|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ciecierecie PMki 2012 są najpiękniejsze na świecie - cz. 28
Cytat:
![]() A co do grajków, to ja zn kolei tylko raz spotkałam się z grajkami w domu. Pamiętam, że u kuzynki na błogosławieństwie babcia zaczęła śpiewać Serdeczna matko i wszyscy mieli łzy w oczach, więc znowu moja siostra jej tego zakazała u siebie i błogosławieństwo poszło szybko, sprawnie i cicho. Chociaż...może rodzice wolą coś tam do Was poszeptać, tak żeby nikt nie słyszał, więc może niech ten zespół zagłusza, będą się raźniej czuli.
|
|
|
#4142 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzialam zdjecia na poczcie audrey! Normalnie woooooooowwww! Zakochalam sie i tez chce takie piekne zdjecia serdeczna matko odpada bezapelacyjnie.. nawet moja mama mowi ze tego nie strawi.. No ale po co Oni w domu... wogole pewnie wiesz o co chodzi z tymi "malopolskimi" odgrywakami/przyspiewkami pod domami... ochhh! ja nienawidze tego .. na prawde calym sercem nienawidze tych wlasnie odgrywek pod domem.. ![]() a jak inne nie wiedza to w skrocie : U PANI MŁODEJ 1. Hejże gospodarze otwierajcie wrota, to idzie wesela nie żadna hołota. 2. Otwierajcie wrota jak jesteście radzi , bo się nas niewielka gromada prowadzi. 3. Przeleciał słowiczek nad gajem zielonym niech tu będzie u Was Chrystus pochwalony. 4. Przyszliśmy tu do was chwała Panu Bogu ale nie widzimy Pani Młodej w progu. 5. Pogasły już gwiazdy na wysokim niebie jeśliś se zaspała obudzimy Ciebie. 8. Wychodzi Pani Młoda i: 19. Oto pani Młoda jak biała różyczka niech ją teraz przywita ta moja muzyczka. 20. Wyszła Pani Młoda calusieńka w bieli, już się tu Młodemu zrobiło weseli. 21. Podejdź Pani Młoda a nie pożałujesz, dostaniesz młodego jak mnie pocałujesz J BŁOGOSŁAWIEŃSTWO 1. Na rasowym chlebie, na białym obrusie pobłogosławże im najsłodszy Jezusie. 2. Gdy was będą spotykać choroby i troski niech wam błogosławi serce Matki Boski. 3. Zakwita różyczka, zakwita lilija niech wam błogosławi Jezus i Maryja. 4. Błogosławże Ojcze, pobłogosław Matko, a żeby im życie popłynęło gładko. 5. Pobłogosław matko prawą ręką na krzyż bo już ostatni raz na ich wionek patrzysz. 6. Mówi wierszyk błogosławieństwa Ola z Bogusią ech. sory za Spam ![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
i wlasnie troche sie obawiam ze rodzice moga sie krepowac i nie bardzo beda wiedziec co mowic jak bedzie "cisza"
|
|
#4143 |
|
Zakorzenienie
|
Patrz Melody, przecież ci grajkowie nie mają WOGÓLE wplywu na jakość wesela! A Mama bedzie zadowolona i przynajmniej nie bedzie Ci zrzędzic do samego wesela, a potem jeszcze bedzie miala jakies żale czy coś:P
Tak naprawde liczy się MUZYKA i JEDZONKO!! jak będą te dwie rzeczy na full wpasie to masz gwarancje świetnego wesela, a wiem, ze akurat to wybralas najlepsze wiec nie ma sie czym martwic aha! i jak bedziesz na sali podkresl kilka razy wczesniej, zeby kelnerki czesto zmienialy talezyki, zbieraly puste butelki czy inne smieci, zeby stawialy napoje jak na stolach sie konczy bo to tez ważne, bedą wiedziec, ze bardzo zwracasz na to uwage a reszta to tak naprawde tylko dodatek, bardzo piękny, miły, ale wiekszość nie bedzie nawet na to zwracac uwagi no chyba, ze z gości bedzie jakas przyszla PM![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- heh nie wiedzialam, ze u Was są takie przyspiewki u nas poprostu cos tam spiewają, jakąś piosenke a nie przejmuj sie tym, ze jak bedzie cisza to rodzice nie beda wiedzieli co powiedziec.. to ich problem a tak serio to przeciez nie musze mowic kazania
|
|
|
|
#4144 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=2uD1_N2hHwU
dziewczyny... masakra... zobaczcie od początku ale 1:12 minuta to tragedia jakas... przykre az ;/
Edytowane przez melod_y Czas edycji: 2012-08-19 o 22:35 |
|
|
|
#4145 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nigdy tego nie slyszalam ![]() Dzisiaj byla u nas ciotka ze swoja corka (7 lat) mowi ze mala jest tak zachwycona naszym weselem, ze codziennie oglada nagranie, tanczy i juz na tyle zna na pamiec nagranie, ze wie jaka piosenka po jakiej nastepuje
|
|
#4146 |
|
Zadomowienie
|
Melody z tych "hitów", które Ci zespół zaproponował nie lubię Barki i mi w ogóle do okazji nie pasuje, dwie pozostałe zresztą też mi jakoś nie współgrają. Może jednak orkiestra da się przekonać, żeby tylko grali bez śpiewu, wtedy to będzie chyba całkiem sympatyczne i rodzice będą zadowoleni.
A te Wasze przyśpiewki to widzę poziom hardcore
|
|
#4147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4148 |
|
Zakorzenienie
|
mi zal tego Mlodego... przypadkiem natrafilam.. tam sa jeszcze 3 ich filmiki ze slubu jak jada samochodem i PMka siedzi ze swiakami w tyle a mlody z kierowca w przodzie i jest jeszcze przysiega ale jeszcze jej nie widzialam :/
dziwne... przykre...
|
#4149 |
|
Wtajemniczenie
|
a czemu przykre? bo nie ogarniam
![]() że wpada on a ona się wiąże? :P
|
#4150 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ta piosenka, ktora wybralas na podziekowanie byla ostatnio na weselu, na ktorym bylam. O ile ja nie przepadam za wszelakimi tego typu piosenkami, to ta jest spoko. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Pycha!
|
|
#4151 |
|
Zakorzenienie
|
OOOO!!!!
Taki typ u nas spiewa na wsiach ![]() http://www.youtube.com/watch?v=K4Mo-Cq8m6I i tak Se spiewa i spiewa .... Zreszta nawet okolice kutwa to normalne.. takie jaja to tylko u mnie :/ Na prawde oni maja mase zwrotek.. i potrafia dlugo spiewac :/ Na błogosławieństwie jest podobnie... :/ takiego czegos wlasnie nie chce
|
#4152 |
|
Zakorzenienie
|
przeciez ona prawie nawrzeszczala na niego :/
zamiast byc wooow z wrazenia to sie gosciowi glupio zrobilo, ona go w ogole nie powitala, mama czy ktostam mu butonierke montuje, zero radosci, zero milosci ze strony PMki, dziwne... dla mnie to byl jeden z wazniejszych momentow w tym dniu, jak zobaczylam TZta
|
#4153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez bym tak chciala.. zobaczymy czy wywalcze to i w sumie czy warto sie meczyc i walczyc czy sobie darowac... :/ co do piosenki to musialam dzisiaj znalezc i niech juz taka zostanie ![]() a u Waszych znajomych wykonal ja zespol czy z nagrania poszla?
|
|
#4154 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4155 |
|
Zakorzenienie
|
on czekal 30 minut zanim sie wystroi a ta na niego jeszcze wyjechala takim wzrokiem jakby zabic go chciala... a on pewnie juz calkiem nie wiedzial co zrobic...
szkoda ze taka chwile tak spieprzyli... no ale ich slub ![]() no i tak jak lady pisze... zero czegokolwiek miedzy nimi... ot tak zalatwmy i miejmy z glowy. tak to odbieram. dlatego przykre..
|
#4156 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4157 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na tym weselu co bylismy, to spiewal zespol i wyszlo ok.
|
|
#4158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- wyjdz panno moloda bla bla bla (melodia) - zrob krok do przodu bla bla bka (melodia) - cos tam znowu bla bla bla (melodia) i po 5 minutach laskawie dostane przyzwolenie na przypiecie butonierki bo tak zaspiewa ten wodzirej, i moze po 7 minutach uda mi sie przywitac z narzeczonym.... ![]() ![]() Nie pozwole mu tak spiewac.. tylko nie wiem jakie u was odgrywa sie piosenki w "tle" ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- chyb a tak zrobie ze wodzirejowi powiem aby ogranial tylko sprawy zwiazane z sala i jakimis przyśpiewkami/ zabawami przy stalach..
|
|
#4159 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie wiem co nasi tam grali w tle.. zupelnie nie pamietam tego..
idziemy spac ![]() Kolorowych snow ![]() Melody śpij dobrze, jeszcze pare dni i juz bedzie po wszystkim,bedziesz zonką
|
|
|
|
#4160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4161 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej dziewuszki. Ja siedzę u tesciów i melduje tylko, że żyję;* mój skarb spi jeszcze to siadłam, żeby do was zajrzeć po cichutku. do domku wracam dziśale odezwe sie chyba po 21 jak TŻ pójdzie na nocke. teraz spróbuje troche nadrobic;*
---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ---------- Cytat:
Cytat:
Ale się staram zmienic....Cytat:
|
|
#4163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4164 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się poniedziałkowo
Zapowiada się piękny dzień, oby taka pogoda utrzymała się do soboty Dzisiaj u mnie 5! Sytuacja z teściową lekko się uspokoiła, chociaż moi rodzice nie zgadzają się na przyjęcie 30 ich gości u nas w domu, więc nie wiem czy całe wesele nie skończy się jedną wielką awanturą. Pomijam fakt, że właśnie robią się nam 4 dni z jednego i teściowa oczekuje, że zapłacimy wszystkim za 3 noclegi w hotelu... Superglutem Po kropelce i zadziałało
|
#4165 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ---------- Cytat:
|
|
#4166 |
|
Wtajemniczenie
|
Opisywałam już całą sytuację, ale generalnie chodzi o to, że robimy wesele jednodniowe, a rodzina TŻ jedzie z drugiego końca Polski. I tydzień przed moja teściowa stwierdziła, że jak my sobie to wyobrażamy, że w niedzielę damy ludziom obiad i każemy jechać. Na początku nawet tego obiadu miało nie być, ale dobra zgodziliśmy się. Obiad mamy na sali i TŻ powiedział jej, że planujemy nie podawać już wódki, żeby ludzie się zebrali przed wieczorem, bo sala jest tylko na kilka godzin. To ona wyskoczyła, że wyjdą na idiotów, którzy żałują na pół litra wódki. Zrobiła taką awanturę, że żal mi było mojego TŻ. Teraz teściu wymyślił, że skoro nie na sali, to zaproszą gości do domu moich rodziców. Co lepsze sami chcą podzielić gości na tych "fajnych", których zaproszą i tych "nie fajnych", których nie zaproszą. I moi rodzice powiedzieli, że albo wszyscy siedzą na sali, albo nikt, bo oni nie chcą potem słyszeć, że ktoś ma pretensje, że kogoś zaprosili a kogoś nie. Pomijam fakt, że tylko z ich strony miałoby być 20-30 osób, czyli siłą rzeczy z moją rodziną nie byłoby gdzie posiedzieć. Co lepsze TŻ stoi po ich stronie - na początku nie zgadzał się nawet na obiad, ale jak mamusia zrobiła awanturę to zgodzi się na wszystko... I jeszcze my się przez to kłócimy
|
#4167 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj muszę ogarnąć drnik bar - rychło w czas
![]() Po pracy mamy spotkanie z fotografem, później z zespołem. Jutro kosmetyczka, kolejna przymiarka sukni i przygotowanie ostatnich winietek. Już prawie wszyscy goście się określili. Na dzień dzisiejszy mamy 184 osoby
|
|
|
|
#4168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam 100 mniej
|
|
#4169 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Ja też
|
|
#4170 |
|
Zakorzenienie
|
nie potrafię się zdecydowac jak mamy siedziec na sali... czy w jednym rzędzie z goścmi na tle okna tak jak na pierwszym zdjęciu, czy tak jakby przy osobnym stoliku na kształt U jak na drugim zdjęciu... Przy tym pierwszym plus jest taki, że łatwiej nam będzie nam zrobic dekoracje dzięki karniszowi, ale ci goście na koncu rzędu nie będą nas widzieć, a ci w następnym rzędzie będą do nas plecami
Przy tym drugim ustawieniu bylibyśmy lepiej widoczni, ale trzeba by zainwestować chyba w tło za nami... a 300 zł za cos takiego dla mnie to trochę za dużo:/ macie jeszcze 3 dodatkowe foty:P
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.

u nas poprostu cos tam spiewają, jakąś piosenke

22.09.2012