|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
Witam
Ja dziś kończę 33t jeszcze trochę... Cytat:
Colds trzymaj się kochana ![]() Widzę że rozmawiałyście o tyciu w ciąży. Mnie dodatkowe kilogramy jakoś nie przerażają, bardziej martwię się o swoją skórę na brzuchu... boję się że zostanie taka luźna i już nigdy nie będę miała jędrnego brzucha
|
|
|
|
|
#1952 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1953 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam z pracki!
Dziś mi jeden klient powiedział, że ja to chyba mam zamiar na stacji urodzić a ja mu na to, że nie wykluczam i takiej opcji ![]() Na 16:20 śmigamy dziś do ginka no i jutro zamykamy 34 tydzień uff! Cytat:
Cytat:
kciuki za ten spacer w takim razie! |
||
|
|
|
#1954 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
Oj biedna Colds, oby jej to szybko wyleczyli ![]() Angel to trzymam kciuki, żeby 37 tc jeszcze Jagódka przesiedziała
|
#1955 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Biedna colds trzymam za nią kciuki! I za wszystkie wizyty ! Mnie dziś odwiedziła przyjaciółka z tym samym terminem sobie pogadałyśmy ![]() U nas spokojniutko, powoli, do przodu
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#1956 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluję nowych tygodni
![]() Asiulka Mi na razie wychodzi, że rodzę z TŻ ale jak się okaże, że nie da rady albo coś to mu daruję ![]() Gorąco jest i wogóle to chce mi się seksu, no ale mąż niedysponowany to go nie będę męczyć ![]() Pytałam dziś położną tą na NFZ czy mi zrobi wymaz do tego paciorkowca. Nie zrobi, mam se zrobić na następnej wizycie u lekarza. Co za babsko, ciekawe, że u was przychodzi przed porodem a mi torba nic nie chce pomóc. I tym sposobem muszę zapierdalać 20 km do najbliższego lab, gdzie to pobierają bo gin koniecznie chce to mieć w przyszłym tygodniu
|
#1957 |
|
Wtajemniczenie
|
Nisia to musimy się wspierać w tej naszej burzy hormonów
![]() Na razie ryczę ![]() I na pewno mi się przedłuży bo mąż ma nockę. Gratuluję wszystkim rozpoczętych tygodni. |
|
|
|
#1958 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
biedny maluszek, goń do lekarza choć po ostatnich wizytach to i tak nic mądrego się nie dowiedziałaś. Może jakiś wymaz mu powinni z tego pobrać i sprawdzić czy to nie jakieś bakterie? ale u nas to zamiast zbadać porządnie to tak leczą na chybił trafił wrrrrrr |
||
|
|
|
#1959 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Doradźcie jakie pieluchy wydają się Wam najlepsze? Wszędzie są promocje Pampersów ale słyszałam opinie, że odparzają pupę. Trzymam kciuki za colds Zapytam, może to głupie pytanie ale ... jak już robiłam glukozę 75 w 29 tygodniu i teraz w 33 będę ją powtarzać to może mi wyjść, że draństwo się do mnie przyplątało i mam cukrzycę? Edytowane przez marzenka1984 Czas edycji: 2012-08-20 o 12:46 |
|
|
|
#1960 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
wszystkie cenne rady trzeba zapisać ja ściągam pokarm .. mam około 90 ml z dwóch piersi ... ale ciężko idzie nie powiem Cytat:
Biedaczysko ehh .. kochana trzymam kciuki za Was! Cytat:
trzeba być optymistą a nawet jak się nie uda to nie koniec świata .. tak mi wsio dookoła powtarzają i tego się trzymam, że jak nie wykarmię piersią Dusi to świat się nie zawali .. no niby nie .. ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
nawet tygodnia nie donosiłam ...co do wagi to widzę że ona leci ale mam dość dużo na twarzy i w biodrach udach do zrzucenia .. tylko że przed ciąża przytyłam sporo więc ogólnie mam jakieś 20 do zrzucenia by poczuć się lepiej .. ale damy radę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja myślałam, że dużo przytyłam ale 30 to faktycznie jest wiele i chyba zaburzeniach bardziej .. bo ja mimo leżenia i siedzenia ciągłego tyle nie dobiłam ... Cytat:
Cytat:
Kochana dasz radę sama zobaczysz !!!! jesteś silna i uda się Wam
|
|
#1961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
Tamlin no właśnie problem w tym, że muszę iść na zabieg jak najszybciej, bo jak kiedyś pisałam mam straszne ataki bólu, które są nie do wytrzymania. W innym wypadku bym się wstrzymała trochę ze względu na dziecko....
Z meblami dzisiaj dupa, bo gościowi coś wypadło i go nie było, a projekt był na jego laptopie i jutro ma do nas przyjechać ustalić wszystko. |
|
|
|
#1963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc zakupiłam .Konczi a Wy jakich używacie ?
|
|
#1964 |
|
Wtajemniczenie
|
decyzja Twoja, ale jak MM jest ok to możesz inne rzeczy spróbować, bo przeciez nie będziesz o samym chlebie i wodzie
|
|
#1965 |
|
Rozeznanie
|
Biedna Colds już jest tak blisko rozwiązania a te nerki dają jej w kość. Trzymaj się dzielnie!
Dziś u mnie straszny upał Dokucza mi lekka zgaga. Mała ostatnio bardziej szaleje wieczorem i nad ranem a podobno ruchy pod koniec słabną Ale dobrze, wiem że wszystko u niej w porządku.Takie mam pytanie jeszcze: tak z obserwacji na forum, jaki foteliki samochodowe u nas królowały? Dałoby się tak określić ze 3 typy? Miłego dnia
|
#1966 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Witam popołudniem.A ja jednak z rana po tostach z serem
,ale napiłam się gorącej małosłodzonej herbaty i jest ok.W końcu pogoniłam męża i przestawiliśmy szafy,coby można było gdzieś wstawić łóżeczko.Mam taki pierdzielnik,że mnie wkurza a nie mam siły tego sprzątać,bo brzuch twardy i boli.Ludzie też mnie wkur...,normalnie bez kija nie podchodź,sama ze sobą już nie wyrabiam,chyba już bym chciała urodzić...ale się boję... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1967 | |||
|
Rozeznanie
|
Nadrobiłam... to forum to jak serwis plotkarski. Wciągnął mnie, że nawet jednego postu darować nie mogę
![]() Cytat:
Cytat:
Ja jak się zatrułam i wymiotowałam to ta sama sytuacja była z pęcherzem, nie wytrzymał napięcia i popuszczał. I też myślałam, że to wody. Zadzwoniłam wtedy do gina i mnie uspokoił, że to napewno nie wody. Cytat:
|
|
#1968 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() dopiero dziś do Was zaglądam bo wczoraj cały dzień byłam poza domem. piękna pogoda to znowu pojechaliśmy nad rzekę. mój tż chyba specjalnie urządza mi takie wyjazdy bo wtedy ma gwarancje że grzecznie siedzę na dupie, jak ginekolog kazał bo w domu to wiadomo jak jest, ciągle coś do zrobienia ![]() zajrzałam do Was późno wieczorkiem by wstawić fotki małej Zuzi, ale dziewczyny już mnie ubiegły ![]() matko, jaką ciężką noc miałam najpierw okropna zgaga, a później rzyganie mnie dopadło... normalnie jak w pierwszym trymestrze... dziś jest trochę lepiej ale od rana na samym mleku jadę, nic innego mi nie wchodzi...co do wagi, to mam ponad 13 kg na plusie, a startowałam z BMI 17,5. tak więc tragedii nie ma, w sumie nawet co zrzucać się będzie ![]() najwięcej przytyłam w 2 trymestrze, teraz waga stoi w miejscu, raczej dużo więcej już mi nie przybędzie ![]() co do laktatora to zamierzam kupić ręczny avent, a jakby okazało się że potrzebny jest "cięższy sprzęt" to dopiero wtedy skuszę się na elektryczny.co do pieluch to jedynki kupiłam z pampersa a dwójki już biedronkowe ![]() Colds, bardzo Ci współczuję kochana. sama nie tak dawno miałam okropne bóle nerek więc wiem czym to pachnie... trzymaj się jakoś |
|
|
|
#1969 |
|
Rozeznanie
|
Wcięło mi reszte postów
Colds myślałam, że na porodówce. Wczoraj tylko zajrzałam tak jedym okiem i zauważyłam że pisze za pośrednictwem. Więc mówie, że następna dzidzia będzie. A tu masz Ci los. Dzidzia w brzuchu siedzi w najlepsze a nerki się odezwały ![]() Mam nadzieję, że ból szybko minie Trzymam kciuki za wizyty, ciekawe co gin Sojce powie.
|
#1970 | |
|
Wtajemniczenie
|
witam
kolejny dzien skwaru na maxa... ja mam mase dzis roboty..popralam ciuszki dla małej i czeka mnie sterta prasowania ![]() dzis rano bylam na badaniach, popoludniu odbieram wyniki, ciekawe jak moja hemoglobina ![]() dzis bede dzwonic do mojego ginka i umawiac sie na usg a mała co ona wyrabia w tym brzuchu to ja nie wiem , brzuch faluje na wszystkie strony i przybiera smieszne kształty ![]() Asiuulka super ze wychodzicie do domku Cytat:
własnie ja potem żalowałam ze sie tak zerwalam do tego szpitala, moglam najpierw zadzwonic do gina, no ale nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo,przynajmniej dostane kase z ubezpieczenia za pobyt w szpitalu ![]() ide prasowac dalej
|
|
|
|
|
#1971 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a nawet nie mieszkamy razem więc to nie ona będzie je wyprawiać...bo w sumie od tego zaczęła się cała dyskusja, teściowa zaczęła coś chrzanić, że trzeba niedługo do lasu na grzyby iść, bo CO TO ZA CHRZCINY BEZ GRZYBÓW ![]() jeszcze jej nie powiedziałam, że jak będziemy urządzać chrzciny to na 100% w lokalu a nie w domu więc to swoje planowanie może sobie w buty wsadzić... tego newsa zostawię sobie jednak na później ... pewnie znów będzie zadyma |
|||
|
|
|
#1972 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cieszę się Waszym szczęściem kochana Cytat:
|
|
#1973 |
|
Raczkowanie
|
U nas taki upał że nie daje rady juz, ledwo oddycham...
Dziewczyny czytam o waszych perypetiach karmieniowych W Polsce jest ciśnienie wielkie na mamy aby karmiły, ja Hanusie karmiłam 5 i pół miesiąca a jak ją odstawialam to i tak czułam się jak wyrodna matka. Porównując do pierwszej córki która karmilam 6 tygodni to i tak długo za drugim razem karmiłam. A w tym wszystkim najwazniejszy jest spokój, cierpliwość, karmienie kosztuje mase wyzeczen i czasu, ale tak z drugiej strony to przeciez najmilszy czas z dzieckiem no i potrzeba nam tego spokoju, a jak sie stresujemy ze nie wychodzi to koło sie zamyka, najgorzej jesli mamy nad głową kogos kto daje do zrozumienia ze to dla dziecka jest najlepsze, zamiast wspierac. Ja wiem ze nawet jak pcozatki sa trudne, piersi poranione, nabrzmiałe i nic z tego nie wychodzi to mozna wyjsc z tego z sukcesem i po paru tygodniach karmic, ale nie zawsze wcyhodzi! przeciez dziecko karmione butelką takze czuje milosc mamy nie wyrządzacie mu krzywdy, a nie zawsze sie udaje. ... Teraz zamierzam tez karmić, i juz sie boje tej presji otoczenia, kiedy nie bedzie wychodzć.
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka Edytowane przez Enigmama Czas edycji: 2012-08-20 o 14:08 |
|
|
|
#1974 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc dziewczyny.
Dojechaliśmy do Gdyni, pogoda piękna, hotel fajny ![]() Trzymam kciuki za Colds. ![]() Anesh, ja do końca nie wiem czy będe rodzić sama czy nie, bo jak TŻ będzie na dyżurze to nie da rady przyjechać. Damy rade Pozdrawiam dziewczynki i do wieczorka
|
#1975 | |
|
Zakorzenienie
|
U nas strasznie duszno i właśnie zaczęło padać i grzmieć. Mam nadzieję, ze kompa nie będę musiała wyłączyć, bo piszę mgr. właśnie... No i jeszcze dziś czeka mnie nauka na poprawkę.... 4 wykłady i 2 ćw zaledwie.... nadal uwierzyć nie mogę, że tego nie zdałam
. Loteria dosłownie - moja koleżanka, która nawet nie zaczęła się uczyć (ściągała ode mnie i od takiej, która siedziała za nami) zdała na 3...Gdzie tu sprawiedliwość...ja pytam?Odnośnie chrzcin to ja mam tp. na 30.10. a chrzciny chcielibyśmy w listopadzie już . I chyba będą w domku - bo jednak wygodniej mi będzie z takim małym brzdącem, mimo, ze do obsłużenia będzie ok.20 osób. Ale mam siostry to mi pomogą, nie?Asiulka super, ze wracacie dziś . I po Zuzkę do przedszkola zdążysz . .Jakich pampersów używasz? ![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
Miłego wypoczynku Co do karmienia... jak się uda chciałabym... jak nie to trudno. Mam jeszcze rok szkoły (to także może być przeszkodą w karmieniu) i uważam, ze to jest bardzo ważne, zeby skończyć ją na macierzyńskim, a nie po jak wrócę do pracy z bardzo prostego powodu - od pon. do pt. czasem weekendy praca + co drugi weekend w szkole, a gdzie czas dla dziecka wtedy? Wole jak będę w domu na macierzyńskim jeździć tylko co drugi weekend, a jak już wrócę do pracy ten czas poświęcić maluszkowi, no nie? |
|
|
|
|
#1976 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście jak wyszłam z pracy to zaczęło padać. Ale dobrze, bo powietrze było aż gęste. Leciałam w deszczu, bo pies sam w domu a ona się strasznie burzy boi. Zmachałam się okrutnie.
![]() Cytat:
Cytat:
Ja kupuję Pampersy i Dady, to moje faworyty, Cytat:
Konczi zrzucisz wszystko, jak z resztą i wszystkie które będą tego chciały tu u nas. Cytat:
![]() Cytat:
Teraz chcę karmić bardzo i mam nadzieję że będzie mi to dane jak najdłużej. |
|||||
|
|
|
#1977 |
|
Raczkowanie
|
witam się, odnośnie termometra to również mam ten z lidla zakupiony w kwietniu i chyba jest ok - porownywałam wynik z rteciowym i wyszedł identyczny
a pieluchy ja kupiłam pampersa i dada - ale chyba trzeba probowac, moja szwagierka uważa, że dada ą nawet lepsze, natomiast koleżanka ma 4, m-c córeczkę i jak przeszła z pampersa na dade to mała nabawiła się odparzeń - także metoda prób i błędów ja narazie laktatora nie kupuję, poczekam - jesli bedzie potrzebny to mężuś coś kupi ale chyba na początek skuszę się na reczny avent - jednak te elektryczne są bardzo drogie, a czy one głośno pracują??? bo jedna z koleżanek mowiła że miała elektryczny avent i to był istny odkurzacz
|
#1978 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki
![]() Dawno mnie nie było ale moja siostra jest w szpitalu i nie mam za bardzo czasu ani głowy do udzielania się na forum, ale przynajmniej nie mam czasu siedzieć i się nakręcać że poród już tuż tuż A od kilku dni pobolewa i twardnieje mi podbrzusze więc coś jest na rzeczy chyba ![]() Trzymam kciuki za dziewczynki w szpitalach bo coś widzę że nie chcą ich do domków wypuszczać ![]() Anesh widziałam że pytałaś o moją magisterkę, z ww powodu od piątku pisanie zawieszone, mam nadzieję że jeszcze zdążę coś naskrobać zanim zacznę rodzić
|
|
|
|
#1979 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
bo przecież po co on tam , kiedyś nie było takich wymysłów i bylo dobrze Ale my mamy to gdzieś, raczej nikogo nie powinno obchodzic z kim będę na porodówce nie rozumiem takich uwag w tą czy w tą stronę, najlepiej to olac
|
|||
|
|
|
#1980 |
|
Zakorzenienie
|
Agaton lekarz kazał mi brać no-spę jak mnie złapie ten atak, a oprócz tego przepisał mi osłonę na żołądek, którą mam brać codziennie na czczo.
Katee wiem, że jak się skończy na mm, to świat się nie zawali, ale jeśli uda mi się od początku karmić piersią, to fajnie by było tego nie zaprzepaścić z takiego powodu.... Niby czytałam, że po tym zabiegu wypuszczają następnego dnia, ale u nas trzymają 3-4 dni :/ Ale może jak pogadam z lekarzem i mu powiem, że mam małe dziecko na piersi, to może mnie wypuści wcześniej, skoro nie ma konieczności trzymania dłużej niż 1 dzień.... Wtedy mogłabym odciągnąć kilka razy przed zabiegiem pokarm, żeby wystarczyło na TEN dzień kiedy mnie nie będzie, ewentualnie nawet jak TŻ da Małemu mm, to w jeden dzień się też nie przyzwyczai..... Co myślicie? Widziałam dzisiaj wózek firmy Axel, który był podobny do tego, który chciałabym kupić- komeko, s-line. Nawet kolor ten sam, więc chyba się na niego ostatecznie skuszę, bo ten axel wyglądał bardzo zgrabnie w wersji głębokiej... Ale zamawiać dopiero będziemy przed samym porodem w październiku :/ |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

a ja mu na to, że nie wykluczam i takiej opcji 

Teraz jestem dobrej myśli, zobaczymy jak to będzie.

i cala bylam mokra masakra tak sie wystraszylam..wszystko jest dobrze, ale 4 dni musieli mnie poobserwowac