Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-18, 14:58   #2821
ilkas
BAN stały

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
ilkas- z jakiej dzielnicy jesteś jak możesz napisać?
ul. Grabiszyńska
a Ty gdzieś z psiego pola? Tam moi rodzice mieszkają, i połowa mojej rodziny

jadę na targi, paaa
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 15:20   #2822
BlackSanctum
Zakorzenienie

Kochane moje , znacie może jakiś dobry pensjonat/hotel czy coś w tym stylu, nad morzem, żeby był fajny i niedrogi? Udało nam się jakoś pogodzić plany z przyjazdem rodziców TŻa - oni przyjeżdżają w sobotę, a my jedziemy w piątek, zdążymy wrócić do domu, zanim dojadą do nas na Warmię... No i tak szukamy czegoś do przespania się. Dodam tylko, że jedziemy w 4 osoby (+nasz bąbel w brzuchu ).
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 15:31   #2823
maluchna30
Zadomowienie

Green Butterfly Ha, widzę że ten sam termin porodu mamy!!!

Edytowane przez maluchna30
Czas edycji: 2012-08-18 o 15:33
maluchna30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 16:09   #2824
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
kup specjalną wkładkę dla noworodka do fotelika
Hosenko a poza tym to widzę,że z ciuszkami to Ty w manie wpadłaś
nie będziesz miała potem co kupować

marzę o quinny- podobają mi się dwa modele Buzz i Moodd, tylko ten drugi jest z najnowszej kolekcji i kurde nie ma jeszcze używek a tyle kasy nie dam za wózio, zdecydowanie wolę używkę i za różnicę kupić coś jeszcze maluszkowi
http://www.quinny.com/ot-en/products/strollers/moodd
http://www.quinny.com/ot-en/products/strollers/buzz-3

A Ty co wybrałaś?

koniecznie napisz czy warto tak jechać bo mój TZ podpowiada mi,że czuje,że to będzie lipa
ja chcę wypatrzeyć głównie producenta mebelków

chyba kogoś uduszę ! ten Mood jest świetny
Stary 2012-08-18, 16:21   #2825
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Gratuluję kolejnej dziewczynki
Hosenko, dziecko w brzuchu jest jeszcze bardziej wyskręcane - więc taka pozycja półzgięta jest bezpieczna podobno dla maluszków.

Wczoraj zachaczyłam o sklep dziecięcy i pooglądałam tylko bo ceny były kosmiczne, ale wiem już jakie butelki kupię. LOVI miałam przy Karince i mi się bardzo sprawdziły więc i teraz na nie się zdecyduję, tylko wybieram serię LOVI Medical - kurcze, nie tanie ale mam sprawdzone, a te mimo, że wyglądają jak szkło to są plastikowe Smoczki też mi się LOVI podobają Ale to dopiero jesienią całkiem kupię

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

chyba tego kwestia bo ja też nic nie dostałam ale jakoś mnie to nie obeszło :p a teraz to się strasznie cieszę, że będzie Majeczka bo mam z Kaisi takie śliczne ciuszki, że aż żal ich by było nie wykorzystać
mi bardzo pasowały butelki aventa. miałam cały zestaw razem z laktatorem , no a później niekapki

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Też nie mam prawdziwej przyjaciółki. Jakoś to trzeba przeżyć Ja już przestałam się tym przejmować, choć pewnie, fajnie by było taką mieć.

No coś Ty, skąd takie myśli
Ja też nie mam przyjaciółki. Ostatnio za to lepiej się dogaduję ze znajomymi mojej mamy.. różnica wiekowa mi nie przeszkadza, a jest taka jedna fajna babeczka, też Kasia (ok 40 lat), z którą dzisiaj się spotkałam na wymiankę ciuszków, bo jej córka ma synka i ja po nim mam ciuszki, a ona po Sade, bo będzie miała córeczkę
Stary 2012-08-18, 16:23   #2826
Debrah
Zakorzenienie

Cześć!
Ja też po wypasionym obiadku.

Co do fotelików to jak jest ta wkładka dla noworodka (chyba chodzi o podparcie główki) to dziecko jest w takiej naturalnej "kołyskowej" pozycji i wtedy wygięcie kręgosłupa jest takie jak fizjologiczne, pod bezpiecznym dla malucha kątem. Jak nogi są wyżej a pupa w dole - to nie obciąża się plecków. Tak samo się nosi dzieciaczka, w chuście np.
Ale ja często widzę rodziców z dziecięciem w foteliku przypiętym do wózkowego stelaża - na spacerach, w sklepach itp - pewnie chodzi o to że wózek jest wtedy mniejszy bo gondola jednak duża - to też bezpieczne jak tak dziecko parę godzin spędzi, taki maluszek go nie trzyma głowy? (chociaż dziecko zaskakująco szybko tą głowę dźwiga, ok 2mcy ma! ) Mamy, wypowiedzcie się.

Teściowa kupiła pierwsze body (czyli już mam 2 licząc to moje ze Smyka, nie widziałam jeszcze, ponąć granatowe i śliczne

Nie mogę się wizyty doczekać, martwię się jakoś, dużo minęło czasu, chcę usłyszeć serduszko i tak dalej, wiedzieć, że dzidziuś okej, zanim się rozpędzę z kupowaniem..

Bokeh: odnośnie ubrań - to ja też lubię dobrze się ubrać ale jeszcze mieszczę się we wszystkie swoje rzeczy, rurki też - tylko jeśli pas jest na gumie np (mam kilka par) to noszę takie spodnie niżej - gumę w sensie, jest pod brzuchem. We wszystkie marynarki, kurtki wchodzę. Swetry lubię oversize, w ogóle wszystko w lekko rockowym wydaniu najlepiej i jednocześnie eleganckie - ale w oversizach długo pochodzę, pewnie całą ciążę. Fajnej sukienki swetrowej pewnie będę szukać, do rajstop/legginsów, jak brzuszek będzie większy to tak będzie bardzo wygodnie. Zimą - bardzo grube legginsy ( z polarem w środku) lub dzianinowe rajstopy jak z włóczki są zdecydowanie cieplejsze niż jeansy - to może nie zamarznę jak będę mieć brzuszek. Nie chcę kupować dużo ubrań ciążowych, może dam radę jak kupię tylko jakieś podstawowe (legginsy, jakieś jedne spodnie). Bardziej mnie martwi kurtka zimą - muszę mieć coś co zapnę na brzuchu
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 16:31   #2827
djerba
Wtajemniczenie

Dziewczyny, zobaczcie jaki dzisiaj wyhaczyłam kombinezon w rozm 62 reserved z tablicy.
pojechałam do babeczki, bo niedaleko mieszka.
30zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC06569.jpg (89,5 KB, 45 załadowań)
Stary 2012-08-18, 16:43   #2828
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Hej ja ostatnie dni miałam dosyć ciężkie, na wszystko czasu brakowało, w końcu nadrobiłam do końca. No i od środy już widać mi brzuszek, raczej nikt już nie pomyli ciąży z przejedzeniem

Poza tym co chwilę latam do łazienki bo mój Maluszek zrobił sobie łóżko wodne z mojego pęcherza i non stop chce mi się sikać

Widzę, że wiecie już o ubrankach w lidlu. Może uda mi się tym razem wytrzymać w sklepie dłużej niż 4 minuty i coś kupię

Miłego dnia
ja dzisiaj pojechałam i były bodziaki za 8 zł/2 szt , to wzięłam 2 opakowania

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki

już powracam do Was na stałe, żadnych wyjazdów więcej nie planuję

Dzisiaj wybieram się na targi o których pisała marsi, mam nadzieję, że coś fajnego wypatrzę.
Tak poza tym to strasznie źle mi się ostatnio śpi. Ciągle się rzucam z boku na bok, boli mnie kark, albo kręgosłup na samym dole, do du*y
Muszę chyba się zaopatrzyć w tą poduszkę do spania o której pisałyście, może ona coś pomoże...
mi nic nie pomaga...a nawet czasem i przeszkadza.. jak się z jednego boku przewrócę na drugi, to nie chce mi się zabierać poduchy ze sobą, więc sobie tak leży a ja czasami budzę się w niezmienionej pozycji, więc w sumie nie wiem po co ją kupowałam
jak mąż wróci to nie będzie pewnie zadowolony z jakiegoś wałka między nami hehe

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Kochane moje , znacie może jakiś dobry pensjonat/hotel czy coś w tym stylu, nad morzem, żeby był fajny i niedrogi? Udało nam się jakoś pogodzić plany z przyjazdem rodziców TŻa - oni przyjeżdżają w sobotę, a my jedziemy w piątek, zdążymy wrócić do domu, zanim dojadą do nas na Warmię... No i tak szukamy czegoś do przespania się. Dodam tylko, że jedziemy w 4 osoby (+nasz bąbel w brzuchu ).
ale gdzie nad morzem?
Stary 2012-08-18, 17:18   #2829
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

chyba kogoś uduszę ! ten Mood jest świetny

ale ma strasznie brzydką gondole, gdyby miał gondole jak z buzza to dla mnie bajka
jutro się dowiem na targach, może jak raz gondole można dowolne montować bo często z tymi firmami tak bywa

Djerba- fajny kombinezonik, ja ostatnio licytowałam taki ślicznusi i kurde ktoś mnie o 1 zł przelicytował kurde a zapomniałam ustawić snajpera- z nim zawsze wygrywałam aukcje
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 17:35   #2830
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość

ale gdzie nad morzem?
Nie mamy wybranego konkretnego miejsca - zależy, gdzie nam się spodoba jakiś pensjonat. Moja siostra poleca Jantar, właśnie tam teraz siedzi, podobno jakieś tanie i bardzo ładne miejsce tam można znaleźć.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 17:39   #2831
sylwietta1988
Zakorzenienie

wita się po południu
"com zaplanował, tom zrobiła" wysprzątałam domek, umyłam i odkurzyłam punciaka, umyłam płytki a balkonie wreszcie jakąś chęc do robotuy miałam bo przez ostatnie kilka dni z niskim cisnieniem tylko czytałam i siedziałam na forum

mam na cos ochote , tylko nie wiem na co......

wieczorem robię sernik na zimno

Djerba kombinezonik cudny

to jeszcze się moim łupem pochwalę - 1 zeta
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 48764793_1_644x461_niebieski-kombinezon-roz-62-swietochlowice.jpg (31,3 KB, 35 załadowań)
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 17:40   #2832
sylwietta1988
Zakorzenienie

15 zeta miało byc
Stary 2012-08-18, 17:48   #2833
ania13.03
Zadomowienie

Ja wlasnie ostatnio wylicytowalam nowa gondole do mojego quinny Teraz jeszcze tylko adaptery musze dokupic i wsio.

Dziewczyny, zazdroszcze Wam tych lumpkow Wszystkie ubranka sliczne

Authentic gratuluje serdecznie coreczki

Ja mam od wczoraj faze na jedzenie Ciagle jem i ciagle jestem glodna. Kilka z Was juz o tym objawie pisalo wiec to chyba faktycznie ma zwiazek z wiekszym zapotrzebowaniem naszych maluszkow

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 17:50   #2834
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Ja wlasnie ostatnio wylicytowalam nowa gondole do mojego quinny Teraz jeszcze tylko adaptery musze dokupic i wsio.

Dziewczyny, zazdroszcze Wam tych lumpkow Wszystkie ubranka sliczne

Authentic gratuluje serdecznie coreczki

Ja mam od wczoraj faze na jedzenie Ciagle jem i ciagle jestem glodna. Kilka z Was juz o tym objawie pisalo wiec to chyba faktycznie ma zwiazek z wiekszym zapotrzebowaniem naszych maluszkow
ja tez właśnie od wczoraj tak mam...

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2012-08-18 o 18:05
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 17:54   #2835
LadyWhisper
Zakorzenienie

Hej kochane, dzisiaj intensywny dzien i padam, nie wiem, czy nie pojde spac.

Dzieki za odpowiedzi, myslalam, ze tylko ja mam problem z tym rosnacym brzuchem, wczoraj mialam tak ogromnego dola ze przeryczalam chyba do 2ej w nocy, maz tylko podawal mi chusteczki i tulil, dzisiaj juz ok ale np patrzec na soebie nie moge w lustrze kupilam sobie 2 luzne tuniki i jakos mi lepiej.

Bokeh ladny juz brzusio, zadna ciaza spozywcza co Ty mowisz

Black jakbys chciala to moge tesciow zapytac - miejscowosc Łukęcin, to sa apartamenty, na gorze dwie sypialnie dwuosobowe na dole kuchnia z salonem, takie domki szeregowce, genialnie tam jest piekne dojscie lasem do plazy a przed domem miejsce na grilla. Tylko ze tam bardzo spokojnie jest, chyba ze byscie woleli bardziej zaludnione Pobierowo np, ale ja osobiscie nie polecam, chyba, ze ktos lubi tlumy i czlowieka na czlowieku. Ja pochodze wlasnie mniej wiecej z tych rejonow

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Authentic gratulacje corci jeszcze tylko 12 dni i my tez bedziemy sie chwalic

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 17:56   #2836
ania13.03
Zadomowienie

bokeh powiem Ci, ze najgorzej to jak sie zacznie glod nocny. W ciazy z corka tak mialam, ze potrafilam sie budzic w srodku nocy i nie zasnac dopoki czegos nie zjadlam Wtedy waga rosnie bardzo szybko niestety, ale nie ma na to rady. Zjedzenie kolacji zaraz przed snem nie pomaga

Oczywiscie nie kazdego musi to spotkac Ja sie modle, zeby mnie tym razem ominelo szerokim lukiem

18.01.2013 - Lili
Stary 2012-08-18, 17:59   #2837
LadyWhisper
Zakorzenienie

Ojej te gamexowe cuszki rzexzywiscie cudenka

Dziewczyny ja sie tak zakochalam w tym roan marita, ze nie ma opcji na zaden inny wozek, nie podobaja mi sie inne i juz nie wiem co zrobie, jak sie okaze, ze cokolwiek mi nie bedzie pasowalo, musze jak najszybciej po polowkowym meza wyciagnac i zobaczyc na zywo ten wozek.

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 18:00   #2838
marta00537
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zobaczcie jaki dzisiaj wyhaczyłam kombinezon w rozm 62 reserved z tablicy.
pojechałam do babeczki, bo niedaleko mieszka.
30zł
jaki piękny, taki to bym chciała

A tak w ogóle to zapomniałam Wam napisać że zaczynamy z tuptusiem 20 tydzień

i właśnie zaczęliśmy remont łazienki, na razie zrywamy tapety i aż się boję co to będzie

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
wita się po południu
"com zaplanował, tom zrobiła" wysprzątałam domek, umyłam i odkurzyłam punciaka, umyłam płytki a balkonie wreszcie jakąś chęc do robotuy miałam bo przez ostatnie kilka dni z niskim cisnieniem tylko czytałam i siedziałam na forum

mam na cos ochote , tylko nie wiem na co......

wieczorem robię sernik na zimno

Djerba kombinezonik cudny

to jeszcze się moim łupem pochwalę - 1 zeta
też piękniutki

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 18:04   #2839
marsi11
Zakorzenienie

a mi się chce maxi kinga
Stary 2012-08-18, 18:07   #2840
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
a mi się chce maxi kinga
hehe mi frytek ale ostatnio za duzo ich jem

18.01.2013 - Lili
Stary 2012-08-18, 18:08   #2841
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Ojej te gamexowe cuszki rzexzywiscie cudenka

Dziewczyny ja sie tak zakochalam w tym roan marita, ze nie ma opcji na zaden inny wozek, nie podobaja mi sie inne i juz nie wiem co zrobie, jak sie okaze, ze cokolwiek mi nie bedzie pasowalo, musze jak najszybciej po polowkowym meza wyciagnac i zobaczyc na zywo ten wozek.
no on mi sie tez podoba ale boje sie tylko ze bedzie za ciezki....

Cytat:
a mi się chce maxi kinga
to chyba do męża z tą prośbą
Stary 2012-08-18, 18:13   #2842
sylwietta1988
Zakorzenienie

moja zachcianka została sprecyzowana
wlasnie zajadam 3 tosta, a do tego zimne mleczko
Stary 2012-08-18, 18:15   #2843
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

to chyba do męża z tą prośbą
muszę zobaczyć jak zareaguje na moją prośbę, czy rozepnie rozporek czy wsiądze w auto i pojedzie po batonika
Stary 2012-08-18, 18:20   #2844
Delicjanka
Zakorzenienie

Hej Kobietki, ja tylko na chwilę, taka piękna pogoda a mi się tak chce spać, zresztą rano pojechaliśmy na działkę, zrobiliśmy grilla i wrócilismy niedawno i spaaaaaaaaaaaać mi sie chce, tak więc.. idę się tulić do mojego Tżta hehe

co do wózka roan marita, b.mi się podoba, ale jeśli nie zobacze go na żywo na pewno nie kupie.

dobra idę miłego wieczorku buziaki

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 18:20   #2845
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
muszę zobaczyć jak zareaguje na moją prośbę, czy rozepnie rozporek czy wsiądze w auto i pojedzie po batonika

a te zboczki znowu o tym samym...

18.01.2013 - Lili
Stary 2012-08-18, 18:24   #2846
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Green_Butterfly Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny trochę Was podgladałam i wkońcu postanowiłam sie odezwać, troche poźno ale jednak
Kurcze czytam o tym jak piszecie o ruchach Waszych Maluszków...i tak sie zastanawiam kiedy poczułyście te pierwsze. Bo ja podchodzę pod 15 tydzień jeszcze nic nie zaobserwowałam...cos czytałam ze od 14 tyg mozna juz poczuc małe wygibaski. Juz nie moge sie doczekac tych pierwszych
witamy nigdy nie jest za pozno

ja poczułam takie "bulgotanie" jakby pęknięcie banieczek powietrza dopiero w 17 tyg, moja kolezanka pod koniec 16- także masz jeszcze czas nie stresuj się, bo to przecież negatywnie na dzdziola wpływa

teraz jestem w 21 tyg i dzisiaj na przykład czułam pukanie po prawej stornie brzucha
Stary 2012-08-18, 18:30   #2847
ania13.03
Zadomowienie

Dziewczyny, wczoraj wyczytalam nowy zabobon
Odslaniasz lekko palcem dolna powieke oka i szukasz naczynka krwionosnego w ksztalcie liery V Jezeli jest po lewej stronie to na dziewczynke, jak po prawej to na chopca

U mnie jest po prawej

18.01.2013 - Lili
Stary 2012-08-18, 18:31   #2848
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:

a te zboczki znowu o tym samym...
zboczuchy ja się dzisiaj rzuce na małża bo wczoraj wrócił przed 23 z pracy i zmęczony padł jak przecinak, nie miałam najmniejszych szans na (r)o(z)budzenie go..... więc taka trochę przeposzczona jestem
ale obiecał, że dzisiaj stanie na wysokosci zadania
Stary 2012-08-18, 18:32   #2849
mala_19kw
Zakorzenienie

Czesc zboczuchy ja wlasnie Siedzę i składam ciuszki dla maluszka. Kompletnie nie wiem jak te malusie rzeczy układać zeby bylo dobrze żaden sposób mi nie odpowiada. Ehh jeszcze wiele musze sie nauczyć. Sama na siebie sie wściekam.
Lady nie tylko ty masz problem ze swoim rosnącym ciałem i doborem ubrań. Ja o ile radzę sobie z kupnem koszulek,tunik,bluzek w których jest mi wygodnie tak za cholerę nie umiem znaleźć sobie spodni. Juz szału dostaje bo w nic sie juz nie mieszcze a nigdy nie lubiłam kupować spodni,a teraz w dodatku utrudnienie doszlo bo to spodnie ciążowe to juz w ogole załamana jestem.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 18:32   #2850
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, wczoraj wyczytalam nowy zabobon
Odslaniasz lekko palcem dolna powieke oka i szukasz naczynka krwionosnego w ksztalcie liery V Jezeli jest po lewej stronie to na dziewczynke, jak po prawej to na chopca

U mnie jest po prawej
cos V-podobengo znalazłam na prawym oku... ale u mne wczoraj wypatrzyli fiutka na USG
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości