|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 |
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011
witam
![]() u nas kiepsko bo młoda ma odparzona pupę, zrobiła kupsko, ja nie zauważyłam, poszła z tym na drzemkę, ale zrobiła w czasie drzemki, sama nie wiem, i cala pupa czerwona ![]() Wczoraj się dotknąć nie pozwoliła. Ja analizuje moją wish list zabawkową na sezon jesień-zima ![]() Czym wasz dzieci się teraz bawią? A może macie w planach zakup jakiś ciekawych zabawek?
![]() |
#1082 |
Zadomowienie
|
Dot.: "Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011
Dzień dobry
![]() Wpadam tylko n chwilkę bo ne mam zbyt czasu. Pakuję już nas do wyjazdu. Penie już tu nie zaglądnę tak więc życzę wszystkim dzieciaczkom i mamusiom miłego końca wakacji ![]() My wracamy 1 września i proszę o trzymanie kciuków za podróż aby Maja przetrwała 1500 km ![]() Buziole dla wszystkich ![]()
![]() |
#1083 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() My planujemy zakupic mate do wanny i zabawki do kapieli w siatce (do przyczepienia do sciany) bo ksiazeczki i zabawki do wody ktore ma juz chyba sie znudzily. PS. tak jak postanowilam dzis jade zapisac sie na kurs prawa jazdy. Mam nadzieje ze okazę sie pojętna i naucze sie smigac autem. izunia- trzymam kciuki za bezpieczną i spokojna podróż
Nasza księżniczka ![]() Edytowane przez mik23 Czas edycji: 2012-08-16 o 11:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1084 | ||||||||||||
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczęta
![]() Jestem, ale nie nadrobiłam jeszcze, bo nie było kiedy. Pojechaliśmy we wtorek do znajomych na noc i ogólnie wypad był udany. Dawid poszedł spać normalnie, miał tam łóżeczko turystyczne, ale w nocy się obudził i chyba nie wiedział gdzie jest, bo długo i przeraźliwie płakał. Utuliliśmy go w końcu i został u nas w łóżku. Z rok starszym kolegą próbował się bawić, ale obu zazwyczaj interesowała ta sama zabawka ![]() ![]() W sobotę pojedziemy jeszcze na tydzień do dziadków, bo to już ostatnia taka możliwość. Za 2,5 tygodnia do żłobka ![]() Aaa miałam pochwalić moje dziecko, że na koniec daje mi się wyspać bo wstajemy ostatnio ok. 8.30, a dziś nawet trochę później ![]() Cytat:
![]() Cytat:
- bladoróżowe niewielkie kropki na całym tułowiu - najpierw 2 dni gorączki, potem dzień przerwy i wysypka jednodniowa Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dawid nie ma ulubionej zabawki, na ok. 10 minut zainteresuje go teraz domek kiddieland, wreszcie wyrzutnia piłeczek którą ma już prawie rok, traktor z rączką do pchania, książeczki, w których można wyjmować i wkładać obrazki i jeździk, ale nie odpycha się na nim tylko wsiada i zsiada w różny dziwny sposób. Ten kolega u którego byliśmy ma więcej zabawek niż w zabawkowym (naprawdę byłam w szoku, bo ma chyba wszystko), a Dawida interesowały tylko małe piłeczki wrzucone do łóżeczka, więc musimy je chyba kupić. Też zastanawiam się nad zakupem czegoś i właśnie zrobieniem jakiejś listy już może z myślą o mikołaju i gwiazdce. Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Doczytuję powoli i na to co w miarę aktualne odpisuję ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() jeżeli nie chce siedzieć w krzesełku to wyciągam i kończymy karmienie, nie jada w innych miejscach niż kuchnia i krzesełko, tym bardziej nie chodzę za nim z jedzeniem, tylko czekam na porę kolejnego karmienia Cytat:
![]() zupa jest zaraz po drzemce, a za 3h drugie danie, które gotuję już dla nas wszystkich i jemy razem jak mąż wróci z pracy kupiliśmy niedawno odkrywczy domek kiddieland i jak na mojego syna to naprwdę się spodobał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Ostatnia część ![]() Cytat:
![]() oj fajnie, wybawiliśmy się ostatnio na weselu i byliśmy w domu o 6.45, Dawid jak zawsze grzeczny z dziadkami, więc wszyscy zadowoleni a tak przy okazji to absolutnie nie wyobrażam sobie takiej imprezy z dzieckiem ![]() my zabraliśmy Dawida na poprawiny i wytrzymaliśmy 2h, bo było głośno (jemu nie przeszkadzało, chętnie tańczył i szedł do młodych dziewczyn na ręce), nie dawał nam zjeść, chciał ciągle na dworze siedzieć, albo żeby go prowadzać po schodach ![]() Cytat:
![]() u nas ptawctwo domowe już znane, bo teściowa ma, ale wczoraj Młody pierwszy raz na żywo widział krowę i to nawet całe 11 sztuk na raz i to dopiero był szok ![]() Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2012-08-16 o 12:26 |
||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1085 |
Wtajemniczenie
|
Hej Lejdiski
![]() Wrocilam ![]() Dlugo by opowiadac ale pisac nie moglam choc chcialam, bo tesknilam okropnie za Wami ![]() Ale teraz juz moge pisac i postaram sie nawet cos odpisac ![]() Ada- ty detektywie, tyyyy! ![]() ![]() Tity - okropnie mi przykro, ze twoja mame dopadl ten tetniak paskudny a jeszcze bardziej mi przykro, ze polska sluzba zdrowia to jakas porazka i na to bedziesz musiala glownie tracic zdrowie i czas, zeby pomoc mamie ![]() ![]() Trzymam rowniez kciuki za kolejne bobo ![]() izunia - udanych wakacji i bezpiecznej podozy! dacie rade, my mielismy 1400 km do Wloch i dalismy rade ![]() izabellaa - Nino zawsze ma bidon z woda pod reka i kiedy chce to pije. Czasem dostanie sok ze swiezych owocow ale to rzadko. Ogolnie to woda, woda i woda ![]() Co do zabawek, to u nas teraz kroluje lyzeczka i kubeczek i walenie obiema rzeczami naraz ![]() ![]() ![]() Ada - co do twoich pytan: 1. Nino nie wypluwa i go jeszcze tego nie ucze, bo i tak to szczescie, ze on w ogole bierze szczoteczke do ust. ![]() 2. kiepska sprawa z tymi pazurkami ![]() ![]() 3. ja czasem odciagam i czyszcze ale nie codziennie. Teraz juz zauwazylam ze coraz bardziej odchodzi, wiec chyba wszystko jest ok. Tu w UK nigdy mi tego nie sprawdzali i nigdy nie pytali czy wszystko ok. ![]() 4. ostatnio w ogole Wizazu nie moglam czytac wiec o Lence nic nie wiem ![]() A teraz lece gonic moje dziecko, bo mi ucieka ![]()
![]() |
#1086 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że jutro będzie.
![]() |
![]() |
#1087 | |
Wtajemniczenie
|
Witam się z kawką!
![]() izunia przyjemnej is pokojnej podróży!!Chyba przegapiłam gdzie wyjeżdżacie.Może inne wizażanki mnie oświecą ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Poszlismy wczoraj z tż i moją mamą do nowej kawiarni na wypaiosne lody i Lilka dojrzała dziewczynkę z wózkiem.Ale była walka o niego,nie dało jej sie go wyrwać,ani nic wytłumaczyć ![]() Czy wasze dzieci tez zaberają zabawki innym dzieciom na spacerach? Na placu zabaw to kazdy bawi się zabawkami każdego,ale taka sytuacja jeszcze mi sie nie zdarzyła,zebym musiała wydzierać Lilce jakąs zabawkę ![]() ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1088 | |
Wtajemniczenie
|
Hej
Pochwaliłam wczoraj i dziś już mój syn wstał tuż przed 7. Ale po śniadaniu był jakiś taki marudny i śpiący, położyliśmy się w naszym łóżku i zasnął ![]() hej Anessa ![]() fajna sprawa ten domek, żałuję że wcześniej go nie kupiłam ale tu na wizażu był tak zachwalany, że w końcu się skusiałam ![]() Cytat:
![]() Dawid nie zabiera, ale raczej spotykamy mało dzieci z zabawkami. Raz spodobał mu się wózek jakiejś starszej dziewczynki i chodził cały czas za nią, więc w końcu zapytałam czy mógłby chwilę popchać. Potem niebardzo chciał oddać, ale zaczęłam mu coś tam tłumaczyć i zabrałam. Obyło się bez płaczu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1089 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() powiem szczerze ze moje dziecko jeszcze nigdy nie miało pupy odparzonej.. myślę że dzieci skłonne do takich przypadłości mają po prostu wrażliwszą skórę..i nie ma tu znaczenia czy dwie czy trzy godziny zostało nie przebrane z kupki.... ![]() chociaż u nas to chyba nie da się tego nie zauważyc ![]() mały jak walnie w pieluchę to pół domu od razu cuchnie tak że już wiadomo że mamy "prezent" ![]() co do zabawek..koniecznie musze mu kupic zabawkowy ale imitujący prawdziwy odkurzacz ![]() normalnie godzinami może jeździc odkurzaczem a ja nie mogę posprzątac bo płacz... ![]() bezpiecznej podróży oraz miłego wypoczynku ![]() Cytat:
![]() he he tak detektyw ze mnie... wszyscy tak mówią ![]() dziewczyno co tak długo .. wakacje wakacjami ale my tu się już martwili co tam z tobą !!! to cudownie że nasz Nino już sam chooodziii ![]() ![]() Cytat:
a jak sam coś aktualnie ma ..jakąś zabawkę to chętnie a nawet powiem natrętnie wciska innemu dziecku do rączki.... szczodry chłopak ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1090 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
u nas nareszcie spokój nastał i powoli wracamy do normalnego trybu dnia ![]() ![]() poza tym wszystko ok. Mateusz nauczył się włazić na stół więc ściągam go co chwilę na podłogę. czekam aż fascynacja wspinaczką minie ![]() ostatnio zafascynowany jest kredkami i rysowaniem, coraz rzadziej bierze kredki do buzi. ale niestety zaczyna malować tymi kredkami po ścianach, podłodze, meblach. ostrzegam jak skończy się takie rysowanie, zabieram jak znów coś zmaluje i wtedy jest ryk ![]() ![]() wczoraj udało mi się wyrwać na 3h na spotkanie z koleżankami. super było ![]() ![]() ![]() ![]() no to tyle co u nas ![]() ![]() aaa, potrzebuję jeszcze rady ![]() i do tego czerwone buty, o takie http://global.images8.fotosik.pl/134...6cba60c6a7.jpg i teraz moje pytanie ![]() ![]() ![]() i ta sukienka wymaga cienkiego paska jeszcze, w zestawie był czarny ale nijak mi nie pasuje, więc pytanie jeszcze jaki pasek? turkusowy? czerwony? srebrny? ![]() Edytowane przez marta_27 Czas edycji: 2012-08-17 o 11:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1091 | |||||||
Zadomowienie
|
część pierwsza
Cytat:
no nieźle, a później będą się zastanawiać skąd ta próchnica ![]() ja czasem też słyszę pytania, po co już zęby Mateuszowi myję ![]() ![]() Cytat:
![]() tity a jak mama? dobrze się czuje? jak z tym zabiegiem? co do pasty to właśnie nie wiem czy mogą fluor zawierać bo ze sprzecznymi info się spotkałam ![]() na śniadanie jest butla mm, a na drugie ma do picia, albo wodę, albo herbatkę malinową, albo sok. różnie ![]() a w ciągu dnia ma w bidonie wodę do picia aaa i Mati nauczył się w końcu pić z tego Lovi 360. wyjęłam ostatnio i już umiał ![]() dzięki, hehe ![]() my jedziemy z całą rodziną tzn. moi rodzice, mój brat z dziewczyną, moja siostra z tż i córką więc mam nadzieję że w nocy będziemy się zmieniać w pilnowaniu Mateusza. mam nadzieję że jak zaśnie o 21 to do 7 pośpi ![]() ![]() Cytat:
to ty jakaś strongwoman jesteś, chyba ![]() Mateusz też gorzej zaczął jeść ostatnio. wkurza mnie to strasznie ale staram się nie wpychać w niego. wiesz ja myślę że teraz dzieci są tak bardzo ciekawe świata że szkoda im czasu na jedzenie, do tego ząbkowanie i ten słynny bunt, mają teraz sporo emocji nowych do rozszyfrowania i opanowania więc jedzenie ich nie interesuje ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() śliczna ona jest ![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1092 | ||||||||||
Zadomowienie
|
część druga
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja bym chyba tak nie mogła ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() dziś już wysypki nie ma ![]() Mati 4dni miał gorączkę (od soboty rano do wtorku do 14) i w momencie ostatniego wzrostu temp. wyszła delikatna wysypka i więcej gorączki już nie było ![]() ![]() Cytat:
Mateusz kocha wodę i ludzi więc jest w raju na basenie ![]() Cytat:
bawi się kierownicą z FP, garnuszkiem, piramidką z kółkami, taką wyrzutnią piłeczek i małymi gumowymi samochodzikami na razie nie planuję zakupu zabawek, ale chyba powoli trzeba pomyśleć o prezencie gwiazdkowym ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no nareszcie jesteś ![]() ![]() jak się wakacje udały? Cytat:
![]() ![]() dzięki dziewczyny za odp. odnośnie 3dniówki ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1093 | |
Zadomowienie
|
Witajcie! AJM BAK !
![]() Co się u nas zmieniło? Wiele Przede wszystkim AZS jest łagodniejsze. Nie wiem czy to dzięki a. niższej temperaturze na zewnatrz b. zaprzestania używania emolientow i kremow i wszystkich kosmetykow do kapieli i po. Teraz tylko czysta woda c. rozszerzenia diety a może wszystko razem. Fakt jest,ze jest lepiej. Zaparcia rowniez się skonczyly. Bo wczesniej masakra, jak cisnela to wymiotowala nosem. W środe idziemy na drugie szczepienie na ospę. A tak to Lilly rozwija się pieknie. Duzo gada. Powstarza po nas wszystkie słowa. Przeczytalam tylko 3 strony i skomentuje tylko 2 z Was, bo oczywiscie brak czasu. Też uzywamy Dad. W moim malym miescie jedynym supermarketem jest biedronka i cena jest ok. Niestety pampersy w malych sklepiach i aptekach sa niesamowite drogie. Jak jestesmy na zakupach w wiekszym miescie to zawsze kupie w tesco 3 paki pampersow, bo cena jest duuuuuuuuuzo nizsza. A jak byscie porownaly HUggiesy i Dady? Tity - bardzo wspolczuje sytuacji z Mama. Jedyne co moge Ci doradzic, to podczas rozmowy z ordynatorem/ profesorem, ktora koniecznie musi sie odbyc, zapytaj wprost - kto wezmie odpowiedzialnosc za zdrowie i zycie Mamy w związku z odwleczeniem terminu operacji na 2 miesiace w sposob tak stresujacy. Mam nadzieje, ze ktos w tym szpitalu zmadrzeje i przelozy termin operacji na jak najszybszy. Cytat:
-do ktorych moze wejsc cala, kucnac, a my ją ciągniemy. I są to nie tylko drogie zabawki, samochody, ale nawet koszyk plastikowy z tesco do przechowywania. - wszelkie pchanki - na patyku jakies kolko hałasujace, mrugajce, albo kaczuszka drewniania z pletwami gumowymi. - Lubi tez ciagnac za sznurek auta i tak łazi po domu i nie tylko ![]() - zabawki do sprzatania np. w pepco zestaw miotla, zmiotka z szufelka, gabeczka i plyn do sprzatania za ok.15zl. Mini odkurzacz. - kredki, farby do malowania łapami - ruskie baby, nie wiem jak to sie nazywa, jedna w druga wchodzi. Ma takie 3 i najmniejszą nazwala dzidzia, srodkowa mama, a najwieksza babi. Uwielbia je. Na wishliste mam wpisane: - komode z ikei z serii mamut. Mamy juz krzeselka i stolik. Stoja w ogrodzie zimowym i brakuje mi czegos do przechowywania zabawek czego dziecko nie przestawi, bo z pojemnikami włazi na pokoje i nie zdaja egzaminu. - sztalugę, bo dziecko mazgra mi po oknach, ścianach, jakos nie lubi malowac po kartkach lezacych, ale jak wiszą to maluje. Tak więc postanowilam - sztaluga - naklejki - ma ich mnostwo, ale musi miec jeszcze wiecej. Tanie, a zabawa w ciszy, spokoju, dziecka nie ma na pol godziny - magnesy na lodowke - mamy juz alfabet i takie hello kitty jakby naklejki, ale są to magnesy. Uwielbiamy i chcemy jeszcze! - farby do malowania łapami - schodzą nam jak cieple buleczki A wczoraj bawilysmy się tak: Kurier przywiozl nam torbę trunki jeśli nie znacie link: http://www. youtube.com/watch?v=DrFMUEMp6MM (żeby działało skasujcie spację po "www.") w ogromnym kartonie, chyba 10 toreb zmiesciloby się i najpierw zaczela sie zabawa torbą, a wieczorem jak zaczela marudzic wzielam noz i wycielam drzwi, okna, ale tak jak drzwi zeby mozna bylo otwierac i zamykac. Lilly byla zachwycona. Zabawa w akuku. Sama przyniosla kredki i zaczelysmy malowac domek. Polecam. Tanie, proste, a ile radosci daje dziecku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1094 | ||
Zakorzenienie
|
U nas zawsze tak było, że jak przegapiłam kupsko to od razu dupka czerwona. Jeszcze to chyba zależy od kupska
![]() Ostatnio miała biegunkę, i bardzo pilnowałam, myłam wodą, smarowałam i nawet zaczerwieniania nie było. Cytat:
Ale ta przedwczorajsza kupa to była taka biegunkowa, wsiąkła w pamka praktycznie cała i nie było zapaszku uderzającego. Ale dosyć o kupach ![]() Przyszedł do nas domek, młoda szleje ![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
![]() połączenie kolorów odważne, ale wg mnie bardzo trafione, co do naszyjnika hmmm to nie wiem czy turkusowy by pasował ja bym proponowała złoty naszyjnik i wtedy pasek może byc złoty lub czerowny, trukusowy - chyba wtedy jak ten turkus będzie identyczny z tym sukienkowym ![]()
![]() |
![]() |
#1095 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Położyłam dziecko spać i czekam na kawę. Mąż w pracy do 14 i chyba dziś nie będzie obiadu ![]() Po południu jedziemy do rodziców, bo mąż się zaoferował że przywiezie ich z wesela. Ja z Dawidkiem zostanę na tydzień, fajna pogoda się zapowiada więc niech się jeszcze wyszaleje. Kupiliśmy wreszcie zmywarkę ![]() A dziś z rana jakaś baba mi popsuła humor. Nie przypominam sobie żebym dotychczas usłyszała jakieś uwagi czy mądre rady od nieznajomych na ulicy, a tu dziś jakaś paniusia o coś tam się czepnęła, a ja oczywiście zamiast olać i iść dalej to jej odpowiedziałam. I usłyszałam na koniec, że ważniara ze mnie bo zamiast jej dziękować, to ja jeszcze pyskuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ale napomagałam ![]() Cytat:
![]() ![]() nie straszę, ale tak to wyglądało i ja już po tych 2h poprawin wiem, że bym się w życiu na taką imprezę z dzieckiem nie wybrała, chyba że naprawdę nie miałabym wyboru, a Wy wyboru nie macie, więc nie ma co panikować, dużo Was jest do pilnowania, więc każdy powinien mieć czas żeby pojeść i potańczyć ![]() Cytat:
![]() super, że u Lilly lepiej i AZS złagodniało ![]() Dawid też lubi magnesy, u dziadków ma kilka na lodówce, a ale u nas jest lodówka zabudowana i nie ma gdzie przyklejać... może jakaś tablica magnetyczna ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1096 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moj czasem zabiera ale jeszcze nie wyje jak mu odbiore i dam innemu dziecku - jesli ono pierwsze sie bawilo - szybko daje cos w zamian i jest ok ale on tego sie uczy rowniez w zlobku, wiec mi razniej w tej walce ![]() Wakacje udaly by sie suuuper gdyby nie... upaly ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() No niestety mialam spora przerwe od Wizazu i to nie z wlasnej woli ![]() Jak juz wrocilismy z wakacji, to Nino przytargal ze zlobka jakiegos paskudnego wirusa i sam mial sraczke przez kilka dni a mnie i TZa dorwala i ona i zyganko ![]() ![]() ![]() A pozniej jak sie juz wykurowalam to w pracy taki zapiernicz mialam - wyprzedaz letnia - ze wracalam do domu, godzinka z Ninem, pozniej kapiel, karmienie i spanko a ja jakies jedzenie i tez do wyra, bo po prostu padalam... W koncu jak sie wszystko uspokoilo to nie moglam w ogole na Wizazowe forum wejsc, bo mnie ciagle na jakies reklamy wywalalo... ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja bym dala jakis fajny czerwony naszyjnik albo duzy, widoczny albo delikatny - to zalezy czy chcesz wyeksponowac gore czy dol ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzien dobry wieczor ![]() Niestety jak pracuje, to jest mi strasznie trudno zlapac chwile na poczytanie was i napisanie czegokolwiek no ale dzis niewiele napisalyscie, a moje dziecie padlo po ciezkim dniu pelnym zabawy i dlugich spacerow z tatusiem juz o godzinie 18 - tatus zreszta tez padl i spi do tej pory ![]() ![]() U nas wreszcie namiastka lata i piekne sloneczne dni ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1097 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Anessa witaj po przerwie ![]() ![]() ![]() A u nas, mamie się po tamtym incydencie znowu pogorszył wzrok, ale udało się przesunąć termin na miesiąc wcześniej. Póki co mama jeszcze bardzo słaba i leży w szpitalu, ale możliwe, że na tydzień ją wypiszą zanim zrobią jej zabieg. Jeden plus, że tętniak jest nie na tętnicy tylko na żyle, więc jest podobno mniej niebezpieczny. Nas też już te wyjazdy do szpitala męczą, no ale cóż zrobić. Dziecko się na mnie dzisiaj obraziło, że pojechałam znowu.... A poza tym Leoś sporo już gada, mówi "dalej" jak chce , żeby mu przełożyć stronę w książce, mówi "dziuro" na wszystkie dziury ![]() ![]() ![]() A no i mowwa była o pieluchach, wcześniej tylko Hugggiesy, ale teraz i dady i gagi, bo tańsze i też są ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1098 |
Zadomowienie
|
kasiunia - gratuluje zakupu zmywarki
![]() magnesy przyczepiamy jeszcze na pralke i na meble na balkonie. ja prawie zawsze odpowiadam cos i pozniej słysze ciekawe rzeczy. Dzis mialam taka sytuacje - siedze na lawce w parku, lulam małą w wózku, przechodzi babka z duzym, groznej rasy psem oczywiscie bez smyczy i kaganca, pies podbiega mi do wozka i wtyka łeb, mała lezy w wozku , wiec przekrecam go w swoja strone zeby widziec dziecko, ale pies podchodzi blizej, mowie do niej - czy moze wziazc psa, ona go zawołała raz, pies brak reakcji tylko dalej obwąchuje mi dziecko i slini sie okropnie, a ja tylko wozkiem na lewno i prawo obkrecam. baba przeszla i nawet nie obrocila sie za psem. wolam za nia zeby wziela psa i od slowa do slowa powiedzialysmy sobie wiele milych rzeczy, ale doszlo do tego ,ze ten smierdzacy i zaniedbany pies oparl mi sie lapami o pałak w wozku. balam sie,ze lilke podrapie, bo tylko w pieluszce lezala. ech... slow brrak... Tity - to huggiesy sa drozsze od Dad? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1099 |
Zakorzenienie
|
kasienkakg zależy jak się trafi, u nas sztuka Huggiesów wychodzi 50-80 groszy, jak w promocji to ok 50., gagi chyba ok 60 normalnie. Dzięki za kciuki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1100 |
Rozeznanie
|
witajcie
Miałam wczoraj skrobnąc cos, ale juz nie mialam sily... Bylismy wczoraj z mała w mini zoo, mała byla zachwycona.Szczęście nie schodzilo z jej twarzy a jak dotkneła osiołka to juz bylo szaleństwo ![]() A co tu takie pustkowie co?
![]() |
#1101 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Fajny te twoj maly gadula ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Witam w ostatni dzien wolny przed praca ![]() Wczorajszy wieczor udal sie super tylko moje dziecko jakos mi nie pospalo, choc poszlo spac pozniej niz zwykle i to wymeczone i wybawione ![]() Pobudka o 5 rano i po spaniu... ![]() Znow kilka kupsk dziennie mi robi, cos mi sie wydaje, ze ostatnia 4 sie chce nam wylonic albo i nawet pierwsza 3, bo cos tam dostrzeglam na gorze ![]() Tylek juz odparzony... Ech... ![]()
![]() |
![]() |
#1102 |
Zadomowienie
|
Hej hej!
Korzystamy z ładnej pogody, dlatego nas nie ma. Dzisiaj spędziłam z Oliwką pół dnia w ogrodzie zoo-botanicznym i drugie pół u mojej siostry. Mimo zmęczenia mała już trzeci dzień nie ma drzemki w dzień. Wstaje o 7 i idzie spać ok 21:00. Właśnie przed chwilą zasnęła. Idzie jej trzecia 4 i strasznie płakała wieczorem i tam pokazywała paluszkiem. Posmarowałam żelem i zasnęła. Jutro znowu na szczepienie - czwarte podejście - a nie wiem czy już zdrowa bo ciągle kaszle ![]() Ech! Trzeba iść od prysznic bo się rozpuszczam tak gorąco. My od baaaardzo dawna używamy pieluch Dada, są najlepsze zaraz po Pampkach.
![]() |
#1103 |
Wtajemniczenie
|
Hej,
Dawno nie pisałam bo szukam pracy nowej i ciągle jakieś rozmowy, konkursy itp... U nas wszystko dobrze. Michał zdrowy, ale coś dzisiaj płakał tak jakby go coś bolało i za siusiaczka się łapał i na ręce jak go brałam to odpychał się pupą tak jakby go bolało ![]() Co do zabawek to Michał dostał samochód sterowany, ale nie może załapać że ten pilot jest do tego samochodu i ciągle lata pod telewizor bo myśli, że to do tego ![]() Lubi też tłuczek do mięsa ![]()
![]() |
#1104 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Witam się po dłuższej nieobecności, mój ukochany małżonek miał od zeszłej środy urlop więc nie było czasu za bardzo na wizaż ![]() Te kilka dni wspólnych było rewelacyjne, odpuściłam wszystkie obowiązki domowe (dlatego wczoraj, kiedy mąż poszedł do pracy całe popołudnie praktycznie sprzątałam ![]() ![]() Poczytam co tam u was i spróbuje się wkręcić w temat, chociaż widzę, że ostatnio wiele się nie działo ![]() Aha, marta27 od dzisiaj jestem szczęśliwą (mam nadzieję) posiadaczką Nuny ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1105 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
![]() A co tu takie pustki..? Wracać mi tu szybciutko ![]() ![]() Tak przeleciałam kilka stron w tył zeby poczytac czy piszecie czy wasze pociechy juz cos mówią i wychodzi na to ze tak, a moja księżniczka mówi oczywiście TATA a MAMA to tylko jak placze i chce do mnie na rece...poza tym to chodzi i przez caly dzien gada ale po chińsku... ![]() No dobra lece bo sie domaga zabawy
![]() |
#1106 |
Raczkowanie
|
Moi książęta jeszcze śpią, a ja już zdążyłam zjeść śniadanie, nastawić zupę, teraz wcinam arbuza i czekam aż raczą wstać
![]() Piękna pogoda znowu u nas, dobrze, że mąż ma popołudniówki,bo możemy sobie z małym poużywać nad wodą ![]() A dziś na obiad carbonara ![]() Powiedzcie mi, czy wasze dzieciaki mają jakieś swoje ulubione, ukochane przytulanki? Takie, co je wszędzie zabierają, i na spacer i do spania, czy to jeszcze nie ten etap ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1107 |
Zakorzenienie
|
Idi bardzo mało mówi normalnych wyrazów, po turecku bardzo dużo.
Ale widać, że zaczyna po nas próbować powtarzać. Idi nie ma ulubionej przytulanki, ona jakoś za pluszakami nie przepada.
![]() |
#1108 | |||||||||
Zadomowienie
|
dzień dobry
u nas ciemno za oknem, chyba burza będzie. Mateusz padł o 11 a ja wcinam nektarynki i arbuza i postanowiłam wpaść na wizaż ![]() Cytat:
![]() super że AZS już łagodniejsze ![]() Mateusz ma ostatnio fazę na rysowanie, po meblach niestety też ![]() ![]() my z mężem wpadliśmy na pomysł zainstalowania w Mateusza pokoju tablicy suchościeralnej. na wiosnę chcemy pokój Matiemu uszykować i na ścianie przykleimy taką dużą tablicę ok. 180x120 żeby sobie bazgrał mazakami i przyczepiał magnesy bo je też uwielbia ![]() naklejki też lubi. ostatnio były w biedronce naklejki fajne i książeczki z serii akademia 2latka i tam też są naklejki. a farby do malowania rączkami też w biedronie są fajne za 9,99 ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() dzięki dziewczyny za rady ![]() kupiłam taki brązowawo-złoty z delikatnymi turkusowymi i czerwonymi koralikami. nie bardzo mi się podobał ale mama mnie namówiła i nic sensownego nie mogłam znaleźć. muszę tylko przymierzyć i zobaczyć jak to się prezentować będzie ![]() Cytat:
![]() to o jakieś 20 za dużo jak dla mnie ![]() dzięki za radę ![]() ![]() Cytat:
daleko macie do szpitala? Mateusz też za tatą tęsknił jak ten jeździł do szpitala na cały dzień ja ciągle pod wrażeniem jestem ile Leoś mówi ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() jeszcze nie odpuściłam nuny więc czekam na relację ![]() poluję na baby joggera ale nawet używki są drogie ![]() Cytat:
![]() a z tego co rozumiem to: tata mama baba dziadzia da - daj ta - tak nie da mi - daj mi kaka - kartka, kredka, kosiarka, koparka ka - kap (deszcz) mniam,mniam ko - kot pa - pan, pani papa i jakieś tam inne których teraz nie pamiętam. Mati powtarza z reguły albo pierwszą albo ostatnią sylabę wyrazu ![]() Cytat:
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1109 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak jest śpiąca to idzie do mnie z podusią, pielusią i krówką albo jeszcze kocykiem. Słodkie to jest ![]() A jak gdzieś idziemy na dłużej to mówię jej żeby wzięła sobie jakąś zabawkę. Zazwyczaj wybiera kaczkę na kiju do pchania lub jakiegoś pluszaka, albo pakuje zeszyt i piórnik z kredkami do swojego plecaczka. Lubi różne zabawki. ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- ja jestem zdumiona jak Oliwia powtarza wyrazy i to nie przekręcając ich jakoś specjalnie. Mówi: kartka kołdra kot Zuzia/ Zuziu ciocia tam jest tu jest mniam tata mama dziadek babcia mamusia/ mamusiu tatuś boli myju myju papa duża prawie wszystko powtórzy ale przy kimś nie chce gadać, tylko do nas Poza tym mała CAŁE dnie rysuje (meble, ubrania, ściany nie rysuje), nawet jakąś wizytówkę dopadła to cały tył porysowała. Mówimy jej narysuj domek, narysuj słoneczko i ona wiadomo jakieś gryzmoły robi i taka dumna jest a potem nam daje i my jej rysujemy i tak na zmianę. Nie mam ostatnio czasu. Jeden mój dziadek miał ostatnio dwie operacje i przebywa u moich rodziców a w niedzielę drugi trafił do szpitala i okazuje się że od 7 lat ma raka i zastanawiamy się co lepsze, operować czy nie ruszać tego. Trzeba jeździć po szpitalach, pomagać jak się da. Poza tym następną pracę znalazłam dorywczą. A w dodatku tż domaga się drugiego potomka. Zwariuję chyba ![]()
![]() |
![]() |
#1110 |
Raczkowanie
|
Z tymi przytulakami to najbardziej chodziło mi właśnie o spanie, bo Mieszko tylko z pieluszką tetrową, ale też nie musi być koniecznie. Myślałam, że dzieci w tym wieku mają już jakieś swoje ulubione bez których się nigdzie nie ruszają, ale okazuje się, że jednak jesteśmy "normalni" pod tym względem
![]() Mój nic nie powtarza, do niedawna tylko mruczał i jęczał po swojemu jak coś chciał, od kilku dni zaczął coś tam po swojemu po wietnamsku gadać, urządzamy sobie razem takie konwersacje, jak tylko z nim zaczynam rozmawiać w jego języku, to ma zadziwiająco dużo do powiedzenia ![]() marta jak narazie to jestem zakochana w Nunie ![]() ![]() ![]() ![]() Dziś wybrałyśmy się z mama i ciocią na baaaaaardzo długi spacer, chyba z 10km zrobiłyśmy, nogi mi do d... wchodzą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.