|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III
Cytat:
|
|
|
|
|
#3032 |
|
Zadomowienie
|
Ja sie nie przejmuje, bo to i tak najmniejsze rozmiary ... Tak pomyslalam, ze skoro dorosly facet chodzi w rzowej koszuli to czemu malucha nie ubrac w rozowa bluzeczke haha ... Zreszta i tak mam przeczucie, ze bedzie dziewczyna
|
|
#3033 |
|
Zakorzenienie
|
a ja na razie wszystko co kupiłam jest niebieskie
tylko jedno body ma maleńki nadruk z różową księżniczką (ale całe jest białe) ale dziewczynka w niebieskim też będzie seksi |
|
|
|
#3034 |
|
Zakorzenienie
|
hej !
![]() Ale fajne to bodziaki z biedry mi się hello kitty podoba W ogóle byłam ostatnio w h&m i coś czuję że zbankrutuje ....... eh same rzeczy po 39.,- a takie piękne.Ja dziś mam plener ślubny ze znajomymi, jak zwykle mam stresa do tego jeszcze takie ostre słońce wrrrrrr ![]() dziś mój brzuch wygląda jak mniejszy o dwa rozmiary i w ogóle biore tą no-spe i wydaje mi się że jeszcze bardziej mnie coś pobolewa niż wcześniej jak nie brałam.
|
#3035 |
|
Zadomowienie
|
Badzia ja tez mam duzo niebieskich, tzn blekitnych body ... Kurcze tak siobie mysle, ze dziecko z tych 62 dosc szybko wyrosnie, a wiadomo, ze nie codziennie bedziemy mieli gosci, wiec jak cos po domu bedzie nosilo, te mnie pasujace do plci, a jak juz bedziemy wiedziec, to bedziemy stroic
![]() ![]() ![]() Dzw dzis do gin, mam sie umowic miedzy 2 a 5 wrzesnia na USG ![]() ![]() ![]() Dziewczyny to jak to jest, skoro dzis mam 17 tydz i 2 dzien, to liczylam ze za 5 dni, zaczne rowno 18 tydz co wiaze sie z tym, ze jestem w 5 miesiacu .... A teraz juz nie wiem, czy 5 sie aczyna z koncem 18 tyg, czy z poczatkiem
|
|
#3036 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a macie tak, że Was w nocy w boku kuje? ja jak leżę na prawym to mnie prawy boli, na lewym zazwyczaj jest ok..
|
|
|
|
#3037 |
|
Zadomowienie
|
Mnie kluje coraz czesciej, rano jak wstaje szczegolnie, a jak kichne to juz jet tragedia .... czekam na te ruchy i narazie nic
ale moze przez to ze ja gruba jestem, to nie czuje ich, bo wy takie chude jestescie
|
|
#3038 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja zanim nie znałam płci pokupowałam same różowe ciuszki, no i dziewczynka Cytat:
---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
Etam, to sprawa indywidualna jedna czuje wcześnie druga później ![]() mnie najgorzej wkurzają nogi, co się położę to mnie zaczynają boleć;/ (biore magnez ale średnio pomaga) no i te skurcze hm pobolewanie nie wiem jak to nazwać, ale czytałam że od 20 tygodnia zaczynają się pojawiać te skurcze braxtona kicksa czy jak mu tam, więc może to to hmmm .. ale dzidzia fajnie się rusza ach uwielbiam to, w sobotę i wczoraj była taka leniwa ale w piątek to cały dzień, dzisiaj też już od rana wojuje mała figlarka aaajj a ja połówkowe dopiero 6 września abuuu
|
|
|
#3039 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie się strasznie brzuch naciąga jak się chce do małża pleców przytulic
![]() i tak samo jak się kochamy na łyzeczki propo tych koszul- to jak to jest z rozmiarami? czy jak normalnie nosze M to tak samo zamówic/kupic? czy trzeba odpowiednio większą? Mamuśki, pomóżcie!!! ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- i jeszcze jedno pytanie- swędzą Was cycochy? bo mnie czasami strasznie.... ratuje się wtedy gąbką do kąpieli irobie masaz tą ostrą stroną, ale ulga |
|
|
|
#3040 |
|
Konto usunięte
|
Jak M nosisz to kup L
Aśka, te rajtki to na bank za wielkie w wakacje założysz.
|
|
|
|
#3041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-08-20 o 12:12 |
|
|
|
|
#3042 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki Szaja
nie ma to jak doświadczenie
|
|
|
|
#3043 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35999204]Jak M nosisz to kup L
Aśka, te rajtki to na bank za wielkie w wakacje założysz.[/QUOTE]Szaja to kurna musze narzie szukac mniejszych, to byl najmniejszy rozmiar cholerka ... wrrrr ... w wakacje pewnie takich grubych nie zaloze ... dobrze, ze tylko 3 pary wzielam ... szkoda ze rozpakowalam juz, to bym wymienila na wiekszy rozmiar, bo bylo na nastepna zime ![]() ![]() ![]() Hosenko, to ja dopiero zaczynam 18 tydz za 5 dni, czyli koncem 18 tyg to dopiero za 12 dni wejde w 5 miesiac .... Myslalam, ze szybciej :P
Edytowane przez aska27adopcje Czas edycji: 2012-08-20 o 12:16 |
|
|
|
#3044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3046 |
|
Zakorzenienie
|
Delicjanko a ja połówkowe 19 września.....
A ja takie głupie pytanie... w czym się rodzi ? w takiej koszuli???
|
#3047 |
|
Zakorzenienie
|
Aśka: Nie, 18ty już teraz zaczełaś ... Pisałaś 17 tydzien 2 dni, czyli 17 skończony i teraz jest 2dzień 18-tego tygodnia.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-08-20 o 12:20 |
|
|
|
#3048 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też jeszcze nie czuję ruchów,a pamiętam że termin OM masz taki sam jak ja. I tez na to czekam. Czasami mnie to martwi, ale staram się o tym nie myśleć. Tak jak dziewczyny piszą, to indywidualna sprawa, i każda z nas ma inaczej.
|
|
|
|
#3049 | |
|
Zakorzenienie
|
Aśka tu masz kalkulator, który obliczy Ci w którym tygodniu jesteś
![]() https://mamotoja.pl/kalkulator-tygodnia-ciazy.html ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3050 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale wiecie patrze na asystenta ciazowego i rzeczywiscie tez pokazuje 18 tydzien, mimo, ze jak wol napisane 17 tydz i 2 dni Badzia Ty to jestes mega chudzinka dla mnie
|
|
|
#3051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3052 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze jest napisane. 17 tydzień 2 dzień, to tak jak pisałam wcześniej: skończony 17 tydzień i 2 dzień z następnego tygodnia, czyli 18.
|
#3053 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za wizytę Cytat:
Cytat:
Za 5 dni to chyba zacznie 20, a 19 skończy
|
|
#3054 | ||
|
Raczkowanie
|
Wszystkim bardzo dziękuję za gratulacje
Wreszcie będę miała swoją wymarzoną córcię ![]() Cytat:
Takie "psiapsiółki" też miewałam. Ale szybko złapałam do nich dystans.Co do wózka... ja mam dla dziewczynki granatowy z kremowymi dodatkami i gdzieś tam przewijają się delikatne czerwone wstawki (np. szwy) Stanik do karmienia kupiłam w Carrefourze (czy jakoś tak), bo przecenili z 36,50 zł na... 7 zł!!!! To rzuciłam się na niego odrazu. To jest jakby normalny stanik, tylko z odpinanym przodem żeby sam sutek wystawał. Wygodnie, bo nie trzeba się zupełnie rozbierać. Odnośnie ruchów dziecka... Wczoraj Mała tak mnie walnęła, że aż zabolało, ale zazwyczaj po takich chwilach przychodzą 2-3 dni ciszy. Więc dzisiaj nie oczekuję żadnych ruchów Ożywia się wieczorem i jak zjem coś słodkiego. Czasem nawet w nocy świruje Także się nie przejmuj ![]() Cytat:
Szkoda tylko, że trzeba na kogoś wydrzeć ryj, aby dostać to, co się chce. Ostatecznie lekarz został po godzinach i zrobił nam tak dokładne badanie, że widzieliśmy kręgosłup, móżdżek, żołądek, nerki, pęcherz moczowy i prawie każdy paluszek z osobna. Słuchałam bicia serduszka chyba z 5 minut Oczywiście dumny tata był z nami w gabinecie
|
|
#3055 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3056 |
|
Zakorzenienie
|
Na suwaczek nie patrzyłam tylko na to co pisała, a Asia pisała, że jest w 17t2d, więc tydzień 18. Może coś Aśka masz źle w suwaczku?
|
|
|
|
#3057 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ja nie mam zadnego suwaczka ... Termin ostatniej miesiaczki mam 14 kwietnia, ale z usg, wychodzi, ze dzidzius jest o tydzien mlodszy, bo termin porodu mam na 27 nie 19 stycznia ... takze w asystencie ciazowym, termin miesiaczki wpisalam tydzien pozniej, zeby mi sie zgadzalo z usg ... Teraz nie wiem czy ja zle zrobilam ... Moja gin powiedziala, ze wedlog USG dzidzius jest tydzien mlodszy niz z daty OM i ze z USG jest wynik wiarygodny
|
|
#3058 |
|
Raczkowanie
|
Hej,
miałam poruszyć właśnie kwestię koszul nocnych, ale mnie ubiegłyście szaja ta czarna koszulka którą wstawiłaśja "już" w 14 tygodniu ![]() ale mi narobiłyście smaka na gofry,mmmmm Debrah musimy się nauczyć nie przejmowania głupimi komentarzami, ja ważę 44-45kg i też słyszę wiele komentarzy w stylu "jeju jaka ty chuda jesteś", pamiętam jak w podstawówce nauczycielka przy całej klasie spytała mnie czy coś w ogóle jem, ja jej odpysknęłam, że nie, nic pani od w-fu dziwnie na mnie patrzyła jak mówiłam, że jestem niedysponowana (w 7 kl. podst.).No bo to takie dziwne, że szczupła osoba może mieć okres Co najlepsze, czuje sie naprawde dobrze w swojej skórze, mam po prostu bardzo drobne kości, 160 cm, no i jeszcze dają mi 18 lat, a mam 27 nikt mi nie wierzy, ze mam az tyle najbardziej tylko wkurza mnie słowo chuda/chudzinka, wole szczupła, bo już powiedzieć komus grubasku to wielka obraza, a odwrotnie to nikt nie pomyśli. Strasznie denerwujace w tym kraju jest to,że ludzie żyją życiem innych, obserwują każdy ruch i potem komentuja, byle coś dogryźć. Multum takich ludzi jest cóż zrobić, nie można dać się złamać. Sorry za ten wywód, ale musiałam dać upust
|
|
|
|
#3059 |
|
Zakorzenienie
|
hej kobiety,
mam takie głupie sny, że to się w głowie nie mieści, dzisiaj np. mama mi kazała pracować przy wyjmowaniu wesz z głów wietnamczyków w jakiejś wietnamskiej knajpie za 7zł/h. Oczywiście byłam już w ciąży. Skąd takie durne sny?! A wy jak nie o jedzeniu to o seksie, i co ja biedna mam zrobić, jak nie mogę? ![]() Bokeh ja pewnie będę rodziła w bokserce w hm są super za 19,90 z fajnego materiału i dłuuuugaśne są, więc super.Mnie cycki nie swędzą, ale bolą strasznie - a sutki to normalnie jakby mi ktoś tarką po nich przejechał. Dziewczyny kiedy zaczynają się ruchy dziecka takie regularne bardzo? Bo moje Maleństwo to się rusza kiedy chce, nie ma żadnej reguły wiem, że od któregoś tygodnia trzeba liczyć ruchy dziecka i zapisywać, od kiedy to?
|
#3060 |
|
Zakorzenienie
|
mi na ostatniej wizycie ginka powiedział, że za 3 tygodnie powinnam juz poczuć ruchy dziecka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:43.

ale dziewczynka w niebieskim też będzie seksi
same rzeczy po 39.,- a takie piękne.

No i dzisiaj aż 3 razy 
Ja to chyba jajko zniosę zanim się dowiem jaka płeć dzidziusia jest
wiem, że od któregoś tygodnia trzeba liczyć ruchy dziecka i zapisywać, od kiedy to?