Ślubujące w 2012 - część II - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-19, 10:54   #2851
Pradip
Zakorzenienie

Dot.: Ślubujące w 2012 - część II

Cytat:
Napisane przez kasioonya Pokaż wiadomość
o pogodę się nie martw - będzie cudnie planujemy wtedy dużą weekendową imprezkę (połączone 30. urodziny Męża i moje dwudziestektóreś ), więc pogodę będę zaklinać i dla Ciebie, i dla siebie, bo myślimy o paintballu, z ognichem itp.
Wierzę ze nam się uda zamówić piękna pogodę na 8.09 a co do Waszych planów to Tż i chłopakom nie przeszła fascynacja paintballem i już planują kolejny wypad tak wiec pomysł macie świetny (tylko pamiętaj ze ślady długo schodzą)
PS jak przemyślanie zakamuflowałaś wiek :P
Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
a która najbardziej ci się podobała z książek Mastertona?
Kasioonya - płytka nowa poprawiona od razu po moim mailu, już odebrana, ale niestety jeszcze w PL u mnie w domku rodzinnym. Co do tych zawirusowanych to jeszcze nic nie wiem, ale dziś ten fotograf jest na weselu u mojego kolegi, więc jeszcze czekam, jednak część też powinnam mieć od kuzynki bo oni w tym czasie też pstrykali zdjęcia....
Wszystkie z serii Szkoła Rocka zaczęłam od Demon Zimna i tak mnie wciągnęło ze popłynęłam ale z każda kolejną książką moja fascynacja słabła bo jak na początku Masterton dużo nawiązywał do prawdziwych wierzeń np. druidów co mnie kręci tak potem już zaczął wymyślać i tylko kopulował wszystkich ze wszystkim ( przy Czarnym Diable wymiękałam już momentami blee)
Cieszę się ze zdjęciami się wyjaśniło i mam nadzieję ze wszystko się pozytywnie zakończy
Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
my też nie planowaliśmy kamerzysty ale skoro był w cenie sali to mieliśmy prezent my też mamy taki skrócony film 2,20h - wszystkie ważne momenty i fajnie się ogląda bo cały czas coś się dzieje
2,20h to skrócony film ???
My mamy dla mnie wytargowane do 1,5h (normalnie robią 45minut do godziny) i skrót około 20 minut dla Tża
Cytat:
Napisane przez Neave Pokaż wiadomość
a tymczasem u nas - wróciliśmy dzisiaj w nocy z młodym znad polskiego morza! zachwyceni jesteśmy tymi naszymi tygodniowymi wakacjami co niemiara. dziecię się wybawiło, wychlupało i wypiaszczyło, a my odpoczęliśmy od zgiełku, harmidru i cywilizacji nawet nie miałam jak i kiedy napisać Wam że to już bo mi gdzieś czas przed wakacjami zaczął znikać niemiłosiernie. mam nadzieję że wybaczycie w tematach ślubnych mieliśmy tydzień odpoczynku, więc teraz bierzemy się pełną parą za malowanie mieszkanka - dzisiaj kupiliśmy farby! jupi! oraz kompletowanie dodatków do strojów może się w końcu uda

może nie aż tak dużo, ale cieszę się że do niej zadzwonił, choć rano musieliśmy odwołać spotkanie, bo wróciliśmy znad morza o 3 nad ranem i byliśmy zwyczajnie zbyt padnięci by wybierać się do niej do salonu na próbę (tylko próba tam będzie, bo w dniu ślubu przyjedzie do nas do domku). także tym razem ja nawaliłam, ale może w poniedziałek się uda

pisałaś gdzieś w klubie o świadku? bo kurcze ciekawa jestem jak się z nim historia skończyła i skaczę i znaleźć nie mogę

to ja trzymam kciuki by Ci ciąża zadziałała in plus i wykasowała bóle pleców! u mnie niestety od ciąży gorzej z plecami, wystarczy że śpię na zbyt twardym łóżku i rano od razu plecy bolą. pocieszam się tylko że może to przez wagę, nad którą pracuję żeby jeszcze spadła...
Ale fajnie że mieliście takie udane wakacje wrzucisz nam jakieś zdjęcia...
Kolory farb wybraliście świetne a oprócz niebieskiej ściany dla Tża jaka będzie reszta?
O świadku i kawalerskim pisałam w ogólnym temacie (no to zaczynamy) chyba na 4 stronie na dole. A co do siostry Tża to może podjedzcie do niej albo zapytajcie rodziców czy mają z nią jakiś kontakt.
Jeszcze nie słyszałam żeby któraś kobieta pozbyła się bólów pleców dzięki ciąży ale chętnie będę ta pierwszą
Ja szukając stanika miałam ze sobą zdjęcie góry sukni bo musiałam znaleźć jak najbardziej wycięty żeby przez tą siateczkę nie było go widać.
Udanych zakupów i powodzenia z wizażystka
Cytat:
Piękna pogoda dziś wybieramy się dziś z mężem na zakupy bo cały tydzień nie ma kiedy i zostaje tylko niedziela
A co będziecie kupować i jakiego macie zwierza?
Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
Chciałabym z dość wysokim obcasem8-10 cm i mogłyby być na delikatnej platformie
Najchętniej takie jak na ostatnim zdjęciu tylko zakryte i w kolorze śmietankowej bieli
Właściwie to chyba sama nie wiem dlaczego jakoś tak sobie założyłam ,że jesień to muszą być zakryte bo jak będzie deszcz to mi się woda do butów naleje
ale tyle jest ładnych butów z odkrytymi palcami , że chyba jeszcze raz to przemyśle
Dzis postanowiliśmy ,że zbieramy tyłki i idziemy do pierwszej spowiedzi mam lekkiego stresa , mam nadzieję , że trafimy na jakiegoś cywilizowanego księdza . Trzymajcie kciuki
Zapytałam czemu koniecznie odkryte bo ja np muszę takie mieć bo mi pazurki od deptania wrastają ale szukając ślubnych odkryłam ile tracę i jak ładne są te odkryte Z tych co pokazałaś 2 mi się podobają najbardziej ale wszystkie ładne.
Trzymam kciuki za postanowienie ruszenia tyłka i miłego księdza
Cytat:
Napisane przez anuteczka Pokaż wiadomość
Wiec przyszedł czas i na mnie więć "bezczelnie" :P podłączam się do watku . Biorę ślub 20.10.2012 r. (patrząć na datę stwierdziłam, że wyglądam oryginalne ). Bierzemy tylko ślub cywilny, skromny obiad tylko dla rodziny ale i tak mam nadzieje, że bedzie cudownie . Suknie już mam, buty też . Teraz szukam inspiracji do fryzury, bukiety i makijażu . Z TŻ zaczęliśmy szukac obrączek, ceny nas powaliły z nóg zakup obrączek wyjdzie nam drożej niż obiad weselny .
Witaj u nas
Pochwal sie zdjęcismi
Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
3 tygodnie! To prawie już Trzymam kciuki za pogodę! Wrzesień zazwyczaj jest ładny i mało kapryśny, będzie dobrze
Co do bliskich - nie wiem, może... ale oby nie... póki co jestem pewna tych osób, widzę że sami chcą być z nami tego dnia, interesują się, mam nadzieję że nie zawiodą

Już TŻtowi proponowałam, że sama doskładam tę różnicę na lepszego kamerzystę, ale on nie chce o tym słyszeć Wesele organizują nam rodzice, umówili się że wszystkie koszty dzielą na pół (oprócz naszych ubrań - mnie ubierają moi rodzice, TŻta jego rodzice), a sami płacimy tylko za nadprogramowe zachcianki. Kamerzystę płacą rodzice a TŻ pilnuje, żebym ich nie narażała na nadmierne koszty ma rację, tylko nie rozumiem dlaczego sama nie mogę dołożyć do tego interesu, dlaczego nie możemy tego potraktować właśnie jako mojej "zachcianki" pfff... Wygląda na to, że będę musiała się zadowolić "bylejakim" filmem... A chciałam coś w TYM stylu... Mam ciarki jak oglądam ten teledysk. No ale trudno, jakoś się z tym pogodzę, film nie jest w tym wszystkim najważniejszy
Co do fotografa - TŻ od daaaawna wiedział, że mam hopla na punkcie pięknych zdjęć i dał mi wolną rękę w tej kwestii (również pod względem kosztów). Przejrzałam chyba z dwieście portfolio (serio) i wybrałam tego jedynego Płacimy mu 3900 zł - w cenie fotografowanie od przygotowań do 1:00, plener w innym dniu i album z setką zdjęć 15x21 cm dla nas. Myślę, że warto
Niby tuż tuz ale dziś jak się obudziłam to pomyślałam "kurcze za 3 tygodnie będzie już po wszystkim" dziękuje za pogodowe kciuki wierzę ze pomogą. Tacy bliscy jakich opisujesz to prawdziwy skarb i życzę żebyś tak miała do końca.
Co do kamerzysty (nie mogę otworzyć Twojego ulubionego filmiku) To faktycznie poszukaj jeszcze innych ofert które Ci się podobają. Dziwne że Tz nie chce sie zgodzić żebyś dopłaciła różnicę ale dobrze że pilnuje Cie zeby nie było za duzo zachcianek chociaż może pogadaj o tym z rodzicami właśnie. Może oni przyznają Ci racje i stwierdzić ze lepiej dopłacić trochę do czegoś pięknego na lata niż płacić równie duże pieniądze za coś co się obejrzy jak pierwszy lepszy serial w tv i rzuci w kąt.
Nie obraź się ale nie wiem jakie Twój fotograf robi zdjęcia ale dla mnie to bardzo droga oferta. Uważam ze nasi kamerzyści bardzo dużo biorą bo tyle ile Twój fotograf ale mamy przygotowania u mnie i młodego, ślub, wesele, plener innego dnia i 2 filmy właśnie takie nowoczesne jak lubisz a za foto płacimy 2500zł i też mamy to samo co od kamerzystów plus 500-700 obrobionych zdjęć, 2 duże albumy i 2 małe dla rodziców
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 11:01   #2852
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Suknię mam z kolecji Pronovias - Abaco buty kupiłam chyba nie drogo jak na slubne bo za 130 zł musiałam mieć na niewysokim obcasie bo TŻ jest prawie moge wzrostu i do ukni tez nie mogły być za wysokie
Butkiet maazy mi się z białych róż i niebieskich kwiatów .
A co do obrączek to szukamy najzwyklejszych - żółte złoto, klasyczne płaskie. Najtaniej znaleźliśmy za 1100 zł :| nie wiem czy to są normalne ceny (Warszawa) ale zawsze sądziłąm, że obrączki są tańsze . Za sam obiad wydajemy niecały 1000 zł (12 osób razem z nami ).

bardzo ładna sukienka i masz świetną figurę .
My mamy właśnie takie zwykłe obrączki http://wkruk.pl/product-pol-2319616-...I-PROMESA.html cena około 1000 zł za sztukę to normalna cena w salonach jubilerskich, tańsze są te http://wkruk.pl/product-pol-2319621-...-ALCHEMIA.html .
podsyłam dwa bukieciki może Cię zainspiruje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tb-190.jpg (37,5 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 22430407.jpg (56,9 KB, 10 załadowań)
Stary 2012-08-19, 11:06   #2853
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość

My mamy dla mnie wytargowane do 1,5h (normalnie robią 45minut do godziny) i skrót około 20 minut dla Tża

no wydawało mi się że tak filmy wszystkich znajomych mają po 4-5h bo cała msza nagrana itp. 1,5 h to też akurat

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:

A co będziecie kupować i jakiego macie zwierza?

a takie drobnostki żarciowo/chemiczne i maż spodnie postanowił sobie kupić .
Nasz zwierz to 8 letnia kotka
Stary 2012-08-19, 11:08   #2854
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Niby tuż tuz ale dziś jak się obudziłam to pomyślałam "kurcze za 3 tygodnie będzie już po wszystkim" dziękuje za pogodowe kciuki wierzę ze pomogą. Tacy bliscy jakich opisujesz to prawdziwy skarb i życzę żebyś tak miała do końca.
Co do kamerzysty (nie mogę otworzyć Twojego ulubionego filmiku) To faktycznie poszukaj jeszcze innych ofert które Ci się podobają. Dziwne że Tz nie chce sie zgodzić żebyś dopłaciła różnicę ale dobrze że pilnuje Cie zeby nie było za duzo zachcianek chociaż może pogadaj o tym z rodzicami właśnie. Może oni przyznają Ci racje i stwierdzić ze lepiej dopłacić trochę do czegoś pięknego na lata niż płacić równie duże pieniądze za coś co się obejrzy jak pierwszy lepszy serial w tv i rzuci w kąt.
Nie obraź się ale nie wiem jakie Twój fotograf robi zdjęcia ale dla mnie to bardzo droga oferta. Uważam ze nasi kamerzyści bardzo dużo biorą bo tyle ile Twój fotograf ale mamy przygotowania u mnie i młodego, ślub, wesele, plener innego dnia i 2 filmy właśnie takie nowoczesne jak lubisz a za foto płacimy 2500zł i też mamy to samo co od kamerzystów plus 500-700 obrobionych zdjęć, 2 duże albumy i 2 małe dla rodziców
Moi rodzice są za, ale nie wiem jak jego rodzice - nie pogadam z nimi za jego plecami, bo się na mnie wkurzy a sam nie chce podjąć tematu, "nie bo nie". No trudno

Nie obrażam się wiem, że to kupa kasy, ale akurat ja należę do tej grupy ludzi, którzy widzą różnicę i mają niepoprawnego, nieuleczalnego bzika na punkcie dobrych, ostrych, wyrazistych zdjęć, dlatego uważam, że to dobrze zainwestowane pieniądze Dobrze, że z przeforsowaniem fotografa nie miałam problemu, na kamerze mi już aż tak nie zależy więc jakoś przełknę że nie będę miała tego co chcę

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 11:10   #2855
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Co do fotografa - TŻ od daaaawna wiedział, że mam hopla na punkcie pięknych zdjęć i dał mi wolną rękę w tej kwestii (również pod względem kosztów). Przejrzałam chyba z dwieście portfolio (serio) i wybrałam tego jedynego Płacimy mu 3900 zł - w cenie fotografowanie od przygotowań do 1:00, plener w innym dniu i album z setką zdjęć 15x21 cm dla nas. Myślę, że warto

uważam, że to bardzo wysoka cena. My płaciliśmy 2400zł- przygotowania, błogosławieństwo w domu, kościół, wesele tak do 1:30, plener w innym dniu. Dostaliśmy 450 fotek na płytce, album 100 zdjęć dla nas i dwa albumy po 50 zdjęć dla rodziców- zdjęcia w formacie 15x21
Poszukaj może jeszcze - ofert jest dużo i ceny różne (osobiście szukając trafiłam na takie studio co 8 tys chciało )
Stary 2012-08-19, 11:17   #2856
Viollet87
Zakorzenienie

8 tys. to pikuś, ja trafiłam na studio które woła 14 000 zł ale to już jest maksymalne przegięcie nie dość, że tyle biorą to jeszcze dodatkowo żądają zwrotu kasy za paliwo, zapewnionego śniadania i innych wygód. Obawiam się, że we własnym mniemaniu na weselach są większymi gwiazdami niż para młoda

310813
Stary 2012-08-19, 11:22   #2857
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
8 tys. to pikuś, ja trafiłam na studio które woła 14 000 zł ale to już jest maksymalne przegięcie nie dość, że tyle biorą to jeszcze dodatkowo żądają zwrotu kasy za paliwo, zapewnionego śniadania i innych wygód. Obawiam się, że we własnym mniemaniu na weselach są większymi gwiazdami niż para młoda
- przegięcie
Stary 2012-08-19, 11:31   #2858
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
no wydawało mi się że tak filmy wszystkich znajomych mają po 4-5h bo cała msza nagrana itp. 1,5 h to też akurat
a takie drobnostki żarciowo/chemiczne i maż spodnie postanowił sobie kupić .
Nasz zwierz to 8 letnia kotka
O kurcze 4-5h? to ja Titanica oglądałam na 3 razy Ale tak się kiedyś kręciło. Praktycznie bez montażu a teraz godzina i koniec a dla mojego Tza to i tak za dużo . Początkowo chciałam oprócz filmu dostać właśnie tak zwaną "surówkę" ale potem stwierdziłam ze krótszy a ciekawy faktycznie lepszy.
No to dostojnego stróża macie w domku
Cytat:
Moi rodzice są za, ale nie wiem jak jego rodzice - nie pogadam z nimi za jego plecami, bo się na mnie wkurzy a sam nie chce podjąć tematu, "nie bo nie". No trudno

Nie obrażam się wiem, że to kupa kasy, ale akurat ja należę do tej grupy ludzi, którzy widzą różnicę i mają niepoprawnego, nieuleczalnego bzika na punkcie dobrych, ostrych, wyrazistych zdjęć, dlatego uważam, że to dobrze zainwestowane pieniądze Dobrze, że z przeforsowaniem fotografa nie miałam problemu, na kamerze mi już aż tak nie zależy więc jakoś przełknę że nie będę miała tego co chcę
No to skoro rodzice chcą to zwal na nich :P
Najważniejsze ze jesteś zadowolona i aż jestem strasznie ciekawa jakie jakiegoś zdjęcia Twojego fotografa.
Stary 2012-08-19, 11:40   #2859
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Najważniejsze ze jesteś zadowolona i aż jestem strasznie ciekawa jakie jakiegoś zdjęcia Twojego fotografa.
Moja ulubiona sesja - KLIK boska jakość, widać każdy szczegół.

310813
Stary 2012-08-19, 12:49   #2860
niki19
Zadomowienie

Cytat:
mi się najbardziej podobają ostatnie .
no za" cywilizowanego" księdza

Cytat:

Zapytałam czemu koniecznie odkryte bo ja np muszę takie mieć bo mi pazurki od deptania wrastają ale szukając ślubnych odkryłam ile tracę i jak ładne są te odkryte Z tych co pokazałaś 2 mi się podobają najbardziej ale wszystkie ładne.

Trzymam kciuki za postanowienie ruszenia tyłka i miłego księdza

Właśnie mi też z odkrytymi się bardziej podobają i teraz zaczęłam się zastanawiać , może jednak się zdecyduję

My właśnie chcemy film maks 1,5 h , nasz kamerzysta robi wg chęci klienta ,jak ktoś chce to może zrobić 3h a komuś innemu np: 1 h czy 1,5

Cytat:
Wiec przyszedł czas i na mnie więć "bezczelnie" :P podłączam się do watku . Biorę ślub 20.10.2012 r. (patrząć na datę stwierdziłam, że wyglądam oryginalne ). Bierzemy tylko ślub cywilny, skromny obiad tylko dla rodziny ale i tak mam nadzieje, że bedzie cudownie . Suknie już mam, buty też . Teraz szukam inspiracji do fryzury, bukiety i makijażu . Z TŻ zaczęliśmy szukac obrączek, ceny nas powaliły z nóg zakup obrączek wyjdzie nam drożej niż obiad weselny .

Witaj Suknia bardzo ladna

Dzięki za kciuki ,my już po spowiedzi Ksiądz super , żadnych krępujących pytań , ani dziwnych kazań , taki życiowy i miły

Edytowane przez niki19
Czas edycji: 2012-08-19 o 12:52
niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 13:06   #2861
Viollet87
Zakorzenienie

mama właśnie mi powiedziała, że wczoraj po południu pod Warszawą spalił się duży hotel, w którym chwilę później miały odbyć się dwa wesela (tak podali w tv KLIK. Wyobrażacie sobie to? Dwie pary młode z rodzinami wyszły z kościołów i dowiedziały się, że hotel płonie, że nie ma wesela...

310813
Stary 2012-08-19, 13:41   #2862
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Przyznaję piękna sesja
Cytat:
Właśnie mi też z odkrytymi się bardziej podobają i teraz zaczęłam się zastanawiać , może jednak się zdecyduję

My właśnie chcemy film maks 1,5 h , nasz kamerzysta robi wg chęci klienta ,jak ktoś chce to może zrobić 3h a komuś innemu np: 1 h czy 1,5

Dzięki za kciuki ,my już po spowiedzi Ksiądz super , żadnych krępujących pytań , ani dziwnych kazań , taki życiowy i miły
No to jeszcze lepiej ze Ci się podobają bardziej z odkrytymi i będziesz mieć śliczne buty które potem jeszcze gdzieś wykorzystasz
I tak powinien robić każdy kamerzysta dopasować się do klienta a nie zapierać przy swoim.
za spowiedź i fajnego księdza
Cytat:
mama właśnie mi powiedziała, że wczoraj po południu pod Warszawą spalił się duży hotel, w którym chwilę później miały odbyć się dwa wesela (tak podali w tv KLIK. Wyobrażacie sobie to? Dwie pary młode z rodzinami wyszły z kościołów i dowiedziały się, że hotel płonie, że nie ma wesela...
o jaaaa ale pech...
Stary 2012-08-19, 14:42   #2863
niki19
Zadomowienie

Cytat:

o kurde , ale pech

Dziewczyny czy któraś z was miała lub planuje mieć bukiet ślubny ze słoneczników ??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg slonecznik_1.jpg (18,0 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 92.jpg (60,9 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 012_primary.jpg (30,0 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 003_primary.jpg (21,3 KB, 5 załadowań)

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 15:00   #2864
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny czy któraś z was miała lub planuje mieć bukiet ślubny ze słoneczników ??
Małgoś miała

Ten drugi bardzo mi się podoba

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Znalazłam Męża: 05.08.2004 r.
Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r.

Et si tu n'existais pas
J'essaierais d'inventer l'amour...
kasioonya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 15:08   #2865
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

no ladna

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:

no widzisz- nie taki diabeł straszny jak go malują

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:

właśnie wczoraj jak mówili to się zastanawiałam czy jakieś wesele tam mieli ale podawali że kilka osób było w hotelu więc nie pasowało do wesela.
No pech straszliwy dla młodych
Stary 2012-08-19, 15:12   #2866
Viollet87
Zakorzenienie

Mama słyszała jak podawali w tv że te dwa wesela dopiero miały się tam zacząć, pożar pewnie powstał wtedy kiedy trwały śluby w kościele / usc ...

310813
Stary 2012-08-19, 15:56   #2867
Neave
Raczkowanie

Cytat:
co do siostry- z tego co pamiętam (mogę się mylić) to potrzebne jest tylko zaświadczenie o bierzmowaniu. Na pewno wszystkie dokumenty są w parafii gdzie była chrzczona (przynajmniej powinny być) a już na 100% tam gdzie miała bierzmowanie
Ksiądz nam powiedział, że potrzebne jest takie zaświadczenie z aktualnej parafii, która w kościele katolickim zmienia się w momencie, kiedy w jakimś miejscu mieszka się minimum 3 miesiące i nie ma to nic wspólnego z zameldowaniem... a siostra TŻta od ponad 3 miesięcy mieszka na wsi zabitej dechami i z tego co wiem nawet nie wie jaka jest parafia dla tej wsi... pytaliśmy księdza czy nie może to być w tej parafii do której wcześniej uczęszczała, ale powiedział, że nie... masakra jakaś...

Niki - trzymam kciuki za spowiedź!

Cytat:
Chcesz mi powiedzieć, że napisałaś magisterkę w TYDZIEŃ? czyli jest dla mnie nadzieja Szacunek, naprawdę
to jest całkiem realne, jeśli weźmiesz pod uwagę samo pisanie od rana do nocy

Cytat:
Ale fajnie że mieliście takie udane wakacje wrzucisz nam jakieś zdjęcia...
Kolory farb wybraliście świetne a oprócz niebieskiej ściany dla Tża jaka będzie reszta?
O świadku i kawalerskim pisałam w ogólnym temacie (no to zaczynamy) chyba na 4 stronie na dole. A co do siostry Tża to może podjedzcie do niej albo zapytajcie rodziców czy mają z nią jakiś kontakt.
Jeszcze nie słyszałam żeby któraś kobieta pozbyła się bólów pleców dzięki ciąży ale chętnie będę ta pierwszą
Ja szukając stanika miałam ze sobą zdjęcie góry sukni bo musiałam znaleźć jak najbardziej wycięty żeby przez tą siateczkę nie było go widać.
Udanych zakupów i powodzenia z wizażystka
wrzucę coś do klubiku niewiele tego w sumie mamy, ale coś dla was wybiorę
z siostrą niestety nikt nie ma kontaktu, nawet ich babcia nie może się do niej dodzwonić od 3 dni bo ma wyłączony tel. podjechanie trochę bez sensu bo szukają nowego lokum dla siebie i koni i de facto właśnie nie wiadomo gdzie oni są... czy na tej wsi przy granicy Białoruskiej, czy może gdzieś pod Gdańskiem?

dzięki za pomoc ze stanikiem chyba odkurzę kieckę i poproszę TŻta żeby mi zrobił w niej zdjęcie, plus zdjęcie dekoltu

anuteczka - my mamy tytanowe i wyszło nam ciut ponad 700zł

Cytat:
bardzo ładna ta sesja, ale widać że trochę podrasowana.
też mi się marzył początkowo fotograf, ale uznałam, że skoro i tak będzie wszystko rasował na PSie to równie dobrze mogę poprosić przyjaciół by stali się naszymi fotografami i sama podciągnąć zdjęcia by stworzyć fajny album
Neave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 17:19   #2868
Malgos_12
Zakorzenienie

Neave –nie, nie… to nie były wybrane zdjęcia, to były zdjęcia na jednej karcie pamięci….no niestety jeśli chodzi o wirusy na kartach to niestety jest to powszechne zjawisko… są wirusy na telefony itd. Płytkę na szczęście szybciutko poprawił, przeprosił i mam ją już dawno w domku. Mimo wszystko zdjęcia nam się bardzo podobają i jesteśmy z nich zadowoleni.
Cieszę się, że filmik z Tunezji się podoba tak nas jakoś naszło
Na bóle pleców są dobre ćwiczenia – ale ja jestem oczywiście zbyt leniwa
A czemu mówisz, że Cypr to inny kraj - to dalej Grecja, chyba że jesteś po stronie tureckiej
Ja biustonosz kupowałam pod kolor sukni, bo miałam skrawek materiału. Ale tak jak Magnusia pisze, musisz wiedzieć jaki masz dekolt… i przygotuj się, że jeśli masz większy biust (a zakładam że masz po dziecku) to znalezienie bardotki będzie nie lada wyczynem …
Czekamy na zdjęcia z wakacji – chce zobaczyć jak wygląda słońce

Niki – te drugie butki – śliczne! Może uda się z pogodą i nie będzie się woda do buta wlewała
Niki ja miałam słonecznikowy bukiet

Anuteczka – hej! śliczna sukienka, mierzyłam ją ale nie do końca mi pasowała, ale też miałam muślinową z Pronovias
A nie macie jakiegoś złota na przetopienie? Wtedy było by taniej. My dużo zaoszczędziliśmy kupując obrączki w tamtym roku.
A czemu mówisz, że tylko cywilny? Ślub to ślub, jak wam taki bardziej odpowiada to przecież takie samo wydarzenie dla was jak dla nas kościelny

Viollet – każdy ma swoje bziki ja też powiedziałam, że wolę dołożyć do fotografa, ale i tak moja cena jest mniejsza o połowę od twojej – dla mnie 3900 to jakaś masakra. Rzeczywiście facet jest pomysłowy, ale takiej ceny nie zapłaciłabym za niego… zdjęcia ładne i fajne, ale w tej sesji w tatrach to jak dla mnie wiele robi krajobraz i moim zdaniem niektóre kolory są aż zbyt mocno podrasowane, ale wiadomo, każdy lubi co innego i jak wam się podoba to to najważniejsze.
Co do sukien ślubnych to rzeczywiście chyba jedynie Pronovias wchodzi wcześniej ze swoją kolekcją… zresztą salon w którym kupiłam sukienkę, jest jednym z dwóch w PL, które oficjalnie współpracują z Pronoviasem, bo tylko te można znaleźć w linkach na ich stronce więc może muszą podążać za jakimiś wytycznymi.
Oj tak intensywny tydzień pisania pracy mgr i się udało kurcze ale jak sobie pomyślę, ze to było 5 lat temu – to mnie to przeraża …
Ta wiadomość o tym hotelu to aż mnie ciarki przeszły – pewnie dostaną odszkodowanie, ale co z tego…

Pradip – i mnie podoba się ten wątek mityczny w jego książkach… przeczytałam chyba 37 jego książek, a podobała ci się Walhalla? I jeszcze jedna Zaklęci, cykl Manitou też jest dobry… a i najlepsze pomieszałam dwa tytuły … jedna książka zwana Brylant (a nie Diament ), bardzo fajna, a druga „droga żelazna” i to jest o budowie kolei – obydwie bardzo dobre, ale że czytałam ich tyle to już mi się trochę mieszają w sumie wiele jego książek mi się bardzo podobało, o jeszcze Zaraza, i Rytuał. Poczytaj kiedyś Alex Kava – cykl o Maggie O’dell – nie idzie się oderwać i jak nie czytałaś to Coben –obowiązkowo

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:
też mi się marzył początkowo fotograf, ale uznałam, że skoro i tak będzie wszystko rasował na PSie to równie dobrze mogę poprosić przyjaciół by stali się naszymi fotografami i sama podciągnąć zdjęcia by stworzyć fajny album
wiesz co wiadomo, że niektóre zdjęcia można podrasować, ale złapanie odpowiedniego światła, odpowiednie ustawienie (nawet minimetr przesunięcie twarzy - oj naustawialiśmy się czasem przy sesji), odgrywa różnicę i jak ktoś się tym nie zajmuje to widać od razu, nie znaczy, że zdjęcia będą dużo gorsze, ale jak dla mnie w tym dniu warto troszkę do tego dopłacić, albo wziąć kogoś kto chce zrobić swoje portfolio, dobry sprzęt i photo shop to niestety tylko połowa sukcesu, ale z drugiej strony jak wasza taka decyzja to co ja się odzywam ?
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 17:29   #2869
Viollet87
Zakorzenienie

Wiem, że zdjęcia mojego fotografa są podrasowane, widzę to ale zupełnie mi to nie przeszkadza. Efekt w pełni mi odpowiada

Słuchajcie, upiekłam wczoraj boskie muffiny, o TE - niebo w gębie wstyd się przyznać ale zjadłam już chyba 6...

Małgoś, gdzie jest ten Twój filmik z wakacji? W klubie? Idę poszukać
edit: znalazłam

310813

Edytowane przez Viollet87
Czas edycji: 2012-08-19 o 17:37
Stary 2012-08-19, 18:04   #2870
Malgos_12
Zakorzenienie

Viollet - lubię muffinki ale nie czekoladowe, w ogóle jakoś nie lubię czekoladowych ciast, lodów itd. ja robiłam np z wiśniami (takimi ze słoika co się robi do ciast), albo z jagodami też super!
Stary 2012-08-19, 18:19   #2871
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Ale fajne te słoneczniki idealne do zółtego ślubu
Cytat:
Ksiądz nam powiedział, że potrzebne jest takie zaświadczenie z aktualnej parafii, która w kościele katolickim zmienia się w momencie, kiedy w jakimś miejscu mieszka się minimum 3 miesiące i nie ma to nic wspólnego z zameldowaniem... a siostra TŻta od ponad 3 miesięcy mieszka na wsi zabitej dechami i z tego co wiem nawet nie wie jaka jest parafia dla tej wsi... pytaliśmy księdza czy nie może to być w tej parafii do której wcześniej uczęszczała, ale powiedział, że nie... masakra jakaś...
z siostrą niestety nikt nie ma kontaktu, nawet ich babcia nie może się do niej dodzwonić od 3 dni bo ma wyłączony tel. podjechanie trochę bez sensu bo szukają nowego lokum dla siebie i koni i de facto właśnie nie wiadomo gdzie oni są... czy na tej wsi przy granicy Białoruskiej, czy może gdzieś pod Gdańskiem?
Kicha z tą siostrą dobrze by było gdyby się jak najszybciej odnalazła i zaczęła załatwiać. W najgorszym razie niech nie mówi że się przeprowadziła.
Na pewno zdjęcia od przyjaciół to duża oszczędność ale dla mnie to trochę niebezpieczne.
Cytat:
Pradip – i mnie podoba się ten wątek mityczny w jego książkach… przeczytałam chyba 37 jego książek, a podobała ci się Walhalla? I jeszcze jedna Zaklęci, cykl Manitou też jest dobry… a i najlepsze pomieszałam dwa tytuły … jedna książka zwana Brylant (a nie Diament ), bardzo fajna, a druga „droga żelazna” i to jest o budowie kolei – obydwie bardzo dobre, ale że czytałam ich tyle to już mi się trochę mieszają w sumie wiele jego książek mi się bardzo podobało, o jeszcze Zaraza, i Rytuał. Poczytaj kiedyś Alex Kava – cykl o Maggie O’dell – nie idzie się oderwać i jak nie czytałaś to Coben –obowiązkowo
Walhali to chyba 2 części były a Zaklęci to o tych ludziach w ścianie? Jeśli tak to super książka. I jeszcze mi się podobała taka której akcja rozgrywała się w Warszawie (coś o dziecku i kanałach) ale nie mogę skojarzyć tytułu. Alex Kava pochłaniałam dosłownie ale drugiego autora nie kojarzę? I jeszcze mi się jedna książka kojarzy która mnie tak wciągnęła Drzwi do grudnia Koontza tylko to naprawdę ciężka książka...
Cytat:
Słuchajcie, upiekłam wczoraj boskie muffiny, o TE - niebo w gębie wstyd się przyznać ale zjadłam już chyba 6...
ja też chcę
Stary 2012-08-19, 18:32   #2872
Malgos_12
Zakorzenienie

Pradip- Zaklęci - tak to o tych w ścianie o warszawie też czytałam A Cobena jak zaczniesz to nie skończysz aż przeczytasz wszystkie, tylko zacznij od początku

Mój bukiet nie był do końca taki jak sobie wyobrażałam, ale i tak mi się podobał. Co bym zmieniła to pomieszała duże słoneczniki z tymi małymi gerberkami co miała moja kuzyneczka w bukieciku.
Stary 2012-08-19, 18:32   #2873
kasioonya
Rozeznanie

o mamuniu - ale gorąco
podczytywałam Was, ale nie pisałam, bo mocno przysiadłam do uzupełniania dziennika i... udało się oświadczam, że już nigdy nie zrobię dwumiesięcznych zaległości - i jesteście teraz świadkami, więc nie będzie zmiłuj już "tylko" karty terapii i sprawozdanie z drugiego semestru... dam radę!

Cytat:
=płytka nowa poprawiona od razu po moim mailu, już odebrana, ale niestety jeszcze w PL u mnie w domku rodzinnym. Co do tych zawirusowanych to jeszcze nic nie wiem, ale dziś ten fotograf jest na weselu u mojego kolegi, więc jeszcze czekam, jednak część też powinnam mieć od kuzynki bo oni w tym czasie też pstrykali zdjęcia....

Viollet - oj ja dobrze wiem, jak ciężko się zebrać do pisania pracy. Ja jeszcze byłam wtedy za granicą i miałam gorszy dostęp do materiałów, ale w końcu prawie tydzień nie spałam i się udało wszystko napisać
nadal trzymam kciuki, żebyście mogli cieszyć się tymi fotkami z ważnych momentów

ja też przysiadałam do pisania prac dopiero, gdy poczułam gruby bacik nad sobą kiedy termin goni, to jakoś szybciej się pisze

Cytat:
my też nie planowaliśmy kamerzysty ale skoro był w cenie sali to mieliśmy prezent my też mamy taki skrócony film 2,20h - wszystkie ważne momenty i fajnie się ogląda bo cały czas coś się dzieje
my też chcieliśmy krótki i trwa niecałe 2 godz. teraz troszkę żałuję, że nie poprosiłam o nagranie na płytki całości materiału - niezmontowanego, bo fajnie by było za parę lat posłuchać jeszcze raz kazania... no i nie mamy ani kawałka śpiewu naszego organisty, a głos ma niebiański i cudnie było słuchać po przysiędze hymnu o miłości

Neave - super, że urlop taki udany
to Twój TŻ taki spec od video? w sieci jest kilka fajnych lipdubów, ale wyobrażam sobie jak wiele pracy trzeba w to włożyć, żeby było tak efektowne i profesjonalne...

jak już pomalujecie sypialnię, to wstawisz fotki? wczoraj właśnie tak sobie marzyłam o naszym mieszkanku i wydumałam, że bardzo chciałabym mieć któreś z pomieszczeń w kolorach oranżu przeplatanego z ciemną czekoladą (troszkę inaczej niż caffe latte, ale też apetycznie)

a jakich butów będziesz szukać dla siebie?

nieco stresująca pewnie ta historia z przyszłą szwagierką - mam nadzieję, że wszystko już załatwiła i nie będziecie musieli się o to martwić

o biustonoszu za wiele nie powiem, bo ja nie musiałam go mieć do swojej sukni, więc problem był z bańki myślę jednak, że tak, jak dziewczyny piszą - chyba najważniejszy jest tu kształt dekoltu no i typ biustonosza, ale skoro sklep ulubiony, to mam nadzieję, że panie nie będą miały problemu z dobraniem odpowiedniego modelu

Cytat:
Chciałabym z dość wysokim obcasem8-10 cm i mogłyby być na delikatnej platformie
Najchętniej takie jak na ostatnim zdjęciu tylko zakryte i w kolorze śmietankowej bieli
śliczne te butki - sama też takich szukałam i znalazłam
osobiście jednak nie polecam tych drugich - z Menbura. mierzyłam je i po pierwsze: nie są zbyt wygodne - bardzo sztywne i jakoś kiepsko wyprofilowane (nadają się tylko do tego, żeby w nich chwilę postać...), po drugie rozmiarówka jest dziwna (choć może to moje stopy są dziwne, bo 36 dużo za ciasne, a 37 dużo za duże...) a po trzecie - kosztują zbyt wiele, biorąc pod uwagę wcześniejsze 2 punkty
może warto jeszcze przemyśleć ten odkryty palec skoro mają być na platformie, to jeśli nie będzie wieeelkich kałuż, to raczej woda nie powinna Ci się do nich nalewać. a poza tym - Mąż może Cię przecież ponosić na rękach a przede wszystkim, to mam nadzieję, że będzie suchutko i o przemakanie nie będziesz musiała się martwić
a butki mają być satynowe? bo jeśli mogą być skórzane, a mają być zakryte, to polecam poszukać butiku z polskim obuwiem - Sala ma takie same jak moje (9cm obcas - w tym 1cm platforma, odkryty palec, mega wygodne), tylko że zakryte

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas

Edytowane przez kasioonya
Czas edycji: 2012-08-19 o 18:47
Stary 2012-08-19, 18:40   #2874
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Viollet - lubię muffinki ale nie czekoladowe, w ogóle jakoś nie lubię czekoladowych ciast, lodów itd. ja robiłam np z wiśniami (takimi ze słoika co się robi do ciast), albo z jagodami też super!
Muffiny to genialny wynalazek wrzucić co popadnie, zmieszać, upiec i gotowe niedawno robiłam z borówkami amerykańskimi. I z nutellą, ale te Cię nie zainteresują skoro nie lubisz czekolady A, kiedyś robiłam też razowe / wytrawne, czas do tego wrócić bo rośnie

Cytat:
ja też przysiadałam do pisania praca dopiero, gdy poczułam gruby bacik nad sobą kiedy termin goni, to jakoś szybciej się pisze
Dokładnie Dlatego tak zwlekałam z rozpoczęciem pracy mgr... Licencjat pisałam niemal przez rok, z czego 3/4 pracy powstało w ostatnim miesiącu

gratuluję ogarnięcia dziennika!

310813
Stary 2012-08-19, 18:45   #2875
kasioonya
Rozeznanie

anuteczka - witaj piękna suknia i super pomysł na bukiecik ja też polecam zrobienie obrączek u jubilera, jeśli macie trochę swojego złota, bo ceny w salonach są dość wysokie... nasze ważą 10,10g, a za robociznę zapłaciliśmy 350zł. wiem, że sklep AK Biżuteria ma ciekawą ofertę - polskich producentów i dość często mają promocje na niektóre modele

Cytat:
Obrona jakoś na przełomie października i listopada. A ja ... jeszcze nie zaczęłam pisać Dzisiaj zaczynam, to postanowione Celowo czekałam do tzw. ostatniej chwili (jakoś lepiej mi się pisze pod presją czasu), a ona właśnie nadeszła. Przyszły weekend odpada bo jestem ze znajomymi w Warszawie, pierwszy weekend października też odpada bo mamy wesele... Czasu mało, oj mało...
dasz radę my też idziemy na wesele 06.10. - właśnie szukam jakiejś kiecki... myślałam o swojej poprawinowej, ale jest biała, więc odpada - znów będzie poprawinową

Cytat:
Wierzę ze nam się uda zamówić piękna pogodę na 8.09 a co do Waszych planów to Tż i chłopakom nie przeszła fascynacja paintballem i już planują kolejny wypad tak wiec pomysł macie świetny (tylko pamiętaj ze ślady długo schodzą)
PS jak przemyślanie zakamuflowałaś wiek :P
właśnie wiem, że zostają siniaki, dlatego jeszcze nad tym myślę... jest też opcja wyjazdu grupowego nad nasze ukochane jeziorko, wynajęcia kilku domków, zaproszenia bliskich i znajomych i zrobienia tam ognicha, ale oprócz tego nie ma tam zbyt wielu atrakcji... myślę też intensywnie nad sprezentowaniem Mężowi na tą trzydziestkę tatuażu... marzy o tym od dawna, żadnego jeszcze nie ma, a wiem, że chciałby mieć taki "z przekazem", no i nie wiem...
a co do mojego wieku, to właśnie jakoś tak czuję, że już nie ma się czym chwalić żarcik

Cytat:
świetnie

Cytat:
mama właśnie mi powiedziała, że wczoraj po południu pod Warszawą spalił się duży hotel, w którym chwilę później miały odbyć się dwa wesela . Wyobrażacie sobie to? Dwie pary młode z rodzinami wyszły z kościołów i dowiedziały się, że hotel płonie, że nie ma wesela...
słyszałam o tym wczoraj i właśnie myślałam czy przypadkiem nikt tam nie miał mieć wesela... biedne młode pary...

Cytat:
ja też chcę!!! też często korzystam z tamtejszych przepisów

Cytat:
a ja nie mam formy do muffinek... ale chyba sobie sprezentuję i będę szaleć

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Stary 2012-08-19, 18:46   #2876
Wika28
Zakorzenienie

Witajcie Dziewczynki Pozdrawiam Was serdecznie z Mrzeżyna Myślałam, że ten wyjazd pozwoli mi wreszcie opanowac program do wrzucania zdjęc i będę mogła coś do klubu wrzucic ale mamy taką pogodę, że Małżonek tylko nad wodą chce siedziec. W sumie to dobrze chyba - pogoda bardzo pozytywnie nas zaskoczyła po ostatnich zimnych dniach
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 18:50   #2877
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczynki Pozdrawiam Was serdecznie z Mrzeżyna Myślałam, że ten wyjazd pozwoli mi wreszcie opanowac program do wrzucania zdjęc i będę mogła coś do klubu wrzucic ale mamy taką pogodę, że Małżonek tylko nad wodą chce siedziec. W sumie to dobrze chyba - pogoda bardzo pozytywnie nas zaskoczyła po ostatnich zimnych dniach
heej świetnie, że słonko dla Was zaświeciło! nie dziwię się, że Mąż korzysta z plażowania - co ja bym dała, żeby poczuć teraz troszkę morskiej bryzy bawcie się dobrze i cieszcie sobą

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Stary 2012-08-19, 18:54   #2878
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
dasz radę my też idziemy na wesele 06.10. - właśnie szukam jakiejś kiecki... myślałam o swojej poprawinowej, ale jest biała, więc odpada - znów będzie poprawinową

a ja nie mam formy do muffinek... ale chyba sobie sprezentuję i będę szaleć
Ja już kupiłam sukienkę na Asos.com. Wzięłam Jest super, tylko muszę trochę popracować nad rzeźbą pleców mam kilka tygodni, powinno być ok

Forma do muffinów to pozycja obowiązkowa w kuchni!

Cytat:
Ale Wam fajnie udanego wypoczynku!

310813
Stary 2012-08-19, 19:04   #2879
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
witaj urlopowiczko super, że pogoda dopisuje- szkoda czasu na siedzenie nad kompem- lepiej na słoneczku nad wodą
Stary 2012-08-19, 19:58   #2880
Malgos_12
Zakorzenienie

Wika - ale ci fajnie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości