|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4981 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)
Cytat:
A z Luteiną.. nie miałam badanego poziomu progesteronu i dlatego ten strach mnie oblatuje, że może mój organizm nie potrzebuje go tyle Być może 99,(9)% kobiet dostaje receptę bez badań i niepotrzebnie się stresuję, ale jak by nie patrzeć w moim organizmie zachodzą różne reakcje hormonalne i różne ich poziomy i stąd nerwy, że być może u mnie i tego hormonu jest w nadmiarze w przeciwieństwie do kobiet mających "idealną" gospodarkę hormonalną.. Mam też koleżankę, od której dowiedziałam się, że gdy kiedyś poroniła, to wg innego lekarza niż ten co ją prowadził usłyszała, że niepotrzebnie dostała luteinę dopochwową i to ona była powodem poronienia ponieważ ma za nisko osadzoną miednicę i to mnie wystraszyło zupełnie... Będę w środę u ginekologa i muszę z nim omówić to i owo... eh.. Krwawień póki co nie ma (odpukać )Dziękuję Wam za miłe przyjęcie
Jesteśmy tu m.in. po to by pomagać sobie nawzajem ![]() Edytowane przez partytura Czas edycji: 2012-08-19 o 11:34 |
|
|
|
|
#4982 |
|
Zakorzenienie
|
Hehehe no faktycznie jakieś zaćmienie mnie złapało że chociaż myślałam niedziele pisałam poniedziałek
Chyba jednak wolno bo wolo ale @ przychodzi do mnie znowu miałam plamienie na razie po tym plamieniu już nic nie widać no ale zwykle tak to się rozkręca. Trudno
|
#4983 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Ja na szybko, ostatnio mam urwanie głowy. Okna muszę wymienić, bo mi weszli już na blok z ociepleniem i właśnie dziś był pan wymierzyć, na szczęście mi zrobi w ciągu tygodnia .. odwlekałam ile się dało, żeby nazbierać jak najwięcej i na ostatnią chwilę wszystko ... no i 5 tysi nie moje no ale będę miała ciepło w zimie i cicho w końcu ![]() A chyba z tych nerwów pobolewa mnie brzuch .. chociaż wolałabym inny powód heheh
|
#4984 |
|
Zadomowienie
|
No widzisz MarudexuS ( nick pasowałby i do mnie
) to mogę Ci pozazdrościć, ponieważ jestem zmarźlakiem, a na domiar złego mieszkam w bloku na parterze gdzie ciągnie od piwnicy, a okna mam nie wymienione.. No i teraz pomału zaczyna mi to spędzać sen z powiek, bo jeśli wszystko będzie zmierzało w dobrym kierunku abym została mamą to taka zimna zima niewskazana A na dokładkę.. mam pokój z balkonem! Hah!
|
#4985 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo.. nie wiem jak to sue stalo ake mialam odsubskrypowany watek i myslamam, ze nikt tu nic nie pisze..wrrrr! Wieczorem Was nadrobie
|
|
|
|
#4986 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
informuj nas o przebiegu sprawy! Cytat:
z drugiej strony - będziesz miała już to za sobą ![]() A ja posiedziałam sobie na dworku pół dnia z książką (Arabska żona - polecam!), jakoś nie chciało mi się samej w czterech ścianach, a z rodzicami jakoś też mi się nie chciało siedzieć Okresu nadal nie dostałam, więc mam nadzieję tylko, że mam dość sucho, więc pewnie miesiączka się zaraz zacznie |
|||
|
|
|
#4987 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może to dobry znak
|
|
#4988 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
Mówiłam że będę dziś z rana testować i tak też zrobiłam.Już po chwili pojawiły się II grube kreski! ![]() We wtorek do gina lecę żeby potwierdził ![]() Buziaki |
|
|
|
#4989 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moje najszczersze gratulacje dla Was obojga!!!
|
|
#4990 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie obserwuje jakoś dokładnie swoich cykli, ale wydaje mi się, że zazwyczaj miałam sucho jeden/dwa dni przed okresem ![]() Cytat:
![]() A tak w ogóle - jakieś objawy? ;> |
||
|
|
|
#4991 |
|
Zakorzenienie
|
mooooonis
GRATULUJE!!!ruda no ja tez mam zawsze wlasnie dosc sucho przed okresem... ale wiadomo, kazdy organizm ma inaczej![]() witam sie z nowymi dziewczynami ![]() a ja juz jestem po @, wiec teraz czekanie na swoj czas echhh... jak mi sie marzy kropek
|
|
|
|
#4992 |
|
Zakorzenienie
|
Ja teraz niby przed okresem mam mokro właśnie ciągle czuję że niby dostałam a tu puki co cisza...
|
#4993 |
|
Zakorzenienie
|
Ja co prawda nie z tych starających ale właśnie jestem w ciąży. I pamiętam, że u mnie wszystko wskazywało na @, bolał mnie brzuch i wszystko inne - a potem nie przyszedł @.
Anteria, a może ty Betę zrób? |
|
|
|
#4994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie bardzo mogę, mieszkam w Austrii i nie znam za dobrze języka aby iść sama do lekarza bo samemu tutaj ciężko takie badania zrobić, a lekarz skieruje od razu.
|
|
#4995 |
|
Zakorzenienie
|
Jaką czułość mają testy ciążowe, które robisz?
Ja robiłam 2 testy 9 dnia po spóźnieniu planowanej @ - wyszły dwie grube kreski. |
|
|
|
#4996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się wydaje że przed @ jest zazwyczaj sucho.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#4997 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Mam nadzieję, że przełamałaś właśnie chwilowy zastój i posypią się następne ciężarówki.
|
|
|
|
|
#4998 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Miałam farta, poszłam po tani test, był w promocji po 6,2 zł i okazał się być jednym z lepszych z tego co się orientuję A nie miałam wówczas internetu, bo miałam tydzień bez sieci, więc w ciemno kupowałam
|
|
#4999 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, help! bo zaczynam się martwić
![]() Czy Was na owu boli brzuch jak na @?? Bo ja już nie wiem, albo dziś dopiero mam owu (17 dc) albo coś mi to Clo namieszało może to torbiele?Boli mnie brzuchol małpowo
|
#5000 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W którym cs się udało?Witam wszystkie nowe staraczki Anteria- 3mam kciuki żeby @ nie przyszła i okazało się że to ciąża ![]() Heloł kobitki Ale jestem padnięta... wróciliśmy dziś popołudniu z działki,mało spałam bo byliśmy wczoraj na takiej imprezce wiejskiej na świeżym powietrzu i wróciliśmy nad ranem,a wcześniej na meczu ( wygranym 4:0 )...Szkoda,że te weekendy tak szybko lecą... jutro na 6 do pracy.- Byle do piątku bo piątek wolny i idziemy na ślub ![]() A w środe wizyta u pani ginekolog ![]() Maru- mnie na owu tylko jajniki bolą i może trochę podbrzusze... ale wcześniej niektóre dziewczyny pisały że mają bolesne owu więc może to i jest ból owulacyjny? Na wszelki wypadek pobaraszkujcie dziś jak macie okazje - tego nigdy za wiele... ;D
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-08-19 o 18:31 |
|
|
|
|
#5001 |
|
Zadomowienie
|
Dzastino8
Miło mi ![]() MarudexuS z owulacją różnie bywa, ja obstawiam że zaciążyłam koło 20.07. a okres miał być koło 28/29 więc sama widzisz ... A ginekolog powiedział mi, że nie ma reguły, że hormony be, że terminy dziwne.. Zna przypadki, że w 1 czy ostatni dzień okresu kobity współżyły i zaciążały Natomiast babeczka z apteki też wspomniała o koleżance swej, której wyniki dali i powiedzieli ABSOLUTNIE NIE jeśli o dzieci chodzi, a ona jest teraz w ciąży, więc organizmy nasze lubią płatać figle U mnie bóle to tylko pierwsze dni okresu. Jeśli kiedyś miałam inaczej to już o tym nie pamiętam.Skąd te nerwy o torbiele? Swoją drogą też mam różne nerwy, co będzie u mnie dalej, czy jajniki nie nawalą, czy organizm wytrzyma itd... życie..
Jesteśmy tu m.in. po to by pomagać sobie nawzajem ![]() Edytowane przez partytura Czas edycji: 2012-08-19 o 18:35 |
|
|
|
#5002 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Powitać powitać Was kochane Witam nowe dziewczyny u nas na wątku Ładnie się rozpisałyście zresztą jak zwykle co się będę tu powtarzać ![]() Monia gratuluję fasolki i tych upragnionych dwóch kresek ![]() Już nie pamiętam co miałam komu napisać I co z tym naszym nowym wątkiem 5000 tys postów przekroczone czas zacząć nowy wątek dziewczęta
|
|
|
|
#5003 |
|
Wtajemniczenie
|
O moni-właśnie... nowy wątek.
Laski mam nadzieje że nie macie nic przeciwko jak założe nowy wątek bo już czas a Luny nie widać na horyzoncie ![]() Nowy wątek założony,oto link: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post35988465 I post- na razie w budowie! ![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- koniec!!!!!!!!!!!!! NOWY WĄTEK TUTAJ :: : https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post35988465
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-08-19 o 19:45 |
|
|
|
#5004 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez zaraz_a Czas edycji: 2012-08-19 o 19:51 |
|
|
|
#5005 |
|
Przyczajenie
|
ja nie wiem co mam myśleć...@ miał być w niedziele, w poniedziałek robiłam test i tylko jedna krecha :-( dzisiaj mamy czwartek ...żadnym objawów przepowiadająych okres... Mam tylko brzuch nadęty.. może mam zrobić test z krwi? nie wiem ...bu:-(
|
|
|
|
#5006 |
|
Przyczajenie
|
Sooorrrrrrki już się przeniosłam do nowego wątku :-/
|
|
|
|
#5007 | |
|
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Cytat:
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:36.

Fajnie, że do nas dołaczyłas. Ja nie znam osobiście dziewczyny będącej w takim przypadku jak Ty i nie kojarzę by któraś dziewczyna z wątku była, ale mimo to myślę, że jak zostaniesz z nami to na pewno razem damy radę
Bierzesz luteinę, więc wszystko powinno być ok. Jeśli pojawilyby się jakieś plamienia, to wtedy trzeba być czujną
A z Luteiną.. nie miałam badanego poziomu progesteronu i dlatego ten strach mnie oblatuje, że może mój organizm nie potrzebuje go tyle
)

no ale będę miała ciepło w zimie i cicho w końcu
) to mogę Ci pozazdrościć, ponieważ jestem zmarźlakiem, a na domiar złego mieszkam w bloku na parterze gdzie ciągnie od piwnicy, a okna mam nie wymienione.. No i teraz pomału zaczyna mi to spędzać sen z powiek, bo jeśli wszystko będzie zmierzało w dobrym kierunku abym została mamą to taka zimna zima niewskazana
Może to dobry znak