Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-20, 14:34   #3121
Debrah
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
co za serek zdradz mi proszę bo ja mam taką straszną ochotę

Lady, ale agnetka z ciebie,
tylko,że Ty nie masz pały tylko cipke
no ale z drugiej strony to nie dziwię się
kiedy Ci post odpuszczą?
a seks oralny nie wchodzi w gre?
Najzwyklejszy taki : http://www.toska.com.pl/pl/index/htm...:460/Camembert pisze w składzie, że mleko pasteryzowane, więc się nie przejmuję wcinam. Małe, a cieszy
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 14:35   #3122
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Kurcze niby fajne te 3 kołowce ale po pierwsze co w momencie zjazdu po schodach?? czy taki zjazd na dwoch kolach nie ejst niewygodny? szczególnie może wjazd, no i po drugie maja chyba małe kosze na dole na jakieś zakupy czy coś
tak, jest niewygodny.
bynajmniej dla mnie był.... głęboki miałam na 4, spacerówkę 3 kołową.. i niestety niebo a ziemia
dlatego teraz only 4 kółka!
Stary 2012-08-20, 14:39   #3123
badziabadzia
Zakorzenienie

mój Tż się uparł na 3 koła ale na razie olewamy kupowanie wózka skoro kuzynka chce pożyczyć
Stary 2012-08-20, 14:41   #3124
LadyWhisper
Zakorzenienie

Taaaa hehe, zaopomnialam wam powiedziec, ze jestem facetem i jestem w ciazy

Nie ma szans na zadna forme seksu, zadna. W 5tym tyg ostatni raz uprawialismy seks to skonczylo sie plamieniem, po jakims czasie oral - skonczyl sie plamieniem, po jakims czasie znowu sprobowalismy oral to umieralam - mdlosci jakich nie mialam nigdy, bol brzucha taki, ze chodzilam zgieta wpol, zawroty glowy jakbym wypila sama cala wode. No tragedia. Sluchajcie nawet jak mi czasem sie uda meza namowic na pieszczoty piersi to zaczynam to wszystko odczuwac. Mowilam to ginowi to za kazdym razem wlasnie kaze przeczekac i sprobowac po jakims czasie, zawsze sie konczy tak samo:-(teraz jak wszystko bedzie dobrze na polowkowym to mozemy sprobowac. Naprawde to jest straszne.......

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 14:41   #3125
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Ja na razie raz wyprałam w zwykłym płynie a potem kupię i znów będę prać (bo to te z lumpeksu..)

Wole nie oglądać takich programów i żyć w błogiej nieświadomości... Ja właściwie nie stresuje sie tym bólem i tego typu rzeczami jak igły itp bo jakoś tak może mnie jeszcze nie dopadło zresztą ja to należe do tych co to zawsze mają na wszystko olewke
Bardziej boje się połogu i pierwszych dni z maleństwem, nie widze siebie w roli matki takiej kruszynki że je karmie przewijam niedosypiam... powiem nawet szczerze że będę się krępować przed sobą i rodziną że jestem już w takiej roli...nie wiem czy mnie rozumiecie bo ja dziwna generalnie jestem
Ja właśnie boję się tego samego. Że ten mały dzidziuś będzie całkiem zależny ode mnie i ja muszę wiedzieć czego on potrzebuje i w ogóle ale póki co staram się o tym nie myśleć

Djerba strasznie mnie ciekawi ten tekst, który masz w podpisie. Możesz mi napisać co to znaczy?

Strasznie źle spałam dzisiaj, muszę spróbować się dostać wcześniej na wizytę bo jakoś się dziwnie czuję. Trochę nadrobiłam dziś zaległości z praniem, teraz jem zupkę, a potem trzeba będzie iść do sklepu bo pomarańcze się skończyły, a to moja ostatnia wielka miłość
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 14:43   #3126
LadyWhisper
Zakorzenienie

Naprawde takiego turka mozemy??? Mmmmm skusilabym sie

Stary 2012-08-20, 14:46   #3127
Debrah
Zakorzenienie

Ale dlaczego miałybyśmy nie móc? Mleko pasteryzowane, nic tam nie ma niebezpiecznego, prawda?? Kurczę, rzadko strasznie mam smaki w ciąży (głównie na owoce, ewentualnie śledzik, raz był gofer i szarlotka), a teraz jedząc ten serek to czysta przyjemność po prostu...
Stary 2012-08-20, 14:46   #3128
Ifwka
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny wreszcie wróciłam po urlopie na dobre, ale nie wiem czy uda mi sie nadrobic cały wątek bo pisałyście bez opamiętania. Ale teraz już będę na biężąco czytac i komentować.
Na razie napisze co u mnie: 13 byliśmy na badaniach prenatalnych, wszystko wyszło dobrze, nos jest, żołądek, serce, mózg wszystko na swoim miejscu, nie ma żadnych wskazań żeby coś więcej robić w tym kierunkku, NT wyszło 0,7 przy dzidzi 6,4 cm; i najprawdopodobniej będzie dziewczynka lae nie piszcie tego jeszcze nigdzie bo gin mówił że potwierdzi dopiero następnym razem. Tak jak tu wyczytałam zjadłam obfite śniadanie i dzidzia kręciła się we wszystkie strony. Martwi tylko gina że nic nie przytyłam i musze sobie zrobić badania na tarczycę. Mignęło mi przed oczami że już wałkowałyście ten temat, powiedzcie to się normalnie z krwi robi, bo chyba w środę się wybiorę.
Nastawiona byłam na chłopczyka ze względu na Tż ( bo córę już ma), ale z dziewczynki też się cieszyć będziemy. Przynajmniej będzie argument żeby namawiać go na jeszcze jednego dzidziusia, bo zawsze mówił że tylko jedno, a tak może wizja syna go skusi.
Pozdrawiam cieplutko i będę powoli nadrabiać.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 14:47   #3129
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Nie ma szans na zadna forme seksu, zadna. W 5tym tyg ostatni raz uprawialismy seks to skonczylo sie plamieniem, po jakims czasie oral - skonczyl sie plamieniem, po jakims czasie znowu sprobowalismy oral to umieralam - mdlosci jakich nie mialam nigdy, bol brzucha taki, ze chodzilam zgieta wpol, zawroty glowy jakbym wypila sama cala wode. No tragedia. Sluchajcie nawet jak mi czasem sie uda meza namowic na pieszczoty piersi to zaczynam to wszystko odczuwac. Mowilam to ginowi to za kazdym razem wlasnie kaze przeczekac i sprobowac po jakims czasie, zawsze sie konczy tak samo:-(teraz jak wszystko bedzie dobrze na polowkowym to mozemy sprobowac. Naprawde to jest straszne.......
Hmmm, ciekawe a za kazdym razem dochodziłaś?? może to ma znaczenie jakieś ze skurczami które też towarzyszą orgazmowi....
Biedactwo

Mi tż jak tylko zaczyna dotykać piersi to mam takie uczucie nie wiem, drażni mnie strasznie każdy dotyk, wcześniej pamiętam jak to lubiałam a teraz jak tylko chce dotknąc sutka to wrrr
Stary 2012-08-20, 14:48   #3130
insolito
Zadomowienie

Cytat:
A wiecie jak się w tym śnie z mamą kłóciłam? Bo ona stwierdziła, że muszę dorobić do L-4 ciążowego masakra.

Wczoraj Maluch mnie skopał w nocy jak książkę czytałam (k. 2w nocy tak mnie wciągnęła) to czułam przez rękę, znowu się wzruszyłam ale już nie ryczałam no i brzuch mi się rusza jak Delicjance na filmie, z tymże ja nie wiem kiedy Maluszkowi się zachce ruszać, więc nie mam jak go złapać na gorącym uczynku
U mnie też już widać na brzuchu ja dzidziuś podskakuję, ale skubaniec taki sprytny, że jak tylko wyciągam tel, żeby nagrać to przestaje, tak samo jak Tż patrzy

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Te spodenki fajowe Rajty wielgachne

Ja mam wózek tej firmy tylko buzz nie speedi. Radzę Ci pomacać go w sklepie. Nie każdy lubi trójkołowce

Ale jestem szczęśliwa, przyszedł dziś kurier z fotelikiem Aż zdjęcia dla was zrobiłam
Do tego dostałam śpiworek. Przymierzałam go też do gondoli i super pasuje
Idę zaraz na łowy lumpowe, bo dziś nowy towar.

Śliczny fotelik
Jeśli chodzi o trójkołowce to dla mnie są ok, Moja siostra teraz ma spacerówkę trójkołową i mi się o wiele lepiej prowadzi niż poprzedni, klasyczny wózek. Tylko tego konkretnego modelu nie macałam, wiec muszę sprawdzić czy z nim też będzie mi wygodnie.

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
ja też wypatruję, tylko trudno mi już tak na spód brzucha patrzeć poza tym jak kopie to ja jak przyłożę rękę, to czasem lutnie, za to jak TZ położy - zapomnijcie.
Mój Tż to już chyba myśli, że ja zmyślam to, że mały kopie bo za każdym razem jak on patrzy na brzuch albo trzyma rękę to cisza

Cytat:
Insolito mi sie trojkolowce w ogole nie podobaja...
No wiem, Ty o maricie marzysz Am i się właśnie te klasyczne nie bardzo podobają, choć mogłabym mieć za darmo po dziecku siostry właśnie maritę.
Przecież każdy ma inny gust i dobrze

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 14:48   #3131
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja prałam wszystko na bieżąco z naszymi ubraniami, potem w styczniu wypiorę jeszcze raz, tym razem oddzielnie, w proszku i płynie dla dzieci.
Ja też, tzn,. teraz tylko ciuchlandowe piorę z naszymi, a potem i nowe i ciuchlandowe w Dzidziusiu (uwielbiam zapach ) albo w Jelpie

Cytat:

Wole nie oglądać takich programów i żyć w błogiej nieświadomości... Ja właściwie nie stresuje sie tym bólem i tego typu rzeczami jak igły itp bo jakoś tak może mnie jeszcze nie dopadło zresztą ja to należe do tych co to zawsze mają na wszystko olewke
Bardziej boje się połogu i pierwszych dni z maleństwem, nie widze siebie w roli matki takiej kruszynki że je karmie przewijam niedosypiam... powiem nawet szczerze że będę się krępować przed sobą i rodziną że jestem już w takiej roli...nie wiem czy mnie rozumiecie bo ja dziwna generalnie jestem
Ale nie musisz się niewysypiać najczęściej takie maluchy śpią po 20h na dobę.

Cytat:

ja dokładnie tak samo a polecacie jakiś proszek? Bo nie wiem czy Lovela czy np Cocolino?
Jelp lub Dzidziuś. Lovela nas po 3mcach używania uczuliła, równocześnie i małą i mnie.

Cytat:
Kurcze niby fajne te 3 kołowce ale po pierwsze co w momencie zjazdu po schodach?? czy taki zjazd na dwoch kolach nie ejst niewygodny? szczególnie może wjazd, no i po drugie maja chyba małe kosze na dole na jakieś zakupy czy coś
Schody to pikuś, gorzej wygląda jazda po polskich drogach

Cytat:
ja robiłam w sobotę kluseczki a mąż robił dziurki
śmiałam się,że niech chociaż w kluskach zrobi skoro naprodukował dwie armaty
a wogóle kluski wyszły super i jeszcze na wczoraj miałam

a ja rodziłam.....na golasa
fakt,że najpierw w wodzie no ale jak nie mogłam urodzić w wodzie i zaczęłam na łóżku położne kazały mi się ubrać, dały jakąś koszulę a ja nie chciałam, do tego kazałam sobie przynieść dwa wentylatory
tak mi było gorąco, fakt,że pogoda była taka jak dziś za oknem
tylko po tym wszystkim zaczęłam się całą trzęść, kocem mnie chciały okrywać tyle,że ja z wysiłku się trzęsłam a nie z zimna
Mnie takie smaczne wyszły, że nawet córka zjadła szok.

Ja na koniec tez na golasa bo też mi za gorąco było, a wszystko jedno mi było jak wyglądam. Jakąś ostatnią godzinę tak, a potem mi ubranko do cc dali

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
ooo w końcu jakieś z długimi rękawkami...bo okropnie dużo uzbierało mi się z krótkimi
te 9,99 to za jednego right?
Tak
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 14:48   #3132
badziabadzia
Zakorzenienie

ja dzis sobie zafundowalam sledzie ale nie traktuje tego mak ciazowej zachcianki bo zawsze je lubilam
Stary 2012-08-20, 14:49   #3133
zoffka
Raczkowanie

Cześć,

Cytat:
Delicjanko a ja połówkowe 19 września.....

A ja takie głupie pytanie... w czym się rodzi ? w takiej koszuli???
Ja rodziłam w tej szpitalnej. W ogóle cały czas leżałam w tych szpitalnych, bo mi moich szkoda było. Plamy od krwi nie tak łatwo usunąć Szlafrok zakładałam swój

Cytat:
ja dokładnie tak samo a polecacie jakiś proszek? Bo nie wiem czy Lovela czy np Cocolino?
Ja używałam Loveli, miałam próbki Jelpa, ale ten zapach mi jakoś nie podchodził. Raz kupiłam Dzidziusia do białego i prałam głównie pieluszki tetrowe. Też nie był zły, a dużo tańszy. Ale nei wiem jak ten do kolorów.
zoffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 14:50   #3134
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Ale dlaczego miałybyśmy nie móc? Mleko pasteryzowane, nic tam nie ma niebezpiecznego, prawda?? Kurczę, rzadko strasznie mam smaki w ciąży (głównie na owoce, ewentualnie śledzik, raz był gofer i szarlotka), a teraz jedząc ten serek to czysta przyjemność po prostu...
Goferr... mhmmm tak wałkujecie ten temat z goferem że chyba będe musiała zjeść !
Stary 2012-08-20, 14:51   #3135
badziabadzia
Zakorzenienie

bokeh, ja tez teraz mam strasznie wrazliwe sutki w negatywnym sensie! A zawsz uwielbialam jak tz sie nimi bawil..
Stary 2012-08-20, 14:57   #3136
insolito
Zadomowienie

Cytat:

O kurcze współczuję Ci strasznie, mam nadzieję, że już niedługo będziesz mogła poszaleć z Tż bez późniejszych dolegliwości

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny wreszcie wróciłam po urlopie na dobre, ale nie wiem czy uda mi sie nadrobic cały wątek bo pisałyście bez opamiętania. Ale teraz już będę na biężąco czytac i komentować.
Na razie napisze co u mnie: 13 byliśmy na badaniach prenatalnych, wszystko wyszło dobrze, nos jest, żołądek, serce, mózg wszystko na swoim miejscu, nie ma żadnych wskazań żeby coś więcej robić w tym kierunkku, NT wyszło 0,7 przy dzidzi 6,4 cm; i najprawdopodobniej będzie dziewczynka lae nie piszcie tego jeszcze nigdzie bo gin mówił że potwierdzi dopiero następnym razem. Tak jak tu wyczytałam zjadłam obfite śniadanie i dzidzia kręciła się we wszystkie strony. Martwi tylko gina że nic nie przytyłam i musze sobie zrobić badania na tarczycę. Mignęło mi przed oczami że już wałkowałyście ten temat, powiedzcie to się normalnie z krwi robi, bo chyba w środę się wybiorę.
Nastawiona byłam na chłopczyka ze względu na Tż ( bo córę już ma), ale z dziewczynki też się cieszyć będziemy. Przynajmniej będzie argument żeby namawiać go na jeszcze jednego dzidziusia, bo zawsze mówił że tylko jedno, a tak może wizja syna go skusi.
Pozdrawiam cieplutko i będę powoli nadrabiać.

Super, że wszystko dobrze

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 15:02   #3137
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monamur Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak u Was z obuwiem jesienno/zimowym? no ja oczywiście nie mam odpowiednich, no może jedne koturenki niskie i sandały, ale jakies półbuty by się przydały eleganckie, no a kozaki to zawsze miałam wysokie, wiec nie wiem, taki obcas 5 cm nada się?czy lepiej całkiem na płaskim?
Ja mam dwie pary botków na takim raczej niskim i satbilnym obcasie, i całe szczęście oprócz szpilowatych kozaków mam jedne całkiem płaskie no i takie sportowe wysokie, porządne, będe super jak nie będę musiała prowadzić samochodu.

Co do gofrów jak byłam w zakopanem, nie moglam się im obszeć, były pyszne, aż mi smaka narobiłaś.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 15:06   #3138
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Ide dziewczyny roibic porzadek w stanikach i majteczkach, kostiumach kapielowyh i koszulkach mnocnych tych wlsnie seksi ... mysle ze spokojnie 1 larton sie uzbiera ii na szafe ....

Ps dziewczynki co do prania i plukania dzieciowych rzeczy, jakie proszki polecacie i plyny ?? Bo mi sie uzbieralo juz tych ciuszkow na 1 wsad i nie wiem czy dzis nie wypiore 1 raz .... tylko nie mam jeszcze zadnych dzieciowych deterentow ...
Ja słyszałam ze lovela uczla - proszek a mleczko jest ok ale chyba kupie coś tańszego
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 15:23   #3139
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
mi lekarz powiedział,żebym zapomniała o pleśniowych więc uznałam,że pleśń to pleśń i nie ma znaczenia z jakiego mleka
dobrze wiedzieć, bo mam straszna ochotę

Cytat:
Hmmm, ciekawe a za kazdym razem dochodziłaś?? może to ma znaczenie jakieś ze skurczami które też towarzyszą orgazmowi....
Biedactwo
bo orgazm wywołuje skurcze macicy, one ponoć są przyjemne dla maleństwa
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36002627]Ja też, tzn,. teraz tylko ciuchlandowe piorę z naszymi, a potem i nowe i ciuchlandowe w Dzidziusiu (uwielbiam zapach ) albo w Jelpie

Ale nie musisz się niewysypiać najczęściej takie maluchy śpią po 20h na dobę.

Jelp lub Dzidziuś. Lovela nas po 3mcach używania uczuliła, równocześnie i małą i mnie.

Ja na koniec tez na golasa bo też mi za gorąco było, a wszystko jedno mi było jak wyglądam. Jakąś ostatnią godzinę tak, a potem mi ubranko do cc dali

[/QUOTE]

co do praoszku, wkurza mnie,że lovela i jelp nie pachną ale dzidzuś jest super tak powinny pachnieć proszki do prania
a jak mój synuś był mały to prałam w cypisku- cały dom pachniał tym proszkiem i nawet TZ prosił by prać mu bo ten zapach tak nam się podobał
niestety nie wiem czemu wycofali go

a co do porodu- Ty nie planowałaś CC tylko samo wyszło podczas porodu tak? przypomnij mi jak to było

patrzcie jakie piękne smoczki, oglądałam je wczoraj na targach żaluję,że nie kupiłam
http://www.bibiswiss.pl/produkty/smoczki/papa-classic
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 15:34   #3140
Konto usunięte

Marsi, dokładnie, samo wyszło.

Mnie wody o 7:30 rano zaczeły odchodzić - nie sączyć się, tylko 3 chluśnięcia, jak potem się okazało nie odeszły całkiem. Pojechałam do szpitala nie czekając na skurcze w takim wypadku, jechałam i szanty śpiewałam Tam oxy, czopek, lewatywa - cała niedziela nic. Rozwarcie na 1cm bodajże... W pon to samo - kolejna oxy, czopek, lewatywa - i dopiero powooooli się zaczęło, więc kolejna oxy. Na salę porodową poszłam chyba o 13:30, zrobiło się po jakimś czasie rozwarcie pełne, ale skurcze malutkie (chociaż bolały, bo krzyżowe miałam) i akurat był mój lekarz na dyżurze (cudem, bo ja termin na środę miałam, a on ma w pon dyżur), więc po 21 zdecydował, że robimy cc. Miałam wkłucie do zzo, więc dowalili znieczulacza tylko :d w trakcie cc gadałam z lekarzami.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 15:35   #3141
Debrah
Zakorzenienie

Marsi - wiesz, ja lekarki nie pytałam o ten serek, więc może ja mam jakieś niesprawdzone info? Ale o co może chodzić z tym, że nie wolno? Nie widzę tu logiki.

Piękne te smoczki!

Lady: współczuję przejść, właśnie w ciąży powinien być najfajniejszy okres na przytulanie, a tu.. biedna jesteś, nawet nie sądziłam, że tak może być..

Szaja: 20h snu na dobę ale karmienie średnio co 2 - 3 godziny, w nocy z taką samą częstotliwością, tak?
Stary 2012-08-20, 15:38   #3142
Konto usunięte

Nie żałuj smoczków, ja na początku często wymieniałam bo takie wycyckiwane były przez ssace mocno dziecko, a te rzadko dostępne - szlag by mnie trafił

Ale teraz patrzę - w moim mieście w aptece można kupić, na stronie jest podane

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Debrah, też niekoniecznie Moja córa dawała pospać, kąpana o 19, potem jadła, spała do 23-24-1 (różnie), potem na jedzenie pobudka 4-5. W dzień tak, co ok. 3h jadła, ale w nocy od początku rzadziej.
Stary 2012-08-20, 15:39   #3143
bishonka
Raczkowanie

Witam
Długo nie pisałam ale w końcu dzisiaj zabrałam się za wątek.

W czwartek byłam na wizycie u gina.
Poszłam z nadzieją że wykryje płeć ale niestety nic.
Dzidziuś był ślicznie ułożony ale nie wiadomo co tam posiada między nogami.
Dr powiedział że na połówkowym się dowiem.Tylko że to taaak daleko.
Mam dzisiaj 14 tyg i 5 dni.
Następną wizyte mam za 3 tygodnie wiec może wtedy ?

Co ile macie ustawiane terminy wizyt?
Ja miałam co 2 tygodnie a teraz będe miała co 3.

Kupiłam bodziaki w Carrefour 3 szt za 10 zł.
Tak były przebrane ale udało mi się wygrzebać nierozerwane opakowanie.
Jestem happy.Nie wiedziałam jaki rozmiar wziąć ale staneło na 60 cm.

Przyjechałam do domu a moja mama w lumpkach kupiła 3 bodziaki,kaftanik i kombinezon marynarza.
Wszystko cudne i za grosze.
Potem dokupiła jeszcze 2 body w sklepie więc stwierdziłam że ją bardziej ponosi jak mnie

Stwierdziłam że będę już po troszku kupować bo potem wszystko na raz kupić będzie ciężko i finansowo i nerwowo

Zwłaszcza że do końca nie jestem pewna czy załapie się na becikowe.
Wszędzie jest napisane że najpóźniej od 10 tego tygodnia trzeba się leczyć ,ale jak Ja załapałam się dopiero na 10 tyg i 1 dzień to wkońcy nie wiem czy mi się należy

Za becikowe miałam zamiar kupić wózek i te droższe rzeczy a tak chyba muszę sobie wszystko rozplanować na nowo.
bishonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 15:51   #3144
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Laurko- cudeńko

właśnie pożarliśmy z TZ po wielkim talerzu sałatki greckiej, jest tak gorąco,że dajcie spokój coś mi dziś nie leży ta pogoda, leje się ze mnie i brzuch mnie napieprza, chyba bez buscopanu się nie obejdzie

ja robiłam w sobotę kluseczki a mąż robił dziurki
śmiałam się,że niech chociaż w kluskach zrobi skoro naprodukował dwie armaty
a wogóle kluski wyszły super i jeszcze na wczoraj miałam

od czasu do czasu TZ lecią na syrenie po wodę z cytryną bo wstać nie mogę
tak mnie muli

a ja rodziłam.....na golasa
fakt,że najpierw w wodzie no ale jak nie mogłam urodzić w wodzie i zaczęłam na łóżku położne kazały mi się ubrać, dały jakąś koszulę a ja nie chciałam, do tego kazałam sobie przynieść dwa wentylatory
tak mi było gorąco, fakt,że pogoda była taka jak dziś za oknem
tylko po tym wszystkim zaczęłam się całą trzęść, kocem mnie chciały okrywać tyle,że ja z wysiłku się trzęsłam a nie z zimna

a ja co przykładam rękę to akurat tam mnie nie chce kopać
ja nie mogę się doczekać jak będę widzieć ruszającego się maluszka jak u Delicjanki

podzielam Twoje zdanie, nie kumam tego
Mnie tak dziś cały dzień muli chyba to od temperatury wysokiej mam

Cytat:

Jej współczuję Ci. Może niedługo już będzie wszystko ok i wreszcie będziesz czerpać radość z seksu

Cytat:
Ja jem

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
U mnie też już widać na brzuchu ja dzidziuś podskakuję, ale skubaniec taki sprytny, że jak tylko wyciągam tel, żeby nagrać to przestaje, tak samo jak Tż patrzy

Śliczny fotelik
Jeśli chodzi o trójkołowce to dla mnie są ok, Moja siostra teraz ma spacerówkę trójkołową i mi się o wiele lepiej prowadzi niż poprzedni, klasyczny wózek. Tylko tego konkretnego modelu nie macałam, wiec muszę sprawdzić czy z nim też będzie mi wygodnie.

Mój Tż to już chyba myśli, że ja zmyślam to, że mały kopie bo za każdym razem jak on patrzy na brzuch albo trzyma rękę to cisza

No wiem, Ty o maricie marzysz Am i się właśnie te klasyczne nie bardzo podobają, choć mogłabym mieć za darmo po dziecku siostry właśnie maritę.
Przecież każdy ma inny gust i dobrze
Ja też trójkołowce lubię, siostra woziła chłopaków po takich drogach że szok, dał radę.
Dzisiejsze łupy
spodenki mexx i dresik h&m. Za wszystko 12zł
Cieszę się że fotelik się podoba
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF9116.jpg (47,9 KB, 18 załadowań)
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 15:52   #3145
Debrah
Zakorzenienie

Ile wynosi becikowe? Wydawało mi się, że 1000zł?
Stary 2012-08-20, 15:59   #3146
pstryczek84
Zakorzenienie

Witajcie Kochane!!!! Ale się za Wami stęskniłam
Piszę do Was juz jako nauczyciel mianowany już po egzaminie wrociłam do świata zywych
myslałam że mnie trochę bardziej lajtowo potraktują i dostanę mniej pytań ( w sumie dostałam 7) ale dałam radę
W końcu mam wakacje powiedziałam dzis dyrekcji że od wrzesnia nie wracam, co by nie robic kłopotu w trakcie roku szkolnego. Beze mnie jakoś dadzą sobie chyba radę
Od jutra zaczynam nadrabiac zaległości w kontaktach ze znajomymi bom się zapuściła ze ho ho
A tak poza tym to witam się w 21 tygodniu
przekąszę coś i biorę się za nadrabianie, 20 stron...

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 16:04   #3147
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Piszę do Was juz jako nauczyciel mianowany już po egzaminie wrociłam do świata zywych
myslałam że mnie trochę bardziej lajtowo potraktują i dostanę mniej pytań ( w sumie dostałam 7) ale dałam radę
W końcu mam wakacje powiedziałam dzis dyrekcji że od wrzesnia nie wracam, co by nie robic kłopotu w trakcie roku szkolnego. Beze mnie jakoś dadzą sobie chyba radę
Od jutra zaczynam nadrabiac zaległości w kontaktach ze znajomymi bom się zapuściła ze ho ho
Gratulacje

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 16:05   #3148
LadyWhisper
Zakorzenienie

My na becikowe sie nie zalapiemy ze wzgledu na zbyt wysokie zarobki,skoro po nowym roku maja to zmieniac..... Ale maz ma jakies ubezpieczenie w pracy i podobno z tego ubezpieczenia mamy dostac.

Marsi boskie smoczki

Debrah ja tez nie wiedzialam, ze takie przeboje beda, teraz jak mam kryzys to tlumacze sobie, wbijam do glowy, ze to dla maluszka, dla jego zdrowia. Na szczescie maz mnie wspiera bardzo. Mam tylko nadzieje, ze nie zostanie mi tak po porodzie;-)

Dziewczyny u nas na dworze prawie 40stopni a w naszym mieszkanku chlodniutko i jak siedze w sypialni to pod koldra bo mi zimno

Stary 2012-08-20, 16:05   #3149
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Brawo! Gratuluję
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 16:07   #3150
LadyWhisper
Zakorzenienie

Pstryczek serdeczne gratulacje!

Laurka cudne ciuszki

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości