|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III
Cytat:
Mnie na myśl o naleśnikach na słodko/z owocami robi się tak:
|
|
#3002 |
|
Konto usunięte
|
A ja ziemniaki gotuję, na kluski śląskie, do tego jakieśmięcho mężowi dam, węgiel zamówił i wrzuca to niech ma
|
|
|
|
#3003 | |
|
Zakorzenienie
|
Mojego męża staram się wciąż przekonać, że ma być przy mnie, bo będzie mi potrzebny, ale kiepsko mi to idzie. Twierdzi, że tego nie wytrzyma. Mówię mu, że jest egoistą, bo w tym momencie zamiast myśleć o mnie to myśli o sobie, ale to też niewiele daje
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3004 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry, witam się w 18 tygodniu
Wczoraj byliśmy z TŻtem objeżdżać jego rodzinkę z zaproszeniami na ślub, potem na rowerku wodnym u niego nad jeziorkiem, a wieczorem przyjechali jego znajomi z pracy, zrobili grilla. Nie lubię w ciąży grilla, żadnych kiełbas ani karkówek ale skusiłam się na kaszankę. Mmmmm z cebulką, dobrze doprawiona, dalej mi się marzy, żeby jeszcze taką zjeść Ale, że pada deszcz, nikt mi kaszanki nie zrobi, to pewnie tradycyjnie pójdę do biedrony po makaron i będzie spaghetti dzień jak co dzień Udanego dzionka
|
|
|
|
#3005 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mój TŻ też nie chce więc nie będę go zmuszać nie to nie. <<foch> hhehehe
|
|
|
#3006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja za bardzo nie mam kogo, a boję się tam zostać sama Mamy nie wezmę, nie będę jej narażać na taki stres, siostry też nie wezmę, męża nie, bo on nie chce, więc zostaje mi chyba tylko siostra męża. Ale z nią też jakoś mocno zaprzyjaźniona nie jestem, więc pewnie i tak zostanę sama
|
|
|
|
|
#3007 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35995193]
Dziewczyny, tak się zastanawiam nad tym olewaniem ciąży w UK i sobie pomyślałam - oni nie mają starego społeczeństwa, nie martwią się o emerytury, może stąd olewanie? Bo nawet jak dzieci mało się rodzi, to ogrom emigrantów na nich pracuje Gdyby nie miał kto pracować, od razu traktowanie ciąży byłoby inne.[/QUOTE]wiesz co o co tutaj chodzi, o to, że dla nich tylko najsilniejsze jednostki powinny przetrwać, jak kobieta traci ciążę we wczesnym okresie to widocznie dziecko było zbyt słabe żeby poradzić sobie. A jak się rodzi chore dziecko to państwo musi mu zapewnić utrzymanie (a pomoc socjalna bardzo dobrze tutaj funkcjonuje). i to nie są moje słowa ani wymysły, także tak to wygląda ![]() ale nie ma co się rozwodzić, takie życie i będąc tutaj muszę to zaakceptować albo przynajmniej tolerować ale wiadomo, Maluszek najważniejszy i właśnie dlatego od początku chodziłam prywatnie do polskiej kliniki |
|
|
|
#3008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś sobie poradzimy same ![]() Właśnie się dowiedziałam z mojego miejskiego forum, że w jedynym szpitalu w moim mieście prawdopodobnie nie ma możliwości uzyskania znieczulenia ani odpłatnie ani w ramach nfz
|
|
|
|
|
#3011 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wygodne są zwłaszcza przy karmieniu teraz też myślę jeszcze jedną dokupić.
|
|
|
|
|
#3012 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za 5 miesiąc i współczuje, że musisz tak ciężko pracować Cytat:
Cytat:
za kolejny tydzieńCytat:
Cytat:
Cytat:
za 5 miesiącCytat:
też chcę
|
|
#3013 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczęta
![]() Witam Was w 18 tc. Niestety 5 miesiąc powitał mnie tradycyjnie mdłościami i No i dzisiaj aż 3 razy ![]() Nie wiem czy zdążę Was nadrobić, bo ostatnio brakowało czasu i nazbierało się z 30 stron ![]() Zaraz zbieram się do gina na wizytę, więc dzisiaj też z czasem ciężko. Może jutro nadrobię
|
|
|
|
#3014 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tylko widzisz, nie zawsze traci się ciążę z powodu wad rozwojowych płodu. Są sytuacje, gdy to organizm kobety nawala czy choćby - jak ja miałam - jest krwiak i jest problem. Czy mięśniaki. Więc nie musi być potem chore dziecko, a UK jednak patrzy bardzo jednostronnie :/ Byłam w Biedrze, kupiłam schabowe i kilka innych rzeczy. Wiecie, genialne są ich podróby lentilków za 3,39 mam całą wielką pakę pysznych cukiereczków A od 30 sierpnia w biedrze będą bodziaki disneyowskie po 9,99zł: http://www.biedronka.pl/cms/img/u/OF...30/nf/01_b.jpg |
|
|
|
|
#3016 |
|
Zakorzenienie
|
szaja jakie cudne te bodziaki!! żebym tylko nie przegapiła!!
a ja dziś kupiłam w lumpku 5x body po 1zł sztuka uprałam wszystko, jak wyschnie to się pochwalę
|
|
|
|
#3017 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35997718]Też prawda
Tylko widzisz, nie zawsze traci się ciążę z powodu wad rozwojowych płodu. Są sytuacje, gdy to organizm kobety nawala czy choćby - jak ja miałam - jest krwiak i jest problem. Czy mięśniaki. Więc nie musi być potem chore dziecko, a UK jednak patrzy bardzo jednostronnie :/ Byłam w Biedrze, kupiłam schabowe i kilka innych rzeczy. Wiecie, genialne są ich podróby lentilków za 3,39 mam całą wielką pakę pysznych cukiereczków A od 30 sierpnia w biedrze będą bodziaki disneyowskie po 9,99zł: http://www.biedronka.pl/cms/img/u/OF...30/nf/01_b.jpg[/QUOTE] Z innego wątku się o tym dowiedziałam i zaczaję się na myszke miki (bo chyba też będzie) lub kubusia
|
|
|
|
#3018 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tutaj nie ma jako takich zwolnień, możesz iść do domu na chorobowe, ale to jakieś grosze jest płatne, albo zacząć wcześniej macierzyński. Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35997718]Też prawda Tylko widzisz, nie zawsze traci się ciążę z powodu wad rozwojowych płodu. Są sytuacje, gdy to organizm kobety nawala czy choćby - jak ja miałam - jest krwiak i jest problem. Czy mięśniaki. Więc nie musi być potem chore dziecko, a UK jednak patrzy bardzo jednostronnie :/ Byłam w Biedrze, kupiłam schabowe i kilka innych rzeczy. Wiecie, genialne są ich podróby lentilków za 3,39 mam całą wielką pakę pysznych cukiereczków A od 30 sierpnia w biedrze będą bodziaki disneyowskie po 9,99zł: http://www.biedronka.pl/cms/img/u/OF...30/nf/01_b.jpg[/QUOTE] no ale dla nich ciąża, którą się traci równa się z za słabym zarodkiem. Przykre ale prawdziwe. Mam nadzieję, że z czasem to się zmieni. Tak samo jak porody kleszczowe, które w większości krajów są już zabronione, a w UK nie ale śliczne te bodziaki |
||
|
|
|
#3019 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki po 3 dniowym nie pisaniu, ale sumiennym czytaniu
![]() witam nowa mamusie na watku Byla u mnie przyjaciolka na 3 dni, no i tylko w wolnych chwilach was czytalam ... Poza tym ksiazka desperacja mnie wciagnela niesamowicie, ale czytam na raty, 100 stron dziennie, zostawiam soie na kilka dni .... Zaraz wam dziewczynki zrobie zdjecia, bylam dzis w Lidlu, ale za pozno wstalam i juz nie kupilam wszystkiego ale udalo mi sie dorwac 2 pary spodenek sztruksowych na 62 cm, 1 brazowe, 2 fioletowe w kropki, kazde za 19,99 .... Rajstopki za 7,99 za sztuke, rozmiar 62/68, bo nie bylo mniejszych ... oraz 3 zestawy koszulek za 19,99 po 2 koszxulki w paczce ... Zaraz cykne fotki wam ... Wiecie co tak patrze i kurna jak bedzie chlopak, to bedzie mial duzo dziewczynskich ciuchow, ale doszlam do wniosku, ze trudbno i tak bedzie maly ![]() ![]() dobre sa jakosciowo i cenowo, wiec grzech by bylo nie brac Ahas zaczelam dzis 17 tydz i 2 dzien ... czyli jeszcze 5 dni i bede w 5 miesiacu ![]() ![]()
Edytowane przez aska27adopcje Czas edycji: 2012-08-20 o 11:26 |
|
|
|
#3020 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35997718]
Byłam w Biedrze, kupiłam schabowe i kilka innych rzeczy. Wiecie, genialne są ich podróby lentilków za 3,39 mam całą wielką pakę pysznych cukiereczków A od 30 sierpnia w biedrze będą bodziaki disneyowskie po 9,99zł: http://www.biedronka.pl/cms/img/u/OF...30/nf/01_b.jpg[/QUOTE] Jakie piękne te bodziaki, muszę się wybrać i kupić tylko ja nigdy nie widzę ani w lidlu ani w biedrze żadnych ciuszków hmmm.... Poza tym z moim TŻ stwierdziliśmy że na pewno zamówimy z allegro zestaw ubranek dla naszej dzidzi ostatnio oglądaliśmy i były takie ładne achh i mój TŻ powiedział że trzeba będzie zamówić Aaa i ostatnio nam się spodobało imię Patrycja więc może może ... i Pola jeszcze
|
|
#3021 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Dziś mnie jakiś głód dopadł, zjadłam już 3 kanapki, i zupę przed chwilą bo tak mnie ssało. I zupą się zapchałam w końcu. Grzeje dziś, posiedziałam na balkonie 5 minut i stwierdziłam że dłużej nie dam rady .... ![]() Mój mąż poszedł już do pracy po urlopie, i jakoś tak pusto w domu, a ja siedzę na necie, zamiast za jakąś robotę się wziąć Poczytałam opisy porodów dziewczyn z innego wątku. Bo ja wciąż rozważam cesarkę ... |
|
|
|
#3022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój też po urlopie bo mój TŻ to bałaganiarz!!!!!! jeszcze okno muszę umyć bo ptak narobił!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#3023 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Mała kopie coraz mocniej już w czwartek/piątek wizyta i podglądanie przez dwa dnie mnie tak bolały nogi w pachwinach, że ciężko mi było chodzić... Mam nadzieję, że to chwilowe... W sobotę zrobiłam Mężusiowi romantyczną kolację przy świecach i było baaardzo miło ![]() Pisałyście o swoim wyglądzie, powiem Wam, że przy Karince się czułam śliczna i wogóle, a teraz tak jakoś nie bardzo, wydaje mi się że za bardzo tyję i ze mi się biodra poszerzyły strasznie. Wczoraj moja babcia nawet skwitowała, ze będę miała budowę mojej mamy - czyt. szerokie biodra. Normalnie mnie dół złapał Nie jestem taka, zeby się przejmować za bardzo bo po Karince w kilka miesięcy wróciłam do siebie i nawet lepiej wyglądałam, niz przed zajściem w ciążę, ale obawiam się, że faktycznie mogą mi szerokie biodra zostać ![]() Zobaczymy... Ważniejsze jest teraz to, żeby Maja się zdrowa urodziła
|
|
|
|
#3024 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
witam sie z kawka - inka ![]() ja rano bylam na badaniach i faktycznie jutro juz bede miec wyniki a za tydzien wizyta pozniej na placu zabaw bylysmy z corcia aaa no i teraz gotuje obiadek - dzis sphagetti bedzie - mniami ![]() i musze sie wziasc za sprzatanie ale to jak juz kawke wypije a to nie jest tak ze 5 miesiac zaczyna sie od skonczonego 18 tyg a nie 17 tydz i ktorys tam dzien?? Pytam bo ja tak myslalam
|
#3025 |
|
Zakorzenienie
|
ja dziś balkon umyłam i myślałam, że padnę przez ten upał
![]() Aga też dziś cały czas głodna jestem. Zjadłam śniadanie, nektarynkę, jogurt, a przed chwilą piernika i krówkę O 12 chyba zacznę obiad przygotowywać, bo dłużej nie wytrzymam, a mam dziś rosół i zraziki
|
|
|
|
#3026 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dziś mam w planach placki ziemniaczane
|
|
|
|
#3027 |
|
Zadomowienie
|
Piękne te bodziaki jako rasowa maniaczka Kubusiowa muszę je dorwać
![]() aż w kajeciku sobie napisałam 30tego, aby nie zapomnieć
|
#3028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3029 |
|
Zadomowienie
|
Oki wiec wrzucam foty ciuszkow, dziewczyny jak macie lidla to serio chyba sie warto przejsc, jak cos jeszcze zostalo, bo pani mi powiedziala, ze kolejka sie u nich zbiera w dni, kiedy wchodza rzeczy z katalogu i jak otwieraja to zawsze z 20-30 osob czeka przed sklepem
![]() ![]() ![]() ![]() strasznie rajstopki mi sie duze wydaja na 62/68, ale nie znam sie hihi .... Na 3 zdjeciu jest ten misiak z lumpa za 10 zl, aha i jeszcze majtochy sobie wzielam, moze sie ktorejsc spodobaja, nie takie drogie za 19,00 2 pary, 1 wzielam szare na teraz 40, a te granatowe chyba przesadzilam, bo to 44, ale jak mi brzuchol urosnie, wclae nie powiedziane ze beda za duze ![]() ![]() ![]() ceny: sztruksy - 19,99, byly jeszcze rozwe, ale wzielam ciemne,, bo nie znam plci, koszulki 2 szt za 19,99, no i rajstopki po 7,99 .... Nie wiem czy nie dokupic tych rajek, ale rozmiar to 62/68 i boje sie ze beda duzo za duze, bo w porownaniu z dlugoscia spodenek, to jest jakas masakra
Edytowane przez aska27adopcje Czas edycji: 2012-08-20 o 11:46 |
|
|
|
#3030 |
|
Zakorzenienie
|
bodziaki z Kubusiem faktycznie fajne
ja ostatnio nie mogę się obejść bez kawy. Muszę jedną dziennie z płaskiej łyżeczki puszczalską pół na pół z mlekiem. Mam nadzieje, że dzidzia się nie gniewa
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:57.

TŻ mi kupił Bavarię jabłkową bezalkoholową. To nie to samo, co Reds żurawinowy, ale zawsze przyjemność
ogólnie weekend był leniwy i szkoda, że się skończył, bo mi się tak w pracy nie chce siedzieć, że masakra
wczoraj wzięłam się jeszcze za segregowanie ciuszków i powoli ich pranie 
stała 
mój TŻ też nie chce więc nie będę go zmuszać nie to nie. <<foch> hhehehe
Mamy nie wezmę, nie będę jej narażać na taki stres, siostry też nie wezmę, męża nie, bo on nie chce, więc zostaje mi chyba tylko siostra męża. Ale z nią też jakoś mocno zaprzyjaźniona nie jestem, więc pewnie i tak zostanę sama 

za 5 miesiąc i współczuje, że musisz tak ciężko pracować
też chcę

No i dzisiaj aż 3 razy 

ale udalo mi sie dorwac 2 pary spodenek sztruksowych na 62 cm, 1 brazowe, 2 fioletowe w kropki, kazde za 19,99 .... Rajstopki za 7,99 za sztuke, rozmiar 62/68, bo nie bylo mniejszych ... oraz 3 zestawy koszulek za 19,99 po 2 koszxulki w paczce ...