|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
Cytat:
|
|
|
|
|
#1892 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cześć!!!Czuje,że dziś będzie ciężko przetrwać.Nie śpie od 5-ej,chce mi się wymiotować i znowu te upały...
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I szybkiego powrotu do domku i do formy
|
|
#1893 | |
|
Zakorzenienie
|
Hey kochane ja tylko na chwilę, bo dziś szalony dzień.
Koło 10 przyjeźdzają teściowie malowac przedpokój, na 13 mam spotkanie z połozną, a o 16 wizyta u ginka ![]() DZIŚ PIERWSZY DZIEŃ BEZ FENKA! także trzymac kciuki kochane za wizytę dzisiejszą i by Jagodka chociaż ten 37 wysiedziała do końca ![]() czy któraś ma już doświadczenie z odstawieniem fenku i asparginu? ile po urodziłyście? stresuje się troszkę, bo co raz częściej boli mnie brzuchol, a co to dopiero będzie teraz po odstawieniu tabl ![]() jutro dam znac jak tam po wizycie, chyba, że dzisiaj uda mi się jeszcze dorwać kompa ![]() Cytat:
![]() colds zdrowiej nam tam ładnie i szybko wracaj do nas w dwupaku ![]() Zuzia - ślicznotka konczita o to nie wiele Ci zostało u mnie na razie 15 kg na plusie![]() z a pierwszą kąpiel Adusia jak tam Iwoncia??i Martusia?
|
|
#1894 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien Dobry
Ja juz sie umowilam na wizyte przedporodowa w klinice 3.09 Jeszcze fajnie bo sama sobie ustalilam termin bo chcialam zeby tz ze mną byl i przede wszystkim kase dał
|
|
|
|
#1895 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny
Dzisiaj zaczynam 36 tydzień więc oficjalnie 9 miesiąc rozpoczęty Gratuluję Wszystkim, które rozpoczynają dziś nowe tygodnie, trzymam kciuki za wszystkie wizyty i życzę przyjemnego dnia. Asiulka trzymam kciuki, żeby Was dziś wypuścili do domu ![]() Colds trzymaj się jakoś - mi się dziś nawet śniło, że urodziłaś. Wstaję rano i szybko wchodzę na wizaż szukać informacji, ale nie ma nowego dzieciaczka, więc trzymam kciuki za Ciebie i Maleństwo ![]() Angel za Ciebie też trzymam Na pewno na wizycie wszystko wyjdzie super, a po odstawieniu fenka jeszcze trochę posiedzisz w dwupaku
|
|
|
|
#1896 |
|
Zakorzenienie
|
Napisałam posta i przy kliknięciu "wyślij" przekierowało mnie na jakąś pieprzoną stronę i nie dodało, a jak cofnęłam, to puste okno się pojawiło.... WRRRRRR!!!!!!! Nie wiecie jak usunąć z przeglądarki MyWebSearch? W dodaj/usuń programy tego nie ma, nawet szukałam na dyskach, żeby ręcznie usunąć i też nic.....
![]() Katiem dzięki za odpowiedź. No to chyba ciężko będzie Ale są te smoczki do butelek w kształcie sutka, to może wtedy dziecko nie czuje tak bardzo różnicy i nie ma problemu z powrotem do cyca? No bo mam zamiar przez te kilka dni odciągać pokarm i w ten sposób TŻ go będzie karmił. Może ktoś doświadczony się wypowie? No bo jeśli już zacznę szczęśliwie karmić piersią, to szkoda to przecież zaprzepaścić.... A ostatnio ciągle o tym myślę ![]() W końcu spakowałam torbę do szpitala Przed południem jadę zamówić meble i komodę do naszego pokoju Ale TŻtowi się podobało.... Chociaż wiadomo, że na papierze wygląda inaczej, niż gotowe.
|
|
|
|
#1897 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Wpadłam na chwilkę przed pracą. Jeszcze dziś muszę iść bo 20-ty, w ksiegowości bardzo ważny dzień
A od jutra wezmę wolne do końca miesiąca.Cytat:
A z tych kosmetyków co wymieniłaś Hipp ma najlepszy skład i te z Rossmanna Babydream są dobre. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Poza tym miałam loty że mi wody odchodzą, chyba coś mi się śniło. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I porodówkę obejrzeć |
||||||||||
|
|
|
#1898 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() Cytat:
, albo mają niezdiagnozowane zaburzenia hormonalne. Może być też tak, że genetycznie mają już tak zaprogramowane.
|
|
|
|
|
#1899 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Nadrabiam weekend,a widze, że się działo.Konczita opis Twojego porodu nastraja bardzo optymistycznie. Zazdroszczę, że wspominasz go tak pozytywnie Swoją drogą popłakałam się ![]() Meggi grauluje ślicznej, kudłatej córeczki Dzielna bestia z Ciebie![]() Swoją drogą to te nasze dwie wątkowe damy takie włosy w brzuchach pozapuszczały ![]() Czytam dalej bo widzę, że i u Colds coś się porobiło
|
#1900 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej hej!
Colds trzymam kciuki oby przestało boleć ![]() Gratuluje nowych tygodni i trzymam kciuki za wizyty bo zdaje się dziś mamy kilka ![]() Ja dziś prawie nie spałam,córcia wepchnęła mi nogi pod żebra i boli mnie cały bok ![]() Dziś są 4 urodziny mojego synka,tak sobie przypomniałam jak to było.O 2 w nocy obudziły mnie wody sączące się delikatnie a 4.35 wyskoczył 1990g i 46cm z wrzaskiem ![]() No i dziś nareszcie po 5 tygodniach mamy wizytę.W końcu sie dowiem co i jak,z mojej szyjki już pewnie nic nie zostało.Ciekawe ile małe ważą no i musze ją zapytać o poród sn czy cc?Mam nadzieję że mnie nie położy do szpitala od tak sobie no chyba że rodzić
|
|
|
|
#1901 |
|
Zadomowienie
|
Ula najlepszego dla synka!!!!!!!!!!!
haha dopadł mnie chyba syndrom wici gniazda łóżeczko Zośki po całym pokoju lata, szukam mu najlepszego miejsca i co troche zmienia mi sie koncepcja :Pza 2 godzinki zbieram się do ginka, stęskniłam się za nim ![]() yhh wczoraj po przytulanku już myślałam że mi wody odchodzą a tu po prostu TŻet długo napełniał zbiorniki, a potem długoo to ze mnie wyciekało
|
#1902 |
|
Zakorzenienie
|
kurde a mi tz pisze jakies zberezne smsy i na sama mysl
![]() A Oskarowi znowu zaczyna sie to robic na buzi,nie mam juz sil
|
|
|
|
#1903 |
|
Zakorzenienie
|
A my wychodzimy
dobtze bi obiecslam Zuzi ze ja odbiore dzisiaj z przedszkola
|
|
|
|
#1904 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1905 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1906 |
|
Zadomowienie
|
Super Asia!!!!!!!!!!!!!
|
#1907 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Kurcze może to jest jakaś reakcja alergiczna? Np na słońce? Trzymaj się i ucałuj Oskarka |
|
|
|
|
#1908 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki
ale upał ... Konczi no to ładnie zleciałaś na wadze po porodzie 8 kg to już tyle co nic ![]() zielona a jaki duży jest ten zbiorniczek w tym laktatorze ? asiulka super że w końcu wychodzicie do domku ![]() Zaciskam kciuki za szpitalne dziewczyny colds, marte, martusie, iwoncie , filusie No i udanych wizyt życzę
|
#1909 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1910 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizytę i jak najdłuższe wytrzymanie w dwupaku ![]() Cytat:
a przybrałam... 3 kg! dziecko 10 dni temu ważyło 2,7kg, to dopiero jest ciężko wyjaśnić ![]() Cytat:
![]() zazdroszczę! okazało się że szanowny HEMATOLOG udziela konsultacji tylko w środy!!! Czy Wy to rozumiecie?! Każą mi tu czekać tyle czasu ![]() najgorsze że dziś na obchodzie pani doktor powiedziała że dobrze mi się wchłania to żelazo, no ale to hematolog zlecił to badanie krzywej żelaza i trzeba poczekać na jego diagnozę!!! ja się pytam po co?! ![]() chyba w tym szpitalu z tych nerw urodzę!
|
|||
|
|
|
#1911 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ula najlepszego dla synusia Aaliyah a te co przytyją 30-40 kilo też jakieś zaburzenia mają? Po prostu nie ma reguły, fajnie przytyć książkowo, ale różnie bywa. jednym apetyt bardziej dopisuje i sobie dogadzają, innym mniej, ale nie znaczy że za mało czy źle jedzą. jedzą według własnych potrzeb. Zielona biedny Oskarek... leć od razu do lekarza póki niewielkie jest. |
||
|
|
|
#1912 |
|
Zakorzenienie
|
weronika_91 malutki zbiorniczek-moze z 10-20ml sie tam zmiesci,ale na dluzsza metę raczej nie polecam,chyba ze ktos potrzebuje uzyc go sporadycznie
Wlasnie ide dzis do lekarza znowu
|
|
|
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35996318]ja odczuwam
biedna colds.wiem cos o bólu nerek.strasznie jej współczuje asiuulka89 tak z ciekawosci te odchody poporodowe to bardzo z Ciebie lecą?tak że np.zakrwawiasz łóżko czy mniej hardcorowo? Po pierwszej nocy mialam lozko zakrwawione ale teraz to tylko krew i rzadko moze dobrze mnie wyczyscilu tym razem ![]() Filusia masakra jak ty tam dajesz rade. Ja chyba bym sie wypisala na wlasne zadanie. Edytowane przez Asiuulka89 Czas edycji: 2012-08-20 o 10:04 |
|
|
|
#1914 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zdecydowanie nie lubię tego ![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
Ojej to faktycznie taki mecie pecie a ja sobie chcę kupić właśnie jakiś zgrabny mały bo jak będę po 12h na uczelni to przecież nie obejdzie się bez odciągania mleka ... No lepiej pójść
|
|
#1915 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
witam się i idę nadrabiać
|
|
#1916 |
|
Zakorzenienie
|
angel Ty dziś a ja jutro odstawiam leki
tyle że ja aspargin i luteinę . Żelazo chyba można brać nie ?
|
#1917 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
36 tygodnia---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
|
|
#1918 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1919 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
filusia dziękuję ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
ale chyba tak, zobaczymy czy mi wypisze receptę.
|
|
#1920 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:08.

. Potem jak znajde te informacje na komputerze to moge wstawic.
Bardzo to wzruszające.
- jestem mamusią X 2011
biedna nasz colds