Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-20, 13:26   #931
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI

Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość
zmysl a czemu nie chcesz podac paracetamolu czy iboprofenu?(czy co tam jest dla dzieci?)przeciez leki sa nie tylko przeciwgoraczkowe,ale i przeciwbolowe

podaje czasami a ona proponowała codziennie, poki prawdopodobnym problemem jest przebijanie sie ząbków, a moim zdaniem to przesada po co faszerować dziecko?

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 13:56   #932
wariateczka88
Zadomowienie

zmysl racja,codziennie to przesada moim zdaniem tez,ja mojej podaje czopki tylko kiedy juz naprawde nic innego nie pomaga,czasem wystarczy ja zabawic albo sie powytglupiac,ponosic albo polozyc kolo niej i poczytac

kurcze ona mi dzisiaj zyc nie da,teraz sie zabawila na chwile,moglam zrobic kompot i owoce dla niej,bo wrocilismy od rodzicow obladowani ze szok
tz mi mowila zebym sie modlila zebysmy kapcia nie zlapali,bo kolo zapasowe na samym dnie bagaznika,juz w wyobrazni widzialam jak on to wszystko wyciaga zeby sie do niego dostac

olka ale masz sny

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 14:00   #933
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

cwalę sie
młoda spała 2 godziny i 15 minut w łózeczku!!! normanie spi do 30minut, mamy pozytyw złolbka totalne zmęczenie matriału

ulubione słowo Niny: Bóg, tylko to mówi, nawet baba poszła w niepamięc i macha wkoło wszystkim hehe

Stary 2012-08-20, 15:12   #934
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olka1610 Pokaż wiadomość
dygotko z tym spaniem to taki jednorazowy wybryk czy często tak śpi?
a czemu pytasz??
od miesiąca jej drzemki w ciągu dnia to max 30 minut,jeśli jest szansa by pospała dłużej,a tym samym obudziła się w lepszym humorze to daję jej tak pospać-w sumie spała tak moze 6 razy.Dziś jednak jest mallludą straszną...mnie łeb boli,jestem głodna.jak tylko chcę coś zrobić od razu jęczy i płacze..tak więc jadłam rano o 7,potem o 13,w międzyczasie kawałek ciasta....
teraz kawę próbuję wypić,ale już płacze i już jest przy nodze...

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2012-08-20 o 15:13
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 15:32   #935
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

dygotko, u nas drzemki wygladają dokłaqdniew tak samo do 30min. w łózeczku, na mnie spokojnie 3 godziny, a dzis w łózeczku ponad 2 wiec przezywam pozytywnie

Stary 2012-08-20, 15:40   #936
dygotka8
Zakorzenienie

zmysł-druga drzemke tez w łózeczku pospała i to 1.5 godz. a ja w swoim łózku obok

Stary 2012-08-20, 15:53   #937
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
Kasia jak u mnie mały marudzi w dzień to staram się zorganizować mu jakoś czas bo u nas zdarza się że Filip marudzi bo się po prostu nudzi:-D wtedy daje mu jakieś "nowości" do zabawy czyli albo zabawkę schowana kilka dni wcześniej lub np.drewnianą łyżkę i garnuszek,gazetę do porwania...itp.zajmie się na jakiś czas...czasem dłuższy czasem krótszy ;-) a jeśli chodzi o noc to jak płacze w łóżku to najpierw aplikuje smoka,jak nie działa biorę do siebie i daje cyca,jak nadal płacze smaruje dziasła maścią przytulam i zażyczaj zasypia jeśli nie to bujam go w wózku a jak i to nie pomaga to mam przed☠☠☠ane ;-) - nie ma spania jest zabawa...albo wkładam go do łóżeczka i przyszpiam na chwilę albo go ubieram i sadzam na podłogę do zabawek i ja się na dywan kładę jest szansa że się zdrzemne;-) niestety nic nie poradzę innego u nas pobudki i marudzenie zazwyczaj zaczyna się koło 5-6 rano...

Fifi pomoczył dupkę w basenie teraz pić i mam nadzieję że drzemka :-D
też bym pomoczyła dupke w basenie
Owieczko do mnie pisałąś?? jesli tak to wypowiadam sie u nas w dzien wiadomo raz lepiej raz gorzej ale da sie dziecko zająć, spoko, czasem wiadomo rece przy ziemi ale wszystko jest do zniesienia, o 19 kąpiel mleczko i grzecznie zasypia i tak sobie spi do 23-24 i wtedy sie zaczyna jazda;/ ja tez probuje zawsze od smoka, potem woda iz nowu smok, jak nie skutkuje to na rece i troche ponosic ale wtedy pzrewaznie zaczyna sie juz mega płacz (bo można sie pozalić skoro mama juz wzieła zartuje ale nie wiem jak to tłumaczyc) w ostatecznosci cyc (chce juz odstawić, wiec staram sie karmić max 2 razy w nocy;/ a;e dzis było 3 bo juz sił nie miałam)przy cycu przewaznie usypia albo chociaz sie uspakaja. aaa no zelem tez smaruje gdzies zanim dam smoka po raz kolejny, tylko u nas ten zel nie skutkuje;/

jakos mi sie cieżko pogodzic z ta sytuacja on wczesniej tak pieknie spał
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 15:58   #938
Oliveira79
Zadomowienie

heloł
a jednak naskrobałyscie ale nie dziwię się w taką pogodę nikt kto nie musi nie rusza się z domu

więc nadrabiam

Cytat:
Princ- śniłaś mi się dziś okazało się że nasze mamy to koleżanki z młodości i byłyśmy we cztery na spacerze no i Ty z mamą zauwazyłyście że ja i moja mama mamy nieogolone nogi więc ja z moją mamą wyciągnęłyśmy zapalniczkę i zaczełyśmy sobie te włosy opalać takie zawstydzone ja nie wiem skąd mi się te sny biorą

padłam

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:
Napisane przez dominej Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ja mi się nie chciało wstać do pracy - po 5 dniach wolnego to jakaś masakra
witaj w klubie - stwierdzilam że chyba lepiej nie fundować sobie "dlugich łikendów"

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 15:59   #939
olka1610
Rozeznanie

dygotko pytałam bo jeśli cały czas to serdecznie współczuję, mam w rodzinie taką marudkę która śpi tylko na mamie, dziewczyna ma przegrane nawet do wc nie może wyjśc tylko z małą na rękach idzie. Ale widzę że u Ciebie nie jest tak źle

Oli- no ja też padlam ale fakt faktem zaraz po przebudzeniu poleciałam pod prysznic zrobic porządek z nogami

Edytowane przez olka1610
Czas edycji: 2012-08-20 o 16:01
olka1610 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 16:32   #940
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Ja nie pracuje od ponad roku,najpierw zwolnienie lekarskie,później macierzyński teraz bezrobocie...oj będzie mi ciężko iść do pracy ...
ja nie pracowałam dokładnie 15 mies. (od początku ciązy byłam na zwolnieniu) i... nie bylo tak źle z powrotem, ale nie zmienia to faktu, że najchetniej poszlabym na wychowawczy

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Czesc laseczki .
U nas wczoraj bylo 38 stopni,ale siedzielismy caly dzien nad jeziorkiem,wiec sie tej temperatury tak nie odczuwalo.W miescie bylo straszny ukrop.Upalow ciag dalszy,ale ponoc do jutra,od srody chlodniej .
a u nas w tej chwili na balkonie 51 st. tz zabrał termometr do domu bo maks jest 53 i boi się, że termometr nie wytrzyma

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Cytat:
Za to dziś pierwsza noc bez jedzenia . I o dziwo rano pielucha suchutka Moze za mało płynów dostała w ciągu dnia, jak myślicie?
moim zdaniem to normalne - w nocy caly metabolizm zwalnia - nie je, nie pije to i nie wydala więc relaks

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:
Napisane przez smerfik0 Pokaż wiadomość

Dziewczyny jak rozwiązujecie obiadkowanie w trakcie długiej podróży? dajecie słoiczki? jak podgrzewacie?
słoiczków chyba nie trzeba za wszelka cenę podgrzewać ja daję nie podgrzewane prosto ze słoiczka

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
u nas to samokupiłąm fitelik 12 sierpnia kase zaraz przelałam a fotelika ani widu ani słychu napiałam emaila kiedy go wyślą bo to jakiś sklep jest tez odzewu brak tel nie dostepny i weźźźźx nie wiem co robić a jak patrzyłam w komentarze to same pozytywy mają....

a możesz powiedzeć co to za sklep? jak nie chcesz na forum, to moze na priv?

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
pierwszy tydzien bede ja prowadzac tak na 2-3 h, a w drugim zobaczymy, ja wracam juz do pracy, ale mozemy cos pokombinowac z rodzina

u nas tez tak jest - przez pierwsze kilka dni jesli rodzice moga sobie pozwolić, to jest prosba o odbieranie dzieci przed 12:00 - własnie dlatego moja mama ktora jest u nas od czerwca zostaje jeszcze co najmniej do końca wrzesnia a moze i dłużej (w razie jakby B. jakąs jnfekcje załapała )

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość
a no i za wszystkie dzieciaczkowe nowe umiejtnosci
mala umie robic papam,ale robi to tak smiesznie bo tylko sama dlonia macha
moja tez tak robi tzn. różne wersje papa juz opanowała, ale ten sposób rzeczywiście fajnie wyglada

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość
Ze żłobkiem nastawcie sie ze jest naprade duze prawdopodobnieństwo, ze dziecko po kilku dniach bedzie juz chore, u nas po 3dniach choroba na 2 tygodnie i antybiotyki. Poza tym teraz chodzimy juz na 3 godziny, nie wiem czy jest dla dziecka jakaś różnica w czasie, prZynajmniej dla ta małych jak nasze, synek pół roku starszy mojej siostry znacznie bardziej przezywa złobek niz Nina, ona juz drugiego dnia jadła, spała i sie bawiła, on tydzień siedział w kącie ale też juz sie przyzwyczaił. No i mamy pamietajcie choc sie strasznie trudno buziak dla dziecka i uciekacie zanim zacznie płakać jest szansa ze wogole nie zdązy, bo sympatyczna pani je zainteresuje.
ale to na szczescie nie jest reguła - mój Oli np nie chorował dużo w żłobku (dawałam go od 8ego mies), ale on generalnie w ogóle nie choruje łapał oczwiście jakieś drobne infekcje, ale antybiotyk baaardzo rzadko
oczywiście liczę się z tym ze z B. będzie odwrotnie i może od razu zacząć łapac jakies swiństwa ale na razie jestem dobrej mysli - pozyjemy zobaczymy jeszcze dwa tygodnie....

Stary 2012-08-20, 16:34   #941
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

cierpliwosci gdzie jestes? Tygrys adekwatnie do imienia zachowuje sie jak na jakims koksie. nie wiem na czym jedzie ale zdecydowanie przydaloby mi sie tego troche. Paszcza mu sie nie zamyka, gada, gada, gada i lazi, lazi lazi. W ciagu dnia spal 45min (w wozku), 10min, 20 min. I stwierdzil ze tyle mu wystarczy. A w nocy przeciez prawie nie spal. Zwalnia odrobine (bo nawet sie nei zatrzymuje) na jedzenie.
I nie wyrabiam juz ze zmiana pieluch. dzis bylo 6 duzych kupsztali.

Dzis konczymy 10 miesiecy a od prawie 2 miesiecy prawie nei przybral na wadze. bo i jak?

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska

Edytowane przez wiolqn
Czas edycji: 2012-08-20 o 16:36
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 16:42   #942
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
cierpliwosci gdzie jestes? Tygrys adekwatnie do imienia zachowuje sie jak na jakims koksie. nie wiem na czym jedzie ale zdecydowanie przydaloby mi sie tego troche. Paszcza mu sie nie zamyka, gada, gada, gada i lazi, lazi lazi. W ciagu dnia spal 45min (w wozku), 10min, 20 min. I stwierdzil ze tyle mu wystarczy. A w nocy przeciez prawie nie spal. Zwalnia odrobine (bo nawet sie nei zatrzymuje) na jedzenie.
I nie wyrabiam juz ze zmiana pieluch. dzis bylo 6 duzych kupsztali.

Dzis konczymy 10 miesiecy a od prawie 2 miesiecy prawie nei przybral na wadze. bo i jak?
sto lat!!!

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

dzisiaj mój przyszły zięciu świętuje 9 mies
goldi ucałuj smyka

Stary 2012-08-20, 17:46   #943
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Hej,
Mam nadzieję, że jeszcze nas z wizazowych mamus nie skreśliłyście
Czasem czytam Was na spacerkach z komórki, ale na pisanie nie ma czasu. Dziś skwar więc siedzimy w domu. Więc sie odzywam

Zazdroszczę Wam dziewczyny z tym, ze maluszki wasze już ładnie śpią w nocy. Owieczko i inne mamy jak robicie, że wasze pociechy zasypiają bez cycusia??? My się w nocy nadal karmimy co godzine. Najgorsze, ze jednego sutka Martyna mi tak pogryzła, że od 2 dni chcę jak najszybciej zakonczyć karmienie. Problem w tym, że butelki dalej nie chwyta, ale lekarze mówią, że ok, może jesc kaszki na mleku modyfikowanym. Tylko, że nawet ulubionej kaszki sinlac na bebilon pepti nie zje. Cóż sie dziwić mleko jest okropne. Tylko sobie kulkę w łeb strzelić, ale niestety od dwóch dni nasze karmienie wygląda tak, że martyna ssie a ja zęby w poduszkę, bo tak boli Niepotrafię jej odduczyć żeby nie gryzła mnie

Po za tym za 2 tygodnie do pracy i niania będzie sie zajmowac Martynką, bo w żadnym prywatnym żłobku nie ma miejsc. Dziś kupiliśmy małej nowy fotelik ... w końcu romer krówka wygrał Z recaro zrezygnowaliśmy mimi tego ze mamy do niego bazę ... po prostu Martynce jakoś niewygodnie się w nim siedziało.

Buziaki kochane ... lecę do małej bo przyszła kolej na kaszkę. O zgrozo zjada jej już 200 ml a za 2 godziny pewnie zje jeszcze 2 cycki

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 18:45   #944
nettka_
Zadomowienie

A my dopiero wróciłyśmy do domku byłam na próbnym makijażu ślubnym i jestem zadowolona:eh em: Paulinka była grzeczna i zaraz wpadłyśmy do znajomej na obiadek i kawkę. Dzień zaliczam do udanych

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Kupiłam Paulince dzisiaj soczek ze słomką po 9mies. i powiem Wam ,że załapała o co kaman

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 18:46   #945
glamourous
Zakorzenienie

Nettka wrrzucilabys gdzies fotki
A ja ostatnio na dnie szafy w jakiejs reklamowce znalazlam swoj welon- a myslalam ze go zgubilam po oczepinach

Po powrocie z pracy jakies 10 min obserwowalam jak chlopcy bawili sie jak male anioleczki doslownie.... Dopoki mnie nie zobazyli- wtedy momentalnie wrzask podniesli na 2 glosy

Ja juz strasznie okrutnie przezywam zlobek i soni przedszkole,3 go to chyba z nerwow padne
Stary 2012-08-20, 19:05   #946
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

glam, dasz rade, jak nie Ty to kto inny da?

Stary 2012-08-20, 19:23   #947
basiula19
Zadomowienie

dostałam emaila, że mieli dziś wysłać ale materiał na foteliku był rozdarty i jutro mają mieć nową dostawę to wyślą i w środe najdalej w czwartek fotelik bedzie u mnie..............

Glam miałaś zamieścić zdjęcia chłopaków wnowych fryzach no i jakoś nie zauważyłamchyba że pominełam........

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 19:39   #948
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość

Glam miałaś zamieścić zdjęcia chłopaków wnowych fryzach no i jakoś nie zauważyłamchyba że pominełam........
Chyba nie wstawiała bo też czekam z OliV

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 20:25   #949
owieczka86
Zadomowienie

Kasia do Ciebie pisałam u nas nocne marudzenie zaczyna się raczej nad ranem.około 23-24 Fifi dostaje 210ml mm i czasem śpi do 6 a czasem wstaje za godzinę lub koło 4-5na marudzenie...nie wiem co mam zrobić żeby nie marudził...może jak mu zęby wyjdą to się skończy;-) hehe
A co do basenu to zapraszamy:-D

Kasik mój Fifi nie zasypia przy cycku ale bujam go w wózku...:-( po kąpieli daje cyca i do wózkach ;-) jak zaśnie odkładam do łóżeczka i wstaje 23-24na butle 210ml mm i zdarza się że śpi do 6bez pobudki ... Ale ostatnio to rzadkość.a jak się w nocy budzi to raczej przy cycku zasypia...ale chciałabym to nocne karmienie zakończyć lub ograniczyć do 2razy...ale nie wiem jak

W niedzielę idziemy do mojej babci na 74urodziny i nie wiem co jej kupić:-(

Fifi kimatz tv okłada a ja idę po kanapkę

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

A gdzie Wy wszystkie jesteście? Czemu nikt nie pisze?
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-20, 20:38   #950
olka1610
Rozeznanie

owieczko może jakies fajne Twoje zdjęcie z syniem w ładnej rameczce?
Ja spadam bo praca licencjacka mnie wzywa
No i tż mi marudzi ostatnio że go zaniedbuje i tylko na kompie siedze....

więc dobranoc i do jutra
Stary 2012-08-20, 20:43   #951
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Hej,
Mam nadzieję, że jeszcze nas z wizazowych mamus nie skreśliłyście
Czasem czytam Was na spacerkach z komórki, ale na pisanie nie ma czasu. Dziś skwar więc siedzimy w domu. Więc sie odzywam

Zazdroszczę Wam dziewczyny z tym, ze maluszki wasze już ładnie śpią w nocy. Owieczko i inne mamy jak robicie, że wasze pociechy zasypiają bez cycusia??? My się w nocy nadal karmimy co godzine. Najgorsze, ze jednego sutka Martyna mi tak pogryzła, że od 2 dni chcę jak najszybciej zakonczyć karmienie. Problem w tym, że butelki dalej nie chwyta, ale lekarze mówią, że ok, może jesc kaszki na mleku modyfikowanym. Tylko, że nawet ulubionej kaszki sinlac na bebilon pepti nie zje. Cóż sie dziwić mleko jest okropne. Tylko sobie kulkę w łeb strzelić, ale niestety od dwóch dni nasze karmienie wygląda tak, że martyna ssie a ja zęby w poduszkę, bo tak boli Niepotrafię jej odduczyć żeby nie gryzła mnie

Po za tym za 2 tygodnie do pracy i niania będzie sie zajmowac Martynką, bo w żadnym prywatnym żłobku nie ma miejsc. Dziś kupiliśmy małej nowy fotelik ... w końcu romer krówka wygrał Z recaro zrezygnowaliśmy mimi tego ze mamy do niego bazę ... po prostu Martynce jakoś niewygodnie się w nim siedziało.

Buziaki kochane ... lecę do małej bo przyszła kolej na kaszkę. O zgrozo zjada jej już 200 ml a za 2 godziny pewnie zje jeszcze 2 cycki
moj zasypiał przy cycku ale teraz na spanie dostaje mm i jak wypije odkłądam do łozeczka, tak ajkoś udało mis ie go nauczyc ze sie kreci kreci (aktualnie wstaje a ja go kłąde) i potem zasypia. Na pocztaku jak przechodziłam z cyca na mm to przysypiał przy butli, ale jak zmieniłam smoczek na "szybszy" to zasnąć nie zdązy i jest jak wyzej a w nocy to tylko przy cycku;/chyba ze nie chce mu dać to wtedy 30-40 min chodzenia i uspakajania i lulania koszmar

Owieczko mam nadzieje3 ze jak tye zeby wyjda to wszystko wroci do normy...tylko ile nam tych zębów jeszcze zostało...
dzis ide spać juz z innym nastawieniem, że bede sobie wedrować w nocy...syropo z melisy pod ręką wiec lajcik uciekam mamuski dobrych nocekk!
Stary 2012-08-20, 20:46   #952
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Kasia do Ciebie pisałam u nas nocne marudzenie zaczyna się raczej nad ranem.około 23-24 Fifi dostaje 210ml mm i czasem śpi do 6 a czasem wstaje za godzinę lub koło 4-5na marudzenie...nie wiem co mam zrobić żeby nie marudził...może jak mu zęby wyjdą to się skończy;-) hehe
A co do basenu to zapraszamy:-D

Kasik mój Fifi nie zasypia przy cycku ale bujam go w wózku...:-( po kąpieli daje cyca i do wózkach ;-) jak zaśnie odkładam do łóżeczka i wstaje 23-24na butle 210ml mm i zdarza się że śpi do 6bez pobudki ... Ale ostatnio to rzadkość.a jak się w nocy budzi to raczej przy cycku zasypia...ale chciałabym to nocne karmienie zakończyć lub ograniczyć do 2razy...ale nie wiem jak

W niedzielę idziemy do mojej babci na 74urodziny i nie wiem co jej kupić:-(

Fifi kimatz tv okłada a ja idę po kanapkę

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

A gdzie Wy wszystkie jesteście? Czemu nikt nie pisze?
w klubie bylam

Stary 2012-08-20, 21:23   #953
nettka_
Zadomowienie

glam jestem już wyprysznicowana i nie ma śladu po makijażu We wrześniu wrzucę foty po odpicowaniuJedyni e mogę powiedzieć,że makijaż jest delikatny z akcentem fioletu

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 21:59   #954
wariateczka88
Zadomowienie

uuu ale idzie burza,zeby tylko gradem nie sypnęło ...

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 22:15   #955
Oliveira79
Zadomowienie

u nas hula wiatr i burza gdzies bokiem trochę deszcz zaczął padać - mam nadzieje ze nie tylko na chwile, bo w domu taki gorąc że nie wiem jak bedziemy spali

Stary 2012-08-21, 06:30   #956
kasia_aa
Zadomowienie

heloo u nas tez goraca jak nie wiem! ale niebo zachmurzone i zapowiadali burze wiec moze cos bedzie!

noc zdecydowanie lepsza!!!wstalismy koło 6.40 a w nocy ze 4 pobudki jesli dobrze pamietam, 3 razy cyc i raz chyba skom albo woda, tez nie pamietam. w kazdym badz razie obyło sie bez płaczów i krzyków, no ale od razu szłam z cycem;/a to tez nie jets rozwiązanie. no ale odpoczelismy troszke mały wstał w dobrym humorku bo wyspany ja tez psychicznie odpoczełam. a może pobudki same miną

teraz pije kawke ktoś sie dołącza?
Stary 2012-08-21, 06:33   #957
dygotka8
Zakorzenienie

u nas 18 stopni i deszcz.pewnie w ciągu dnia znowu temperatura dobije 30stopni...
kasia-ja włąśnie konczę sniadanie i robie kawkę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-21, 06:41   #958
glamourous
Zakorzenienie

dziewczyny jestem w takim szoku ze nie wierze - moje dzieci dzis przespaly calutka noc jak zabici obaj, nawet nie drgneli
fakt ze poszli spac 21:30- bo wrocila rodzina a na widok SOni oni od razu na nogach i tancza ...no i obudzili sie 6:30 ale caly czas spali jak aniolki po prostu
aha mama nam kupila w lidlu spodenki sztruksowe i bluzeczki- bardzo fajne, przyjemna jakosc
zdjecia zaraz sprobuje wrzucic
Stary 2012-08-21, 06:44   #959
Oliveira79
Zadomowienie

i ja sie wit i dolaczam do kawki u nas w nocy troche popadalo i od razu lepiej, na razie pochmurno i oby tak zostalo
milego dzionka

Stary 2012-08-21, 06:48   #960
glamourous
Zakorzenienie

u nas bylo 22 jak szlam do pracy. wczoraj padalo doslownie 10 minut, moze z 10 kropli spadlo
kawke dopilam, zaraz ide druga robic
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_6134.jpg (121,8 KB, 50 załadowań)

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości