|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)
Cytat:
nooo, to wszystkiego najlepszego Poświętujcie dziś byle bez %
|
|
#4952 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie już wczoraj testowałam sama nie wiem która nawet godzina była bo obudziłam się w nocy i zrobiłam test ale jedna krecha była więc nadziei już nie mam
|
#4953 |
|
Wtajemniczenie
|
no własnie
Wszystkiego najlepszego LunaO![]() Anteria, z tego co pamiętam ostatni cykl miałaś ponad 30dniowy? Więc jeśli jesteś w ciąży, to może po prostu test jeszcze nie wykazał, bo jesteś na kilka dni przed terminem ewentualnej@
|
#4954 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Maru-super że tak trafiłaś z tą przychodnią oby jeszcze lekarz się fajny trafił ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A nic mi nie mów o jesieni bo jak pomyśle o tej melancholii jesiennej to aż mnie to przeraża... nie nawidzę jesieni... więc na ten okres przydałby się jakiś czaso-umilacz np. w postaci zobaczenia II kresek na teście ![]() ![]() Aha no i życzę owocnych staranek, my jakos w przyszłym tygodniu też zaczynamy działać ![]() Cytat:
Dzień Dobry Ja w sumie tylko na chwilkę bo mam klika rzeczy do zrobienia,zaraz zabieram się za sprzątanie pokoju... W końcu mamy ładną pogodę no i cieplutko jest
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||||
|
|
|
#4955 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Luna wszystkiego najlepszego ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Może jeszcze za wcześnie i nie wykazał.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#4956 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Pamiętacie mnie jeszcze?![]() Wczoraj testowałam i zobaczyłam bardzo jasną II KRESKĘ!! cień cienia ale jest martwi mnie tylko to że od 3 dni mam dosyć mocne bóle w dole brzucha boję się że to coś złego...jutro znów testuję a w poniedziałek do gina.Aha,okres miałam ostatnio 16 lipca i nadal go nie ma.Co myślicie o tych bólach?może zaszkodzić fasolce?nie chcę jej znów stracić... |
|
|
|
#4957 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny dziękuje za życzenia ale będziemy dzisiaj świętować... bez % i bez seksu |
|
|
|
|
#4959 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Lunao
mam nadzieję że jutro kreska będzie wyraźniejsza,jeśli to prawda...to chyba zwariuję ze szczęścia!!!
|
|
|
|
#4960 |
|
Zakorzenienie
|
No i też dwa razy mialam tylko cień cienia drugiej kreski a fasolka była, także masz się czym cieszyć już dziś
|
|
|
|
#4961 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczynki
U mnie i tym razem nic Byłam znów w klinice niepłodności, jestem zapisana na badanie drożności jajowodów i potem inseminacja, w moim przypadku nie ma na co czekać Widać naturalnie u nas jest problem A jako, że jestem po incydencie ze stanem przedrakowym to muszę się spieszyć póki moja szyjka jest zdrowa, ale mam przecież wirusa HPV ( jeden typ na szczęście nie te najgorsze) ale to znaczy, że moja dysplazja może wrócić
|
|
#4962 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałaś jakieś objawy przed terminem @? ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#4963 |
|
Raczkowanie
|
Iza:
Moje jedyne objawy to były w sumie jak na @ czyli ból piersi,podbrzusza,trochę nerek wszystko jak na miesiączkę wczoraj zrobiłam test z ciekawości w sumie bo męczyły mnie te objawy przez dobre 3 dni,czasem zabolało tak że aż musiałam przysiąść ale nic się nie pojawiało,żadne plamienie ani nic.Jutro z rańca powtarzam test i dam znać co się tam pokazało ![]() I w sumie licząc od daty ostatniej miesiączki to by był jakiś 4-5 tydzień,myślicie że na USG ginekolog coś zobaczy? |
|
|
|
#4964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję Ja wciąż okresu brak, ból jest co jakiś czas nie non stop. Okresów nie mam regularnych ostatnio w ogóle dlatego myślę że jak by coś miało być to już by test chociaż cień cienia wykazał a tak to nic zupełnie. Mój najdłuższy cykl ostatnio miał 34 dni więc jeszcze mam trochę czasu. Puki co nie mam nawet czym za testować. Poczekam jeszcze kilka dni jak nie przyjdzie @ to znowu spróbuje. Ale sama jakoś nie wieżę w powodzenie...
|
|
#4965 |
|
Rozeznanie
|
Hej. Wczoraj nie zaglądałam bo nie miałam siły nawet włączyć kompa. W pracy był kocioł od samego rana. Musiałam farbę nakładać... cała zielona byłam z bólu. Myślałam, że zrzygam się na włosy tej babce... I tak od 8 aż do 11, cały czas coś. A to musiałam rozrabiać, kłaść, przeciągać, sprzątać, myć... O 11 przyszła 2 dziewczyna i myślałam, że trochę luźniej będę miała,a tu du.pa. Wkur.wiłam się bardzo bo dobrze wiedziała, ze ja ledwo żywa jestem, a ona ze 3 razy do sklepu wychodziła, farbę sobie nałożyła.... może ogólem ze 2 głowy zmyła na bo ja wiem z 15! W pewnym momencie jakoś ze 2 godziny przed końcem mojej zmiany to już tak mnie bolało, że dosłownie nie mogłam się ruszyć, butlę z ciepłą wodą na brzuchu trzymałam. Pięć minut przed wyjściem jak już się przebrałąm, wpadła na zaplecze i mówi dziwnym tonem: " wiesz, po swojej zmianie zawsze trzeba zaplecze posprzątać i wynieść śmieci." to ja jej na to: "ok zrobię to, ale ja już zgłupiałam, bo jak jestem na jednej zmianie z Martyną, to ona nigdy tego nie robi. Raz coś się robi innym razem nie... to ja już w końcu nie wiem, ale okej posprzątam." A ona zaraz na to: "Ale ja nie powiedziałam tego po to, żebyś ty teraz sprzątała tylko na przyszłość. " I sobie poszła. Mimo tego, że ledwo żyłąm to kur.wa posprzątałam to zaplecze i wyrzuciłam śmieci. 30 min wracałam do domu gdzie zwykle zajmuje mi to 10 minut, bo cały czas aż kucałam tak mnie łamało. Weszłam do domu i skuliłam się w jednym kąciku i tak bym się nieruszała, gdyby nie to, że musiałam siku, tak biedną nie mogącą zejść z kibelka znalazł mnie Tż po ok 2 godzinach jak wrócił z delegacji. Przeniósł mnie na łóżko, dał tabletki i gorący termofor. Tulił mnie,a później urwał mi sie film.
Wciąż czuje się fatalnie, ale wczoraj to był istny horror... A z tym paleniem to po trochu wszystko się na to zebrało, ale najbardziej to to wkurzanie się w pracy na te zakłamanie, obłudę i nieżyczliwość ludzką!
|
#4966 |
|
Zakorzenienie
|
Lunao wszystkiego naj z okazji imienin!!!
Anteria może poczekaj jeszcze do tego 34 dc? może jednak za szybko jeszcze na test? Nie każdej z nas wyjdzie cień cienia. Możesz odrazu mieć grubą krechę mooonis17 Serdecznie gratuluje wyczekanej fasolci!!! dmoc4 Wszystko będzie dobrze, zobaczysz jeszcze chwila i Ty tutaj przyjdziesz do nas z II kreskami magdaammm zazdroszcze normalnie takich wakacji A ja pomyłam chociaż naczynia i zrobiłam dzieciom frytki. Nie miałam już weny po całym tygodniu gotowania na robienie obiadu i to jeszcze ze skręconą stopa:/ A tak wogóle to te dziewczyny co palą papierosy ( niestety) co sądzicie o e-papierosach? Ja niestety też palę ![]() W tym miesiącu liczę się z tym,że mogę być w ciąży i postanowiłam coś z tym zrobić.. Sprawiłam sobie wczoraj takiego elektronicznego papierosa, takiego bardziej ozdobnego nie wyglądającego jak zwykła fajka. Wiadomo,że te olejki co się je tam wkrapia zawierają jakąś nikotyne ale nic więcej. Żadnych substancji smolistych,które najbradziej według mnie szkodzą:/ Z jednej strony fajna sprawa bo dym normalnie leci,ale bezzapachowy, smak jak dla mnie słodkawy( aż się zakrztusiłam po pierwszym wciągnięciu Tak bardzo bym chciała... a że wielokrotne rzucanie nic nie dało to pomyślałam,że z takim eko zamiennikiem może jakoś pomału dam radę. Co o tym sądzicie?
|
|
#4967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze że dziś troche lepiej.A co do pracy to w każdej znajdą się takie wredne,fałszywe osoby I to jeszcze lenie największe
|
|
|
|
#4968 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale super wiadomosćCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4969 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie !
Co tam u Was słychać, kochane? Wróciłam z mega długich wakacji, wypoczęta, opalona i w świetnym humorze ale widzę, że tu się dużo działo w ciągu mojej nieobecności, więc zaraz wszystkie zaległości muszę nadrobić ![]() Ja jak na razie czekam na okres, teoretycznie powinnam go dostać dziś lub jutro (ostatnio cykle miałam 21 lub 28/29 dni) tzn chciałabym się go niedoczekać Duuużo było przytulania w ciągu urlopu, więc może udało się Choć nawet jak się spóźniać będzie, to pewnie bardziej przez zmianę klimatu :/ Trzymajcie kciuki!
|
|
|
|
#4970 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to tylko pozazdrościc wakacji A gdzie się byczyliście? Trzymam kciuki żeby urlopik był owocny
|
|
#4971 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w Egipcie wyleżałam się, wygrzałam dupcię i grzmociliśmy się codziennie, więc mam nadzieję, że owocny tym bardziej, że większą radość z tych przytulanek czerpaliśmy, bo wiadomo - nie było pracy=nie było stresu, rodziny też nie, więc nikt nie przeszkadzał, tylko i wyłącznie miły odpoczynek |
|
|
|
|
#4972 | |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Czy rozmawiają tutaj kobitki podobne do mnie - borykające się z kłopotami zdrowotnymi i będące w początkowej fazie ciąży? Chętnie porozmawiałabym o tym jak to w ciąży jest. Jeśli o mnie chodzi jestem najprawdopodobniej w 4 tyg. (lekarz po usg nie był w 100% pewien ciąży, robiłam więc test i jest pozytywny, obstawiam ten 4 tydź. ) choruję na epilepsję, mam też kłopot z poziomem hormonów i poziomem TSH tarczycy, dlatego biorę leki na padaczkę i euthyrox na zbicie poziomu tsh, a od kilku dni również luteinę 2x2 zaleconą przez ginekologa. Czy któraś z Was jest może podobnym przypadkiem lub zna osoby, które borykają się z podobnymi problemami? Miło by było móc dodawać sobie wzajemnie otuchy, bo czuję się z tym wszystkim sama i nastręcza to niepotrzebnych zmartwień..---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
Co do bóli w podbrzuszu - też je mam i też mnie to nieco martwi Ogólnie to dziwni mnie to, bo jeśli to wczesne początki to czemu tak się dzieje? Mam napięty brzuch (tak bynajmniej go odczuwam), chwilowe kłucia, ogólnie czuję go twardszym , a napięcie szczególnie poranne. Siusiam niewielkimi ilościami i może to pęcherz moczowy Zupełnie nie mam z kim o tym porozmawiać i jest to męczące...
Jesteśmy tu m.in. po to by pomagać sobie nawzajem ![]() Edytowane przez partytura Czas edycji: 2012-08-18 o 22:03 |
|
|
|
|
#4973 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajnie, że do nas dołaczyłas. Ja nie znam osobiście dziewczyny będącej w takim przypadku jak Ty i nie kojarzę by któraś dziewczyna z wątku była, ale mimo to myślę, że jak zostaniesz z nami to na pewno razem damy radęCo do tego, że masz bóle podbrzusza, to jeśli nie sa jakieś szczegolnie dokuczliwe, to nie powinnaś się martwić. W końcu macica sie nam powiększa... od wielkości jablka do wielkosci arbuza Bierzesz luteinę, więc wszystko powinno być ok. Jeśli pojawilyby się jakieś plamienia, to wtedy trzeba być czujną
|
|
#4974 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w poniedziałkowy poranek
U nas bardzo słonecznie i zaraz pewnie wychodzimy na miasto połazić trochę, ostatni dzień urlopu Tż-ta to korzystać trzeba. U mnie 32 dc i dalej normalnego okresu brak ale jakoś wiem że przyjdzie tylko kurcze kiedy? nie chce mieć aż tak nieregularnych cykli raz 28 dni raz ponad trzydzieści masakra
|
#4975 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#4976 |
|
Zakorzenienie
|
Jakoś wierzyć mi się nie chce, nawet na myśl mi to nie przyszło. Teraz implantacja? W sumie nie mam pojęcia kiedy mogłam mieć owulację bo po ostatnich cyrkach z @ odpuściłam sobie na miesiąc dokładną obserwację swojego organizmu musiałam odetchnąć za bardzo się nakręcałam.
|
#4977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4978 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wyobraźcie sobie dziewczyny, że wczoraj cały wieczór spędziłam przy kompie nadrabiając zaległości na wątku ![]() Jakie plany na dziś? U mnie w centrum taka ładna pogoda, Tż na kursie a później do mamusi jedzie na obiad, stęsknił się chłopak Więc muszę sama sobie zorganizować czas, może jakiś spacer
|
||
|
|
|
#4979 |
|
Rozeznanie
|
hym... ale jest niedziela dopiero
Przez urlop tracimy poczucie czasu? Dzięki dziewczyny za wsparcie. Tego właśnie było mi trzeba. Staram się zostawić sprawy z pracy w pracy, a w domu relaks. Ale to tylko na poziomie świadomym. Moja podświadomość dochodzi do głosu w nocy podczas snu. Straszne jest obudzić się rano po nocy śniącej się pracy ! Ale już dość o tym. Wczoraj cały dzień z mężem spędziłam, zrobiliśmy dobry obiadek, wspominaliśmy stare czasy, filmy oglądaliśmy ![]() ![]() Dziś na wieś pojechał do babci rąbać drzewo. A ja sama w domu. Chyba wybiorę się do chrześniaka wyprzytulać go hehe
|
#4980 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!
Ruda i Partytura Nie ważne czy niedzielnie czy poniedziałkowo ale grunt,że pogoda pięknaaaaaWczoraj mieliśmy najazd gości, a dzisiaj powtórka z rozrywki. Nie lubie siedzieć wiecznie sama,potrzebuje ludzi i spotykania się z nimi, ale po wczorajszym wymęczona jestem z lekka( nic nie piłam więc to nie kac ). Ale ogólnie głowa mnie od kilku dni boli i wogóle się czuję jakoś nie mrawo. No ale goście się zapowiedzieli,a ja z tych co nie umieją odmawiać![]() Z moją nogą troszkę lepiej,maści działają na tyle,że nie rwie mnie aż tak jak w piątek. Także tyle dobrze.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:55.

u mnie czysto
co rok o nich zapominam 
nooo, to wszystkiego najlepszego

Wszystkiego najlepszego LunaO

boję się że to coś złego...jutro znów testuję a w poniedziałek do gina.Aha,okres miałam ostatnio 16 lipca i nadal go nie ma.

I to jeszcze lenie największe