|
|
#1621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1622 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
#1623 |
|
Zakorzenienie
|
ja jak najbardziej, może nawet do 3... z jednej strony chciałabym łazić po sklepach, szukać, wybierać, kupować, z drugiej boję się, a wiem, że w razie czego, nawet jeśli poród zaskoczy mnie wcześniej to mama czy teściowa polecą i kupią ciuszki na pierwsze tygodnie, wystarczy polecieć do pepco czy tesco albo leclerca, ciuszków pod dostatkiem, jak sytuacja przypili, będzie mi obojętne w co ubieram, byle mieć przy sobie zdrowe dziecko. o pozostałych rzeczach typu wózek, łóżeczko, rożek, itp, itd pewnie pomyślę wcześniej i przynajmniej upatrzę. ale może jeszcze mi się odmieni, może jak poznam płeć, zobaczę na usg już dziecko, takie bardziej człekokształtne niż fasolka to będę chciała coś pokupować. nie wiem też na co możemy ewentualnie liczyć, a nie chcę przesadzić z zakupami. nie rozpuszczamy jeszcze informacji po dalszej rodzinie. może dowiedzą się za miesiąc przy większej rodzinnej okazji, a może jeszcze uda się ukryć, nie wiem. tak czy siak z ciuszkami najmniejszy problem, każdy może mi potem dokupić coś.
|
|
|
|
|
#1624 |
|
Wtajemniczenie
|
Witamy serdecznie
![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty dziewczyn! na pewno będzie wszystko ok ![]() Witam ponownie urlopowiczki! super, że urlopy się udały!
|
|
|
#1625 |
|
Zakorzenienie
|
Czy któraś z Was nie mówiła jeszcze rodzinie?
Ja się też zastanawiam jak już się zdecydujemy powiedzieć jak to właściwie zrobić |
|
|
|
|
#1626 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mama jest kochana
![]() Witamy i gratulację Cytat:
Podchodzę do tego dość pragmatycznie. Jakoś u mnie przedmiot to przedmiot, a wspomnienia to wspomnienia. . Ale rozumiem, że ktoś może mieć inaczej. Ja póki co nic nie mam, choć byliśmy z TŻ w dwóch sklepach, ale stwierdziliśmy że i tak się na razie nie znamy i z czasem zapoznamy się z tematem to będziemy kupować. Nie lubię zakupów kompulsywnych, wolę najpierw o wszystkim poczytać. Na razie wizyta w sklepie była dla nas jak wizyta na marsie trochę
|
|
|
|
|
|
#1627 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale druga więc nie wiem czy się liczy oczywiście czuję lekki stan poddenerowania... co z Fasolinką i co z cystą. Dzisiaj robiłam badania - chyba z 100l krwi ze mnie wypompowali Co do ciuszków i całej galerii drobiazgów (i nie tylko drobiazgów) wstrzymam się chyba jak najdłużej - z uwagi na fakt, że mieszkamy w wynajmowanym mieszkaniu gdzie nasze graty ledwo się mieszczą. A znając życie będziemy mieć kumulację wrażeń - odbiór naszego mieszkania i pojawienie się na świecie dzieciątka. Szwagierka ma rocznego urwiska (już zadeklarowała, że podzieli się tym co miała), a do tego kuzynka już zapowiadała rok temu, że wszystko co ma dla córeczki zostawia i żeby mieć to na uwadze. Dlatego nie da się ukryć... liczę na ich pomoc. Wiadomo, że chciałoby się kupować, mieć nowe... swoje... a skończy się jak z suknią ślubną :P - użyte raz i nie ma co z tym zrobić, a pieniążki już nie wrócą....
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2012-08-20 o 16:19 |
|
|
|
|
|
#1628 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nigdy nie wyrzucam rzeczy, w razie czego wole wrzucic do piwnicy lub komus oddac, ale wyrzucic nie ![]() Tez juz jestem po dwoch poronieniach i nigdy nie wyrzucilam nawet ulotki, po prostu rzeczy zwiazane z ciaza, ksiazki, czasopisma pochowalam do szuflady.. a teraz znowu je wyciagam i czytam, przegladam Cytat:
No to jutro jest nas juz trzy ![]() Czuje lekki niepokoj, ale to normalne, zawsze tak mialam przed kazda wizyta ![]() aaaaaaa Cytat:
a dzieci przeciez tak szybko rosna
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2012-08-20 o 16:34 |
|||
|
|
|
|
#1629 |
|
Przyczajenie
|
O jak fajnie - czuję się przygarnięta
![]() Ja na razie nawet nie rozglądam się za ciuszkami. Na tyle na ile się uda wykpię się tym co mamy, tym bardziej, że te ciuszki są neutralne. W razie czego będziemy uzupełniać na bieżąco. Jedyne co zaprząta moje myśli to polowanie na gondolkę bo poprzednio była pożyczona, a zakup wózka zaczynaliśmy na etapie spacerówki. Ale do kwietnia jeszcze jest mnóstwo czasu wiec na razie luz. ![]() Chociaż doskonale rozumiem mamusie czekające na pierwszego dzieciaczka, mnie też w pierwszej ciąży korciło żeby robić zakupki bardzo wcześnie
|
|
#1630 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem co mam zrobić, bo miałam jutro iść na pierwszą wizytę (prywatnie) i jak się okazało gin. ma urlop i przyjmie mnie dopiero we wrześniu. I tu moje pytanie czy mogę iść do innego lekarza na tę pierwszą wizytę, a później chodzić do innego? Czy nie będzie jakichś problemów?
|
|
|
|
|
#1631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Reszta się dowie po sobotniej wizycie- jesli wszystko będzie dobrze....Ja też mam mamę zakupoholiczkę, ale ciuchlandową Już widzę te tony ubranek Ale to też po I trymestrze na razie modle się nocami, żeby było wszystko dobrze!OtTakaJa- pewnie, że idz do innego, nie Twoja wina, że tamten się urlopuje-wróci to pójdziesz dop swojego. Mi nikt nie robił żadnych wymówek jak czasem chodziłam do różnych lekarzy. Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2012-08-20 o 17:01 |
|
|
|
|
|
#1632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Problemow na pewno nie bedzie zadnych, zwlaszcza, ze Twoj lekarz przyjmuje prywatnie
|
|
|
#1633 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny , co do ciuszków to ja jestem za rozmiarem 62 . Moje pierwsze dziecko urodziło się z wymiarami 51 cm i 3730(synek) a drugie 54 cm i 3680(córka).I obydwa szkraby w ten rozmiar ubierałam- jak za długie nogawki spodni to nakładałam cieniutkie skarpetki -i trzymało.Jak zadługie rękawki -to podwijałam ....owszem ubranka były też szersze ale bez przesady,dzieci miały więcej luzu a i tak wyglądały ślicznie...i było na dłużej .Ja osobiście zainwestowałam w ciuszki lepszej jakości i troszkę droższe cenowo -zara , gap itp. ale za to dużo czarnego, potem szarości,beżu,troszkę białego ,czerwonego i żółtego a reszta kol.to pojedyńcze sztuki ...więc pasują do obu płci .Rozmiar 68 już dzieli się u mnie na sukienki ,spódniczki ,tuniki,leginsy -więc jeśli będę miała teraz chłopca to odpada ...ale kto wie.Ale mam duuużo zapasów.Do tego wózki,łóżeczka(zwykłe turystyczne),nosidełka,fo teliki,bujaczki- po wszystkim mam szansę otworzyć komis!
Ale np.w pierwszej ciąży zastrzegałam(!!!)głośno i wyrażnie ,że nie dam dziecku smoczka i że będę długo karmić piersią -a teściowa i tak swoje(jak to dziecko bez smoczka???karmić długo piersią???to niemożliwe...)i w cudownym prezencie kupiła prezenty-laktator,sterilizator butelki i smoczki:kilka rodz.antykolkowe,w różnych kształtach itd,podgrzewacz-wszystko bardzo drogie -i taka była zadowolona....a wszystko leży nieodpakowane z folii nawet.Dzieciom nigdy nie dałam smoczka,butelki i karmiłam długo bez żadnego problemu(córę 2 lata). a! a póżniej,jak maluch miał kilka mies-prawie krzyczałam :żadnych chodzików!!! i dostałam od teściowej chodzik za kilka stów.... ![]() Więc polecam nie robić zbyt dużych zapasów,tylko to co na początku potrzebne ....a resztę kupić jak się oswoicie i same zorientujecie co potrzebne-w końcu żyjemy w 2012-sklep na sklepie,długo otwarte a jak któraś mieszka na mniej zaopatrzonym terenie to jest przecież internet-zamówić nie problem,szybka przesyłka i pewnie taniej.... |
|
|
|
|
#1634 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny bardzo się śpieszę, ale chciałam tylko napisać że jestem najszczęśliwsza na tym świecie
![]() Dziękuje za kciuki ! |
|
|
|
|
#1635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym ja bym nie wytrzymała do września, w życiu.
|
|
|
|
|
|
#1636 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
już se wyobrażam co się będzie działo jak powiem że ja nie będę ![]() :mu r:![]() uważam że dziecku będzie lepiej jak będzie miało zadowoloną mamę i będzie jeść z butelki niż nieszczęśliwą i zmuszającą się do czegoś na co nie ma ochoty |
||
|
|
|
|
#1637 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odetchnelam z ulga, niby jestesmy obce dla siebie, ale zmartwienia mamy te same ![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
Jezeli nie chcesz czekac do wrzesnia i sprawdzic, czy serduszko bije to wybierz sie teraz, a we wrzesniu bedziesz juz miala pierwsza wizyte prewencyjna (czy jak sie one tam zwa po polsku )
|
|
|
#1638 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1639 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
TZ tez płaci ok 50zł za ubezpiecznie i szczerze ma potem grosze Cytat:
Teraz we wrześniu jest psi piknik i też mam zamiar jechać i w październiku na wystawę międzynarodową. widzę, ze z Ciebie fanka dużych psów ![]() Cytat:
mam cavaliery. Bardzo je kocham mi sie do tego nie spieszy, ani jakoś mnie nie kręci to Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
|
#1640 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
). I tak sobie myślę, że akurat jak urodzę na wiosnę to będziemy szaleć sobie ![]() Ja będę chodzić prywatnie, więc tym bardziej mam nadzieję, że nie będzie problemów. |
||
|
|
|
|
#1641 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1643 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Twój maluch juz waży więcej niż moje fajny musi byc.widziałam zaprzęgi, nawet każdy mógł dla zabawy spróbować ze swoim (obojętnie jakim psem) spróbować. Śliczne są haskacze i malamuty Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1644 | ||||
|
Zakorzenienie
|
ja kupie jak sie cos rzuci w oczy fajnego i taniego, tak jak mowiłam czekam na odpowiednia wyprzedaż
cudne widziałam takie ale nie było malutkich rozmiarów Cytat:
a kiedy tp ci wychodzi? tylko ty pewnie wyższa ciekawe jak z płcią i czy urodzimy tak samo fajnie by było ![]() Cytat:
Cytat:
też mam zamiar nie dawać dziecku smoczka ( juz widzę minę wszystkich zwłaszcza tesciowej, ale mam to w dup...) , a chodzika to nawet nie chce widziec na oczy. jak mi ktoś kupi to nie przyjme i koniec zresztą tż juz zapowiedział żeby konsultować z nami jak chcą coś dziecku kupic - chodzi o teściów. pewnie beda fochy ale po co maja tracic kase na cos czego my nie chcemy. Cytat:
czekamy na foty i opis byłam dziś w jednym sklepie za tymi spodniami ciążowymi myślalam ze beda gdzies za 60zl a tu 129!!!! chyba na allegro musze poszukac
|
|
|
#1645 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
strasznie się cieszę, że wszystko ok z bejbusiem
|
|
|
#1646 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pryszczy też niestety mi przybyło jak wcześniej czasem jeden, dwa to teraz po kilka. Cytat:
codziennie drobniaki z portfela.QUOTE=Vereado;36002444]Przygarniecie jeszcze jedną mamusię? Miałam się dopiero jutro, po pierwszej wizycie u gina, kiedy już wszystko będzie jasne. No i nie wytrzymałam ![]() To moja trzeci ciążą, z pierwszej mam mojego rezolutnego syneczka , po drugiej ciąży zakończonej rok temu #, w 7tc, uznałam że to nie na moje nerwy i jedno dziecko mi wystarczy. Dodatkowo dwa miesiące temu nawiązaniem przesympatyczną współprace i nareszcie moja praca nabrała rozpędu ... tym bardziej utwierdziłam się w przekonaniu, że nie czas na kolejne dziecko. Ale los bywa przekorny i wie lepiej ... no i proszę, niespodzianka. Na razie jestem na etapie kiedy nie wiem czy mam się cieszyć, czy trwać w przerażeniu, że znów trzeba przegrupować siły i z trudem poukładany porządek ![]() Z dolegliwości - trochę mnie zaczęło mulić, czasem w piersiach czuję przeszywające "świderki". Mam ogromną nadzieję, że na tym koniec dolegliwości, bo cały dostępny limit mdłości, zgag, bólu piersi, rozstępów itd wykorzystałam w pierwszej ciąży - ojjj dał mi młody popalić (tyle że wtedy pracowałam na umowę o pracę, wiec nie było problemu z chorobowym, teraz nie ma tak dobrze)... wiec może tym razem będzie bardziej na wesoło i wersji light [/QUOTE]Witamy Cytat:
Właśnie zadzwoniłam do lekarza i umówiłam sie na czwartek na 19.25 już się nie mogę doczekać
|
|||
|
|
|
|
#1647 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://moda.allegro.pl/spodnie-ciazo...563013292.html te mi się podobają z allegro. Ale zamówię za jakieś 2-3 tygodnie, bo na razie moja ciąża to taka bardziej spożywcza i znika z rana![]() Ojej! właśnie mi się przypomniało, że za tydzień 27 mam pierwszą rocznicę ślubu kościelnego z TŻ trzeba obiad rodzinny przygotować na niedzielę! hmmmm
Na zawsze." Moje 55 cm szczęścia... Michalinka - ur. 12.02.2013r. Edytowane przez LiwkaO Czas edycji: 2012-08-20 o 19:32 |
|
|
|
|
|
#1648 |
|
Zakorzenienie
|
hej, u mnie wszytsko w biegu teraz. Ogolnie czuje sie dobrze. Dzis zrobilam wyniki, zaraz spisze sobie dane ale chyba z interpretacja poczekam na lekarza, w sumie mam sie kontaktowac jakby cos bylo nie tak, ale sie nie znam
![]()
|
|
#1649 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a modlę to się i ja, no ale taki chyba urok Cytat:
Cytat:
Cytat:
A inna sprawa, że fakt faktem jak człowiek niezależny to i popyskować można swobodnie ![]() Cytat:
Uff dobrze, że już się ten dzień kończy bo mnie upał wykończył. |
||||||
|
|
|
|
#1650 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, które majż już pociechy: Jak sie odczuwa skurcze? Bo ja miałam już kłucia, takie tlenie w plecach i brzuchu jak na okres, a dziś taki jakby ciezar czuła- ciągnący do dołu. Wiem, że skurcza jak są za często to mogą być niebezpieczne- ale jak rozpoznać, że skurcze to skurcze? To tak samo jak w nocy w noge zlapie- tylko, że w brzuch?
Sory za gupiutkie pytania, ale nie wiem czego się spodziewać...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:51.