Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-20, 09:53   #3001
Hosenka*
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
na pierwszej stronie jest napisane,że 5 miesiąc trwa do 22 tygodnia
zresztą no matter

jeju, jakie zrobiłam pyszne naleśniki na śniadanie- polane gorącymi malinami
oj będzie co zrzucać po ciąży
Oh Jezu jakie zachcianki

Mnie na myśl o naleśnikach na słodko/z owocami robi się tak:

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 09:55   #3002
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

A ja ziemniaki gotuję, na kluski śląskie, do tego jakieśmięcho mężowi dam, węgiel zamówił i wrzuca to niech ma
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 10:24   #3003
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
A mój mąż to taki cykor i nie wiem jak to przy porodzie będzie.
Mojego męża staram się wciąż przekonać, że ma być przy mnie, bo będzie mi potrzebny, ale kiepsko mi to idzie. Twierdzi, że tego nie wytrzyma. Mówię mu, że jest egoistą, bo w tym momencie zamiast myśleć o mnie to myśli o sobie, ale to też niewiele daje

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

a my wczoraj spędziliśmy cały dzień nad wodą. Nieco mnie spiekło słoneczko na udach TŻ mi kupił Bavarię jabłkową bezalkoholową. To nie to samo, co Reds żurawinowy, ale zawsze przyjemność ogólnie weekend był leniwy i szkoda, że się skończył, bo mi się tak w pracy nie chce siedzieć, że masakra wczoraj wzięłam się jeszcze za segregowanie ciuszków i powoli ich pranie a z racji całego dnia na słońcu odpadłam po 22, więc w miarę wcześnie jak na mnie ostatnio
Niemniej jednak, miałam pobudkę o 3:30, bo komuś stała ale nawet mi się chciało

witam w 21 tygodniu i ja
Jesteście niesamowici

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 10:29   #3004
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Dzień dobry, witam się w 18 tygodniu Wczoraj byliśmy z TŻtem objeżdżać jego rodzinkę z zaproszeniami na ślub, potem na rowerku wodnym u niego nad jeziorkiem, a wieczorem przyjechali jego znajomi z pracy, zrobili grilla. Nie lubię w ciąży grilla, żadnych kiełbas ani karkówek ale skusiłam się na kaszankę. Mmmmm z cebulką, dobrze doprawiona, dalej mi się marzy, żeby jeszcze taką zjeść Ale, że pada deszcz, nikt mi kaszanki nie zrobi, to pewnie tradycyjnie pójdę do biedrony po makaron i będzie spaghetti dzień jak co dzień Udanego dzionka
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 10:31   #3005
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

mi też się tak niewygodnie ostatnio śpi zauważyłam, że ostatnio często budzę się na prawym boku

ja też mam kilka rzeczy bladoróżowych w rozmiarze 56, bo nawet na mieszkaniu ubiorę, a ciepłe. Reszta różowych i dziewczęcych ubranek (prawie pół worka) schowana głęboko w szafie

a my wczoraj spędziliśmy cały dzień nad wodą. Nieco mnie spiekło słoneczko na udach TŻ mi kupił Bavarię jabłkową bezalkoholową. To nie to samo, co Reds żurawinowy, ale zawsze przyjemność ogólnie weekend był leniwy i szkoda, że się skończył, bo mi się tak w pracy nie chce siedzieć, że masakra wczoraj wzięłam się jeszcze za segregowanie ciuszków i powoli ich pranie a z racji całego dnia na słońcu odpadłam po 22, więc w miarę wcześnie jak na mnie ostatnio
Niemniej jednak, miałam pobudkę o 3:30, bo komuś stała ale nawet mi się chciało

witam w 21 tygodniu i ja
lahahha... tez mam takie pobudki czasem, wczoraj ja chcialam pobaraszkować to nie, mój TŻt usnął

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Mojego męża staram się wciąż przekonać, że ma być przy mnie, bo będzie mi potrzebny, ale kiepsko mi to idzie. Twierdzi, że tego nie wytrzyma. Mówię mu, że jest egoistą, bo w tym momencie zamiast myśleć o mnie to myśli o sobie, ale to też niewiele daje
A ja nie chce mojego TŻ tzn czasem zmieniam zdanie i chce ale chyba jednak nie chce, chyba wolałabym siostrę.. mój TŻ też nie chce więc nie będę go zmuszać nie to nie. <<foch> hhehehe

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 10:37   #3006
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
A ja nie chce mojego TŻ tzn czasem zmieniam zdanie i chce ale chyba jednak nie chce, chyba wolałabym siostrę.. mój TŻ też nie chce więc nie będę go zmuszać nie to nie. <<foch> hhehehe
No właśnie, Ty możesz siostrę swoją wziąć. Masz wybór A ja za bardzo nie mam kogo, a boję się tam zostać sama Mamy nie wezmę, nie będę jej narażać na taki stres, siostry też nie wezmę, męża nie, bo on nie chce, więc zostaje mi chyba tylko siostra męża. Ale z nią też jakoś mocno zaprzyjaźniona nie jestem, więc pewnie i tak zostanę sama

Dominika

Alicja
Stary 2012-08-20, 10:42   #3007
onaella
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35995193]

Dziewczyny, tak się zastanawiam nad tym olewaniem ciąży w UK i sobie pomyślałam - oni nie mają starego społeczeństwa, nie martwią się o emerytury, może stąd olewanie? Bo nawet jak dzieci mało się rodzi, to ogrom emigrantów na nich pracuje Gdyby nie miał kto pracować, od razu traktowanie ciąży byłoby inne.[/QUOTE]

wiesz co o co tutaj chodzi, o to, że dla nich tylko najsilniejsze jednostki powinny przetrwać, jak kobieta traci ciążę we wczesnym okresie to widocznie dziecko było zbyt słabe żeby poradzić sobie. A jak się rodzi chore dziecko to państwo musi mu zapewnić utrzymanie (a pomoc socjalna bardzo dobrze tutaj funkcjonuje).
i to nie są moje słowa ani wymysły, także tak to wygląda

ale nie ma co się rozwodzić, takie życie i będąc tutaj muszę to zaakceptować albo przynajmniej tolerować ale wiadomo, Maluszek najważniejszy i właśnie dlatego od początku chodziłam prywatnie do polskiej kliniki

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 10:44   #3008
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
No właśnie, Ty możesz siostrę swoją wziąć. Masz wybór A ja za bardzo nie mam kogo, a boję się tam zostać sama Mamy nie wezmę, nie będę jej narażać na taki stres, siostry też nie wezmę, męża nie, bo on nie chce, więc zostaje mi chyba tylko siostra męża. Ale z nią też jakoś mocno zaprzyjaźniona nie jestem, więc pewnie i tak zostanę sama
Oj tam nie przejmuj się, ja siostry też nie wezmę raczej (ja widzialam ją jak ona rodzila, akurat szła do toalety i miala juz silne skurcze, to tylko płakałam bo nic nie mogłam zrobić zeby jej ulżyć), jeszcze daleko do tego zresztą.. ale chyba chcę być tam sama z położną, damy rade

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-08-20, 10:51   #3009
Hosenka*
Zakorzenienie

Ja nie chcę nikogo

Instagram

Stary 2012-08-20, 10:52   #3010
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Oj tam nie przejmuj się, ja siostry też nie wezmę raczej (ja widzialam ją jak ona rodzila, akurat szła do toalety i miala juz silne skurcze, to tylko płakałam bo nic nie mogłam zrobić zeby jej ulżyć), jeszcze daleko do tego zresztą.. ale chyba chcę być tam sama z położną, damy rade
Może masz rację, po co jeszcze innych w to wciągać? Jakoś sobie poradzimy same

Właśnie się dowiedziałam z mojego miejskiego forum, że w jedynym szpitalu w moim mieście prawdopodobnie nie ma możliwości uzyskania znieczulenia ani odpłatnie ani w ramach nfz

Dominika

Alicja
Stary 2012-08-20, 10:53   #3011
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Ładnie juz widać ze to ciązowy

Dziewczyny bedziecie kupowac tego typu koszule do szpitala
http://moda.allegro.pl/nowy-model-mi...548909599.html
jakos dziwi mnie że na allegro króluja własnie takie z wzorkami dla nastolatki ale wsumie są jedne z tańszyc a chyba nie warto inwestować w kilka par droższych
ja taką kupiłam, tylko miałam z bociankiem niosącym dzidzię wygodne są zwłaszcza przy karmieniu teraz też myślę jeszcze jedną dokupić.
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 10:55   #3012
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
cześć

ja nareszcie zakończyłam tydzień pracy i jutro jeden dzień wolnego. Ehh.. pomału mi się robi ciężko codziennie po 9,5 godziny stać w pracy, a wytrzymać muszę do końca grudnia, do macierzyńskiego. Oj ciężko będzie w 7 i 8 miesiącu, a o 9 już nie wspomnę. No ale co zrobić, życie

aaaaaaa i zapomniałam - witam w 5 miesiącu

za 5 miesiąc i współczuje, że musisz tak ciężko pracować
Cytat:
a no niestety ale mogę . Nie ma tutaj czegoś takiego jak L4 płatne, albo idę wcześniej na macierzyński (i co za tym idzie potem krócej będę z Maluszkiem) albo pracuję do końca. Nie stoję tyle, bo po prostu chodzę do kibelka albo szafki i siedzę jak potrzebuję przerwy, ale generalnie na te 9,5 h pracy przysługują mi dwie przerwy po pół godziny, plus moje dodatkowe ''nielegalne'' i daję radę

ale już się przyzwyczaiłam i już tak nie przeżywam. Ale na początku jak mi w pracy powiedzieli, że do 12 tygodnia nie ma dziecka, nic ważnego się wtedy nie dzieje ani u mnie ani u dziecka, a jak poronię to przecież tylko naturalna selekcja to do śmiechu mi nie było.
A jak w późniejszym okresie ciąża jest zagrożona to tez nie dają zwolnienia?

Cytat:
Hej Kobietki ;D
Ale pogoda! hmhmhm właśnie mój TŻ wyszedł do pracy i nie wiem czy pojedzie w delegacje czy na miejscu hmmm......
kurcze cos mnie brzuch pobolewa( ale lekko nie żeby bardzo) od wczoraj, nie ciągle no ale.. ;/ nie wiem co robić brać nospe(wziełam wczoraj jedną tab) czy iśc do lekarza (?)

21 TYDZIEŃ CZAS ZACZĄĆ
Wszędzie słyszę, że takie bóle w ciąży są normalne

za kolejny tydzień

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość
masakra

Witam dziewczyny
Ja też w weekend pokłóciłam się z TŻ, na szczęście szybko mu przyszły do głowy przeprosiny, ale co się na wkurzałam to moje... Ci faceci
Pogoda przeupalna, nie wiem jak ja wytrzymam ten dzień wczoraj poczyniłam pierwsze zakupy ciążowe To się pochwalę
http://allegro.pl/show_item.php?item=2517591193
http://allegro.pl/show_item.php?item=2549091131
Pochwal się jak przyjdą i zdaj relacje jaka jakość

Cytat:
onella a co jak ciąża jest zagrożona? dla mnie to dziwne

wiecie co, mi teściowa opowiedziała,że moja sąsiadka z naprzeciwka była w ciąży w 7 miesiącu coś dzwignęła w pracy, dostała krwotoku i nie uratowali maluszka, pochowała córeczkę ze dwa miesiące temu
kurde tak mi jej strasznie szkoda bo ona taka młodziutka

wiem,że ciąża to nie choroba ale pracodawcy powinni być bardziej wyrozsumiali

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Straszne, jednak trzeba na siebie uważać, ja czasem też gram bohaterkę i dzwigam np. zakupy, ale takie historie uświadamiają, że trzeba być ostrożnym

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Nazeczona daj znać jak przyjdzie

Hej Dziewczynki

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

heh, i ja mam już 5 miesiac
za 5 miesiąc

Cytat:

jeju, jakie zrobiłam pyszne naleśniki na śniadanie- polane gorącymi malinami
oj będzie co zrzucać po ciąży
też chcę

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 11:00   #3013
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cześć dziewczęta
Witam Was w 18 tc. Niestety 5 miesiąc powitał mnie tradycyjnie mdłościami i No i dzisiaj aż 3 razy Też tak macie
Nie wiem czy zdążę Was nadrobić, bo ostatnio brakowało czasu i nazbierało się z 30 stron
Zaraz zbieram się do gina na wizytę, więc dzisiaj też z czasem ciężko. Może jutro nadrobię
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 11:01   #3014
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
wiesz co o co tutaj chodzi, o to, że dla nich tylko najsilniejsze jednostki powinny przetrwać, jak kobieta traci ciążę we wczesnym okresie to widocznie dziecko było zbyt słabe żeby poradzić sobie. A jak się rodzi chore dziecko to państwo musi mu zapewnić utrzymanie (a pomoc socjalna bardzo dobrze tutaj funkcjonuje).
i to nie są moje słowa ani wymysły, także tak to wygląda

ale nie ma co się rozwodzić, takie życie i będąc tutaj muszę to zaakceptować albo przynajmniej tolerować ale wiadomo, Maluszek najważniejszy i właśnie dlatego od początku chodziłam prywatnie do polskiej kliniki
Też prawda

Tylko widzisz, nie zawsze traci się ciążę z powodu wad rozwojowych płodu. Są sytuacje, gdy to organizm kobety nawala czy choćby - jak ja miałam - jest krwiak i jest problem. Czy mięśniaki. Więc nie musi być potem chore dziecko, a UK jednak patrzy bardzo jednostronnie :/

Byłam w Biedrze, kupiłam schabowe i kilka innych rzeczy. Wiecie, genialne są ich podróby lentilków za 3,39 mam całą wielką pakę pysznych cukiereczków To są drażetki MIMI.

A od 30 sierpnia w biedrze będą bodziaki disneyowskie po 9,99zł:

http://www.biedronka.pl/cms/img/u/OF...30/nf/01_b.jpg
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 11:05   #3015
Hosenka*
Zakorzenienie

Z Kubusiem i Trygryskiem jest boski

Instagram

Stary 2012-08-20, 11:05   #3016
badziabadzia
Zakorzenienie

szaja jakie cudne te bodziaki!! żebym tylko nie przegapiła!!

a ja dziś kupiłam w lumpku 5x body po 1zł sztuka pare dni wcześniej kupiłam 2szł po 2 zł więc w końcu zaczynam zbierać ubranka uprałam wszystko, jak wyschnie to się pochwalę
Stary 2012-08-20, 11:07   #3017
Ewik86
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35997718]Też prawda

Tylko widzisz, nie zawsze traci się ciążę z powodu wad rozwojowych płodu. Są sytuacje, gdy to organizm kobety nawala czy choćby - jak ja miałam - jest krwiak i jest problem. Czy mięśniaki. Więc nie musi być potem chore dziecko, a UK jednak patrzy bardzo jednostronnie :/

Byłam w Biedrze, kupiłam schabowe i kilka innych rzeczy. Wiecie, genialne są ich podróby lentilków za 3,39 mam całą wielką pakę pysznych cukiereczków To są drażetki MIMI.

http://www.biedronka.pl/cms/img/u/OF...30/nf/01_b.jpg[/QUOTE]

Z innego wątku się o tym dowiedziałam i zaczaję się na myszke miki (bo chyba też będzie) lub kubusia

Dominika

Alicja
Stary 2012-08-20, 11:10   #3018
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
za 5 miesiąc i współczuje, że musisz tak ciężko pracować

A jak w późniejszym okresie ciąża jest zagrożona to tez nie dają zwolnienia?
dziękuję

tutaj nie ma jako takich zwolnień, możesz iść do domu na chorobowe, ale to jakieś grosze jest płatne, albo zacząć wcześniej macierzyński.

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Cześć dziewczęta
Witam Was w 18 tc. Niestety 5 miesiąc powitał mnie tradycyjnie mdłościami i No i dzisiaj aż 3 razy Też tak macie
Nie wiem czy zdążę Was nadrobić, bo ostatnio brakowało czasu i nazbierało się z 30 stron
Zaraz zbieram się do gina na wizytę, więc dzisiaj też z czasem ciężko. Może jutro nadrobię
masz dzisiaj usg

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35997718]Też prawda

no ale dla nich ciąża, którą się traci równa się z za słabym zarodkiem. Przykre ale prawdziwe. Mam nadzieję, że z czasem to się zmieni.
Tak samo jak porody kleszczowe, które w większości krajów są już zabronione, a w UK nie

ale śliczne te bodziaki

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 11:21   #3019
aska27adopcje
Zadomowienie

Hej dziewczynki po 3 dniowym nie pisaniu, ale sumiennym czytaniu

witam nowa mamusie na watku

Byla u mnie przyjaciolka na 3 dni, no i tylko w wolnych chwilach was czytalam ... Poza tym ksiazka desperacja mnie wciagnela niesamowicie, ale czytam na raty, 100 stron dziennie, zostawiam soie na kilka dni ....

Zaraz wam dziewczynki zrobie zdjecia, bylam dzis w Lidlu, ale za pozno wstalam i juz nie kupilam wszystkiego ale udalo mi sie dorwac 2 pary spodenek sztruksowych na 62 cm, 1 brazowe, 2 fioletowe w kropki, kazde za 19,99 .... Rajstopki za 7,99 za sztuke, rozmiar 62/68, bo nie bylo mniejszych ... oraz 3 zestawy koszulek za 19,99 po 2 koszxulki w paczce ...

Zaraz cykne fotki wam ... Wiecie co tak patrze i kurna jak bedzie chlopak, to bedzie mial duzo dziewczynskich ciuchow, ale doszlam do wniosku, ze trudbno i tak bedzie maly dobre sa jakosciowo i cenowo, wiec grzech by bylo nie brac

Ahas zaczelam dzis 17 tydz i 2 dzien ... czyli jeszcze 5 dni i bede w 5 miesiacu

Edytowane przez aska27adopcje
Czas edycji: 2012-08-20 o 11:26
aska27adopcje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 11:27   #3020
Delicjanka
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35997718]

Jakie piękne te bodziaki, muszę się wybrać i kupić tylko ja nigdy nie widzę ani w lidlu ani w biedrze żadnych ciuszków hmmm....

Poza tym z moim TŻ stwierdziliśmy że na pewno zamówimy z allegro zestaw ubranek dla naszej dzidzi ostatnio oglądaliśmy i były takie ładne achh i mój TŻ powiedział że trzeba będzie zamówić

Aaa i ostatnio nam się spodobało imię Patrycja więc może może ... i Pola jeszcze

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-08-20, 11:27   #3021
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cześć
Dziś mnie jakiś głód dopadł, zjadłam już 3 kanapki, i zupę przed chwilą bo tak mnie ssało. I zupą się zapchałam w końcu.
Grzeje dziś, posiedziałam na balkonie 5 minut i stwierdziłam że dłużej nie dam rady ....
Mój mąż poszedł już do pracy po urlopie, i jakoś tak pusto w domu, a ja siedzę na necie, zamiast za jakąś robotę się wziąć
Poczytałam opisy porodów dziewczyn z innego wątku. Bo ja wciąż rozważam cesarkę ...
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 11:29   #3022
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Cześć
Dziś mnie jakiś głód dopadł, zjadłam już 3 kanapki, i zupę przed chwilą bo tak mnie ssało. I zupą się zapchałam w końcu.
Grzeje dziś, posiedziałam na balkonie 5 minut i stwierdziłam że dłużej nie dam rady ....
Mój mąż poszedł już do pracy po urlopie, i jakoś tak pusto w domu, a ja siedzę na necie, zamiast za jakąś robotę się wziąć
Poczytałam opisy porodów dziewczyn z innego wątku. Bo ja wciąż rozważam cesarkę ...

Mój też po urlopie i teraz siedzę i sobie pisze tu i sprzątam bo mój TŻ to bałaganiarz!!!!!! jeszcze okno muszę umyć bo ptak narobił!!!!!!!!!

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-08-20, 11:30   #3023
e_vel
Wtajemniczenie

Hej
Mała kopie coraz mocniej już w czwartek/piątek wizyta i podglądanie
przez dwa dnie mnie tak bolały nogi w pachwinach, że ciężko mi było chodzić... Mam nadzieję, że to chwilowe...
W sobotę zrobiłam Mężusiowi romantyczną kolację przy świecach i było baaardzo miło

Pisałyście o swoim wyglądzie, powiem Wam, że przy Karince się czułam śliczna i wogóle, a teraz tak jakoś nie bardzo, wydaje mi się że za bardzo tyję i ze mi się biodra poszerzyły strasznie. Wczoraj moja babcia nawet skwitowała, ze będę miała budowę mojej mamy - czyt. szerokie biodra. Normalnie mnie dół złapał Nie jestem taka, zeby się przejmować za bardzo bo po Karince w kilka miesięcy wróciłam do siebie i nawet lepiej wyglądałam, niz przed zajściem w ciążę, ale obawiam się, że faktycznie mogą mi szerokie biodra zostać
Zobaczymy... Ważniejsze jest teraz to, żeby Maja się zdrowa urodziła
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 11:30   #3024
eff8
Zakorzenienie

Dzien dobry witam sie z kawka - inka

ja rano bylam na badaniach i faktycznie jutro juz bede miec wyniki a za tydzien wizyta
pozniej na placu zabaw bylysmy z corcia aaa no i teraz gotuje obiadek - dzis sphagetti bedzie - mniami

i musze sie wziasc za sprzatanie ale to jak juz kawke wypije

a to nie jest tak ze 5 miesiac zaczyna sie od skonczonego 18 tyg a nie 17 tydz i ktorys tam dzien?? Pytam bo ja tak myslalam

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 11:34   #3025
Ewik86
Zakorzenienie

ja dziś balkon umyłam i myślałam, że padnę przez ten upał

Aga też dziś cały czas głodna jestem. Zjadłam śniadanie, nektarynkę, jogurt, a przed chwilą piernika i krówkę O 12 chyba zacznę obiad przygotowywać, bo dłużej nie wytrzymam, a mam dziś rosół i zraziki

Dominika

Alicja
Stary 2012-08-20, 11:40   #3026
badziabadzia
Zakorzenienie

a ja dziś mam w planach placki ziemniaczane miał być barszcz ukraiński, ale została z wczoraj pomidorówka i nie będę drugiej zupy robić
Stary 2012-08-20, 11:43   #3027
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Piękne te bodziaki jako rasowa maniaczka Kubusiowa muszę je dorwać
aż w kajeciku sobie napisałam 30tego, aby nie zapomnieć
Stary 2012-08-20, 11:43   #3028
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
a ja dziś mam w planach placki ziemniaczane miał być barszcz ukraiński, ale została z wczoraj pomidorówka i nie będę drugiej zupy robić
Ech! Wy tu o jedzonku.. to w takim razie ja idę sobie zrobić maseczke oczyszczającą z glinką szarą

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-08-20, 11:45   #3029
aska27adopcje
Zadomowienie

Oki wiec wrzucam foty ciuszkow, dziewczyny jak macie lidla to serio chyba sie warto przejsc, jak cos jeszcze zostalo, bo pani mi powiedziala, ze kolejka sie u nich zbiera w dni, kiedy wchodza rzeczy z katalogu i jak otwieraja to zawsze z 20-30 osob czeka przed sklepem

strasznie rajstopki mi sie duze wydaja na 62/68, ale nie znam sie hihi ....

Na 3 zdjeciu jest ten misiak z lumpa za 10 zl, aha i jeszcze majtochy sobie wzielam, moze sie ktorejsc spodobaja, nie takie drogie za 19,00 2 pary, 1 wzielam szare na teraz 40, a te granatowe chyba przesadzilam, bo to 44, ale jak mi brzuchol urosnie, wclae nie powiedziane ze beda za duze

ceny: sztruksy - 19,99, byly jeszcze rozwe, ale wzielam ciemne,, bo nie znam plci, koszulki 2 szt za 19,99, no i rajstopki po 7,99 ....

Nie wiem czy nie dokupic tych rajek, ale rozmiar to 62/68 i boje sie ze beda duzo za duze, bo w porownaniu z dlugoscia spodenek, to jest jakas masakra
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20120820_113431.jpg (63,8 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20120820_113541.jpg (56,0 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20120820_113715.jpg (45,9 KB, 32 załadowań)

Edytowane przez aska27adopcje
Czas edycji: 2012-08-20 o 11:46
aska27adopcje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 11:46   #3030
hope01
Zakorzenienie

bodziaki z Kubusiem faktycznie fajne te czerwone z Hello Kitty mam w worku na dziewczynkę

ja ostatnio nie mogę się obejść bez kawy. Muszę jedną dziennie z płaskiej łyżeczki puszczalską pół na pół z mlekiem. Mam nadzieje, że dzidzia się nie gniewa

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości