Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy! - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-21, 09:36   #2071
katarzinka
Wtajemniczenie

Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!

zielona - poszło na priv
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 09:43   #2072
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Doberek,

Widzę, że kolejne dzieciaczki pchają się na świat. Cudownie.
Powodzenia dla Sojki i Uli!

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Witamy się z domku

Wypuścili nas przed 15 wiec pojechaliśmy po Zuzkę i do domku. Wczoraj odwiedziny odzwiedziny i jeszcze raz odwiedziny ale kto miał zobaczyć to zobaczył i już spokój. Na spacerek poszliśmy wieczorkiem jak sie ochłodziło bo normalnie myślałam że padnę Nocka super jeśli chodzi o Jasia ładnie spał natomiast my z tzetem walczyliśmy z naszymi sasiadami my mieszkamy w blizniaku i obok laska 18letnia impreze kolejna juz urzadzala.. wiec dzwonilismy po policje i suma sumarów udało nam sie pojsc spac po 2 wiec masakra troszke nie wyspana jestem.

Katee dzisiaj Ci wyślę paczuszkę.. wczoraj było za duże zamieszanie i było ciezko.

ja mam do zrobienia sama sobie 10 zastrzyków przeciw zakrzepowych właśnie powinnam go zrobic ale jakos sie boje ale trudno trzeba bo mi pomogly bo po porodzie mialam nogi jak serdelki i nie chcialy schodzic a po tych zastrzykach mam znowu piekne nozki

weszłam na wagę i mam już 11 kilo mniej z czego 19 mi jeszcze zostało

dobra to wam napisałam

3mam kciuki za wszytskie dziewczyny za Colds przedw wszytskim zeby przestało boleć. No i Ula spokojnie dasz radę mój urodził się ciut wcześniej a jest zdrów jak ryba

a tutaj po kąpieli
Super, że Jasiu grzeczny.
Jejku, nie wiem czy sama zrobiłabym sobie zastrzyk...
11kg to dużo

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
kurde a mi sie wydaje ze przez to ze wzielam tzeta na usg to doszlo do niego ze bedziemy miec dziecko
czesto pisze mi o malym,ze bedzie pomagal,zajmowal sie nim i ze sie cieszy na niego i czeka
kurde tego mi brakowalo
O to bardzo miło. Oby tak mu zostało.
U panów to się tak późno ten instynkt odzywa.
Stary 2012-08-21, 09:43   #2073
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
ale ja myślę ze jak jest tak ciepło to nie ma zadnych przeciwskazan a spacerek niecałe 30 min

cudny jestkąpałaś go wczoraj?
bo ja nie wiem wlasnie czy kąpac małą po wyjsciu ze szpitala

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm

Edytowane przez sandra23s
Czas edycji: 2012-08-21 o 09:45
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 09:47   #2074
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
cudny jestkąpałaś go wczoraj?
bo ja nie wiem wlasnie czy kąpac małą po wyjsciu ze szpitala
Ja na pewno wykąpie tym bardziej że w szpitalu nie będzie kąpany tak w wanience . Bynajmniej w moim szpitalu tak jest
Stary 2012-08-21, 09:48   #2075
sandra23s
Zadomowienie

a to bryczka dla mojej niunki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_8523.jpg (88,4 KB, 73 załadowań)

Stary 2012-08-21, 09:50   #2076
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo ładna
Stary 2012-08-21, 09:51   #2077
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Dzień dobry. Dziś mam w planach trochę porobić, bo musze łazienkę posprzątać. Po remoncie tylko ogarnięta, a ja bym nie pojechała rodzić wiedząc, że coś nie posprzątane na błysk

W nocy też burza była, teraz tak fajowo na dworze

Mały tak mi nogi wypycha, pięty szczególnie. Już biedak nie ma miejsca

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Ostatnio mam manie na ogórasy kwaszonedostałam od siostry 5l takie pycha mówie Wam,ale już się kończą,bo obdzieliłam nimi teściową i szwagierkę jeszcze,no ale cóż..co za dużo to niezdrowo
A teraz zjadłam jabłko i poprawiłam marchewką.ale mam zachcianki
Oby jutro z rana znowu mnie nie zmuliło...
Ja też wpierniczam ogórki - tylko, że głównie w occie, a to z miodem, a to z curry. Ile tego zjadłam w ostatnim czasie Narazie mi nie zaszkodziło, ale muszę zrobić sobie małą przerwę, bo ocet niezdrowy

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny. To ja już nie wiem, ale trzech lekarzy powiedziało, że jest duży

Dziś jak mi obmacywali brzuch (profesor i moja gin), to też stwierdzili, że oj czuć, że duży...

Może to Wasi nie chcą Was straszyć?

No nic zobaczymy co się okaże 31.08

Kciuki z wszystkie nasze wątkowe bliźniaki!
Mój też w zasadzie mierzył małego bardzo długo, bo tak jakby nie dowierzał Też określił go jako dużego chłopa. Niech dzieciaczki rosną w brzuszkach jak największe.
Idę jutro na wizytę, zobaczymy ile mój mały waży. Będzie 36tc+4dn

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Dziś mamy wtorek tak więc wkraczamy w 38 tydzień
no i dziś pierwszy dzień bez leków na podtrzymanie ciekawe ile tych dni bez leków będzie
Ale fajne masz już cyferki

Cytat:
asiulka już pierwszy dzień Jasia w domu i powiadasz że odwiedziny za odwiedzinami z małym już byliście na spacerku ???
No 11 kg to ładne spadło brawo

My dziś resztę moich rzeczy przewozimy od mamci do Tżta ... bo cały czas to mieszkałam trochę tu trochę tu teraz już jednak wielki czas być na miejscu. Jakoś nie umiem się pogodzić z myślą że zostawiam mamę samą z bratem smutno mi jak diabli ... nie wiem czy Wy też tak miałyście ? to taka ogromna zmiana dla mnie zamieszkać już na stałe z Tż no i teściową ... jestem ciekawa jak to będzie ...
Przyzwyczaicie się do nowej sytuacji. Niestety takie jest życie, tworzysz swoją rodzinę i nic nie poradzisz. Ja też zostawiłam mame z bratem. Trudno jej było się przystosować, ale jakoś sobie poradziła.
Ja np bardzo dużo czasu spędzam w domu rodzinnym, często tam jeżdże na całe dnie. Brakuje mi starych czasów
Stary 2012-08-21, 09:52   #2078
asiejka86
Rozeznanie

Cytat:
Witamy się z domku

Wypuścili nas przed 15 wiec pojechaliśmy po Zuzkę i do domku. Wczoraj odwiedziny odzwiedziny i jeszcze raz odwiedziny ale kto miał zobaczyć to zobaczył i już spokój. Na spacerek poszliśmy wieczorkiem jak sie ochłodziło bo normalnie myślałam że padnę Nocka super jeśli chodzi o Jasia ładnie spał natomiast my z tzetem walczyliśmy z naszymi sasiadami my mieszkamy w blizniaku i obok laska 18letnia impreze kolejna juz urzadzala.. wiec dzwonilismy po policje i suma sumarów udało nam sie pojsc spac po 2 wiec masakra troszke nie wyspana jestem.

Katee dzisiaj Ci wyślę paczuszkę.. wczoraj było za duże zamieszanie i było ciezko.

ja mam do zrobienia sama sobie 10 zastrzyków przeciw zakrzepowych właśnie powinnam go zrobic ale jakos sie boje ale trudno trzeba bo mi pomogly bo po porodzie mialam nogi jak serdelki i nie chcialy schodzic a po tych zastrzykach mam znowu piekne nozki

weszłam na wagę i mam już 11 kilo mniej z czego 19 mi jeszcze zostało

dobra to wam napisałam

3mam kciuki za wszytskie dziewczyny za Colds przedw wszytskim zeby przestało boleć. No i Ula spokojnie dasz radę mój urodził się ciut wcześniej a jest zdrów jak ryba

a tutaj po kąpieli

Jaki on słodki jest Asiulka zazdroszczę i życzę żeby cały czas Jasiulek był taki grzeczniutki
asiejka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 09:54   #2079
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Ja na pewno wykąpie tym bardziej że w szpitalu nie będzie kąpany tak w wanience . Bynajmniej w moim szpitalu tak jest

aha.a u mnie w szpitalu sie samemu kąpie dziecko.i przed wyjsciem tez jest kąpane,wiec nie wiem czy w domu kąpac jeszcze raz..wogóle to moje drugie dziecko a ja mam czasami takie wrażenie i pytania jakbym malenkiego dziecka w zyciu na oczy nie widziala i nie umiala sie nim zająć...

Stary 2012-08-21, 09:55   #2080
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
no fajny wóz
ja tez poluje na takiego
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 09:56   #2081
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Super
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 09:58   #2082
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Sandra, śliczna bryczka.

Gratuluje kolejnym mamusiom kolejnych tygodni

U nas w szpitalu dzieciaczki kąpane są codziennie między 10.30 a 11. pamiętam, że po wyjściu ze szpitala, córki nie kąpałam, dopiero na drugi dzień

Asiulka - gratuluje wyjścia ze szpitala - trochę cię tam potrzymali - ale ważne, że już wszyscy jesteście razem i można zacząć życie rodzinne

Pamiętam jak już była niedziela i wiedziałam, że w poniedziałek wychodzę, to moja córa zrobiła arię darła się kilka godzin a ja już dosłownie miałam dość siedzenia w szpitalu. Jak w poniedziałek na wizycie lekarz powiedział, wypisujemy do domu to szczęśliwa byłam, że hej

Nie cierpię siedzieć w szpitalu, zdecydowanie wolę domowe zacisze

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 09:59   #2083
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Bryka fajna. Mam podobny zestaw kolorystyczny.
A ja swojej zdjęć nieporobiłam A do mieszkania mężuś go przywiezie jak już urodze, bo po co ma teraz zagracać.

Asiulka ja Cie podziwiam za odwiedziny. Mam nadziej, że to tylko najbliższa rodzina i Cię bardzo nie wymęczyli. Ja mam nadzieję, że dadzą mi troszkę odpocząć
Jasio jest taki słodki, tak patrzyłam na jego zdjęcie i chyba jeszcze do mnie nie dociera, że będę miała takiego bobaska.
Stary 2012-08-21, 10:12   #2084
angel166
Zakorzenienie

weronika 38 tygodnia. Można, można
asiulka jejku rozmiękczyło mnie to foto z rana super, że Jasiu spokojnie nockę przespał
bafi u mnie w szpitalu nie kąpią dzieciaczków, bo jak to stwierdziła położna: za dużo problemów było ze sterylnymi warunkami. Także wykąpiemy Jagódkę po powrocie do domku, nie wiem tylko czy tego samego dnia czy kiedy

w ogóle smutno mi trochę, bo ostatnio czuję się nie jak przyszłą mama tylko inkubator bez uczuć i z pustą głową co chwilę czuję pouczania dot. higieny i opieki nad dzieckiem głównie ze strony teściów teść mi nawet tłumaczyć chciał ostatnio jak mam wziąśc dziecko na ręce, że jak przyjdą do szpitala to mi pokażą wiem, że się denerwują, bo to pierwszy wnuk tzn. wnuczka no ale bez przesady, przecież nie zrobię niuni krzywdy ;( smutno mi od kilku dni strasznie przez to, bo martwię się, że dostanę jakiejś deprechy poporodowej jak przez kilka dni po porodzie będę u nich w dodatku nei mogę o tym z mężulem pogadac, bo krzyczy na mnie, że przesadzam i zachowuję się jakbym wszystkie rozumy pozjadała jejku tak strasznie bym chciała po szpitalu wrócić z malutką do naszego mieszkanka

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 10:16   #2085
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
weronika 38 tygodnia. Można, można
asiulka jejku rozmiękczyło mnie to foto z rana super, że Jasiu spokojnie nockę przespał
bafi u mnie w szpitalu nie kąpią dzieciaczków, bo jak to stwierdziła położna: za dużo problemów było ze sterylnymi warunkami. Także wykąpiemy Jagódkę po powrocie do domku, nie wiem tylko czy tego samego dnia czy kiedy

w ogóle smutno mi trochę, bo ostatnio czuję się nie jak przyszłą mama tylko inkubator bez uczuć i z pustą głową co chwilę czuję pouczania dot. higieny i opieki nad dzieckiem głównie ze strony teściów teść mi nawet tłumaczyć chciał ostatnio jak mam wziąśc dziecko na ręce, że jak przyjdą do szpitala to mi pokażą wiem, że się denerwują, bo to pierwszy wnuk tzn. wnuczka no ale bez przesady, przecież nie zrobię niuni krzywdy ;( smutno mi od kilku dni strasznie przez to, bo martwię się, że dostanę jakiejś deprechy poporodowej jak przez kilka dni po porodzie będę u nich w dodatku nei mogę o tym z mężulem pogadac, bo krzyczy na mnie, że przesadzam i zachowuję się jakbym wszystkie rozumy pozjadała jejku tak strasznie bym chciała po szpitalu wrócić z malutką do naszego mieszkanka
Może powinnaś postawić na swoim i wrócić do domu i ewentualnie poprosić o pomoc teściów jeśli będziesz jej potrzebowała? To moje pierwsze dziecko i nie wiem jak sobie poradzę ale na pewno będę próbowała sama, w ostateczności poproszę mamę. Jeśli masz czuć się stłamszona to wróć do siebie. Nie wiem czy to dobre dla dziecka non stop zmieniać miejsce zamieszkania. Najpierw szpital, później dom teściów, później nowe miejsce. A najgorsze będzie jak pójdziesz tam na kilka dni a okaże się, że będą Cię "zmuszać" do zostania dłużej.

Moja mama też ostatnio powiedziała, że teraz nigdzie nie jedzie bo musi pilnować żebyśmy jej wnuczce krzywdy nie zrobili :P ale wiem, że żartowała
Stary 2012-08-21, 10:23   #2086
Sojka1990
Zadomowienie

Powitać Kobietki

Asiula brawo za spokojną nocke z Jasiem ! Śliczny facet, nie ma co.

Sandra bryka piękna My jeszcze wózka nie mamy
Stary 2012-08-21, 10:41   #2087
anesh_
Zakorzenienie

Dzień dobry

U nas dziś kończymy 30 tydzień i zaczynamy 31. Zostało nam 70 dni, a biorąc pod uwagę porody mojej mamy jakieś 10 - 15 dni mniej.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 10:43   #2088
Sojka1990
Zadomowienie

a u nas 9 dni do terminu :P
Stary 2012-08-21, 10:43   #2089
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
kurde a mi sie wydaje ze przez to ze wzielam tzeta na usg to doszlo do niego ze bedziemy miec dziecko
czesto pisze mi o malym,ze bedzie pomagal,zajmowal sie nim i ze sie cieszy na niego i czeka
kurde tego mi brakowalo

To chyba i ja muszę wziąć
Stary 2012-08-21, 10:51   #2090
LadyBeatta
Zadomowienie

witam
biedna colds, oby jej juz nie bolalo i mogla urodzic
sojka i ulcia, trzymam kciuki! ciekawe, ktore dzieciatko bedzie kolejne na swiecie
asiulka ale Jasio slodziachny! chce juz swojego tez zobaczyc

no i wiesci z mojej wczorajszej wizyty- wyniki badan w porzadku. szyjka miekka ale nie rozwarta. glowka pasuje na 35 t.c., wagi oczywko nie znam, jak to przy moim ginie... tetno jak nalezy. lozysko wapnieje no i co mnie zdziwilo najbardziej, fenka mam odstawic dopiero tydzien przed terminem(???). a ze liczy wg o.m., wychodzi, ze 19 wrzesnia... jesli urodze wczesniej mimo brania lekow, to urodze, jesli minie termin, mam albo przyjsc do niego zobaczyc co i jak z dzieciaczkiem, albo sie stawic w szpitalu. takze czekam az urodze...
Stary 2012-08-21, 10:59   #2091
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Może powinnaś postawić na swoim i wrócić do domu i ewentualnie poprosić o pomoc teściów jeśli będziesz jej potrzebowała? To moje pierwsze dziecko i nie wiem jak sobie poradzę ale na pewno będę próbowała sama, w ostateczności poproszę mamę. Jeśli masz czuć się stłamszona to wróć do siebie. Nie wiem czy to dobre dla dziecka non stop zmieniać miejsce zamieszkania. Najpierw szpital, później dom teściów, później nowe miejsce. A najgorsze będzie jak pójdziesz tam na kilka dni a okaże się, że będą Cię "zmuszać" do zostania dłużej.

Moja mama też ostatnio powiedziała, że teraz nigdzie nie jedzie bo musi pilnować żebyśmy jej wnuczce krzywdy nie zrobili :P ale wiem, że żartowała
dzieki nisia stłamszona najlepiej tu pasuje, bo już teraz tak się czuję najgorzej, że mężul upiera się przy swoim i mówi, że pobyt u nich nie potrwa dłużej niż tydzień i ,że się nie będą wtrącać on do tego podchodzi inaczej, bo to jego rodzice. Ja też ich bardzo lubię i szanuje ale nie raz nie zgadzam się z ich zdaniem. Po drugie będę czuła się tam nieswojo, a pierwsze dni macierzyństwa chciałabym przeżyć tu gdzie czuję się najlepiej. Nie odrzucam ich pomocy, pomogą przyjechać, pomóc, pokazać coś, bo nie uważam, że wszystkie rozumy zjadłam. Najgorzej, że męzul uważa, że szukam problemów tam gdzie ich nie ma i upiera się na pobycie u nich, bo nie chce bym przez pierwsze dni po porodzie była sama z niunia jak on będzie w pracy u teściów jednak będę bez nie go, bo on będzie mieszkał u nas, bo od nich ma za daleko do pracy. Tłumaczy się pomalowaniem olejną drzwi w tym czasie i dokończeniem remontu

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry

U nas dziś kończymy 30 tydzień i zaczynamy 31. Zostało nam 70 dni, a biorąc pod uwagę porody mojej mamy jakieś 10 - 15 dni mniej.

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
no i wiesci z mojej wczorajszej wizyty- wyniki badan w porzadku. szyjka miekka ale nie rozwarta. glowka pasuje na 35 t.c., wagi oczywko nie znam, jak to przy moim ginie... tetno jak nalezy. lozysko wapnieje no i co mnie zdziwilo najbardziej, fenka mam odstawic dopiero tydzien przed terminem(???). a ze liczy wg o.m., wychodzi, ze 19 wrzesnia... jesli urodze wczesniej mimo brania lekow, to urodze, jesli minie termin, mam albo przyjsc do niego zobaczyc co i jak z dzieciaczkiem, albo sie stawic w szpitalu. takze czekam az urodze...
moje zaczęło wapniec już w 33tyg, co do fenka to mój ginek powiedział, że 36/37 tc to najlepszy czas na odstawienie fenka, bo później trzeba po porodzie dziecko do cukrzac

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 11:04   #2092
katarzinka
Wtajemniczenie

Cytat:
dzieki nisia stłamszona najlepiej tu pasuje, bo już teraz tak się czuję najgorzej, że mężul upiera się przy swoim i mówi, że pobyt u nich nie potrwa dłużej niż tydzień i ,że się nie będą wtrącać on do tego podchodzi inaczej, bo to jego rodzice. Ja też ich bardzo lubię i szanuje ale nie raz nie zgadzam się z ich zdaniem. Po drugie będę czuła się tam nieswojo, a pierwsze dni macierzyństwa chciałabym przeżyć tu gdzie czuję się najlepiej. Nie odrzucam ich pomocy, pomogą przyjechać, pomóc, pokazać coś, bo nie uważam, że wszystkie rozumy zjadłam. Najgorzej, że męzul uważa, że szukam problemów tam gdzie ich nie ma i upiera się na pobycie u nich, bo nie chce bym przez pierwsze dni po porodzie była sama z niunia jak on będzie w pracy u teściów jednak będę bez nie go, bo on będzie mieszkał u nas, bo od nich ma za daleko do pracy. Tłumaczy się pomalowaniem olejną drzwi w tym czasie i dokończeniem remontu
wiesz, ja po pierwszej ciąży też siedziałam sama w domu, bo mąż nie miał wolnego i dałam radę. a wychodził o 8 wracał o 19tej - więc cały dzień sama ale sobie poradziłam i było mi z tym dobrze, kilka razy była moja mama ale po 2 czy 3 dniach powiedziałam jej wprost, że nie chce żeby mi cały dzień siedziała i udzielała bezcennych rad - jak czegoś nie będę wiedzieć to wypytam lub poproszę, by przyjechała, a potem to po prostu teściowie lub moja mama przyjeżdżali i brali małą na spacer a ja miałam chwile wytchnienia dla siebie

da sie to przejść, a nie wiem jaką Ty jesteś osobą, ale mnie wkurzali wszysycy którzy chcieli mnie na siłę czegoś uczyć, a z tego co piszesz Ciebie też to drażni....

poza tym zawsze jeśli będzie potrzeba możesz poprosić teściów o pomoc i wtedy będą mile widziani a tak pewnie po dwóch dniach bedzie Cię szlag trafiał, poza tym co swój dom to swój
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 11:08   #2093
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Ja na pewno nie kupie już rosmanowskich niebieskich,jak dla mnie nie są wcale nawilżone,jakby wyschnięte.Mam te biedronkowe z limitowanej edycji z bawełną i bardzo sie różnią od tych,które są na codzień dostępne.Te dada zwykłe mają parabeny...
mam o nich takie amo zdanie, plus to ze smierdza.

Cytat:
Hey kochane my po wizycie i jest ok. Szyjka zdaniem ginka powinna wytrzymać jeszcze tydzień, dwa jeśli się będę oszczędzała. Usg mi nie robił ale powiedział, że bliżej 3 niż 2kg mała waży.
Nie wiem jak to wyczuł podczas badania dowcipnego
odstawił zgodnie z obietnicą fenka i magnez. Kazał brać jedynie żelazo.
Następna i zarazem ostatnia wizyta 6 września. Wtedy zrobi mi usg.
Byleby Jagódka wysiedziała do wizyty
martwię się, bo brzuch boli mnie coraz częściej i mocniej no ale ginek powiedział, że teraz to już normalne i nie mam się czym martwic. Jak bardzo to dokucza to mam sobie zapodać nospę.

dobre wiesci szyjka jeszcze trzyma wiec nie ma sie co martwic

Cytat:
Hej mamuśki witamy się z Jaśkiem w upalny poranek

gratulacje juz coraz blizejjj

Cytat:
Witamy się z domku

a tutaj po kąpieli
jaki on kochany slodziutki aaaaaaaaaaaa a zastrzyku w życiu bym sobie sama nie dala

Cytat:
ale ja myślę ze jak jest tak ciepło to nie ma zadnych przeciwskazan a spacerek niecałe 30 min
ja tam żadnych nie widze

Cytat:
super!!!

Cytat:

oj wspolczuje ci tego bardzo mam nadzieje, że uda CI sie zostac w domu. moja mama tez chciala planowala ze ja po porodzie do nich pojade mieszkac, zostawie tz i pojade sobie 100 km tam do nich
w zyciu!!! my z tz sami sie wszystkiego nauczymy i damy rade

Cytat:
Dzień dobry

gratulacje

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
witam
biedna colds, oby jej juz nie bolalo i mogla urodzic
sojka i ulcia, trzymam kciuki! ciekawe, ktore dzieciatko bedzie kolejne na swiecie
asiulka ale Jasio slodziachny! chce juz swojego tez zobaczyc

bedzie dobrze

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 11:09   #2094
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to możliwe, ze przez tyle miesięcy nie zauważyłam, że Ty też we wtorek obchodzisz "tygodnice"? A zawsze chciałam mieć bliźniaczą siostrę na wizażu...A niedługo urodzisz i znowu będę sama obchodziła..
Gratuluję!!!

Cytat:
a tutaj po kąpieli
Jasieńka - jaki malutki. Te body to takie duże na nim sie wydają...

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
wczoraj kolezanka mi dzwoni ze dowieźli troszke rzeczy z innych drogerii do tych co zamykają i jest wyprzedaz 75%0 na wszystko.Kupila mi 7 paczek pampersow i zamiast 32 euro zaplacila 8!!!!!!!!!!!
Ach... Wy to macie promocje...

Cytat:
My dziś resztę moich rzeczy przewozimy od mamci do Tżta ... bo cały czas to mieszkałam trochę tu trochę tu teraz już jednak wielki czas być na miejscu. Jakoś nie umiem się pogodzić z myślą że zostawiam mamę samą z bratem smutno mi jak diabli ... nie wiem czy Wy też tak miałyście ? to taka ogromna zmiana dla mnie zamieszkać już na stałe z Tż no i teściową ... jestem ciekawa jak to będzie ...
Pewnie ciężko się będzie przyzwyczaić... ale taka kolej rzeczy... no nie? Też to przeżywałam...

Cytat:
co do spacerku tak bylismy we czworo.

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Jaki cudny maluszek
Asia te zastrzyki łatwo się robi i nie bolą. Tylko rozmasuj dobrze po zrobieniu bo lubią siniaki wychodzić.
Jakby mi 11 kilo zeszło w ciągu tygodnia po porodzie to bym miała na zero No ale jeszcze by zostało minimum te 10 do zrzucenia...

Ciekawe ile ja przytyję do końca... Na razie mam 7 na plusie, a tu jeszcze dwa długie miesiące... do tp. dwa i pół...
Stary 2012-08-21, 11:10   #2095
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość

da sie to przejść, a nie wiem jaką Ty jesteś osobą, ale mnie wkurzali wszysycy którzy chcieli mnie na siłę czegoś uczyć, a z tego co piszesz Ciebie też to drażni....

poza tym zawsze jeśli będzie potrzeba możesz poprosić teściów o pomoc i wtedy będą mile widziani a tak pewnie po dwóch dniach bedzie Cię szlag trafiał, poza tym co swój dom to swój
dokladnie mam ta samo. nie dosc ze na pewno bede porodem zmeczona, to zamiast sie razem z tz cieszyc tymi pierwszymi chwilami i uczyc siebie nawzajem mialabym sluchac rad/pouczen ojjj nieeeee tak jka piszesz jak bedzie pomoc potrzebna to zawsze mozna poprosic

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 11:13   #2096
Almariel
Zakorzenienie

Angel tak już to widzę, że nie będą się wtrącac. skoro już teraz mają dla Ciebie tyle cennych rad... Zgadzam się z dziewczynami, nie ma to jak w domu. Poradzisz sobie sama, jak każda z nas. A jak będziesz potrzebować pomocy lub rady to sama się do nich zwrócisz. A w sumie dlaczego taki pomysł, żebyś tam poszła po porodzie ? Mnie by chyba szlag trafił, jakby mi teściowa nad głową stała i jeszcze patrzyła na ręce, jak się zajmuję małym bo pewnie tak by było.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 11:13   #2097
LadyBeatta
Zadomowienie

Cytat:
moje zaczęło wapniec już w 33tyg, co do fenka to mój ginek powiedział, że 36/37 tc to najlepszy czas na odstawienie fenka, bo później trzeba po porodzie dziecko do cukrzac
wg o.m. jutro ukoncze 35. tydzien. wlasnie dziwne to, bo kojarze ze inne dziewczyny wczesniej odstawialy/odstawiaja. a co to wlasciwie znaczy, ze wapnieje? domyslam sie, ze nic korzystnego, ale co wiecej? i czy isc sie skonsultowac u innego gina co do tego f. czy nie??
Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość

bedzie dobrze
dziekowac
Stary 2012-08-21, 11:24   #2098
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
a tutaj po kąpieli
Rozczulający widok.

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
Wczoraj pisałam Wam, że bardzo swędział mnie dekolt. Wieczór to był horror. Swędziały mnie pachwiny, uda i łokcie i skóra na głowie. Oczywiście nie mogłam się powstrzymać w związku z czym mam dzisiaj wielkie czerwone placki na udach i niestety swędzi mnie dalej. Wizytę u jednego lekarza mam w czwartek (przyjmuje tylko w ten dzień gdyż dojeżdża z Katowic) a drugi jest na urlopie :/ Ale jak tak dalej pójdzie to coś będę musiała zrobić.
Nisia, a może spróbuj metody babci i wykąp się w krochmalu. Jeżeli to podrażnienie lub uczulenie to przyniesie ulgę. A badania swoją drogą też zrób. Tak na wszelki wypadek.

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny. To ja już nie wiem, ale trzech lekarzy powiedziało, że jest duży
Mój w 33 tygodniu +1 miał 2300 i lekarz powiedział, że jest średni wagowo i celuje, że będzie miał około 3,5kg jak się urodzi.

Sojka, życzę Ci żeby jednak nie skończyło się cesarką.

Ula, duże są Twoje bliźniaki. 36 tygodni to super wynik jak na ciążę mnogą. Możesz spokojnie rodzić.

Bafi, ja chciałam drugiego dzieciaczka październikowego, ale popełniliśmy falstart tym razem.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 11:26   #2099
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
u mnie byla masakra jak przyjechalam do de,bo niedojrze ze calkiem sama,bez jezyka,synek 5 msc ,maz wiecznie w pracy ....a w pl zaqwsze full haus ,wiecznie gosci i wogole ale teraz juz idzie jakos ku lepszemu

Cytat:
a czemu nie mozesz wrocic do siebie??

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
a u nas 9 dni do terminu :P
ooo brawo!!dobrze sie trzymasz
Cytat:

Ach... Wy to macie promocje...
nom,ciesze sie ze ona wogole zadzwonila bo jednak dla 2 dzieci to tych pampkow sie przyda duzo!!!
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 11:27   #2100
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Angel tak już to widzę, że nie będą się wtrącac. skoro już teraz mają dla Ciebie tyle cennych rad... Zgadzam się z dziewczynami, nie ma to jak w domu. Poradzisz sobie sama, jak każda z nas. A jak będziesz potrzebować pomocy lub rady to sama się do nich zwrócisz. A w sumie dlaczego taki pomysł, żebyś tam poszła po porodzie ? Mnie by chyba szlag trafił, jakby mi teściowa nad głową stała i jeszcze patrzyła na ręce, jak się zajmuję małym bo pewnie tak by było.
dokladnie
ja po porodzie mieszkalam z tesciami i drugi raz bym tego za chiny nie zrobiła

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości