Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-20, 19:48   #4651
Maga83
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
musiałabym w regulamin (czy zarządzenie czy co tam mamy, bo mamy takowy gdzie wszystko spisane dokładnie jest) nasz zerknąć
Cytat:
Napisane przez aganieszkab Pokaż wiadomość
poczytaj zasady w twojej pracy bo ustala je pracodawca i każdy może mieć inaczej
Dzięki. Ja TŻ następnym razem będzie zanosił moje zwolnienie to zapyta księgowej W tym roku też dostałam za 6 miesięcy, ale teraz by mi trochę brakowało, jeśli by było pół roku. Ale trudno

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 20:09   #4652
zebrawpaski
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII

jaka to radość gdy wizażowe mamy wracają z dobrymi wieściami od gina

kundzia- moja sytuacja była taka:
od stycznia do połowy grudnia miałam ciągłe zatrudnienie w firmie prywatnej, w której nie przyznawano 13-tek
od września równocześnie zaczęłam na pół etatu pracę w szkole (czyli do końca roku nie było 6 miesięcy) a 13-tkę dostałam (oczywiście część)
nie wiem czy to nie zależy od zakładu pracy bo nie sądzę, że miało na to wpływ to, że pracowałam cały czas w innym miejscu
najlepiej zadzwoń do kadr i dopytaj

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:
Napisane przez aganieszkab Pokaż wiadomość

moja kumpela na ten przykład pracowała w jednej takiej prawie że pa\nstwowej firmie i zwolniła się w maju i też dostała po nowym roku - oczywiście proporcjonalnie
poczytaj zasady w twojej pracy bo ustala je pracodawca i każdy może mieć inaczej
dokładnie, mój Tz-et też dostał 13-tkę mimo, że zwolnił się 5 miesięcy wcześniej z zakładu pracy

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 20:13   #4653
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
wiem, że smutno... mi też by było.. ktoś kiedyś mądrze powiedział, czy napisał, że tak na prawdę to na fb widać tylko efekt, w sensie piekne dzieciątko, a to co nie raz przeszli rodzice zanim się doczekali pozostaje tylko w ich/ich bliskich wiedzy. siostra męża też wstawiła zdjęcie synka, a mało kto wie ile się o niego starali i jaką mieli do tego szczęścia drogę.
po pierwsze nie zazdroszczę, po prostu ta świadomość, że moje dziecko byłoby w tym samym wieku
po drugie oni brali 3 tygodnie po nas ślub, zaraz po ślubie miesiąc zaszła, wcześniej na bank nie starali się, bo ona studia kończyła, jeździła na wymiany za granicę, dla niej na pierwszym miejscu było wykształcenie, oni w ogóle są dziwni - ona 25 lat piękna dziewczyna, on stary dziad, siwy 11 lat od niej starszy, był jej nauczycielem w gimnazjum no ale jak im tak dobrze to niech sobie razem żyją

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Jestem najszczęśliwszą kobietą na ziemi
Mój dzidziol ma 1,90 cm i ma rączki i serducho bijące
i chyba nie może do mnie dojść że taki dzidziol we mnie żyje
Napisze wam dokładnie później jak wizyta, ale najważniejsze że 2 tyg temu był 6t4d a teraz 8t4d czyli IDEALNIE
ni widzisz

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 20:14   #4654
zebrawpaski
Zakorzenienie

amilcia- gratuluję samozaparcia, ja też chcę tak...
staram się robić coś w tym kierunku ale ciągle coś podjadam i wszystko idzie na marne....
zrzucenie 20 kg to jedna z niewielu rzeczy, których mi jeszcze do szczęścia brakuje
może głupio to brzmi- bo niby co to za dramat i różnica - taka waga czy taka ale ja po prostu bardzo niezdarnie się czuję, ostatnio byliśmy u znajomych zobaczyć jak się urządzają a że nie mają schodów trzeba było na piętro wyjść po drabinie i niezłego stresa miałam - nie chodziło o wysokość tylko miałam wrażenie, że nie panuję nad swoim ciałem...
a przecież kiedyś Kasię na Rohacze trzeba zabrać...i jak to zrobię- samą z Tz-etem poślę?

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 20:26   #4655
BERBIE
Zakorzenienie

co to Rohacze?
Stary 2012-08-20, 20:29   #4656
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Jestem po prostu skonana. W pracy mega męczący okres, upał, po jedzonku, padam z nóg.

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Perse myślicie o starankach? Ja bym nie czekała, chociaż to masa nerwów
Tak, myślimy. 28.08 idę do gina (nowego) na konsultację odnośnie #, jak potwierdzi, że to był przypadek 1 na 10000000 to się zabieramy. Jak każe zrobić badania, to poczekamy.
Ale dla mnie to totalnie nierealne teraz, być w ciąży... Dziwne uczucie :/

Cytat:
Napisane przez alonka00 Pokaż wiadomość
dzień dobry, właściwie to do dupy, uczę się, obijam się i właściwie to mam mega doła... tak jakoś zobaczyłam zdjęcie na fb u koleżanki, urodziła synka w terminie mojego tp i mega smutno mi, płaczę tylko :9 wiem debil ze mnie, nawet na jedzenie nie mam ochoty a w brzuchu burczy ;/ fb to złooo
Bardzo bardzo mi przykro i przytulam...

Cytat:
Napisze wam dokładnie później jak wizyta, ale najważniejsze że 2 tyg temu był 6t4d a teraz 8t4d czyli IDEALNIE
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 20:32   #4657
Nita6
Zakorzenienie

melduje sie z moją sylwusią
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 17.jpg (70,7 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20.jpg (61,0 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 21.jpg (63,7 KB, 29 załadowań)
Nita6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 20:44   #4658
BERBIE
Zakorzenienie

hej Nituś, co u ciebie?
Stary 2012-08-20, 20:45   #4659
pani22ka
Zakorzenienie

Siostra ksero w wersji blond.... Ale duża panna!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 20:45   #4660
Nita6
Zakorzenienie

hejo
bez zmian
pracuję , sylwia do żłobka na przemian z chorobami
nicola u babci , jezdze do niej dwa razy w tygodniu

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Berbie - dziękuje ze pytasz , ze nie zapomniałyście o mnie
Stary 2012-08-20, 20:52   #4661
Maga83
Zakorzenienie

Nita cały czas o Tobie pamiętamy Sylwia jaka już duża

Stary 2012-08-20, 21:00   #4662
BERBIE
Zakorzenienie

o tobie zapomnieć żartujesz chyba już niedługo Nikola do przedszkola pójdzie to będziesz miała 2 dziewczyny w domu.
Stary 2012-08-20, 21:05   #4663
Nita6
Zakorzenienie

tak
ale dobrze jej u dziadków
jak pogoda to chodzą nad rzeke
jak niepogoda to figlopark, kino, wycieczki, pikniki, wycieczka pociągiem ( atrakcja)
są tam tez dwie córcie od brata więc ma towarzystwo ,
od września przedszkole - tak
Stary 2012-08-20, 21:23   #4664
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Maxi jak się czujesz?? hihi
już dobrze, ale długo na alko nie popatrzę
Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
co do wysypki nadal martwię się czy to nie skaza ale podejrzewam też oliwkę Bambino, smarowałam Kasię od pierwszych dni codziennie od stóp do głów (a raczej odwrotnie i nic się nie działo ale doczytałam, że w pierwszych tygodniach gruczoły łojowe dziecka nie pracują i skóra nie wykaże alergii, wczoraj posmarowałam tylko czubek głowy i wydaje mi się, że ma tam więcej krostek...
jeżeli to oliwka to czym smarować głowę aby nie było ciemieniuchy?
widzę, że te miejsca na głowie, których nie posmarowałam wczoraj oliwką ma przesuszone
oliwką nie smaruj twarzy i główki, do twarzy kup jakiś kremik ja używam do dziś z AA lub Oilan, są dobre nie uczulają. Jeśli już ma ciemieniuchę to używałam to samo co amilcia Olejuszkę.

Zamówiłam panele: http://www.konkret.bialystok.pl/inde...ados-wp-v-fuga
ale ile jeszcze jest dodatkowych kosztów do paneli: folia, mata wyciszająca, listwy wykończeniowe, narożniki

Cytat:
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 21:32   #4665
Nita6
Zakorzenienie

Zeberka
a ja niczym nie smarowalam ciała zarówno nicoli jak i Sylwi
tylko kremik do pupy - który obecnie tylko na noc używam
nicola nie ma przesuszonej skóry co uważam się dzieje przez to ze przyzwyczajamy sie od małego do nawilzania / smarowania
A ciemieniucha raz jest raz jej nie ma
sylwi sama schodziła, nie drapałam, nie smarowałam oliwką
Stary 2012-08-20, 22:01   #4666
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

a ja wpadam w jakąś depresję, bardzo martwię się o maleństwo, czy wszystko w porządku.. jak czytam o Waszych USG i dobrych wiadomościach to zastanawiam się czy a moją kruszynką też jest dobrze, czy serduszko bije, itp. wykańcza mnie to już. zaczynam mieć dosyć: nerwów, stresu, wspomnień, sterty leków, badań, ciągłego chodzenia po lekarzach. nie mam siły...
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 22:29   #4667
BERBIE
Zakorzenienie

zastanawiam się nad zakupem jakiegoś masażeru przeciwko cellilutowi. mogłaby mi któraś z was coś polecić? Natalia ty może orientujesz się w takich sprawach?
Stary 2012-08-21, 04:30   #4668
Ando
Rozeznanie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36009804]
Tak, myślimy.
Ale dla mnie to totalnie nierealne teraz, być w ciąży... Dziwne uczucie :/
[/QUOTE]

ALONKA - tule. Tez to mam. Ostatnio znajoma sie odezwala - ma tp tak samo jak ja mialam miec (czyli teraz na dniach). Tyle ze ja juz dawno po pogrzebie a ona jeszcze w ciazy. Dziwne uczucie. Tez mnie zaduma ogarnela... I jakos tak patrze na male dzieci jak na kosmitow ostatnio. A brzuchatym zazdroszcze.
Ale jak pisze PERSE tez jakos sie nie widze na razie w ciazy. I wogule nie wiem czy chce miec wiecej dzieci jeszcze...
Z jednej strony fajnie by bylo, z drugiej ta dwojka mnie juz dostatecznie wykancza.

U nas malowanie trwa, ale posuwa sie w slimaczym tempie. Tak bym chciala w ten weekend sie w koncu przenosic juz. Ale co bedzie trudno przewidziec. Poki co dzieci mi sie pochorowały, wiec nawet tych kilku godzin kiedy byli na polkoloniach nie mam. A Tz zakopany po uszy z pracą, nie ma kiedy malowac.

No i od dobrych 2 tygodni nie moge spac. budze sie w srodku nocy i pokutuje do switu... a potem cierpliwosci mi brak, w glowie sie kreci...

---------- Dopisano o 04:25 ---------- Poprzedni post napisano o 04:23 ----------

Cytat:
a ja wpadam w jakąś depresję, bardzo martwię się o maleństwo, czy wszystko w porządku.. jak czytam o Waszych USG i dobrych wiadomościach to zastanawiam się czy a moją kruszynką też jest dobrze, czy serduszko bije, itp. wykańcza mnie to już. zaczynam mieć dosyć: nerwów, stresu, wspomnień, sterty leków, badań, ciągłego chodzenia po lekarzach. nie mam siły...
biedaku
wspolczuje
tez bym nie chciala drugi raz tego przechodzic...

Zycze zeby wszystko bylo dobrze

---------- Dopisano o 04:30 ---------- Poprzedni post napisano o 04:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Nita6 Pokaż wiadomość
Zeberka
a ja niczym nie smarowalam ciała zarówno nicoli jak i Sylwi
tylko kremik do pupy - który obecnie tylko na noc używam
nicola nie ma przesuszonej skóry co uważam się dzieje przez to ze przyzwyczajamy sie od małego do nawilzania / smarowania
A ciemieniucha raz jest raz jej nie ma
sylwi sama schodziła, nie drapałam, nie smarowałam oliwką
W szpitalu jak lezalam tez byla taka teoria zeby niczym nie smarowac, bo dziecko ma z natury to co mu potrzeba.
Poza tym wydaje mi sie ze stan skory tez zalezy od zywienia, alergii, itp. Moja ma chyba skaze bialkowa i od tego chropowata skore ponoc

Ja mojej malej ciemieniuche smarowalam oliwka bo jej sie straszna robila i tylko tak dawalo sie ja usunac. Inaczej miala az takie grube strupy. To chyba od skóry zalezy

śpij kochanie moje
[/SIZE]
Ando jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 07:17   #4669
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cześć i miłego dnia
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 07:37   #4670
anitaxas
Zadomowienie

Cześć

LunaO super wiadomości i gratulacje

U mnie czuć że coś "wisi" w powietrzu.. i taka jestem zamulona od rana.

Przyłączam się do Perse i życzę wszystkim miłego dnia.

Mógłby być już piątek.. można pomarzyć
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 08:19   #4671
Tesiek83
Raczkowanie

Witam Wszystkich

Troche mi się zaległości nazbierało,ale doczytam w domu bo w pracy mam urwanie głowy-szef wrócił z urlopu więc koniec z obijaniem się

Mój brak aktywności w minionych dniach wynikł z niebytności w domu(żeby nie było,że znowu zamilkłam ) Tż postanowił zająć moje mysli czymś lekkim i przyjemnym-cały czas się zadręczałam,że nie miałam owulacji w tym miesiącu,pomyslałam nawet,że może mnie juz menopauza dopadaoczywiśćie Tż skwitował to uwagą ,której nistety nie mogę tu przytoczyć bo nie wypada
Na szczęście jutro już mamy wizytę u lekarza i pewnie się czegoś dowiemy

Być może uda mi się tu później zajrzeć i trochę doczytać.

Muszę się pochwalić,że Tż postanowił mnie w sobotę zabrać do Ustronia-pójdziemy sobie do groty solnej i basenu solankowego

Póki co zmykam popracować,wszystkim życzę miłego dnia i orzeźwienia w tej duchocie

+ 02.06.2011

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku jest pamięć o wczorajszej radości...
Tesiek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 08:19   #4672
amilcia
Wtajemniczenie

Hej.
Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
amilcia a kiedy ty do fryzjera idziesz?
- dzisiaj o 15ej

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
amilcia- gratuluję samozaparcia, ja też chcę tak...
staram się robić coś w tym kierunku ale ciągle coś podjadam i wszystko idzie na marne....
zrzucenie 20 kg to jedna z niewielu rzeczy, których mi jeszcze do szczęścia brakuje
- dzieki, ja też jestem z siebie dumna, najbardziej z tego, że nie jestem niewolnikiem jedzenia.
20 kg to jest do zrobienia, moja siostra schudła 17 kg w 1, 5 roku. Ja chudnę szybciej niż ona bo w 5 tygodni 5 kg ale ja strasznie poważnie podeszłam do tej diety
Najfajniejsze w niej jest to, że nie trzeba rezygnować z potraw z grilla
Cytat:
melduje sie z moją sylwusią
- śliczna i duża już

Cytat:
hejo
bez zmian
Berbie - dziękuje ze pytasz , ze nie zapomniałyście o mnie
jak zapomnieć, o Tobie ? Ty co bociany rozdałaś dla szczęśliwców

Cytat:
a ja wpadam w jakąś depresję, bardzo martwię się o maleństwo, czy wszystko w porządku...
- myśl pozytywnie, wszystko z maleństwem jest napewno dobrze

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012

Edytowane przez amilcia
Czas edycji: 2012-08-21 o 08:23
amilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 08:23   #4673
Tesiek83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Cześć
Mógłby być już piątek.. można pomarzyć
Oj mógłby...popieram w 100%

+ 02.06.2011

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku jest pamięć o wczorajszej radości...
Tesiek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 08:41   #4674
maksikola
Wtajemniczenie

amilcia z niecierpliwością czekam na fotkę nowej fryzury

Dzień dobry, pada...
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 08:41   #4675
anusia1808
Rozeznanie

Cytat:
Musisz myśleć pozytywnie, wszystko będzie dobrze

"Każda łza uczy nas jakiejś prawdy..."
Ugo Foscolo
anusia1808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 08:47   #4676
BERBIE
Zakorzenienie

amilcia o jakiej diecie ty mówisz? tej dla cukrzyków?
Stary 2012-08-21, 09:06   #4677
amilcia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
amilcia o jakiej diecie ty mówisz? tej dla cukrzyków?
nie, stosuję dietę niełączenia.

Tu coś o niej pisze dokładniej: http://www.poradnikzdrowie.pl/odchud...nie_34246.html

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012

Edytowane przez amilcia
Czas edycji: 2012-08-21 o 09:11
amilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 09:22   #4678
natalia_23
Zakorzenienie

barbie
Myślę, że te masażery nie dają jakiś super efektów, przydał by się zamiast niego jakiś przystojny masażysta
Wiesz jaki rodzaj cellulitu masz?
Najlepszą metodą na cellulit jest połączenie kilka metod masażu bańką, izometryczny, limfatycznego.

Cytat:
Napisane przez Tesiek83 Pokaż wiadomość

Muszę się pochwalić,że Tż postanowił mnie w sobotę zabrać do Ustronia-pójdziemy sobie do groty solnej i basenu solankowego

Póki co zmykam popracować,wszystkim życzę miłego dnia i orzeźwienia w tej duchocie
o moje strony

amilcia czekam na efekty

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 09:34   #4679
agatkaa1
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
już dobrze, ale długo na alko nie popatrzę
hihihi mój Tż tez tak mówi :P bardzo ciekawe tym bardziej że w niedziele mamy gości :P haha
a ja wczoraj znów pijaństwo "uprawiałam" i znów wódka z sokiem jabłkowym :P hahaha dziś już zapowiedziałam Tż że piję browara i czy pije ze mną a on kręci głową że nie :P hihiihi

Panele śliczne podobaja mi się bardzo

Cytat:
Napisane przez amilcia Pokaż wiadomość
Hej.
- dzisiaj o 15ej
hej
no to czekamy na efekty ja dziś dzwonię się umówić

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
Dzień dobry, pada...
Dzień dobry u mnie tez jakoś pochmurno się zrobiło ale nie pada i ciepło jest a mam jeszcze 2 okna do mycia

Nitka jak można Ciebie zapomnieć??!!
Ale Sylwia matko i nic już nie powiem

LUNAO bardzo się cieszę że wszystko jest ok!! i GRATULUJĘ

ALONKA przytulam CIę mocno Kochana!! mój termin tez właśnie nadchodzi....ale chyba nie chcę pamiętać i wypieram z myśli....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 09:42   #4680
Maga83
Zakorzenienie

Dzień dobry
w nocy popadało, pogrzmiało, a teraz znowu upał :/

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości