|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
Cytat:
Dziewczyny, z kolejnych głupawych pytań, jakie chusteczki nawilżane kupujecie? W moczy wyszły mi nabłonki okrągłe, czy któraś też je miała? Mam się martwić bo lekarza mam dopiero w czwartek. Poza tym mam wysokie leukocyty i neutrofile. A glukozę na czczo miałam 56.
|
|
#1982 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U nas nie wyszło bo malutka wisiała na piersi co półtorej godziny a nie przybierała tak jak powinna na wadze, zaczeło sie od dokramiania a skończyło wiadomo jak. Cytat:
Same porody - wydaje mi sie od tamtych czasów sie zmieniły, wiec mzoe nie potrafi sobie tego wyobrazic
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka Edytowane przez Enigmama Czas edycji: 2012-08-20 o 15:48 |
||
|
|
|
#1983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty Enigmama będziesz miała trójkę więc musisz się roztroić. Ale damy radę, nie? ![]() Ja też wolę żeby mąż był przy porodzie. Przede wszystkim dlatego, że będę czuła się bezpieczniej przy nim. Ktoś dopilnuje żeby się nam krzywda nie stała. |
|
|
|
|
#1984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczę które będą najlepsze ![]() Też kiedyś miałam nabłonki okrągłe , żadnych leków na nie nie brałam a na następnym badaniu już ich nie było
|
|
#1985 | |
|
Wtajemniczenie
|
udanego urlopu
Cytat:
mimo iż niejednokrotnie mówiłam jej, że mąż chce tego tak samo jak ja , to ona i tak nie rozumie dlaczego...teściowej o zdanie nie pytałam, może zapytam? piszecie o karmieniu piersią... zastanawiałam się ostatnio nad tym i chciałabym by mała umiała zarówno ssać cyca jak i butlę ciekawe czy nam się to uda, ale zrobię co się da by tak właśnie było
|
|
|
|
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
uf wrocilam.
jutro mamy wizyte u innego jeszcze dermatologa. Dokladnie tez mi sie tak wydaje ze powinni od razu wziasc wymaz,nawet teraz moja internistka tak mowila ze lekarze zgaduja,przepisuja masci,a kasa moja idzie w bloto. Tak szczerze to wydaje mi sie ze wlasnie przez slonce mu sie to powieksza bo kurde jak osatnio slonca nie bylo to tego zaczerwienienia tez ![]() dzis kupilam jeden kosmetyk z rossmana taki kremowy zel do mycia. |
|
|
|
#1987 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakie MUSI?????
|
|
#1988 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na pęcherz pewnie dostaniesz jakieś leki,tak więc nie stresuj się niepotrzebnie do wizyty. prawie każda z nas ma od czasu do czasu jakieś perypetie z pęcherzem ![]() a glukozę robiłaś tylko na czczo, czy także po obciążeniu? |
|
|
|
|
#1989 |
|
Zadomowienie
|
Jestem
![]() i rodzę tak mi ginek powiedział ![]() tylko że się śmiał że nie wiadomo jak długo rodzić będę mówi że może to być kilka godzin albo i kilka dni...Rozwarcie na dwa palce, ujście szyjki w pełni uformowane, mówił że gdyby Zośka była większa to zrobiłby masaż szyjki żeby wywołać skurcze, ale jak jest tka jaka jest to mówi że nie będzie ingerował i mam cierpliwie czekać. Teraz te złe informacje.. po pierwsze- ginek jeszcze dwa tygodnie ma urlop od szpitala :/ więc nie ma szans- rodzimy bez niego, szkoda bo całą ciąże byłam nastawiona że będę mieć tego najbardziej zaufanego przy sobie. Kolejna niezbyt dobra informacja- jak zgłosilam ginkowi że mnie skóra piecze w okolicach blizny po cc i ogólnie w dole brzucha to mi oswiadczył że niestety ale taka dolegliwość jest niebezpieczna przy sn i prawdopodobnie skonczy się na cc tak jak było mówione od początku... No nic spadam nadrabiać
|
#1990 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Glukozę robiłam teraz tylko na czczo. Dwa razy robiłam obciążenie wcześniej i było okej. Cytat:
Mnie dzisiaj bardzo swędzi skóra na piersiach i na dole brzuch właśnie, nad samym łonem.
|
|
#1991 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje kochana
Tamlin nasza skarbnico Colds pyta czy jest sens by sie skontaktowala ze swoim lekarzem prowadzacym i zapytala jak On widzi ta sytuacje? |
|
|
|
#1992 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1993 |
|
Zakorzenienie
|
Sójka
|
|
|
|
#1994 |
|
Zadomowienie
|
No własnie pewnie tak to będzie wyglądało... Doktorek powiedział że teraz to już tak właśnie jest że jeśli nawet wiadomo że może się skończyć cesarką to i tak czekają z tym do samiutkiego końca a niech sie baba męczy a co...
Mam nadzieje że mimo wszystko urodzę sn, na początku bardzo chciałam cc bo wiem już z czym to sie je, ale doszłam do wniosku że po sn szybciej dojde do pełni formy a niestety musze bardzooo szybko być w formie (nie chodzi o wygląd tylko o forme fizyczną )No cóż może macica nie pęknie
|
#1995 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie straszne mi nieprzespane noce, tylko jak sie dobrze zorganizować??? Cytat:
więc teraz czekanie do akcji porodowej i wtedy cc ? czy jak?A Ty jakbyś chciała rodzić ? robi się poważnie lada dzien będziesz tulić wyczekiwaną Zosienke
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
||
|
|
|
#1996 | |
|
Zadomowienie
|
Witam po wizycie!
Mała nadal głową do góry. Jednak na razie nie umawialiśmy cesarki, doktorek powiedział, że damy małej szansę jeszcze do kolejnej wizyty no i wtedy już w przypadku braku obrotu będziemy musieli się umówić na zabieg, ale mówi, że jeśli przyjedziemy na zabieg i się okaże, że mała fiknęła, to wrócimy do domku i będziemy czekać na naturalny poród ![]() Szyjka trzyma, więc podwozie w porządku ![]() No i moja mała nie lubi mierzenia tętna, bo przyłożyła ręką lub nogą doktorkowi w ten czujnik do mierzenia, aż mu ręka podskoczyła i się uśmiał ![]() Cytat:
szkoda tylko, że stresik się przy tym pojawił a nie czysta przyjemność![]() Oj już mogłaby Colds urodzić i pewnie kłopoty z nerkami by się skończyły, bo to podejrzewam od nacisku przez macicę eh |
|
|
|
|
#1997 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale trzymam kciuki, żeby udało Ci się sn ale się ostatnio zastanawiałam dlaczego mnie blizna po cc swędzi - ja mam wizytę w środę ciekawe co mi powie
|
|
|
#1998 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie
nadrobilam wszystko,ale upal taki,ze nie wyrabiam nie dla mnie takie temperatury. Sojka to dosiadaj męża,moze cos to pomoze trzymam kciuki biedna Colds Nasza ale sie nameczy lidka a w ktorym tyg jestes? chodzi mi o to ze dzidzia glowka do gory tak jak moja mam nadzieje,ze Nam sie obroca gratuluje wizyt![]() ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Witam sie nadrobilam wszystko,ale upal taki,ze nie wyrabiam nie dla mnie takie temperatury. Sojka to dosiadaj męża,moze cos to pomoze trzymam kciuki biedna Colds Nasza ale sie nameczy lidka a w ktorym tyg jestes? chodzi mi o to ze dzidzia glowka do gory tak jak moja mam nadzieje,ze Nam sie obroca gratuluje wizyt Witam sie nadrobilam wszystko,ale upal taki,ze nie wyrabiam nie dla mnie takie temperatury. Sojka to dosiadaj męża,moze cos to pomoze trzymam kciuki biedna Colds Nasza ale sie nameczy lidka a w ktorym tyg jestes? chodzi mi o to ze dzidzia glowka do gory tak jak moja mam nadzieje,ze Nam sie obroca gratuluje wizyt
|
|
|
|
#1999 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie
nadrobilam wszystko,ale upal taki,ze nie wyrabiam nie dla mnie takie temperatury. Sojka to dosiadaj męża,moze cos to pomoze trzymam kciuki biedna Colds Nasza ale sie nameczy lidka a w ktorym tyg jestes? chodzi mi o to ze dzidzia glowka do gory tak jak moja mam nadzieje,ze Nam sie obroca gratuluje wizyt Witam sie nadrobilam wszystko,ale upal taki,ze nie wyrabiam nie dla mnie takie temperatury. Sojka to dosiadaj męża,moze cos to pomoze trzymam kciuki biedna Colds Nasza ale sie nameczy lidka a w ktorym tyg jestes? chodzi mi o to ze dzidzia glowka do gory tak jak moja mam nadzieje,ze Nam sie obroca gratuluje wizyt Witam sie nadrobilam wszystko,ale upal taki,ze nie wyrabiam nie dla mnie takie temperatury. Sojka to dosiadaj męża,moze cos to pomoze trzymam kciuki biedna Colds Nasza ale sie nameczy lidka a w ktorym tyg jestes? chodzi mi o to ze dzidzia glowka do gory tak jak moja mam nadzieje,ze Nam sie obroca gratuluje wizyt
|
|
|
|
#2000 |
|
Zadomowienie
|
Anusia spoko, spoko, dosiadam chłopa co drugi dzień :P
|
#2001 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie
nadrobilam wszystko,ale upal taki,ze nie wyrabiam nie dla mnie takie temperatury. Sojka to dosiadaj męża,moze cos to pomoze trzymam kciuki biedna Colds Nasza ale sie nameczy lidka a w ktorym tyg jestes? chodzi mi o to ze dzidzia glowka do gory tak jak moja mam nadzieje,ze Nam sie obroca gratuluje wizyt Witam sie nadrobilam wszystko,ale upal taki,ze nie wyrabiam nie dla mnie takie temperatury. Sojka to dosiadaj męża,moze cos to pomoze trzymam kciuki biedna Colds Nasza ale sie nameczy lidka a w ktorym tyg jestes? chodzi mi o to ze dzidzia glowka do gory tak jak moja mam nadzieje,ze Nam sie obroca gratuluje wizyt Witam sie nadrobilam wszystko,ale upal taki,ze nie wyrabiam nie dla mnie takie temperatury. Sojka to dosiadaj męża,moze cos to pomoze trzymam kciuki biedna Colds Nasza ale sie nameczy lidka a w ktorym tyg jestes? chodzi mi o to ze dzidzia glowka do gory tak jak moja mam nadzieje,ze Nam sie obroca gratuluje wizyt Witam sie nadrobilam wszystko,ale upal taki,ze nie wyrabiam nie dla mnie takie temperatury. Sojka to dosiadaj męża,moze cos to pomoze trzymam kciuki biedna Colds Nasza ale sie nameczy lidka a w ktorym tyg jestes? chodzi mi o to ze dzidzia glowka do gory tak jak moja mam nadzieje,ze Nam sie obroca gratuluje wizyt
|
|
|
|
#2002 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2003 |
|
Zakorzenienie
|
anusia ale sie rozpedzilas
![]() Sojka trzymam kciuki zebys zostala nasza 4 mamusia Colds współczuje boroczku... |
|
|
|
#2004 |
|
Zakorzenienie
|
nie no mój telefon jest genialny. Kilka razy ten sam post
|
|
|
|
#2005 |
|
Zadomowienie
|
ale jak mnie dzięki temu zmotywowałaś do częstrzego wykorzystywania TŻta
|
#2006 |
|
Zakorzenienie
|
jestem z siebie zadowolona.Kupilam malemu bluze,kurtke i buty.Jeszcze tylko licytuje mu spodnie i mam nadzieje ze bedzie zadowolony
![]() Teraz czekam na przelew bo o 20 przyjdzie babeczka po kase za mieszkanie i 1000zl nie moje ![]() ma ktos moze konto w Mbanku? wie ktos o ktorej sa ostatnie przelewy? |
|
|
|
#2007 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
05:55 9:55 13:25 16:55 (wyłącznie przelewy do ZUS) Godziny sesji przelewów przychodzących do mBanku 12:00 15:00 18:15
|
|
#2008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że uda Ci się rodzić sn, w sumie Zosia pewnie mniejsza niż większa, to może być przyjemny poród ![]() Ja też dziś po wizycie (a nawet dwóch - jedna w szpitalu, druga prywatnie u mojej gin). Pobrali wymaz na paciorkowca. No i niestety po zmacaniu mnie, nadal twierdzą, że duże dziecko... Mam jeszcze usg mieć na sam koniec sierpnia, żeby ocenić jaki jest duży... A ja już na plusie 21 kg ech... Ale moje ciało mi się teraz bardzo podoba. Zawsze miałam takie wychudzone ramiona i ręce jak patyki, a teraz mam w sam raz i czuję się bardzo kobieco. Ale to nie zmienia faktu, że podobno duży przyrost masy ciała matki jest jednym z czynników dużej masy płodu... I do tego biodro mi nawala już od tego ciężaru!!!No i mam mieć pierwsze ktg 3.09 przed wizytą. ![]() A szyjka nadal zamknięta... Chociaż pani powiedziała, że palec już nawet przechodzi ![]() Wolałabym chyba urodzić wcześniej, żeby on nie urósł tak bardzo. A już w sobotę kończymy 37 tydzień, to chyba można rodzić? Mam nie brać nospy, magnez tylko jeden dziennie i mogę uprawiać seks No i coś na zakwaszanie pochwy - to może być zwykły lactovaginal, prawda?
|
|
|
|
|
#2010 |
|
Zadomowienie
|
Chyba faktycznie trzeba wziąć z 15-20 minut poprawki na to bo z tego co kojarzę to mnie też pieniądze przeważnie grubo po 12 wpływają. Myślę, że jak do 19 nie będzie to już dzisiaj nie będziesz miała.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:32.

bo przecież po co on tam , kiedyś nie było takich wymysłów i bylo dobrze

zobaczę które będą najlepsze 

mówi że może to być kilka godzin albo i kilka dni...