Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-20, 14:54   #1621
scarlett26
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
ja też na razie nic nie kupuje, muszę najpierw pojechać do przyjaciółki odebrać od niej kilka wielkich pudeł i jak to przejrzę to dopiero, a wcześniej niż koło 4-5 miesiąca się do niej nie wybieram, bo nie chcę sobie tym póki co mieszkania zagracać, zwłaszcza że mały remont musimy w miedzy czasie zrobić, żeby wszystko dostosować, pewnie jakoś przed świętami. Ale jak ktoś chce niech kupuje i teraz, nie widzę przeszkód, nie każdy ma jazdy na tym punkcie, a jak coś się wydarzy, można :

1/ oddać przyjaciółce
2/ sprzedać na allegro
3/ zostawić dla następnej udanej próby.

Nie widzę problemu. A przesądna to już na pewno nie jestem.
ja kupiłam kilka drobiazgów a po # wyrzuciłam do śmieci - tak już mam że jak jakaś rzecz kojarzy mi się z czymś przykrym to nie chcę mieć więcej z nią do czynienia
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-20, 15:35   #1622
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
mi lekarz pozwolić się basenować

witam z rana ja właśnie po śniadanku i zaraz wybieram się na praktyki. ostatni tydzień został
jako że jestem u rodziców to zważyłam się i waga póki co stoi w miejscu 63 kg! mój cel do końca pierwszego trymestru czyli wg mnie do równo 14 tygodnia nie przytyć więcej niż kilogram! zostało 2 tygodnie

miłego dnia, mam nadzieje że jak wróce to będę miała co czytać

nikt dziś nie ma usg? ;>
Dragusia to mamy taką samą wagę
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-20, 15:45   #1623
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
nie chcecie poczekać z tymi zakupami chociaż do 2-giego trymestru?
ja jak najbardziej, może nawet do 3... z jednej strony chciałabym łazić po sklepach, szukać, wybierać, kupować, z drugiej boję się, a wiem, że w razie czego, nawet jeśli poród zaskoczy mnie wcześniej to mama czy teściowa polecą i kupią ciuszki na pierwsze tygodnie, wystarczy polecieć do pepco czy tesco albo leclerca, ciuszków pod dostatkiem, jak sytuacja przypili, będzie mi obojętne w co ubieram, byle mieć przy sobie zdrowe dziecko. o pozostałych rzeczach typu wózek, łóżeczko, rożek, itp, itd pewnie pomyślę wcześniej i przynajmniej upatrzę. ale może jeszcze mi się odmieni, może jak poznam płeć, zobaczę na usg już dziecko, takie bardziej człekokształtne niż fasolka to będę chciała coś pokupować. nie wiem też na co możemy ewentualnie liczyć, a nie chcę przesadzić z zakupami. nie rozpuszczamy jeszcze informacji po dalszej rodzinie. może dowiedzą się za miesiąc przy większej rodzinnej okazji, a może jeszcze uda się ukryć, nie wiem. tak czy siak z ciuszkami najmniejszy problem, każdy może mi potem dokupić coś.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-20, 15:48   #1624
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Vereado Pokaż wiadomość
Przygarniecie jeszcze jedną mamusię?
Witamy serdecznie

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty dziewczyn! na pewno będzie wszystko ok
Witam ponownie urlopowiczki! super, że urlopy się udały!

Stary 2012-08-20, 16:01   #1625
scarlett26
Zakorzenienie

Czy któraś z Was nie mówiła jeszcze rodzinie?

Ja się też zastanawiam jak już się zdecydujemy powiedzieć jak to właściwie zrobić
Stary 2012-08-20, 16:04   #1626
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

haha.. tez chce taka mamę
Mama jest kochana dopóki człowiek nie wyląduje z nią na tych zakupach, wtedy godziny w plecy i nic tylko

Cytat:
Witamy i gratulację

Cytat:
ja kupiłam kilka drobiazgów a po # wyrzuciłam do śmieci - tak już mam że jak jakaś rzecz kojarzy mi się z czymś przykrym to nie chcę mieć więcej z nią do czynienia
Ja właśnie nie lubię wyrzucać rzeczy.
Podchodzę do tego dość pragmatycznie. Jakoś u mnie przedmiot to przedmiot, a wspomnienia to wspomnienia. . Ale rozumiem, że ktoś może mieć inaczej.

Ja póki co nic nie mam, choć byliśmy z TŻ w dwóch sklepach, ale stwierdziliśmy że i tak się na razie nie znamy i z czasem zapoznamy się z tematem to będziemy kupować. Nie lubię zakupów kompulsywnych, wolę najpierw o wszystkim poczytać. Na razie wizyta w sklepie była dla nas jak wizyta na marsie trochę
ObserwujeCie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-20, 16:10   #1627
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Chyba jeszzce ktors z dziewczyn tez ma termin wizyty na jutro, prawda?
Ja! Ja! Ja!
Ale druga więc nie wiem czy się liczy
oczywiście czuję lekki stan poddenerowania... co z Fasolinką i co z cystą. Dzisiaj robiłam badania - chyba z 100l krwi ze mnie wypompowali

Co do ciuszków i całej galerii drobiazgów (i nie tylko drobiazgów) wstrzymam się chyba jak najdłużej - z uwagi na fakt, że mieszkamy w wynajmowanym mieszkaniu gdzie nasze graty ledwo się mieszczą. A znając życie będziemy mieć kumulację wrażeń - odbiór naszego mieszkania i pojawienie się na świecie dzieciątka. Szwagierka ma rocznego urwiska (już zadeklarowała, że podzieli się tym co miała), a do tego kuzynka już zapowiadała rok temu, że wszystko co ma dla córeczki zostawia i żeby mieć to na uwadze. Dlatego nie da się ukryć... liczę na ich pomoc.
Wiadomo, że chciałoby się kupować, mieć nowe... swoje... a skończy się jak z suknią ślubną :P - użyte raz i nie ma co z tym zrobić, a pieniążki już nie wrócą....

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2012-08-20 o 16:19
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-20, 16:32   #1628
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Mama jest kochana dopóki człowiek nie wyląduje z nią na tych zakupach, wtedy godziny w plecy i nic tylko

Ja właśnie nie lubię wyrzucać rzeczy.
Podchodzę do tego dość pragmatycznie. Jakoś u mnie przedmiot to przedmiot, a wspomnienia to wspomnienia. . Ale rozumiem, że ktoś może mieć inaczej.
ojjj tak, ja tez nie lubie godzin spedzonych na zakupach, ja naleze raczej do tych szybkich i zdecydowanych, galerie przechodze w tempie ekspresowym, gdyz zawsze wiem czego szukam

Ja nigdy nie wyrzucam rzeczy, w razie czego wole wrzucic do piwnicy lub komus oddac, ale wyrzucic nie

Tez juz jestem po dwoch poronieniach i nigdy nie wyrzucilam nawet ulotki, po prostu rzeczy zwiazane z ciaza, ksiazki, czasopisma pochowalam do szuflady.. a teraz znowu je wyciagam i czytam, przegladam

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Ja! Ja! Ja!
Ale druga więc nie wiem czy się liczy
oczywiście czuję lekki stan poddenerowania... co z Fasolinką i co z cystą. Dzisiaj robiłam badania - chyba z 100l krwi ze mnie wypompowali
liczy sie, liczy
No to jutro jest nas juz trzy
Czuje lekki niepokoj, ale to normalne, zawsze tak mialam przed kazda wizyta
aaaaaaa

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Wiadomo, że chciałoby się kupować, mieć nowe... swoje... a skończy się jak z suknią ślubną :P - użyte raz i nie ma co z tym zrobić, a pieniążki już nie wrócą....

a dzieci przeciez tak szybko rosna

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2012-08-20 o 16:34
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-20, 16:49   #1629
Vereado
Przyczajenie

O jak fajnie - czuję się przygarnięta

Ja na razie nawet nie rozglądam się za ciuszkami. Na tyle na ile się uda wykpię się tym co mamy, tym bardziej, że te ciuszki są neutralne. W razie czego będziemy uzupełniać na bieżąco. Jedyne co zaprząta moje myśli to polowanie na gondolkę bo poprzednio była pożyczona, a zakup wózka zaczynaliśmy na etapie spacerówki.
Ale do kwietnia jeszcze jest mnóstwo czasu wiec na razie luz.

Chociaż doskonale rozumiem mamusie czekające na pierwszego dzieciaczka, mnie też w pierwszej ciąży korciło żeby robić zakupki bardzo wcześnie
Vereado jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-20, 16:56   #1630
OtTakaJa
Zakorzenienie

Nie wiem co mam zrobić, bo miałam jutro iść na pierwszą wizytę (prywatnie) i jak się okazało gin. ma urlop i przyjmie mnie dopiero we wrześniu. I tu moje pytanie czy mogę iść do innego lekarza na tę pierwszą wizytę, a później chodzić do innego? Czy nie będzie jakichś problemów?

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-20, 16:59   #1631
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:

Ja się też zastanawiam jak już się zdecydujemy powiedzieć jak to właściwie zrobić
My powiedzielismy tylko rodzicom. Nasi bracia nie wiedza, ale mój jutro przyjeżdża i chyba nie wytrzymam i mu powiem Reszta się dowie po sobotniej wizycie- jesli wszystko będzie dobrze....

Ja też mam mamę zakupoholiczkę, ale ciuchlandową Już widzę te tony ubranek Ale to też po I trymestrze na razie modle się nocami, żeby było wszystko dobrze!
OtTakaJa- pewnie, że idz do innego, nie Twoja wina, że tamten się urlopuje-wróci to pójdziesz dop swojego. Mi nikt nie robił żadnych wymówek jak czasem chodziłam do różnych lekarzy.

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2012-08-20 o 17:01
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-20, 17:04   #1632
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Nie wiem co mam zrobić, bo miałam jutro iść na pierwszą wizytę (prywatnie) i jak się okazało gin. ma urlop i przyjmie mnie dopiero we wrześniu. I tu moje pytanie czy mogę iść do innego lekarza na tę pierwszą wizytę, a później chodzić do innego? Czy nie będzie jakichś problemów?
a w którym jesteś teraz tygodniu?

Problemow na pewno nie bedzie zadnych, zwlaszcza, ze Twoj lekarz przyjmuje prywatnie
Stary 2012-08-20, 17:07   #1633
nestelle
Zakorzenienie

Dziewczyny , co do ciuszków to ja jestem za rozmiarem 62 . Moje pierwsze dziecko urodziło się z wymiarami 51 cm i 3730(synek) a drugie 54 cm i 3680(córka).I obydwa szkraby w ten rozmiar ubierałam- jak za długie nogawki spodni to nakładałam cieniutkie skarpetki -i trzymało.Jak zadługie rękawki -to podwijałam ....owszem ubranka były też szersze ale bez przesady,dzieci miały więcej luzu a i tak wyglądały ślicznie...i było na dłużej .Ja osobiście zainwestowałam w ciuszki lepszej jakości i troszkę droższe cenowo -zara , gap itp. ale za to dużo czarnego, potem szarości,beżu,troszkę białego ,czerwonego i żółtego a reszta kol.to pojedyńcze sztuki ...więc pasują do obu płci .Rozmiar 68 już dzieli się u mnie na sukienki ,spódniczki ,tuniki,leginsy -więc jeśli będę miała teraz chłopca to odpada ...ale kto wie.Ale mam duuużo zapasów.Do tego wózki,łóżeczka(zwykłe turystyczne),nosidełka,fo teliki,bujaczki- po wszystkim mam szansę otworzyć komis!
Ale np.w pierwszej ciąży zastrzegałam(!!!)głośno i wyrażnie ,że nie dam dziecku smoczka i że będę długo karmić piersią -a teściowa i tak swoje(jak to dziecko bez smoczka???karmić długo piersią???to niemożliwe...)i w cudownym prezencie kupiła prezenty-laktator,sterilizator butelki i smoczki:kilka rodz.antykolkowe,w różnych kształtach itd,podgrzewacz-wszystko bardzo drogie -i taka była zadowolona....a wszystko leży nieodpakowane z folii nawet.Dzieciom nigdy nie dałam smoczka,butelki i karmiłam długo bez żadnego problemu(córę 2 lata).
a! a póżniej,jak maluch miał kilka mies-prawie krzyczałam :żadnych chodzików!!! i dostałam od teściowej chodzik za kilka stów....

Więc polecam nie robić zbyt dużych zapasów,tylko to co na początku potrzebne ....a resztę kupić jak się oswoicie i same zorientujecie co potrzebne-w końcu żyjemy w 2012-sklep na sklepie,długo otwarte a jak któraś mieszka na mniej zaopatrzonym terenie to jest przecież internet-zamówić nie problem,szybka przesyłka i pewnie taniej....
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-20, 17:07   #1634
Luna0
Zakorzenienie

Dziewczyny bardzo się śpieszę, ale chciałam tylko napisać że jestem najszczęśliwsza na tym świecie no i jestem mamą przepięknego dzidziolka wszystko jest wporządku, zdjęcie i opis dam jutro rano
Dziękuje za kciuki !

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-20, 17:14   #1635
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
a w którym jesteś teraz tygodniu?

Problemow na pewno nie bedzie zadnych, zwlaszcza, ze Twoj lekarz przyjmuje prywatnie
Jestem w około 7 tygodniu, a jak wiadomo do 10tygodnia muszę być u lekarza, bo liczę na becikowe Poza tym ja bym nie wytrzymała do września, w życiu.

Stary 2012-08-20, 17:18   #1636
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
My powiedzielismy tylko rodzicom. Nasi bracia nie wiedza, ale mój jutro przyjeżdża i chyba nie wytrzymam i mu powiem Reszta się dowie po sobotniej wizycie- jesli wszystko będzie dobrze....
my w ogóle nikomu i jakoś mi się do tego mówienia wcale nie spieszy

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
Ale np.w pierwszej ciąży zastrzegałam(!!!)głośno i wyrażnie ,że nie dam dziecku smoczka i że będę długo karmić piersią -a teściowa i tak swoje(jak to dziecko bez smoczka???karmić długo piersią???to niemożliwe...)i w cudownym prezencie kupiła prezenty-laktator,sterilizator butelki i smoczki:kilka rodz.antykolkowe,w różnych kształtach itd,podgrzewacz-wszystko bardzo drogie -i taka była zadowolona....a wszystko leży nieodpakowane z folii nawet.Dzieciom nigdy nie dałam smoczka,butelki i karmiłam długo bez żadnego problemu(córę 2 lata).
a! a póżniej,jak maluch miał kilka mies-prawie krzyczałam :żadnych chodzików!!! i dostałam od teściowej chodzik za kilka stów....
taaaa, zawsze babcia wie lepiej - strasznie się tego boję..... ostatnio w czasie jakiejś luźnej rozmowie wynikło że córka mamy znajomej która zaraz rodzi 2 dziecko nie chce karmić piersią i poprzedniego też nie karmiła, bo nie chciała po prostu.... ale się nasłuchałam o wyrodnych matkach itd.... które dzieci mieć nie powinny

już se wyobrażam co się będzie działo jak powiem że ja nie będę :mu r:

uważam że dziecku będzie lepiej jak będzie miało zadowoloną mamę i będzie jeść z butelki niż nieszczęśliwą i zmuszającą się do czegoś na co nie ma ochoty
Stary 2012-08-20, 17:20   #1637
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dziewczyny bardzo się śpieszę, ale chciałam tylko napisać że jestem najszczęśliwsza na tym świecie no i jestem mamą przepięknego dzidziolka wszystko jest wporządku, zdjęcie i opis dam jutro rano
Dziękuje za kciuki !
Ciesze sie razem z Toba!
Odetchnelam z ulga, niby jestesmy obce dla siebie, ale zmartwienia mamy te same

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Cytat:
Jestem w około 7 tygodniu, a jak wiadomo do 10tygodnia muszę być u lekarza, bo liczę na becikowe Poza tym ja bym nie wytrzymała do września, w życiu.
a to jestesmy w podobnym wieku ciazy
Jezeli nie chcesz czekac do wrzesnia i sprawdzic, czy serduszko bije to wybierz sie teraz, a we wrzesniu bedziesz juz miala pierwsza wizyte prewencyjna (czy jak sie one tam zwa po polsku )
Stary 2012-08-20, 17:22   #1638
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuje za kciuki !
super! czekamy na fotki

Stary 2012-08-20, 17:26   #1639
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:
no chyba nie każdy, u mnie jak mnie przyjmowali to babka spytała czy chcę przystąpić do grupowego - z tym że potrącać będą co miesiąc 50 czy 60 zł, nie chciałam
chodziło mi o mój zakład pracy, bo u nas takie ubezpieczenie jest obowiązkowe, tylko wariant trzeba sobie wybrać.
TZ tez płaci ok 50zł za ubezpiecznie i szczerze ma potem grosze

Cytat:
Zazdroszczę tego pokazu, u nas w okolicy nie ma, a nie mamy na razie za bardzo pieniędzy żeby się gdzieś dalej wybrać na coś takiego. Ja jestem fanką haszczaków, sama mam malamuta
ja śledzę cały rok kalendarz sportowy i jak cos jest w pobliżu to jadę.
Teraz we wrześniu jest psi piknik i też mam zamiar jechać i w październiku na wystawę międzynarodową.

widzę, ze z Ciebie fanka dużych psów

Cytat:

1500 zl to większość z nas nawet nie zarabia... więc taniej siedziec w domu. Ja też uwiebiam psy, jakie masz rasy? Kiedyś zagłębiałam się w temat psiej psychiki ale przez studia miałam mało czasu i troche to zaniedbałam
u mnie jest całkowicie prywatny żłobek, fakt, ze wypasiony i ma tam rózne cuda, ale ceny ma też kosmiczne.... kogoś jednak stać skoro kilka lat sie utrzymuje.

mam cavaliery. Bardzo je kocham bardzo oddane psy, sama miłość. Uwielbiam z nimi pracować.

Cytat:
mi sie do tego nie spieszy, ani jakoś mnie nie kręci to

Cytat:
ja idę na 1 wizytę prywatnie, pozniej na NFZ bo takie są kolejki. Nie chce tyle czekać, zeby wiedzieć czy wszystko jest ok.

Cytat:
Dziękuje za kciuki !
super, super
00anulka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-20, 17:33   #1640
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
a to jestesmy w podobnym wieku ciazy Jezeli nie chcesz czekac do wrzesnia i sprawdzic, czy serduszko bije to wybierz sie teraz, a we wrzesniu bedziesz juz miala pierwsza wizyte prewencyjna (czy jak sie one tam zwa po polsku )
I tak zrobię, nie przeżyłabym do września.

Cytat:
Napisane przez 00anulka00 Pokaż wiadomość
ja śledzę cały rok kalendarz sportowy i jak cos jest w pobliżu to jadę.
Teraz we wrześniu jest psi piknik i też mam zamiar jechać i w październiku na wystawę międzynarodową.

widzę, ze z Ciebie fanka dużych psów

ja idę na 1 wizytę prywatnie, pozniej na NFZ bo takie są kolejki. Nie chce tyle czekać, zeby wiedzieć czy wszystko jest ok.
Ja z moim psiakiem jeszcze nie za wiele mogę poszaleć (w sensie zaprzęgi, uciąg itp.), bo to 4 miesięczny maluch (15kg ma maluszek). I tak sobie myślę, że akurat jak urodzę na wiosnę to będziemy szaleć sobie

Ja będę chodzić prywatnie, więc tym bardziej mam nadzieję, że nie będzie problemów.

Stary 2012-08-20, 17:37   #1641
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuje za kciuki !
och, to wspaniale! czekam na fotki....

Cytat:
my w ogóle nikomu i jakoś mi się do tego mówienia wcale nie spieszy

taaaa, zawsze babcia wie lepiej - strasznie się tego boję..... ostatnio w czasie jakiejś luźnej rozmowie wynikło że córka mamy znajomej która zaraz rodzi 2 dziecko nie chce karmić piersią i poprzedniego też nie karmiła, bo nie chciała po prostu.... ale się nasłuchałam o wyrodnych matkach itd.... które dzieci mieć nie powinny

już se wyobrażam co się będzie działo jak powiem że ja nie będę :mu r:

uważam że dziecku będzie lepiej jak będzie miało zadowoloną mamę i będzie jeść z butelki niż nieszczęśliwą i zmuszającą się do czegoś na co nie ma ochoty
Ja mam w sumie spokój i w ogóle wszystkie takie gadki głęboko w d..! Moi rodzice to harley-owcy , jak nie pracują to jeżdżą na zloty lub latają po całym świecie -ale należy im się ,odchowali dzieci -sami,więc niech teraz korzystają...ale kochają wnuki .Za to teście - a blisko mieszkam,bardzo-to siedzą i raczej mało co robią,wszystkim są zmęczeni ,nawet na spacer nigdy żadnego wnuka nie wzieli ale wszystko muszą wiedzieć i swoją wizję wpychać innym-a jest ona zawsze negatywna,dzieci to tylko kłopot,ciągle płaczą i marudzą.Ale pomocy nigdy nie miałam ,nawet jak urodziłam pierwsze-dlatego ostro zaznaczyłam granice i mam spokój-choć bywam przez nich nielubiana....Ale jeśli to ja wychowuję,a ja i moje dzieci nikogo nie obarczamy swoimi problemami i obowiązkami to chyba mogę warknąć....
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-20, 17:49   #1642
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
jak najbardziej, ja ostatnio też byłam u innego bo mój na urlopie. grunt, żebyś miała opiekę lekarza, a to jakiego i czy go zmienisz nie ma znaczenia.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-20, 18:04   #1643
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:

Ja z moim psiakiem jeszcze nie za wiele mogę poszaleć (w sensie zaprzęgi, uciąg itp.), bo to 4 miesięczny maluch (15kg ma maluszek). I tak sobie myślę, że akurat jak urodzę na wiosnę to będziemy szaleć sobie
już Cię kocham

Twój maluch juz waży więcej niż moje fajny musi byc.

widziałam zaprzęgi, nawet każdy mógł dla zabawy spróbować ze swoim (obojętnie jakim psem) spróbować.
Śliczne są haskacze i malamuty choruje też na inne rasy np dogi czy dobermany

Cytat:
Ja będę chodzić prywatnie, więc tym bardziej mam nadzieję, że nie będzie problemów.
ja chce na NFZ, bo prywatnie tyle kasy to kosztuje
00anulka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-20, 18:51   #1644
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
ja kupie jak sie cos rzuci w oczy fajnego i taniego, tak jak mowiłam czekam na odpowiednia wyprzedaż
Cytat:
a i kupiłam teraz tylko takie skarpetusie
sa takie maleńkie
cudne widziałam takie ale nie było malutkich rozmiarów
Cytat:

Miałam się dopiero jutro, po pierwszej wizycie u gina, kiedy już wszystko będzie jasne.
No i nie wytrzymałam
To moja trzeci ciążą, z pierwszej mam mojego rezolutnego syneczka ,
po drugiej ciąży zakończonej rok temu #, w 7tc, uznałam że to nie na moje nerwy i jedno dziecko mi wystarczy.
witamy i gratulujemy a kiedy tp ci wychodzi?

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Dragusia to mamy taką samą wagę
tylko ty pewnie wyższa ale dużo podobieństw hehe waga, dzidziola wielkość ciekawe jak z płcią i czy urodzimy tak samo fajnie by było

Cytat:
idz do innego i nie martw sie
Cytat:
no kochana ciesze sie ze nie jestem sama z takimi poglądami też mam zamiar nie dawać dziecku smoczka ( juz widzę minę wszystkich zwłaszcza tesciowej, ale mam to w dup...) , a chodzika to nawet nie chce widziec na oczy. jak mi ktoś kupi to nie przyjme i koniec
zresztą tż juz zapowiedział żeby konsultować z nami jak chcą coś dziecku kupic - chodzi o teściów. pewnie beda fochy ale po co maja tracic kase na cos czego my nie chcemy.
Cytat:
Dziękuje za kciuki !
czekamy na foty i opis

byłam dziś w jednym sklepie za tymi spodniami ciążowymi myślalam ze beda gdzies za 60zl a tu 129!!!! chyba na allegro musze poszukac

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-20, 18:51   #1645
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
Dziękuje za kciuki !

strasznie się cieszę, że wszystko ok z bejbusiem czekam na fotki

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-20, 18:58   #1646
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
I mnie tez mdli.. jakis czas po jedzeniu nachodza mnie mdlosci i takie bole jakby glodowe.. do tego jeszcze dzisiaj od rana mam zawroty glowy.

No i dzien w dzien walcze nadal z pryszczami.. jak nastolatka
Co do mdłości ta ja też mam ogromne, nawet po wodzie mi nie dobrze i tak cały dzień!
A pryszczy też niestety mi przybyło jak wcześniej czasem jeden, dwa to teraz po kilka.

Cytat:
Napisane przez Sunshine833 Pokaż wiadomość
Hello, na pewno będzie wszystko ok, bo przecież nie ma innej opcji!! a co do skarbonki, też podobną założyliśmy, tylko wrzucamy same 5pln i to będzie na wózek...zdzwić się można ile takim sposobem da się uzbierać...już to kiedyś praktykowałam
Widzę, że skarbonka popularna ja też mam taką założoną wrzucam 5,2,1zł codziennie drobniaki z portfela.

QUOTE=Vereado;36002444]Przygarniecie jeszcze jedną mamusię?

Miałam się dopiero jutro, po pierwszej wizycie u gina, kiedy już wszystko będzie jasne.
No i nie wytrzymałam
To moja trzeci ciążą, z pierwszej mam mojego rezolutnego syneczka ,
po drugiej ciąży zakończonej rok temu #, w 7tc, uznałam że to nie na moje nerwy i jedno dziecko mi wystarczy.
Dodatkowo dwa miesiące temu nawiązaniem przesympatyczną współprace i nareszcie moja praca nabrała rozpędu ... tym bardziej utwierdziłam się w przekonaniu, że nie czas na kolejne dziecko. Ale los bywa przekorny i wie lepiej ... no i proszę, niespodzianka.
Na razie jestem na etapie kiedy nie wiem czy mam się cieszyć, czy trwać w przerażeniu, że znów trzeba przegrupować siły i z trudem poukładany porządek

Z dolegliwości - trochę mnie zaczęło mulić, czasem w piersiach czuję przeszywające "świderki". Mam ogromną nadzieję, że na tym koniec dolegliwości, bo cały dostępny limit mdłości, zgag, bólu piersi, rozstępów itd wykorzystałam w pierwszej ciąży - ojjj dał mi młody popalić (tyle że wtedy pracowałam na umowę o pracę, wiec nie było problemu z chorobowym, teraz nie ma tak dobrze)... wiec może tym razem będzie bardziej na wesoło i wersji light [/QUOTE]

Witamy
Cytat:

Nie mówiłam jeszcze nikomu z rodziny, wiedzą tylko w pracy bo tam musiałam od razu powiedzieć.

Właśnie zadzwoniłam do lekarza i umówiłam sie na czwartek na 19.25 już się nie mogę doczekać
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-20, 19:04   #1647
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

tylko ty pewnie wyższa ale dużo podobieństw hehe waga, dzidziola wielkość ciekawe jak z płcią i czy urodzimy tak samo fajnie by było

byłam dziś w jednym sklepie za tymi spodniami ciążowymi myślalam ze beda gdzies za 60zl a tu 129!!!! chyba na allegro musze poszukac
No ja mam 170cm wzrostu. Jeśli chodzi o spodnie ciążowe to u mnie teraz jest wyprzedaż w C&A ze 179zł i 129zł na własnie 69zł i 59zł. Ja dostane od koleżanki ma mi przywieźć w tym tygodniu zobaczę czy będą dobre na długość.

http://moda.allegro.pl/spodnie-ciazo...563013292.html te mi się podobają z allegro. Ale zamówię za jakieś 2-3 tygodnie, bo na razie moja ciąża to taka bardziej spożywcza i znika z rana

Ojej! właśnie mi się przypomniało, że za tydzień 27 mam pierwszą rocznicę ślubu kościelnego z TŻ trzeba obiad rodzinny przygotować na niedzielę! hmmmm

Edytowane przez LiwkaO
Czas edycji: 2012-08-20 o 19:32
Stary 2012-08-20, 19:19   #1648
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87
Cool Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013

hej, u mnie wszytsko w biegu teraz. Ogolnie czuje sie dobrze. Dzis zrobilam wyniki, zaraz spisze sobie dane ale chyba z interpretacja poczekam na lekarza, w sumie mam sie kontaktowac jakby cos bylo nie tak, ale sie nie znam
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-20, 19:22   #1649
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:

Moja Mama tylko wie, reszcie rodzinie powiemy pewnie później i zwyczajnie po prostu "hej, będziemy mieli dziecko". bez jakiś fajerwerków.

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Ja też mam mamę zakupoholiczkę, ale ciuchlandową Już widzę te tony ubranek Ale to też po I trymestrze na razie modle się nocami, żeby było wszystko dobrze!
.
Moja Mama też ciucholandy lubi, wszystko lubi, gdzie można coś kupić a modlę to się i ja, no ale taki chyba urok

Cytat:
Dziewczyny , co do ciuszków to ja jestem za rozmiarem 62 . Moje pierwsze dziecko urodziło się z wymiarami 51 cm i 3730(synek) a drugie 54 cm i 3680(córka).I obydwa szkraby w ten rozmiar ubierałam- jak za długie nogawki spodni to nakładałam cieniutkie skarpetki -i trzymało.Jak zadługie rękawki -to podwijałam ....owszem ubranka były też szersze ale bez przesady,dzieci miały więcej luzu a i tak wyglądały ślicznie...i było na dłużej .Ja osobiście zainwestowałam w ciuszki lepszej jakości i troszkę droższe cenowo -zara , gap itp. ale za to dużo czarnego, potem szarości,beżu,troszkę białego ,czerwonego i żółtego a reszta kol.to pojedyńcze sztuki ...więc pasują do obu płci .Rozmiar 68 już dzieli się u mnie na sukienki ,spódniczki ,tuniki,leginsy -więc jeśli będę miała teraz chłopca to odpada ...ale kto wie.Ale mam duuużo zapasów.Do tego wózki,łóżeczka(zwykłe turystyczne),nosidełka,fo teliki,bujaczki- po wszystkim mam szansę otworzyć komis!
To zakodowałam rozmiar 62 i 68. Co za wysmakowana gama kolorów. Właśnie będę musiała męża na teściów nasłać, żeby nie kupowali jakiś bzdur.

Cytat:
Dziękuje za kciuki !
no ale to było jasne i oby tak kolejne miały też

Cytat:
Ja mam w sumie spokój i w ogóle wszystkie takie gadki głęboko w d..! Moi rodzice to harley-owcy , jak nie pracują to jeżdżą na zloty lub latają po całym świecie -ale należy im się ,odchowali dzieci -sami,więc niech teraz korzystają...ale kochają wnuki .Za to teście - a blisko mieszkam,bardzo-to siedzą i raczej mało co robią,wszystkim są zmęczeni ,nawet na spacer nigdy żadnego wnuka nie wzieli ale wszystko muszą wiedzieć i swoją wizję wpychać innym-a jest ona zawsze negatywna,dzieci to tylko kłopot,ciągle płaczą i marudzą.Ale pomocy nigdy nie miałam ,nawet jak urodziłam pierwsze-dlatego ostro zaznaczyłam granice i mam spokój-choć bywam przez nich nielubiana....Ale jeśli to ja wychowuję,a ja i moje dzieci nikogo nie obarczamy swoimi problemami i obowiązkami to chyba mogę warknąć....
Super opcja z rodzicami. Podziwiam !
A inna sprawa, że fakt faktem jak człowiek niezależny to i popyskować można swobodnie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
No ja mam 170cm wzrostu. Jeśli chodzi o spodnie ciążowe to u mnie teraz jest wyprzedaż w C&A ze 179zł i 129zł na własnie 69zł i 59zł. Ja dostane od koleżanki ma mi przywieźć w tym tygodniu zobaczę czy będą dobre na długość.

Ojej! właśnie mi się przypomniało, że za tydzień 27 mam pierwszą rocznicę ślubu kościelnego z TŻ trzeba obiad rodzinny przygotować na niedzielę! hmmmm
No to gratulacje. Sprawdzę w C&A, może to jakaś ogólnopolska obniżka.

Uff dobrze, że już się ten dzień kończy bo mnie upał wykończył.
ObserwujeCie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-20, 19:39   #1650
klementyna1
Zakorzenienie

Dziewczyny, które majż już pociechy: Jak sie odczuwa skurcze? Bo ja miałam już kłucia, takie tlenie w plecach i brzuchu jak na okres, a dziś taki jakby ciezar czuła- ciągnący do dołu. Wiem, że skurcza jak są za często to mogą być niebezpieczne- ale jak rozpoznać, że skurcze to skurcze? To tak samo jak w nocy w noge zlapie- tylko, że w brzuch? Sory za gupiutkie pytania, ale nie wiem czego się spodziewać...
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości