|
|
#451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X
kasia moj mial wczoraj 1,333 i ulozenie posladkowe i mam nadzieje ze to sie zmieni bo chce sn bo glebszych przemysleniach
ja juz po zakupach obiad nastawiony 2 danie juz sie konczy za chcwiel jedziemy na pol godz na budowe ustalic gdzie ma stac wanna arien kochana wspolczuje a mamie to sie lanie nalezy |
|
|
|
#452 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki
Gratuluję rozpoczętych tygodni i trzymam kciuki za wizyty o ile takie dzisiaj sa ![]() ![]() U nas pod wieczór burza i icała noc padało... teraz jest tak przyjemnie chłodno... ale już widzę, że słońce daje ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- A.. muszę się ubrać bo mama mnie gania do robienia pierogów z mieskiem dzisiaj
|
#453 |
|
Zakorzenienie
|
u nas na razie jest pochmurno az zaaaa pochmurnooo
|
|
|
|
#454 |
|
Zadomowienie
|
jeju ale chce mi sie spac....zjadlam sniadanko,musze odczekac godzine z mierzeniem cukru i uciekam spac
|
|
|
|
#455 |
|
Zadomowienie
|
Weronika ja Cię sunę, kiedy Ty to wszystko robisz i skąd czerpiesz energię
jesteś bezbłędna ja zmusiłam się właśnie żeby pranie nastawić bo trochę się nazbierało. A na zakupy koło południa planuję, chyba ze kurier zjawi się wcześniej (o ile zjawi w ogóle). Kompletnie nie mam pomysłu na dzisiejszy obiad myślałam o łazankach ale zbyt czasochłonne, więc nie wiem w lodówce jeszcze wczorajszy rosół jest.Pani_Jasiowa pierogi z mięsem, mniam |
|
|
|
#457 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzis robie prosty obiadek noooo niestety musze sie sprezac ale za to bedzie domek
a chce teraz ugotowac pozniej jak gabrysia zasnie posprztam a wieczorkiem bede odpoczywac hehe za to padam o 21 ![]() u mnie dzis kwasna pomidorowka rosolek na nia konczy sie gotowac i miesko na wodzie z puszki ananasa bo tz uwielbia z ryzem
|
|
|
|
#459 |
|
Zadomowienie
|
ja robie dzis zapiekankę z szparagami i kalafiorem bo nie mam siły....a ostatnio robilam pierogi ruskie i z kap i grzybami.Wyszlo mi z 100 szt chyba to pomrozilam mezowi jakby mnie juz mialo nie byc
wczoraj kolezanka mi dzwoni ze dowieźli troszke rzeczy z innych drogerii do tych co zamykają i jest wyprzedaz 75%0 na wszystko.Kupila mi 7 paczek pampersow i zamiast 32 euro zaplacila 8!!!!!!!!!!! |
|
|
|
#460 |
|
Zakorzenienie
|
A u nas od rana skwar znowu ale wczoraj wieczorkiem zawierucha bo mieszkam w kujawsko-pomorskiem a w pomorskiem wczoraj jakie ulewy były
|
#461 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny
I to kompletnie nie w kręgu moich dotychczasowych... hm...predyspozycji, bo na Politechnikę Śląską, kierunek inżynierski ![]() Aerien, bardzo współczuję kłótni z mamą. Wiem, że ciężko tak wszystkie przykre słowa puścić mimo uszu, ale bądź dzielna i staraj się odsuwać tę myśl od siebie, wiadomo, jak nerwy na nas wpływają w obecnym stanie... Cytat:
Na razie mam taką wizję, ale muszę to jeszcze przetrawić, czy za jasno nie będzie. Na ścianach mam zamiar poprzyczepiać jakieś obrazki z motywami morskimi i marynarskimi...Muszelki itp. A koleżanka obiecała mi pluszowy ster
Edytowane przez magdaef Czas edycji: 2012-08-21 o 09:24 |
|
|
|
|
#462 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/wyprawka-2czesci-k...569569821.html widzialyscie straznie sie mi podoba ale mam juz rozki
ja dzis kupilam happy 1 bo maja wyciecie na pempek i kupie jeszcze huggisy 1 |
|
|
|
#463 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O ja ☠☠☠☠☠☠☠e... 6 to 6! to 8-9 jeszcze troszke, bedzie miec czs urosnąć... Każda musi wyglądać jak słonica za przeproszeniem? Juz nie pamiętają jakie swoje brzuchy miały ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() kombinezonik naprawdę śliczny Heloł ![]() od przyjazdu M z pracy aż do 6 rano burza u nas była. Ale to dobrze, nie ma takiego skwaru jak wczoraj uff ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
|
|
|
#464 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#465 |
|
Zadomowienie
|
magdaef ale super, świetna decyzja i w ogóle szacun
a dzienne czy zaoczne? Z polonistyki masz licencjat czy magisterkę bo nie pamiętam? Pokoik malucha świetnie zaplanowałaś, już widzę oczyma wyobraźni MiciaKicia ahh nie chcę nawet wracać do tego myślami... padło za dużo ostrych słów z jej strony, parę spraw się nałożyło, zabrała walizki, załatwiła sobie transport i pojechała. Weronika no całkiem fajne |
|
|
|
#466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
arien83 - Ja właśnie śniadanko wykańczam i tak mi się do pracy nie chce iść, że szkoda gadać.. Zamówiłam sobie wczoraj poradnik Benjamin'a Spock'a - Dziecko - pielęgnacja i wychowanie - omawia rozwój i problemy dziecka aż do 18 roku życia więc myślę, że jestem w tej sprawie ustawiona. To ponoć światowy bestseller - zobaczę jak przyjdzie czy faktycznie dobry http://www.dobreksiazki.pl/b7214-dzi...h-rodzicow.htm
|
|
#467 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek
![]() Aerien glowa do góry, ja w lipcu tak sie pozarlam z ojcem i to nie pierwszy raz w życiu, ale w ciazy tak mocno nikomu nie zycze i niby nic takiego, ale jego zachowanie potrafi mnie tak rozwalić ze szkoda pisać..Po tamtej sytuacji mocno sie postawilam i teraz niby mamy jakiś tam kontakt normalny ale właściwie z nim nie gadam jak nie musze tzn od tego czasu jak dzwonię na komórkę to mama odbiera, jak cos załatwić to z nią... Rodziców jak to sie mówi sie nie wybiera to prawda, ale dla mnie teraz najważniejsze jest zminimalizować nerwy.
|
|
#468 |
|
Zakorzenienie
|
Magda- gratuluje decyzji !
Ja również już wyobraziłam sobie pokoik i będzie piękny Weronika- super te kocyki ! Dodałam już do obserwowanych i kupię go na 100 % ......................... ...... Słabo się dzisiaj czuje.. nie wiem co jest..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#469 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Kochane
Oooo, ciekawe, a czemu akurat taki kierunek wybrałaś? |
|
|
|
#470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakie to słodkie
|
|
#471 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
jak to do czego, do usypiania malucha pewno Noooo chyba że większa produkcja idzie to na pewno na spłatę kredytu hipotecznego ![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
za wizytę Wysyłaj śmiało. Ja mam skromną galerię ale mam zamiar nad tym popracować
|
|||
|
|
|
#472 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Licencjat uprawnia do nauczania tylko w podstawówce, czyli de facto tylko w klasach 4-6, co raczej nie ułatwia to szukania pracy, a filologów u nas jak grzybów po deszczu. Rozegram to tak, że złożę u nich papiery o przedłużenie urlopu o kolejny rok (zdrowotny + wychowawczy) i zostawię sobie furtkę, a w międzyczasie spróbuję sił na kierunku, który da mi pewny chleb...(z tytułem mam możliwość rozszerzenia działalności firmy rodzinnej o kolejny kierunek) Nie jestem wybitnym ścisłowcem, ale zwycięzców nikt nie sądzi, próbować warto. ![]() ------------dopisano 9:45-----------poprzedni post 9:43------------------- Przeczytałam co napisałam i wyszła ze mnie materialistka straszna To nie tak, że zmieniam kierunek, żeby grzać posadkę u ojca, nie nie... Wybrałam Zarządzanie i inżynierię produkcji, co osobiście bardzo mnie "kręci". Podziwiam te wszystkie inspektorki, które nadzorują pracę ludzi i mają ogromny posłuch. (No i ogromnie atrakcyjnie wyglądają w kaskach ) Z tym, że zawsze brakowało mi odwagi na takie zmiany, bo odkąd pamiętam planowałam przyszłość w szkole. Teraz widzę, że wszystko zmierza ku temu, że przekwalifikować się będę musiała tak, czy siak...Więc dlaczego właśnie nie teraz? ![]()
Edytowane przez magdaef Czas edycji: 2012-08-21 o 09:49 |
|
|
|
|
#473 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O muszelkach nie pomyślałam, dzięki za inspirację.
|
|
#474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Ci, że studia mnie tak wciągnęły, że chodziłam na wykłady po prostu dlatego, że były niezwykle ciekawe (nie wszystkie oczywiście), ale też nigdy ścisłowcem nie byłam - a skończyłam z wyróżnieniem. Idź w kierunku, który Cię interesuje i nie zastanawiaj się jak to zostanie odebrane - bo ja bynajmniej nie skojarzyłam tego materializmem. Na życie trzeba zarabiać a najlepiej robić coś co nas kręci
|
|
#475 |
|
Zadomowienie
|
magdaef w ogóle o materializmie nie pomyślałam
humaniści coraz mniej światu potrzebni, niestety - wiem co mówię bo sama mam licencjat z filologii i nic mi po nim a studiować będziesz zaocznie?Ma_majka, Gabi2, halwaya dzięki kochane A ja zerknęłam na maila i już dziś kurier dostarczy mi tę pakę różności z allegro, to później się pochwalę - mam nadzieję, że towar będzie ok
Edytowane przez aerien83 Czas edycji: 2012-08-21 o 10:08 |
|
|
|
#476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zawsze będę popierać dalekie posunięcia ! ![]() Aerien- czekam w takim razie na zdjecia zakupów !!!
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#477 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dostałam od mamy na ślub, sama sobie wybrałam taką książkę. Bardzo fajna, dużo o karmieniu jest np ![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
|
|
|
#478 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mąż się na ten wydział wybiera na magisterkę, to i na paliwie oszczędzimy
|
|
#479 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
"Dzień dobry przyjechałam rodzić" "a który to tydzień" "40" " aaaaa to zapraszam" CHociaz mi wtedy się wydawało, że jest wielki. Teraz też mam takie wrażenie, ale jak widać tylko ja I tak jest duuużo większy niż wpoprzedniej ciąży na tym etapie![]() Cytat:
![]() Ja się zastanawiałam nad prywatną kliniką tylko, że u nas koszt toi 6 tysięcy Stwierdziliśmy, że wolimy to małym wplacić na lokatę. Fakt, że przy pierwszym porodzie były takie warunki, że czułam się jak krowa w oborze rodząca cielaka ale leżałam 2 doby i jakoś przeżyłam te warunki.Teraz chce jechać 40km do szpitala, gdzie są lepsi specjaliści i sprzęt. W moim mieście został ordynatorem ginekolog z którym miałam przyjemność i dziękuję bardzo ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#480 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie - ja nie miałam okazji obczaić jak książka wygląda, bo research robiłam przez neta - w końcu zamówiłam przez amazona (za niecałe 6 funtów myślę, że to dobra inwestycja). Poczytałam jedynie opinie. Generalnie są bardzo pozytywne, choć są osoby, które nie zgadzają się z niektórymi rzeczami w tej książce, ale to chyba naturalne (bo zawsze są ludzie w opozycji do pewnych teorii). Ja tam zaufam B. Spock'owi - skoro książka w 3 pokoleniach robi karierę musi być naprawdę dobra.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:34.

myślałam o łazankach ale zbyt czasochłonne, więc nie wiem
a chce teraz ugotowac pozniej jak gabrysia zasnie posprztam a wieczorkiem bede odpoczywac hehe za to padam o 21 

I to kompletnie nie w kręgu moich dotychczasowych... hm...predyspozycji, bo na Politechnikę Śląską, kierunek inżynierski 

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)
za wizytę
Licencjat uprawnia do nauczania tylko w podstawówce, czyli de facto tylko w klasach 4-6, co raczej nie ułatwia to szukania pracy, a filologów u nas jak grzybów po deszczu. Rozegram to tak, że złożę u nich papiery o przedłużenie urlopu o kolejny rok (zdrowotny + wychowawczy) i zostawię sobie furtkę, a w międzyczasie spróbuję sił na kierunku, który da mi pewny chleb...(z tytułem mam możliwość rozszerzenia działalności firmy rodzinnej o kolejny kierunek) Nie jestem wybitnym ścisłowcem, ale zwycięzców nikt nie sądzi, próbować warto.
a studiować będziesz zaocznie?