Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy! - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-20, 11:58   #1951
Coco_Blanco
Raczkowanie

Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!

Witam
Ja dziś kończę 33t
jeszcze trochę...

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Wiadomość od Colds:
Po usg nerek lewa nerka niedrozna i ma delikatny zastoj moczu. dostalam zastrzyk i kroplowke.Mam duzo chodzic i pic. Najprawdopodobniej zostaje do srody.
Biedna... Też miałam zastój moczu w nerce i do tej pory mam lęki że to wróci. U mnie obyło się bez szpitala, ale ból był okropny, myślałam że umieram
Colds trzymaj się kochana

Widzę że rozmawiałyście o tyciu w ciąży. Mnie dodatkowe kilogramy jakoś nie przerażają, bardziej martwię się o swoją skórę na brzuchu... boję się że zostanie taka luźna i już nigdy nie będę miała jędrnego brzucha
Coco_Blanco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 12:01   #1952
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
czyli nosimy ze sobą prócz torebki jeszcze patelnie
A tak!!! Niech wiedzą, a co:P
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 12:07   #1953
lidka0308
Zadomowienie

Witam z pracki!

Dziś mi jeden klient powiedział, że ja to chyba mam zamiar na stacji urodzić a ja mu na to, że nie wykluczam i takiej opcji

Na 16:20 śmigamy dziś do ginka no i jutro zamykamy 34 tydzień uff!

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Colds trzymaj się Niunia !!!!!!!!!!!!

Jutro mam spotkanie nareszcie ze swym ginkiem...
Czeka mnie pierwsza samodzielna podróż samochodem 60 km :P

a wiecie co jest najzabawniejsze???
że jeśli w tym tygodniu złapie mnie rodzenie to jestem w lekkiej czarnej dupie// tż pracuje 100km od domu jeszcze przez najbliższy tydzień i od 6 do 19-20 jestem sama
nieciekawy zbieg okoliczności trzeba przyznać więc teraz musimy kciukać, żebyś przetrwała jeszcze ten jeden tydzień a później niech się dzieje wola nieba

Cytat:
Cześć kochane!

Przepraszam, że tak wpadam i wypadam, ale robotę mam i jeszcze znajomi nas odwiedzili z 3 letnim synkiem. poszliśmy do takiej okolicznej kawiarni gdzie jest mnostwo atrakcji dla dzieci. Trampolina, jeździki, piłki itd. I wstyd i było bo ten synek znajomych jest taki niegrzeczny - i popchnal dotkliwie takiego malego chlopca. Wprawdzie rodzice reaguja odpowiednio, ale to dziecko to wcielony diabeł.

A teraz wiadomosc od Colds:
jest kiepsko. Dostala lacznie 6 kroplowek i jakis zastrzyk, ale na razie ledwo co pomaga. bol promieniuje juz prawie wszedzie, ledwo daje rade. z bolu az jej sie chce wymiotowac. Caly czas lzy jej same leca

biedna nasz colds
no nie! musimy się tu bardziej postarać z dobrymi myślami żeby dziewczynie ulżyło!!!

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Colds ale sie nameczys z tym bolem. Wspolczuje

Gda no bo co tu robic o 4.30? ja nie miewalam skurczy wiec nie wiem.

3majcie kciuki bysmy dzisiaj wyszli do domu bO juz mam w planach dpacer na dzisiaj
kciuki za ten spacer w takim razie!
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 12:13   #1954
elena_100
Wtajemniczenie

cześć

Oj biedna Colds, oby jej to szybko wyleczyli

Angel to trzymam kciuki, żeby 37 tc jeszcze Jagódka przesiedziała

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 12:13   #1955
Enigmama
Raczkowanie

Hej
Biedna colds trzymam za nią kciuki!
I za wszystkie wizyty !
Mnie dziś odwiedziła przyjaciółka z tym samym terminem sobie pogadałyśmy
U nas spokojniutko, powoli, do przodu

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 12:19   #1956
elena_100
Wtajemniczenie

Gratuluję nowych tygodni

Asiulka fajnie, że wychodzicie

Mi na razie wychodzi, że rodzę z TŻ ale jak się okaże, że nie da rady albo coś to mu daruję

Gorąco jest i wogóle to chce mi się seksu, no ale mąż niedysponowany to go nie będę męczyć

Pytałam dziś położną tą na NFZ czy mi zrobi wymaz do tego paciorkowca. Nie zrobi, mam se zrobić na następnej wizycie u lekarza. Co za babsko, ciekawe, że u was przychodzi przed porodem a mi torba nic nie chce pomóc. I tym sposobem muszę zapierdalać 20 km do najbliższego lab, gdzie to pobierają bo gin koniecznie chce to mieć w przyszłym tygodniu

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 12:21   #1957
katiem
Wtajemniczenie

Nisia to musimy się wspierać w tej naszej burzy hormonów

Na razie ryczę
I na pewno mi się przedłuży bo mąż ma nockę.

Gratuluję wszystkim rozpoczętych tygodni.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 12:28   #1958
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Napisałam posta i przy kliknięciu "wyślij" przekierowało mnie na jakąś pieprzoną stronę i nie dodało, a jak cofnęłam, to puste okno się pojawiło.... WRRRRRR!!!!!!! Nie wiecie jak usunąć z przeglądarki MyWebSearch? W dodaj/usuń programy tego nie ma, nawet szukałam na dyskach, żeby ręcznie usunąć i też nic.....

Katiem dzięki za odpowiedź. No to chyba ciężko będzie Ale są te smoczki do butelek w kształcie sutka, to może wtedy dziecko nie czuje tak bardzo różnicy i nie ma problemu z powrotem do cyca? No bo mam zamiar przez te kilka dni odciągać pokarm i w ten sposób TŻ go będzie karmił. Może ktoś doświadczony się wypowie? No bo jeśli już zacznę szczęśliwie karmić piersią, to szkoda to przecież zaprzepaścić.... A ostatnio ciągle o tym myślę

W końcu spakowałam torbę do szpitala Muszę tylko posprawdzać, czy aby na pewno o czymś nie zapomniałam....

Przed południem jadę zamówić meble i komodę do naszego pokoju Za jakieś 3 tygodnie będziemy je mieć, bo są robione na zamówienie wg mojego "projektu". Aż się boję jak to będzie wyglądać, bo trochę namodziłam Ale TŻtowi się podobało.... Chociaż wiadomo, że na papierze wygląda inaczej, niż gotowe.
No proszę jaka zdolna mamuśka! oby wyszły jeszcze piękniejsze, niż na papierze!

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Hej hej!
Colds trzymam kciuki oby przestało boleć
Gratuluje nowych tygodni i trzymam kciuki za wizyty bo zdaje się dziś mamy kilka
Ja dziś prawie nie spałam,córcia wepchnęła mi nogi pod żebra i boli mnie cały bok
Dziś są 4 urodziny mojego synka,tak sobie przypomniałam jak to było.O 2 w nocy obudziły mnie wody sączące się delikatnie a 4.35 wyskoczył 1990g i 46cm z wrzaskiem
No i dziś nareszcie po 5 tygodniach mamy wizytę.W końcu sie dowiem co i jak,z mojej szyjki już pewnie nic nie zostało.Ciekawe ile małe ważą no i musze ją zapytać o poród sn czy cc?Mam nadzieję że mnie nie położy do szpitala od tak sobie no chyba że rodzić
Kciuki za wizytę!!!

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
kurde a mi tz pisze jakies zberezne smsy i na sama mysl

A Oskarowi znowu zaczyna sie to robic na buzi,nie mam juz sil
biedny maluszek, goń do lekarza choć po ostatnich wizytach to i tak nic mądrego się nie dowiedziałaś. Może jakiś wymaz mu powinni z tego pobrać i sprawdzić czy to nie jakieś bakterie? ale u nas to zamiast zbadać porządnie to tak leczą na chybił trafił wrrrrrr
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 12:28   #1959
marzenka1984
Rozeznanie

Dzień dobry

Doradźcie jakie pieluchy wydają się Wam najlepsze? Wszędzie są promocje Pampersów ale słyszałam opinie, że odparzają pupę.

Trzymam kciuki za colds

Zapytam, może to głupie pytanie ale ... jak już robiłam glukozę 75 w 29 tygodniu i teraz w 33 będę ją powtarzać to może mi wyjść, że draństwo się do mnie przyplątało i mam cukrzycę?

Edytowane przez marzenka1984
Czas edycji: 2012-08-20 o 12:46
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 12:46   #1960
Konczita
Zakorzenienie

dzień dobry brzuszki kochane - głasiulki dla każdego .. ehh ja to już tęsknię za kopniaczkami mimo że mam swoją księżniczkę przy sobie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość

nie kuś
wszystkie cenne rady trzeba zapisać
ja ściągam pokarm .. mam około 90 ml z dwóch piersi ... ale ciężko idzie nie powiem

Cytat:
Cześć kochane!

A teraz wiadomosc od Colds:
jest kiepsko. Dostala lacznie 6 kroplowek i jakis zastrzyk, ale na razie ledwo co pomaga. bol promieniuje juz prawie wszedzie, ledwo daje rade. z bolu az jej sie chce wymiotowac. Caly czas lzy jej same leca

Biedaczysko ehh .. kochana trzymam kciuki za Was!

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Ja tez jestem mamą październikową, tyle że 2008.

Fatalnie wspominam nawał w trzeciej dobie. Mąż i mama na zmianę mnie "doili". Okropnie bolało. A po porodzie człowiek myśli, że już nic złego go nie czeka.

Z karmieniem w ogóle jest tak, że jednym przychodzi naturalnie i bezboleśnie, a u innych mam dramat. Dlatego najlepiej podejść na luzie, nie zniechęcać się, ale też nie stawiać sprawy na ostrzu noża. Ja właśnie żałowałam, że nie miałam elektrycznego laktatora wtedy, może moja przygoda z karmieniem miałaby pozytywne zakończenie. Nie wiadomo. Teraz jestem dobrej myśli, zobaczymy jak to będzie.

trzeba być optymistą a nawet jak się nie uda to nie koniec świata .. tak mi wsio dookoła powtarzają i tego się trzymam, że jak nie wykarmię piersią Dusi to świat się nie zawali .. no niby nie ..

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Hey kochane ja tylko na chwilę, bo dziś szalony dzień.
Koło 10 przyjeźdzają teściowie malowac przedpokój, na 13 mam spotkanie z połozną, a o 16 wizyta u ginka

DZIŚ PIERWSZY DZIEŃ BEZ FENKA! także trzymac kciuki kochane za wizytę dzisiejszą i by Jagodka chociaż ten 37 wysiedziała do końca

czy któraś ma już doświadczenie z odstawieniem fenku i asparginu? ile po urodziłyście? stresuje się troszkę, bo co raz częściej boli mnie brzuchol, a co to dopiero będzie teraz po odstawieniu tabl

konczita o to nie wiele Ci zostało u mnie na razie 15 kg na plusiez a pierwszą kąpiel Adusi
ja dość szybko urodziłam po odstawieniu ... nawet tygodnia nie donosiłam ...
co do wagi to widzę że ona leci ale mam dość dużo na twarzy i w biodrach udach do zrzucenia .. tylko że przed ciąża przytyłam sporo więc ogólnie mam jakieś 20 do zrzucenia by poczuć się lepiej .. ale damy radę

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Witam Nadrabiam weekend,a widze, że się działo.

Konczita opis Twojego porodu nastraja bardzo optymistycznie. Zazdroszczę, że wspominasz go tak pozytywnie Jeszcze raz gratuluje pięknej córeczki. A Twój mąż to normalnie specjalista od porodów Swoją drogą popłakałam się
:

siostro bliźniacza sama wkrótce optymizmem opiszesz ten cud narodzin

Cytat:
A my wychodzimy jeszcze usg glowki wypis i bedziemy w domku dobtze bi obiecslam Zuzi ze ja odbiore dzisiaj z przedszkola

wracajcie do domu !!

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Aaliyah a te co przytyją 30-40 kilo też jakieś zaburzenia mają? Po prostu nie ma reguły, fajnie przytyć książkowo, ale różnie bywa. jednym apetyt bardziej dopisuje i sobie dogadzają, innym mniej, ale nie znaczy że za mało czy źle jedzą. jedzą według własnych potrzeb.
.

ja myślałam, że dużo przytyłam ale 30 to faktycznie jest wiele i chyba zaburzeniach bardziej .. bo ja mimo leżenia i siedzenia ciągłego tyle nie dobiłam ...

Cytat:
ale pamietam, że chciałam Konczi odpowiedzieć, choć w sumie to Tamlin już zrobiła - ja też jadłam w sumie większość rzeczy i sprawdzałam, jak córka reaguje, a jabłka to jak już mogłam po cc jeść to mi mąż przynosił do szpitala, bo tylko na nie miałam ochotę
ja to się boje by Niuni nic nie było więc może jednak nie będę teraz nic włączać bo już MM mamy ...

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Wszystkich rozpoczętych tygodni gratuluję.
Ula najlepszego dla synka

Dziewczyny - czy któraś z Was będzie rodziła sama?
Ja najprawdopodobniej będę... I może dałabym radę psychicznie, pewnie dam... Ale jak mnie ludzie dobijają jak pytają - a nie może mąż dojechać, a nie może wziąć wolnego... Nosz kuź.wa może - jak zacznę rodzić to mu zadzwonię i on sobie 1500 km przyjedzie do mnie samochodem z Węgier... Za dwa dni będzie... A wolne... ma jednego zmiennika, którego żona ma termin kilka dni przede mną... I najchętniej to bym te wszystkie łepetyny patelnią wybiła.... Bo oni nie rozumieją, że łatwiej by mi było jakby powiedzieli - DASZ RADĘ, a nie A NIE MOŻE...

Kochana dasz radę sama zobaczysz !!!! jesteś silna i uda się Wam
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 12:48   #1961
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny

Wiadomość od Colds:
Po usg nerek lewa nerka niedrozna i ma delikatny zastoj moczu. dostalam zastrzyk i kroplowke.Mam duzo chodzic i pic. Najprawdopodobniej zostaje do srody.
Oj biedna
Stary 2012-08-20, 12:51   #1962
Kalpana
Zakorzenienie

Tamlin no właśnie problem w tym, że muszę iść na zabieg jak najszybciej, bo jak kiedyś pisałam mam straszne ataki bólu, które są nie do wytrzymania. W innym wypadku bym się wstrzymała trochę ze względu na dziecko....

Z meblami dzisiaj dupa, bo gościowi coś wypadło i go nie było, a projekt był na jego laptopie i jutro ma do nas przyjechać ustalić wszystko.

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 12:52   #1963
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Doradźcie jakie pieluchy wydają się Wam najlepsze? Wszędzie są promocje Pampersów ale słyszałam opinie, że odparzają pupę.
Dziewczyny polecały Dady z Biedronki więc zakupiłam .

Konczi a Wy jakich używacie ?
Stary 2012-08-20, 13:00   #1964
katarzinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

ja to się boje by Niuni nic nie było więc może jednak nie będę teraz nic włączać bo już MM mamy ...

decyzja Twoja, ale jak MM jest ok to możesz inne rzeczy spróbować, bo przeciez nie będziesz o samym chlebie i wodzie
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 13:12   #1965
Agnes!84!!
Rozeznanie

Biedna Colds już jest tak blisko rozwiązania a te nerki dają jej w kość. Trzymaj się dzielnie!

Dziś u mnie straszny upał Dokucza mi lekka zgaga.
Mała ostatnio bardziej szaleje wieczorem i nad ranem a podobno ruchy pod koniec słabną Ale dobrze, wiem że wszystko u niej w porządku.

Takie mam pytanie jeszcze: tak z obserwacji na forum, jaki foteliki samochodowe u nas królowały? Dałoby się tak określić ze 3 typy?

Miłego dnia
Stary 2012-08-20, 13:15   #1966
Katee27
Zadomowienie

Witam popołudniem.A ja jednak z rana po tostach z serem ,ale napiłam się gorącej małosłodzonej herbaty i jest ok.
W końcu pogoniłam męża i przestawiliśmy szafy,coby można było gdzieś wstawić łóżeczko.Mam taki pierdzielnik,że mnie wkurza a nie mam siły tego sprzątać,bo brzuch twardy i boli.Ludzie też mnie wkur...,normalnie bez kija nie podchodź,sama ze sobą już nie wyrabiam,chyba już bym chciała urodzić...ale się boję...

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Hey kochane ja tylko na chwilę, bo dziś szalony dzień.
Koło 10 przyjeźdzają teściowie malowac przedpokój, na 13 mam spotkanie z połozną, a o 16 wizyta u ginka

DZIŚ PIERWSZY DZIEŃ BEZ FENKA! także trzymac kciuki kochane za wizytę dzisiejszą i by Jagodka chociaż ten 37 wysiedziała do końca

czy któraś ma już doświadczenie z odstawieniem fenku i asparginu? ile po urodziłyście? stresuje się troszkę, bo co raz częściej boli mnie brzuchol, a co to dopiero będzie teraz po odstawieniu tabl

jutro dam znac jak tam po wizycie, chyba, że dzisiaj uda mi się jeszcze dorwać kompa
Trzymam kciuki za wizytę.A gin kazał Ci wszystko naraz odstawić?bo mój powoli fenka,luteine i magnez.I też mam takie obawy kiedy zaczne rodzić,z tym że ja myślę,że długo nie będę czekać.

Cytat:
Trzymam kciukasy aby wszystko dobrze było. Co do rodzenia po odstawieniu nie ma reguły, jedne od razu, dużej części poród trzeba wywoływać.
Ty nas tu nie strasz Ja za tydzień odstawiam...

Cytat:
Meggi grauluje ślicznej, kudłatej córeczki Dzielna bestia z Ciebie
Swoją drogą to te nasze dwie wątkowe damy takie włosy w brzuchach pozapuszczały

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Hej hej!
Colds trzymam kciuki oby przestało boleć
Gratuluje nowych tygodni i trzymam kciuki za wizyty bo zdaje się dziś mamy kilka
Ja dziś prawie nie spałam,córcia wepchnęła mi nogi pod żebra i boli mnie cały bok
Dziś są 4 urodziny mojego synka,tak sobie przypomniałam jak to było.O 2 w nocy obudziły mnie wody sączące się delikatnie a 4.35 wyskoczył 1990g i 46cm z wrzaskiem
No i dziś nareszcie po 5 tygodniach mamy wizytę.W końcu sie dowiem co i jak,z mojej szyjki już pewnie nic nie zostało.Ciekawe ile małe ważą no i musze ją zapytać o poród sn czy cc?Mam nadzieję że mnie nie położy do szpitala od tak sobie no chyba że rodzić
Dużo radości dla synciaZaciskam:kciu ki:za wizytę i szyjkę.

Cytat:
yhh wczoraj po przytulanku już myślałam że mi wody odchodzą a tu po prostu TŻet długo napełniał zbiorniki, a potem długoo to ze mnie wyciekało
nie no,takie gęste wody to nie są

Cytat:
A my wychodzimy jeszcze usg glowki wypis i bedziemy w domku dobtze bi obiecslam Zuzi ze ja odbiore dzisiaj z przedszkola
Super,kurcze Ty naprawdę masz motorek w tyłku,zazdroszczę

Cytat:
ale miałam przed chwilą stresa no!!!!!!!!!
Szukam kluczyków do samochodu a tu dupa ni ma! no i już z płaczem prawie że sms do TŻta że do lekarza nie dojade bo ani nie umyta jeszcze ani nie ubrana a nie mam samochodu i musze busem jechać, otem dwie przesiadki w lublinie w podmiejskich no nie ma bata nie zdąże. i tak już płacze nad tymi kluczykami, całla torebke przetrzepałam ze 3 razy a te cholery się schowały w kieszonce której jeszcze nigdy w torebce nie używałam
No patrz!ciekawe kto je tam schował

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 13:17   #1967
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Nadrobiłam... to forum to jak serwis plotkarski. Wciągnął mnie, że nawet jednego postu darować nie mogę

Cytat:
Aaaaaaaaaa i mam wiadomość od Iwonci:
Nadal jest szpitalu, ciśnienie ma dobre, ale w moczu wyszło białko i bakterie. Dostaje depresji i jak będzie dobrze to w poniedziałek chce wyjść na żądanie.
Biedna Nasza - tak nie chciała do szpitala, a na tyle ją uziemili. Podlęczą i wypuszczą. Do porodu to raczej trzymać nie będą

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
Czesc dziewuszki melduje ze jestem w domciu dzis mnie wypisali, okazalo sie ze to nie wody, tylko w trakcie wymiotow pecherz nie wytrzymal - ale nic nie czulam i cala bylam mokra masakra tak sie wystraszylam..wszystko jest dobrze, ale 4 dni musieli mnie poobserwowac
dziekuje za wszystkie kciuki , jestescie kochane
stesknilam sie za Wami. ale mam nadrabiania
Witamy
Ja jak się zatrułam i wymiotowałam to ta sama sytuacja była z pęcherzem, nie wytrzymał napięcia i popuszczał. I też myślałam, że to wody. Zadzwoniłam wtedy do gina i mnie uspokoił, że to napewno nie wody.

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
a z tymi chrzcinami to narobiłam bigosu
teściowa jednak uparta i nie zamierza odpuścić nie wiedziałam, że z niej taka lwica
niedawno wrócił mój małżonek od rodziców i oczywiście zniósł mi nowiny. od samego progu matka napadła na niego, że jak to chrzcin nie będzie, mamy ochrzcić małą a jak nie to ona sama załatwi sprawę z księdzem (czyli ta sama gadka co do mnie)... ona musi koniecznie porozmawiać ze mną i przemówić mi do rozumu, bo CO LUDZIE POWIEDZĄ

czyli wyszło, że to wszystko moja wina, że to ja a nie jej synek jest bezbożnikiem w tym związku a najważniejsza jest opinia obcych ludzi

oczywiście na koniec zapowiedziała, że ona tego tak nie zostawi

oczywiście zaraz po tym, co mi powiedział tż zadzwoniłam do mojej mamy i wtajemniczyłam ja w całą sytuacje, w razie gdyby teściowej przyszło do głowy zadzwonić do niej i szukać poparcia( na 100% jestem pewna, że zadzwoni). ustaliłyśmy z mamą, że powie, że wie o wszystkim i choć jej się to do końca nie podoba to nie zamierza wtrącać się do naszych decyzji... ale konspiratorki z nas

może i powinnam odpuścić i powiedzieć prawdę ale tak mnie podkurzyła swoją zawziętością, że nie odpuszczę. nikt, oprócz mnie i małżonka, nie będzie się wtrącał w wychowanie małej.

oj czuję, że to dopiero początek walki [COLOR=Silver]
Ale jaja Teściowe to jednak są agentki. Jeszcze mała się nie urodziła, a chrzciny najważniejsze. A z Ciebie to też uparciuch niezły. Teściowa musi wiedzieć gdzie jej miejsce
Stary 2012-08-20, 13:25   #1968
aga_ton
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny

dopiero dziś do Was zaglądam bo wczoraj cały dzień byłam poza domem. piękna pogoda to znowu pojechaliśmy nad rzekę. mój tż chyba specjalnie urządza mi takie wyjazdy bo wtedy ma gwarancje że grzecznie siedzę na dupie, jak ginekolog kazał bo w domu to wiadomo jak jest, ciągle coś do zrobienia

zajrzałam do Was późno wieczorkiem by wstawić fotki małej Zuzi, ale dziewczyny już mnie ubiegły

matko, jaką ciężką noc miałam najpierw okropna zgaga, a później rzyganie mnie dopadło... normalnie jak w pierwszym trymestrze... dziś jest trochę lepiej ale od rana na samym mleku jadę, nic innego mi nie wchodzi...

co do wagi, to mam ponad 13 kg na plusie, a startowałam z BMI 17,5. tak więc tragedii nie ma, w sumie nawet co zrzucać się będzie
najwięcej przytyłam w 2 trymestrze, teraz waga stoi w miejscu, raczej dużo więcej już mi nie przybędzie

co do laktatora to zamierzam kupić ręczny avent, a jakby okazało się że potrzebny jest "cięższy sprzęt" to dopiero wtedy skuszę się na elektryczny.

co do pieluch to jedynki kupiłam z pampersa a dwójki już biedronkowe

Colds, bardzo Ci współczuję kochana. sama nie tak dawno miałam okropne bóle nerek więc wiem czym to pachnie... trzymaj się jakoś
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 13:28   #1969
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Wcięło mi reszte postów

Colds myślałam, że na porodówce. Wczoraj tylko zajrzałam tak jedym okiem i zauważyłam że pisze za pośrednictwem. Więc mówie, że następna dzidzia będzie. A tu masz Ci los. Dzidzia w brzuchu siedzi w najlepsze a nerki się odezwały
Mam nadzieję, że ból szybko minie

Trzymam kciuki za wizyty, ciekawe co gin Sojce powie.
Stary 2012-08-20, 13:35   #1970
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

witam
kolejny dzien skwaru na maxa...
ja mam mase dzis roboty..popralam ciuszki dla małej i czeka mnie sterta prasowania
dzis rano bylam na badaniach, popoludniu odbieram wyniki, ciekawe jak moja hemoglobina
dzis bede dzwonic do mojego ginka i umawiac sie na usg
a mała co ona wyrabia w tym brzuchu to ja nie wiem , brzuch faluje na wszystkie strony i przybiera smieszne kształty

Asiuulka super ze wychodzicie do domku jeszcze troche i razem bedziemy smigac na spacerki

Cytat:
Witamy
Ja jak się zatrułam i wymiotowałam to ta sama sytuacja była z pęcherzem, nie wytrzymał napięcia i popuszczał. I też myślałam, że to wody. Zadzwoniłam wtedy do gina i mnie uspokoił, że to napewno nie wody.

własnie ja potem żalowałam ze sie tak zerwalam do tego szpitala, moglam najpierw zadzwonic do gina, no ale nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo,przynajmniej dostane kase z ubezpieczenia za pobyt w szpitalu

ide prasowac dalej

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 13:46   #1971
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry

Zapytam, może to głupie pytanie ale ... jak już robiłam glukozę 75 w 29 tygodniu i teraz w 33 będę ją powtarzać to może mi wyjść, że draństwo się do mnie przyplątało i mam cukrzycę?
marzenka, powiem Ci jak było w moim przypadku.przed 30 tygodniem wyniki miałam na granicy normy a nawet jedne z nich było lekko podwyższone więc po 32 tygodniu musiałam zrobić powtórkę i tym razem cukier wyszedł niski. z tego co mówił mi lekarz to gdy są wątpliwości odnośnie wyników to zalecane jest powtórzenie glukozy ok 32 tygodnia. wtedy już wiadomo czy coś jest z cukrem nie tak czy nie.

Cytat:
Tamlin no właśnie problem w tym, że muszę iść na zabieg jak najszybciej, bo jak kiedyś pisałam mam straszne ataki bólu, które są nie do wytrzymania. W innym wypadku bym się wstrzymała trochę ze względu na dziecko....
Kalpana a teraz bierzesz jakieś leki?

Cytat:

Ale jaja Teściowe to jednak są agentki. Jeszcze mała się nie urodziła, a chrzciny najważniejsze. A z Ciebie to też uparciuch niezły. Teściowa musi wiedzieć gdzie jej miejsce
no właśnie, dziecko jeszcze w brzuchu a teściówka już menu na chrzciny przygotowała a nawet nie mieszkamy razem więc to nie ona będzie je wyprawiać...
bo w sumie od tego zaczęła się cała dyskusja, teściowa zaczęła coś chrzanić, że trzeba niedługo do lasu na grzyby iść, bo CO TO ZA CHRZCINY BEZ GRZYBÓWa ja jej no to "mamo, ale jeszcze nie zdecydowaliśmy, czy małą będziemy chrzcić... "a ciąg dalszy znacie

jeszcze jej nie powiedziałam, że jak będziemy urządzać chrzciny to na 100% w lokalu a nie w domu więc to swoje planowanie może sobie w buty wsadzić... tego newsa zostawię sobie jednak na później ... pewnie znów będzie zadyma
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 13:52   #1972
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
ja wczoraj wieczorem dostałam masakrycznych skurczy, które po kąpieli ustały... sytuacja jak w pierwszej ciąży, dziś od rana mam różowy śluz....wizyta u gina w środę - ciekawe co usłyszę
no jak mówisz,że w perwszej ciąży tak miałaś to może nic niepokojącego,choć ja bym dzwoniła

Cytat:
Cześć dziewczyny

Wiadomość od Colds:
Colds szybkiej ulgi w bóluPozytywne fluidy ślemy

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny - czy któraś z Was będzie rodziła sama?
Ja najprawdopodobniej będę... I może dałabym radę psychicznie, pewnie dam... Ale jak mnie ludzie dobijają jak pytają - a nie może mąż dojechać, a nie może wziąć wolnego... Nosz kuź.wa może - jak zacznę rodzić to mu zadzwonię i on sobie 1500 km przyjedzie do mnie samochodem z Węgier... Za dwa dni będzie... A wolne... ma jednego zmiennika, którego żona ma termin kilka dni przede mną... I najchętniej to bym te wszystkie łepetyny patelnią wybiła.... Bo oni nie rozumieją, że łatwiej by mi było jakby powiedzieli - DASZ RADĘ, a nie A NIE MOŻE...
Ja chyba też niestety,bo mąż niechętnie do tematu podchodzi a tak bardzo bym chciała...może mu się odmieni

Cytat:
dzień dobry brzuszki kochane - głasiulki dla każdego .. ehh ja to już tęsknię za kopniaczkami mimo że mam swoją księżniczkę przy sobie

wszystkie cenne rady trzeba zapisać
ja ściągam pokarm .. mam około 90 ml z dwóch piersi ... ale ciężko idzie nie powiem

trzeba być optymistą a nawet jak się nie uda to nie koniec świata .. tak mi wsio dookoła powtarzają i tego się trzymam, że jak nie wykarmię piersią Dusi to świat się nie zawali .. no niby nie ..

ja dość szybko urodziłam po odstawieniu ... nawet tygodnia nie donosiłam ...
co do wagi to widzę że ona leci ale mam dość dużo na twarzy i w biodrach udach do zrzucenia .. tylko że przed ciąża przytyłam sporo więc ogólnie mam jakieś 20 do zrzucenia by poczuć się lepiej .. ale damy radę

ja myślałam, że dużo przytyłam ale 30 to faktycznie jest wiele i chyba zaburzeniach bardziej .. bo ja mimo leżenia i siedzenia ciągłego tyle nie dobiłam ...
Konczi to troszkę odpoczniesz i możecie brać się za rodzeństwo dla Adusi
Cieszę się Waszym szczęściem kochanapewnie Twoja mamcia ma chody na górze Całuski dla kruszynki

Cytat:

Z meblami dzisiaj dupa, bo gościowi coś wypadło i go nie było, a projekt był na jego laptopie i jutro ma do nas przyjechać ustalić wszystko.
A jak będziesz mieć zabieg to i pewnie znieczulenie,to wtedy nie będziesz mogła odciągnąć mleka,ale myślę,że kilka dni rozłąki może nie zakończyć definitywnie karmienia piersią.Determinacja może pomóc,ale jak mówi Konczi przecież na mm świat się nie zawali

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 14:00   #1973
Enigmama
Raczkowanie

U nas taki upał że nie daje rady juz, ledwo oddycham...
Dziewczyny czytam o waszych perypetiach karmieniowych
W Polsce jest ciśnienie wielkie na mamy aby karmiły, ja Hanusie karmiłam 5 i pół miesiąca a jak ją odstawialam to i tak czułam się jak wyrodna matka.
Porównując do pierwszej córki która karmilam 6 tygodni to i tak długo za drugim razem karmiłam.
A w tym wszystkim najwazniejszy jest spokój, cierpliwość, karmienie kosztuje mase wyzeczen i czasu, ale tak z drugiej strony to przeciez najmilszy czas z dzieckiem no i potrzeba nam tego spokoju, a jak sie stresujemy ze nie wychodzi to koło sie zamyka, najgorzej jesli mamy nad głową kogos kto daje do zrozumienia ze to dla dziecka jest najlepsze, zamiast wspierac. Ja wiem ze nawet jak pcozatki sa trudne, piersi poranione, nabrzmiałe i nic z tego nie wychodzi to mozna wyjsc z tego z sukcesem i po paru tygodniach karmic, ale nie zawsze wcyhodzi! przeciez dziecko karmione butelką takze czuje milosc mamy nie wyrządzacie mu krzywdy, a nie zawsze sie udaje. ...
Teraz zamierzam tez karmić, i juz sie boje tej presji otoczenia, kiedy nie bedzie wychodzć.

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka

Edytowane przez Enigmama
Czas edycji: 2012-08-20 o 14:08
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 14:21   #1974
kraven
Zakorzenienie

Cześc dziewczyny.
Dojechaliśmy do Gdyni, pogoda piękna, hotel fajny

Trzymam kciuki za Colds.

Anesh, ja do końca nie wiem czy będe rodzić sama czy nie, bo jak TŻ będzie na dyżurze to nie da rady przyjechać. Damy rade

Pozdrawiam dziewczynki i do wieczorka

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 14:30   #1975
anesh_
Zakorzenienie

U nas strasznie duszno i właśnie zaczęło padać i grzmieć. Mam nadzieję, ze kompa nie będę musiała wyłączyć, bo piszę mgr. właśnie... No i jeszcze dziś czeka mnie nauka na poprawkę.... 4 wykłady i 2 ćw zaledwie.... nadal uwierzyć nie mogę, że tego nie zdałam. Loteria dosłownie - moja koleżanka, która nawet nie zaczęła się uczyć (ściągała ode mnie i od takiej, która siedziała za nami) zdała na 3...Gdzie tu sprawiedliwość...ja pytam?

Odnośnie chrzcin to ja mam tp. na 30.10. a chrzciny chcielibyśmy w listopadzie już. I chyba będą w domku - bo jednak wygodniej mi będzie z takim małym brzdącem, mimo, ze do obsłużenia będzie ok.20 osób. Ale mam siostry to mi pomogą, nie?

Asiulka super, ze wracacie dziś. I po Zuzkę do przedszkola zdążysz.

Cytat:
Kochana dasz radę sama zobaczysz !!!! jesteś silna i uda się Wam
Jesteś taką optymistką, że i mi to siły dodaje.
Jakich pampersów używasz?

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Anesh, ja do końca nie wiem czy będe rodzić sama czy nie, bo jak TŻ będzie na dyżurze to nie da rady przyjechać. Damy rade

Miłego wypoczynku

Co do karmienia... jak się uda chciałabym... jak nie to trudno. Mam jeszcze rok szkoły (to także może być przeszkodą w karmieniu) i uważam, ze to jest bardzo ważne, zeby skończyć ją na macierzyńskim, a nie po jak wrócę do pracy z bardzo prostego powodu - od pon. do pt. czasem weekendy praca + co drugi weekend w szkole, a gdzie czas dla dziecka wtedy? Wole jak będę w domu na macierzyńskim jeździć tylko co drugi weekend, a jak już wrócę do pracy ten czas poświęcić maluszkowi, no nie?
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 14:41   #1976
tamlin111
Zakorzenienie

Oczywiście jak wyszłam z pracy to zaczęło padać. Ale dobrze, bo powietrze było aż gęste. Leciałam w deszczu, bo pies sam w domu a ona się strasznie burzy boi. Zmachałam się okrutnie.
Cytat:
Napisane przez Coco_Blanco Pokaż wiadomość
Witam
Ja dziś kończę 33t
jeszcze trochę...

Cytat:
Nisia to musimy się wspierać w tej naszej burzy hormonów

Na razie ryczę
I na pewno mi się przedłuży bo mąż ma nockę.
No choć tu Cię przytulę.

Cytat:

Teoretycznie może wyjść.
Ja kupuję Pampersy i Dady, to moje faworyty,

Cytat:

Moja przyjaciółka w ciąży przytyła 38 kilo. Jadła normalnie, jak wcześniej, a od pierwszego dnia tyła. Ledwo skończyli się bzykać a ona już miała kilogramy na plusie. Była badana wszerz i wzdłuż, nie u nas, bo tu w większości konowały, co oszczędzają na diagnozowaniu, ona we Włoszech mieszka. Badania nic nie wykazały, gospodarka hormonalna rewelacja, no nic co by choć trochę od normy odchodziło. Lekarze stwierdzili że taka jej natura. Po ciąży w ciągu 2 lat zeszło jej 43 kilo.
Konczi zrzucisz wszystko, jak z resztą i wszystkie które będą tego chciały tu u nas.

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
jeszcze jej nie powiedziałam, że jak będziemy urządzać chrzciny to na 100% w lokalu a nie w domu więc to swoje planowanie może sobie w buty wsadzić... tego newsa zostawię sobie jednak na później ... pewnie znów będzie zadyma
Kochana synowa, dawkuje mamusi emocje

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
W Polsce jest ciśnienie wielkie na mamy aby karmiły, ja Hanusie karmiłam 5 i pół miesiąca a jak ją odstawialam to i tak czułam się jak wyrodna matka.
Ja Paulę też tyle karmiłam i też czułam się strasznie że kończę. Nie z własnej woli w dodatku, Paula po prostu nie chciała mleka. Oj cyrki miałam z nią i z jakimkolwiek mlekiem.
Teraz chcę karmić bardzo i mam nadzieję że będzie mi to dane jak najdłużej.
Stary 2012-08-20, 14:52   #1977
coventry
Raczkowanie

witam się, odnośnie termometra to również mam ten z lidla zakupiony w kwietniu i chyba jest ok - porownywałam wynik z rteciowym i wyszedł identyczny
a pieluchy ja kupiłam pampersa i dada - ale chyba trzeba probowac, moja szwagierka uważa, że dada ą nawet lepsze, natomiast koleżanka ma 4, m-c córeczkę i jak przeszła z pampersa na dade to mała nabawiła się odparzeń - także metoda prób i błędów
ja narazie laktatora nie kupuję, poczekam - jesli bedzie potrzebny to mężuś coś kupi ale chyba na początek skuszę się na reczny avent - jednak te elektryczne są bardzo drogie, a czy one głośno pracują??? bo jedna z koleżanek mowiła że miała elektryczny avent i to był istny odkurzacz
coventry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 15:04   #1978
karolluki
Raczkowanie

Cześć dziewczynki
Dawno mnie nie było ale moja siostra jest w szpitalu i nie mam za bardzo czasu ani głowy do udzielania się na forum, ale przynajmniej nie mam czasu siedzieć i się nakręcać że poród już tuż tuż A od kilku dni pobolewa i twardnieje mi podbrzusze więc coś jest na rzeczy chyba
Trzymam kciuki za dziewczynki w szpitalach bo coś widzę że nie chcą ich do domków wypuszczać
Anesh widziałam że pytałaś o moją magisterkę, z ww powodu od piątku pisanie zawieszone, mam nadzieję że jeszcze zdążę coś naskrobać zanim zacznę rodzić
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 15:20   #1979
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Super

Cytat:
Cześć dziewczyny

Wiadomość od Colds:
Trzymam kciuki za colds

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
ja bede rodziła sama BO CHCE.mnie wkurza jak wszyscy gadają:"no weż go ze sobą niech popatrzy przez co przechodzisz"albo"to sie codziennie nie zdarza"-ale nie rozumieja,ze ani on ani ja nie chcemy.

przy pierwszym porodzie chciala byc przy mnie moja mama(tz byl za granica)ale jak ją zobaczylam ze łzami w oczach,gdy mialam skurcze to kazalam jej wyjsc na korytarz,bo nie moglam sie skupic na sobie i dziecku
A mnie właśnie denerwuje moja teściowa, która twierdzi że mąż nie powinien byc obecny przy porodzie i jest mocno zdziwiona, że chcemy rodzic razem. W dodatku uważa, że to mój wymysł i nie potrafi pojąc, że TŻ chce byc przy narodzinach syna... bo przecież po co on tam , kiedyś nie było takich wymysłów i bylo dobrze
Ale my mamy to gdzieś, raczej nikogo nie powinno obchodzic z kim będę na porodówce nie rozumiem takich uwag w tą czy w tą stronę, najlepiej to olac
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 15:38   #1980
Kalpana
Zakorzenienie

Agaton lekarz kazał mi brać no-spę jak mnie złapie ten atak, a oprócz tego przepisał mi osłonę na żołądek, którą mam brać codziennie na czczo.

Katee
wiem, że jak się skończy na mm, to świat się nie zawali, ale jeśli uda mi się od początku karmić piersią, to fajnie by było tego nie zaprzepaścić z takiego powodu.... Niby czytałam, że po tym zabiegu wypuszczają następnego dnia, ale u nas trzymają 3-4 dni :/ Ale może jak pogadam z lekarzem i mu powiem, że mam małe dziecko na piersi, to może mnie wypuści wcześniej, skoro nie ma konieczności trzymania dłużej niż 1 dzień.... Wtedy mogłabym odciągnąć kilka razy przed zabiegiem pokarm, żeby wystarczyło na TEN dzień kiedy mnie nie będzie, ewentualnie nawet jak TŻ da Małemu mm, to w jeden dzień się też nie przyzwyczai..... Co myślicie?

Widziałam dzisiaj wózek firmy Axel, który był podobny do tego, który chciałabym kupić- komeko, s-line. Nawet kolor ten sam, więc chyba się na niego ostatecznie skuszę, bo ten axel wyglądał bardzo zgrabnie w wersji głębokiej... Ale zamawiać dopiero będziemy przed samym porodem w październiku :/

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości