|
|
#1591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
O to to
![]() Postaram się Was dzisiaj nadrobić, buziaki na ten cieplutki dzień |
|
|
|
|
#1592 | ||
|
Zakorzenienie
|
no właśnie dlaczego??
![]() Cytat:
![]() Czy czasem Luna nie ma dzis USG? Cytat:
No i dzien w dzien walcze nadal z pryszczami.. jak nastolatka ![]() Ehhh jak mi sie dzisiaj nie chce isc do pracy buuu
|
|
|
#1593 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ale mi dziś żołądkiem szarpie, wypicie kubka herbaty to był wyczyn... |
|||||
|
|
|
|
#1594 |
|
Zakorzenienie
|
ja nawet nie wiem ile teraz waże, w sobote na wizycie się przekonam i przerażę pewnie;p
Ja jestem w 10t i 6 dniu i nadal mam mdlosci i wymioty ale tylko wieczorem, zaczyna mnie dopadac jeszcze zgaga... Co do ubezpieczenia to moj tż wlasnie wykupił dodatkowe, zeby szarpnac cos po porodzie Na typ2 mówią o wyższości porodu naturalnego nad cesarskim cięciem
|
|
|
|
|
#1595 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a poza tym niezły upał dziś, cieszę się że mam wolne bo bym się zamęczyła ganiając w taki upał po mieście - jakoś strasznie je słabo znoszę i bez tego cały czas mi gorąco
Edytowane przez ObserwujeCie Czas edycji: 2012-08-20 o 10:36 |
|
|
|
|
|
#1596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1597 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
ja jakichś specjalnych wachań nastroju nie mam, może oprócz tego że każdy film mnie wzrusza no i może trochę czesciej sie denerwuje![]() co do wyprawki to ja na szczęście mam większość po Julce, jak będzie chlopiec to ubranka po siostry synku więc pewnie najwiekszym wydatkiem będą pieluchy i kosmetyki i ewentualnie później mleko ![]() a ceny żłobków o których piszecie to masakra u mnie mam nadzieję jak i z Julką moja mama będzie siedziała, sama mówi że oby tylko była zdrowa to wychowaFeira witaj coś jeszcze miałam napisać ale zapomniałam
|
|
|
#1598 |
|
Wtajemniczenie
|
ja większość ciuchów i wanienki, łóżeczka, wózki dostanę od mojej przyjaciółki która dla mnie to wszystko trzymała. Resztę rzeczy pewnie wyprzedaże plus szmateksy - nie lubię wydawać tam kasy gdzie nie muszę. W sensie wolę wydać na podróże, dobre jedzonko - na to mogę wydać grube tysiące niż na ciuchy które można kupić w świetnym stanie i działają, a dziecko może się swobodnie brudzić. Zwłaszcza że nie mam jakiejś napinki na marki. zresztą jak sobie policzę ile wydawaliśmy z tż na imprezy i fajki to przez 9 miesięcy byśmy i tak z tej kasy odłożyli na niezłą wyprawkę - same papierochy to ok 800 zł miesięcznie, imprezy, kolacyjki co najmniej drugie tyle..
) tak to zostanie na późniejsze wydatki, no i zapasiki jak będzie niania bo u nas to się zaczyna od 1500 wzwyż.
|
|
|
|
|
#1599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też zależy kto na co wydaje i jakie ma priorytety, ale żeby sobie spokojnie i swobodnie żyć to chyba mało kogo na 2/2+ stać.... Chyba że ma mieszkanie w spadku i armię babć chętnych do opieki
|
|
|
|
|
|
#1600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się kiedyś 3 dzieci marzyła ale teraz chyba juz zostaniemy przy dwójce chyba że w totka wygram i kredyt spłace bo tak to nawet za bardzo na wychowawczy sobie nie będę mogła pozwolic myślę że max 2 miesiące jeden to wykorzystanie urlopu no i 2 już bezpłatny ale jak to wyjdzie to zobaczymy
|
|
|
#1601 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
!Wczoraj wróciłam z wakacji i zrobiła się pogoda.....super po prostu ![]() ![]() !!! Ale w sumie było fajnie ,do tego pod nosem mieliśmy place zabaw,boiska-kosz,siatka,piłka...,tram poliny,ogniska,i ogromny piękny teren... tak ,że dzieci moje mogły poszaleć a i ja także mogłam wypocząć,do tego morze-ale tam musieliśmy kawałek dojechać.No i rowery do dyspozycji-teren ładny ,gładki więc i ja pozwoliłam sobie pojeżdzić...i tak sobie jeżdziliśmy-ja, tż ,synek (6 lat,prawie 7)i córa(3,5 r.)na bagażniku....aż włozyła nóżkę w szprychy....mówię wam to było straszne.Pojechaliśmy do szpitala-godzina jazdy i trzy godz.czekając na zdięcie-na szczęście okazało się ,że ma tylko stłuczenia...teraz tak ją boli,że nie chcę chodzić-trzeba ją nosić...a stópkę i kostkę ma opuchniętą ,posiniaczoną i w niektórych miejscach krwiaki.....A tak w ogóle to nadrabiając zaległości na forum czuję się jakbym książkę przeczytała..tyle tego....a jakie tematy....czasami straszne!(oglądanie filmów o poronieniach-nawet nie wpadłam na to,że takie coś istnieje....brrrrrr ,szok po prostu !),czasami śmieszne(debaty nad tym czego nie wolno jeść,co nie zdrowe-sery,mleko,itd a potem przejście na temat co kto zjada i wypija w MC -u(tam to na pewno samo zdrowie.... ) )i te wzruszające momenty(dziewczyny przepiękne fotki z usg!).I witam wszystkie nowe Mamuśki!!!! ![]() kla ski:![]() Ja w piątek zaczełam 12 tydz. tak więc powoli czas na genetyczne,jestem ciekawa co tam maluszek robi.... ![]() Wiecie ja już troszkę pozbyłam się tego lęku o to wszystko...oczywiście troszkę obawa jest-nigdy nie ma pewności-ale tak jakoś lepiej mi na sercu, mam podejście pozytywne,nawet nie denerwuje się przed tym genetycznym...maluszek musi być zdrowy .... .Nadal nie mam specjalnych objawów...no brzuszek już nie płaski..ale za to piersi urosły i wiecie co ,mam tak twarde,stojące dwie "piłki",że troszkę to przypomina jakbym je zrobiła .... |
|
|
|
|
#1602 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Trzymajcie dziś kciuki, bo o 15 mam USG i bardzo ale to bardzo bardzo się boję pół nocy nie spałam.. jeju jak się okaże że wszystko dobrze to będę najszczęśliwsza na świecie... !!!Cytat:
Cytat:
Cytat:
za to urodziła się druga mała złośnica i już nie jest tak łatwo, dała sobie na luzz ![]() Wiem że to duża zaleta, bo mam wyprawke do 2 lat conajmniej, a później ewentualnie już tylko dla dziewczynki ![]() Ale są fajne sposoby żeby wyprawka "nie bolała", my mamy skarbonke "super tata" gdzie TŻ z każdej wypłaty wrzuca 100zł i na codzień jakies drobniaki 2 zł 5 zł to fajny sposób żeby później nie zabrakło. Oprócz tego jak ktoś nie jest przesądny to jal najbardziej kupować po troche, bo szczerze później na raz wszystko to tylko z uzbieranych pięniedzy bo inaczej cała wypłata W pepco są tanie ciuszki i często nowy towar, oprócz tego tanio można kupić wyprawki na allegro używane, najczęście erly days czyli ciuchy z Anglii które naprawde wychodza tanio ![]() Niestety pampersów po siostrze nie mogę mieć Cytat:
Witaj Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a czasem ma tylko po południu dziękuje ze pamiętasz |
|||||||
|
|
|
|
#1603 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a co do skarbonki, też podobną założyliśmy, tylko wrzucamy same 5pln i to będzie na wózek...zdzwić się można ile takim sposobem da się uzbierać...już to kiedyś praktykowałam
|
|
|
|
|
|
#1604 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja mam mieszkanie po babci, więc wyboru nie miałam. gdyby nie to musielibyśmy mieszkać z moimi rodzicami i mielibyśmy dla siebie jeden pokój, 10m2, na kredyt nas po prostu nie stać, więc nawet o większym możemy sobie pomarzyć, bo samo kupno, urządzenie to już przerażająco duży wydatek, a jeszcze dziecko w drodze. ___________ zbieram się niedługo do endokrynologa, zmieniam lekarza, zobaczymy czy będzie to dobry wybór i co mi powie o mojej tarczycy. |
||
|
|
|
|
#1605 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny.. w sobotę w nocy wróciłam z nad morza.. całą niedzielę was nadrabiałam..
jestem bardzo zadowolona w wczasów, pogoda była na szczęście super.. ciepło i słonecznie.. ale dobrze już być z powrotem w domu.. ![]() witam wszystkie nowe mamusie.. gratuluję kolejnych tygodni i zdjęć bobasków.. ![]() my już mamy 10t 5d i też mamy dziś wizytę z USG.. 14.40.. więc również proszę o kciuki.. LunaO.. trzymam ![]() zdam relację po wizycie..
|
|
#1606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę że jakbyś mogła to byś nawet nie chciała hehe no chyba że zostały nienaruszone paczki![]() trzymam kciuki za wizyte, napewno będzie dobrze Joanna za ciebie równiez kciukasy
|
|
|
#1607 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli znów będę miała chłopaka, to nowy wózek muszę kupić i kilka body - nawet miesiąc będzie ten sam, a ubranka trzymam sobie. A jeśli laseczka, to ubranka po synku na allegro pchnę i tam też kupię pakiet startowy używek z Anglii i dokupię kilka nowych bodziaków i śpiochów.
Co do pomocy teściów, babć. Moja mama zamieszkała z nami, jak wróciłam do pracy. A ona mieszkała 450 km dalej, więc mieszkała z nami pół roku. Później niania była podczas mojej nieobecności. A teściowa, która mieszka jakieś 200 metrów dalej? Jak byłam w ciąży, zaproponowała, że jak urodzę, może wziąć 2 tygodnie urlopu i mi pomóc. Powiedziałam, że chyba dam radę. A w związku z tym widziałam ją i mój synek, średnio co 2 m-ce. Nic a nic nie pomogła, nie zajęła się. Chociaż jak dla niej, zawsze mogliśmy zostawić jej małego, to że jej w ogóle nie znał, nie stanowiło dla niej problemu - popłacze, popłacze i przestanie.
|
|
#1608 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny doświadczone, a jaki rozmiar tych ubranek kupować dla niemowlaka ? bo nie mam pojęcia a kciuki za wszystkie usg dziś trzymam ![]() A teściowe są the best heh Edytowane przez ObserwujeCie Czas edycji: 2012-08-20 o 13:27 |
||
|
|
|
|
#1609 |
|
Zakorzenienie
|
Joanna i Luna - trzymam kciuski z całej siły!!!!!!
---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Ja te pierwsze kupuję na rozm. 62. Są lekko za duże, ale... będą ok w ciągu 2 tygodni, w ciągu kolejnych 2 będą za małe. Mój syn urodził się 57 cm długi, a mniejszy rozmiar to 56. Więc wole ciut za duże niż ciut za małe.
|
|
#1610 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A ja dzisiaj jednak zostalam w domu, jeden dzien chorobowego - niestety zawroty glowy nie odpuscily, do tego mdlosci, na zewnatrz upal i teraz jeszcze burza - lekarka bez problemu wypisala mi zwolnienie, w dodatku na 3 dni (uparla sie, mimo, ze jej tlumaczylam, ze mam jutro i pojutrze wolne )---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
![]() ojejj, biedna córcia, mam nadzieje, ze szybko sie zaleczy ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
boskie fajny pomysl z taka skarbonka
|
|
|
#1611 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a my mamy skarbonkę z groszówkami ;p hehe Cytat:
Cytat:
ale ja kupie odrazu troche 68 zeby później z maluchem nie latać po sklepach
|
|
|
#1612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko nie są już do kolan a krótsze
|
|
|
#1613 |
|
Zakorzenienie
|
nie chcecie poczekać z tymi zakupami chociaż do 2-giego trymestru?
|
|
|
|
|
#1614 |
|
Zakorzenienie
|
ja pewnie poczekam przynajmniej do półmetka.. choc pewnie jak poznam płeć to kupie kilka drobiazgów i wcześniej (zakupoholizm
a i kupiłam teraz tylko takie skarpetusie ![]() sa takie maleńkie
|
|
#1615 |
|
Zakorzenienie
|
wydaje mi sie ze to na razie luźne pytania i rozmowy o rozmiarach
no chyba że któraś juz kupuje ja i tak kupowac nie mam zamiaru bo ubranek mam calą mase (na szczęście ! ) ![]() Moderna ale słodkie te skarpetki ![]() ja takie malutkie skarpetki, czapeczki będe musiała Julce pozabierać heeh bo wszystko dla lalek mi pozabierała
Ten znalazł swoje miejsce na ziemi, kto znalazł miejsce w sercu drugiego człowieka 05.07.2008 ![]() K W Edytowane przez Malpka Czas edycji: 2012-08-20 o 14:12 |
|
|
|
|
#1616 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czekam do momentu, w którym poznam płeć.
|
|
#1617 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też na razie nic nie kupuje, muszę najpierw pojechać do przyjaciółki odebrać od niej kilka wielkich pudeł i jak to przejrzę to dopiero, a wcześniej niż koło 4-5 miesiąca się do niej nie wybieram, bo nie chcę sobie tym póki co mieszkania zagracać, zwłaszcza że mały remont musimy w miedzy czasie zrobić, żeby wszystko dostosować, pewnie jakoś przed świętami. Ale jak ktoś chce niech kupuje i teraz, nie widzę przeszkód, nie każdy ma jazdy na tym punkcie, a jak coś się wydarzy, można :
1/ oddać przyjaciółce 2/ sprzedać na allegro 3/ zostawić dla następnej udanej próby. Nie widzę problemu. A przesądna to już na pewno nie jestem. A skarpetki sweeet. Muszę Mamie podać te rozmiary, ona jest zakupoholiczką więc pewnie jak tylko skończę I trymestr zacznie mnie zarzucać tonami rzeczy. Edytowane przez ObserwujeCie Czas edycji: 2012-08-20 o 14:19 |
|
|
|
|
#1618 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no skarpetki slodziutkie, kupilam dla wizualizacji swojej ciazy.. jakos lepiej sie czuje spogladajac od czasu do czasu na nie ![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
|
|
|
#1619 |
|
Przyczajenie
|
Przygarniecie jeszcze jedną mamusię?
Miałam się dopiero jutro, po pierwszej wizycie u gina, kiedy już wszystko będzie jasne. No i nie wytrzymałam ![]() To moja trzeci ciążą, z pierwszej mam mojego rezolutnego syneczka , po drugiej ciąży zakończonej rok temu #, w 7tc, uznałam że to nie na moje nerwy i jedno dziecko mi wystarczy. Dodatkowo dwa miesiące temu nawiązaniem przesympatyczną współprace i nareszcie moja praca nabrała rozpędu ... tym bardziej utwierdziłam się w przekonaniu, że nie czas na kolejne dziecko. Ale los bywa przekorny i wie lepiej ... no i proszę, niespodzianka. Na razie jestem na etapie kiedy nie wiem czy mam się cieszyć, czy trwać w przerażeniu, że znów trzeba przegrupować siły i z trudem poukładany porządek ![]() Z dolegliwości - trochę mnie zaczęło mulić, czasem w piersiach czuję przeszywające "świderki". Mam ogromną nadzieję, że na tym koniec dolegliwości, bo cały dostępny limit mdłości, zgag, bólu piersi, rozstępów itd wykorzystałam w pierwszej ciąży - ojjj dał mi młody popalić (tyle że wtedy pracowałam na umowę o pracę, wiec nie było problemu z chorobowym, teraz nie ma tak dobrze)... wiec może tym razem będzie bardziej na wesoło i wersji light
|
|
#1620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie, ze kolejna mamusia sie melduje na watku ![]() Jutro masz pierwsza wizytę? To tak jak ja bede trzymać kciuki ![]() Chyba jeszzce ktors z dziewczyn tez ma termin wizyty na jutro, prawda?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.

minę...hehe
u mnie mam nadzieję jak i z Julką moja mama będzie siedziała, sama mówi że oby tylko była zdrowa to wychowa
05.07.2008 

!),czasami śmieszne(debaty nad tym czego nie wolno jeść,co nie zdrowe-sery,mleko,itd a potem przejście na temat co kto zjada i wypija w MC -u(tam to na pewno samo zdrowie....
kla ski: