|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
Cytat:
w takim razie z ręcznych ja polecam Avent
|
|
#1802 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ogólnie zapisałam na pamiątkę kilka naszych cytatów porodówkowych kiedyś będziemy się z tego nieźle śmiać Dziewczynki za wszystkie szpitalne kciuki trzymamy oby wszystko dobrze było !!!!!!!!!!!! Niegrzeczna Cytat:
Monia głowa do góry da się bez znieczulenia przejść ...
|
|
#1803 |
|
Zakorzenienie
|
Colds trzymam kciuki za jutrzejsze wyjście
![]() Ja niedawno wstałam, bo przy tym upala to nic się nie da robić tylko spać. Zielona jak chcesz ręczny to wszyscy chwalą Avent.
|
#1804 |
|
Zakorzenienie
|
to chyba zdecyduje sie na ten avent,kurde moglam was wczesniej zapytac a tak to juz kupilam te butelki z TT i zapewne pasowac nie beda do laktatora-trudno-bede przelewac
|
|
|
|
#1805 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak jutro wyjde to dolacze z znowu do Konczity z braku czasu. U mnie to juz wohole bedzie malo
dwojka dzieci tak na poczatku to bedzie dla mnie nie lada wyzwanie bedzie sie trzeba zoorganizowac.
|
|
|
|
#1806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja laktatora na razie nie kupuję. Z Paulą się nie sprawdził, miałam bodajże Aventu. Słabo mi ciągnął, a jak sama ręcznie spuszczałam to pięknie szło. Zobaczymy jak teraz będzie... Antytalent kuchenny chwali się albo i ostrzega że robi ciasto Drugi raz w życiu To znaczy takie serniki na zimno, co wymieszać i zalać robiłam, ale teraz się UWAGA piecze Zobaczymy co mi wyjdzie. Z tym że zapomniałam że nie mam miksera i chyba na polu chwały poległ mój blender
|
|
|
|
|
#1807 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Asiulka kochana dasz radę !!!! masz już praktykę a ja wszystkiego się uczę od podstaw wsio nowe dla nas ale jestem dobrej myśli ![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Tamlin kochana powiedz mi czy przy Pauli piłaś sok jabłkowy jak karmiłaś?
|
|
#1809 |
|
Zakorzenienie
|
tamlin111
no ja przy oskarze mialam takie cos smieszne z apteki za moze 20zl http://allegro.pl/standardowy-odciag...521758829.html o cos takiego i dobrze mi sie z tego odciągało,100ml spokojnie dawalam rade
|
|
|
|
#1810 |
|
Zakorzenienie
|
Konczita a Twoja corke uznali za wczesniaka tak? BO tak sie zastanawiam ze wy strasznie sxybko wyszluscie.. Mi policzyli 36 + 4 i sie dogrzewal w inkubatorze 3 dni
|
|
|
|
#1811 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1812 |
|
Zakorzenienie
|
przystawialam to do piersi i naciskalam pompke i w tym zbiorniczku mleko sie zbieralo co go potem przelewalam do butelki.Czasami jak mi cyca zassało to bolało,musialam co chwile go "odklejac" pozniej mialam takie boloki
|
|
|
|
#1813 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny wyczytałam dzisiaj, że w 9 miesiącu się już raczej nie powinno tyć (tzn. jak ktoś się bardzo postara to pewnie przytyje). Myślicie, że coś w tym jest?
Będziecie po porodzie używały tych pasów poporodowych na brzuch?
|
#1814 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Asiulka no mała podobnie jak Twój maluszek ale widzę że między nami 7 dni różnicy wg terminu OM jest hmm mi wpisano 36t 2d - Dusia nie była w inkubatorze, cały czas przy mnie Jutro wychodzicie ? Cytat:
oj chyba taki się nie narodził kto by jej ją stworzył hyhy ..właśnie pytam o ten sok bo rożnie wyczytałam a wiem że tu zawsze do Was mogę zwrócić się z mymi pytaniami ... jejku jak mi się chce gazowanego aaaaaaaaaaaaaa
|
|
#1815 |
|
Zadomowienie
|
Tamllin, ja w zasadzie do Ciebie.. weź mi powiedz skarbnico wiedzy Ty nasza..
Normalnie ciśnienie u mnie całe zycie w granicach 90/50 i z takim sobie przez całą ciąże mykam. Dziś dwukrotnie mierzylam najpierw 116/72, po 1,5-2h 122/76, boli mnie łeb, tzn nie tyle boli co tak mi w nim dziwnie. i moje pytanie- czy jeśli normalnie mam takie ciśnienie jakie mam a nagle wyskakują mi takie cyferki to uważac to za podwyższone, czy przesadzam ?
|
#1816 |
|
Zakorzenienie
|
Mamuśki a jak było u Was z pasem poporodowym? kiedy założyłyście ??????
|
#1817 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale masz przejścia z teściową-szok.Fakt,dla niektórych sam chrzest nie jest ważny,ważna impreza,jedzenie i prezenty...podobnie jak z Komunią niestety... 350zł myślę,że niedużo jak na taki dobry stan )bodobał się taki Quinny czarny z hamulcem w rączce jak u roweru.Mi się nie podobał z tym "rowerem"i w dodatku cały czarny,prócz pasków odblaskowych.Jeszcze fajny był Mutsy beżowy a spacerówka granatowa,tyle że koszyk na zakupy beznadziejny miał,ale nie wiem jakie to modele,ale ceny ich to 700-800zł.Myślę,że ten espiro co kupiliśmy mógłby być wart więcej,gdyby był wystawiony w komisie,ale tak nam się udałoJeszcze teściowa mi pokazuje wózek(ak dla mnie bardziej dla dziewczynki )i z wątem do mnie czemu mi się nie podoba ![]() Cytat:
Cytat:
To udanego urlopu życzę. A ciekawe jak lourose wypoczywa?na ile oni pojechali? Cytat:
Bóle jelitowe zakończą się w wc,a skurcze macicy na porodówce ![]() To Ci odpowiedziałam choć słyszałam,że przed porodem można dostać biegunki,bo organizm chce się oczyścić,więc nie tylko zaparcia wchodzą w gre...Cytat:
Niestety nie moge zobaczyć zdjęć na mailu no Cytat:
|
|
#1818 |
|
Zakorzenienie
|
Konczita oby
tak mowia lekarze ale Jas zdrowy zoltaczki nie ma nie widze juz powodow zeby nas tu trzymali. To fajnie ze Ada caly czas byla przy Tobie moj wiekszy a musial sie dogrzac co do pasa nie mam najmniejszego pojecia Ten laktator z apteki uzywala moja bratowa i tez byla zadowolona |
|
|
|
#1819 | |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczynki
ale u mnie piękna pogoda, cieplutko ![]() Trzymam kciuki za Colds Sliczna Zuzia jest Opiekuję się mężęm bo troszkę nieporadny jest ![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
|
|
#1820 |
|
Zakorzenienie
|
Konczi Lourose pisałą, że do końca sierpnia wybywa
|
#1821 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pięknie to ujęłaś!Cytat:
Cytat:
i jaka już uczesana do zdjęcia,mała dama ![]() Cytat:
Cytat:
drugiej strony facetowi gorzej jest urodzić kamień...
|
|
#1822 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dziewczyny ja bylam na pas napalona bardzo ale mi w szkole rodzenia odradzila fizjoterapeutka. na prawde nie warto. miesnie sie rozleniwia i wcale chudniecia to nie przyspieszy ani nic. to jest dobre jedyni na jakies wyjscia jak chcesz super wygladac bez fald. ja juz wole niech jakos sie brzuch sam 'wsiąknie', ewentualnie po pologu brzuszki, slodycze odstawic konczi a duzo ci zostalo po porodzie brzuszka? tak pytam z ciekawosci bo mowia ze wyglada jak w 6 miesiacu
|
|||
|
|
|
#1823 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do pasów, nie używałam i nie będę. Wolę aby mięśnie pracowały a nie ściśnięte były. Temat już kilka razy się przewijał, pasy poporodowe rozleniwiają mięśnie brzucha. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1824 |
|
Zadomowienie
|
mnie też dziś zmuliło na spanie, coś mnie mała naciskała na dole, ale nie na szyjkę tylko tak jakoś bardziej z tyłu, więc troszkę porobiłam porządków z papierami w szufladzie i położyłam się spać a jak wstałam, to już nie ciśnie
Jutro mam wizytę, więc mi doktorek podwozie sprawdzi i od jutra czeka mnie spotkanie z nim co dwa tygodnie, więc szybko przeleci i chyba trzeba zacząć powoli prać, bo mam tylko jedną niedużą suszarkę, więc troszkę mi się z tym zejdzie |
|
|
|
#1825 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja nie planuje pasa poporodowego uzywac z wyzej wymienionych powodow. |
||||
|
|
|
#1826 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1827 |
|
Zadomowienie
|
Może po prostu chodziło o to że przed porodem często zdarza się że kobieta nie ma apetytu, może wymiotować itp i dlatego na wadze MOŻE nie przybierać.
Tamllin dziękuje za postawienie do pionu po prostu wcześniej nie widziałam u siebie tak "wysokiego" ciśnienia :P
|
#1828 |
|
Zakorzenienie
|
A ciasto ze śliwkami zrobiłam i wiesz że dobre
A blender jednak nie poległ, działa No ale Monika jak to Monika zamiast znaleźć przepis dla tłuków to ona dla ambitnych wybrała ![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Ja na początku 9-tego schudłam, ale zdążyłam przybrać. Ogólnie nie spotkałam się z tym aby nie tyć w ostatnim miesiącu. |
|
|
|
#1829 |
|
Zakorzenienie
|
Kalkulator wagi. którego uzywam mowi, ze w ciagu ostatniego miesiaca mam przybrac 1,3kg. To niewiele. Biorac pod uwage, ze z tego kg przybiera dzidzius.
Kiedys czytalam, ze chyba w 34 tygodniu lozysko, ilosc wod plodowych, dodatkowej krwi w org. matki itd. osiagaja maksymalna wage/ rozmiar w czasie ciazy. Moze dlatego juz tyle nam nie przybywa w ostatnim miesiacu? To co przybieramy to w zasadzie dzidzia dostaje. |
|
|
|
#1830 |
|
Zadomowienie
|
Autorka napisała:
"takie ustabilizowanie się (lub nawet spadek) masy ciała jest jednym ze sposobów przygotowywania się organizmu do porodu. Zmniejsza się bowiem ilość wód płodowych (a mniej wody oznacza niższą masę ciała); poza tym za utratę masy ciała mogą odpowiadać częste w ostatnim miesiącu luźniejsze stolce i pocenie się - zwłaszcza jeśli pracowicie szykujesz gniazdko dla dziecka! " |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

kurde to moze faktycznie zdecyduje sie na avent

dzięki kochana uspokoiłaś mnie baaardzo 

Drugi raz w życiu 

nie wiedziałam, że z niej taka lwica
Tez nuedlugo jajo zniose tym bardziej ze jest taka piekna pogoda a ja sie ksze w tych 4 scianach
wiec nadal jestem nie wyspana