Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy! - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-20, 18:34   #2011
zielona1911
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Chyba faktycznie trzeba wziąć z 15-20 minut poprawki na to bo z tego co kojarzę to mnie też pieniądze przeważnie grubo po 12 wpływają. Myślę, że jak do 19 nie będzie to już dzisiaj nie będziesz miała.
o 12 nigdy w zyciu przelewu nie mialam.jak mialam bank w ing to nigdy nie mialam wczesniej wyplaty niz 17.45
och no to czekam,jak nie dostane to sie wkurze bo co ja tej kobiecinie powiema jeszcze bedzie o 20.00 a zanim ja podejde z malym do bankomatu to szlak mnie trafi i pewnie nie zdaze

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

ale jestem nerwowa
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 19:07   #2012
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Hehehe tyle razy powtórzone, że musisz się posłuchać!

Mam nadzieję, że uda Ci się rodzić sn, w sumie Zosia pewnie mniejsza niż większa, to może być przyjemny poród

Ja też dziś po wizycie (a nawet dwóch - jedna w szpitalu, druga prywatnie u mojej gin). Pobrali wymaz na paciorkowca. No i niestety po zmacaniu mnie, nadal twierdzą, że duże dziecko...
Mam jeszcze usg mieć na sam koniec sierpnia, żeby ocenić jaki jest duży...
A ja już na plusie 21 kg ech... Ale moje ciało mi się teraz bardzo podoba. Zawsze miałam takie wychudzone ramiona i ręce jak patyki, a teraz mam w sam raz i czuję się bardzo kobieco. Ale to nie zmienia faktu, że podobno duży przyrost masy ciała matki jest jednym z czynników dużej masy płodu... I do tego biodro mi nawala już od tego ciężaru!!!

No i mam mieć pierwsze ktg 3.09 przed wizytą.

A szyjka nadal zamknięta... Chociaż pani powiedziała, że palec już nawet przechodzi

Wolałabym chyba urodzić wcześniej, żeby on nie urósł tak bardzo. A już w sobotę kończymy 37 tydzień, to chyba można rodzić? Mam nie brać nospy, magnez tylko jeden dziennie i mogę uprawiać seks No i coś na zakwaszanie pochwy - to może być zwykły lactovaginal, prawda?
Fajnie ci, że już 37 tydzień zamykacie niedługo i wieści na wizycie dobre, choć zastanawia mnie co to znaczy, że palec przechodzi? może na zakwaszanie lepszy byłby vitagyn c czy jakoś tak? ja to kiedyś wkładałam zeby zapobiegać infekcjom
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 19:15   #2013
zielona1911
Zakorzenienie

i przelewu nie ma
Stary 2012-08-20, 19:16   #2014
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Sojka bo ja chcialam dobitnie żeby od razu na Zosie wpłynąć
Gda to ile przypuszczalnie dzidzia waży?

Ja sie objadam frytkami i kąpie sie w letniej wodzieale mi dobrze

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 19:18   #2015
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Fajnie ci, że już 37 tydzień zamykacie niedługo i wieści na wizycie dobre, choć zastanawia mnie co to znaczy, że palec przechodzi? może na zakwaszanie lepszy byłby vitagyn c czy jakoś tak? ja to kiedyś wkładałam zeby zapobiegać infekcjom
A może masz rację. Sprawdziła mi odczyn papierkiem i powiedziała, że mogłoby być kwaśniej i mam sobie coś kupić w żelu albo globulce, żeby przes porodem nic się nie przypałętało.

Czyli polecasz ten vitagyn c?

Też się zastanawiam o co chodzi z tym palcem
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 19:18   #2016
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Sojka bo ja chcialam dobitnie żeby od razu na Zosie wpłynąć
Gda to ile przypuszczalnie dzidzia waży?

Ja sie objadam frytkami i kąpie sie w letniej wodzieale mi dobrze
Jeszcze nie wiem. W 33 tygodniu miał 2158 g. Teraz 31.08 się dowiem ile waży...
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 19:24   #2017
ula2689
Wtajemniczenie

Ja po wizycie.ginka stwierdziła rozwarcie 5cm,dla mnie dziwne bo ja nic nie czulam.no i w szpitalu jestem,lekarz na oddziale stwierdził rozwarcie na 2 palce to nie wiem jakie to jest.ginka delikatnie badala zeby nie prowokowac szyjki jak ona to okreslila a ten jak łape zapakowal to o mamciu.waga na usg dziewuszka 2kg chlopiec 2,3 troche malo.zaraz bedzie ktg to zobacze czy tam jakich skurczy nie ma.36 tydzień to ja juz moge rodzic ale chyba jeszszcze za wczesnie
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 19:33   #2018
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
czytalam to tez,tylko ze pisze ze przelew m.in o 15.00 a ja jedne pieniazki dostalam 15.35 i niewiem ile w tym prawdy

Ale Ty masz mbank? Czy jak to jest?
Jak ktos ma inny bank i Ci przelewa pieniążki do mbanku to musisz sprawdzić też przelewy wychodzące w jego banku...no nie?

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Ja po wizycie.ginka stwierdziła rozwarcie 5cm,dla mnie dziwne bo ja nic nie czulam.no i w szpitalu jestem,lekarz na oddziale stwierdził rozwarcie na 2 palce to nie wiem jakie to jest.ginka delikatnie badala zeby nie prowokowac szyjki jak ona to okreslila a ten jak łape zapakowal to o mamciu.waga na usg dziewuszka 2kg chlopiec 2,3 troche malo.zaraz bedzie ktg to zobacze czy tam jakich skurczy nie ma.36 tydzień to ja juz moge rodzic ale chyba jeszszcze za wczesnie

Z bliźniakami to podobno i tak długo. Będzie dobrze
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 19:37   #2019
zielona1911
Zakorzenienie

anesh_
to w sumie pierwszy przelew od szefowej na ten mbank.wczesniej wysylala na ing i zawsze byl przed 18. a teraz jakies jaja. Ona przelewa ze spoldzielczego
Stary 2012-08-20, 19:48   #2020
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
anesh_
to w sumie pierwszy przelew od szefowej na ten mbank.wczesniej wysylala na ing i zawsze byl przed 18. a teraz jakies jaja. Ona przelewa ze spoldzielczego
To są sesje banku spółdzielczego:
Sesje wychodzące
  • 7:15
  • 10.00
  • 12:30
  • 14:15
Sesje przychodzące
  • 10:30
  • 14:30
  • 17:00
A to mbanku:
Godziny sesji przelewów wychodzących z mBanku
  • 05:55
  • 9:55
  • 13:25
  • 16:55 (wyłącznie przelewy do ZUS)
Godziny sesji przelewów przychodzących do mBanku

• 12:00
  • 15:00
  • 18:15

I teraz trzeba wziąć pod uwagę to kiedy ona przelała.... jeżeli przelała przed 14:15 to powinnaś mieć już pieniążki. Ale jeżeli ona przelała po 14:15, czyli po ostatniej sesji wychodzącej to będziesz je miał dopiero jtr. po 12. Rozumiesz o co mi chodzi? Trzeba wziąć pod uwagę sesje wychodzące w spółdzielczym i przychodzące w mbanku.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 19:57   #2021
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość

Co do karmienia... jak się uda chciałabym... jak nie to trudno. Mam jeszcze rok szkoły (to także może być przeszkodą w karmieniu) i uważam, ze to jest bardzo ważne, zeby skończyć ją na macierzyńskim, a nie po jak wrócę do pracy z bardzo prostego powodu - od pon. do pt. czasem weekendy praca + co drugi weekend w szkole, a gdzie czas dla dziecka wtedy? Wole jak będę w domu na macierzyńskim jeździć tylko co drugi weekend, a jak już wrócę do pracy ten czas poświęcić maluszkowi, no nie?
dokladnie !! moze i bedzie ciezko, ale tez chce skonczyc teraz mgr. jak bym wziela dziekankę to potem byłoby mi trudno sie zmotywować do nauki po takiej przerwie.

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość

A mnie właśnie denerwuje moja teściowa, która twierdzi że mąż nie powinien byc obecny przy porodzie i jest mocno zdziwiona, że chcemy rodzic razem. W dodatku uważa, że to mój wymysł i nie potrafi pojąc, że TŻ chce byc przy narodzinach syna... bo przecież po co on tam , kiedyś nie było takich wymysłów i bylo dobrze
Ale my mamy to gdzieś, raczej nikogo nie powinno obchodzic z kim będę na porodówce nie rozumiem takich uwag w tą czy w tą stronę, najlepiej to olac
jak bym swoja slyszała ja ta niedobra jej ukochanego jedynego synka zmuszam na takie widoki. no baty mi sie naleza.
nie dociera, że on sam chce byc przy narodzinach swojej coreczki

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
No własnie pewnie tak to będzie wyglądało... Doktorek powiedział że teraz to już tak właśnie jest że jeśli nawet wiadomo że może się skończyć cesarką to i tak czekają z tym do samiutkiego końca a niech sie baba męczy a co...

Mam nadzieje że mimo wszystko urodzę sn, na początku bardzo chciałam cc bo wiem już z czym to sie je, ale doszłam do wniosku że po sn szybciej dojde do pełni formy a niestety musze bardzooo szybko być w formie (nie chodzi o wygląd tylko o forme fizyczną )
No cóż może macica nie pęknie
no to Sojeczko trzymamy kciuki zeby sie udalo sn

Cytat:
Witam po wizycie!
Mała nadal głową do góry.
Jednak na razie nie umawialiśmy cesarki, doktorek powiedział, że damy małej szansę jeszcze do kolejnej wizyty no i wtedy już w przypadku braku obrotu będziemy musieli się umówić na zabieg, ale mówi, że jeśli przyjedziemy na zabieg i się okaże, że mała fiknęła, to wrócimy do domku i będziemy czekać na naturalny poród
Szyjka trzyma, więc podwozie w porządku
No i moja mała nie lubi mierzenia tętna, bo przyłożyła ręką lub nogą doktorkowi w ten czujnik do mierzenia, aż mu ręka podskoczyła i się uśmiał

z
zeby ie obróciła
ja tez nie wiem jak tam moja mała, ale ostatnio czuje czkawke w dole brzucha wiec moze moze

colds
kochana ale nie nacierpisz, zeby szybko przeszlo

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 20:04   #2022
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam po wizycie!
Jednak na razie nie umawialiśmy cesarki, doktorek powiedział, że damy małej szansę jeszcze do kolejnej wizyty no i wtedy już w przypadku braku obrotu będziemy musieli się umówić na zabieg, ale mówi, że jeśli przyjedziemy na zabieg i się okaże, że mała fiknęła, to wrócimy do domku i będziemy czekać na naturalny poród
No i moja mała nie lubi mierzenia tętna, bo przyłożyła ręką lub nogą doktorkowi w ten czujnik do mierzenia, aż mu ręka podskoczyła i się uśmiał
gratuluję wizyty
szkoda tylko, że mała nadal dupką do dołu.
spróbuj tego chodzenia na czworakach, może akurat pomoże

Cytat:
Jeszcze nie wiem. W 33 tygodniu miał 2158 g. Teraz 31.08 się dowiem ile waży...
oj, jaki on duży? moja mała w 32 tyg miała 2100 a lekarz mówił, że raczej drobna będzie. a niedawno koleżanka mi napisała że dziś miała usg i jej synek w 32 tyg waży 2900 to dopiero kolos

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość

zeby ie obróciła
ja tez nie wiem jak tam moja mała, ale ostatnio czuje czkawke w dole brzucha wiec moze moze
moja mała odkąd leży główką do dołu to czka mi sporo poniżej pępka
także to dobry znak
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 20:07   #2023
Sojka1990
Zadomowienie

No to Ula pewnie będziesz następna a dzieciaki są duże jak na bliźniaki
Stary 2012-08-20, 20:16   #2024
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Ula mocno ściskam za Was kciuki! Trzymajcie się dzielnie! 36 tydzień jak na bliźniaki to chyba bardzo dobry wynik.
Stary 2012-08-20, 20:26   #2025
muminek88
Zadomowienie

hello,troszke mnie nie bylo ale przezylam niezle stresy,myslalam ze rodze,tak mnie wczoraj zaczal brzuch bolec ze szok,w nocy bylo lepiej ale tez dwa razy mnie wzielo...dzis prostu z rano do gina, okazalo sie ze to nie skurcze tylko brzuch tak twardnieje bo mala sie wypina,one sa wieksze od normalnie pojedynczego dziecka wg statystyk a sa we dwie jednak,ja az tyle nie tyje i brzuch tez nie jakos mega wielki i mam sie przygotowaz czesciej na takie akcje...ale wsio trzyma,szyjka 4,5 cm, ktg ok wiec tylko duzo pic,odpoczywac i nie wychodzic na te upaly bo u nas dzis o 8 rano 29 w cieniu!!!!!!moze mi ktos strescic co u was bo jestem na 50 stronie i nie dam rady tyle siedziec by was nadrobic a jeszcze jestem na mamusiach list-grudz.
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 20:27   #2026
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
dopiero doczytałam Ula, w takim razie trzymam kciuki
Stary 2012-08-20, 20:27   #2027
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
To są sesje banku spółdzielczego:
Sesje wychodzące
  • 7:15
  • 10.00
  • 12:30
  • 14:15
Sesje przychodzące
  • 10:30
  • 14:30
  • 17:00
A to mbanku:
Godziny sesji przelewów wychodzących z mBanku
  • 05:55
  • 9:55
  • 13:25
  • 16:55 (wyłącznie przelewy do ZUS)
Godziny sesji przelewów przychodzących do mBanku

• 12:00
  • 15:00
  • 18:15

I teraz trzeba wziąć pod uwagę to kiedy ona przelała.... jeżeli przelała przed 14:15 to powinnaś mieć już pieniążki. Ale jeżeli ona przelała po 14:15, czyli po ostatniej sesji wychodzącej to będziesz je miał dopiero jtr. po 12. Rozumiesz o co mi chodzi? Trzeba wziąć pod uwagę sesje wychodzące w spółdzielczym i przychodzące w mbanku.
dzieki Ci bardzo.rozumiem. Narazie dzwonie do niej czy wogole wyslala ale nie odbiera
Stary 2012-08-20, 20:28   #2028
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem

i rodzę tak mi ginek powiedział
tylko że się śmiał że nie wiadomo jak długo rodzić będę mówi że może to być kilka godzin albo i kilka dni...

Rozwarcie na dwa palce, ujście szyjki w pełni uformowane, mówił że gdyby Zośka była większa to zrobiłby masaż szyjki żeby wywołać skurcze, ale jak jest tka jaka jest to mówi że nie będzie ingerował i mam cierpliwie czekać.

Teraz te złe informacje.. po pierwsze- ginek jeszcze dwa tygodnie ma urlop od szpitala :/ więc nie ma szans- rodzimy bez niego, szkoda bo całą ciąże byłam nastawiona że będę mieć tego najbardziej zaufanego przy sobie.
Kolejna niezbyt dobra informacja- jak zgłosilam ginkowi że mnie skóra piecze w okolicach blizny po cc i ogólnie w dole brzucha to mi oswiadczył że niestety ale taka dolegliwość jest niebezpieczna przy sn i prawdopodobnie skonczy się na cc tak jak było mówione od początku...

No nic spadam nadrabiać
Oj, to trzymam

za Ciebie też Ulka

My wróciliśmy z wizyty, wszystko dobrze, szyjka podobno mi się skróciła ale mam się nie przejmowac więc chyba źle nie jest
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 20:36   #2029
aga_ton
Wtajemniczenie

ojej, ale gapa ze mnie, zapomniałam napisać co u Marusi chyba przez to moje samopoczucie do dupy

w weekend pisała, że dziś będzie miała usg by skontrolować stan łożyska i wtedy lekarz zadecyduje co dalej. w każdym bądź razie ma nadzieję na jutrzejsze wyjście.

dziś już nie będę jej męczyć smsami, ale jutro dopytam co i jak.
mam nadzieję, że sytuacja opanowana i pozwolą jej wrócić do domu

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Cytat:
Oj, to trzymam

za Ciebie też Ulka

My wróciliśmy z wizyty, wszystko dobrze, szyjka podobno mi się skróciła ale mam się nie przejmowac więc chyba źle nie jest
super, że wszystko dobrze
Stary 2012-08-20, 20:44   #2030
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
A może masz rację. Sprawdziła mi odczyn papierkiem i powiedziała, że mogłoby być kwaśniej i mam sobie coś kupić w żelu albo globulce, żeby przes porodem nic się nie przypałętało.

Czyli polecasz ten vitagyn c?

Też się zastanawiam o co chodzi z tym palcem
Podczytaj sobie jeszcze w necie o tym vitagynie, bo ja już to dość dawno brałam, ale skojarzyło mi się, że w nazwie jest vit c więc powinno chyba zakwasić nie?

Cytat:
Kochana 36 tydzień to raczej dobrze jest, ja tam bym się już nie stresowała tylko czekała na poród

Cytat:
Oj, to trzymam

za Ciebie też Ulka

Almariel szyjka musi się skracać i jest to normalne, jeśli nie postępuje zbyt gwałtownie tylko stopniowo przygotowuje się do porodu, więc skoro lekarz nie każe się martwić to się nie martwmój mi nigdy długości nie podaje tylko mówi, że jest ok i twarda i zamknięta a ja nie dopytuję dla świętego spokoju, bo jak bym usłyszała, że się skraca to bym się pewnie stresowała

dziękuję za miłe słowa po wizycie dziewczyny
Aga ton ja już te czworaki odstawiam na łóżku od kilku dni i nic
Dziś zaczynam zabawę z latarką, może światełko skłoni mojego uparciuszka do obrotu
A córeczka wcześniaczka mojej pracownicy wychodzi ze szpitala za trzy dni i jest maluteńka, ale przepiękna i już ją wyjęli z inkubatorka i sama ssie, więc też pozytywne nowiny

Zmykam się myjać i spać

Jutro przyjeżdża do nas moja mama i siostrzyczka najmłodsza

Dobranockam!
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 20:46   #2031
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Gda mój w 34 tygodniu 2600g ważył. A z tym palcem to może chodzi o to, że jak szyjka zaczyna się robić luźniejsza i czubek palca wejdzie.

Cytat:
To duże dzieciaczki jak na bliźniaki. Trzymam kciuki za Was
Stary 2012-08-20, 20:50   #2032
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Podczytaj sobie jeszcze w necie o tym vitagynie, bo ja już to dość dawno brałam, ale skojarzyło mi się, że w nazwie jest vit c więc powinno chyba zakwasić nie?

Kochana 36 tydzień to raczej dobrze jest, ja tam bym się już nie stresowała tylko czekała na poród

Almariel szyjka musi się skracać i jest to normalne, jeśli nie postępuje zbyt gwałtownie tylko stopniowo przygotowuje się do porodu, więc skoro lekarz nie każe się martwić to się nie martwmój mi nigdy długości nie podaje tylko mówi, że jest ok i twarda i zamknięta a ja nie dopytuję dla świętego spokoju, bo jak bym usłyszała, że się skraca to bym się pewnie stresowała

dziękuję za miłe słowa po wizycie dziewczyny
Aga ton ja już te czworaki odstawiam na łóżku od kilku dni i nic
Dziś zaczynam zabawę z latarką, może światełko skłoni mojego uparciuszka do obrotu
A córeczka wcześniaczka mojej pracownicy wychodzi ze szpitala za trzy dni i jest maluteńka, ale przepiękna i już ją wyjęli z inkubatorka i sama ssie, więc też pozytywne nowiny

Zmykam się myjać i spać

Jutro przyjeżdża do nas moja mama i siostrzyczka najmłodsza

Dobranockam!
To trzymam za obrót Maluszka

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Gda mój w 34 tygodniu 2600g ważył. A z tym palcem to może chodzi o to, że jak szyjka zaczyna się robić luźniejsza i czubek palca wejdzie.

Ja dzisiaj mam 34 + 1 , synek waży 2500 i gin twierdzi, że mały to on nie jest.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 21:00   #2033
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, z kolejnych głupawych pytań, jakie chusteczki nawilżane kupujecie?
Ja na pewno nie kupie już rosmanowskich niebieskich,jak dla mnie nie są wcale nawilżone,jakby wyschnięte.Mam te biedronkowe z limitowanej edycji z bawełną i bardzo sie różnią od tych,które są na codzień dostępne.Te dada zwykłe mają parabeny...

Cytat:
No własnie pewnie tak to będzie wyglądało... Doktorek powiedział że teraz to już tak właśnie jest że jeśli nawet wiadomo że może się skończyć cesarką to i tak czekają z tym do samiutkiego końca a niech sie baba męczy a co...

Mam nadzieje że mimo wszystko urodzę sn, na początku bardzo chciałam cc bo wiem już z czym to sie je, ale doszłam do wniosku że po sn szybciej dojde do pełni formy a niestety musze bardzooo szybko być w formie (nie chodzi o wygląd tylko o forme fizyczną )
No cóż może macica nie pęknie
Kurcze Sojka to już tuż,tuż... Szczuplutka jesteś to i do formy szybko wrócisz

Cytat:
Witam po wizycie!
A więc życze,by Lili szybciutko się przekręciła.

Ja dziś się przestraszyłam,bo myślałam,że Kuba mi sie odwróciłbo pupe ma jakby po prawej stronie,ale równocześnie z prawej też mam taką gule...w dodatku tak mnie kopnął po odbytnicy,że aż hemoroidy poczułamCzuje,że poród lekki nie będzie...
Może wieczorem będzie miał czkawkę to wyczuje

Cytat:
Następne dzieciaczki szykują się do wyjścia...

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
oj, jaki on duży? moja mała w 32 tyg miała 2100 a lekarz mówił, że raczej drobna będzie. a niedawno koleżanka mi napisała że dziś miała usg i jej synek w 32 tyg waży 2900 to dopiero kolos
Rzeczywiście DUŻY!mój w skończonym 34 ważył 2400g,więc ok.

Cytat:
Masz jakieś przeczucia?

Coś czuje,że wkrótce worek z rodzącymi się rozsypie na dobre....
Matko,ale ja mam strachaPrzy pierwszym porodzie,choć już ze skurczmi co 5minut pojechałam,to nie chciałam wejść do szpitala i się rozkleiłam na schodach.Potem wzięłam się w garść i dałam rade a teraz to nie wiem,co się ze mną dzieje...

Macie jakieś wieści od Martusi,Marty czy Iwonci?a i aloy też chyba w szpitalu,ale nie pamiętam z jakiego powodu?

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-08-20 o 21:09
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 21:41   #2034
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Wpadłam powiedzieć dobranoc mąż pojechał na nocke,więc mamy z synkiem całe łóżko dla siebie u Nas burza,wieje i błyska sie okropnie a w domku duchota taka ,że nie ma czym oddychać. trzymam kciuki za dziewczyny w szpitalach

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 21:44   #2035
muminek88
Zadomowienie

hehe ale mała mi puka w kości miednicy na samym dole :P
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 21:53   #2036
katiem
Wtajemniczenie

hej dziewczyny

U nas też burza była. Przynajmniej rześkie powietrze teraz.

Nie mam weny na pisanie.

Trzymam kciuki za dziewczyny w szpitalach.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 21:58   #2037
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Ja na pewno nie kupie już rosmanowskich niebieskich,jak dla mnie nie są wcale nawilżone,jakby wyschnięte.Mam te biedronkowe z limitowanej edycji z bawełną i bardzo sie różnią od tych,które są na codzień dostępne.Te dada zwykłe mają parabeny...
Właśnie doczytałam, że te zwykłe Dady mają parabeny. Kupiłam dzisiaj w Rossmannie z Nivea Soft&Cream, są teraz w promocji dwa opakowania po 12 zł. Poza tym kupiłam cały zestaw kosmetyków, jestem z siebie dumna bo już ile czasu za tym chodziłam. Zdecydowałam się na Hipp. Właściwie brakuje mi tylko termometru, biustonosza do karmienia i nie wiem co z laktatorem.
Stary 2012-08-20, 22:10   #2038
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie doczytałam, że te zwykłe Dady mają parabeny. Kupiłam dzisiaj w Rossmannie z Nivea Soft&Cream, są teraz w promocji dwa opakowania po 12 zł. Poza tym kupiłam cały zestaw kosmetyków, jestem z siebie dumna bo już ile czasu za tym chodziłam. Zdecydowałam się na Hipp. Właściwie brakuje mi tylko termometru, biustonosza do karmienia i nie wiem co z laktatorem.
To za udane zakupy.W końcu się zmobilizowałaś.
Ja jutro zamówie pare pierdułek z all od rajrodzica,wyjdzie ok 150zł.A kosmetyki dla dzidziusia kupie już na miejscu w sklepie.Narazie mam tylko oliwkę z hippa.

Ostatnio mam manie na ogórasy kwaszonedostałam od siostry 5l takie pycha mówie Wam,ale już się kończą,bo obdzieliłam nimi teściową i szwagierkę jeszcze,no ale cóż..co za dużo to niezdrowo
A teraz zjadłam jabłko i poprawiłam marchewką.ale mam zachcianki
Oby jutro z rana znowu mnie nie zmuliło...

Lecę spać.Spokojnej nocy

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 22:20   #2039
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
To za udane zakupy.W końcu się zmobilizowałaś.
Ja jutro zamówie pare pierdułek z all od rajrodzica,wyjdzie ok 150zł.A kosmetyki dla dzidziusia kupie już na miejscu w sklepie.Narazie mam tylko oliwkę z hippa.
Ja wydałam na wszystko 100 zł. A tak się wydaje, że ile to może kosztować. Dobrze, że w SuperPharm była promocja na całą serię Hipp to trochę zaoszczędziłam.
Czaję się jeszcze na Białego Jelenia do higieny intymnej z korą dębu ale nigdzie nie mogę znaleźć, a na Allegro nie opłaca się kupić.
Stary 2012-08-20, 22:34   #2040
zielona1911
Zakorzenienie

kurde a mi sie wydaje ze przez to ze wzielam tzeta na usg to doszlo do niego ze bedziemy miec dziecko
czesto pisze mi o malym,ze bedzie pomagal,zajmowal sie nim i ze sie cieszy na niego i czeka
kurde tego mi brakowalo
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości