|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III
Cytat:
|
|
|
|
|
#3122 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bynajmniej dla mnie był.... głęboki miałam na 4, spacerówkę 3 kołową.. i niestety niebo a ziemia ![]() dlatego teraz only 4 kółka! |
|
|
|
|
#3123 |
|
Zakorzenienie
|
mój Tż się uparł na 3 koła
|
|
|
|
#3124 |
|
Zakorzenienie
|
Taaaa hehe, zaopomnialam wam powiedziec, ze jestem facetem i jestem w ciazy
![]() Nie ma szans na zadna forme seksu, zadna. W 5tym tyg ostatni raz uprawialismy seks to skonczylo sie plamieniem, po jakims czasie oral - skonczyl sie plamieniem, po jakims czasie znowu sprobowalismy oral to umieralam - mdlosci jakich nie mialam nigdy, bol brzucha taki, ze chodzilam zgieta wpol, zawroty glowy jakbym wypila sama cala wode. No tragedia. Sluchajcie nawet jak mi czasem sie uda meza namowic na pieszczoty piersi to zaczynam to wszystko odczuwac. Mowilam to ginowi to za kazdym razem wlasnie kaze przeczekac i sprobowac po jakims czasie, zawsze sie konczy tak samo:-(teraz jak wszystko bedzie dobrze na polowkowym to mozemy sprobowac. Naprawde to jest straszne.......
|
#3125 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale póki co staram się o tym nie myśleć ![]() Djerba strasznie mnie ciekawi ten tekst, który masz w podpisie. Możesz mi napisać co to znaczy? ![]() Strasznie źle spałam dzisiaj, muszę spróbować się dostać wcześniej na wizytę bo jakoś się dziwnie czuję. Trochę nadrobiłam dziś zaległości z praniem, teraz jem zupkę, a potem trzeba będzie iść do sklepu bo pomarańcze się skończyły, a to moja ostatnia wielka miłość |
|
|
|
|
#3126 |
|
Zakorzenienie
|
Naprawde takiego turka mozemy??? Mmmmm skusilabym sie
|
#3127 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dlaczego miałybyśmy nie móc? Mleko pasteryzowane, nic tam nie ma niebezpiecznego, prawda?? Kurczę, rzadko strasznie mam smaki w ciąży (głównie na owoce, ewentualnie śledzik, raz był gofer i szarlotka), a teraz jedząc ten serek to czysta przyjemność po prostu...
|
|
|
|
#3128 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny wreszcie wróciłam po urlopie na dobre, ale nie wiem czy uda mi sie nadrobic cały wątek bo pisałyście bez opamiętania. Ale teraz już będę na biężąco czytac i komentować.
Na razie napisze co u mnie: 13 byliśmy na badaniach prenatalnych, wszystko wyszło dobrze, nos jest, żołądek, serce, mózg wszystko na swoim miejscu, nie ma żadnych wskazań żeby coś więcej robić w tym kierunkku, NT wyszło 0,7 przy dzidzi 6,4 cm; i najprawdopodobniej będzie dziewczynka lae nie piszcie tego jeszcze nigdzie bo gin mówił że potwierdzi dopiero następnym razem. Tak jak tu wyczytałam zjadłam obfite śniadanie i dzidzia kręciła się we wszystkie strony. Martwi tylko gina że nic nie przytyłam i musze sobie zrobić badania na tarczycę. Mignęło mi przed oczami że już wałkowałyście ten temat, powiedzcie to się normalnie z krwi robi, bo chyba w środę się wybiorę. Nastawiona byłam na chłopczyka ze względu na Tż ( bo córę już ma), ale z dziewczynki też się cieszyć będziemy. Przynajmniej będzie argument żeby namawiać go na jeszcze jednego dzidziusia, bo zawsze mówił że tylko jedno, a tak może wizja syna go skusi. Pozdrawiam cieplutko i będę powoli nadrabiać.
|
#3129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedactwo ![]() Mi tż jak tylko zaczyna dotykać piersi to mam takie uczucie nie wiem, drażni mnie strasznie każdy dotyk, wcześniej pamiętam jak to lubiałam a teraz jak tylko chce dotknąc sutka to wrrr ![]()
|
|
#3130 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Śliczny fotelik Jeśli chodzi o trójkołowce to dla mnie są ok, Moja siostra teraz ma spacerówkę trójkołową i mi się o wiele lepiej prowadzi niż poprzedni, klasyczny wózek. Tylko tego konkretnego modelu nie macałam, wiec muszę sprawdzić czy z nim też będzie mi wygodnie. Cytat:
![]() No wiem, Ty o maricie marzysz Am i się właśnie te klasyczne nie bardzo podobają, choć mogłabym mieć za darmo po dziecku siostry właśnie maritę. Przecież każdy ma inny gust i dobrze
|
|
#3131 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
najczęściej takie maluchy śpią po 20h na dobę.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
szok.Ja na koniec tez na golasa ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3132 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzis sobie zafundowalam sledzie
ale nie traktuje tego mak ciazowej zachcianki bo zawsze je lubilam |
|
|
|
#3133 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć,
Cytat:
![]() Ja używałam Loveli, miałam próbki Jelpa, ale ten zapach mi jakoś nie podchodził. Raz kupiłam Dzidziusia do białego i prałam głównie pieluszki tetrowe. Też nie był zły, a dużo tańszy. Ale nei wiem jak ten do kolorów. |
|
|
|
|
#3134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3135 |
|
Zakorzenienie
|
bokeh, ja tez teraz mam strasznie wrazliwe sutki
|
|
|
|
#3136 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O kurcze współczuję Ci strasznie, mam nadzieję, że już niedługo będziesz mogła poszaleć z Tż bez późniejszych dolegliwości Cytat:
Super, że wszystko dobrze
|
|
#3137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do gofrów jak byłam w zakopanem, nie moglam się im obszeć, były pyszne, aż mi smaka narobiłaś.
|
|
#3138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3139 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze wiedzieć, bo mam straszna ochotę Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36002627]Ja też, tzn,. teraz tylko ciuchlandowe piorę z naszymi, a potem i nowe i ciuchlandowe w Dzidziusiu (uwielbiam zapach Ale nie musisz się niewysypiać najczęściej takie maluchy śpią po 20h na dobę.Jelp lub Dzidziuś. Lovela nas po 3mcach używania uczuliła, równocześnie i małą i mnie. Ja na koniec tez na golasa ![]() [/QUOTE] co do praoszku, wkurza mnie,że lovela i jelp nie pachną ale dzidzuś jest super a jak mój synuś był mały to prałam w cypisku- cały dom pachniał tym proszkiem i nawet TZ prosił by prać mu bo ten zapach tak nam się podobał niestety nie wiem czemu wycofali go ![]() a co do porodu- Ty nie planowałaś CC tylko samo wyszło podczas porodu tak? przypomnij mi jak to było patrzcie jakie piękne smoczki, oglądałam je wczoraj na targach żaluję,że nie kupiłam http://www.bibiswiss.pl/produkty/smoczki/papa-classic |
||
|
|
|
#3140 |
|
Konto usunięte
|
Marsi, dokładnie, samo wyszło.
Mnie wody o 7:30 rano zaczeły odchodzić - nie sączyć się, tylko 3 chluśnięcia, jak potem się okazało nie odeszły całkiem. Pojechałam do szpitala nie czekając na skurcze w takim wypadku, jechałam i szanty śpiewałam Tam oxy, czopek, lewatywa - cała niedziela nic. Rozwarcie na 1cm bodajże... W pon to samo - kolejna oxy, czopek, lewatywa - i dopiero powooooli się zaczęło, więc kolejna oxy. Na salę porodową poszłam chyba o 13:30, zrobiło się po jakimś czasie rozwarcie pełne, ale skurcze malutkie (chociaż bolały, bo krzyżowe miałam) i akurat był mój lekarz na dyżurze (cudem, bo ja termin na środę miałam, a on ma w pon dyżur), więc po 21 zdecydował, że robimy cc. Miałam wkłucie do zzo, więc dowalili znieczulacza tylko :d w trakcie cc gadałam z lekarzami.
|
|
|
|
#3141 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi - wiesz, ja lekarki nie pytałam o ten serek, więc może ja mam jakieś niesprawdzone info? Ale o co może chodzić z tym, że nie wolno? Nie widzę tu logiki.
Piękne te smoczki! Lady: współczuję przejść, właśnie w ciąży powinien być najfajniejszy okres na przytulanie, a tu.. biedna jesteś, nawet nie sądziłam, że tak może być.. Szaja: 20h snu na dobę ale karmienie średnio co 2 - 3 godziny, w nocy z taką samą częstotliwością, tak? |
|
|
|
#3142 |
|
Konto usunięte
|
Nie żałuj smoczków, ja na początku często wymieniałam bo takie wycyckiwane były przez ssace mocno dziecko, a te rzadko dostępne - szlag by mnie trafił
![]() Ale teraz patrzę - w moim mieście w aptece można kupić, na stronie jest podane ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Debrah, też niekoniecznie Moja córa dawała pospać, kąpana o 19, potem jadła, spała do 23-24-1 (różnie), potem na jedzenie pobudka 4-5. W dzień tak, co ok. 3h jadła, ale w nocy od początku rzadziej.
|
|
|
|
#3143 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Długo nie pisałam ale w końcu dzisiaj zabrałam się za wątek. W czwartek byłam na wizycie u gina. Poszłam z nadzieją że wykryje płeć ale niestety nic. Dzidziuś był ślicznie ułożony ale nie wiadomo co tam posiada między nogami. Dr powiedział że na połówkowym się dowiem.Tylko że to taaak daleko. Mam dzisiaj 14 tyg i 5 dni. Następną wizyte mam za 3 tygodnie wiec może wtedy ? ![]() Co ile macie ustawiane terminy wizyt? Ja miałam co 2 tygodnie a teraz będe miała co 3. Kupiłam bodziaki w Carrefour 3 szt za 10 zł. Tak były przebrane ale udało mi się wygrzebać nierozerwane opakowanie. Jestem happy.Nie wiedziałam jaki rozmiar wziąć ale staneło na 60 cm. Przyjechałam do domu a moja mama w lumpkach kupiła 3 bodziaki,kaftanik i kombinezon marynarza. Wszystko cudne Potem dokupiła jeszcze 2 body w sklepie więc stwierdziłam że ją bardziej ponosi jak mnie Stwierdziłam że będę już po troszku kupować bo potem wszystko na raz kupić będzie ciężko i finansowo i nerwowo ![]() Zwłaszcza że do końca nie jestem pewna czy załapie się na becikowe. Wszędzie jest napisane że najpóźniej od 10 tego tygodnia trzeba się leczyć ,ale jak Ja załapałam się dopiero na 10 tyg i 1 dzień to wkońcy nie wiem czy mi się należy Za becikowe miałam zamiar kupić wózek i te droższe rzeczy a tak chyba muszę sobie wszystko rozplanować na nowo. |
|
|
|
#3144 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba to od temperatury wysokiej mam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzisiejsze łupy spodenki mexx i dresik h&m. Za wszystko 12zł Cieszę się że fotelik się podoba
|
||||
|
|
|
#3145 |
|
Zakorzenienie
|
Ile wynosi becikowe? Wydawało mi się, że 1000zł?
|
|
|
|
#3146 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Kochane!!!! Ale się za Wami stęskniłam
![]() Piszę do Was juz jako nauczyciel mianowany ![]() myslałam że mnie trochę bardziej lajtowo potraktują i dostanę mniej pytań ( w sumie dostałam 7) ale dałam radę ![]() W końcu mam wakacje ![]() Od jutra zaczynam nadrabiac zaległości w kontaktach ze znajomymi bom się zapuściła ze ho ho A tak poza tym to witam się w 21 tygodniu przekąszę coś i biorę się za nadrabianie, 20 stron...
|
|
|
|
#3147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3148 |
|
Zakorzenienie
|
My na becikowe sie nie zalapiemy ze wzgledu na zbyt wysokie zarobki,skoro po nowym roku maja to zmieniac..... Ale maz ma jakies ubezpieczenie w pracy i podobno z tego ubezpieczenia mamy dostac.
Marsi boskie smoczki ![]() Debrah ja tez nie wiedzialam, ze takie przeboje beda, teraz jak mam kryzys to tlumacze sobie, wbijam do glowy, ze to dla maluszka, dla jego zdrowia. Na szczescie maz mnie wspiera bardzo. Mam tylko nadzieje, ze nie zostanie mi tak po porodzie;-) Dziewczyny u nas na dworze prawie 40stopni a w naszym mieszkanku chlodniutko i jak siedze w sypialni to pod koldra bo mi zimno
|
#3149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryczek serdeczne gratulacje!
Laurka cudne ciuszki
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:04.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
ale póki co staram się o tym nie myśleć 

22.05.2008
14.08.2011

tak mnie wciągnęła) to czułam przez rękę, znowu się wzruszyłam ale już nie ryczałam
poza tym jak kopie to ja jak przyłożę rękę, to czasem lutnie, za to jak TZ położy - zapomnijcie.