|
|
#2851 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ślubujące w 2012 - część II
Cytat:
PS jak przemyślanie zakamuflowałaś wiek :P Cytat:
Cieszę się ze zdjęciami się wyjaśniło i mam nadzieję ze wszystko się pozytywnie zakończy Cytat:
My mamy dla mnie wytargowane do 1,5h (normalnie robią 45minut do godziny) i skrót około 20 minut dla Tża Cytat:
Kolory farb wybraliście świetne a oprócz niebieskiej ściany dla Tża jaka będzie reszta? O świadku i kawalerskim pisałam w ogólnym temacie (no to zaczynamy) chyba na 4 stronie na dole. A co do siostry Tża to może podjedzcie do niej albo zapytajcie rodziców czy mają z nią jakiś kontakt. Jeszcze nie słyszałam żeby któraś kobieta pozbyła się bólów pleców dzięki ciąży ale chętnie będę ta pierwszą ![]() Ja szukając stanika miałam ze sobą zdjęcie góry sukni bo musiałam znaleźć jak najbardziej wycięty żeby przez tą siateczkę nie było go widać. Udanych zakupów i powodzenia z wizażystka Cytat:
Cytat:
Z tych co pokazałaś 2 mi się podobają najbardziej ale wszystkie ładne.Trzymam kciuki za postanowienie ruszenia tyłka i miłego księdza ![]() Cytat:
![]() Pochwal sie zdjęcismi Cytat:
dziękuje za pogodowe kciuki wierzę ze pomogą. Tacy bliscy jakich opisujesz to prawdziwy skarb i życzę żebyś tak miała do końca.Co do kamerzysty (nie mogę otworzyć Twojego ulubionego filmiku) To faktycznie poszukaj jeszcze innych ofert które Ci się podobają. Dziwne że Tz nie chce sie zgodzić żebyś dopłaciła różnicę ale dobrze że pilnuje Cie zeby nie było za duzo zachcianek chociaż może pogadaj o tym z rodzicami właśnie. Może oni przyznają Ci racje i stwierdzić ze lepiej dopłacić trochę do czegoś pięknego na lata niż płacić równie duże pieniądze za coś co się obejrzy jak pierwszy lepszy serial w tv i rzuci w kąt.Nie obraź się ale nie wiem jakie Twój fotograf robi zdjęcia ale dla mnie to bardzo droga oferta. Uważam ze nasi kamerzyści bardzo dużo biorą bo tyle ile Twój fotograf ale mamy przygotowania u mnie i młodego, ślub, wesele, plener innego dnia i 2 filmy właśnie takie nowoczesne jak lubisz a za foto płacimy 2500zł i też mamy to samo co od kamerzystów plus 500-700 obrobionych zdjęć, 2 duże albumy i 2 małe dla rodziców |
||||||||
|
|
|
#2852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo ładna sukienka i masz świetną figurę .My mamy właśnie takie zwykłe obrączki http://wkruk.pl/product-pol-2319616-...I-PROMESA.html cena około 1000 zł za sztukę to normalna cena w salonach jubilerskich, tańsze są te http://wkruk.pl/product-pol-2319621-...-ALCHEMIA.html . podsyłam dwa bukieciki może Cię zainspiruje
|
|
|
#2853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wydawało mi się że tak filmy wszystkich znajomych mają po 4-5h bo cała msza nagrana itp. 1,5 h to też akurat ![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- a takie drobnostki żarciowo/chemiczne i maż spodnie postanowił sobie kupić .Nasz zwierz to 8 letnia kotka
|
|
|
#2854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie obrażam się wiem, że to kupa kasy, ale akurat ja należę do tej grupy ludzi, którzy widzą różnicę i mają niepoprawnego, nieuleczalnego bzika na punkcie dobrych, ostrych, wyrazistych zdjęć, dlatego uważam, że to dobrze zainwestowane pieniądze Dobrze, że z przeforsowaniem fotografa nie miałam problemu, na kamerze mi już aż tak nie zależy więc jakoś przełknę że nie będę miała tego co chcę
|
|
|
|
|
#2855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uważam, że to bardzo wysoka cena. My płaciliśmy 2400zł- przygotowania, błogosławieństwo w domu, kościół, wesele tak do 1:30, plener w innym dniu. Dostaliśmy 450 fotek na płytce, album 100 zdjęć dla nas i dwa albumy po 50 zdjęć dla rodziców- zdjęcia w formacie 15x21 Poszukaj może jeszcze - ofert jest dużo i ceny różne (osobiście szukając trafiłam na takie studio co 8 tys chciało )
|
|
|
#2856 |
|
Zakorzenienie
|
8 tys. to pikuś, ja trafiłam na studio które woła 14 000 zł
ale to już jest maksymalne przegięcie nie dość, że tyle biorą to jeszcze dodatkowo żądają zwrotu kasy za paliwo, zapewnionego śniadania i innych wygód. Obawiam się, że we własnym mniemaniu na weselach są większymi gwiazdami niż para młoda |
|
|
|
#2857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2858 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tak się kiedyś kręciło. Praktycznie bez montażu a teraz godzina i koniec a dla mojego Tza to i tak za dużo . Początkowo chciałam oprócz filmu dostać właśnie tak zwaną "surówkę" ale potem stwierdziłam ze krótszy a ciekawy faktycznie lepszy.No to dostojnego stróża macie w domku ![]() Cytat:
Najważniejsze ze jesteś zadowolona i aż jestem strasznie ciekawa jakie jakiegoś zdjęcia Twojego fotografa. |
||
|
|
|
#2859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
boska jakość, widać każdy szczegół.
|
|
|
|
|
#2860 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Właśnie mi też z odkrytymi się bardziej podobają ![]() My właśnie chcemy film maks 1,5 h , nasz kamerzysta robi wg chęci klienta ,jak ktoś chce to może zrobić 3h a komuś innemu np: 1 h czy 1,5 Cytat:
Witaj Dzięki za kciuki ,my już po spowiedzi Ksiądz super , żadnych krępujących pytań , ani dziwnych kazań , taki życiowy i miły
Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2012-08-19 o 12:52 |
|||
|
|
|
#2861 |
|
Zakorzenienie
|
mama właśnie mi powiedziała, że wczoraj po południu pod Warszawą spalił się duży hotel, w którym chwilę później miały odbyć się dwa wesela (tak podali w tv KLIK. Wyobrażacie sobie to? Dwie pary młode z rodzinami wyszły z kościołów i dowiedziały się, że hotel płonie, że nie ma wesela...
|
|
|
|
#2862 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() I tak powinien robić każdy kamerzysta dopasować się do klienta a nie zapierać przy swoim. za spowiedź i fajnego księdzaCytat:
|
|||
|
|
|
#2863 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o kurde , ale pech Dziewczyny czy któraś z was miała lub planuje mieć bukiet ślubny ze słoneczników ?? |
|
|
|
|
#2864 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ten drugi bardzo mi się podoba
|
|
#2865 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ladna ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
no widzisz- nie taki diabeł straszny jak go malują ![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
właśnie wczoraj jak mówili to się zastanawiałam czy jakieś wesele tam mieli ale podawali że kilka osób było w hotelu więc nie pasowało do wesela. No pech straszliwy dla młodych
|
|
|
#2866 |
|
Zakorzenienie
|
Mama słyszała jak podawali w tv że te dwa wesela dopiero miały się tam zacząć, pożar pewnie powstał wtedy kiedy trwały śluby w kościele / usc ...
|
|
|
|
#2867 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niki - trzymam kciuki za spowiedź! Cytat:
![]() Cytat:
niewiele tego w sumie mamy, ale coś dla was wybiorę ![]() z siostrą niestety nikt nie ma kontaktu, nawet ich babcia nie może się do niej dodzwonić od 3 dni bo ma wyłączony tel. podjechanie trochę bez sensu bo szukają nowego lokum dla siebie i koni i de facto właśnie nie wiadomo gdzie oni są... czy na tej wsi przy granicy Białoruskiej, czy może gdzieś pod Gdańskiem? dzięki za pomoc ze stanikiem chyba odkurzę kieckę i poproszę TŻta żeby mi zrobił w niej zdjęcie, plus zdjęcie dekoltu ![]() anuteczka - my mamy tytanowe i wyszło nam ciut ponad 700zł Cytat:
też mi się marzył początkowo fotograf, ale uznałam, że skoro i tak będzie wszystko rasował na PSie to równie dobrze mogę poprosić przyjaciół by stali się naszymi fotografami i sama podciągnąć zdjęcia by stworzyć fajny album
|
||||
|
|
|
#2868 | |
|
Zakorzenienie
|
Neave –nie, nie… to nie były wybrane zdjęcia, to były zdjęcia na jednej karcie pamięci….no niestety jeśli chodzi o wirusy na kartach to niestety jest to powszechne zjawisko… są wirusy na telefony itd. Płytkę na szczęście szybciutko poprawił, przeprosił i mam ją już dawno w domku. Mimo wszystko zdjęcia nam się bardzo podobają i jesteśmy z nich zadowoleni.
Cieszę się, że filmik z Tunezji się podoba tak nas jakoś naszło ![]() Na bóle pleców są dobre ćwiczenia – ale ja jestem oczywiście zbyt leniwa A czemu mówisz, że Cypr to inny kraj - to dalej Grecja, chyba że jesteś po stronie tureckiej ![]() Ja biustonosz kupowałam pod kolor sukni, bo miałam skrawek materiału. Ale tak jak Magnusia pisze, musisz wiedzieć jaki masz dekolt… i przygotuj się, że jeśli masz większy biust (a zakładam że masz po dziecku) to znalezienie bardotki będzie nie lada wyczynem … Czekamy na zdjęcia z wakacji – chce zobaczyć jak wygląda słońce ![]() Niki – te drugie butki – śliczne! Może uda się z pogodą i nie będzie się woda do buta wlewała ![]() Niki ja miałam słonecznikowy bukiet ![]() Anuteczka – hej! śliczna sukienka, mierzyłam ją ale nie do końca mi pasowała, ale też miałam muślinową z Pronovias ![]() A nie macie jakiegoś złota na przetopienie? Wtedy było by taniej. My dużo zaoszczędziliśmy kupując obrączki w tamtym roku. A czemu mówisz, że tylko cywilny? Ślub to ślub, jak wam taki bardziej odpowiada to przecież takie samo wydarzenie dla was jak dla nas kościelny ![]() Viollet – każdy ma swoje bziki ja też powiedziałam, że wolę dołożyć do fotografa, ale i tak moja cena jest mniejsza o połowę od twojej – dla mnie 3900 to jakaś masakra. Rzeczywiście facet jest pomysłowy, ale takiej ceny nie zapłaciłabym za niego… zdjęcia ładne i fajne, ale w tej sesji w tatrach to jak dla mnie wiele robi krajobraz i moim zdaniem niektóre kolory są aż zbyt mocno podrasowane, ale wiadomo, każdy lubi co innego i jak wam się podoba to to najważniejsze. Co do sukien ślubnych to rzeczywiście chyba jedynie Pronovias wchodzi wcześniej ze swoją kolekcją… zresztą salon w którym kupiłam sukienkę, jest jednym z dwóch w PL, które oficjalnie współpracują z Pronoviasem, bo tylko te można znaleźć w linkach na ich stronce więc może muszą podążać za jakimiś wytycznymi. Oj tak intensywny tydzień pisania pracy mgr i się udało kurcze ale jak sobie pomyślę, ze to było 5 lat temu – to mnie to przeraża … Ta wiadomość o tym hotelu to aż mnie ciarki przeszły – pewnie dostaną odszkodowanie, ale co z tego… Pradip – i mnie podoba się ten wątek mityczny w jego książkach… przeczytałam chyba 37 jego książek, a podobała ci się Walhalla? I jeszcze jedna Zaklęci, cykl Manitou też jest dobry… a i najlepsze pomieszałam dwa tytuły … jedna książka zwana Brylant (a nie Diament ), bardzo fajna, a druga „droga żelazna” i to jest o budowie kolei – obydwie bardzo dobre, ale że czytałam ich tyle to już mi się trochę mieszają w sumie wiele jego książek mi się bardzo podobało, o jeszcze Zaraza, i Rytuał. Poczytaj kiedyś Alex Kava – cykl o Maggie O’dell – nie idzie się oderwać i jak nie czytałaś to Coben –obowiązkowo ![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2869 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, że zdjęcia mojego fotografa są podrasowane, widzę to
ale zupełnie mi to nie przeszkadza. Efekt w pełni mi odpowiada Słuchajcie, upiekłam wczoraj boskie muffiny, o TE - niebo w gębie wstyd się przyznać ale zjadłam już chyba 6... ![]() Małgoś, gdzie jest ten Twój filmik z wakacji? W klubie? Idę poszukać ![]() edit: znalazłam
Edytowane przez Viollet87 Czas edycji: 2012-08-19 o 17:37 |
|
|
|
#2870 |
|
Zakorzenienie
|
Viollet - lubię muffinki
ale nie czekoladowe, w ogóle jakoś nie lubię czekoladowych ciast, lodów itd. ja robiłam np z wiśniami (takimi ze słoika co się robi do ciast), albo z jagodami też super!
|
|
|
|
#2871 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na pewno zdjęcia od przyjaciół to duża oszczędność ale dla mnie to trochę niebezpieczne. Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2872 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip- Zaklęci - tak to o tych w ścianie
o warszawie też czytałam A Cobena jak zaczniesz to nie skończysz aż przeczytasz wszystkie, tylko zacznij od początku ![]() Mój bukiet nie był do końca taki jak sobie wyobrażałam, ale i tak mi się podobał. Co bym zmieniła to pomieszała duże słoneczniki z tymi małymi gerberkami co miała moja kuzyneczka w bukieciku. |
|
|
|
#2873 | |||
|
Rozeznanie
|
o mamuniu - ale gorąco
podczytywałam Was, ale nie pisałam, bo mocno przysiadłam do uzupełniania dziennika i... udało się już "tylko" karty terapii i sprawozdanie z drugiego semestru... dam radę! Cytat:
ja też przysiadałam do pisania prac dopiero, gdy poczułam gruby bacik nad sobą Cytat:
Neave - super, że urlop taki udany to Twój TŻ taki spec od video? w sieci jest kilka fajnych lipdubów, ale wyobrażam sobie jak wiele pracy trzeba w to włożyć, żeby było tak efektowne i profesjonalne... jak już pomalujecie sypialnię, to wstawisz fotki? wczoraj właśnie tak sobie marzyłam o naszym mieszkanku i wydumałam, że bardzo chciałabym mieć któreś z pomieszczeń w kolorach oranżu przeplatanego z ciemną czekoladą (troszkę inaczej niż caffe latte, ale też apetycznie) a jakich butów będziesz szukać dla siebie? nieco stresująca pewnie ta historia z przyszłą szwagierką - mam nadzieję, że wszystko już załatwiła i nie będziecie musieli się o to martwić o biustonoszu za wiele nie powiem, bo ja nie musiałam go mieć do swojej sukni, więc problem był z bańki myślę jednak, że tak, jak dziewczyny piszą - chyba najważniejszy jest tu kształt dekoltu no i typ biustonosza, ale skoro sklep ulubiony, to mam nadzieję, że panie nie będą miały problemu z dobraniem odpowiedniego modelu Cytat:
osobiście jednak nie polecam tych drugich - z Menbura. mierzyłam je i po pierwsze: nie są zbyt wygodne - bardzo sztywne i jakoś kiepsko wyprofilowane (nadają się tylko do tego, żeby w nich chwilę postać...), po drugie rozmiarówka jest dziwna (choć może to moje stopy są dziwne, bo 36 dużo za ciasne, a 37 dużo za duże...) a po trzecie - kosztują zbyt wiele, biorąc pod uwagę wcześniejsze 2 punkty może warto jeszcze przemyśleć ten odkryty palec a przede wszystkim, to mam nadzieję, że będzie suchutko i o przemakanie nie będziesz musiała się martwić a butki mają być satynowe? bo jeśli mogą być skórzane, a mają być zakryte, to polecam poszukać butiku z polskim obuwiem - Sala ma takie same jak moje (9cm obcas - w tym 1cm platforma, odkryty palec, mega wygodne), tylko że zakryte
Zapracowany Paidos Agogos ex-Damonowa Aparatka 17.12.2010 - 28.05.2012 Znalazłam Męża: 05.08.2004 r. Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r. Et si tu n'existais pas J'essaierais d'inventer l'amour... Edytowane przez kasioonya Czas edycji: 2012-08-19 o 18:47 |
|||
|
|
|
#2874 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wrzucić co popadnie, zmieszać, upiec i gotowe niedawno robiłam z borówkami amerykańskimi. I z nutellą, ale te Cię nie zainteresują skoro nie lubisz czekolady A, kiedyś robiłam też razowe / wytrawne, czas do tego wrócić bo ![]() Cytat:
Dlatego tak zwlekałam z rozpoczęciem pracy mgr... Licencjat pisałam niemal przez rok, z czego 3/4 pracy powstało w ostatnim miesiącu ![]() gratuluję ogarnięcia dziennika!
|
||
|
|
|
#2875 | ||||||
|
Rozeznanie
|
anuteczka - witaj
i super pomysł na bukiecik ja też polecam zrobienie obrączek u jubilera, jeśli macie trochę swojego złota, bo ceny w salonach są dość wysokie... nasze ważą 10,10g, a za robociznę zapłaciliśmy 350zł. wiem, że sklep AK Biżuteria ma ciekawą ofertę - polskich producentów i dość często mają promocje na niektóre modele Cytat:
my też idziemy na wesele 06.10. - właśnie szukam jakiejś kiecki... myślałam o swojej poprawinowej, ale jest biała, więc odpada - znów będzie poprawinową Cytat:
a co do mojego wieku, to właśnie jakoś tak czuję, że już nie ma się czym chwalić żarcik ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
też często korzystam z tamtejszych przepisów Cytat:
|
|
#2876 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Dziewczynki
Pozdrawiam Was serdecznie z Mrzeżyna Myślałam, że ten wyjazd pozwoli mi wreszcie opanowac program do wrzucania zdjęc i będę mogła coś do klubu wrzucic ale mamy taką pogodę, że Małżonek tylko nad wodą chce siedziec. W sumie to dobrze chyba - pogoda bardzo pozytywnie nas zaskoczyła po ostatnich zimnych dniach
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
#2877 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
świetnie, że słonko dla Was zaświeciło! nie dziwię się, że Mąż korzysta z plażowania - co ja bym dała, żeby poczuć teraz troszkę morskiej bryzy bawcie się dobrze i cieszcie sobą
|
|
#2878 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na Asos.com. Wzięłam tę Jest super, tylko muszę trochę popracować nad rzeźbą pleców mam kilka tygodni, powinno być ok ![]() Forma do muffinów to pozycja obowiązkowa w kuchni! Cytat:
udanego wypoczynku!
|
||
|
|
|
#2879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, że pogoda dopisuje- szkoda czasu na siedzenie nad kompem- lepiej na słoneczku nad wodą
|
|
|
#2880 |
|
Zakorzenienie
|
Wika - ale ci fajnie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.

), więc pogodę będę zaklinać i dla Ciebie, i dla siebie, bo myślimy o paintballu, z ognichem itp.
bo jak będzie deszcz to mi się woda do butów naleje 
Wesele organizują nam rodzice, umówili się że wszystkie koszty dzielą na pół (oprócz naszych ubrań - mnie ubierają moi rodzice, TŻta jego rodzice), a sami płacimy tylko za nadprogramowe zachcianki. Kamerzystę płacą rodzice a TŻ pilnuje, żebym ich nie narażała na nadmierne koszty 
.
16.06.2012
klik!

za" cywilizowanego" księdza 
mama właśnie mi powiedziała, że wczoraj po południu pod Warszawą spalił się duży hotel, w którym chwilę później miały odbyć się dwa wesela 

wstyd się przyznać ale zjadłam już chyba 6... 
wczoraj właśnie tak sobie marzyłam o naszym mieszkanku i wydumałam, że bardzo chciałabym mieć któreś z pomieszczeń w kolorach oranżu przeplatanego z ciemną czekoladą (troszkę inaczej niż caffe latte, ale też apetycznie)