|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III
Cytat:
![]() byłyśmy w parku przy morzu na pikniku..pomimo, że siedziałam w cieniu pod drzewem to i tak nic nie dało..zwariować można od tylu stopni.. ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
jak się kłócimy..to w sumie tylko ja się drę...on nigdy i to mnie właśnie irytuje..bo mógłby coś powiedzieć głośniej i wyraźniej ![]() a co do koszuli nocnej...to widziałaś jakąś fajną już? bo ja co przeglądałam to same owieczki, krówki itp...a mnie takie śmiechowe leczą...
|
||
|
|
|
#2972 |
|
Zakorzenienie
|
tylko wydaje mi się, że te workery będą wyglądały jak kajaki przy legginsach, te pierwsze są jednak jakby zgrabniejsze
![]() Black ja nie wiążę butów, wolę rozwiązane ![]() Djerba ja nie cierpię zakupów w sklepach, naprawdę, przez internet znajdę dokładnie to, czego szukam, zawsze potem mogę sprzedać, ostatnio chodziłam za nietoperką czy jakąkolwiek luźną bluzką i jak usłyszałam w szóstym sklepie, że nie mają to chciało mi się płakać
|
#2973 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35990782]No bo facet nie ma po co w trakcie porodu między nogi włazić
Tylko by przeszkadzał. Ja też nie lubię słitaśnych, ale przy Agu po prostu w pewnym momencie stwierdziłam, że pierdzielę, poszłam na targ i kupiłam 2 koszule: jedną z misiem i wózkiem, drugą w malutkie, haftowane kwiatki, z firmy Vienetta Secret. Jakościowo super są. Jak nie słodkie, to widzę na razie to: http://allegro.pl/africa-koszula-na-...542710423.html http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...544442325.html ładne, jednokolorowe, proste http://allegro.pl/koszula-muzzy-na-o...510817037.html http://allegro.pl/seksowna-koszula-k...518581541.html czarny jest ![]() http://allegro.pl/koszulka-do-karmie...548062276.html[/QUOTE] ooo fajne te pierwsze 3 ![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
![]() widać już na zdjęciach jak z jakością...za 40 parę złotych...to wyjdziesz parę razy na deszcz i się rozkleją. nie warto..kup sobie coś porządniejszego ! |
|
|
|
|
#2974 |
|
Zakorzenienie
|
Lady : ja mam z zeszłego roku workery czarne ale długie, przed kolano. Z kożuszkiem w środku. Ciepło jest, płaskie są - do legginsów, grubych dzianinowych rajstop + sukienka/tunika też dobrze wyglądają. Nie dałam dużo, poniżej 100zł.
Tych z linków od Ciebie bym nie brała - ewentualnie drugie. Przy pierwszych już widać, tandetne plastikowe wykonanie, rozpadną Ci się. I IMO nie będą pasowały do leggów. ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Edit : praktycznie jak te: http://www.czasnabuty.pl/product-pol...5813B-P33.html popatrz na zdjęcia na modelkach np. ostatnie. Nie odstają, do rajstop są dobre, do leggów i swetra też. |
|
|
|
#2975 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() ja nareszcie zakończyłam tydzień pracy i jutro jeden dzień wolnego. Ehh.. pomału mi się robi ciężko codziennie po 9,5 godziny stać w pracy, a wytrzymać muszę do końca grudnia, do macierzyńskiego. Oj ciężko będzie w 7 i 8 miesiącu, a o 9 już nie wspomnę. No ale co zrobić, życie ![]() Marsi ja sobie kupiłam piękne kalosze i co, mogę je sobie do szufladki schować, bo nogi mi popuchły abo przytyły i nie dam rady w łydkach zmieścić ![]() aaaaaaa i zapomniałam - witam w 5 miesiącu Edytowane przez onaella Czas edycji: 2012-08-19 o 22:52 |
|
|
|
#2976 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() U nas znów kilka dni upałów, ponad 30 stopni i ciężko jest wytrzymać. Wczoraj byłam z córką na basenach i było super. Dziś obiad u mamy i lenistwo, tak się objadłam, że mam wyrzuty sumienia. Poza tym od jutra robię sobie postanowienie, że biorę się za siebie - tzn. moja ciąża w dużej mierze mnie ogranicza, ale obiecuję sobie chociaż chodzić codziennie na spacery, bo inaczej zamienię się w wielkiego wieloryba Jutro rano idę na badanie krwi, a we wtorek do gina, z tym że raczej nie będzie mi robił usg, dopiero zrobi mi we wrześniu i wtedy mam nadzieję poznam płeć.Miłej nocy
|
|
|
|
#2977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w zeszlym roku kupilam sobie cos ala emu tylko nie orginalne ale ze skory i przechodzilam od jesieni do konca zimy kocham te buty bo nie przemokly ani nie zmarzlam, w tym roku planowalam kupic orginalne (mimo ze tamte sa dobre) ale zobacze jak bedzie z finansami podobaja mi sie tez takie nie wiem jak to okreslic ze normalnie sa plaskie, ale maja taka szeroka cholewke nad kostke czasem w dziurki lub bez. Widzialam ost takie w zwyklym sklepie ze skory super wykonane za 199 ale nie bylo rozmiaru....Juz sie wyleczylam z kupowania butow za 40 zl bo wychodze w nich 3 razy i sie rozlatuja lub przemakaja....
|
|
#2978 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh : o saszki Ci chodzi?
|
|
|
|
#2979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Nie ma tutaj czegoś takiego jak L4 płatne, albo idę wcześniej na macierzyński (i co za tym idzie potem krócej będę z Maluszkiem) albo pracuję do końca. Nie stoję tyle, bo po prostu chodzę do kibelka albo szafki i siedzę jak potrzebuję przerwy, ale generalnie na te 9,5 h pracy przysługują mi dwie przerwy po pół godziny, plus moje dodatkowe ''nielegalne'' i daję radę ale już się przyzwyczaiłam i już tak nie przeżywam. Ale na początku jak mi w pracy powiedzieli, że do 12 tygodnia nie ma dziecka, nic ważnego się wtedy nie dzieje ani u mnie ani u dziecka, a jak poronię to przecież tylko naturalna selekcja to do śmiechu mi nie było. |
|
|
|
|
#2980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cos jakby ale takie porzadne,musze szukac
jak znajde pokazeCytat:
|
|
#2982 |
|
Zakorzenienie
|
wiem, że okropne i dla kogoś kto słyszy to pierwszy raz to naprawdę przykre. No i nie to nie w Pl.
ale pocieszam się, że za to 9 miesięcy mam płatnego macierzyńskiego. |
|
|
|
#2983 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, będę szukać dalej
![]() onaella okropność, podziwiam naprawdę, że dajesz radę. No i kciuki na dalsze miesiące. Selekcja naturalna.....
|
#2984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę dawać radę, bo co innego mi pozostaje. Ogólnie opieka okołoporodowa jest dobra, oddziały położnicze naprawdę porządne , tylko to ich podejście doi wczesnej ciąży jest dla nas niezrozumiałe (tzn dla kobiet przyzwyczajanych do innych standardów).Najgorszy stres miałam właśnie na początku bo w razie jakiegokolwiek problemu w szpitalu nawet nie ratują ciąży, nie ma czegoś takiego jak leki na podtrzymanie. Ale przetrwałam bez problemów na szczęście i teraz jest dobrze. tylko trochę mi ciężko jeszcze uwierzyć, że opieka ginekologa nie jest potrzebna przez 9 miesięcy ciąży
|
|
|
|
|
#2985 |
|
Zadomowienie
|
Podejrzewam, ze to w uk bo mialam tak samo przy pierwszej ciazy. Ale mimo iz zalezalo mi na tym, zeby jak najdluzej dostawac macierzynskie, tym samym, zeby jak najdluzej pracowac to jak w siodmym miesiacu zaczelam nie dawac rady, brzuch mi twardnial, pobolewal, itp. to bez chwili zawahania odeszlam na maternity. Zycze Ci jednak zebys jak najdluzej dala rade pracowac jezeli taki jest Twoj priorytet.
Ps. zle sie wyrazilam bo domyslam sie, ze priorytetem jest dla Ciebie zdrowy dzidzius Jezeli to dla Ciebie wazne powinnam napisac
02.10.2010 - Gabi 18.01.2013 - Lili Edytowane przez ania13.03 Czas edycji: 2012-08-20 o 00:27 |
|
|
|
#2986 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kobietki ;D
Ale pogoda! hmhmhm właśnie mój TŻ wyszedł do pracy i nie wiem czy pojedzie w delegacje czy na miejscu hmmm...... kurcze cos mnie brzuch pobolewa( ale lekko nie żeby bardzo) od wczoraj, nie ciągle no ale.. ;/ nie wiem co robić brać nospe(wziełam wczoraj jedną tab) czy iśc do lekarza (?) 21 TYDZIEŃ CZAS ZACZĄĆ
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2012-08-20 o 06:58 |
|
|
|
#2987 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witam dziewczyny Ja też w weekend pokłóciłam się z TŻ, na szczęście szybko mu przyszły do głowy przeprosiny, ale co się na wkurzałam to moje... Ci faceci ![]() Pogoda przeupalna, nie wiem jak ja wytrzymam ten dzień To się pochwalę ![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=2517591193 http://allegro.pl/show_item.php?item=2549091131
|
|
#2988 |
|
Zakorzenienie
|
Ceny tych wszystkich koszul/piżam kosmiczne
Tradycyjnie poszukam czegoś w lumpkach.
|
#2989 |
|
Zakorzenienie
|
onella a co jak ciąża jest zagrożona? dla mnie to dziwne
wiecie co, mi teściowa opowiedziała,że moja sąsiadka z naprzeciwka była w ciąży w 7 miesiącu coś dzwignęła w pracy, dostała krwotoku i nie uratowali maluszka, pochowała córeczkę ze dwa miesiące temu kurde tak mi jej strasznie szkoda bo ona taka młodziutka wiem,że ciąża to nie choroba ale pracodawcy powinni być bardziej wyrozsumiali ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- gratuluje, jeszcze tydzieńi zaczniesz 6 miesiąc |
|
|
|
#2990 | |
|
Zakorzenienie
|
Muszę przyznać że piękne
![]() Cytat:
Jak ktoś się obrazi to jego sprawa.Wczoraj kuzynka namówiła mnie na wypad na wieś do cioci. Pojechałyśmy razem z jej trzymiesięczniakiem, moją i jej mamą. Ale ten maluch grzeczny, uśmiechy rozdawał na prawo i lewo Za to powrót mieliśmy koszmarny. Jak normalnie jedziemy ok godziny, to wczoraj takie korki były że zajęło to nam 2,5 h. Z dwoma przerwami na karmienie. Ale było super Jak wróciłam to zastałam pięknie wypucowaną kuchnię Póki mnie nie zdenerwuje ![]() Dziś znów niezłe ciśnienie - 99/58 Ale na szczęście dobrze się czuję. Zapowiada się upałZakisiłam dziś buraczki na zakwas i będę piła na krew ![]() Ogórki też dziś zakiszę. Miłego poniedziałku
|
|
|
|
|
#2991 |
|
Konto usunięte
|
Marsi, jak ty liczysz? Jeden miesiąc to 4,5 tygodnia. Czyli 5 miesiąc TRWA 22,5 tygodnia, dopiero pod koniec 23 tygodnia zaczyna się 6 miesiąc
![]() Dziewczyny, tak się zastanawiam nad tym olewaniem ciąży w UK i sobie pomyślałam - oni nie mają starego społeczeństwa, nie martwią się o emerytury, może stąd olewanie? Bo nawet jak dzieci mało się rodzi, to ogrom emigrantów na nich pracuje Gdyby nie miał kto pracować, od razu traktowanie ciąży byłoby inne.
|
|
|
|
#2992 |
|
Zakorzenienie
|
Nazeczona daj znać jak przyjdzie
Hej Dziewczynki ![]() ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- heh, i ja mam już 5 miesiac
|
|
|
|
#2993 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie jem maliny z ogródka teściowej, pyszne
Zastanawiam się co zrobić na obiad. Na ziemniaki już patrzeć nie mogę. Chyba zrobię kaszotto z sosem grzybowym |
|
|
|
#2994 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A do szpitala już widziałam u siebie na lokalnym bazarku takie fajne z bawełny rozpinane wzdłuż a nie po bokach, cena też przyjemna takze na pewno sie zaopatrzę w nie.---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Tak w ogole witam sie z rana, wyspana i zadowolona ![]() wczoraj mialam szalony dzień jak już się zebraliśmy to mój mówi ni z tego ni z owego- jedziemy do teściów- czyli moich rodziców- a u nich z niczego rozkręcił się grill, przyszedl wujek z żoną i dziecmi- mieszkają obok i impreza jak ta lala nawet tance były a małż zatankował i pieron do domu nie chciał wracac, bo cytat: "tesciowa mu dobrze zrobiła tym grillem" A na obiad... chyba udka wrzuce do piekarnika razem z ziemniaczkami będą się piekły i do tego jakaś surówka... Marchewka z jabłkiem - uwielbiam |
||
|
|
|
#2995 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a my wczoraj spędziliśmy cały dzień nad wodą. Nieco mnie spiekło słoneczko na udach TŻ mi kupił Bavarię jabłkową bezalkoholową. To nie to samo, co Reds żurawinowy, ale zawsze przyjemność ogólnie weekend był leniwy i szkoda, że się skończył, bo mi się tak w pracy nie chce siedzieć, że masakra wczoraj wzięłam się jeszcze za segregowanie ciuszków i powoli ich pranie a z racji całego dnia na słońcu odpadłam po 22, więc w miarę wcześnie jak na mnie ostatnio ![]() Niemniej jednak, miałam pobudkę o 3:30, bo komuś stała ale nawet mi się chciało witam w 21 tygodniu i ja
|
||||||||
|
|
|
#2996 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie. My też w sobotę zaliczyliśmy grila u naszych wspaniałych, "byłych" sąsiadów. Niedziela spokojnie, kawka, śniadanko, herbatka u rodziców, obiadek, leniuchowanie, długi spacerek w tym lody, kolacja i spanie
![]() My też witamy się w 18 tc.
|
#2997 |
|
Zakorzenienie
|
a ja się pochwalę, bo ostatnio kuzynka zaproponowała, że pożyczą nam wózek i całą masę rzeczy dla malucha
|
|
|
|
#2998 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35995193]Marsi, jak ty liczysz? Jeden miesiąc to 4,5 tygodnia. Czyli 5 miesiąc TRWA 22,5 tygodnia, dopiero pod koniec 23 tygodnia zaczyna się 6 miesiąc
![]() [/QUOTE] na pierwszej stronie jest napisane,że 5 miesiąc trwa do 22 tygodnia ![]() zresztą no matter ![]() jeju, jakie zrobiłam pyszne naleśniki na śniadanie- polane gorącymi malinami oj będzie co zrzucać po ciąży |
|
|
|
#2999 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3000 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja na obiad mam jakąś zupę, chyba zarzucajkę babcia będzie robić a ja zaraz sobie zetrę jabłko i pomieszam z bananem ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

Pół dnia się pluskał w wannie na dworze, drugie pół biegał z psiarnią 

a małż zatankował i pieron do domu nie chciał wracac, bo cytat: "tesciowa mu dobrze zrobiła tym grillem"