|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca
Cytat:
A co byś mi doradziła żeby dodać/odjąć w diecie? przykłady? ![]() Cytat:
hurrraa ![]() dziś jadłam: musli z jogutem nat. 0% grahamka z serem zółtym i pomidorem jogurt pitny śliwka 0% jabłko 3 placki z cukinii na kolacje pewnie wiesniak albo twarożek mam ochote czymś zgrzeszyc ale jeszcze nie wiem czym
|
||
|
|
|
#2672 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca
Jak się chce, to można, ale to kosztuuuuuje mnie bardzo bardzo wiele
Jestem mega łakomczuchem
|
#2673 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2674 |
|
Przyczajenie
|
Dla przypomnienia:
![]() 1 godzina Sprzątanie łazienki 240 kcal Sprzątanie pokoju 180 kcal"Szorowanie podłogi przez godzinę to około 400 spalonych kalorii. Wszystko zależy jeszcze od Twojej wagi - osoby z większą nadwagą spalają więcej. Dla porównania: ważąc 76 kg w ciągu 30 min mycia podłóg spalisz ok. 160 kcal, przy wadze 56 kg – 119 kcal. Mycie okien przez godzinę to 240 kcal mniej (jedno dietetyczne śniadanie). Warto więc rozważyć częstsze mycie okien ;-) Podczas odkurzania spalamy 150 kcal w ciągu godziny. Podobną liczbę spalimy podczas ręcznego prania. Praca w ogródku przez godzinę to 250 kcal mniej. Na jesień sposób trochę niepraktyczny, ale na wiosenne odchudzanie w sam raz! Co ciekawe, niewiele mniej, bo 240 kcal, spalamy podczas godzinnego ścierania kurzu. Trzepanie dywanów to 260 kcal mniej. Zamiast korzystać ze zmywarki, zmywaj naczynia ręcznie. W ciągu godziny spalisz przy tym 144 kcal."
|
#2675 |
|
Zakorzenienie
|
Ojjj ja tez.. JAkos nie moge sie spowrotem wbic w dietowanie. Nie mam chyba takiej mega motywacji. Wczesneij mialam zeby w suknie slubnej jako tako wygladc.Kopa potrzbuje, ot co??!!!
|
|
|
|
#2676 |
|
Zadomowienie
|
Oj tam
Wiem, że twarożek+śmietana to nie najlepsze połączenie, ale ja zawsze żyje tak, że można sie odchudzać, ale pewnych rzeczy sobie nie odmawiać- życie jest jedno :P Boże ile ja się dzis naspalałam A wczoraj- inny pokój i było wycieranie mebli i wszystkiego, mycie okien i podłóg. Sprzątanie po prostu służy Muszę się zabrać za przysiady itd.- kiedyś ograniczyłam żarcie, takie zwykłe ćwieczenia i jak chudłam
|
|
|
|
#2677 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
skoro TŻ zdecydował, że nie to chyba powinna to zrozumieć co Ty masz Go namawiać? To daleki kuzyn... pomijam już fakt, że Twój TŻ będzie po pracy i gdzie będziecie jechać samochodem no bez przesady Cytat:
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|||
|
|
|
#2678 |
|
Zakorzenienie
|
Heroine Ja dzisiaj robiłam czekoladowy...
Az chce sie go zjeśc, tak pachnie. Jakbym była dzieckiem, to na bank bym go spróbowała![]() Ja już jestem po takich zabiegach kosmetycznych: -peeling (twarzy i ciała) -depilacja -balsam -maska na włosy -make up -pazurki u rąk (o.c.z.o.j.e.b.n.y. róż )-ćwiczenia na nogi + ogólne ćwiczenia na jutro planuje wymoczyć stópki w soli i zrobić z nimi porządek
|
#2679 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja nadrobiłam, i od nowa 2 strony ![]() Cytat:
jesteś dorosła i Twoja mama nie powinna tak mówić przecież to Ty masz być szczęśliwa
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|||
|
|
|
#2680 |
|
Wtajemniczenie
|
heroine dzięki za słowa poparcia. Generalnie żyjemy z rodzicami( wszystkimi
tylko nerwów czasami trochę nam nadszarpnieWszystkie dziewczyny tak dziś sprzątają to i ja nie byłam gorsza fakt ja po nocach wszystko sprzątam ale na dziś jeszcze syfon pod prysznicem wyczyścić(mam fioła na tym punkcie a ,że ja mam tylko długie włosy w naszym domu, to sama też je wyciągam dzielnie ) zdążyłam i ruszt z kuchenki bo już jakiśA do tego pilingu w fusów kawowych to co jeszcze trzeba oprócz fusów???
|
#2681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- 3 łyżki kawy mielonej zalewam wrzącą wodą, tak do przykrycia -dodaje łyżeczkę cynamonu -kilka kropel olejku rycynowego -trochę oliwki do ciała wszystko robię w miseczce ![]() ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Zrobiłam sobie koktajl białkowy, ten z rossmanna Wanilia.
|
|
#2682 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kochaniutkie
Ja tylko na momencik bo się za Wami stęskniłam i ciągle myślę co tam u Was ale nawet nie mam czasu czytać ![]() Buziaksy Miłego weekendu Wam życzę. Ja kupiłam sobie dziś Chata w Carrefourze to jak skończę czytać to sobie wydyndam
|
|
#2683 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tyle słyszę , ze taki cudowny ten piling , ze poświecę trochę kawy Tż i zrobię i ja ale na ciało bo na twarz to się boje![]() A ten koktajl białkowy to smaczny choć trochę? Kiedyś serwatkę w proszku czekoladowa pić próbowałam to dalej niż widziałam
Będzie 55kg na 160cm Edytowane przez Margot85 Czas edycji: 2012-08-17 o 18:16 |
|
|
|
|
#2684 |
|
Zakorzenienie
|
Mła
|
#2685 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#2686 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2688 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
lubię taką Cytat:
ja wczoraj zrobiłam pranie (2 pralki) i mam tego od ciula przecież ja się zapłaczę pierwsze dni po powrocie to będzie katorga ![]() Hmm, a to co tydzień te zloty są? Tyyyy łajzo zostawiłaś słońce w Chorwacji ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jakaś Ty śliczna! ![]() Cytat:
![]() co planujesz?
|
||||||
|
|
|
#2689 |
|
Wtajemniczenie
|
zośka ty to śliczna jesteś.. ale widać małego diabełka w oczach
zazdroszcze cery... ja mam takie problemy z cerą!!! (( Wracam do porządnego dietkowania... dzisiaj sie nażarłam słodyczy i jest mi niedobrze.. ZERO cukru od teraz;/---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- ja tam nigdy nie prasuje po praniu składam ciuchy w kostke, a prasuje przed wyjściem. Stwierdzilam ż eto bez sensu bo i tak czy siak będe prasowac przed wyjsciem![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- lece zrobic sobie maseczke oczyszcanie i lakierek na nóżki
|
#2690 |
|
Zakorzenienie
|
A ja znowu siedze i nadrabiam
![]() Wczoraj poćwiczyłam skalpel później przez 2h z tż polerowaam auto(które oczywiście juz dzisiaj brudne ) także nogi do mi do d.upy wchodziły;/ Dzisiaj byliśmy znowu mieszkania oglądać niby mamy kolejno na oku, ale ciągle coś. Takze sie okaze a w sumie czas nas goni, bo od wrzesnia tz chcial isc gdzies na dwulatke. Ja zaraz poćwicze brzuch i ide sie pielęgnować, musze zrobić zobie pazurki u stóp i dłoni, maseczke na twarz i depilacje także zmykam Milego wieczoru
|
|
|
|
#2691 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ślicznaś
![]() Optymizm i pozzytywna energia az bije od Ciebie:---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- A z tz bylismy u mojego brata i ja prowadzilam a on piwko wypil, no ale zeby mi krzywda sie nei dziala kupil mi lecha shandy. I teraz probuje i powiem ze jak ja cytrynowych piw nei lubie to nawet nawet Aaaa.. na kolacje zjadlam kilka pierniczkow takich z lukrem z biedry -chyba 3 - kromke chleba i kawalek ryby z obiadu z panierce ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
No prasowanie tez neinawidze a koszule wywoluja u mnie odruch wymiotny ![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Dla mnei idealne. Wtedy juz odwodniona bym nigdy nie chodzila. No a swoja droga ja to musze miec zdrowe nerki, ojj dbam o nie dbam czesto ![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- ![]() wygrzalam doopke ![]() |
||
|
|
|
#2692 |
|
Zadomowienie
|
Zośka, jezu i ty się męczysz z jakimś facetem? Boże. Z takim wyglądem? Fajne masz te kolczyki ;p Ja chciałam sobie tez poprzebijać ucho, ale potem jak sić naczytałam jak to boli itd....
Ja laska byłam ;(( Czas do tego wrocic ;p W ogóle wykrakałyście mi te gruszki Pojechałam do babci po jabłka na sałatke i stałam i wpieprzałam gruszke za gruszką :P Zrobiły mi mają rewolucje, ale nie skutkowała zaparciami, a wręcz odparciami Taki właśnie mam metabolizm ;p Powinnam usiąść do prasowania, ale tak mi sie nie chce.... |
|
|
|
#2693 |
|
Zakorzenienie
|
nooo..wczesniej narzekalam ze duzo piszecie a teraz cisza tu. Ja tez lece sie kapac i lulu do luzia. Slodkich snow dziewuszki
|
|
|
|
#2694 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Chudziaki
Wróciłam do domu dziś i jestem "wygłodniała" neta, bo tam u rodziców to trzy razy musiałam pisać od nowa zanim mi się udało jeden jedyny post do Was wysłać Oczywiście wątku nie dam rady całego nadrobić, ale witam się stęskniona ze wszystkimi, które mnie znają i tymi, których jeszcze nie poznałam A teraz dieta: U mamy domowe obiadki, kolacja obowiązkowa, i piwko z kolegami wpadło nieraz... Na wagę nie wchodzę na razie, ale oceniając po lustrze to nie przytyłam jakoś widocznie, ale oczywiście sflaczałam jak stary kapeć ![]() Teraz powrót do normalności lub do "biedy z nędzą" jak to mama mówi, jak kto woli ![]() W każdym razie dzisiaj sprzątałam mieszkanie 4 i pół godziny, tak mnie TŻ urządził i wyjechał i myślał, że wróci przede mną i zdąży posprzątać! A menu: 1. kanapka z wędliną i ogórkiem 2. kanapka z żółtym serem i pomidorem 3. schabowy (od mamy - sam )4. jogurt 5. sałatka caprese (uwielbiam) Zooska, ślicznoto! Mielnusowa, to samo mam z prasowaniem Najczęściej bluzki i koszule tylko![]() Dżaga, a Ty to się tak pilnie uczysz i starasz, że nam tu chyba szczęki opadają, przynajmniej mi, i nawet się czuję mało ambitna przy Tobie, bo od miesiąca zbijam bąki, a takie miałam wielkie plany nadrobić edukację języka i innych rzeczy przydatnych w mojej pracy ![]() Monia, cieszę się, że tak Ci się układa wszystko, zazdraszczam urządzania mieszkanka, uwielbiam to ![]() czbasia, no o nerki trzeba dbać, ja taki miałam atak kolki nerkowej we wrześniu i nic nie wykryto, podobno to piasek, bo już kiedyś miałam, no i Pani doktor kazała, żeby przepłukiwać, ale powiedziała, ze 1 piwo to nic nie da, tylko "przynajmniej 2 trzeba wypić i to duszkiem", no to ja jej posłuchałam, i kiedyś do pracy się obudziłam jeszcze na %. Ale mi było nieswojo, i tak się modliłam, żeby szybko przeszło i żeby nikt nie wyczuł
"Nawet najmniejsza osoba może zmienić bieg przeznaczenia" http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqdqk3ct8jh1u6.png Edytowane przez patiuszka Czas edycji: 2012-08-17 o 21:44 |
|
|
|
#2695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
26 lat, 166 cm, cel 58 kg 75 kg lipciec 2015 r (7 miesięcy od porodu) Jest 65,8kg Skalpel 60x Turbo wyzwanie 57,5x Killer 14,5x Model look 4x, Detocell, Secret 2x 6- minotowki 6x, Ekstra figura 3x Turbo spalanie, Skalpel wyzwanie 1x |
|
|
|
|
#2696 |
|
Zadomowienie
|
Margot85, kochana, ja to przerabiałam 1000 razy, finał jest taki, ze w ogóle prawie z teściową nie mam kontaktu, a TŻ to kiedy musi i kiedy "tak by wypadało".
Nic się nie przejmuj, i nie ma co tłumaczyć takim osobom, najlepiej się nastaw, że pewnie ona się już nie zmieni, a najlepsza droga to przytakiwać, że tak tak, zrobimy co w naszej mocy, a potem sie wykręcić, że się nie dało, ale oczywiście chcieliście. No bo logiczne argumenty ona obróci przeciwko wam pewnie. Moja teściowa raz mnie "zmolestowała", kiedy mieliśmy jechac do teścia, a mój TŻ (też kierowca ) wrócił późno z trasy, piwko wypił z kolegami, no i ja stwierdziłam, że z wyjazdu nici, bo on zmęczony, niewyspany nie powinien z rana jechać. A tesciowa do mnie, żebym go przekonała i koniecznie mamy jechac, i jak synek zmęczony to niech ja pojadę ( a dopiero co zrobiłam wtedy prawko i bałam się jechac w trasę 200 km). Przed laty by się skończyło moim dołowaniem i nerwami, ale nic nie tłumaczyłam, tylko powiedziałam, że jak sobie życzy to niech da synowi pieniądze na taksówkę, bo on zaniemógł a ja nie podołam i koniec, no i od razu się odczepiła
"Nawet najmniejsza osoba może zmienić bieg przeznaczenia" http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqdqk3ct8jh1u6.png Edytowane przez patiuszka Czas edycji: 2012-08-17 o 22:02 |
|
|
|
#2697 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
26 lat, 166 cm, cel 58 kg 75 kg lipciec 2015 r (7 miesięcy od porodu) Jest 65,8kg Skalpel 60x Turbo wyzwanie 57,5x Killer 14,5x Model look 4x, Detocell, Secret 2x 6- minotowki 6x, Ekstra figura 3x Turbo spalanie, Skalpel wyzwanie 1x |
|
|
|
|
#2698 |
|
Zadomowienie
|
czbasia, a co do dzieciaczka mam tak samo, kiedyś nie chciałam, a teraz zachciałam, no i jestem w Twoim wieku
Trzymam kciuki, i ja też się będę chciała starać, ale prawda jest taka, że tŻ rzadko w domu bywa, a już nie wtedy kiedy trzeba od kilku miesięcy A poza tym on ma często zmienne nastroje i muchy w nosie i nieraz mu się odwidziało, ale ja chcę i będę się od następnego miesiąca starać.Jeśli tylko on przyjedzie w terminie, trzymaj kciuki, a ja trzymam za Was
|
#2699 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1 i 2 śniadanie okej, ale potem znów jogurt (węgle) potem jabłko (węgle), placki z cukinii (węgle). Ty jesz w pracy? Możesz sobie w domu przyrządzić pierś z kurczaka+ warzywka albo zrobić jakąś sałatkę (kombinacji jest mnóstwo ) jajka na twardo, tuńczyk, makrela Kolacja okej ![]() Cytat:
tak bosko pachnie ![]() No no no, jaka pięknisia ![]() brawo za ćwiczenia ![]() Cytat:
dobrze, że moi teściowie nie robią taki scen )Co tam dobrego naszykowałaś? pewnie będzie wniebowzięty
|
|||
|
|
|
#2700 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podziwiam Cię bardzo rób sobie przerwy, bo mózg Ci wyparuje ![]() owocnej pracy i miłego weekendu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zresztą ja nie lubię takiej tłustej ![]() u mnie też ale obiecałam Cytat:
A ja piekę rogaliki z kremem czekoladowym ale nie, nie nie, NIE ZJEM! to na jutro na spotkanie grillowe ![]() Dzisiaj pojeździłam na rowerku tylko 40 min (15 km) no, ale dobre i to
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.

no i z tego co zauważyłam, jesz dużo węgli i mało białka... 

hurrraa

Ale placki takie "niedietetyczne"
Ja tylko przejechałam po twarzy z 4 okrążenia i zmyłam, nie wcierałam tego jak w nogi

Az chce sie go zjeśc, tak pachnie. Jakbym była dzieckiem, to na bank bym go spróbowała

przecież to Ty masz być szczęśliwa 

Ja tylko na momencik bo się za Wami stęskniłam i ciągle myślę co tam u Was ale nawet nie mam czasu czytać
dalej niż widziałam

(( Wracam do porządnego dietkowania... dzisiaj sie nażarłam słodyczy i jest mi niedobrze.. ZERO cukru od teraz;/