|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
Cytat:
Bałabym się tam wejść Faktycznie, pierwsze skojarzenie to Czarnobyl ![]() Cytat:
dla Domka za fryzjera i zachowanie w piaskownicy I jaki śliczny na dodatek ![]() Piekne Jak już obetniesz, to mu zostaw na pamiatkę te loczki Amelka dziś strasznie marudzi Nie wiem co jest Ale TZ z nią teraz zostanie bo ja jadę do chirurga na zdjęcie szwów ... Może potem jeszcze coś nadrobię
|
|
|
#3842 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Marina nie wiem co napisać. Tylko same wyzwiska mi się wysuwają na język na tą babę. Nie idź tam mieszkać, proszę Cię. Lepiej biednie i skromnie a u siebie. Pisałaś że w zimie dałaby radę ta znajoma załatwić żłobek, tak? Ty poszłabyś do pracy. Może jakoś dacie radę? napewno w tą szopę to kupę kasy trzeba na remont.
Zapałeczko, cóż...i tu nie wiem co napisać. Tż się nie popisał, fakt, jakby wódki nigdy nie widział. Ale nie dziwię Ci się , że Ci przykro przez rodziców.
|
#3843 |
|
Zakorzenienie
|
Zapałeczka
Rodzice mogli się powstrzymać przed teatrem przy ludziach ![]() Bidulo |
|
|
|
#3844 | |||
|
Zakorzenienie
|
nooo idzie jak burza Cytat:
jak tylko macie możliwość coś znaleźć to nie idzcie do niej no fałszywe babsko i strasznie chamskie ![]() Cytat:
na zachowanie rodziców zabrakło mi słów... jak można takie rzeczy na forum rodziny załatwiać i na dodatek psuć młodym imprezę , no szok Cytat:
my po fryzjerze ![]() wyglądał inaczej ale tak samo cudownie )
|
|||
|
|
|
#3845 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3846 |
|
Zakorzenienie
|
Mleczna kanapka. Tż twierdzi, że zaje....a
![]() Do polewy użyłam "taniej" czekolady i to była największa porażka dnia. Nie polecam. Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-08-20 o 18:19 |
|
|
|
#3847 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja do polew zawsze używam tych gotowych , uwielbiam mleczne ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3848 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Patik, nie mam słów na tą babę ma problem ze sobą, to widać.Zapałeczko, Marinko, normalnie płakać mi się chce jak czytam o Waszych rodzinach Cytat:
dziękuję Wam bardzo Cytat:
Cytat:
śliczne zdjęcia Dziubeczku, jaki Denis słodki z tą fryzurką Nie mniej niż wcześniej, po prostu inaczej, ślicznie ![]() Byłam zrobić badanie krwi, beta-hcg nie pozostawia wątpliwości W czwartek idę do lekarza Miałam iść dzisiaj, ale kolejka szła jak krew z nosa, a nie miałam za wiele czasu, to nie czekałam...
|
|
|
#3849 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3850 |
|
Zakorzenienie
|
Ania czyli robiłaś betę żeby ostatecznie uwierzyć. Powiedziałaś już rodzince?
Denis jaki słodziak, tak też ślicznie wygląda. Umie pozować do zdjęć.
|
#3851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrobiłam, i tak by mi lekarz kazał pewnie. Rodzicom powiedzieliśmy, właśnie opijają z TŻem No i teściom, reszta rodzinki dowie się za jakiś czas
|
|
|
#3852 |
|
Zadomowienie
|
Blondynko, Piwnooka, co z jutrzejszym spotkaniem? Widzimy się o 15 w Cafe Bebe?
|
|
|
|
#3853 | ||||
|
Zadomowienie
|
no
trafił mi się " pierwyji sort"![]() no widzisz . jeszcze trochę i po zakupy będzie ganiał![]() Cytat:
ps. mąż chyba wie co mówi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
beatko- wyrazy współczucia. szok... Emil był u pediatry - powiedziała że wszystko jest ok, tylko powinnam go uczyć łączenia klocków ze sobą, czytać mu więcej książeczek, bo dziecko nie potrafi naśladować zwierzątek, nawet nie wskazuje na nic. . nic poważnego, ale powiedziała, żeby poświęcić mu troszkę więcej czasu i uczyć go i wyjąsniac.a ja mam wrażenie, że obudze sie za tydzień i on nagle będzie umiał wiele. ps. nie mówi do mnie mama, a wiecie jak? AGA. ![]() poza tym mamy chodzić na basen(i tu pani pediatra powiedziała, że dla chłopców to świetne miejsce, bo będzie pięknie ksztłtowało ich klaty )cała wizyta u pediatry nie przypadła Emilowi do gustu, poza jednym momentem, wtedy się uśmiechał i nie wyrywał|(pani pokazała jak odciagac napletek) )poza tym przygotowania do wesela pełną para ruszyły i zamierzam w ciągu najbliższych dwóch tygodni zakończyć znaczną większość) a was tu nie ogarniam |
||||
|
|
|
#3854 | |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() klas ki: spokojnej ciąży, rośnijcie zdrowoBeata Juz wczoraj nadrobiłam...całą noc myślałam o tej biednej dziewczynie Monia Brawa dla rowerzysty i chodziarki! Wracaj, nie ma kto podsyłać linki ![]() Pieleszkacudne syrenki natka,dziubek jacy dorośli juz! Obaj!Przedszkolaki małe Brumek 100LAT! Spoznione, wiec zycze Ci wszystko to o czym inni zapomnieli ![]() Telik Biegasz i biegasz-szaleństwo! To jakiś konkurs Nike, czy o co biega? ![]() Patik narzekaj ile chcesz...jakos trzeba odreagowac-to co sie dzieje zTwoja promotorka to chyba nie opisany jeszcze przez nikogo przypadek Marina Pinokio czy nie-potanczyłas sobie i sie troszeczke rozerwalas My mamy zaklepane mieszaknie ale nie podpisalismy uwmowy-babka ma czekac na Nas jeszcze miesiac-mysle o tym 24h...pracy tez szukam codziennie po pracy jakos sie ułozy zobaczysz-w kazdym razie wspieram wposzukiwaniach!Agawoo I jak rozmowa? |
|
|
|
|
#3855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tym bardziej, że chcieliście dzidzia i staraliście się Wiecie co? Idę biegać zaraz ![]() Zgadałam się z sąsiadkami i od dzisiaj zaczynamy Trzymajcie kciuki żeby to dzisiaj nie było jednorazowe
|
|
|
|
|
#3856 |
|
Rozeznanie
|
Lili83 To ciasto wyglada jak....mleczna kanapka!
To Ty pytalas o bielizne wyszczuplajaca? Jesli tak to polecam z KappAhla ![]() http://www.kappahl.pl/category/estor...n_by/shape_up/ Zapałeczka Nie wiem co powiedziec...kompromituja c Ciebie osmieszyła siebie...jakas totalna masakra...wspołczuje Shira83 ![]() Agnimniedzisiaj tez zaczeły zastanawiac odglosy zwierzat...codziennie przerabiam z Ewikiem wszystkie zwierzeta i odgłosy a nie potrafi naśladowac zadnego...jak pytam sie gdzie pies to pokazuje u sasiada,a na kota woła csii,csii i to wszystko... A co do badania...prawdziwy facet |
|
|
|
#3857 | |
|
Zakorzenienie
|
hej!
Cytat:
Brumku z zębami chwilowo spokój ale pewnie nie za długo...
|
|
#3858 |
|
Wtajemniczenie
|
Lili biega, Telik biega, niektóre z Was ćwiczą, a ja nic
Biegać to nie będę, bo nie mam z kim zostawić Szymcia, ale chyba pora wziąć się za siebie.. ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Agni Szymon też nie pokazuje i nie naśladuje zwierzątek, uczę go od miesiąca, ale bezskutecznie
|
#3859 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja trzymam!!!!!!!!! Zapomniałam napsac,ze pojechałam na tego grilla!!!!!!!!!!I wiecie co w tym calym wyjezdzie bylo najlepsze???????Moglismy z tż poleniuchowac w poscieli SAMI A w kazdej innej sekundzie myślałm o Ewie![]() Ewka myśli,ze potrafi juz chodzic wiec za nami dzien wywrotek nie poddaje sie ta moja biegaczka, cały dzien na chodzie---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
dzien w dzien płakałam,ze mijaja własnie moje najlepsze lata a ja grubbbbbbbbbbbaaaaaaaaaaa i z dnia na dzien koniec z jedzeniem.Tez mi sie nie chcce cwiczyc ale ograniczajac jedzenie schudłam juz 6kg,ciesze sie ogromnie bo wszyscy na grillu zachwycali sie mna ciut mniejszaNo ale mi zostało jeszcze sporo...chce jeszcze -14... ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- zaneta Co u Ciebie i Emi?Mało Was ![]() Myha82,M1981...co za wytrwałość krzakowa
|
||
|
|
|
#3860 |
|
Zakorzenienie
|
Madziulka jak pytam : jak robi kotek to robią jak piesek ale nie zmordowanie im tłumacze
![]() Isiaok ale Ci zazdroszczę-sama bym poleniuchowała z Tz ale się nie da... Ja pożyczyłam znajomej ciuszki po dziewczynkach bo tez ma być dziewczynka- Blanka. I sentyment jak sentyment ale kiedy były takie małe... Zleciało nie ma co! Natko dżentelmen Ci Kochana rośnie Moja Lila niby taka nie poradna w domu a na dworze skubana potrafi się sama podnieść...- szczęka mi opadła i wiecie co, rośnie mi wielbicielka koloru różowego...
|
#3861 |
|
Zadomowienie
|
Agni, ja tam czytam sporo i zwierzęta naśladuję, a Hania i tak na razie nic nie powtarza.
Czasami jedynie przy odgłosie kota powtórzy "niau, niau", mi się wydaje, że to po prostu za wcześnie. Dziubku, mi też byłoby szkoda takich loczków, ale Denis po fryzjerze wygląda równie uroczo i znów bardziej Denisowo . Lili, to rozumiem, że już mogę wpaść? ![]() Zapałeczko, przykre, że rodzice zamiast pocieszyć to jeszcze dołożyli do pieca. Tż chociaż Cię przeprosił? Monia, brawa dla Kingi chodziarki i małego rowerzysty. ![]() Brumku, kurczę to nie wiem dlaczego tort nie wyszedł. A budyń był dobrze wystudzony? Dla pocieszenia Ci powiem, że mój drugi tort wyszedł o niebo smaczniejszy. Tylko ciekawe co tutaj poszło nie tak.![]() Od dłuższego czasu mówiłam, że kupię ośmiorniczki, ale jeszcze wydawało mi się że Hania za mała. (bratanek miał z nich radochę, jak dostał je od nas gdy miał 1,5 roku) Jednak się pomyliłam, bo Hania jest nimi naprawdę oczarowana. Kaczki i butelki po szamponach przestały być ciekawe.Agawoo, mam nadzieję, że rozmowa przebiegła pomyślnie. ![]() Pieleszko, jak Ty to robisz, że masz taką figurę? Pięknie się obie prezentujecie. |
|
|
|
#3862 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek czasu mi brakuje, przez weekend był mąż wcześniej ogarniałam dom jakby święta się zbliżały
)Zapałeczka bardzo przykre to co zrobili Twoi rodzice,takie szczeniackie zachowanie.Mam nadzieję że też mieli % w sobie i zdają sobie sprawę z tego co zrobili,choć w sumie % tu nikogo nie usprawiedliwiają Marina wiesz Ja nawet kombinuje żebyście mieli możliwość przeprowadzki tutaj do mojego miasta, a mój mąż może by coś skombinował w At i Twój M byłby na weekend w domu, bo są szanse że uda się coś załatwić z pracą...ale to wiązałoby się z przeprowadzką tutaj, żebyś mogła mieć go na weekend,no chyba że dojeżdżał by nadal do Mielca...choć nie wiem jak z trasą...a pisałaś że on budowlaniec a wiem, ze takich ludzi w At potrzebuja i to nie za małe pieniądze.Może zróbmy wg pierwszy krok i niech Twój M napisze cv ? jak nadal jest zainteresowany pracą za granicą ? nie daje żadnej gwarancji, że da się coś załatwić, ale spróbować można ?! Agni brakuje mi tu Twoich postów
|
|
|
|
#3863 |
|
Zadomowienie
|
Byli owszem po % ale i tak nie poczuwają się do tego, że cokolwiek zrobili źle. Oni jak zawsze są przekonani, że nic złego nie zrobili - bo co złego, to najwyżej ja, przecież nie oni...... Zawsze tak było i będzie.
|
#3864 |
|
Zakorzenienie
|
alibany jeżeli mogę doradzić, w sumie nawet nie doradzić, ale pisałaś ze mąż ma podjąć decyzję w spr założenia włąsnej działalnosci. Mój mąz tak pracował, napalił się na to żę faktury beda na niego na jego firme, ze wiesz ma działalność to już coś.Miało być pięknie, cudownie i wg cacy,pracodawca u którego by pracował miał płacić vat zus i zwracać wszelkie koszty które mąż miał - pracowął jako koordynator wiec paliwo, kartki do drukarki itd itp i była to jego najgorsza decyzja w życiu. Wszystkie oszczędności poszły na jego firmę, która miała być złotem,bo założenie firmy niestety ale też wiążą się z kosztami,do tego księgowa któa prowadzi twoją działalność ok 200zł.. bo będzie twój mąz miął na bank jakieś faktury nawet faktura która wystawi dla pracodawcy musi być zaksięgowana i trzeba od tej faktury zapłacić jeszcze vat, a na bank pracodawca tego nie pokryje, do tego zus przez pierwszy rok jest to kwota mała,ale potem licz ok800zł, trzeba założyć konto w banku które w utrzymaniu też kosztuje...dla mnie to że przejdzie na swoją działalność to będzie tylko plus dla pracodawcy, bo mu sam zus i inne skladki odpadają , nie płaci vatu na te wszystkie faktury ktore bedzie maz wystawia. Chyba, że pracodawca będzie tak super wspaniały i napisze w umowie czarno na białym za co płaci :zus, vat,koszty... choć jakoś w to nie wierzę... za bardzo.
|
|
|
|
#3865 |
|
Zadomowienie
|
Żaneta, wow gratulacje!
Pochwal się co to za praca? Emi idzie do żłobka?
|
|
|
|
#3866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() natomiast liczę na to, że oboje Cię przeproszą i będą wiedzieli jaką krzywdę Ci wyrządzili... a co do Tż, nigdy nie miałam takiej sytuacji ze swoim mężem,ale pewnie sama bym go wsadziła fraki do auta i pojechała do domu... choć pamiętam na sylwestra był już w takich miejscach, że wiedziałam że jeszcze trochę i będzie szedł na czworaka albo będzie się czołgał, więc była komenda "koniec" i jedziemy do domu. Odkąd nie piję to Ja stawiam warunki
|
|
|
|
|
#3867 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I masz racje z ta firma...vat za kazda fakture i ksiegowa to koszty,których sie nie liczy...moj tż tak miał...w dodatku te 2 lata niskiego zusu mineły nawet nie wiem kiedy,eh... |
|
|
|
|
#3868 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale będę zmieniała żłobek bo otwierają mi na przeciw mojego domu więc nie będę musiała jej wozić pół miasta, tylko przejdziemy się na spacer - dwa kroki i będzie w żłobku.I jeszcze plus taki, że w każdej chwili jakby się coś nie daj Boże działo to teściu może pod nią podejść, bo ma trzy kroki dalej stolarnie Praca co prawda nie jest moim super spełnionym marzeniem, ale od czegoś mogę zacząć i do tego nie siedzę w niej 8h a 4h- pół etatu i nie zarabiam najniższej krajowe i jeszcze dostanę zapłacone za przepracowaną każdą nd. Praca w Castoramie na kasie Idę na 4h i wracam, dama będzie w żłobku do 5h i nie będzie płacone za całość tylko połowę ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
A u nas księgowa nie wyszła mało, do tego vat który trzeba było zapłacić mały też nie był ![]() więc dla mnie mieć firmę i robić dla kogoś za 2 tys to wg nie opłacalne ok samego tysiaka to koszty związane z firmą przy 5 tys może bym się zastanowiła,ale wtedy im więcej się zarabia tym większy vat się oddaje.
|
||
|
|
|
#3869 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Także mogę pomarzyć I zazdroszczę tża, który potrafi się opanować. Powiem po cichu, że mój nareszcie zrozumiał, dopiero po tym weselu, że ma problem i nawet umówił się do ośrodka terapii uzależnień. Ja z resztą innego wyjścia nie widzę.
|
|
#3870 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
chwalę się nowymi tatuażami
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:18.

I nigdy jakoś nie miałam ochoty. A Wy mówicie, że to takie fajne...
. Niesamowite uczucie. Prawie jak w Czarnobylu
Bałabym się tam wejść
Faktycznie, pierwsze skojarzenie to Czarnobyl 

dla Domka za fryzjera i zachowanie w piaskownicy 
ehhh z chłopami. My wrócili.my o 3. Igor z kuzynką M. A o co z rodzicami po.zło?

. nic poważnego, ale powiedziała, żeby poświęcić mu troszkę więcej czasu i uczyć go i wyjąsniac.a ja mam wrażenie, że obudze sie za tydzień i on nagle będzie umiał wiele. ps. nie mówi do mnie mama, a wiecie jak? AGA.
klas ki:
nie poddaje sie ta moja biegaczka, cały dzien na chodzie

Tż chociaż Cię przeprosił? 
Pięknie się obie prezentujecie.