|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
Cytat:
![]() och no to czekam,jak nie dostane to sie wkurze bo co ja tej kobiecinie powiem a jeszcze bedzie o 20.00 a zanim ja podejde z malym do bankomatu to szlak mnie trafi i pewnie nie zdaze![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- ale jestem nerwowa |
|
|
|
|
#2012 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2013 |
|
Zakorzenienie
|
i przelewu nie ma
|
|
|
|
#2014 |
|
Zakorzenienie
|
Sojka bo ja chcialam dobitnie żeby od razu na Zosie wpłynąć
![]() Gda to ile przypuszczalnie dzidzia waży? Ja sie objadam frytkami i kąpie sie w letniej wodzie ale mi dobrze |
|
|
|
#2015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli polecasz ten vitagyn c? ![]() Też się zastanawiam o co chodzi z tym palcem
|
|
|
|
|
#2016 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2017 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrzeÄšÂniowo-paÄšĹdziernikowe mamy!
Ja po wizycie.ginka stwierdziÄšÂa rozwarcie 5cm,dla mnie dziwne bo ja nic nie czulam.no i w szpitalu jestem,lekarz na oddziale stwierdziĚ rozwarcie na 2 palce to nie wiem jakie to jest.ginka delikatnie badala zeby nie prowokowac szyjki jak ona to okreslila a ten jak ÄšÂape zapakowal to o mamciu.waga na usg dziewuszka 2kg chlopiec 2,3 troche malo.zaraz bedzie ktg to zobacze czy tam jakich skurczy nie ma.36 tydzieĚ to ja juz moge rodzic ale chyba jeszszcze za wczesnie
|
|
|
|
#2018 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale Ty masz mbank? Czy jak to jest? Jak ktos ma inny bank i Ci przelewa pieniążki do mbanku to musisz sprawdzić też przelewy wychodzące w jego banku...no nie? ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
Z bliźniakami to podobno i tak długo . Będzie dobrze
|
||
|
|
|
#2019 |
|
Zakorzenienie
|
anesh_
to w sumie pierwszy przelew od szefowej na ten mbank.wczesniej wysylala na ing i zawsze byl przed 18. a teraz jakies jaja. Ona przelewa ze spoldzielczego |
|
|
|
#2020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sesje wychodzące
Godziny sesji przelewów wychodzących z mBanku
I teraz trzeba wziąć pod uwagę to kiedy ona przelała.... jeżeli przelała przed 14:15 to powinnaś mieć już pieniążki. Ale jeżeli ona przelała po 14:15, czyli po ostatniej sesji wychodzącej to będziesz je miał dopiero jtr. po 12. Rozumiesz o co mi chodzi? Trzeba wziąć pod uwagę sesje wychodzące w spółdzielczym i przychodzące w mbanku. |
|
|
|
|
#2021 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja ta niedobra jej ukochanego jedynego synka zmuszam na takie widoki. no baty mi sie naleza. nie dociera, że on sam chce byc przy narodzinach swojej coreczki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja tez nie wiem jak tam moja mała, ale ostatnio czuje czkawke w dole brzucha wiec moze moze ![]() ![]() colds kochana ale nie nacierpisz, zeby szybko przeszlo ![]() ![]()
|
||||
|
|
|
#2022 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szkoda tylko, że mała nadal dupką do dołu. spróbuj tego chodzenia na czworakach, może akurat pomoże ![]() Cytat:
to dopiero kolos ![]() ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
![]() także to dobry znak
|
|||
|
|
|
#2023 |
|
Zadomowienie
|
No to Ula pewnie będziesz następna
a dzieciaki są duże jak na bliźniaki
|
#2024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2025 |
|
Zadomowienie
|
hello,troszke mnie nie bylo ale przezylam niezle stresy,myslalam ze rodze,tak mnie wczoraj zaczal brzuch bolec ze szok,w nocy bylo lepiej ale tez dwa razy mnie wzielo...dzis prostu z rano do gina, okazalo sie ze to nie skurcze tylko brzuch tak twardnieje bo mala sie wypina,one sa wieksze od normalnie pojedynczego dziecka wg statystyk a sa we dwie jednak,ja az tyle nie tyje i brzuch tez nie jakos mega wielki i mam sie przygotowaz czesciej na takie akcje...ale wsio trzyma,szyjka 4,5 cm, ktg ok wiec tylko duzo pic,odpoczywac i nie wychodzic na te upaly bo u nas dzis o 8 rano 29 w cieniu!!!!!!moze mi ktos strescic co u was bo jestem na 50 stronie i nie dam rady tyle siedziec by was nadrobic a jeszcze jestem na mamusiach list-grudz.
|
|
|
|
#2026 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ula, w takim razie trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#2027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za Ciebie też Ulka My wróciliśmy z wizyty, wszystko dobrze, szyjka podobno mi się skróciła ale mam się nie przejmowac więc chyba źle nie jest
|
|
|
|
|
#2029 | |
|
Wtajemniczenie
|
ojej, ale gapa ze mnie, zapomniałam napisać co u Marusi
chyba przez to moje samopoczucie do dupy ![]() w weekend pisała, że dziś będzie miała usg by skontrolować stan łożyska i wtedy lekarz zadecyduje co dalej. w każdym bądź razie ma nadzieję na jutrzejsze wyjście. dziś już nie będę jej męczyć smsami, ale jutro dopytam co i jak. mam nadzieję, że sytuacja opanowana i pozwolą jej wrócić do domu ![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2030 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziękuję za miłe słowa po wizycie dziewczyny Aga ton ja już te czworaki odstawiam na łóżku od kilku dni i nic Dziś zaczynam zabawę z latarką, może światełko skłoni mojego uparciuszka do obrotu A córeczka wcześniaczka mojej pracownicy wychodzi ze szpitala za trzy dni i jest maluteńka, ale przepiękna i już ją wyjęli z inkubatorka i sama ssie, więc też pozytywne nowiny Zmykam się myjać i spać Jutro przyjeżdża do nas moja mama i siostrzyczka najmłodsza Dobranockam! |
|||
|
|
|
#2031 | |
|
Rozeznanie
|
Gda mój w 34 tygodniu 2600g ważył. A z tym palcem to może chodzi o to, że jak szyjka zaczyna się robić luźniejsza i czubek palca wejdzie.
Cytat:
|
|
#2032 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za obrót Maluszka ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2033 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja dziś się przestraszyłam,bo myślałam,że Kuba mi sie odwrócił bo pupe ma jakby po prawej stronie,ale równocześnie z prawej też mam taką gule...w dodatku tak mnie kopnął po odbytnicy,że aż hemoroidy poczułam Czuje,że poród lekki nie będzie...Może wieczorem będzie miał czkawkę to wyczuje ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Coś czuje,że wkrótce worek z rodzącymi się rozsypie na dobre.... Matko,ale ja mam stracha Przy pierwszym porodzie,choć już ze skurczmi co 5minut pojechałam,to nie chciałam wejść do szpitala i się rozkleiłam na schodach.Potem wzięłam się w garść i dałam rade a teraz to nie wiem,co się ze mną dzieje...Macie jakieś wieści od Martusi,Marty czy Iwonci?a i aloy też chyba w szpitalu,ale nie pamiętam z jakiego powodu?
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-08-20 o 21:09 |
||||||
|
|
|
#2034 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam powiedzieć dobranoc
mąż pojechał na nocke,więc mamy z synkiem całe łóżko dla siebie u Nas burza,wieje i błyska sie okropnie a w domku duchota taka ,że nie ma czym oddychać. trzymam kciuki za dziewczyny w szpitalach
|
|
|
|
#2035 |
|
Zadomowienie
|
hehe ale mała mi puka w kości miednicy na samym dole :P
|
|
|
|
#2036 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
![]() U nas też burza była. Przynajmniej rześkie powietrze teraz. Nie mam weny na pisanie. Trzymam kciuki za dziewczyny w szpitalach. |
|
|
|
#2037 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie doczytałam, że te zwykłe Dady mają parabeny. Kupiłam dzisiaj w Rossmannie z Nivea Soft&Cream, są teraz w promocji dwa opakowania po 12 zł. Poza tym kupiłam cały zestaw kosmetyków, jestem z siebie dumna bo już ile czasu za tym chodziłam. Zdecydowałam się na Hipp. Właściwie brakuje mi tylko termometru, biustonosza do karmienia i nie wiem co z laktatorem.
|
#2038 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za udane zakupy.W końcu się zmobilizowałaś.Ja jutro zamówie pare pierdułek z all od rajrodzica,wyjdzie ok 150zł.A kosmetyki dla dzidziusia kupie już na miejscu w sklepie.Narazie mam tylko oliwkę z hippa. Ostatnio mam manie na ogórasy kwaszone dostałam od siostry 5l takie pycha mówie Wam,ale już się kończą,bo obdzieliłam nimi teściową i szwagierkę jeszcze,no ale cóż..co za dużo to niezdrowo![]() A teraz zjadłam jabłko i poprawiłam marchewką.ale mam zachcianki ![]() Oby jutro z rana znowu mnie nie zmuliło... Lecę spać.Spokojnej nocy
|
|
#2039 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czaję się jeszcze na Białego Jelenia do higieny intymnej z korą dębu ale nigdzie nie mogę znaleźć, a na Allegro nie opłaca się kupić.
|
|
#2040 |
|
Zakorzenienie
|
kurde a mi sie wydaje ze przez to ze wzielam tzeta na usg to doszlo do niego ze bedziemy miec dziecko
![]() czesto pisze mi o malym,ze bedzie pomagal,zajmowal sie nim i ze sie cieszy na niego i czeka kurde tego mi brakowalo
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.

a jeszcze bedzie o 20.00 a zanim ja podejde z malym do bankomatu to szlak mnie trafi i pewnie nie zdaze

bo przecież po co on tam , kiedyś nie było takich wymysłów i bylo dobrze
ja ta niedobra jej ukochanego jedynego synka zmuszam na takie widoki. no baty mi sie naleza. 

mówi że może to być kilka godzin albo i kilka dni...
bo pupe ma jakby po prawej stronie,ale równocześnie z prawej też mam taką gule...w dodatku tak mnie kopnął po odbytnicy,że aż hemoroidy poczułam
Przy pierwszym porodzie,choć już ze skurczmi co 5minut pojechałam,to nie chciałam wejść do szpitala i się rozkleiłam na schodach.Potem wzięłam się w garść i dałam rade a teraz to nie wiem,co się ze mną dzieje...
za udane zakupy.W końcu się zmobilizowałaś.
dostałam od siostry 5l takie pycha mówie Wam,ale już się kończą,bo obdzieliłam nimi teściową i szwagierkę jeszcze,no ale cóż..co za dużo to niezdrowo