Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-17, 17:03   #1411
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o McDonalda to byłam już 3 razy i standardowo cheeseburger, mała sałatka i ciasteczko jabłkowe jeśli chodzi o colę to jestem od niej uzależniona na początku jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży to zrobiłam sobie odwyk, a teraz hmmm co 2 , 3 dzień piję małą szklaneczkę
mnian mniam ale mi ślinka naszła

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Cytat:

trzymam kciuki za wizytę na pewno wszystko będzie ok
mój Tż ze stresu chciał usiąść na miejscu lekarki i wyglądało to tak jakby chciał mi wykonać USG takie boroczki z nas
haha pewnie się uśmiałaś )
Ja jestem ciekawa czy będzie już widać płeć, koleżanka poznała właśnie w 13tygodniu
Stary 2012-08-17, 17:07   #1412
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
O faktycznie Hmm, mam 23 lata, udało nam się w 3 cyklu, pierwsze dwa strasznie przyzywałam, liczyłam, sprawdzałam, aż w końcu odpuściłam, spisałam na straty ten cykl i bach, są dwie krechy W poniedziałek zobaczyłam dwie kreseczki, do lekarza idę we wtorek, to będzie coś koło 7 tygodnia, myślę, że to tak w sam raz na pierwszą wizytę?

Gratuluję dwóch kreseczek jasne, że 7 tydzień to w sam raz może i zobaczysz już serduszko o ile lekarz wykona Usg

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
mnian mniam ale mi ślinka naszła

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Ja jestem ciekawa czy będzie już widać płeć, koleżanka poznała właśnie w 13tygodniu

mój dzidziulek usiadł sobie po turecku i lekarka nie mogła nam powiedzieć ale na samym początku jak opowiadała co będzie badać itd. to mówiła, że m.in. sprawdzi płeć

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-17, 17:20   #1413
klementyna1
Zakorzenienie

No zgłupiały dziewczyny, tyle naskrobać Strach z domu wychodzić, bo potem godzina czytania;p
Co do wesel, to my już po jednym, a kolejne 8.09. Ginka powiedziała, że można iśc tylko: nie pzrejadac się, nie skakać, nie siedziec blisko głośników. Zadziwiająco dobzre się czułam, sporo tańczyłam, a nadal kazy pytał czego tak mało się bawimy (zawsze szalejemy na parkiecie), dlaczego samochodem, dlaczego tak wcześnie się zbieramy;p Nie wydaliśmy naszego sekretu, chociaz mogli się domyslić;p Do wrzesnia chyba nie zmieszcze się w żadna sukienkę, ale jakoś dam rade, bo uwielbiam sluby i wesela

Brązowe plamienia mogą się zdarzyćprzy krwiakch i mięsniakach- mnie lekarka tez ostrzegała, ale jeśli nic u Was nie stwierdzono to doradzcie się lekarza moze bedzie trzeba progesteronu troche dodać organizmowi- duphaston czy inny specyfik.
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-17, 17:21   #1414
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ograniczacie jakoś jedzenie pewnych rzeczy? Jestem na etapie czytania o tym czego nie wolno, i tak jak się pozbiera to wszystko do kupy to zostaje właściwie chleb, woda, warzywa i owoce.... I to też owoców nie za dużo bo cukru za dużo wyjdzie....

Zawsze lubiłam sery pleśniowe, brie, camemberty - teraz oczywiście nie jem, bo te wszystkie listeriozy, leptospirozy itp..... Ale marzę o mozzarelli - pisze, że nie powinno się serów z niepasteryzowanego mleka, ale nigdzie na opakowaniu nie ma czy to pasteryzowane czy nie.......:conf used:
ja jem to na co mam ochotę, czyli wszystko. staram się jeść więcej owoców i warzyw niż wcześniej, ale to by było na tyle. nie czytam co wolno a czego nie bo wpadnę w paranoję. sery pleśniowe, fetę, mozzarellę jem bo lubię, chociaż mniej bo mniej mnie ciągnie, ale to co w sklepach to podróbki tych serów tak na prawdę i większość z mleka pasteryzowanego, ostatnio z ciekawości sprawdziłam na opakowaniu fety jak byłam w sklepie, więc spokojnie można jeść. kiedyś bardzo lubiłam colę, często piłam, teraz przestałam, w Zakopanem jak teraz byliśmy na Krupówkach jednego dnia rozdawali takie małe puszki coli - 150ml, stwierdziłam, że nie zaszkodzi i wzięłam, ale piłam chyba oczami, wypiłam pół tej puszeczki i wywaliłam, w ogóle mi nie szła. na wyjeździe po drodze ze 3 razy jadłam w mcdonaldsie jakiś zestaw, jem pizzę, ale uwielbiam też gotowanie na parze, więc wszystko na co mam ochotę. i nie mam wyrzutów sumienia.

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak się liczy te tygodnie, jak ja mam 10t2dni to znaczy, że jestem w 11 tyg już? Bo jak miałam 5tydzien i3 dni i byłam u pierwszego lekarza i był widac tylko pęcherzyk to mi lekarka powiedziala, ze nie ma jeszcze 6 tygodnia to może być nie widać...
liczy się skończone tygodnie, mój lekarz i jak w szpitalu byłam też tak liczyli, tylko pełne, skończone tygodnie. jak teraz mam 9t3d, to dla nich byłby to 9 tydzień.

Cytat:
A ten balsam z Rossmana dobrze się wchłania? Strasznie nie lubię uczucia że mam warstewkę czegoś na skórze.... Tłusty jest?
ja wczoraj kupiłam w rossmanie z babydream balsam i olejek, wczoraj użyłam olejku i jestem zadowolona, balsam jeszcze zdążę wypróbować.

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Ale, że czytałam, że trzeba dużo masować brzuch, żeby zapobiegać rozstępom to akurat łączę jedno i drugie
mi mówiono, że nie można za dużo masować brzucha bo to powoduje skurcze..

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
CZY UCZUCIE CIĄGŁEGO ZMĘCZENIA POWINNO CIĘ NIEPOKOIĆ?

W ciąży, nawet wtedy, gdy odpoczywasz, Twój organizm pracuje intensywniej niż podczas górskiej wspinaczki. Nie powinno zatem dziwić Cię uczucie zmęczenia, które odczuwasz. Swoje zmęczenie traktuj nie jako groźny objaw, ale jako sygnał mówiący o tym, że Twój organizm potrzebuje odpoczynku.
czytamy te same książki?

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Mam pytanie czy ma któraś żółty śluz? Bo ja zaczełam mieć dośc dużo ale bez innych objawów i już się schizuje
tak, kremowy, żółtawy. teraz trochę wyblakł, ale jeszcze do niedawna właśnie taki był.

pędzicie jak szalone. byłam dziś u lekarza, ale usg nie zrobił bo dzisiaj nie robił, miał tylko wizyty jedynie na podstawie badania powiedział, że wygląda, że wszystko ok, wielkość macicy zdecydowanie wskazuje na 9 tydzień, szyjka wysoko, zamknięta. dał mi skierowanie na usg jakbym chciała, ale już wytrzymam chyba do wizyty u mojego gina na koniec sierpnia.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-17, 17:33   #1415
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
witajcie...
moge sie dolaczyc u mnie 5 tydzien 4 dzien wedlug @
Witaj

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość

Jeśli chodzi o Mustele to na wizażu ma takie średnie opinie, więc ja nie wiem, skąd się bierze jej fenomen, może z przereklamowania. Ja używam Rossmanowskiego balsamu, babydream i muszę powiedzieć, że fajna jest skóra po nim, nawilżona. Koło 3 miesiąca zamówię sobie już Elancyl. Kosztuje mniej więcej tyle co Mustele, a ma dużo lepsze opinie.

Witajcie dziewczyny
Też czytałam pozytywne opinie o Elancyl, szukałam jeszcze opinie o Tołpie ale niestety nie znalazłam żadnych recenzji. Miałam kiedyś masło do ciała z Tołpa to było tak nawilżające jak żaden produkt do tej pory. Jak się posmarowałam rano to na drugi dzień skóra była jeszcze nawilżona jak bym się niedawno smarowała. Także myślę że i ten kosmetyk może być wart uwagi i pewnie go wypróbuje.
http://www.ceneo.pl/16907489

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
a ja miałam zawsze mały biust, teraz przynajmniej te cycki trochę nabraly kształtu
Dokładnie ja mam tak samo

Cytat:
Hej, mogę się przyłączyć?
WItaj

Ale piszecie szok, myślałam, że już nie nadrobię czytam i czytam a tu końca nie widać
Poszłam dziś z ciekawości do szpitala w którym leżałam po poronieniu i zapytałam o grupę krwi czy po takim czasie jest jeszcze możliwość otrzymania odpisu (bo wtedy mi Pani proponowała ale jakoś nie myślałam o tym i później już tak poszło w zapomnienie) i nas szczęście okazało się że tak, zapłaciłam 10zł i już mam
Co do kawy to przed ciążą 1 obowiązkowo czasami 2 a teraz nie mogę patrzeć na kawę, coli nigdy jakoś strasznie nie lubiłam więc z tym nie mam problemu ale TŻ pije non stop więc czasem i teraz łyczka pociągnę
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-17, 17:35   #1416
Luna0
Zakorzenienie

Właśnie byłam u gina w domu i powiedział zeby się nie martwić i jeść luteine. A w poniedziałek zobaczymy I jakby się pogorszyło to odrazu do niego pukać, więc już jestem spokojna no i że w terminie @ to bardzo mozliwe

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
a coś Cię boli ? bierzesz jakieś leki?
Brzuch teraz "czuje" bo ból to przesada ale chyba z nerwów... bo jak się rozluźnie to przestaje czuć. Biore luteine 3x2 także wiecej się nie da

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
u
Lunka, ja już przywykłam do takiego widoku. A od wczoraj to mam nawet ciemnobrązowe plamienia Trochę mnie to niepokoi, no ale staram się nie wkręcac, bo moja gin uprzedziła mnie, że takie plamienia mogą się pojawiaćw związku z moim krwiakiem... Mam nadzieję, że te brązowe plamienia ustaną A co do Ciebie, to sama nie wiem... A boli Cię brzuch? Może też jakiś krwiaczek Ci się przydarzył?
Tylko Ty Mokka przynajmniej wiesz czemu je masz Na szczęście u mnie ta wydzielina była lekko beżowa, do brązowej to jej jeszcze daleko, dlatego na początku nie wiedziałam czy mi się przewidziało czy nie, zobaczymy co będzie dalej jak zawsze coś sie dzieje na weekend

Cytat:
Napisane przez Sunshine833 Pokaż wiadomość
Jaka duża ciekawe czy moja fasola juz do 1cm dobiła...chyba muszę sprawić sobie urządzenie do USG i się pod nie podłącze 24h/dobe
kochana USG kosztuje około 300 tys zł, ale możemy się zlożyć

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
tak, kremowy, żółtawy. teraz trochę wyblakł, ale jeszcze do niedawna właśnie taki był.

pędzicie jak szalone. byłam dziś u lekarza, ale usg nie zrobił bo dzisiaj nie robił, miał tylko wizyty jedynie na podstawie badania powiedział, że wygląda, że wszystko ok, wielkość macicy zdecydowanie wskazuje na 9 tydzień, szyjka wysoko, zamknięta. dał mi skierowanie na usg jakbym chciała, ale już wytrzymam chyba do wizyty u mojego gina na koniec sierpnia.
Ja przed chwilą zjadłam małą pizze czasami wolno
Tez zawsze licze skończone tyg zeby właśnie nie mylić i nie wkręcać sobie że za mały zarodek czy coś. Teraz mam 8 tydz 2 dz więc mówie że jestem w 8 tc jeju jeszcze miesiąc... ma ktos przyśpieszacz czasu?
Kurcze szkoda ze nie zrobił Ci USG bo my to chyba tylko w to badanie wierzymy

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-17, 18:01   #1417
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Tez zawsze licze skończone tyg zeby właśnie nie mylić i nie wkręcać sobie że za mały zarodek czy coś. Teraz mam 8 tydz 2 dz więc mówie że jestem w 8 tc jeju jeszcze miesiąc... ma ktos przyśpieszacz czasu?
Kurcze szkoda ze nie zrobił Ci USG bo my to chyba tylko w to badanie wierzymy
szkoda, że nie zrobił, ale trudno, poczekam jeszcze 2 tygodnie, i tak w razie czego nie będę miała na nic wpływu. trzeba trochę odpuścić zanim wyląduję w szpitalu w kaftanie.
Stary 2012-08-17, 18:24   #1418
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie nie dało rady poznać a byłam w 13 tygodniu na badaniu. Muszę czekać do następnej wizyty
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-17, 18:26   #1419
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

zapomniałam napisać, mam i złe informacje, przez ostatni miesiąc przytyłam prawie 2 kg
Stary 2012-08-17, 18:30   #1420
angel-b
Raczkowanie

Cytat:

w 13 tygodniu? wow, wcześnie! czyli jak pójdę na wizytę na początku września to może poznam płeć chociaż raczej się na to nie nastawiam.

a tak swoją drogą, czy Wam też co chwilę ktoś próbuje "wywróżyć" płeć dziecka? ja już słyszałam, że skoro jestem śpiąca to dziewczynka, za chwilę ktoś inny, że jak się dobrze czuję to pewnie chłopiec... trochę mnie to śmieszy.
angel-b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-17, 18:35   #1421
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez angel-b Pokaż wiadomość
w 13 tygodniu? wow, wcześnie! czyli jak pójdę na wizytę na początku września to może poznam płeć chociaż raczej się na to nie nastawiam.

a tak swoją drogą, czy Wam też co chwilę ktoś próbuje "wywróżyć" płeć dziecka? ja już słyszałam, że skoro jestem śpiąca to dziewczynka, za chwilę ktoś inny, że jak się dobrze czuję to pewnie chłopiec... trochę mnie to śmieszy.
Ano ludzie lubią bawić się we wróżki (; I jak się potem cieszą jak ich przepowiednie się spełniają. Nie ważne że i tak mają 50% szansy że trafią (;

A mnie paskudne grypsko dopadło, czuje się okropnie, boli mnie gardło, zatkane zatoki i głowa pęka...

Ale piersi przestały boleć. I tak oto nie mam żadnych objawów... powiem wam że trochę mnie to nie pokoi...

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-17, 18:53   #1422
Villga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Ano ludzie lubią bawić się we wróżki (; I jak się potem cieszą jak ich przepowiednie się spełniają. Nie ważne że i tak mają 50% szansy że trafią (;

A mnie paskudne grypsko dopadło, czuje się okropnie, boli mnie gardło, zatkane zatoki i głowa pęka...

Ale piersi przestały boleć. I tak oto nie mam żadnych objawów... powiem wam że trochę mnie to nie pokoi...
Z tymi chorobami w ciąży to masakra, bo żadna apiryną się człowiek na własną rękę nie poratuje... :/
A co do tych objawów to chyba nie ma co panikować. Różne kobiety różnie mają,niektóre nawet bardzo długo nie wiedzą,że są w ciązy bo żadne objawy nie wskazują na to... Tak że myśl pozytywnie

Dziewczyny a Wy wierzycie w przeczucie w ciąży, że matka jakoś podświadomie czuje czy to chłopiec czy dziewczynka?
Zastanawiam się nad tym bo ja zanim jeszcze zaszłam w ciążę to tak sobie myslałam,że fajnie byłoby mieć synka pierwszego. A jak juz zaszłam to od początku mam takie cos w głowie,że będzie córka Sama się z siebie śmieję, bo skąd bym to miała wiedzieć niby... Ale jakieś takie przeczucie mam i już
Villga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-17, 19:38   #1423
klementyna1
Zakorzenienie

właśnie wróciłam ze "Stokrotki", bo jakbym nie zjadła ananasa z puszki to bym chyba umarła.... Właśnie szufluje resztki;D

Mam nadzieję tylko, że zaraz nie bede siedzieć w toalecie, bo ostatnio wszystko wraca;p

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2012-08-17 o 19:40
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-17, 19:51   #1424
poziomkka
Zadomowienie

Cytat:
opisywane są i fakty i historyjki z ciąży autorki, a wszystko okraszone wieloma śmiesznymi komiksowymi rysuneczkami - ubawiłam się już oglądając w księgarni

ja w ramach odciągania się od ciążowego tematu czytam też zaległe stosy gazet, żeby się nieco rzeczy z chaty pozbyć
Koleżanka pożyczyła mi tą książkę, w sumie fajna, choć jak dla mnie mało drobiazgowa. Ale pośmiać się można
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-17, 20:09   #1425
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie byłam u gina w domu i powiedział zeby się nie martwić i jeść luteine. A w poniedziałek zobaczymy I jakby się pogorszyło to odrazu do niego pukać, więc już jestem spokojna no i że w terminie @ to bardzo mozliwe

Tylko Ty Mokka przynajmniej wiesz czemu je masz Na szczęście u mnie ta wydzielina była lekko beżowa, do brązowej to jej jeszcze daleko, dlatego na początku nie wiedziałam czy mi się przewidziało czy nie, zobaczymy co będzie dalej jak zawsze coś sie dzieje na weekend
no to fajnie, że masz gina pod ręką i Cię trochę uspokoił Ja też mam wrażenie, że jak coś niepokojącego się dzieje, to własnie na weekend Ja niby wiem, że te plamienia są na 99% od krwiaka, ale weisz jak jest... zawsze pozostaje ta niepewność... A jeszcze do tego brązowe do wczoraj... Ale na szczęście chyba się zmniejszają
A ja mam dziś w planie zrobienie pizzy na kolację. Może któraś ma przepis na sprawdzone ciasto do pizzy? Bo właśnie szukam
Cytat:

nom, niestety... Mi oczywiście mama z siostrą wróżą córeczkę
Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Dziewczyny a Wy wierzycie w przeczucie w ciąży, że matka jakoś podświadomie czuje czy to chłopiec czy dziewczynka?
Zastanawiam się nad tym bo ja zanim jeszcze zaszłam w ciążę to tak sobie myslałam,że fajnie byłoby mieć synka pierwszego. A jak juz zaszłam to od początku mam takie cos w głowie,że będzie córka Sama się z siebie śmieję, bo skąd bym to miała wiedzieć niby... Ale jakieś takie przeczucie mam i już
no ja sama nie wiem co o tym myśleć Ja przeczuwam chłopaka. Ciekawe czy się sprawdzi Cieszę się, że już lekarze coraz szybciej potrafią stwierdzić płeć dziecka Bardzo chciałabym już ją znać, bo mogłabym na poważnie zacząć myśleć na imieniem Póki co, to bez sensu, bo połowa pomysłów i tak będzie zbędna (tj. dla jednej z płci)
Stary 2012-08-17, 20:15   #1426
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
nie wiem, ale ja przeczucia mam. w poprzedniej ciąży byłam przekonana, że synek, ale tego nigdy się nie dowiem, teraz nie wiem czy to bardziej moje przeczucie czy pragnienie, żeby było na odwrót, żeby się nie powtórzyło, ale czuję, że będzie dziewczynka, mężowi też się udzieliło, pyta jak tak jego dziewczyny się czują, nawet teściowa pyta jak tam jej wnuczka. jak będzie chłopak to będzie zonk, chociaż szczęście to samo
Stary 2012-08-17, 20:34   #1427
Natala84
Zakorzenienie

Strasznie pędziecie

ja tez uważam, ze w ciąży nie należy popadać w paranoje i skrajności. Jasne, że staram się zdrowo odżywiać, ale grzeszki też się zdarzają - pizza (choć preferuję domową), jakiś chips, szklanka coli raz czasem i takie tam zasadę mam jedną - 0 alkoholu i 0 papierosów, ale kocham tego kto wymyślił Bavarie
no i kawę jedną dziennie muszę wypić normalnie pracuje a po pracy czeka na mnie dziecko z akumulatorkami w pupie no i o 6 rano zaczynamy dzień, nie dociera do młodej że jest weekend i możnaby dłużej pospać

Umówiłam się na wizytę idę teraz 30 sierpnia a 28 sierpnia idę na USG
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-17, 20:38   #1428
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
ale kocham tego kto wymyślił Bavarie
absolutnie się z Tobą zgadzam. Chlodzi mi się nawet kilka w lodóweczce Jabłkowa najlepsza, choć brzoskwinia tez ujdzie. Byle było schłodzone Szkoda tylko, że takie drogie
Stary 2012-08-17, 20:41   #1429
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
absolutnie się z Tobą zgadzam. Chlodzi mi się nawet kilka w lodóweczce Jabłkowa najlepsza, choć brzoskwinia tez ujdzie. Byle było schłodzone Szkoda tylko, że takie drogie
a ja chyba wole klasyczną a gdzie kupujesz i ile płacisz? bo ja jakoś wcale nie dużo... koło 2,5-3 zł...
Stary 2012-08-17, 20:43   #1430
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
ja tez uważam, ze w ciąży nie należy popadać w paranoje i skrajności. Jasne, że staram się zdrowo odżywiać, ale grzeszki też się zdarzają - pizza (choć preferuję domową), jakiś chips, szklanka coli raz czasem i takie tam zasadę mam jedną - 0 alkoholu i 0 papierosów, ale kocham tego kto wymyślił Bavarie
no i kawę jedną dziennie muszę wypić normalnie pracuje a po pracy czeka na mnie dziecko z akumulatorkami w pupie no i o 6 rano zaczynamy dzień, nie dociera do młodej że jest weekend i możnaby dłużej pospać
z tymi zerami, które wymieniłaś absolutnie się zgadzam, ostatnie % wypiłam na wakacjach zanim dowiedziałam się o ciąży a potem wyrzucałam sobie, że przecież mogłam przewidzieć.. Bavarii nigdy nie próbowałam, co to
Stary 2012-08-17, 20:44   #1431
Natala84
Zakorzenienie

Bavaria to jedyne piwo 0 %
Stary 2012-08-17, 20:53   #1432
Villga
Zadomowienie

Cytat:
kocham tego kto wymyślił Bavarie
A ja nie wiedziałam,że istnieje!! I mówicie, że dobre?? Ja ogólnie bardzo lubię piwo, a że już tak dawno nie piłam to mi smaka narobiłyście!
Villga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-17, 20:58   #1433
angel-b
Raczkowanie

Cytat:
Ja póki co nie mam żadnych przeczuć. Ale jak oglądałam ostatnio ciuszki dla dzieci to bardziej podobały mi się te dla chłopców ale to chyba głównie dlatego, że były bardziej kolorowe.. a dla dziewczynek róż, róż, róż...

Cytat:
A ja mam dziś w planie zrobienie pizzy na kolację. Może któraś ma przepis na sprawdzone ciasto do pizzy? Bo właśnie szukam
ja mam przepis.. ale nie wiem czy to jeszcze aktualne? jeśli tak to zaraz pójdę go poszukać
angel-b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-17, 20:58   #1434
Natala84
Zakorzenienie

Naprawdę całkiem dobre - smakuje piwem choć to nie to samo co lech shandy
Stary 2012-08-17, 21:04   #1435
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:

mój dzidziulek usiadł sobie po turecku i lekarka nie mogła nam powiedzieć ale na samym początku jak opowiadała co będzie badać itd. to mówiła, że m.in. sprawdzi płeć
nie mogę się doczekać

Cytat:
ja jem to na co mam ochotę, czyli wszystko. staram się jeść więcej owoców i warzyw niż wcześniej, ale to by było na tyle. nie czytam co wolno a czego nie bo wpadnę w paranoję. sery pleśniowe, fetę, mozzarellę jem bo lubię, chociaż mniej bo mniej mnie ciągnie, ale to co w sklepach to podróbki tych serów tak na prawdę i większość z mleka pasteryzowanego, ostatnio z ciekawości sprawdziłam na opakowaniu fety jak byłam w sklepie, więc spokojnie można jeść. kiedyś bardzo lubiłam colę, często piłam, teraz przestałam, w Zakopanem jak teraz byliśmy na Krupówkach jednego dnia rozdawali takie małe puszki coli - 150ml, stwierdziłam, że nie zaszkodzi i wzięłam, ale piłam chyba oczami, wypiłam pół tej puszeczki i wywaliłam, w ogóle mi nie szła. na wyjeździe po drodze ze 3 razy jadłam w mcdonaldsie jakiś zestaw, jem pizzę, ale uwielbiam też gotowanie na parze, więc wszystko na co mam ochotę. i nie mam wyrzutów sumienia.
mam takie samo zdanie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
U mnie nie dało rady poznać a byłam w 13 tygodniu na badaniu. Muszę czekać do następnej wizyty
no u mnie z Julią też nie było rady, ale zobaczymy teraz

Cytat:
zapomniałam napisać, mam i złe informacje, przez ostatni miesiąc przytyłam prawie 2 kg
oj tam oj tam, schudnie się

Cytat:

no ja też się nie nastawiam, ale może może kto wie hehe

oj tak u mnie wróża od początku chłopaka i każdy chce w rodzinie by był chłopak, bo na 7 dzieciaków tylko jeden chłopiec. Teściu bardzo chce wnuka i mnie wypytuje czy synek będzie
Stary 2012-08-17, 21:07   #1436
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja chyba wole klasyczną a gdzie kupujesz i ile płacisz? bo ja jakoś wcale nie dużo... koło 2,5-3 zł...
ja chyba tylko w tesco lub piotrze i pawle ją widziałam. Kosztuje około 3zł. No tylko że to jest za 0,25ml... za pół litra to by było 6zeta, więc jednak trochę
Cytat:
z tymi zerami, które wymieniłaś absolutnie się zgadzam, ostatnie % wypiłam na wakacjach zanim dowiedziałam się o ciąży a potem wyrzucałam sobie, że przecież mogłam przewidzieć.. Bavarii nigdy nie próbowałam, co to
Cytat:
Bavaria to jedyne piwo 0 %
Cytat:
A ja nie wiedziałam,że istnieje!! I mówicie, że dobre?? Ja ogólnie bardzo lubię piwo, a że już tak dawno nie piłam to mi smaka narobiłyście!
mi tez się wydaje, że to jedyne piwo 0%. Ja w sumie znam je od miesiąca, jak pojawiła sie potrzeba Jechaliśmy na weekend poimprezować i Tżtowi szkoda bylo, że wszyscy będą pić browarka a ja nie... Na początku wypiłam ze 2 karmi, ale na nich jest napisane że mogą zawierac do 0,5% alk, więc jednak nie mogłabym go pić bezstresowo. No i znaleźliśmy bawarię Mi bardzo smakuje. Mój Tż też mi ją zresztą podpija czasami;p Z tego co wyczaiłam to jest klasyczna, przeniczna, jabłkowa i brzoskwiniowa. próbowałam każdej i najbardzij chyba jabłkowa mi pasuje. Choć klasyczna też jest ok, jeśli ktos nie lubi piw smakowych

Cytat:
ja mam przepis.. ale nie wiem czy to jeszcze aktualne? jeśli tak to zaraz pójdę go poszukać
już jakiś znalazłam i wyrasta. Ale jeśli będzie Ci się chciało, i masz sprawdzony, to poproszę. Bo zakładam, że od razu pierwszy który znalazłam nie wyjdzie rewelacyjny
Stary 2012-08-17, 21:55   #1437
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
a ja dziś skończyłam 12tydzień zaczęłam 13
we wtorek wizyta (w końcu) i badanie genetyczne, mam lekkiego stresa.
no trzymamy kciuki może jako pierwsza poznasz pleć
Cytat:
a ja Harrego Pottera całe 7 książek przeczytam migiem a tylko przy nich tak szybko mi leci czas.. moze dlatego ze prawie znam je na pamiec
też uwielbiam Harrego własnie na tvn leci ale ide już spać i nie dam rady do końca

Cytat:
Jeśli chodzi o McDonalda to byłam już 3 razy i standardowo cheeseburger, mała sałatka i ciasteczko jabłkowe jeśli chodzi o colę to jestem od niej uzależniona na początku jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży to zrobiłam sobie odwyk, a teraz hmmm co 2 , 3 dzień piję małą szklaneczkę
widzę że nie tylko ja jestem coloholiczką
Cytat:
No i byłam wczoraj u gin. Dzidzia ma 2,5 cm
brawo
Cytat:
Napisane przez Sunshine833 Pokaż wiadomość
NO i lekarka w końcu przemówiła rzeczywiście wyniki są ok...a lekkie odchylenia w ciąży to norma i nie ma co się stresować...to teraz idę do wanny z książką pod pachą na mały relaksik

Cytat:
mój Tż ze stresu chciał usiąść na miejscu lekarki i wyglądało to tak jakby chciał mi wykonać USG takie boroczki z nas
hehe

dobranoc ,
ps. przeczytalam tylko do konca 47 strone reszta jutro.

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-17, 22:17   #1438
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
no trzymamy kciuki może jako pierwsza poznasz pleć
też uwielbiam Harrego własnie na tvn leci ale ide już spać i nie dam rady do końca
Nie dziękujęęę
Oby do wtorku

ja oglądam harrego

dobrej nocy laski
Stary 2012-08-18, 07:48   #1439
OtTakaJa
Zakorzenienie

Mąż mi wyjeżdża na 2 tygodnie (z pracy). Zostaniemy sami, a mieliśmy iść razem do lekarza i w ogóle

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-18, 08:12   #1440
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:
ja też prywatnie, ale wolę tak niż na NFZ
dla mnie prytwanie jest za drogo 150zł za wizytę, a w przyszłym tygodniu chce iść jeszcze raz na HCG i grupę krwi koszt 50zł, czyli w sumie 200zł - masakra dla mnie.

Cytat:

coś w tym jest matka to matka

Cytat:
Mąż mi wyjeżdża na 2 tygodnie (z pracy). Zostaniemy sami, a mieliśmy iść razem do lekarza i w ogóle
szkoda ale pewnych rzeczy sie nie przeskoczy.

ja wczoraj powiedziałam rodzicom i przyjęli to bardzo obojętnie, przez co bylo mi cholernie przykro
00anulka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości