Mariza - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-07-29, 15:16   #1111
kawa80
Rozeznanie

Dot.: Mariza

Cytat:
Napisane przez kaysha16 Pokaż wiadomość
dziękuję Ci Loreen za odpowiedź

a czy Twoi panowie próbowali już może tego balsamu lub żelu po goleniu z aloesem? Mam na nie chętną osobę, ale kompletnie nie mam pojęcia co jej odpowiedzieć, bo pytała czy rzeczywiście są skuteczne
balsam kupiłam mojemu mężowi, bardzo go sobie chwali, a mnie podoba się jak nim pachnie.
Dziś udało mi się sprzedać 2 takie balsamy pewnym panom.
kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-30, 16:01   #1112
kaysha16
Raczkowanie

kawa80, dziękuję ci bardzo za odpowiedź
kaysha16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-31, 19:29   #1113
kaysha16
Raczkowanie

Marizjanki mam pytanie, czy wam też nie chce się wyświetlić strona Marizy? Od wczoraj mam taki problem
Stary 2012-08-01, 08:23   #1114
marizak
BAN stały

GG do marizak

też miałam problem z otwarciem strony głównej ale strefa klubowa działała bez problemu.
marizak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-01, 09:50   #1115
kaysha16
Raczkowanie

Rzeczywiście działa dziękuję za pomoc

Edytowane przez kaysha16
Czas edycji: 2012-08-01 o 09:51
Stary 2012-08-05, 17:41   #1116
kaysha16
Raczkowanie

Marizjanki czy możecie mi powiedzieć jakie są obecnie koszty przesyłki? tzn. chodzi mi o to czy nadal obowiązują:
poniżej 120 zł = 16 zł za przesyłkę,
120-200 zł = 8 zł za przesyłkę,
powyżej 200 zł = darmowa, czy jest po prostu do 200 zł - za przesyłkę 16 zł, a powyżej 200 zł za darmo.
Stary 2012-08-05, 22:37   #1117
patrysia_isia
Raczkowanie

GG do patrysia_isia
Smile Dot.: Mariza

Cytat:
Marizjanki czy możecie mi powiedzieć jakie są obecnie koszty przesyłki? tzn. chodzi mi o to czy nadal obowiązują:
powyżej 200 zł = darmowa, czy jest po prostu do 200 zł - za przesyłkę 16 zł, a powyżej 200 zł za darmo.
cały czas obowiązuje:
powyżej 200 zł = darmowa

Mój mały antykwariat - wymianka książkowa

Wątek odzieżowy:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=712142
patrysia_isia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-06, 09:36   #1118
kaysha16
Raczkowanie

patrysia_isia dziękuję za odpowiedź

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

Kochane czy orientujecie się może jak często uzupełniają braki magazynowe jeśli chodzi o wzorniki lakierów i zestawy testerów wód perfumowanych? Bo patrzyłam, ale wszystkiego jest po zero Głównie chodzi mi o to czy wg. was jest jeszcze jakaś szansa na zamówienie tych produktów zanim pojawi się nowy katalog?

Edytowane przez kaysha16
Czas edycji: 2012-08-06 o 10:53
Stary 2012-08-06, 11:57   #1119
zojka20
Raczkowanie

Cześć dziewczyny właśnie zostałam nową konsultantką marizy i chciałam się dowiedzieć gdzie mogę pisać w sprawie tej odroczonej zapłaty. Czytałam we wcześniejszych postach o tym, że trzeba wysłać umowę oraz kserokopię dowodu osobistego. Nie mogę znaleźć kontaktu. Nie mam sponsorki, która wytłumaczyłaby mi wszystkie wątpliwości.
Na stronie czytałam, że jeśli w ciągu 3 miesięcy nie będę składać zamówień, to zostanę wykreślona z listy konsultantek, czy jeśli podpiszę umowę nadal zasada jest taka sama?
Z góry dziękuję za odpowiedź
Pozdrawiam
zojka20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-06, 12:56   #1120
kaysha16
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zojka20 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny właśnie zostałam nową konsultantką marizy i chciałam się dowiedzieć gdzie mogę pisać w sprawie tej odroczonej zapłaty. Czytałam we wcześniejszych postach o tym, że trzeba wysłać umowę oraz kserokopię dowodu osobistego. Nie mogę znaleźć kontaktu. Nie mam sponsorki, która wytłumaczyłaby mi wszystkie wątpliwości.
Na stronie czytałam, że jeśli w ciągu 3 miesięcy nie będę składać zamówień, to zostanę wykreślona z listy konsultantek, czy jeśli podpiszę umowę nadal zasada jest taka sama?
Pozdrawiam
Sama jestem konsultantką Marizy od niedawna, ale z tego, co wiem, to nie ma możliwości płacić w odroczonym terminie (jeśli się mylę, dziewczyny z dłuższym stażem na pewno mnie poprawią), ponieważ płaci się od razu u kuriera przy odbiorze.

Co do składania zamówień i skreślania z listy konsultantek to nie chodzi tam o 3 miesiące tylko o 3 kolejne edycje katalogu. Nie wiem dokładniej jakie są zasady mając podpisaną umowę, bo ja takowej nie posiadam. Mam nadzieję, że chociaż trochę Ci pomogłam. Z pewnością inne Marizjanki jeszcze odpowiedzą i w razie czego mnie poprawią
Stary 2012-08-07, 17:04   #1121
kaysha16
Raczkowanie

Marizjanki gdyby któraś z was chciała zamówić wzorniki lakierów to na stronie są już dostępne
Stary 2012-08-07, 20:43   #1122
anjuta
Zakorzenienie

orientuje się ktoś kiedy będzie nowy katalog w wersji online?
anjuta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-07, 21:39   #1123
201607110949
Konto usunięte

Cześć dziewczyny,

Wpadłam dziś przypadkiem w necie na Marizę i zapisałam się jako konsultantka. Chciałam się jednak upewnić, bo czasem jestem zamotana: przyjdzie mi pocztą darmowy katalog czy muszę dodatkowo gdzieś na stronie zamówić?
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-08, 01:05   #1124
patrysia_isia
Raczkowanie

GG do patrysia_isia
Smile Dot.: Mariza

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,

Wpadłam dziś przypadkiem w necie na Marizę i zapisałam się jako konsultantka. Chciałam się jednak upewnić, bo czasem jestem zamotana: przyjdzie mi pocztą darmowy katalog czy muszę dodatkowo gdzieś na stronie zamówić?
Musisz dodatkowo zamówić
Wchodzisz w zakładkę zamówienie, odnajdujesz Bezpłatny katalog, po czym dodajesz do koszyka i normalnie zamawiasz

Mój mały antykwariat - wymianka książkowa

Wątek odzieżowy:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=712142
patrysia_isia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-08, 09:18   #1125
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez patrysia_isia Pokaż wiadomość
Musisz dodatkowo zamówić
Wchodzisz w zakładkę zamówienie, odnajdujesz Bezpłatny katalog, po czym dodajesz do koszyka i normalnie zamawiasz
dzięki
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-09, 20:06   #1126
Paulina402
Przyczajenie

Reklama na wizaż.pl jest płatna.

Edytowane przez porzeczka2602
Czas edycji: 2012-08-17 o 14:12
Paulina402 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-10, 13:43   #1127
kaysha16
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dudki3 Pokaż wiadomość
I jak, udało Ci się zebrać pierwsze zamówienie?
Tak, trochę to trwało, ale jakoś poszło Jestem normalnie zachwycona linią spa

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
Napisane przez kiniaa0 Pokaż wiadomość
Hej.

Kaysha dzisiaj przychodza do mnie kosmetyki i beda tez meskie dla mojego meza wiec dam Ci znac jak sie sprawuja
Hej kiniaa0! I jak, kosmetyki już wypróbowane?

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Dziewczyny wiecie już coś na temat nowego katalogu? Jestem ciekawa co też dla nas szykują
Stary 2012-08-10, 18:40   #1128
Anarosa88
Raczkowanie

Czy któraś z Was Pań moze chce sprzedać/lub ma puder matująco-kryjacy selective ten za 15 zl???

P.S
interesuje mnie tylko to jestem w klubie ale mi sie nie opłaca tylko to zamówić, choć chyba nie da sie tylko jedną rzecz zamówić
Stary 2012-08-10, 18:43   #1129
anjuta
Zakorzenienie

da się ale zapłacisz za przesyłkę więcej niż za puder
może zadzwoń tam w poniedziałek i zapytaj czy by przysłali pocztą w kopercie za zaliczeniem i czy nie dałoby sie taniej.
Stary 2012-08-14, 12:44   #1130
kaysha16
Raczkowanie

Mam pytanie do dziewczyn, które przetestowały już podkłady Marizy. Otóż moja kuzynka swego czasu często uczęszczała na solarium, w wyniku czego ma teraz na twarzy takie przebarwienia (plamki). Niedługo zbliżają się jej imieniny, dlatego chciałabym jej kupić jakiś podkład. I tutaj właśnie rodzi się pytanie, który byście poleciły? Zależy mi na waszej opinii, bo ona już od dawna próbuje znaleźć coś, co pomogłoby jej zatuszować te niedoskonałości, dlatego nie chciałabym jej zawieść.

Stary 2012-08-14, 14:12   #1131
Ri Ri
Raczkowanie

W Marizie raczej nie ma bardzo kryjących podkładów. Ja lubię podkład balansujący i mineralny ale muszę się wspomagać korektorem. Podkład balansujący odcień naturalny ma identyczny kolor jak Estee Lauder Double Wear Intensity 2.0. Te kolory są idealnie dobrane do mojej cery, ale Marizę lubię bardziej.
Mineralny też jest ok, aczkolwiek wszystkie kosmetyki z tej serii mają moim zdaniem kiepskie opakowania. Wszytskie mi się połamały. Pędzla do kompletu zdecydowanie nie polecam.
A jeśli chcesz kuzynce sprawić, coś bardzo kryjącego na prezent, to może podkład z KOBO w takim płaskim opakowaniu?
Tylko czy będziesz w stanie sama dobrać dla niej dobry odcieć?
Ri Ri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-14, 14:56   #1132
kaysha16
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ri Ri Pokaż wiadomość
W Marizie raczej nie ma bardzo kryjących podkładów. Ja lubię podkład balansujący i mineralny ale muszę się wspomagać korektorem. Podkład balansujący odcień naturalny ma identyczny kolor jak Estee Lauder Double Wear Intensity 2.0. Te kolory są idealnie dobrane do mojej cery, ale Marizę lubię bardziej.
Mineralny też jest ok, aczkolwiek wszystkie kosmetyki z tej serii mają moim zdaniem kiepskie opakowania. Wszytskie mi się połamały. Pędzla do kompletu zdecydowanie nie polecam.
A jeśli chcesz kuzynce sprawić, coś bardzo kryjącego na prezent, to może podkład z KOBO w takim płaskim opakowaniu?
Tylko czy będziesz w stanie sama dobrać dla niej dobry odcieć?
No właśnie obawiam się trochę doboru odpowiedniego odcienia, ale żal mi jej, bo wydała już naprawdę kupę pieniędzy na podkłady z różnych firm i nadal nie może sobie poradzić z tymi przebarwieniami, dlatego też pomyślałam, że może Mariza jakoś jej dopasuje. Ech... sama już nie wiem, może zamiast jednego podkładu powinna używać z dwóch i nakładać je w zależności od części twarzy
Stary 2012-08-14, 19:08   #1133
anjuta
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytanie do dziewczyn, które przetestowały już podkłady Marizy. Otóż moja kuzynka swego czasu często uczęszczała na solarium, w wyniku czego ma teraz na twarzy takie przebarwienia (plamki). Niedługo zbliżają się jej imieniny, dlatego chciałabym jej kupić jakiś podkład. I tutaj właśnie rodzi się pytanie, który byście poleciły? Zależy mi na waszej opinii, bo ona już od dawna próbuje znaleźć coś, co pomogłoby jej zatuszować te niedoskonałości, dlatego nie chciałabym jej zawieść.

ten matująco-kryjący nieźle kryje na to trochę pudru i jest ok.
może weź zestaw próbek - sa dośc duże - kuzynka będzie miała okazje przetestować kilka
Stary 2012-08-15, 01:20   #1134
kiniaa0
Przyczajenie

Hej.

Odpowiadam na pytania tylko nie pamiętam komu:
1. Na bank nie ma możliwości odroczonej spłaty
2. Linia meska jest rewelacyjna. Polecam Fresh... niesamowity zapach
3. Jeśli chodzi o podkład to po pierwsze najpierw powinno sie uzyc korektora, poniewaz zaden dobry podklad nie pokryje tego. No chyba, ze chcesz miec efekt maski. Ale najlepiej bedzie jesli zamowisz probki i dasz kuzynce do przetestowania i niech sama wybierze odcien pasujacy
4. Probki sa na wyczerpaniu i niestety beda braki ze wzgledu na duza ilosc nowych konsultantów. Ale z tego co wiem to mozna zadzwonic do firmy i zapytac o probki i czasami robia na zamowienie. Jest tez taka sytuacja, ze czesto probki sa tylko nie sa wstawione na strone i wtedy mozna w Uwagach do zamowienia wpisac zeby dolaczyli takie probki i jesli beda mieli je na magazynie to dolacza

Mam nadzieje, ze pomoglam chociaz troche.

Pozdrawiam serdecznie

I jeszcze jedna uwaga. Dziewczyny sponsor nie gryzie i czasami lepiej go miec. Przynajmniej nie byloby dziwnych pytan, bo to sponsor jest od odpowiadania na nie

Jak cos to sluze rada.
kiniaa0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-16, 10:39   #1135
kaysha16
Raczkowanie

Dziękuję Wam bardzo za pomoc Chyba jednak się skuszę i coś jej wybiorę, a co tam

A czy wiecie może kiedy będzie nowy katalog?
Stary 2012-08-17, 08:00   #1136
kiniaa0
Przyczajenie

Hej.
Kurcze wstawiałam odpowiedz, ale jej nie ma. Odpowiadam na postawiona pytania, tylko przepraszam, ale nie pamietam komu

1. Nie ma możliwości odroczonej splaty
2. Umowa o wspolprace służy po to, żebys mogla wyplacic zarobione bieniadze (chodzi o pieniadze z bonifikaty)
3. Linia męska jest rewelacyjna - mój chłopak jest zachwycony
4. Jeśli chodzi o podkłady to najpierw należałoby użyć korektora, bo inaczej rzadko który podkład pokryje Ci dokładnie. Do likwidacji przebarwień służy korektor o zielonym odcieniu. Wyrównuje on kolor cery i później podkład bardzo dobrze pokryje. W ofercie Marizy nie ma chyba jeszcze korektorów, ale jest baza pod makijaż korygująca i myślę, że może działać podobnie jak korektor. Jeśli chodzi o odcienie to faktycznie niech kuzynka wyprobuje próbki i sama dobierze sobie odcien. I zaproponuj jej tą baze. Może akurat podpasuje jej
5. Nowy katalog będzie dostępny od 1 września.

Przypominam dziewczyny, że sponsor nie gryzie i warto go mieć, bo wtedy on odpowie na wszystkie pytania i rozwieje wątpliwości.

Pozdrawiam i w razie jakichkolwiek problemów jestem do dyspozycji.

Kinga

Edytowane przez kiniaa0
Czas edycji: 2012-08-17 o 08:13
Stary 2012-08-17, 10:04   #1137
anjuta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiniaa0 Pokaż wiadomość
Hej.
Kurcze wstawiałam odpowiedz, ale jej nie ma. Odpowiadam na postawiona pytania, tylko przepraszam, ale nie pamietam komu

1. Nie ma możliwości odroczonej splaty
2. Umowa o wspolprace służy po to, żebys mogla wyplacic zarobione bieniadze (chodzi o pieniadze z bonifikaty)
3. Linia męska jest rewelacyjna - mój chłopak jest zachwycony
4. Jeśli chodzi o podkłady to najpierw należałoby użyć korektora, bo inaczej rzadko który podkład pokryje Ci dokładnie. Do likwidacji przebarwień służy korektor o zielonym odcieniu. Wyrównuje on kolor cery i później podkład bardzo dobrze pokryje. W ofercie Marizy nie ma chyba jeszcze korektorów, ale jest baza pod makijaż korygująca i myślę, że może działać podobnie jak korektor. Jeśli chodzi o odcienie to faktycznie niech kuzynka wyprobuje próbki i sama dobierze sobie odcien. I zaproponuj jej tą baze. Może akurat podpasuje jej
5. Nowy katalog będzie dostępny od 1 września.

Przypominam dziewczyny, że sponsor nie gryzie i warto go mieć, bo wtedy on odpowie na wszystkie pytania i rozwieje wątpliwości.

Pozdrawiam i w razie jakichkolwiek problemów jestem do dyspozycji.

Kinga
a wiesz może czy w formie elektronicznej jest szansa, że będzie wcześniej?
Stary 2012-08-17, 10:25   #1138
Loreen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anjuta Pokaż wiadomość
a wiesz może czy w formie elektronicznej jest szansa, że będzie wcześniej?
Zawsze jest wcześniej dla konsultantek o parę dni. Jeszcze według info z firmy , mają być jakieś promocje specjalne (tak jak zawsze przed wydaniem nowego katalogu) .

Pamiętajcie tylko zamawiając nowe katalogi że :

Do 20 sztuk - 10 zł opłata pocztowa, powyżej 20 sztuk - GRATIS wysyłka (ale musisz pamiętać, że nic nie możesz do nich domówić (same katalogi).

Poniżej zajawka NOWEGO produktu z katalogu Nr 10.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 384572_517482101601953_1236129151_n.jpg (16,6 KB, 12 załadowań)

Moje topiki na Wizażu:
SZYDEŁKOWE DLA LALEK BARBIE I TONNER

Należę do Polskiego (zamkniętego) Forum Lalek DollPlaza

Konsultantka AVON od 2000 roku do dziś

Edytowane przez Loreen
Czas edycji: 2012-08-17 o 10:28
Loreen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-17, 13:33   #1139
kiniaa0
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Loreen Pokaż wiadomość
Zawsze jest wcześniej dla konsultantek o parę dni. Jeszcze według info z firmy , mają być jakieś promocje specjalne (tak jak zawsze przed wydaniem nowego katalogu) .
Dokładnie. Według mojej sponsorki miał być dzisiaj wysłany katalog na maila, ale mogą sie nie wyrobic, więc cierpliwie czekamy.

I jeszcze dopowiem, że w nowym katalogu mają się ukazać m.in.
1. Linia 55+
2. Nowe błyszczyki
3. Żele pod prysznic - męskie
4. szampony i odżywki

Nie ma co się stresować.
Katalog na pewno pojawi się wcześniej na mailu czy na strefamariza.pl
Stary 2012-08-19, 13:42   #1140
Loreen
Zadomowienie

Mariza wysyła sukcesywnie maile do konsultantek z nowym Katalogiem nr 10 (jesień) w wersji elektronicznej.

Konsultantki muszą uzbroić się w cierpliwość, bo jest to parę tysięcy maili.

Moje topiki na Wizażu:
SZYDEŁKOWE DLA LALEK BARBIE I TONNER

Należę do Polskiego (zamkniętego) Forum Lalek DollPlaza

Konsultantka AVON od 2000 roku do dziś
Loreen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości