Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-20, 13:48   #4621
Alfahelisa
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
drugie

ja pewnie będę chciała zrobić sama, na ślub robiłam sama to i na chrzciny bym chciała, jakby czas pozwolił i w ogóle jakby było dane...
no ja na ślub też sama robiłam i na chrzciny też chciałam, ale nie mam czasu po sklepach biegać za materiałami a ja zawsze mam ścisłe własne wyobrażenie, gorzej że nie pokrywa się ono z tym co jest w sklepach
no i szkoda mi czasu który moge poświęcić synkowi
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 13:48   #4622
Luna0
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII

My Izabella i Kamilek takie standardowe ale jednocześnie teraz mało dzieci ma tak na imię, a mi zalezy żeby nie było oblegane

Dobra zbieram się i jadę.. ale chyba dojade do niemiec byle nie na USG takie to głupie tak bardzo chce a tak bardzo sie boje

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 14:05   #4623
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
...mysle ze chlopak choc w sobote tesciowa mojego brata powiedziala ze
Ciekawe czy się spełni Twoje przeczucie mi się 2 razy udało trafić

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
dziewczyny o 15 mam USG także trzymajcie kciuki, tak bardzo się boje
Kciuki zaciśnięte

Cytat:
Maga pomoz - to wszystko w ustawieniach w podpisie?!
Wszystko robisz w Edytuj podpis. Zobacz na zdjęciach. Ja sobie wpisałam mmm, zaznaczyłam to myszką i wybrałam Wstaw link. Pojawiło się okienko, w którym wklejasz link od Twojego suwaczka, zamiast tego http// i gotowe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pod1.jpg (21,9 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pod2.jpg (17,5 KB, 15 załadowań)

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 14:24   #4624
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amilcia Pokaż wiadomość
Hej

Przechodzę metamorfozę: (schudłąm 5 kg) we wtorek idę do fryzjera (będę blondynką) i wskakuje za kierownicę po 15 latach przerwy
schudła na urlopie...padam
miałyśmy razem chudnąć a moja waga stoi w miejscu!!!!
amilcia- czekam na fotki nowe fryzury

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
zoo mojego dziecinstwa ilez ja tam razy bylam....
ja nie byłam ani razu w zoo- ale wstyd...

pierwsze

Maga- dobrze, że pojechaś sprawdzić sytuację na IP

lunao, kunegund
a- trzymam kciuki

Dasti- ale super Olo

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

dziewczyny- jakoś ta sobotnia wizyta u gin nie do końca mnie uspokoiła...wolałabym aby mnie zbadała moja gin
plamię/krwawię nadal- na pewno nie jest to okres bo usg wykluczyło abym miała miesiączkować...

dzisiaj mieliśmy jechać na szczepienie ale pediatra jest popołudniu a Tz-et ma oczywiście prace polowe i moje auto w posiadaniu! a jutro jedzie do pracy więc szczepimy się w środę

co do wysypki nadal martwię się czy to nie skaza ale podejrzewam też oliwkę Bambino, smarowałam Kasię od pierwszych dni codziennie od stóp do głów (a raczej odwrotnie i nic się nie działo ale doczytałam, że w pierwszych tygodniach gruczoły łojowe dziecka nie pracują i skóra nie wykaże alergii, wczoraj posmarowałam tylko czubek głowy i wydaje mi się, że ma tam więcej krostek...
jeżeli to oliwka to czym smarować głowę aby nie było ciemieniuchy?
widzę, że te miejsca na głowie, których nie posmarowałam wczoraj oliwką ma przesuszone

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 14:28   #4625
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość

co do wysypki nadal martwię się czy to nie skaza ale podejrzewam też oliwkę Bambino, smarowałam Kasię od pierwszych dni codziennie od stóp do głów (a raczej odwrotnie i nic się nie działo ale doczytałam, że w pierwszych tygodniach gruczoły łojowe dziecka nie pracują i skóra nie wykaże alergii, wczoraj posmarowałam tylko czubek głowy i wydaje mi się, że ma tam więcej krostek...
widzę, że te miejsca na głowie, których nie posmarowałam wczoraj oliwką ma przesuszone

my pierwszy miesiąc kąpaliśmy w Oliatum i wtedy niczym nie smarowaliśmy, teraz kąpiemy w płynie do kąpieli Nivea a później smarujemy ciało balsamem z tej samej serii, buźkę kremem a główki niczym, u nas przesuszeń ani wysypek nie ma (noo czasem na polikach potówki ze 3 po spaniu - wtedy Bepanthenem posmaruję i znikają
ja słyszałam, że od oliwek się już w ogóle odchodzi...
Bezpowrotnie elipsa ma"

Edytowane przez Alfahelisa
Czas edycji: 2012-08-20 o 14:29
Stary 2012-08-20, 15:18   #4626
wieka22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Cześć Kobietki
Przyłączam się do dziewczyn z @ - u mnie po 50 dniach od # zawitał w piątek wieczór i cóż trzeba się cieszyć że w końcu przyszła, ale przeżycia mam iście ekstremalne leje się ze mnie ja z kranu + wylatują ogromne ilości skrzepów i dziwnych "tkanek" i generalnie boli mnie tak jakby mi się tam coś wyrywało, podpaski zmieniać muszę po 0,5-1h. a i tak pościel po nocy do przebrania - cieszę się że przynajmniej te dwa pierwsze dni wypadły na weekend, a jutro mam nadzieję że się już trochę uspokoi bo w pracy będzie ciężko..

W ogóle taki piękny weekend a ja jestem nie do życia.. i ryczeć mi się chce jak sobie o wszystkim pomyślę..

Ostatnio prześladuje mnie myśl, że gdyby... to miałabym teraz już kochanego maluszka i ręce pełne roboty i serce pełne miłości, a tak mam tylko pustkę ...
Anitaxas jeszcze będziesz mieć pełne ręce roboty, każda z nas ma taką nadzieję, wiem ze to się kiedym spełni

okres dopiero po 50 dniach?to chyba nadrobił ilością...a rozmawiałaś o tym z gin? może warto się poradzić chociaż telefonicznie?

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
dzień dobry
nadrobilam ale nie.wiele pamiętam a nie.cytowalam bo podczytywalam z tel poza tym impreza udana bardzo wróciliśmy o 2!!! było super! kadarki niestety nie było ale.za to krupnik był który wchodził jak woda a teraz glowa boli i nadal w łóżku lezymy z Tz dobrze że rosół wczoraj ugotowalam
rosioł dobry na wszystko

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Pojechałam jednak na IP, dla spokoju własnego sumienia. Niby fałszywy alarm, ale w głowie i tak mam swoje. Cały czas mam wizję, że wtedy też byłam na IP i niby było wszystko ok... a nie było
dobrze, że sprawdziłaś!Maga pewnych rzeczy i tak nie przewidzimy, staraj sie myśleć pozytywnie, dzidziuś czuje niepokój!

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Hej, hej
Ostatnio mało czasu mam, w sobotę byliśmy na basenie

Pozdrowionka od Śmieszka
ja też chcę na basenale sama nie lubię, a nie mam z kim
Śmieszek uroczy

Cytat:
oo to szybko Ci odstawiono, ale mialas stopniowe zmniejszanie dawki? mi pewnie dzis gin zaleci juz zmniejszanie, ja caly czas 2x2...
...mysle ze chlopak choc w sobote tesciowa mojego brata powiedziala ze jej to wyglada na dziewczynke ;]
zaraz sporbuje pokombinowac z tym linkiem...
ach te przepowiadanieczekamy na wieści

Cytat:
dziewczyny o 15 mam USG także trzymajcie kciuki, tak bardzo się boje nie spałam pół nocy... brzuch mnie boli z tych nerwów... nigdy nie dotrwałam do takiego dnia jak dziś i nie wiem jak to jest ucieszyć się w 8 tyg że wszystko jest ok, jak dla mnie? Nierealne.
najchętniej to bym uciekła gdzies daleko
zaciskam mocnoooooo(badanie pewnie już trwa)

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
coś mnie kuje w brzuchu najchętniej przeleżałabym cały dzień, a nie mogę.. jutro 10tc.. niech się kończy ten pierwszy trymestr już, może trochę odetchnę...

mama mi przyniosła barszczyk i gołąbki na obiad, nie muszę gotować
czy coś stoi na przeszkodzie, ciężarna może leżeć kiedy jej sie tylko chce

Cytat:

dziewczyny- jakoś ta sobotnia wizyta u gin nie do końca mnie uspokoiła...wolałabym aby mnie zbadała moja gin
plamię/krwawię nadal- na pewno nie jest to okres bo usg wykluczyło abym miała miesiączkować...

Zeberka może spróbuj inną oliwką? My kąpaliśmy Lulka w krochmalu(szybko się robi i jest "eko")miał dięki temu gładziutką skórkę, niebyły potrzebne oliwki ani kremy.
Zeby sprawdzić czy to nie mleko, najlepiej dieta eliminacyjna, tylko trochę czasu trzeba póki organizm pozbędzie się alergenu...u nas po miesiącu ścisłej diety poprawiła się dopiero...

Witam, ja już po pracy, korzystając z nieobecności męża nadrabiam wątek
pogoda piękna i ma tak być przez 2 tyg
chciałabym na urlop, ale nie wiem czy dostanę

coming soon lipiec'2016
wieka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 15:33   #4627
agatkaa1
Zakorzenienie

LUNAO kciukam !!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 15:44   #4628
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

zaraz sprawdze czy sie udalo wstawic linke...
juz po lekarzu troche sie na czekalam bo byly 3 ciezarne na ktg... zwolnienie dalej na 2tygodnie, lutka tak jak obecnie, jutro robie glukoze, powiedzcie mi dziewczyny w jakiej ilosci wody ja najlepiej rozrobic, czy czekajac na drugie klucie mozna cos zjesc?

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

hurra udalo sie , dziekuje Ci Madziu

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 15:45   #4629
natalia_23
Zakorzenienie

trzymam kciuki, za wszystkie wizyty

robię kawę mrożoną - komuś zrobić jeszcze ??

alfa chętnie bym Wrocław pozwiedzała, ale Mikołaj to nie już to dziecko leżące w wózeczku i wymagające tylko mleczka... teraz potrzebuje trochę przestrzeni do wygonienia się

zeberka tak jak pisałam, ja bym zrezygnowała z oliwki, a główki to ja nie smarowałam niczym .... musiałam to dłużej przemyśleć bo już zapomniałam takie rzeczy

u nas gorąco zaraz zbieramy się do ogrodu na basen

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 15:47   #4630
zebrawpaski
Zakorzenienie

my idziemy na spacer

to ja poproszę przepis na krochmal do krochmalenia dziecka

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 15:48   #4631
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wieka22 Pokaż wiadomość
.
a rozmawiałaś o tym z gin? może warto się poradzić chociaż telefonicznie?
Wieka nie rozmawiałam jeszcze. Wybieram się na wizytę w przyszłym tygodniu, więc wtedy wypytam czy to jest ok. Gdzieś czytałam że chyba dobrze mieć pierwsze krwawienie po # obfite, bo to ponoć świadczy o prawidłowej odbudowie endometrium, no a moje po 50 dniach chyba urosło aż nad to... dzisiaj już ciut lepiej, tzn. krwawię dużo, ale już na szczęście bez większych atrakcji.

LUNAO trzymam kciuki!!! i czekamy na wiadomości po wizycie!!! Oczywiście dobre wiadomości!

Mega dobrze że byłaś na IP! Chociaż ciut spokojnej dzisiaj?

Kunegunda czyli po wizycie jest ok? Super że czujesz już swojego maluszka, to na pewno uspokajające uczucie
Z tego co pamiętam to jak ja robiłam badanie z glukozą to niestety zakaz miałam picia i jedzenia w okresie czekania na 2 pobranie. Współczuję jutra, bo dla mnie osobiście badanie wredne ..
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 15:49   #4632
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

dziewczyny mam dwa pytania czysto zawodowe:
1) wczasy pod grusza - czy moge zebrac pojedyncze dni aby uzyskac dofinansowanie czy musze miec ciurkiem 2 tygodnie urlopu?
2) 13 stka - czy jesli przepracowalam w tym roku 4 miesiace to czy w przyszlym roku bedzie mi sie nalezala 13-stka jakos proporcjonalnie?
dzieki bardzo za info

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2012-08-20, 16:04   #4633
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
no ja na ślub też sama robiłam i na chrzciny też chciałam, ale nie mam czasu po sklepach biegać za materiałami a ja zawsze mam ścisłe własne wyobrażenie, gorzej że nie pokrywa się ono z tym co jest w sklepach
no i szkoda mi czasu który moge poświęcić synkowi
dlatego ja napisałam, że głównie to bym chciała, ale co będzie...

Cytat:
Napisane przez wieka22 Pokaż wiadomość
czy coś stoi na przeszkodzie, ciężarna może leżeć kiedy jej sie tylko chce
wizyta u lekarza stała na przeszkodzie i jazda przez pół miasta w ten upał i korki, ale już jestem w domu i nie wychodzę nigdzie. okno mam tylko uchylone, bo w mieszkaniu chłodniej i przyjemniej niż na dworze.

byłam u endo, wydaje się ok, także postanowione, do tamtej przychodni już nie wracam. co prawda jeszcze nic mi nie poradziła, kazała brać dalej te same leki, zrobić badania i za tydzień do niej wrócić, wtedy zobaczymy co dalej.

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Cytat:
jutro robie glukoze, powiedzcie mi dziewczyny w jakiej ilosci wody ja najlepiej rozrobic, czy czekajac na drugie klucie mozna cos zjesc?
a nie dostaniesz już rozpuszczonej? jak ja robiłam jakieś badania to dziewczyna obok miała krew pobraną, a potem babka przyniosła jej glukozę w kubeczku z wodą, takim zwykłym jednorazowym. z tego co wiem nie można nic jeść ani pić.

Cytat:
1) wczasy pod grusza - czy moge zebrac pojedyncze dni aby uzyskac dofinansowanie czy musze miec ciurkiem 2 tygodnie urlopu?
2) 13 stka - czy jesli przepracowalam w tym roku 4 miesiace to czy w przyszlym roku bedzie mi sie nalezala 13-stka jakos proporcjonalnie?
dzieki bardzo za info
1 - do wczasów pod gruszą musisz mieć 2 tygodnie ciurkiem

2 - na wątku marcowo - kwietniowym któraś dziewczyna pisała, że 13 należy się jeśli przepracuje się minimum pół roku, pisała to w nawiązaniu do tego, że jej koleżanka wróciła z L4 z zagrożoną ciążą do pracy bo brakowało jej przepracowanych kilku/kilkunastu dni...

Edytowane przez moni_ka.g
Czas edycji: 2012-08-20 o 16:05
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 16:08   #4634
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

dzień dobry, właściwie to do dupy, uczę się, obijam się i właściwie to mam mega doła... tak jakoś zobaczyłam zdjęcie na fb u koleżanki, urodziła synka w terminie mojego tp i mega smutno mi, płaczę tylko :9 wiem debil ze mnie, nawet na jedzenie nie mam ochoty a w brzuchu burczy ;/ fb to złooo

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 16:12   #4635
wieka22
Rozeznanie

Cytat:
my idziemy na spacer

to ja poproszę przepis na krochmal do krochmalenia dziecka
przepis podam jak mąż wróci, on był głównym kucharzem kąpieli

Cytat:
dzieki bardzo za info
1)ciurkiem niestety
2)to zależy od zakładu pracy, zazwyczaj trzeba trochę przepracować, u mnie np 12 mcy

coming soon lipiec'2016
wieka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 16:13   #4636
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez alonka00 Pokaż wiadomość
dzień dobry, właściwie to do dupy, uczę się, obijam się i właściwie to mam mega doła... tak jakoś zobaczyłam zdjęcie na fb u koleżanki, urodziła synka w terminie mojego tp i mega smutno mi, płaczę tylko :9 wiem debil ze mnie, nawet na jedzenie nie mam ochoty a w brzuchu burczy ;/ fb to złooo
wiem, że smutno... mi też by było.. ktoś kiedyś mądrze powiedział, czy napisał, że tak na prawdę to na fb widać tylko efekt, w sensie piekne dzieciątko, a to co nie raz przeszli rodzice zanim się doczekali pozostaje tylko w ich/ich bliskich wiedzy. siostra męża też wstawiła zdjęcie synka, a mało kto wie ile się o niego starali i jaką mieli do tego szczęścia drogę.

Edytowane przez moni_ka.g
Czas edycji: 2012-08-20 o 16:15
Stary 2012-08-20, 16:14   #4637
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki bardzo za info
nie wiem czy to nie jest różnie w zależności od pracodawcy, ale u mnie:
1) 2 tygodnie wypoczynku, ale nie konieczni dni urlopowych zaczynając od soboty kończąc w kolejną niedzielę wyjdzie 10 dni plus 4 weekendowe (noo jesli masz soboty wolne)
2) minimum 6misiecy przepracowanych i proporcjonalnie do tych przepracowanych
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-08-20, 16:28   #4638
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
My Izabella i Kamilek takie standardowe ale jednocześnie teraz mało dzieci ma tak na imię, a mi zalezy żeby nie było oblegane
jak moja mama choc ona przez jedno L sie pisze.

Cytat:
juz po lekarzu troche sie na czekalam bo byly 3 ciezarne na ktg... zwolnienie dalej na 2tygodnie, lutka tak jak obecnie, jutro robie glukoze, powiedzcie mi dziewczyny w jakiej ilosci wody ja najlepiej rozrobic, czy czekajac na drugie klucie mozna cos zjesc?
KUNDZIA! i co lekarz na te bóle brzucha powiedział? ( bo ja sie chyba pochwaliłam i dzis mam jakis dyskomfort, nie wielki ból ale taki dyskomfort) I szybko masz ta glukoze- ja jeszcze nie robiłam, mam tuz prze następna wizyta czyli pod koniec nastepnego tegodnia. Ja mam chyba glukoze przynieśc a pani mi z woda rozrobi- tak zrozumiałam. I z tego co wiem to chyba nic jesc ani pic nie wolno.

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
robię kawę mrożoną - komuś zrobić jeszcze ??

zeberka tak jak pisałam, ja bym zrezygnowała z oliwki, a główki to ja nie smarowałam niczym .... musiałam to dłużej przemyśleć bo już zapomniałam takie rzeczy

u nas gorąco zaraz zbieramy się do ogrodu na basen
NATALKA! ja poprosze ale z duza ilością mleka. Mikołajek juz duzy to Ci sie zapomniało!!!! a basenu to zazdroszcze!!

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Cytat:
Napisane przez alonka00 Pokaż wiadomość
Przytulam mocno!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 17:02   #4639
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:

hurra udalo sie , dziekuje Ci Madziu

Ja glukozę będę miała robić dopiero po połówkowym. A gin Ci zlecał jeszcze jakieś inne badania wcześniej?

Cytat:
2) minimum 6misiecy przepracowanych i proporcjonalnie do tych przepracowanych
O kurczę, to w przyszłym roku nie dostanę :/ bo mi zabraknie kilku dni do pół roku

Alonka

Stary 2012-08-20, 17:03   #4640
Luna0
Zakorzenienie

Jestem najszczęśliwszą kobietą na ziemi
Mój dzidziol ma 1,90 cm i ma rączki i serducho bijące
i chyba nie może do mnie dojść że taki dzidziol we mnie żyje
Napisze wam dokładnie później jak wizyta, ale najważniejsze że 2 tyg temu był 6t4d a teraz 8t4d czyli IDEALNIE

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 17:05   #4641
Maga83
Zakorzenienie

Luna cieszę się bardzo, że wszystko dobrze

Alfa a to chodzi o to, że w danym roku trzeba przepracować min 6 miesięcy? Czy ogólnie w danej pracy? Bo już się zakręciłam

Stary 2012-08-20, 17:18   #4642
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość

KUNDZIA! i co lekarz na te bóle brzucha powiedział? ( bo ja sie chyba pochwaliłam i dzis mam jakis dyskomfort, nie wielki ból ale taki dyskomfort) I szybko masz ta glukoze- ja jeszcze nie robiłam, mam tuz prze następna wizyta czyli pod koniec nastepnego tegodnia. Ja mam chyba glukoze przynieśc a pani mi z woda rozrobi- tak zrozumiałam. I z tego co wiem to chyba nic jesc ani pic nie wolno.
zbadal mnie i powiedzial ze szyjka trzyma, dluga, a odnosnie bolu brzucha to powiedzial ze dzidzia rosnie i brac nospe...
ooo a ja myslalam ze juz mialas glukoze robiona hmmm...
Madzia ja jeszcze jutro robie morfologie, tsh (musze miec na czwartek do endo) i tyle...

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

kurcze to trzeba bedzie cos wykombinowac z grusza i 13stka kazde pieniadze na malucha sie przydadza, chyba napisze @ albo przedzwonie do mojego dzialu personlanego...

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2012-08-20, 17:20   #4643
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisze wam dokładnie później jak wizyta, ale najważniejsze że 2 tyg temu był 6t4d a teraz 8t4d czyli IDEALNIE
LUNA! bardzo sie ciesze! to teraz optymizm wraca na cały etat!

ZOSIA
Stary 2012-08-20, 17:20   #4644
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

dziewczyny dzis czekajac w przychodni bylam w szoku jedna kobita byla z 3 dzieci czwartek juz na wyjsciu z brzucha, potem przyszla druga kobitka z 3 corkami....rany ja nie wiem czy bym byla wstanie wychowac/wyzywic tyle dzieci...
a czekajac jeszcze, siedzialam na lawce z dziewczyna w zaawansowanej ciazy, pewnie juz tez koncowka bo na ktg, tak jej dzidzia w brzuszku chodzila niesamowite

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg

Edytowane przez kunegunda.bis
Czas edycji: 2012-08-20 o 17:22
Stary 2012-08-20, 17:29   #4645
eseska
Zakorzenienie

KUNDZIA! twój Maluszek tez niedługo będzie tak chodził ze będzie widac. ja swojego "przyłapalam" na tym w sobote wieczorem

ZOSIA
Stary 2012-08-20, 17:42   #4646
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
świetne wieści

Cytat:
Alfa a to chodzi o to, że w danym roku trzeba przepracować min 6 miesięcy? Czy ogólnie w danej pracy? Bo już się zakręciłam
ja nie Alfa, ale z tego co wiem to do 13-stki trzeba przepracować minimum pół roku w ciągu ostatniego roku. a być może są takie firmy, gdzie najpierw dodatkowo trzeba przepracować rok, by w ogóle 13 się należała, o czymś takim pisała Alfa.
Stary 2012-08-20, 17:49   #4647
amilcia
Wtajemniczenie

hej.

Berbie - moja motywacja wyszła stąd, że stwierdziłam że już do szczęścia nic nie potrzebuje poza zgubieniem kilku kg (nie licze wymarzonego domku z ogródkiem bo to nierealne).

Zeberka - ja nie smarowłam główki oliwką. A na ciemieniuchę mam specjalny preparat o nazwie "Olejuszka" firmy Skarb Matki.

Luna - wspaniałe wieści

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012
amilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 18:00   #4648
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
musiałabym w regulamin (czy zarządzenie czy co tam mamy, bo mamy takowy gdzie wszystko spisane dokładnie jest) nasz zerknąć, ale zdaje się że w danym roku co najmniej 6 miesięcy, no i proporcjonalnie jak się przepracowało tych 6 miesięcy dostaje się połowę normalnej pensji

z tamtego roku dostałam za 10,5 miesiąca, z tego roku nie dostanę bo na l4 byłam
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-08-20, 18:34   #4649
BERBIE
Zakorzenienie

amilcia a kiedy ty do fryzjera idziesz? mi to w sumie trochę do szczęścia brakuje, ale mogłabym zacząć od straty kilku(nawet kilkunastu ) kg. w sumie się dawno nie ważyłam, ale po sobie widzę, że słabo mi idzie.

ale w ramach dbania o siebie dziś byłam na oczyszczaniu twarzy, wyglądam jak pobita. mam nadzieję, że do jutra mi trochę zejdzie.

Cytat:
musiałabym w regulamin (czy zarządzenie czy co tam mamy, bo mamy takowy gdzie wszystko spisane dokładnie jest) nasz zerknąć, ale zdaje się że w danym roku co najmniej 6 miesięcy, no i proporcjonalnie jak się przepracowało tych 6 miesięcy dostaje się połowę normalnej pensji

z tamtego roku dostałam za 10,5 miesiąca, z tego roku nie dostanę bo na l4 byłam
wydaje mi się, że jest właśnie tak jak piszesz

Dasti ale piękne zdjecia
Stary 2012-08-20, 18:46   #4650
aganieszkab
Raczkowanie

Cytat:

Maga z tymi 13-tkami to w każdej firmie może być inaczej, musisz sobie sprawdzić jakie są u was regulaminy (pracy czy wynagradzania czy jakietam) moja kumpela na ten przykład pracowała w jednej takiej prawie że pa\nstwowej firmie i zwolniła się w maju i też dostała po nowym roku - oczywiście proporcjonalnie
poczytaj zasady w twojej pracy bo ustala je pracodawca i każdy może mieć inaczej
aganieszkab jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości