Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-20, 09:29   #151
Sola1
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X

Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83 Pokaż wiadomość
Hey dziewczynki
Wróciłam i od razu przepraszam za moje nagłe zniknięcie
Pojechałam z mężem do rodziców, a w sumie do siostry, bo teraz ona mieszka w ich domu Tam nie mam internetu, więc nawet nie mogłam zobaczyć co u was.

U mnie OK. Pisałam do Madzius90 (pewnie wam przekazała), że byłam na wizycie - dokładnie tydzień temu.
Nela ważyła już 1350 gram, wg USG jest o tydzień starsza i termin przesunął mi się na 28 października. Wszystkie narządy i serduszko OK, tylko mam wskazania do kontroli prawej nerki (Neli oczywiście), bo ma powiększony układ kielichowy-miednicowy (ma 0,59mm, norma jest do 10, ale mają mi to zmierzyć jeszcze na następnym USG). Na razie staram się nie stresować i myśleć pozytywnie
Poza tym jest bardzo podobna do męża. Mam zdjęcie - niestety jedno, bo miała ułożenie miednicowe, czyli nóżkami zakrywała głowę i jeszcze cały czas trzymała rączki na twarzy. Jak wrócę z pracy to wstawię

Na wizycie byłam w prywatnej klinice, gdzie odbywają się też porody i powiem wam, że chcę tam rodzić Koszt to 1500zł za sn i 2000zł za cc + 4 tygodniowa opieka nad maleństwem. Jeżeli pewne sprawy ułożą się po naszej myśli to może niedługo czeka nas przeprowadzka, zamieszkamy na rok w domu rodziców (mieszka tam moja siostra, a rodzice są za granicą), a w następne wakacje już we własnym domku Jeżeli te plany dojdą do skutku to umawiam się na cesarkę (bo mam tam taką możliwość) i będę rodziła jak księżniczka w marmurach A tak serio to standard jest bardzo wysoki, opieka perfekt, więc chyba podaruję sobie taki komfort psychiczny, bez wkurzonych położnych i znudzonych lekarzy.. Mam nadzieje, że to wypali

Na koniec napiszę tylko, że tęskniłam za wami, mam nadzieje, że u was wszystko w porządku, że maluszki siedzą grzecznie w brzuszkach i czekają na swoje terminy
Ja z Nelcią zaczynam dziś 30 tydzień ciąży
To super, że wszystko w porządku
A jeśli chodzi o poród to pewnie - za tą sumę to nie ma co się zastanawiać.

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Dzien dobry .. u mnie atmosfera do

Rodzice wczoraj sie poklucili oczywiscie przez matkę a tata wlasnie przed chwila pojechal bo dzisiaj leci do Danii , pozegnal sie ze mna i moja siostra i smutny wyszedl .. Ehh .. mam juz dosysc mieszkania tutaj .. na szczescie w przyszly poniedzialek bede juz miec TZeta przy sobie i przestane przejmowac sie problemami innych ..

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Ale juz mi troszke humor poprawilas bo uwielbiam jak ktos mowi mowi do mnie Karolka . buziaki za to
Mnie się też ta forma bardzo podoba i pewnie tak będę mówić do swojej malutkiej

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
Dziewczynki nie denerwujcie sie, chociaż wiem wiem ja tez jestem nerwowa i czasami ciezko jak sie cos dzieje. Tule na odleglosc w myślach
Ja sobie sprzątam od rana, dzisiaj na obiad będę robic kurczaka w pomaranczach
Kurczak w pomarańczach? A jak się coś takiego robi, bo brzmi zachęcająco.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 09:32   #152
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Witam dziewczynki
Lece Was nadrabiać, a potem ruszam na miasto.

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 09:37   #153
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość

Kurczak w pomarańczach? A jak się coś takiego robi, bo brzmi zachęcająco.
http://ugotuj.to/ugotuj/-20940460/ku...omaranczach/p/ a coś takiego, ale jak smakuje to nie wiem bo będe pierwszy raz robić i nie dodam octu bo nie mam

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 09:38   #154
dyltharra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fasolka124578 Pokaż wiadomość
Właśnie troszkę bałam się bawić, żeby później mnie czasami coś nie pokłuwało. Ja generalnie mam tak od 15 tygodnia że jak więcej się poruszam to łapie mnie kolka. Mąż z mamą mnie namawiali żebym chociaż troszkę się pobawiła, ale ja taka panikara jestem
No widzisz, szkoda że wcześniej nie napisałam o tej głośnej muzyce. Przynajmniej wiedziałabym że maluszka to nie drażni. Chociaż powiem Wam, że ja były takie kawałki dyskotekowe to zaczął się mocniej kręcić i wyszłam z sali.
No to miłej zabawy Uwielbiam jedzenie weselne i te ciasta!
Ja w sobotę też nie potańczyłam - nie dość, że skręcona stopa mi spuchła, to jeszcze niezbyt dobrze się czułam - mi wystarczy dłuższy spacer i problemy z brzuchem gotowe - mdłości, kolki i w ogóle...
Uwielbiam weselne jedzonko, a tu takie niedobre było... Dobrze, ze humory i ludzie dopisali.
21.11.12 22:40 52cm 3,09kg 10pkt
dyltharra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 09:38   #155
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Halwaya- rok urlopu..zazdroszczę

Pokrzywka- mój mąż jest strażakiem, ale to podobna specyfika służby
No jeszcze nie wiem czy rok, ale na pewno 9-10 miesięcy.
Mąż strażakiem wow

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 09:47   #156
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Co do wesel to my mamy dwa we wrześniu i jak pytałam siegina to spokojnie mogę się bawić i nic małemu nie bedzie, bylebym breakdance nie tańczyła Tak, więc zamierzam się dobrze bawić

Musze sie na to miasto ogarnąć... a tak mi się nie chce

P

Szymonek
Stary 2012-08-20, 09:51   #157
Ma_majka
Zakorzenienie

Dziewczynki na TVP 2 jest o porodach, może już któraś pisała, ale nie zdążyłam nadrobić jeszcze
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 09:53   #158
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Dziewczynki na TVP 2 jest o porodach, może już któraś pisała, ale nie zdążyłam nadrobić jeszcze
Włączyłam na chwilę i już przełączyłam, od razu widać, że będzie o naturalnych porodach, ze sa lepsze i ze lepiej się po nich dochodzi a cc to zło. Taka moja opinia

P

Szymonek
Stary 2012-08-20, 10:00   #159
aniamotylek
Rozeznanie

Czesc dziewxczynki, witam sie z wami w nowym watku, wlasnie wrocilismy z 2 tygodniowego urlopu w Polsce bylo, super, tylko na pogode nie trafilismy. Bylam u lekarza, malutka wazyla 820gram w 25 tyg i 2 dniu, rosnie i rozwija sie prawidlowo tylko byla ulozona posladkowo i glowka do mojego kregoslupa i tylko wydalam kase na 4d, bo nic nie bvylo widac, ale ciesze sie ze zdrowiutka jest, kopie mnie caly czas w pecherz i juz tak 4 tygodnie jest ulozona. Boje sie ze jej ta pozycja sie za bardzo spodobala. W polsce kupe latania i zalatwien, ale kupilismy wszystko co chcielismy i moi rodzice zafundowali wnusi wozek, wybralismy x lander move, z dodatkami fioletowymi. w ten piatek ma przyjsc transport z Polski a wiec pomalu bede mogla urzadzac swoj domek, zamowilismy miedzy innymi, meble do kuchni, sypialni i dla malej, juz sie nie moge doczekac. Na razie czuje sie ok tylko czasami kregoslup doskwiera i mam 6 kg do przodu.

Pozdrawiam was wszystkie sciskam i caluje.
Stary 2012-08-20, 10:02   #160
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
Włączyłam na chwilę i już przełączyłam, od razu widać, że będzie o naturalnych porodach, ze sa lepsze i ze lepiej się po nich dochodzi a cc to zło. Taka moja opinia
No ja tam też jakoś milszym okiem patrzę na sn - poczytałam wczoraj tę książkę Kaz Cookie - jak macie okazję - to polecam poczytać w okolicach 34-35 tygodnia jest bardzo uczciwy opis dwóch metod, który myślę, że przekona do którejś. CC brzmi atrakcyjnie, ale tak do końca nie jest..

Zbieram się do tyrki.. eh.. do wieczorka

Edytowane przez halwaya
Czas edycji: 2012-08-20 o 10:05
Stary 2012-08-20, 10:02   #161
Lonia89
Raczkowanie

☠☠☠☠a, szkło mi sie w stope wbiło bo oczywiscie moj madry maz , rozbił w sobote kufel inie sprzatnał wszystkich szkieł i weszłam w nie;/ ale wyjełam odrazu i krew poleciała;/ mam nadzieje ze nic tam nie zostalo po szkle wyglada ze nic a na stopie nie widze bo nie moge sobie stop zobaczyc, ale juz nie kuje to chyba nic nie zostało w kazdym razie wymoczylam stope i zalałam spirytem i zalepiłam, mam nadzieje ze bedzie dobrze.

12.01.2008 - nasz początek*
28.07.2010- zaręczyny
16.07.2011- ŚLUB;*
28.03.2012 - dwie wymarzone kreseczki
29.11.2012- Nasz termin
Lonia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 10:05   #162
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniamotylek Pokaż wiadomość
Czesc dziewxczynki, witam sie z wami w nowym watku, wlasnie wrocilismy z 2 tygodniowego urlopu w Polsce bylo, super, tylko na pogode nie trafilismy. Bylam u lekarza, malutka wazyla 820gram w 25 tyg i 2 dniu, rosnie i rozwija sie prawidlowo tylko byla ulozona posladkowo i glowka do mojego kregoslupa i tylko wydalam kase na 4d, bo nic nie bvylo widac, ale ciesze sie ze zdrowiutka jest, kopie mnie caly czas w pecherz i juz tak 4 tygodnie jest ulozona. Boje sie ze jej ta pozycja sie za bardzo spodobala. W polsce kupe latania i zalatwien, ale kupilismy wszystko co chcielismy i moi rodzice zafundowali wnusi wozek, wybralismy x lander move, z dodatkami fioletowymi. w ten piatek ma przyjsc transport z Polski a wiec pomalu bede mogla urzadzac swoj domek, zamowilismy miedzy innymi, meble do kuchni, sypialni i dla malej, juz sie nie moge doczekac. Na razie czuje sie ok tylko czasami kregoslup doskwiera i mam 6 kg do przodu.

za udany urlop

P

Szymonek
Stary 2012-08-20, 10:06   #163
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Mąż strażakiem wow
Wszyscy tak reagują, bo tak naprawdę strażacy cieszą się największym zaufaniem społeczeństwa Szkoda, że nasze władze tego nie doceniają..

Cytat:

Miejmy nadzieję, że malutka się ładnie ułoży do porodu ! Zresztą ma jeszcze trochę czasu

Brawo dla rodziców za zakup dla wnusi Moi rodzice również kupują nam wózek !

No i oczywiście super, ze malutka się pięknie rozwija

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 10:10   #164
landi0909
Zakorzenienie

co do mężów wojskowych, strażaków, policjantów, górników itp to podziwiam głównie WAS dziewczyny ja mam dobrego znajomego strażaka - nieraz jak mi opowiada to wpadam wręcz w histerię, bo nieraz tak blisko śmierci był.

tak więc wielki podziw i dla Was dziewczyny, i dla Waszych mężów
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 10:11   #165
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
http://ugotuj.to/ugotuj/-20940460/ku...omaranczach/p/ a coś takiego, ale jak smakuje to nie wiem bo będe pierwszy raz robić i nie dodam octu bo nie mam
Z opisu wygląda na smaczne. Daj znać jak smakowało

Cytat:

Super, że wszystko w porządku

Cytat:
Napisane przez Lonia89 Pokaż wiadomość
☠☠☠☠a, szkło mi sie w stope wbiło bo oczywiscie moj madry maz , rozbił w sobote kufel inie sprzatnał wszystkich szkieł i weszłam w nie;/ ale wyjełam odrazu i krew poleciała;/ mam nadzieje ze nic tam nie zostalo po szkle wyglada ze nic a na stopie nie widze bo nie moge sobie stop zobaczyc, ale juz nie kuje to chyba nic nie zostało w kazdym razie wymoczylam stope i zalałam spirytem i zalepiłam, mam nadzieje ze bedzie dobrze.
Współczuję
Stary 2012-08-20, 10:14   #166
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Dobra laseczki, zmykam na miasto

P

Szymonek
Stary 2012-08-20, 10:14   #167
landi0909
Zakorzenienie

Lonia ja kiedyś miałam kawałek szklanki w stopie mój siostrzeniec stłukł szklankę z białego cienkiego szkła, wszystko posprzątane ale kawałeczek został, nie widzialny gołym okiem. No i oczywiście Ewcia w to wlazła dopiero po tygodniu mi to wyszło, ropa to wypchała. Kawałeczek tak malutki, że ledwo to było widać. Ale ból niesamowity... Przykładałam rywanol i wszystko pięknie się zagoiło. Także współczuję tego bólu

jadę na to miasto, nie będę czekać w nieskończoność na telefon M buziaki

Edytowane przez landi0909
Czas edycji: 2012-08-20 o 10:17
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 10:16   #168
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość

Było dokładnie tak jak napisałeś Jasiu! Stek bzdur! Że niby dzieci po sn są mądrzejsze i w ogóle naj naj Jakieś badania na myszach zrobili, nie do końca sprawdzone jeszcze a tu już pierdoły opowiadają
Mój syn jest po cc, i jest jednym z najlepszych uczniów w klasie i to w dodatku bez żadnego wysiłku, czytał sam książki jak miał 3,5 roku! Ciekawe kto im kazał takie bzdury wygadywać
Stary 2012-08-20, 10:17   #169
emylka86
Zakorzenienie

cześć dziewczyny! udało mi się was nadrobic : DDDD

u nas dziś upał, dlatego zaraz zbieram się do miasta by później już nie wychodzić... a już jest 30 stopni!

tylko nie wiem co na obiad, w taką pogode to coś lekkiego by się zdało : )

a i gratuluję kolejnych tygodni... niektóre z nas już 30. to dopiero poważnie brzmi...

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 10:24   #170
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Było dokładnie tak jak napisałeś Jasiu! Stek bzdur! Że niby dzieci po sn są mądrzejsze i w ogóle naj naj Jakieś badania na myszach zrobili, nie do końca sprawdzone jeszcze a tu już pierdoły opowiadają
Mój syn jest po cc, i jest jednym z najlepszych uczniów w klasie i to w dodatku bez żadnego wysiłku, czytał sam książki jak miał 3,5 roku! Ciekawe kto im kazał takie bzdury wygadywać
też mi ciężko uwierzyć, że sposób porodu ma wpływ na rozwój dziecka.. jest jednak różnica w 'dochodzeniu do siebie' po porodzie i ewentualnych powikłaniach.

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
co do mężów wojskowych, strażaków, policjantów, górników itp to podziwiam głównie WAS dziewczyny ja mam dobrego znajomego strażaka - nieraz jak mi opowiada to wpadam wręcz w histerię, bo nieraz tak blisko śmierci był.

podpisuje się pod tym - bo to tak naprawdę nie praca - a służba

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Wszyscy tak reagują, bo tak naprawdę strażacy cieszą się największym zaufaniem społeczeństwa Szkoda, że nasze władze tego nie doceniają..
Ja kiedyś byłam z wycieczką klasową w jednosce straży i bardo mi się tam spodobało - pozwolili nam się na ścianki wspinać itp. Hehehe - jako dziewczynka marzyłam, by być strażakiem Mam nadzieję, że nasze władze docenią w końcu ten zawód - bo jak pisałaś - szacunek społeczeństwa już jest

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:
Czesc dziewxczynki, witam sie z wami w nowym watku, wlasnie wrocilismy z 2 tygodniowego urlopu w Polsce bylo, super, tylko na pogode nie trafilismy. .
Jakbym o swoim urlopie czytała też lekarz, zakupy i wózek hehehe..
Teraz spokojnej aklimatyzacji na miejscu. Pozdrawiam

Stary 2012-08-20, 10:25   #171
meiadeleite
Raczkowanie

Witam się w nowym wątku
Już prawie schowałam wentylator, a dziś od rana znów 30 stopni... nie lubię takiej pogody, nie znoszę
Widzę, że wbijam się idealnie w temat - Aniamotylek my też mamy wózek, też babcia fundowała, też x-move i też fioletowy Niełatwo było go dostać, musze powiedzieć, w Warszawie znalazłam 1 (słownie: jeden!) sklep, w którym mieli go od ręki (cena korzystniejsza niż w necie, przynajmniej spośród tych, które widziałam). Wszędzie indziej czekają na dostawę, która PRAWDOPODOBNIE ma być we wrzesniu.
Obejrzałam bardzo dokładnie całe stada wózków, w różnych przedziałach cenowych i x-move przypadł mi do gustu od samego początku - tak ze względu na funkcjonalność, jakość jak i wygląd. Myślałam co prawda, że nie zmieści nam się do małego bagażnika więc byłam zachwycona, kiedy okazało się inaczej Fotelik też juz kupiliśmy, kosz Mojżesza (używany) także, więc najdroższe zakupy mamy już za sobą. Zostały już pojedyncze mniejsze wydatki typu wanienka, kosmetyki, pieluchy, rzeczy dla mnie do szpitala, ale w sumie nazbiera się i za to okrągła sumka
Dziś poddałam pierwszemu, wstępnemu praniu tylko niebieskie ciuszki - załadowałam całą pralkę
Stary 2012-08-20, 10:27   #172
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lonia89 Pokaż wiadomość
Współczuje.. przemywaj częściej ranę aby nie zaczęło się paprać !!!

Cytat:

Dziękować

Ja już jestem trochę znieczulona, bo pracuje razem z mężem dlatego już do sygnałów dźwiękowych i różnych akcji jestem przyzwyczajona..na bieżąco wiem co się dzieje.. no, ale kiedy mąż ma służbę i jest wyjazd to mam serce w gardle, bo często strażacy odnoszą jakieś obrażenia.. zwłaszcza, że mój mąż wchodzi na pierwszy ogień

Stary 2012-08-20, 10:35   #173
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
też mi ciężko uwierzyć, że sposób porodu ma wpływ na rozwój dziecka.. jest jednak różnica w 'dochodzeniu do siebie' po porodzie i ewentualnych powikłaniach.[COLOR="Silver"]
Ja jestem za sn ( oczywiście jak nie ma przeciwwskazań), ale dla mnie to też jakaś bzdura, żeby dzieci urodzone przez cc miałyby być mniej inteligentne. Tak jakby w kanale rodnym miało być jakieś doładowanie inteligencji. Bez przesady.
Jestem w stanie uwierzyć, że może to mieć wpływ na przykład na odporność, bo dziecko podobno wychodząc przez kanał rodny kobiety, zapoznaje się stopniowo z nowymi bakteriami najpierw styka się z nowymi bakteriami w pochwie matki z którymi nie miało kontaktu w brzuchu, a są one bardziej przyjazne dla niego, a potem dopiero z tymi ze świata zewnętrznego. Jest to dla niego po prostu mniejszy szok.
Ale tak jak zawsze - wydaje mi się, że to wszystko zależy od organizmu dziecka. Na jedne pewnie będzie to miało wpływ, a na inne nie.
Stary 2012-08-20, 10:39   #174
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
też mi ciężko uwierzyć, że sposób porodu ma wpływ na rozwój dziecka.. jest jednak różnica w 'dochodzeniu do siebie' po porodzie i ewentualnych powikłaniach.[COLOR="Silver"]

Myślę że na ten temat, tak na prawdę, mogłyby się wypowiedzieć kobiety które rodziły sn i przez cc

Dziewuszki gratuluję kolejnych tygodni
I trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, jeśli są
Stary 2012-08-20, 10:41   #175
Lonia89
Raczkowanie

Cytat:
Lonia ja kiedyś miałam kawałek szklanki w stopie mój siostrzeniec stłukł szklankę z białego cienkiego szkła, wszystko posprzątane ale kawałeczek został, nie widzialny gołym okiem. No i oczywiście Ewcia w to wlazła dopiero po tygodniu mi to wyszło, ropa to wypchała. Kawałeczek tak malutki, że ledwo to było widać. Ale ból niesamowity... Przykładałam rywanol i wszystko pięknie się zagoiło. Także współczuję tego bólu

jadę na to miasto, nie będę czekać w nieskończoność na telefon M buziaki
kurcze to rzeczywiscie;/ mam nadzieje ze mi nic nie zostało, w sumie jak wyjełam to przestało bolec i poszła krew wiec jakby sie cos wbiło to moze by bolało i krew by nie szła, w kazdym razie przemywam to cały czas spirytem, jeszcze musze jechac na miasto;/ dobrze ze jade z mamuska to tylko wsiade w auto , wysiada ząłatwie sprawe i juz a ajkbym miała jechac jakims autobusme albo sama to bym na bank nie pojechała. A maz widac sie przestraszył bo jak mu powiedzialam ze sobie wbiłam to skzlow noge to juz 4 razy dzwonił , sie przejął, w sumie jego wina bo kurde nis przatnał a rozwalił ten kufel w łazience to logiczne z egoła stopa kazdy mógłbyw to wejsc, ale oczywiscie pało na mnie;/

12.01.2008 - nasz początek*
28.07.2010- zaręczyny
16.07.2011- ŚLUB;*
28.03.2012 - dwie wymarzone kreseczki
29.11.2012- Nasz termin
Lonia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 10:45   #176
aerien83
Zadomowienie

Mama pomyła mi okna i zabrała właśnie Kubusia na spacer Chce go dziś zabrać do mojej babci na wieś, mieliby tam pobyć do piątku - szok dla mnie, bo Kuba nigdy nie nocował poza domem ale chyba już czas, by się uczył Jak nie spanikuje to wieczorem ich odwieziemy i wrócimy sami.

Widzę że nie tylko ja ostro się wzięłam za wyprawkowe zakupy też nie lubię zwlekać i czekać na ostatnią chwilę, zwłaszcza torbę do szpitala chciałabym mieć spakowaną, myślę, że od września będzie już gotowa

W kwestii cesarki i sn to stanę na rzęsach żeby mieć drugie cc .

Zazdroszczę Wam tych wesel, u nas nikt się póki co nie hajta
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 10:50   #177
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
Mama pomyła mi okna i zabrała właśnie Kubusia na spacer Chce go dziś zabrać do mojej babci na wieś, mieliby tam pobyć do piątku - szok dla mnie, bo Kuba nigdy nie nocował poza domem ale chyba już czas, by się uczył Jak nie spanikuje to wieczorem ich odwieziemy i wrócimy sami.

Widzę że nie tylko ja ostro się wzięłam za wyprawkowe zakupy też nie lubię zwlekać i czekać na ostatnią chwilę, zwłaszcza torbę do szpitala chciałabym mieć spakowaną, myślę, że od września będzie już gotowa

W kwestii cesarki i sn to stanę na rzęsach żeby mieć drugie cc .

Zazdroszczę Wam tych wesel, u nas nikt się póki co nie hajta
Też poszłabym na weselicho Najeść się
A ile ma Twój Kubuś? Mój syn pierwszy raz pojechał z babcią na parę dni jak miał 3,5! Spokojnie dał radę, ja to bardziej przeżyłam niż On
Stary 2012-08-20, 10:53   #178
natallkaa
Wtajemniczenie

Lonia współczuję

Kasia fajnie, że już jesteś

Gratuluję wszystkich zaczętych tyg.!

Ja też się witam w 29tyg
Jestem właśnie u męża w pracy, jechaliśmy dzisiaj rano prosto do biura. Wczoraj wyjechaliśmy ale zawróćiliśmy po chwili - korki masakryczne chyba wszyscy znad morza wracali
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 10:56   #179
aerien83
Zadomowienie

Ma_Majka 6. Ale to taki synuś mamusi, ponadto nie miał gdzie się wybrać bo jedni dziadkowie na miejscu, a babcia 800 km wgłąb Niemiec. No nic zobaczymy, ja się zgadzam, ale jestem ciekawa jego reakcji jak będziemy z mężem odjeżdżać, czy spanikuje i wróci z nami czy dalej będzie chojraka zgrywał (bo póki co wielce chce jechać na wakacje ).

Tak tak, najeść się na weselu
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 10:56   #180
kaaamila1
Zakorzenienie

Ja jako pierworódka póki co nastawiona jestem na poród naturalny ! Ale przyznam szczerze, że nie mam żadnych oporów jeżeli chodzi o cc.. Najważniejsze jest to aby maluch urodził się zdrowy i naszemu życiu i zdrowiu nie zagrażało niebezpieczeństwo..

Dla mnie teksty w stylu, że dzieci po cc są słabsze, bardziej chorowite itp. to teorie wyssane z palca..

Natalka-gratki za kolejny tydzień !!!

Edytowane przez kaaamila1
Czas edycji: 2012-08-20 o 10:58
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości