysl .. w najblizszym czasie musze zrobic. A jak fasolke robisz??
Ja fasolkę gotuję na parze posypuję trochę solą lubię taką

Cytat:
Ale wysprzatalam wszystko i jutro bede miec z glowy. Na jutro mam prasoweania na pol dnia. 4 pralki na mnie czyka do prasowanie. Ehh.. ja nie wiem jak ja bede wstawac. Do dobrego latwo i szybko sie czlowiek przyzwyczai
No a my w koncu na ten zlot nie pojechalismy. Pogoda neipewna a to kawalek od nas wiec odpuscilismy sobie. Moze za tydzien sie wybierzemy
Weź mi nic nie mów o prasowaniu ja wczoraj zrobiłam pranie (2 pralki) i mam tego od ciula przecież ja się zapłaczę nienawidzę prasować a to głównie koszule i fartuchy męża
pierwsze dni po powrocie to będzie katorga ale potem przywykniesz
Hmm, a to co tydzień te zloty są?

Cytat:
Mi tez by sie przydalo. Wrocilam do Pl i marzne przeokropnie.
Tyyyy łajzo zostawiłaś słońce w Chorwacji

Cytat:
No tez musze sobie w dzbanek zrobic wode z cytryna. Wtedy jakos lepiej wejdzie. Ja wogole za malo plynow pije. Oczywiscie jesli piwo sie nei liczy
ta by chciała piwo wliczać do bilansu wodnego łatwiej by było, co?

Cytat:
Napisane przez Ladywithweapon Pokaż wiadomość
Oglądam swoje stare zdjęcie- narzekałam, że byłam za gruba To było chyba z rok temu w maju Zapewne wróce max to tego i koniec- moja granica. I tak na zdjęciu gdzieś z 60kg ważę. Najlepiej miałam jak się zakochałam- waga mi do 56 dobijała Ale potem w związku się tyje hahahah ;d
Jaka laska

Cytat:
Mła
Jakaś Ty śliczna! takie ciepło i optymizm bije z Twoich oczu

Cytat:
Już się nie mogę doczekać jak się zwolnię. Dziś o 19 będę rozmawiać z rodzinką do której jadę, będą do mnie dzwonić i będziemy ustalać termin przyjazdu.
Trzymam

Cytat:
Hmmm.. chcialabym ale nie obiecuje, weekend
co planujesz?
Stary 2012-08-17, 20:09   #2689
mielnus
Wtajemniczenie

Cytat:
Mła
zośka ty to śliczna jesteś.. ale widać małego diabełka w oczach zazdroszcze cery... ja mam takie problemy z cerą!!! (( Wracam do porządnego dietkowania... dzisiaj sie nażarłam słodyczy i jest mi niedobrze.. ZERO cukru od teraz;/

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

ja tam nigdy nie prasuje po praniu składam ciuchy w kostke, a prasuje przed wyjściem. Stwierdzilam ż eto bez sensu bo i tak czy siak będe prasowac przed wyjsciem

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

lece zrobic sobie maseczke oczyszcanie i lakierek na nóżki
Stary 2012-08-17, 20:23   #2690
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

A ja znowu siedze i nadrabiam
Wczoraj poćwiczyłam skalpel później przez 2h z tż polerowaam auto(które oczywiście juz dzisiaj brudne ) także nogi do mi do d.upy wchodziły;/
Dzisiaj byliśmy znowu mieszkania oglądać niby mamy kolejno na oku, ale ciągle coś. Takze sie okaze a w sumie czas nas goni, bo od wrzesnia tz chcial isc gdzies na dwulatke.
Ja zaraz poćwicze brzuch i ide sie pielęgnować, musze zrobić zobie pazurki u stóp i dłoni, maseczke na twarz i depilacje także zmykam
Milego wieczoru
Cocktailraspberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 21:14   #2691
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Mła
Ślicznaś No i powiem Ci ze wesole qrwiki w oczach widze Optymizm i pozzytywna energia az bije od Ciebie:

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Cytat:
Chcę wracac bo chce zdac egzamin na tlumacza przysieglego i z bratem otwieramy biuro tlumaczen
Aaaa...no to znmienia postac rzeczy

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

A z tz bylismy u mojego brata i ja prowadzilam a on piwko wypil, no ale zeby mi krzywda sie nei dziala kupil mi lecha shandy. I teraz probuje i powiem ze jak ja cytrynowych piw nei lubie to nawet nawet Aaaa.. na kolacje zjadlam kilka pierniczkow takich z lukrem z biedry -chyba 3 - kromke chleba i kawalek ryby z obiadu z panierce

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:
Ja fasolkę gotuję na parze posypuję trochę solą lubię taką

Weź mi nic nie mów o prasowaniu ja wczoraj zrobiłam pranie (2 pralki) i mam tego od ciula przecież ja się zapłaczę nienawidzę prasować a to głównie koszule i fartuchy męża
pierwsze dni po powrocie to będzie katorga ale potem przywykniesz
Hmm, a to co tydzień te zloty są?

>
Eee.. ja na parze gotowalam to mi jakos nei podeszla, musze pozniej jeszcze maselkiem polac.
No prasowanie tez neinawidze a koszule wywoluja u mnie odruch wymiotny

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:

ta by chciała piwo wliczać do bilansu wodnego łatwiej by było, co?
Dla mnei idealne. Wtedy juz odwodniona bym nigdy nie chodzila. No a swoja droga ja to musze miec zdrowe nerki, ojj dbam o nie dbam czesto

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:
Tyyyy łajzo zostawiłaś słońce w Chorwacji

wygrzalam doopke
Stary 2012-08-17, 21:25   #2692
Ladywithweapon
Zadomowienie

Zośka, jezu i ty się męczysz z jakimś facetem? Boże. Z takim wyglądem? Fajne masz te kolczyki ;p Ja chciałam sobie tez poprzebijać ucho, ale potem jak sić naczytałam jak to boli itd....

Ja laska byłam ;(( Czas do tego wrocic ;p

W ogóle wykrakałyście mi te gruszki Pojechałam do babci po jabłka na sałatke i stałam i wpieprzałam gruszke za gruszką :P Zrobiły mi mają rewolucje, ale nie skutkowała zaparciami, a wręcz odparciami Taki właśnie mam metabolizm ;p

Powinnam usiąść do prasowania, ale tak mi sie nie chce....
Ladywithweapon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 21:26   #2693
czbasia
Zakorzenienie

nooo..wczesniej narzekalam ze duzo piszecie a teraz cisza tu. Ja tez lece sie kapac i lulu do luzia. Slodkich snow dziewuszki
Stary 2012-08-17, 21:31   #2694
patiuszka
Zadomowienie

Cześć Chudziaki Wróciłam do domu dziś i jestem "wygłodniała" neta, bo tam u rodziców to trzy razy musiałam pisać od nowa zanim mi się udało jeden jedyny post do Was wysłać
Oczywiście wątku nie dam rady całego nadrobić, ale witam się stęskniona ze wszystkimi, które mnie znają i tymi, których jeszcze nie poznałam

A teraz dieta:
U mamy domowe obiadki, kolacja obowiązkowa, i piwko z kolegami wpadło nieraz... Na wagę nie wchodzę na razie, ale oceniając po lustrze to nie przytyłam jakoś widocznie, ale oczywiście sflaczałam jak stary kapeć
Teraz powrót do normalności lub do "biedy z nędzą" jak to mama mówi, jak kto woli
W każdym razie dzisiaj sprzątałam mieszkanie 4 i pół godziny, tak mnie TŻ urządził i wyjechał i myślał, że wróci przede mną i zdąży posprzątać!
A menu:
1. kanapka z wędliną i ogórkiem
2. kanapka z żółtym serem i pomidorem
3. schabowy (od mamy - sam )
4. jogurt
5. sałatka caprese (uwielbiam)

Zooska, ślicznoto!

Mielnusowa, to samo mam z prasowaniem A jak się długo niektóre rzeczy "uleżą" pod ciężarem innych to nawet nie prasuję Najczęściej bluzki i koszule tylko

Dżaga, a Ty to się tak pilnie uczysz i starasz, że nam tu chyba szczęki opadają, przynajmniej mi, i nawet się czuję mało ambitna przy Tobie, bo od miesiąca zbijam bąki, a takie miałam wielkie plany nadrobić edukację języka i innych rzeczy przydatnych w mojej pracy

Monia, cieszę się, że tak Ci się układa wszystko, zazdraszczam urządzania mieszkanka, uwielbiam to

czbasia, no o nerki trzeba dbać, ja taki miałam atak kolki nerkowej we wrześniu i nic nie wykryto, podobno to piasek, bo już kiedyś miałam, no i Pani doktor kazała, żeby przepłukiwać, ale powiedziała, ze 1 piwo to nic nie da, tylko "przynajmniej 2 trzeba wypić i to duszkiem", no to ja jej posłuchałam, i kiedyś do pracy się obudziłam jeszcze na %. Ale mi było nieswojo, i tak się modliłam, żeby szybko przeszło i żeby nikt nie wyczuł

Edytowane przez patiuszka
Czas edycji: 2012-08-17 o 21:44
patiuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 21:49   #2695
Milena001
Zadomowienie

Cytat:
Ja tak szybko się wyżalić muszę. Wczoraj po południu tak mnie teściowa zdenerwowała, że już odpisywać Wam nie mogłam spokojnie bo ciągle myślałam co zrobić. Powiem tak mój TŻ jest ogólnie rodzinny i pomocny ale są osobniki w rodzinie których nie trawi, nie znosi ich towarzystwa i po prostu omija z daleka. I w piątek tzn wczoraj rano dzwoni i mówi, że jego mama dzwoniła, że jego daleki kuzyn się utopił. TŻ , że przyjął do wiadomości i tyle-rozmowny nie jest. Nie minęły 2 godziny a ona znowu dzwoni do niego( TŻ na poligonie jako kierowca bardzo rozmawiać nie może no ale dla niej nie kłopot, nie ona mandat zapłaci ) że on ma jutro na pogrzeb przyjechac i to ze mną najlepiej i jeszcze wieńce zamawiać ( wg. mnie daleka rodzina to wystarczy zwykle kwiaty kupić a wieńce po 3 stówy niech rodzice i rodzeństwo czy tam zona zakupuje) no i on grzecznie, że teraz pracuje i będzie dziś późno ( a w nocy konkretnie po 12 godzinach jazdy starem dopiero) i ze nie zamierza jutro z rana (o 9 pogrzeb to o 3 byśmy wstać musieli żeby dojechać tam) tam jechac a dodam, że nie utrzymywał z tym "kuzynem" absolutnie zadnych kontaktów i wręcz wrogo był nastawiony do niego, więc jak do mnie TŻ zadzwonił to go poparłam bo i mi sie nie usmiechało jechac na pogrzeb osoby , której na oczy nie widziałam a matka TŻ foch i ma problem i jeszcze niby do mnie dzwoni, że mam TŻ namawiać! Ja wychodzę z założenia , że on jest dorosły i szanuje jego decyzje i zawsze jestem po jego stronie( w końcu razem jesteśmy i się wspierać mamy razem z nim a nie z jego mama!) ale dziwie się czemu ona się tak napiera i wtrąca i się zdenerwowałam i się Wam wygadałam i już mi lepiej
Ja też nie mam jeszcze teściowej a też lubi sie wtrącać Wasze życie i wy podejmujecie co robicie Zawsze znajdzie sie ktoś co mu się nie będzie coś podobało, ja tego nie cierpie i nie jestem kłótliwą osobą ale jakmi teście zaczną życie układać to ja im dam popalić Na waszym miejscu bym powiedziala teściowej że nie dacie rady przyjechać na pogrzeb ale jak tylko będziecie blisko cmentarza to kupicie kwiaty i pojdziecie na grób Krótka piłka Jak raz sie dacie to caly czas tak będzie... Jeszcze tak rano jechać.....
Skalpel 60x
Turbo wyzwanie 57,5x
Killer 14,5x
Model look 4x, Detocell, Secret 2x
6- minotowki 6x, Ekstra figura 3x
Turbo spalanie, Skalpel wyzwanie 1x
Milena001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 22:00   #2696
patiuszka
Zadomowienie

Margot85, kochana, ja to przerabiałam 1000 razy, finał jest taki, ze w ogóle prawie z teściową nie mam kontaktu, a TŻ to kiedy musi i kiedy "tak by wypadało".
Nic się nie przejmuj, i nie ma co tłumaczyć takim osobom, najlepiej się nastaw, że pewnie ona się już nie zmieni, a najlepsza droga to przytakiwać, że tak tak, zrobimy co w naszej mocy, a potem sie wykręcić, że się nie dało, ale oczywiście chcieliście.
No bo logiczne argumenty ona obróci przeciwko wam pewnie.
Moja teściowa raz mnie "zmolestowała", kiedy mieliśmy jechac do teścia, a mój TŻ (też kierowca ) wrócił późno z trasy, piwko wypił z kolegami, no i ja stwierdziłam, że z wyjazdu nici, bo on zmęczony, niewyspany nie powinien z rana jechać. A tesciowa do mnie, żebym go przekonała i koniecznie mamy jechac, i jak synek zmęczony to niech ja pojadę ( a dopiero co zrobiłam wtedy prawko i bałam się jechac w trasę 200 km).
Przed laty by się skończyło moim dołowaniem i nerwami, ale nic nie tłumaczyłam, tylko powiedziałam, że jak sobie życzy to niech da synowi pieniądze na taksówkę, bo on zaniemógł a ja nie podołam i koniec, no i od razu się odczepiła

Edytowane przez patiuszka
Czas edycji: 2012-08-17 o 22:02
patiuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 22:06   #2697
Milena001
Zadomowienie

Cytat:
Ale wysprzatalam wszystko i jutro bede miec z glowy. Na jutro mam prasoweania na pol dnia. 4 pralki na mnie czyka do prasowanie. Ehh.. ja nie wiem jak ja bede wstawac. Do dobrego latwo i szybko sie czlowiek przyzwyczai
No a my w koncu na ten zlot nie pojechalismy. Pogoda neipewna a to kawalek od nas wiec odpuscilismy sobie. Moze za tydzien sie wybierzemy

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

A wiesz ze ja w swoim 33 letnim zyciu tabletek nie uzywalam?? Wiec z doswiadczenia nie pomoge. Miejmy nadzieje ze to chwilowe rozregulowanie i samo ustapi

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Nigdy -nienawidze sprzatac. Juz moglabym Ci cos upichcic Co do dzidzi to zobaczymy, ciekawe ile bedziemy sie starac i czy wogole sie uda Ja juz nie mlodka Z tz przed slubem rozmawialismy o tym, Sama otwarcie mu powiedzialam ze niewiadomo jak to ze mna bedzie ze w moim wieku moga byc problemy z zajsciem w ciaze i wogole. A on na to "a skad ty mozesz wiedziec czy ja moge miec dzieci??" I postanowilismy ze jak sie nie uda to nie robimy badan zeby nie bylo wiadomo czyja "to wina" . Ale nie ukrywam ze fajnie by bylo miec jakiegos szkraba Keidys sie zarzekalam a teraz doroslam. No i chyba to kwestia partnera tez
i starsze kobiety mają dzieci Brać się do roboty i koniec Nie jesteś za stara na dziecko Nawet tak nie mów A jeśli będą problemy to marsz do lekarza bo czasami przez głupote nie wychodzi Czasami można mieć za dużo jakiś hormonów i bierze się tylko jakieś leki i poźniej bez problemu się zachodzi Teraz patrzysz na to z przymrużeniem oka że dziecka może nie być ale za 5-10 lat będziesz żałować że się nie leczyliście Zreszto co ja gadam Za miesiąc pokażesz nam zdjęcie z usg
Skalpel 60x
Turbo wyzwanie 57,5x
Killer 14,5x
Model look 4x, Detocell, Secret 2x
6- minotowki 6x, Ekstra figura 3x
Turbo spalanie, Skalpel wyzwanie 1x
Milena001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 22:16   #2698
patiuszka
Zadomowienie

czbasia, a co do dzieciaczka mam tak samo, kiedyś nie chciałam, a teraz zachciałam, no i jestem w Twoim wieku Trzymam kciuki, i ja też się będę chciała starać, ale prawda jest taka, że tŻ rzadko w domu bywa, a już nie wtedy kiedy trzeba od kilku miesięcy A poza tym on ma często zmienne nastroje i muchy w nosie i nieraz mu się odwidziało, ale ja chcę i będę się od następnego miesiąca starać.
Jeśli tylko on przyjedzie w terminie, trzymaj kciuki, a ja trzymam za Was
Stary 2012-08-17, 22:44   #2699
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lisa87 Pokaż wiadomość
ale ja jem mega duzo płatków i otrąb owsianych - mam to w musli na śniadanie bo sama sobie mieszam.
A co byś mi doradziła żeby dodać/odjąć w diecie? przykłady?

dziś jadłam:
musli z jogutem nat. 0%
grahamka z serem zółtym i pomidorem
jogurt pitny śliwka 0%
jabłko
3 placki z cukinii

na kolacje pewnie wiesniak albo twarożek
mam ochote czymś zgrzeszyc ale jeszcze nie wiem czym
Po prostu jedz więcej białka 1 i 2 śniadanie okej, ale potem znów jogurt (węgle) potem jabłko (węgle), placki z cukinii (węgle). Ty jesz w pracy? Możesz sobie w domu przyrządzić pierś z kurczaka+ warzywka albo zrobić jakąś sałatkę (kombinacji jest mnóstwo) jajka na twardo, tuńczyk, makrela
Kolacja okej możesz dorzucić pomidora. Nie wiem czy jesz w domu obiad czy nie, bo to dużo zmienia

Cytat:
Heroine Ja dzisiaj robiłam czekoladowy... Az chce sie go zjeśc, tak pachnie. Jakbym była dzieckiem, to na bank bym go spróbowała

Ja już jestem po takich zabiegach kosmetycznych:
-peeling (twarzy i ciała)
-depilacja
-balsam
-maska na włosy
-make up
-pazurki u rąk (o.c.z.o.j.e.b.n.y. róż )
-ćwiczenia na nogi + ogólne ćwiczenia

na jutro planuje wymoczyć stópki w soli i zrobić z nimi porządek
Haha, też mam ochotę go spróbować tak bosko pachnie
No no no, jaka pięknisia
brawo za ćwiczenia

Cytat:
heroine dzięki za słowa poparcia. Generalnie żyjemy z rodzicami( wszystkimi ) w zgodzie ale takie syt nas rozwalają ale jesteśmy zawsze razem i nie dajemy się tylko nerwów czasami trochę nam nadszarpnie naszykowałam już jedzonko dla Tż - jego ulubione ale on nie wie o tym, myśli, że tylko kanapki go czekają

dobrze, że moi teściowie nie robią taki scen mogę to śmiało powiedzieć: dobrych mam teściów (=nie wtrącają się nic a nic, nie dzwonią, nie wpadają "z wizytą" )
Co tam dobrego naszykowałaś? pewnie będzie wniebowzięty
Stary 2012-08-17, 22:45   #2700
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzaga1989 Pokaż wiadomość
Cześć Kochaniutkie Ja tylko na momencik bo się za Wami stęskniłam i ciągle myślę co tam u Was ale nawet nie mam czasu czytać Jak już siądę na kompa to tylko po to żeby czytać (albo słuchać) na nim książkę albo żeby sprawdzić fejsa albo maila. Nawet mój TŻ pojechał na robotę i wraca w niedzielę żebym siedziała sama w domu i skupiła się na czytaniu. Przeczytałam już od wtorku (bo poniedziałku nie liczę) 5 książek i jestem w połowie 6. Mam łeb jak sklep od tych info. Robię przerwy tylko na żarcie, sikanie no i na ćwiczenia żeby nie zapuścić tego co wypracowałam. Przez to że tyle czytam i móżdżę to ciągnie mnie do słodkiego straaasznie, ale jakoś się nie daję. Wczoraj TŻ mi Twixa przyniósł tego xxl wprawdzie no i 1 paluszek wszamałam a drugi mam na dziś. Codziennie jem dość grzecznie: rano owsianka, potem jakieś 2 kanapki lub wafelki ryżowe, na obiad różnie, ostatnio 2 dni pod rząd zapiekanka makaronowa była, a dziś cebularz z parówką pomidorem serem tak zapieczony na grillu, no a na kolację jakiś nabiał - wieśniak, serek homo. Już tylko czekam aż odeślę pełny projekt taki już do zatwierdzenia i trochę się polenię. Tymczasem wracam do czytania. Dobrze że te książki są chociaż fajne
Buziaksy Miłego weekendu Wam życzę. Ja kupiłam sobie dziś Chata w Carrefourze to jak skończę czytać to sobie wydyndam
Ty pracusiu Ty! podziwiam Cię bardzo rób sobie przerwy, bo mózg Ci wyparuje no i dostarczaj trochę cukrów, bo padniesz tam przy tych kniżkach
owocnej pracy i miłego weekendu

Cytat:
Napisane przez mielnus Pokaż wiadomość
Wracam do porządnego dietkowania... dzisiaj sie nażarłam słodyczy i jest mi niedobrze.. ZERO cukru od teraz;/
Osz Ty 20 przysiadów i 2o brzuszków za karę

Cytat:
Eee.. ja na parze gotowalam to mi jakos nei podeszla, musze pozniej jeszcze maselkiem polac.
No prasowanie tez neinawidze a koszule wywoluja u mnie odruch wymiotny
Eeee tam, od masełka sadełko rośnie zresztą ja nie lubię takiej tłustej

u mnie też ale obiecałam

Cytat:
nooo..wczesniej narzekalam ze duzo piszecie a teraz cisza tu. Ja tez lece sie kapac i lulu do luzia. Slodkich snow dziewuszki
Jaka cisza znów miałam co czytać

A ja piekę rogaliki z kremem czekoladowym ale nie, nie nie, NIE ZJEM! to na jutro na spotkanie grillowe

Dzisiaj pojeździłam na rowerku tylko 40 min (15 km) no, ale dobre i to
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości