Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-20, 08:53   #1591
OtTakaJa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013

Cytat:
Napisane przez 00anulka00 Pokaż wiadomość
nie wywołuj wilka z lasu, jak Cie nie mdli to tylko sie cieszyć
O to to Ja się martwiłam, że mnie nie mdli, a teraz od dwóch dni czuję się jakbym była na mega kacu

Postaram się Was dzisiaj nadrobić, buziaki na ten cieplutki dzień

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-20, 09:16   #1592
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
kurcze, czemu te weekendy tak szybko mijają
no właśnie dlaczego??

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
jako że jestem u rodziców to zważyłam się i waga póki co stoi w miejscu 63 kg! mój cel do końca pierwszego trymestru czyli wg mnie do równo 14 tygodnia nie przytyć więcej niż kilogram! zostało 2 tygodnie

miłego dnia, mam nadzieje że jak wróce to będę miała co czytać

nikt dziś nie ma usg? ;>
U mnie waga na razie tez w miejscu, choc te elektroniczne to mam wrażenie, ze pokazuja blednie: moja waga pokazuje mi dzisiaj 49,1

Czy czasem Luna nie ma dzis USG?

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
O to to Ja się martwiłam, że mnie nie mdli, a teraz od dwóch dni czuję się jakbym była na mega kacu

Postaram się Was dzisiaj nadrobić, buziaki na ten cieplutki dzień
I mnie tez mdli.. jakis czas po jedzeniu nachodza mnie mdlosci i takie bole jakby glodowe.. do tego jeszcze dzisiaj od rana mam zawroty glowy.

No i dzien w dzien walcze nadal z pryszczami.. jak nastolatka

Ehhh jak mi sie dzisiaj nie chce isc do pracy buuu mam kryzys
Stary 2012-08-20, 09:29   #1593
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
ja dodatkowo tez nie, to ubezpiecznie w zakładzie pracy, co kazdy ma
u mnie będzie to fajna sumka
no chyba nie każdy, u mnie jak mnie przyjmowali to babka spytała czy chcę przystąpić do grupowego - z tym że potrącać będą co miesiąc 50 czy 60 zł, nie chciałam

Cytat:
to polecam sie w niedlugim czasie wybrac na zakupy do np. 5-10-15 , h&m c&a itd są fajnie wyprzedaze, ja już chodze i obserwuje. w tamtym roku były nawet ciuszki po 5 zł
a w pepco juz sa bodziaki za 5zł

ja nie mam

a ojciec dziecka też by coś dostał ?
ja nie kupuję nic żeby nie zapeszać - już zapowiedziałam TŻtowi że czeka go nerwowa pielgrzymka po całym mieście jak dziecko będzie na świecie z listą konkretnych produktów - zaraz dostanę baty ale jakoś nie wyobrażam sobie zostać ze stosami tych wszystkich gadżetów gdyby dziecko umarło

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
Ja się zgłaszam mam mieszkanie po babci fakt malutkie bo 38 m ( 2 pok. kuchnia i łazienka ) ale zawsze swoje no i plusem są bardzo niskie opłaty np. czynsz 340 zł - wspólnota mieszkaniowa
Ja dostane ok 1500 zł mój Tż 1400 zł plus becik o ile się załapiemy
Fajnie Wam, my się nie załapiemy

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
gdzieś widziałam, ale to jakiś czas temu i nie zapisywałam tego nigdzie. wystarczy popatrzeć na allegro na jedne z podstawowych rzeczy: łóżeczko, wózek, itp, to już niezłe koszty.

my nie mamy kredytu.

od kilku dni ciągle jest mi niedobrze, jestem głodna a nie ma nic co chciałabym zjeść

w ogóle zastanawiałam się ostatnio jak my się pomieścimy w mieszkaniu z dzieckiem/może kiedyś dziećmi. mamy 2 pokoje, ale w mniejszym po ślubie zrobiliśmy sobie sypialnię i zainwestowaliśmy w porządne łóżko. wypadałoby, żeby ten pokój kiedyś był dla dziecka, ale będzie nam szkoda pozbyć się tego łóżka i wrócić na wersalkę do dużego pokoju, która zresztą nie jest wygodna, jednak łóżko to łóżko. na początek wiadomo, gdzieś wciśniemy łóżeczko do sypialni, ale dalej nie mam pojęcia.
no właśnie nas wszyscy namawiali na mniejsze mieszkanie i mniejszy kredyt, ale zdecydowaliśmy odwrotnie - za to co co miesiąc dostaje bank mielibyśmy niezłą wyprawkę. mieszkanie kupowaliśmy od razu z myślą że jeden pokój będzie dla pasożytka, bo właśnie łóżko to łóżko.... po latach bolącego kręgosłupa wreszcie mogę pospać wygodniej

Cytat:
jako że jestem u rodziców to zważyłam się i waga póki co stoi w miejscu 63 kg! mój cel do końca pierwszego trymestru czyli wg mnie do równo 14 tygodnia nie przytyć więcej niż kilogram! zostało 2 tygodnie
moim planem jest nie przytyć w ogóle - zdrowo się odżywiając powinnam schudnąć i zrównoważyć tym rośnięcie dziecka. Na razie schudłam ze 102 na 99kg. Póki co waga stoi...

Ale mi dziś żołądkiem szarpie, wypicie kubka herbaty to był wyczyn...
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-20, 09:53   #1594
klementyna1
Zakorzenienie

ja nawet nie wiem ile teraz waże, w sobote na wizycie się przekonam i przerażę pewnie;p
Ja jestem w 10t i 6 dniu i nadal mam mdlosci i wymioty ale tylko wieczorem,
zaczyna mnie dopadac jeszcze zgaga...
Co do ubezpieczenia to moj tż wlasnie wykupił dodatkowe, zeby szarpnac cos po porodzie
Na typ2 mówią o wyższości porodu naturalnego nad cesarskim cięciem
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-20, 10:32   #1595
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sunshine833 Pokaż wiadomość
Ja chyba bez większych emocji...ale parę dni temu zdenerwował mnie aparat fot tak, że chciałam nim o ziemie rzucić...o matko dobrze, że tego nie zrobiłam....a to dlatego, że chciałam zdjęcie zrobić a tu baterie rozładowane...a parę dni temu ładowałam...na to wpadł mój luby i aż go brzuch ze śmiechu rozbolał jak zobaczył moja minę...hehe ale poza tym spokój...może dlatego że większość czasu po prostu śpie
Ja też jestem raczej spokojna, poza tym że wczoraj stwierdziłam że mąż mnie nie kocha, chce tort czekoladowy i się poryczałam - całkiem bez powodu i sensu przy czym jak mi minęło to w zasadzie nie wiedziałam o co chodzi i dlaczego tak twierdziłam

a poza tym niezły upał dziś, cieszę się że mam wolne bo bym się zamęczyła ganiając w taki upał po mieście - jakoś strasznie je słabo znoszę i bez tego cały czas mi gorąco

Edytowane przez ObserwujeCie
Czas edycji: 2012-08-20 o 10:36
ObserwujeCie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-20, 11:00   #1596
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
mam cavaliery, ale o tym pisałam już Tobie w innym wątku o ile pamiętasz
2 tygodnie temu byłam w Poznaniu na pokazie frisbee i były tam m.in bordery i owczarki szwajcarskie - bosko bylo.
Pięknie pracujące psy byłam pod wielkim wrażeniem z jakim zaangażowaniem łapały dyski.
Inne rasy, nawet mniejsze były.
heh, cudowny to był weekend (i nawet dzidziol w brzuchu juz tam był )
Zazdroszczę tego pokazu, u nas w okolicy nie ma, a nie mamy na razie za bardzo pieniędzy żeby się gdzieś dalej wybrać na coś takiego. Ja jestem fanką haszczaków, sama mam malamuta

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-20, 11:13   #1597
Malpka
Zakorzenienie

hej
Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Ja też jestem raczej spokojna, poza tym że wczoraj stwierdziłam że mąż mnie nie kocha, chce tort czekoladowy i się poryczałam - całkiem bez powodu i sensu przy czym jak mi minęło to w zasadzie nie wiedziałam o co chodzi i dlaczego tak twierdziłam
no tak juz będzie teraz z nami ja jakichś specjalnych wachań nastroju nie mam, może oprócz tego że każdy film mnie wzrusza no i może trochę czesciej sie denerwuje

co do wyprawki to ja na szczęście mam większość po Julce, jak będzie chlopiec to ubranka po siostry synku więc pewnie najwiekszym wydatkiem będą pieluchy i kosmetyki i ewentualnie później mleko

a ceny żłobków o których piszecie to masakra u mnie mam nadzieję jak i z Julką moja mama będzie siedziała, sama mówi że oby tylko była zdrowa to wychowa Bo nie wyobrażam sobie płacic i za żłobek i przedszkole i za kredyt masakra z tymi wydatkami

Feira witaj powiedz nam coś o sobie

coś jeszcze miałam napisać ale zapomniałam
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-20, 11:28   #1598
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

ja większość ciuchów i wanienki, łóżeczka, wózki dostanę od mojej przyjaciółki która dla mnie to wszystko trzymała. Resztę rzeczy pewnie wyprzedaże plus szmateksy - nie lubię wydawać tam kasy gdzie nie muszę. W sensie wolę wydać na podróże, dobre jedzonko - na to mogę wydać grube tysiące niż na ciuchy które można kupić w świetnym stanie i działają, a dziecko może się swobodnie brudzić. Zwłaszcza że nie mam jakiejś napinki na marki. zresztą jak sobie policzę ile wydawaliśmy z tż na imprezy i fajki to przez 9 miesięcy byśmy i tak z tej kasy odłożyli na niezłą wyprawkę - same papierochy to ok 800 zł miesięcznie, imprezy, kolacyjki co najmniej drugie tyle..) tak to zostanie na późniejsze wydatki, no i zapasiki jak będzie niania bo u nas to się zaczyna od 1500 wzwyż.
Stary 2012-08-20, 11:33   #1599
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hej
no tak juz będzie teraz z nami ja jakichś specjalnych wachań nastroju nie mam, może oprócz tego że każdy film mnie wzrusza no i może trochę czesciej sie denerwuje

co do wyprawki to ja na szczęście mam większość po Julce, jak będzie chlopiec to ubranka po siostry synku więc pewnie najwiekszym wydatkiem będą pieluchy i kosmetyki i ewentualnie później mleko

a ceny żłobków o których piszecie to masakra u mnie mam nadzieję jak i z Julką moja mama będzie siedziała, sama mówi że oby tylko była zdrowa to wychowa Bo nie wyobrażam sobie płacic i za żłobek i przedszkole i za kredyt masakra z tymi wydatkami

Feira witaj powiedz nam coś o sobie

coś jeszcze miałam napisać ale zapomniałam
no ja też se nie wyobrażam kredytu, żłobka i przedszkola. TŻ chciałby dwójkę, ale powiedziałam mu, że to już nie ze mną też zależy kto na co wydaje i jakie ma priorytety, ale żeby sobie spokojnie i swobodnie żyć to chyba mało kogo na 2/2+ stać.... Chyba że ma mieszkanie w spadku i armię babć chętnych do opieki
Stary 2012-08-20, 11:42   #1600
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
no ja też se nie wyobrażam kredytu, żłobka i przedszkola. TŻ chciałby dwójkę, ale powiedziałam mu, że to już nie ze mną też zależy kto na co wydaje i jakie ma priorytety, ale żeby sobie spokojnie i swobodnie żyć to chyba mało kogo na 2/2+ stać.... Chyba że ma mieszkanie w spadku i armię babć chętnych do opieki
ja na szczeście babcie chętną mam, jeszcze mieszkanie w spadku by się przydało no ale za to musze płacić Mi się kiedyś 3 dzieci marzyła ale teraz chyba juz zostaniemy przy dwójce chyba że w totka wygram i kredyt spłace bo tak to nawet za bardzo na wychowawczy sobie nie będę mogła pozwolic myślę że max 2 miesiące jeden to wykorzystanie urlopu no i 2 już bezpłatny ale jak to wyjdzie to zobaczymy
Stary 2012-08-20, 12:22   #1601
nestelle
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny!
Wczoraj wróciłam z wakacji i zrobiła się pogoda.....super po prostu !!! Ale w sumie było fajnie ,do tego pod nosem mieliśmy place zabaw,boiska-kosz,siatka,piłka...,tram poliny,ogniska,i ogromny piękny teren... tak ,że dzieci moje mogły poszaleć a i ja także mogłam wypocząć,do tego morze-ale tam musieliśmy kawałek dojechać.No i rowery do dyspozycji-teren ładny ,gładki więc i ja pozwoliłam sobie pojeżdzić...i tak sobie jeżdziliśmy-ja, tż ,synek (6 lat,prawie 7)i córa(3,5 r.)na bagażniku....aż włozyła nóżkę w szprychy....mówię wam to było straszne.Pojechaliśmy do szpitala-godzina jazdy i trzy godz.czekając na zdięcie-na szczęście okazało się ,że ma tylko stłuczenia...teraz tak ją boli,że nie chcę chodzić-trzeba ją nosić...a stópkę i kostkę ma opuchniętą ,posiniaczoną i w niektórych miejscach krwiaki.....

A tak w ogóle to nadrabiając zaległości na forum czuję się jakbym książkę przeczytała..tyle tego....a jakie tematy....czasami straszne!(oglądanie filmów o poronieniach-nawet nie wpadłam na to,że takie coś istnieje....brrrrrr ,szok po prostu!),czasami śmieszne(debaty nad tym czego nie wolno jeść,co nie zdrowe-sery,mleko,itd a potem przejście na temat co kto zjada i wypija w MC -u(tam to na pewno samo zdrowie....) )i te wzruszające momenty(dziewczyny przepiękne fotki z usg!).
I witam wszystkie nowe Mamuśki!!!!kla ski:
Ja w piątek zaczełam 12 tydz. tak więc powoli czas na genetyczne,jestem ciekawa co tam maluszek robi....
Wiecie ja już troszkę pozbyłam się tego lęku o to wszystko...oczywiście troszkę obawa jest-nigdy nie ma pewności-ale tak jakoś lepiej mi na sercu, mam podejście pozytywne,nawet nie denerwuje się przed tym genetycznym...maluszek musi być zdrowy .....Nadal nie mam specjalnych objawów...no brzuszek już nie płaski..ale za to piersi urosły i wiecie co ,mam tak twarde,stojące dwie "piłki",że troszkę to przypomina jakbym je zrobiła ....
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-20, 12:32   #1602
Luna0
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
Trzymajcie dziś kciuki, bo o 15 mam USG i bardzo ale to bardzo bardzo się boję pół nocy nie spałam.. jeju jak się okaże że wszystko dobrze to będę najszczęśliwsza na świecie... !!!

Cytat:
Napisane przez Sunshine833 Pokaż wiadomość
NO więc od początku ciąży walczy z dość dużymi zaparciami....jelita jakby przestały pracować mimo, że dostarczam błonnika ile wlezie....no ale Ginka powiedziała, że to normalne i żeby starać się nie przeć tylko poczekać....a najlepiej to kupić czopki glicerynowe i sobie w takich przypadkach zapodać...no i muszę powiedzieć, że skutecznie pomaga Tak więc polecam jeżeli również któraś ma taką przypadłość jak ja
ojej ja tez walcze... ale najważniejsze to nie przeć

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
A ja się pochwalę, że od jutra zaczynam 14 tydzień a co za tym idzie - II trymestr!!!
Liwka gratulacje!! no to w końcu możesz troche odetchnąć jeju moje marzenie II trymestr...

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
To masz praktycznie całą wyprawkę super. Ja niestety muszę wszystko kupić u mnie w rodzinie nie ma w ogóle małych dzieci u TŻ są ale to kuzynki dzieci także dalsza troszkę więc na nic nie liczę.

A co do podejścia Twojej siostry to faktycznie jeżeli chcę aby taka zasada funkcjonwała to niestety ona też nie powinna w tygodniu jeść a przynajmniej nie przy dzieciach. No i oczywiście nie mogą tak sobie leżeć na widoku bo tak jak mówisz dorosły nie wytrzyma a co dopiero dziecko.
No moja siostra pierwsze dziecko to jak żołnierza za to urodziła się druga mała złośnica i już nie jest tak łatwo, dała sobie na luzz

Wiem że to duża zaleta, bo mam wyprawke do 2 lat conajmniej, a później ewentualnie już tylko dla dziewczynki
Ale są fajne sposoby żeby wyprawka "nie bolała", my mamy skarbonke "super tata" gdzie TŻ z każdej wypłaty wrzuca 100zł i na codzień jakies drobniaki 2 zł 5 zł to fajny sposób żeby później nie zabrakło. Oprócz tego jak ktoś nie jest przesądny to jal najbardziej kupować po troche, bo szczerze później na raz wszystko to tylko z uzbieranych pięniedzy bo inaczej cała wypłata
W pepco są tanie ciuszki i często nowy towar, oprócz tego tanio można kupić wyprawki na allegro używane, najczęście erly days czyli ciuchy z Anglii które naprawde wychodza tanio
Niestety pampersów po siostrze nie mogę mieć

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Strasznie korci mnie rower. Mąż codziennie jeździ sobie (jak sam określa) popedałować a ja zostaję sama w domciu... Jak we wtorek na wizycie okaże się wszystko w porządku to skuszę się na pedałkowanie razem z nim. Strasznie męczy mnie psychicznie do odpoczywanie
Rower w I trymestrze naprawdę warto odpuścić...

Cytat:
Napisane przez feira Pokaż wiadomość
Witam przyszłe mamuśki...
Witaj

Cytat:
u mnie nie ma żłobka państwowego, jest tylko prywatny, koszt ok 1500zł. Na pewno mnie nie stać na tyle, bo nawet tyle nie zarabiam
Nianie u nas na pewno inaczej, bo to zalezy od miasta/miasteczka/wsi.
Na razie nie mysle o tym za bardzo, cos sie wymysli siłą rzeczy
ja też, tym bardziej ze mam 2 psy i jesli ktos będzie do nas przychodził, to chociaż podstawy psiego zachowania musi znać, żeby wiedzieć co pies "mówi"
1500 zl to większość z nas nawet nie zarabia... więc taniej siedziec w domu. Ja też uwiebiam psy, jakie masz rasy? Kiedyś zagłębiałam się w temat psiej psychiki ale przez studia miałam mało czasu i troche to zaniedbałam

Cytat:
czemu baty? piszesz rozsądnie my chcemy tylko 1 dziecko, ale nie mamy po kim dostać, wiec częśc rzeczy bede starała sie upolować używane a np łóżeczko widzialam takie co sie ostatecznie robi z niego kanapa do spania i to na długo posłuży
Nie ma co się spinać, przecież nie wszystko musi być najnowsze i najpiękniejsze. Są rzeczy piękne a tanie lub używane a zadbane

Cytat:
A czy któraś nie ma kredytu? NIech się szczęściara zgłosi.... Takie czasy.... Musimy dać radę, teraz już nie mamy wyjścia
hahaha ja nie mam, ale i nie mam swojego mieszkania, więc będę szczęśliwa jak wogole kredyt dostanę

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
n
Czy czasem Luna nie ma dzis USG?
a czasem ma tylko po południu dziękuje ze pamiętasz

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-20, 12:53   #1603
Sunshine833
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Trzymajcie dziś kciuki, bo o 15 mam USG i bardzo ale to bardzo bardzo się boję pół nocy nie spałam.. jeju jak się okaże że wszystko dobrze to będę najszczęśliwsza na świecie... !!!

Ale są fajne sposoby żeby wyprawka "nie bolała", my mamy skarbonke "super tata" gdzie TŻ z każdej wypłaty wrzuca 100zł i na codzień jakies drobniaki 2 zł 5 zł to fajny sposób żeby później nie zabrakło. Oprócz tego jak ktoś nie jest przesądny to jal najbardziej kupować po troche, bo szczerze później na raz wszystko to tylko z uzbieranych pięniedzy bo inaczej cała wypłata
Hello, na pewno będzie wszystko ok, bo przecież nie ma innej opcji!! a co do skarbonki, też podobną założyliśmy, tylko wrzucamy same 5pln i to będzie na wózek...zdzwić się można ile takim sposobem da się uzbierać...już to kiedyś praktykowałam
Sunshine833 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-20, 13:07   #1604
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiem, że zaraz mnie ochrzanicie, że to jest nasze dziecko i nasz obowiązek a nie naszych rodziców ale na prawdę liczyłam na to, że mama Tż będzie chciała nam pomóc tym bardziej, że kiedyś mówiła, że nie pozwoli nam dać dziecka do żłobka
owszem, nasze dziecko i nasz obowiązek, ale jak pisałam wcześniej, moi rodzice nie byli sami z dziećmi, mogli liczyć przynajmniej na jedną babcię, ja też na to liczę. mojego męża też babcia "wychowywała" jak rodzice w pracy byli. mieszkała z nimi i zajmowała się nim ładnych parę lat. nie sądzę, żeby teraz nasi rodzice nagle stwierdzili, że nasze dziecko to nasz problem i zapomnieli, że sami mieli bardzo dużą pomoc ze strony swoich rodziców. co prawda teściowa pracuje, ale myślę, że nie jedno popołudnie chętnie spędzi z naszym dzieckiem jeśli ja wrócę do pracy, czyli na popołudnia/wieczory.

Cytat:
no chyba nie każdy, u mnie jak mnie przyjmowali to babka spytała czy chcę przystąpić do grupowego - z tym że potrącać będą co miesiąc 50 czy 60 zł, nie chciałam

no właśnie nas wszyscy namawiali na mniejsze mieszkanie i mniejszy kredyt, ale zdecydowaliśmy odwrotnie - za to co co miesiąc dostaje bank mielibyśmy niezłą wyprawkę. mieszkanie kupowaliśmy od razu z myślą że jeden pokój będzie dla pasożytka, bo właśnie łóżko to łóżko.... po latach bolącego kręgosłupa wreszcie mogę pospać wygodniej
ja mam grupowe w pracy. ale nie wiem nawet co mi się należy po urodzeniu dziecka. nie chcę w pracy rozgadywać o ciąży, więc nie zapytam o to póki co.

ja mam mieszkanie po babci, więc wyboru nie miałam. gdyby nie to musielibyśmy mieszkać z moimi rodzicami i mielibyśmy dla siebie jeden pokój, 10m2, na kredyt nas po prostu nie stać, więc nawet o większym możemy sobie pomarzyć, bo samo kupno, urządzenie to już przerażająco duży wydatek, a jeszcze dziecko w drodze.

zbieram się niedługo do endokrynologa, zmieniam lekarza, zobaczymy czy będzie to dobry wybór i co mi powie o mojej tarczycy.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-20, 13:13   #1605
joanna200
Rozeznanie

Cześć dziewczyny.. w sobotę w nocy wróciłam z nad morza.. całą niedzielę was nadrabiałam..
jestem bardzo zadowolona w wczasów, pogoda była na szczęście super.. ciepło i słonecznie.. ale dobrze już być z powrotem w domu..

witam wszystkie nowe mamusie.. gratuluję kolejnych tygodni i zdjęć bobasków..
my już mamy 10t 5d i też mamy dziś wizytę z USG.. 14.40.. więc również proszę o kciuki..
LunaO.. trzymam

zdam relację po wizycie..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-20, 13:16   #1606
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
Wczoraj wróciłam z wakacji i zrobiła się pogoda.....super po prostu !!! Ale w sumie było fajnie ,do tego pod nosem mieliśmy place zabaw,boiska-kosz,siatka,piłka...,tram poliny,ogniska,i ogromny piękny teren... tak ,że dzieci moje mogły poszaleć a i ja także mogłam wypocząć,do tego morze-ale tam musieliśmy kawałek dojechać.No i rowery do dyspozycji-teren ładny ,gładki więc i ja pozwoliłam sobie pojeżdzić...i tak sobie jeżdziliśmy-ja, tż ,synek (6 lat,prawie 7)i córa(3,5 r.)na bagażniku....aż włozyła nóżkę w szprychy....mówię wam to było straszne.Pojechaliśmy do szpitala-godzina jazdy i trzy godz.czekając na zdięcie-na szczęście okazało się ,że ma tylko stłuczenia...teraz tak ją boli,że nie chcę chodzić-trzeba ją nosić...a stópkę i kostkę ma opuchniętą ,posiniaczoną i w niektórych miejscach krwiaki.....

A tak w ogóle to nadrabiając zaległości na forum czuję się jakbym książkę przeczytała..tyle tego....a jakie tematy....czasami straszne!(oglądanie filmów o poronieniach-nawet nie wpadłam na to,że takie coś istnieje....brrrrrr ,szok po prostu!),czasami śmieszne(debaty nad tym czego nie wolno jeść,co nie zdrowe-sery,mleko,itd a potem przejście na temat co kto zjada i wypija w MC -u(tam to na pewno samo zdrowie....) )i te wzruszające momenty(dziewczyny przepiękne fotki z usg!).
Ja w piątek zaczełam 12 tydz. tak więc powoli czas na genetyczne,jestem ciekawa co tam maluszek robi....
Wiecie ja już troszkę pozbyłam się tego lęku o to wszystko...oczywiście troszkę obawa jest-nigdy nie ma pewności-ale tak jakoś lepiej mi na sercu, mam podejście pozytywne,nawet nie denerwuje się przed tym genetycznym...maluszek musi być zdrowy .....Nadal nie mam specjalnych objawów...no brzuszek już nie płaski..ale za to piersi urosły i wiecie co ,mam tak twarde,stojące dwie "piłki",że troszkę to przypomina jakbym je zrobiła ....
witaj po wakacjach biedna córcia, dobrze że z noga to tylko stłuczenie

Cytat:

Niestety pampersów po siostrze nie mogę mieć
myślę że jakbyś mogła to byś nawet nie chciała hehe no chyba że zostały nienaruszone paczki
trzymam kciuki za wizyte, napewno będzie dobrze

Joanna za ciebie równiez kciukasy
Stary 2012-08-20, 13:20   #1607
megi-megi
Zakorzenienie

Jeśli znów będę miała chłopaka, to nowy wózek muszę kupić i kilka body - nawet miesiąc będzie ten sam, a ubranka trzymam sobie. A jeśli laseczka, to ubranka po synku na allegro pchnę i tam też kupię pakiet startowy używek z Anglii i dokupię kilka nowych bodziaków i śpiochów.

Co do pomocy teściów, babć.

Moja mama zamieszkała z nami, jak wróciłam do pracy. A ona mieszkała 450 km dalej, więc mieszkała z nami pół roku. Później niania była podczas mojej nieobecności.

A teściowa, która mieszka jakieś 200 metrów dalej?
Jak byłam w ciąży, zaproponowała, że jak urodzę, może wziąć 2 tygodnie urlopu i mi pomóc. Powiedziałam, że chyba dam radę. A w związku z tym widziałam ją i mój synek, średnio co 2 m-ce. Nic a nic nie pomogła, nie zajęła się. Chociaż jak dla niej, zawsze mogliśmy zostawić jej małego, to że jej w ogóle nie znał, nie stanowiło dla niej problemu - popłacze, popłacze i przestanie.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-20, 13:26   #1608
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
No fakt od dramatu tu po komedie ale przynajmniej nudno nie jest

Cytat:
Cześć dziewczyny

ojej ja tez walcze... ale najważniejsze to nie przeć
A o co chodzi z tym żeby nie przeć ?

Dziewczyny doświadczone, a jaki rozmiar tych ubranek kupować dla niemowlaka ? bo nie mam pojęcia a kciuki za wszystkie usg dziś trzymam

A teściowe są the best heh

Czas edycji: 2012-08-20 o 13:27
Stary 2012-08-20, 13:30   #1609
megi-megi
Zakorzenienie

Joanna i Luna - trzymam kciuski z całej siły!!!!!!

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Ja te pierwsze kupuję na rozm. 62. Są lekko za duże, ale... będą ok w ciągu 2 tygodni, w ciągu kolejnych 2 będą za małe.
Mój syn urodził się 57 cm długi, a mniejszy rozmiar to 56. Więc wole ciut za duże niż ciut za małe.
Stary 2012-08-20, 13:36   #1610
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
czasami śmieszne(debaty nad tym czego nie wolno jeść,co nie zdrowe-sery,mleko,itd a potem przejście na temat co kto zjada i wypija w MC -u(tam to na pewno samo zdrowie....) )i

Cytat:
Cześć dziewczyny

a czasem ma tylko po południu dziękuje ze pamiętasz
Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
my już mamy 10t 5d i też mamy dziś wizytę z USG.. 14.40.. więc również proszę o kciuki..
zdam relację po wizycie..
No to kochane, kciuki zacisniete

A ja dzisiaj jednak zostalam w domu, jeden dzien chorobowego - niestety zawroty glowy nie odpuscily, do tego mdlosci, na zewnatrz upal i teraz jeszcze burza - lekarka bez problemu wypisala mi zwolnienie, w dodatku na 3 dni (uparla sie, mimo, ze jej tlumaczylam, ze mam jutro i pojutrze wolne )

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
Cześć Dziewczyny!
tak jest zawsze, ze ładna pogoda jest tam gdzie nie trzeba

ojejj, biedna córcia, mam nadzieje, ze szybko sie zaleczy

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
heheh super tata boskie
fajny pomysl z taka skarbonka
Stary 2012-08-20, 13:43   #1611
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny

Ale są fajne sposoby żeby wyprawka "nie bolała", my mamy skarbonke "super tata" gdzie TŻ z każdej wypłaty wrzuca 100zł i na codzień jakies drobniaki 2 zł 5 zł to fajny sposób żeby później nie zabrakło.
trzymamy kciuki za wizyte! daj odrazu znac!

a my mamy skarbonkę z groszówkami ;p hehe
Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
trzymamy kciuki i czekamy na realcje
Cytat:
Dziewczyny doświadczone, a jaki rozmiar tych ubranek kupować dla niemowlaka ? bo nie mam pojęcia a kciuki za wszystkie usg dziś trzymam
62
ale ja kupie odrazu troche 68 zeby później z maluchem nie latać po sklepach

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-20, 13:58   #1612
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
--

Ja te pierwsze kupuję na rozm. 62. Są lekko za duże, ale... będą ok w ciągu 2 tygodni, w ciągu kolejnych 2 będą za małe.
Mój syn urodził się 57 cm długi, a mniejszy rozmiar to 56. Więc wole ciut za duże niż ciut za małe.
mi tez sie wydaje ze mniejszych nie ma co kupować chyba ze dosłownie kilka na 56 ale właśnie może sie okazać ze są już za małe chociaż u mnie Julka jak była malutka dostała spodenki krótkie na 68 lub 74 i powiem wam ze taki fajny mają krój ze jescze i to lato mając 3 lata w nich przebiegała tylko nie są już do kolan a krótsze
Stary 2012-08-20, 14:01   #1613
scarlett26
Zakorzenienie

nie chcecie poczekać z tymi zakupami chociaż do 2-giego trymestru?
Stary 2012-08-20, 14:10   #1614
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
ja pewnie poczekam przynajmniej do półmetka.. choc pewnie jak poznam płeć to kupie kilka drobiazgów i wcześniej (zakupoholizm )

a i kupiłam teraz tylko takie skarpetusie
sa takie maleńkie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0789.jpg (42,4 KB, 16 załadowań)
Stary 2012-08-20, 14:11   #1615
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
wydaje mi sie ze to na razie luźne pytania i rozmowy o rozmiarach no chyba że któraś juz kupuje
ja i tak kupowac nie mam zamiaru bo ubranek mam calą mase (na szczęście ! )

Moderna ale słodkie te skarpetki

ja takie malutkie skarpetki, czapeczki będe musiała Julce pozabierać heeh bo wszystko dla lalek mi pozabierała

Edytowane przez Malpka
Czas edycji: 2012-08-20 o 14:12
Stary 2012-08-20, 14:11   #1616
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja czekam do momentu, w którym poznam płeć.
Stary 2012-08-20, 14:17   #1617
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

ja też na razie nic nie kupuje, muszę najpierw pojechać do przyjaciółki odebrać od niej kilka wielkich pudeł i jak to przejrzę to dopiero, a wcześniej niż koło 4-5 miesiąca się do niej nie wybieram, bo nie chcę sobie tym póki co mieszkania zagracać, zwłaszcza że mały remont musimy w miedzy czasie zrobić, żeby wszystko dostosować, pewnie jakoś przed świętami. Ale jak ktoś chce niech kupuje i teraz, nie widzę przeszkód, nie każdy ma jazdy na tym punkcie, a jak coś się wydarzy, można :

1/ oddać przyjaciółce
2/ sprzedać na allegro
3/ zostawić dla następnej udanej próby.

Nie widzę problemu. A przesądna to już na pewno nie jestem.

A skarpetki sweeet. Muszę Mamie podać te rozmiary, ona jest zakupoholiczką więc pewnie jak tylko skończę I trymestr zacznie mnie zarzucać tonami rzeczy.

Czas edycji: 2012-08-20 o 14:19
Stary 2012-08-20, 14:28   #1618
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
wydaje mi sie ze to na razie luźne pytania i rozmowy o rozmiarach no chyba że któraś juz kupuje
ja i tak kupowac nie mam zamiaru bo ubranek mam calą mase (na szczęście ! )

Moderna ale słodkie te skarpetki

ja takie malutkie skarpetki, czapeczki będe musiała Julce pozabierać heeh bo wszystko dla lalek mi pozabierała
hhehe tylko, zeby lalki sie nie obrazily

no skarpetki slodziutkie, kupilam dla wizualizacji swojej ciazy.. jakos lepiej sie czuje spogladajac od czasu do czasu na nie

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
Muszę Mamie podać te rozmiary, ona jest zakupoholiczką więc pewnie jak tylko skończę I trymestr zacznie mnie zarzucać tonami rzeczy.
haha.. tez chce taka mamę
Stary 2012-08-20, 14:40   #1619
Vereado
Przyczajenie

Przygarniecie jeszcze jedną mamusię?

Miałam się dopiero jutro, po pierwszej wizycie u gina, kiedy już wszystko będzie jasne.
No i nie wytrzymałam
To moja trzeci ciążą, z pierwszej mam mojego rezolutnego syneczka ,
po drugiej ciąży zakończonej rok temu #, w 7tc, uznałam że to nie na moje nerwy i jedno dziecko mi wystarczy.
Dodatkowo dwa miesiące temu nawiązaniem przesympatyczną współprace i nareszcie moja praca nabrała rozpędu ... tym bardziej utwierdziłam się w przekonaniu, że nie czas na kolejne dziecko. Ale los bywa przekorny i wie lepiej ... no i proszę, niespodzianka.
Na razie jestem na etapie kiedy nie wiem czy mam się cieszyć, czy trwać w przerażeniu, że znów trzeba przegrupować siły i z trudem poukładany porządek

Z dolegliwości - trochę mnie zaczęło mulić, czasem w piersiach czuję przeszywające "świderki". Mam ogromną nadzieję, że na tym koniec dolegliwości, bo cały dostępny limit mdłości, zgag, bólu piersi, rozstępów itd wykorzystałam w pierwszej ciąży - ojjj dał mi młody popalić (tyle że wtedy pracowałam na umowę o pracę, wiec nie było problemu z chorobowym, teraz nie ma tak dobrze)... wiec może tym razem będzie bardziej na wesoło i wersji light
Vereado jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-20, 14:47   #1620
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vereado Pokaż wiadomość
Przygarniecie jeszcze jedną mamusię?

Miałam się dopiero jutro, po pierwszej wizycie u gina, kiedy już wszystko będzie jasne.
No i nie wytrzymałam
To moja trzeci ciążą, z pierwszej mam mojego rezolutnego syneczka ,
po drugiej ciąży zakończonej rok temu #, w 7tc, uznałam że to nie na moje nerwy i jedno dziecko mi wystarczy.
Dodatkowo dwa miesiące temu nawiązaniem przesympatyczną współprace i nareszcie moja praca nabrała rozpędu ... tym bardziej utwierdziłam się w przekonaniu, że nie czas na kolejne dziecko. Ale los bywa przekorny i wie lepiej ... no i proszę, niespodzianka.
Na razie jestem na etapie kiedy nie wiem czy mam się cieszyć, czy trwać w przerażeniu, że znów trzeba przegrupować siły i z trudem poukładany porządek

Z dolegliwości - trochę mnie zaczęło mulić, czasem w piersiach czuję przeszywające "świderki". Mam ogromną nadzieję, że na tym koniec dolegliwości, bo cały dostępny limit mdłości, zgag, bólu piersi, rozstępów itd wykorzystałam w pierwszej ciąży - ojjj dał mi młody popalić (tyle że wtedy pracowałam na umowę o pracę, wiec nie było problemu z chorobowym, teraz nie ma tak dobrze)... wiec może tym razem będzie bardziej na wesoło i wersji light
Witaj
Fajnie, ze kolejna mamusia sie melduje na watku

Jutro masz pierwsza wizytę?
To tak jak ja bede trzymać kciuki

Chyba jeszzce ktors z dziewczyn tez ma termin wizyty na jutro, prawda?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości