|
|
#421 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X
Cytat:
Cytat:
u mnie to hipoglikemia .. Cytat:
---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Do jutra kochane .. dobranoc
Na pamiątkę ... ''Pod moim sercem, inne serce bije... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..'' 12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście ! Edytowane przez DeKajka Czas edycji: 2012-08-20 o 21:40 |
|||
|
|
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się melduje wieczornie ze szklaneczką bezalkoholowego Mojito.. u nas upałów nie ma - i dobrze - bo nogi miałabym jak baniaki. Kupiłam sobie skarpetki uciskowe i podczas urlopu w Polsce były nieocenione - i na 24h podróż samochodem też
Poczytałam ostatnie dwie strony, więcej nie dam rady nadrobić ![]() Napiszę posta zbiorczego kamilaka - może Ci brakuje żelaza? albo faktycznie upał Cię osłabił - ja bym skonsultowała się z osobą prowadzącą Twoją ciążę ausente- trzymaj się dzielnie.. wiem, że to ciężka decyzja.. ale niepotrzebne Ci są teraz nerwy i zamartwianie się o tż - szkoda, że nie wszystko się układa jakbyśmy chcieli dyltharra- dla mnie to jest po prostu chamstwo.. mojej 'bratowej' też nie chcą pracy dać na stałe - tylko cały czas na zlecenie, bo jak się przypadkowo dowiedziała 'jest w grupie ryzyka rozrodczego'. Straszne to świństwo jest i tyle. landi - gratulujacje z okazji 100dniówki !!! teraz to już z górki mówię Ci (ja sama odliczam dni - 72!)marti- co do elektronicznej niani to faktycznie skoro masz taki duży dom to jak najbardziej opłaca się kupić. Ja z początku myślałam, że mówisz o takim urządzeniu monitorującym sen, karmienie itp. (ale na to są aplikacje w telefonie). Pozdrawiam i miłego wieczorka żżyczę.. mam jeszcze godinę czasu dla siebie zanim pojadę odebrać tż z pracy, więc może uda mi się więcej nadrobić a co do rozstępów - mam takie, że wyglądam jak tygrysica - i żadne kremy nie pomogły (a używałam naprawdę dobrych - widocznie jak ktoś ma predyspozyje to dostanie choćby nie wiem co..) dlatego podziwiam wasze brzuszki - ja swojego nie pokażę :P
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2012-08-20 o 21:56 |
|
|
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu zaczyna mnie męczyć zgaga wieczorami
![]() Co do roztępów- w ciązy jak na razie (odpukać!) nie pojawił mi się ani jeden. Brzuch staram się smarować regularnie. Moja mama w ciąży dostała rozstępów tylko na dole piersi, brzuch masowała przez całą ciąże i jedną i drugą i nie miała ani jednego rozstępu, mimo, że dużo przytyła. Więc może jak będę smarować brzuch to i mnie to ominie
|
|
|
|
#425 |
|
Zakorzenienie
|
Co do rozstępów to mnie wyskoczyły od razu w 6 tygodniu ciąży na udach i biodrach.
Na brzuchu mam dwa malutkie jak na razie. Wiedziałam, że je będę miała. Skóra skłonna do rozstępów niestety
|
|
|
|
#426 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Justa nie dałam rady zrobić zdjęcia tego kompletu. Może jutro mi się uda. Halwaya ja swojego też nie pokazuję, bo nie dość, że największy, to jeszcze zryty.
|
|
#427 |
|
Zadomowienie
|
marti wydaje mi sie ze to byl ten
http://allegro.pl/philips-avent-elek...546363593.html nie wiem jakie dokladnie Cie funkcje interesuja i jaka kwota, ale ten mi polecano |
|
|
|
#428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#429 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a powiedz - ten szlafroczek po ciazy bedzie ok? czy taki jest typowo ciazowy i bedzie bardzo luzny? i material jak??
|
|
|
|
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#431 |
|
Zakorzenienie
|
hej
martiiii gdzie foty ja sobie nadrobilam i id espac bo przed 8 mam byc na budowie a pozniej obiad gotowac wiec milego wieczoru wszytskim |
|
|
|
#432 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#434 |
|
Zakorzenienie
|
o.. mi też już się kończy
|
#435 |
|
Zakorzenienie
|
![]() to już poleci ![]() kochane idę do wyrka. niedługo mąż powinien wrócić z pracy ahh chcę się już w niego wtulić ![]() do jutra
|
|
#436 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
(robiłam sobie zdjecia brzucha co tydzien i widac), Ale szczerze mówiąc to jakoś mi one specjalnie nie przeszkadzały Jeszcze jak Martusia mówi, że ona mi tak brzuch podarła bo się dużo kręciła, to już w ogóleCytat:
Trzymaj sie. Matko pospałam od 16 do 21 Musiałam odespać to wesele. Ale zaraz idę dalej spać Trochę smutno mi było na tym weselu, bo wszystcy robili wielkie oczy że to 6 miesiąc. Że małyu brzuch itd. jak dla mnie jest w sam raz
|
|||
|
|
|
#437 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie ma chyba tego uczucia we mnie. Ja chyba tez nie umiem byc z kims w zwiazku dlugo... kazdy mi sie po czasie nudzil ;/ ja nei wiem czy to ta ciaza tak na mnie dziala czy co?
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia |
|
|
|
|
#438 |
|
Zadomowienie
|
natallkaa gratulacje 29tyg
![]() Gabi2 ślicznie wygladasz ![]() karolla za 27tydzienweronika obie z Gabi jestescie bardzo fotogeniczne, a malowac sie faktycznie nie musisz,zeby ladnie wygladac Ma_majka brzusio marti86 gratulacje III trymestru super,ze skurcze przeszly, jeszcze przyjdzie na nie czasMiciaKicia wow jaki brzusio sanetka Twoj brzusio tez jest sliczny i widac,ze rosnie madzius90; i jeszcze jeden sliczny bebenek hej dziewczynki,jak kogos pominelam,to przepraszam,ale cytuje od rana i sie zebrac nie moglam, ciagle cos. Najpierw pedzilam do urzedu sie meldowac,a potem zadzwonily kolezanki z pracy,ze dwie nagle odchodza i jedna jest dzis ostatni dzien i czy przyjade na pozegnalne ciasto. Mialam nie jechac,bo goraco i nadal czuje bol,ale sie zebralam i nie zaluje. Nie wiadomo czy sie jeszcze w tym skladzie kiedys spotkamy,a pare lat pracowalysmy razem, przykro by bylo sie nie pozegnac. Mysli tez zajelam i tak o bolu nie myslalam. Wzielam na noc nowy lek i mam cicha nadzieje,ze wreszcie mi pomoze. Juz od rana smaruje antybiotykiem w kremie i jakby ciut lepiej-hmm,zebym tylko sobie nie wmawiala. Jutro rano sie wszystko okaze. Czekam grzeczne na tz-ta,bo klucza zapomnial i musze go wpuscic kolo 1.00,a nie chce przy otwartych drzwiach spac,bo jakos strachliwa jestem. Mala kopniaki sadzi jak szalona,co mnie bardzo cieszy,bo ostatnie dwa dni byla malo aktywna,chyba przez to moje cierpienie. Dostalam akt urodzenia i w piatek jedziemy do USC sie zapisac
|
|
#439 |
|
Rozeznanie
|
Hello
Ja już w pracy, wczoraj cały dzień sprzątałam i prałam, więc nawet czasu na wizaż nie było.. Za to od dziś mam już labę Aerien ile Iza ważyła na ostatniej wizycie? Jestem ciekawa czy moja Nela jest duża, jak mówił gin
|
#440 | |
|
Zadomowienie
|
Witam się porannie
![]() dziś zaczynam 31 tydzień. Chyba właśnie zdałam sobie sprawę jak to blisko a tu jeszcze nic nie mam. Tyle trzeba kupić, zrobić - spanikuję jak nic... Cytat:
U mnie są odwrotne reakcje (i nawet nie wiecie jak mi się głupio robi) - "jaaaaki wielki brzuch" (i najlepsze są te miny, albo jak prawie ktoś odskakuje z wrażenia), "to za chwilę poród", "a jesteś pewna że to nie bliźniaki - żaden się nie ukrył". Brzuszek jak brzuszek - nie wiem czego oni odemnie chcą ![]() Miłego dnia dziewczyny lecę do pracy
|
|
|
|
|
#441 |
|
Zadomowienie
|
Hej laseczki
koniec końców pokłóciłam się z mamą i wyjechała wczoraj strasznie obrażona, nie chce mi sie do tego wracać, ale tej nocy wstałam na siusiu o 1 i do 4 ryczałam, nie mogłam zasnąć, dobrze, że mężuś się w końcu obudził i pół godziny przegadaliśmy, uspokoił mnie, pocieszył, i zasnęłam. Nie spodziewałam się po mamie takich słów i takiego cyrku, zwłaszcza teraz, gdy jestem w ciąży - nigdy nie miałyśmy jakiegoś super kontaktu, ale teraz przesadziła siedzi to jednak we mnie, o 3 w nocy łykałam nospę bo brzuch mi się z nerwów stawiał. Jeszcze kilka dni i powinno ze mnie zejść to ciśnienie, ale nie zapomnę jej tego i pierwsza ręki nie wyciągnę. A najbardziej żal mi maleństwa z brzuszka, muszę się szybko pozbierać, bo inaczej płaczka urodzę ![]() Z miłych rzeczy: przyszedł wczoraj zamówiony na allegro kombinezonik, już Wam pokazywałam, ale przypominam w załączniku bo mam tę fotkę na pulpicie akurat Przyszedł i jest CUUUUDNY a dzisiaj może na pociechę przyjdzie paczka z pieluchami i butelkami, może też paczka od kuzynki męża z ciuszkami od 6-12 m po jej córeczce. Wciąż mnie ściska w dołku i czuję gorycz na języku, nic tak nie boli, jak krytyka matki. Musiałam Wam się wygadać, przepraszam. Kasiu 10 sierpnia Iza ważyła 1 100 kg W ogóle to śliczne prześliczne brzuszki Gratuluję udanych wizyt oraz nowych tygodni I trzymam kciuki za dzisiejsze wizytki i badania I miłego dnia wszystkim życzę |
|
|
|
#442 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry Mamusie !!!
Mąż kupił mi jagodziankę i zrobiłam sobie do niej herbatkę..po kilku łykach zrobiło mi się tak duszno i słabo.. szybko nalałam sobie lodowatej wody i od razu lepiej się poczułam.. nie lubię takiej pogody.. Wczoraj poczułam pierwszego kopa w pęcherz..myślałam, że jajko zniosę.. później małe chyba cały czas go uciskało, bo latałam do kibelka z 5 razy.. ![]() Cytat:
![]() Miłego dnia Cytat:
U mnie również już jest duchota
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
||
|
|
|
#443 |
|
Rozeznanie
|
Aerien nie stresuj się
A wracając do wagi to moja córa 16 sierpnia ważyła 1350 gram, więc faktycznie większa jest od Izy. Zresztą wg USG jest grubo ponad tydzień starsza niż z OM. Na wizycie byłam na początku 29 t.c., a Nelka prawie na skończony 30 t.c. Modlę się tylko oby z jej nereczkami było wszystko w porządku Poza tym mam cały czas dylemat, co z porodem.. Chciałabym rodzić w tej prywatnej klinice, ale jak nie przeprowadzimy się do rodziców, to będzie ciężko.. Z miejsca gdzie teraz jestem mam tam ponad 200 km, więc tylko zaplanowana cesarka (i to zapewne na początku 39 t.c.) wchodzi w grę, bo jak się coś zacznie dziać to nie dojadę.. Druga rzecz to wizyty. Tam praktykują prowadzenie ciąży przynajmniej 2 miesiące przed porodem, czyli już od teraz powinnam chodzić tam Nie mogę poukładać sobie tego w gółowie.. Mam nadzieje, że niebawem mąż dostanie odpowiedź i będziemy wiedzieli na czym stoimy
|
#444 |
|
Zakorzenienie
|
Hej witamy się z Wami z rana, my już po kawce i trzech ciasteczkach francuskich z jabłuszkami które wczoraj robiłam i już wszystkie pochłonęłam. TŻ dziś ostatni dzień w pracy, w sumie ściągneli go tylko na 4 dni z tego urlopu i od jutra dalej urlop
Aerien83 ja też nie mam zbyt dobrych kontaktów z mamą lepiej się dogaduję z Teściową niż z własną matką Gratuluje wam kolejnych tygodni ![]() i trzymam kciukasy za wizyty jeżeli jakieś dzisiaj są
|
#445 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki
Gratuluje ropoczetych tygodni dziewuszki ![]() Śliczne brzuszki macie tez musze zrobic zdjecie ![]() Wlasnie popijam sobie przepysznie ochydna pokrzywe ![]() Wczoraj TŻ wzial jeden dzien urlopu i pojechalismy sobie nad morze Fajnie bylo, bylismy w Karwii, tlumow nie bylo, ceny bardzo przyzwoite i to taka rodzina miejscowosc, polecam Dzisiaj trzeba wrocic do rzeczywistosci, wiec na ocieszenie po poludniu wybiore sie na lumpki,a jutro poleze na ta nieszczesna glukoze.
|
|
|
|
#446 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Dzień doberek - duszno, parno i leje
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No no my już prawie na wylocie - kiedy te tygodnie zleciały? bo ludzie to jak nie mają o czym pogadać i plotą takie głupoty byle tylko mielić jęzorem ![]() Cytat:
przytulam mocno u mnie też poleciały teksty od mamy jakiś czas temu - z wielką satysfakcją w głosie oznajmiła "No to teraz zobaczysz co to wychowanie dziecka i nieprzespane noce" poczułam się tak jakby mi życzyła źle. Tyle że reakcja z mojej strony była bardzo szybka, że ja się tego nie boję ponieważ od kilku lat niedosypiam łącząc odpowiedzialną pracę ze studiami gdzie na sen zostaje mi max 4 godziny na dobę.
|
|
|
#447 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za zrozumienie i wsparcie dziewczyny
Tak jak napisała Kasia, mnie też się wydaje że teraz najważniejsza jest i zawsze już będzie moja rodzina: mąż i dzieci. Mama chyba nie potrafi tego pojąć, że jej władza nade mną dobiegła kresu. Ehh. Na pociechę zjadłam sobie bułkę z pieczarkami (najlepsza w mieście Kasiu oj to masz zagwozdkę. Dobrze, że masz jeszcze chwilę na podjęcie ostatecznej decyzji. A powiedz kiedy masz następną wizytę? Ja 7 września, badanie ostatnie-szczegółowe, i wtedy zagadam z ginem o cc. |
|
|
|
#448 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Materiał jest bardzo fajny, taka grubsza bawełna. Myślę, że na sezon grzewczy w szpitalu będzie w sam raz, bo takie misiowe to za ciepłe by były.Ja też, ale moja jest dobra, bo ja ją zaparzam razem z torebką mięty Laseczki ja mam dzisiaj usg 3/4d na 18:10. Robię jednak to połówkowe drugi raz, ale u innego lekarza, bo mój na urlopie, a chcę być spokojna, co z tymi przepływami. Gorzej jak w sobotę na wizycie u mojego zaleci mi zrobić znowu usg. Najwyżej mu powiem, że jak był na urlopie to brzuch mi twardniał i chciałam skontrolować malucha i pokarzę mu wyniki badania. Może się nie obrazi. Dziewczyny mogę powysyłać Wam zaproszenia, bo chciałabym pooglądać Wasze brzuszki?
|
|
#449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zreszta nie musisz mu o tym mowictrzymam kciuki ![]() :kc iuki: za dobre przeplywyaerien wspolczuje przebojow z mama wiem ze jest to szczegolnie przykre tez mam skomplikowane relacje ze swoja ehhh dlugo by pisac i ciesze sie ze mieszkamy sami
|
|
|
|
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
cześć ciężarówki!
ale się rozgadałyście od samego rana, ja zaraz zrobie sobie śniadanko i was poczytam trochę, co by od tematu nie odbiec za bardzo : ) |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:33.

u mnie to hipoglikemia .. 

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)
na brzuchu ma zakładki i jest jeszcze sporo miejsca.
siedzi to jednak we mnie, o 3 w nocy łykałam nospę bo brzuch mi się z nerwów stawiał. Jeszcze kilka dni i powinno ze mnie zejść to ciśnienie, ale nie zapomnę jej tego i pierwsza ręki nie wyciągnę. A najbardziej żal mi maleństwa z brzuszka, muszę się szybko pozbierać, bo inaczej płaczka urodzę
I miłego dnia wszystkim życzę