|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 |
|
BAN stały
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III
|
|
|
|
#2822 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane moje
, znacie może jakiś dobry pensjonat/hotel czy coś w tym stylu, nad morzem, żeby był fajny i niedrogi? Udało nam się jakoś pogodzić plany z przyjazdem rodziców TŻa - oni przyjeżdżają w sobotę, a my jedziemy w piątek, zdążymy wrócić do domu, zanim dojadą do nas na Warmię... No i tak szukamy czegoś do przespania się. Dodam tylko, że jedziemy w 4 osoby (+nasz bąbel w brzuchu ).
|
|
|
|
#2823 |
|
Zadomowienie
|
Green Butterfly Ha, widzę że ten sam termin porodu mamy!!!
Edytowane przez maluchna30 Czas edycji: 2012-08-18 o 15:33 |
|
|
|
#2824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba kogoś uduszę ! ten Mood jest świetny
|
|
#2825 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Ja też po wypasionym obiadku. Co do fotelików to jak jest ta wkładka dla noworodka (chyba chodzi o podparcie główki) to dziecko jest w takiej naturalnej "kołyskowej" pozycji i wtedy wygięcie kręgosłupa jest takie jak fizjologiczne, pod bezpiecznym dla malucha kątem. Jak nogi są wyżej a pupa w dole - to nie obciąża się plecków. Tak samo się nosi dzieciaczka, w chuście np. Ale ja często widzę rodziców z dziecięciem w foteliku przypiętym do wózkowego stelaża - na spacerach, w sklepach itp - pewnie chodzi o to że wózek jest wtedy mniejszy bo gondola jednak duża - to też bezpieczne jak tak dziecko parę godzin spędzi, taki maluszek go nie trzyma głowy? (chociaż dziecko zaskakująco szybko tą głowę dźwiga, ok 2mcy ma! ) Mamy, wypowiedzcie się.Teściowa kupiła pierwsze body (czyli już mam 2 licząc to moje ze Smyka, nie widziałam jeszcze, ponąć granatowe i śliczne Nie mogę się wizyty doczekać, martwię się jakoś, dużo minęło czasu, chcę usłyszeć serduszko i tak dalej, wiedzieć, że dzidziuś okej, zanim się rozpędzę z kupowaniem.. Bokeh: odnośnie ubrań - to ja też lubię dobrze się ubrać ale jeszcze mieszczę się we wszystkie swoje rzeczy, rurki też - tylko jeśli pas jest na gumie np (mam kilka par) to noszę takie spodnie niżej - gumę w sensie, jest pod brzuchem. We wszystkie marynarki, kurtki wchodzę. Swetry lubię oversize, w ogóle wszystko w lekko rockowym wydaniu najlepiej i jednocześnie eleganckie - ale w oversizach długo pochodzę, pewnie całą ciążę. Fajnej sukienki swetrowej pewnie będę szukać, do rajstop/legginsów, jak brzuszek będzie większy to tak będzie bardzo wygodnie. Zimą - bardzo grube legginsy ( z polarem w środku) lub dzianinowe rajstopy jak z włóczki są zdecydowanie cieplejsze niż jeansy - to może nie zamarznę jak będę mieć brzuszek. Nie chcę kupować dużo ubrań ciążowych, może dam radę jak kupię tylko jakieś podstawowe (legginsy, jakieś jedne spodnie). Bardziej mnie martwi kurtka zimą - muszę mieć coś co zapnę na brzuchu
|
|
|
|
#2827 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, zobaczcie jaki dzisiaj wyhaczyłam kombinezon w rozm 62 reserved z tablicy.
pojechałam do babeczki, bo niedaleko mieszka. 30zł
|
|
|
|
#2828 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
![]() jak mąż wróci to nie będzie pewnie zadowolony z jakiegoś wałka między nami hehe ![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2829 |
|
Zakorzenienie
|
ale ma strasznie brzydką gondole, gdyby miał gondole jak z buzza to dla mnie bajka jutro się dowiem na targach, może jak raz gondole można dowolne montować bo często z tymi firmami tak bywa Djerba- fajny kombinezonik, ja ostatnio licytowałam taki ślicznusi i kurde ktoś mnie o 1 zł przelicytował kurde a zapomniałam ustawić snajpera- z nim zawsze wygrywałam aukcje |
|
|
|
#2830 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2831 |
|
Zakorzenienie
|
wita się po południu
![]() "com zaplanował, tom zrobiła" wysprzątałam domek, umyłam i odkurzyłam punciaka, umyłam płytki a balkonie ![]() mam na cos ochote , tylko nie wiem na co...... wieczorem robię sernik na zimno ![]() Djerba kombinezonik cudny ![]() to jeszcze się moim łupem pochwalę - 1 zeta |
|
|
|
#2832 |
|
Zakorzenienie
|
15 zeta miało byc
|
|
|
|
#2833 |
|
Zadomowienie
|
Ja wlasnie ostatnio wylicytowalam nowa gondole do mojego quinny
Teraz jeszcze tylko adaptery musze dokupic i wsio. Dziewczyny, zazdroszcze Wam tych lumpkow Wszystkie ubranka sliczne Authentic gratuluje serdecznie coreczki Ja mam od wczoraj faze na jedzenie Ciagle jem i ciagle jestem glodna. Kilka z Was juz o tym objawie pisalo wiec to chyba faktycznie ma zwiazek z wiekszym zapotrzebowaniem naszych maluszkow
|
#2834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2012-08-18 o 18:05 |
|
|
|
|
#2835 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane, dzisiaj intensywny dzien i padam, nie wiem, czy nie pojde spac.
Dzieki za odpowiedzi, myslalam, ze tylko ja mam problem z tym rosnacym brzuchem, wczoraj mialam tak ogromnego dola ze przeryczalam chyba do 2ej w nocy, maz tylko podawal mi chusteczki i tulil, dzisiaj juz ok ale np patrzec na soebie nie moge w lustrze Bokeh ladny juz brzusio, zadna ciaza spozywcza co Ty mowisz ![]() Black jakbys chciala to moge tesciow zapytac - miejscowosc Łukęcin, to sa apartamenty, na gorze dwie sypialnie dwuosobowe na dole kuchnia z salonem, takie domki szeregowce, genialnie tam jest piekne dojscie lasem do plazy a przed domem miejsce na grilla. Tylko ze tam bardzo spokojnie jest, chyba ze byscie woleli bardziej zaludnione Pobierowo np, ale ja osobiscie nie polecam, chyba, ze ktos lubi tlumy i czlowieka na czlowieku. Ja pochodze wlasnie mniej wiecej z tych rejonow ![]() ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Authentic gratulacje corci
|
#2836 |
|
Zadomowienie
|
bokeh powiem Ci, ze najgorzej to jak sie zacznie glod nocny. W ciazy z corka tak mialam, ze potrafilam sie budzic w srodku nocy i nie zasnac dopoki czegos nie zjadlam
Wtedy waga rosnie bardzo szybko niestety, ale nie ma na to rady. Zjedzenie kolacji zaraz przed snem nie pomaga Oczywiscie nie kazdego musi to spotkac Ja sie modle, zeby mnie tym razem ominelo szerokim lukiem
|
#2837 |
|
Zakorzenienie
|
Ojej te gamexowe cuszki rzexzywiscie cudenka
Dziewczyny ja sie tak zakochalam w tym roan marita, ze nie ma opcji na zaden inny wozek, nie podobaja mi sie inne i juz nie wiem co zrobie, jak sie okaze, ze cokolwiek mi nie bedzie pasowalo, musze jak najszybciej po polowkowym meza wyciagnac i zobaczyc na zywo ten wozek.
|
#2838 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A tak w ogóle to zapomniałam Wam napisać że zaczynamy z tuptusiem 20 tydzień i właśnie zaczęliśmy remont łazienki, na razie zrywamy tapety i aż się boję co to będzie ![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Cytat:
|
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
a mi się chce maxi kinga
|
|
|
|
#2840 |
|
Zadomowienie
|
|
#2841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to chyba do męża z tą prośbą
|
|
#2842 |
|
Zakorzenienie
|
moja zachcianka została sprecyzowana
wlasnie zajadam 3 tosta, a do tego zimne mleczko
|
|
|
|
#2843 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2844 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kobietki, ja tylko na chwilę, taka piękna pogoda a mi się tak chce spać, zresztą rano pojechaliśmy na działkę, zrobiliśmy grilla i wrócilismy niedawno i spaaaaaaaaaaaać mi sie chce, tak więc.. idę się tulić do mojego Tżta hehe
co do wózka roan marita, b.mi się podoba, ale jeśli nie zobacze go na żywo na pewno nie kupie. dobra idę miłego wieczorku buziaki
|
|
#2845 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a te zboczki znowu o tym samym...
|
|
#2846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja poczułam takie "bulgotanie" jakby pęknięcie banieczek powietrza dopiero w 17 tyg, moja kolezanka pod koniec 16- także masz jeszcze czas nie stresuj się, bo to przecież negatywnie na dzdziola wpływa teraz jestem w 21 tyg i dzisiaj na przykład czułam pukanie po prawej stornie brzucha
|
|
|
|
|
#2847 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, wczoraj wyczytalam nowy zabobon
Odslaniasz lekko palcem dolna powieke oka i szukasz naczynka krwionosnego w ksztalcie liery V Jezeli jest po lewej stronie to na dziewczynke, jak po prawej to na chopca U mnie jest po prawej
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
zboczuchy
ja się dzisiaj rzuce na małża bo wczoraj wrócił przed 23 z pracy i zmęczony padł jak przecinak, nie miałam najmniejszych szans na (r)o(z)budzenie go..... więc taka trochę przeposzczona jestem ale obiecał, że dzisiaj stanie na wysokosci zadania
|
|
|
|
#2849 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc zboczuchy
ja wlasnie Siedzę i składam ciuszki dla maluszka. Kompletnie nie wiem jak te malusie rzeczy układać zeby bylo dobrze żaden sposób mi nie odpowiada. Ehh jeszcze wiele musze sie nauczyć. Sama na siebie sie wściekam. Lady nie tylko ty masz problem ze swoim rosnącym ciałem i doborem ubrań. Ja o ile radzę sobie z kupnem koszulek,tunik,bluzek w których jest mi wygodnie tak za cholerę nie umiem znaleźć sobie spodni. Juz szału dostaje bo w nic sie juz nie mieszcze a nigdy nie lubiłam kupować spodni,a teraz w dodatku utrudnienie doszlo bo to spodnie ciążowe to juz w ogole załamana jestem.
|
#2850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:49.

, znacie może jakiś dobry pensjonat/hotel czy coś w tym stylu, nad morzem, żeby był fajny i niedrogi? ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Wtedy waga rosnie bardzo szybko niestety, ale nie ma na to rady. Zjedzenie kolacji zaraz przed snem nie pomaga