|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
Cytat:
i na chrzciny też chciałam, ale nie mam czasu po sklepach biegać za materiałami a ja zawsze mam ścisłe własne wyobrażenie, gorzej że nie pokrywa się ono z tym co jest w sklepach ![]() no i szkoda mi czasu który moge poświęcić synkowi
|
|
#4622 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
My Izabella i Kamilek takie standardowe ale jednocześnie teraz mało dzieci ma tak na imię, a mi zalezy żeby nie było oblegane
![]() Dobra zbieram się i jadę.. ale chyba dojade do niemiec byle nie na USG |
|
|
|
#4623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi się 2 razy udało trafić Kciuki zaciśnięte ![]() Wszystko robisz w Edytuj podpis. Zobacz na zdjęciach. Ja sobie wpisałam mmm, zaznaczyłam to myszką i wybrałam Wstaw link. Pojawiło się okienko, w którym wklejasz link od Twojego suwaczka, zamiast tego http// i gotowe
|
|
#4624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałyśmy razem chudnąć a moja waga stoi w miejscu!!!! amilcia- czekam na fotki nowe fryzury ![]() ja nie byłam ani razu w zoo- ale wstyd... Cytat:
Maga- dobrze, że pojechaś sprawdzić sytuację na IP lunao, kunegunda- trzymam kciuki Dasti- ale super Olo ![]() ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- dziewczyny- jakoś ta sobotnia wizyta u gin nie do końca mnie uspokoiła...wolałabym aby mnie zbadała moja gin plamię/krwawię nadal- na pewno nie jest to okres bo usg wykluczyło abym miała miesiączkować... dzisiaj mieliśmy jechać na szczepienie ale pediatra jest popołudniu a Tz-et ma oczywiście prace polowe i moje auto w posiadaniu! a jutro jedzie do pracy więc szczepimy się w środę co do wysypki nadal martwię się czy to nie skaza ale podejrzewam też oliwkę Bambino, smarowałam Kasię od pierwszych dni codziennie od stóp do głów (a raczej odwrotnie i nic się nie działo ale doczytałam, że w pierwszych tygodniach gruczoły łojowe dziecka nie pracują i skóra nie wykaże alergii, wczoraj posmarowałam tylko czubek głowy i wydaje mi się, że ma tam więcej krostek...jeżeli to oliwka to czym smarować głowę aby nie było ciemieniuchy? widzę, że te miejsca na głowie, których nie posmarowałam wczoraj oliwką ma przesuszone
|
|
#4625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my pierwszy miesiąc kąpaliśmy w Oliatum i wtedy niczym nie smarowaliśmy, teraz kąpiemy w płynie do kąpieli Nivea a później smarujemy ciało balsamem z tej samej serii, buźkę kremem a główki niczym, u nas przesuszeń ani wysypek nie ma (noo czasem na polikach potówki ze 3 po spaniu - wtedy Bepanthenem posmaruję i znikają ja słyszałam, że od oliwek się już w ogóle odchodzi...
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-08-20 o 14:29 |
|
|
|
|
#4626 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
okres dopiero po 50 dniach? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale sama nie lubię, a nie mam z kimŚmieszek uroczy Cytat:
czekamy na wieści![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zeby sprawdzić czy to nie mleko, najlepiej dieta eliminacyjna, tylko trochę czasu trzeba póki organizm pozbędzie się alergenu...u nas po miesiącu ścisłej diety poprawiła się dopiero... Witam, ja już po pracy, korzystając z nieobecności męża nadrabiam wątek ![]() pogoda piękna i ma tak być przez 2 tyg chciałabym na urlop, ale nie wiem czy dostanę
|
|
|
#4627 |
|
Zakorzenienie
|
LUNAO kciukam !!
|
#4628 |
|
Wtajemniczenie
|
zaraz sprawdze czy sie udalo wstawic linke...
juz po lekarzu troche sie na czekalam bo byly 3 ciezarne na ktg... zwolnienie dalej na 2tygodnie, lutka tak jak obecnie, jutro robie glukoze, powiedzcie mi dziewczyny w jakiej ilosci wody ja najlepiej rozrobic, czy czekajac na drugie klucie mozna cos zjesc? ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- hurra udalo sie , dziekuje Ci Madziu
|
|
#4629 |
|
Zakorzenienie
|
trzymam kciuki, za wszystkie wizyty
![]() robię kawę mrożoną - komuś zrobić jeszcze ?? alfa chętnie bym Wrocław pozwiedzała, ale Mikołaj to nie już to dziecko leżące w wózeczku i wymagające tylko mleczka... teraz potrzebuje trochę przestrzeni do wygonienia się ![]() zeberka tak jak pisałam, ja bym zrezygnowała z oliwki, a główki to ja nie smarowałam niczym .... musiałam to dłużej przemyśleć bo już zapomniałam takie rzeczy u nas gorąco zaraz zbieramy się do ogrodu na basen
|
|
#4630 |
|
Zakorzenienie
|
my idziemy na spacer
to ja poproszę przepis na krochmal do krochmalenia dziecka
|
#4631 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
LUNAO trzymam kciuki!!! i czekamy na wiadomości po wizycie!!! Oczywiście dobre wiadomości! Mega dobrze że byłaś na IP! Chociaż ciut spokojnej dzisiaj? Kunegunda czyli po wizycie jest ok? Super że czujesz już swojego maluszka, to na pewno uspokajające uczucie ![]() Z tego co pamiętam to jak ja robiłam badanie z glukozą to niestety zakaz miałam picia i jedzenia w okresie czekania na 2 pobranie. Współczuję jutra, bo dla mnie osobiście badanie wredne .. |
|
|
|
|
#4632 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny mam dwa pytania czysto zawodowe:
1) wczasy pod grusza - czy moge zebrac pojedyncze dni aby uzyskac dofinansowanie czy musze miec ciurkiem 2 tygodnie urlopu? 2) 13 stka - czy jesli przepracowalam w tym roku 4 miesiace to czy w przyszlym roku bedzie mi sie nalezala 13-stka jakos proporcjonalnie? dzieki bardzo za info
|
|
#4633 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
_________________ byłam u endo, wydaje się ok, także postanowione, do tamtej przychodni już nie wracam. co prawda jeszcze nic mi nie poradziła, kazała brać dalej te same leki, zrobić badania i za tydzień do niej wrócić, wtedy zobaczymy co dalej. ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
Cytat:
2 - na wątku marcowo - kwietniowym któraś dziewczyna pisała, że 13 należy się jeśli przepracuje się minimum pół roku, pisała to w nawiązaniu do tego, że jej koleżanka wróciła z L4 z zagrożoną ciążą do pracy bo brakowało jej przepracowanych kilku/kilkunastu dni... Edytowane przez moni_ka.g Czas edycji: 2012-08-20 o 16:05 |
||||
|
|
|
#4634 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry, właściwie to do dupy, uczę się, obijam się i właściwie to mam mega doła... tak jakoś zobaczyłam zdjęcie na fb u koleżanki, urodziła synka w terminie mojego tp i mega smutno mi, płaczę tylko :9 wiem debil ze mnie, nawet na jedzenie nie mam ochoty a w brzuchu burczy ;/ fb to złooo
|
#4635 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
2)to zależy od zakładu pracy, zazwyczaj trzeba trochę przepracować, u mnie np 12 mcy
|
|
|
#4636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez moni_ka.g Czas edycji: 2012-08-20 o 16:15 |
|
|
|
|
#4637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1) 2 tygodnie wypoczynku, ale nie konieczni dni urlopowych zaczynając od soboty kończąc w kolejną niedzielę wyjdzie 10 dni plus 4 weekendowe (noo jesli masz soboty wolne) 2) minimum 6misiecy przepracowanych i proporcjonalnie do tych przepracowanych
|
|
#4638 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choc ona przez jedno L sie pisze.Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#4639 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Ja glukozę będę miała robić dopiero po połówkowym. A gin Ci zlecał jeszcze jakieś inne badania wcześniej? Cytat:
Alonka
|
|
#4640 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem najszczęśliwszą kobietą na ziemi
Mój dzidziol ma 1,90 cm i ma rączki i serducho bijące i chyba nie może do mnie dojść że taki dzidziol we mnie żyje Napisze wam dokładnie później jak wizyta, ale najważniejsze że 2 tyg temu był 6t4d a teraz 8t4d czyli IDEALNIE |
|
|
|
#4641 |
|
Zakorzenienie
|
Luna cieszę się bardzo, że wszystko dobrze
Alfa a to chodzi o to, że w danym roku trzeba przepracować min 6 miesięcy? Czy ogólnie w danej pracy? Bo już się zakręciłam
|
#4642 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ooo a ja myslalam ze juz mialas glukoze robiona hmmm... Madzia ja jeszcze jutro robie morfologie, tsh (musze miec na czwartek do endo) i tyle... ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- kurcze to trzeba bedzie cos wykombinowac z grusza i 13stka kazde pieniadze na malucha sie przydadza, chyba napisze @ albo przedzwonie do mojego dzialu personlanego...
|
|
|
#4643 |
|
Zakorzenienie
|
LUNA! bardzo sie ciesze! to teraz optymizm wraca na cały etat!
|
|
|
|
#4644 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny dzis czekajac w przychodni bylam w szoku jedna kobita byla z 3 dzieci czwartek juz na wyjsciu z brzucha, potem przyszla druga kobitka z 3 corkami....rany ja nie wiem czy bym byla wstanie wychowac/wyzywic tyle dzieci...
a czekajac jeszcze, siedzialam na lawce z dziewczyna w zaawansowanej ciazy, pewnie juz tez koncowka bo na ktg, tak jej dzidzia w brzuszku chodzila niesamowite
Edytowane przez kunegunda.bis Czas edycji: 2012-08-20 o 17:22 |
|
|
|
#4645 |
|
Zakorzenienie
|
KUNDZIA! twój Maluszek tez niedługo będzie tak chodził ze będzie widac. ja swojego "przyłapalam" na tym w sobote wieczorem
|
|
|
|
#4646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie Alfa, ale z tego co wiem to do 13-stki trzeba przepracować minimum pół roku w ciągu ostatniego roku. a być może są takie firmy, gdzie najpierw dodatkowo trzeba przepracować rok, by w ogóle 13 się należała, o czymś takim pisała Alfa. |
|
|
|
|
#4647 |
|
Wtajemniczenie
|
hej.
Berbie - moja motywacja wyszła stąd, że stwierdziłam że już do szczęścia nic nie potrzebuje poza zgubieniem kilku kg (nie licze wymarzonego domku z ogródkiem bo to nierealne). Zeberka - ja nie smarowłam główki oliwką. A na ciemieniuchę mam specjalny preparat o nazwie "Olejuszka" firmy Skarb Matki. Luna - wspaniałe wieści
|
#4648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tamtego roku dostałam za 10,5 miesiąca, z tego roku nie dostanę bo na l4 byłam
|
|
#4649 | |
|
Zakorzenienie
|
amilcia a kiedy ty do fryzjera idziesz? mi to w sumie trochę do szczęścia brakuje, ale mogłabym zacząć od straty kilku(nawet kilkunastu
) kg. w sumie się dawno nie ważyłam, ale po sobie widzę, że słabo mi idzie. ale w ramach dbania o siebie dziś byłam na oczyszczaniu twarzy, wyglądam jak pobita. mam nadzieję, że do jutra mi trochę zejdzie. Cytat:
Dasti ale piękne zdjecia
|
|
#4650 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Maga z tymi 13-tkami to w każdej firmie może być inaczej, musisz sobie sprawdzić jakie są u was regulaminy (pracy czy wynagradzania czy jakietam) moja kumpela na ten przykład pracowała w jednej takiej prawie że pa\nstwowej firmie i zwolniła się w maju i też dostała po nowym roku - oczywiście proporcjonalnie ![]() poczytaj zasady w twojej pracy bo ustala je pracodawca i każdy może mieć inaczej |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:26.

i na chrzciny też chciałam, ale nie mam czasu po sklepach biegać za materiałami a ja zawsze mam ścisłe własne wyobrażenie, gorzej że nie pokrywa się ono z tym co jest w sklepach 

ilez ja tam razy bylam....
ale sama nie lubię, a nie mam z kim