|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
|
|
#3812 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
ciekawe o testach ciązowych http://technowinki.onet.pl/biznes/wy...2,artykul.html
|
|
|
|
#3813 |
|
Rozeznanie
|
Beatko straszna tragedia
Trzymajcie się dzielnie!!brumek mąż nie miał do tej pory działalności i jestesmy świadomi, że na mały Zus nie mamy co liczyć:/ Jednak nie to jest najgorsze, bo firma ma różnice między małym a dużym zusem doplacac, z racji, że część pracowników będzie na tym małym zusie, bo przechodza z innej spółki. Teraz siedze i móżdżę nad tą nieszczęsną umową....nie wiem czy oni liczą na to, że znajdzie się choć jeden pacjent, który to w takiej formie podpisze!!!!! Do jutra ma dostarczyć szefostwu swoją wersje warunków kontraktu.Ciekawe ile z naszych propozycji przejdzie..... Czemu nocka nieprzespana? Tymek odreagowywał urodziny mamusi? czy to mamusia nie mogła sobie poradzić z nadmiarem wrażeń? ![]() patik jeszcze troszkę i będzie finisz, dasz radę!! marina fajnie, że mimo wszystko wybraliście się na to wesele. Zawsze to jakas odskocznia. Ale postawa tż a z teściowymi to chyba powszechne zjawisko, zawsze coś się znajdzie by ponarzekać na synową (choć nie wiem jakiego kalibru były wypowiedzi Twojej ![]() Ja mam nadzieję, że jednak moja tesciowa obgaduję mnie tylko w superlatywach, że ma cudowną, idealną synowa a jej syn nie mogł lepiej trafić hehe dziubek jak widze zdjęcie Szymka włosków to ma identycznie jak Ala teściowa moja ejst wniebowzięta tymi loczkami bo całą ciążę słyszałam, bym nie prostowała włosów, bo dzidzia nie będzie miała loczkówmonia gdzie urlopowaliście? przepraszam jesli pisałas, ale nie zakodowałam. I brawa dla Kingi !!! Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-08-20 o 13:12 |
|
|
|
#3814 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki
wpadłam napisac ,że troche nas w klubie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Beatka dopiero teraz przeczytałam, bardzo mi przykro, moje kondolencje |
|
|
|
#3815 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, mam okropne zaległości z odpisywaniem
Nie mam ostatnio czasu na nic, doba jest jakieś 3x za krótka ![]() I jeszcze tyle rzeczy się dzieje ostatnio, że szok ![]() Najpierw to co pamiętam, bo jak się dzidzia obudzi, to znowu nic więcej nie napiszę Będzie bez cytowania ![]() Dla dzieciaczków których urodzinki przegapiłam - sto latek Aniu - ogromne gratulacje Fantastyczne wiesci Brumeczku -wszystkiego najlepszego, zdrówka, miłości, uśmiechu na codzień i spełnienia najskrytszych marzeń Beatko - bardzo mi przykro Ogromna tragedia Bardzo Wam współczuję, a tego co czuje szwagierka nawet sobie nie potrafię wyobrazić Aż mi łzy stanęły w oczach jak to przeczytałam Marinko co za Ale z Gepetta się uśmiałam Dziewczynki - znowu potrzebuję Waszych kciuków - chodzi o pracę Jutro mam rozmowę, oczywiście dzisiaj dali znać, a termin jeden tylko. Gdzie moja mama nie może się akurat jutro zamienić i zostać z Amelką, więc Tz musi wcześniej wyjść z pracy ![]() Idę dalej ponadrabiać, może jeszcze coś się uda ![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- No wiedziałam Amelka się obudziła Chuligan dzidziuś, nie da matce przy kompie posiedzieć :/
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-08-20 o 13:16 |
|
|
|
#3816 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- aga woo, trzymam mocno
|
|
|
|
|
#3817 |
|
Zakorzenienie
|
a kilka dni u tesciow, kilka u moich rodzicow. nic wielkiego, objazdówka po rodzinie
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaciśnięte!Brumek czego w nocy nie spałaś? Tylko nie pisz, że przez brak zachwytu nad tortem ![]() Dziubek ciuszki świetne, wszystkie pasują i są na JUŻ ![]() A ta cienka bluza ma jeszcze metkę ![]() Idę Radka wrzucę do basenu
|
|
|
|
|
#3819 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3820 |
|
Wtajemniczenie
|
agawoo zaciskam kciuki
monia ale troszkę odpoczęliście?? dla Kingi i dla Artura a teraz trochę nas dla tych, które nie widziały na fb ![]() przez pomyłkę dwa razy to samo zdjęcie załadowałam.... mówiłam, że mi mózg wyparował... ;-) |
|
|
|
#3821 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3822 |
|
Zakorzenienie
|
niestety niewiele, bo ciagle coś... dopiero dzis sie wyspałam (znaczy sie wczoraj w nocy) i mimo tego ze kinga sie darła bo ja zeby bolały!
|
|
|
|
#3823 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję,że zdąży wynosić a jakbyś jednak chciała zrezygnować to nie ma problemubluzka z metką bo to prezent dla Szymka który w dniu dania już był za mały wspomnę,że w każdej chwili można było zapytać kogoś z rodziny ale po co ...Cytat:
![]() na 16 idziemy małego ściąć (czy to normalne ,że mi smutno i żal tych loczków )agawoo
|
||
|
|
|
#3824 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Tż też się rzeczy podobają A co do ścinania włosów... Też chciałam Radkowi podciąć kędziorki ale tż nie pozwala jeszcze ![]() Idę robić mleczną kanapkę w końcu. Tż pomaga. |
|
|
|
|
#3825 |
|
Zadomowienie
|
Marina
Agawoo ![]() Dziubek myślę, że to całkiem normalne, że żal Ci takich loczków. Patryk ma proste włosy i tez się proszą o podcięcie (o swoich włosach nawet nie wspominam ), ale jakoś nie mogę się zdecydować.Pieleszka ja tez chcę wodę i plażę! Pięknie się prezentujecie! |
|
|
|
#3826 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to strasznie się cieszę ![]() a u mnie to tż namawia na ścięcie, chce z niego faceta zrobić jakby teraz nie był ![]() jak zrobisz daj znać jak wyszło bo mam ten przepis od jakiegos czasu i nie mogę się zdecydować czy robić a mleko masz w proszku ? Cytat:
|
||
|
|
|
#3827 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Kingi i dla ArturaCytat:
![]() Urocze plażowiczki
|
|
#3828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.google.pl/imgres?q=mleko+...t2oHACA&zoom=1 Bo takie jest w przepisie Dam znać, fotke trzasnę
|
|
|
|
|
#3829 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Agadus, Lili, Pieleszko, Alibany,Dziubek, Mamad, Madziulka - dziękuję
Będę nadrabiać na raty, po stronie, inaczej nie da rady ![]() Cytat:
Pytałaś gdzie upały - aktualnie u nas ![]() Super, brawo ![]() Cudności ![]() Cytat:
Cytat:
Przykro mi, że miałaś taką nieudaną imprezę Ach, te chłopy, normalnie nie myślą czasami Cytat:
|
|
|
#3830 |
|
Zakorzenienie
|
laski ja na szybko
na allegro są tanie pumy dla facetów może któraś skorzysta :brzyda l:http://allegro.pl/listing/user.php?s...&us_id=1554694 |
|
|
|
#3831 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziś już 10 kroczków
|
|
#3832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
no o tym Pinokio to chodziło o to, że tańczyłam jak ten drewniany pajac
pierw .się .smiałam, ale potem mnie już wkurzał z tym. zapałeczo ehhh z chłopami. My wrócili.my o 3. Igor z kuzynką M. A o co z rodzicami po.zło?A teraz byli.my na rynku i Igor cały mokry, bo chodził po fontannach u na. w M-cu. Nie mogłam go z tamtąd zabrać, wchodził pro.to w gejzerki. A ciocia mi powiedziała na weselu. Bo jej mąż to brat teściowej ( bardzo fajny facet ). A co mówiła? że "cudujemy" z wynajmem, że taki dom duży stoi a jej syn musi wydawać pieniądze na moje fanaberie, że ona nam nie będzie pomagać, jedynie co do szopy możemy iść, bo ona z domu się nie będzie ruszać, że . sprzedałam pierścionek zaręczynowy u jubilera ( fakt, ale po to by mieć co do garnka włożyć ) i że my taie dziady co nic nie mamy . I tak w kółko...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-08-20 o 15:45 |
|
|
|
#3834 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na mnie niewiele działa, a u dziecka to już w ogóle nie mam pojęcia Mam nadzieję, że już lepiej? Cytat:
![]() Mój kuzyn był tak zatrudniony i zrezygnował, bo to bez sensu dla niego było (praca dla pracy tylko).
|
|
|
#3835 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Żbik idzie jak burza! ![]() Marina a teściowa to pracuje czy w domu siedzi? Głupia jest, wcale się nie dziwię, że nie chcesz z nią siedzieć. |
|
|
|
|
#3837 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam taką
http://www.babyparadies-shop.de/stor...ages/630_0.jpg ![]() nie nadrobiłam, jestem na 117 stronie i znikam do domku... Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-08-20 o 16:04 |
|
|
|
#3838 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Się rozpisałam, eh.
|
|
#3839 |
|
Zakorzenienie
|
Lili pracuje na dwie zmiany. No, powiedziałam tżtowi, że za żadne skarby nie pójdę tam do szopy... Ta ciocia mi powiedziała, że codziennie będę wyła jak się tam przeprowadzę. Zna dobrze teściowa, wie jaka potrafi być...
W dzień wesela dzwoniła do M. że NIE możemy i nie pójdziemy na wesele, bo to koszty a my nie mamy wydawać na zabawę, ale na ocieplenie szopy, jak chcemy tam mieszkać...Jak rządzi. Wyobrażacie obie? ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- o boże zapałeczko kochana... ja pierd***... wiesz co, normalnie mnie zatkało i nie wiem co napisać. Żal mi tylko Ciebie gwiazdko, bo jak napisałaś w niedzielę byłaby fajna okazja do powiedzenia już bez tej całej piny jaka towarzyszy weselu... Twoi rodzice bardzo, bardzo nie fair. Widać, że nie traktują H. jak domownika, tylko jak dodatek do Ciebie i Natana ( u mnie w rodzinnym było to samo, więc to znam ).
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3840 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki za pamięć
ja wyciągłam to żądło miał w uchu.Ucho mocno spuchnięte dzwoniłam na pomoc doraźną ale on oprócz opuchlizny i swędzenia nic nie miał. W nocy nie mógł spać tak się drapał ![]() dzisiaj lepiej ale ucho nadal opuchnięte ![]() Beatko to straszne co spotkało Waszą rodzine a tej dziewczyny sobie nie wyobrażam.Biedna
Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2012-08-20 o 16:16 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:52.

a z teściowymi to chyba powszechne zjawisko, zawsze coś się znajdzie by ponarzekać na synową (choć nie wiem jakiego kalibru były wypowiedzi Twojej 
hehe 
Będzie bez cytowania
Fantastyczne wiesci 
Amelka się obudziła
Chuligan dzidziuś, nie da matce przy kompie posiedzieć :/

wspomnę,że w każdej chwili można było zapytać kogoś z rodziny ale po co ...