|
|
#301 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Żonki 2009 cz. XXXIV
Ktosia, Madzia, śliweńka, Baja, Marta no mały uparciuch po mnie
zostało 8 tyg więc jak nie jutro to chyba dopiero przy porodzie się dowiemy.U nas burzy nie było, chociaż trochę deszczu by się przydało żeby oczyścic powietrze, duchota straszna. Madzia dobrze że tż zrezygnował z tej pracy, z taka szefową to bym się tez nie zastanawiała. Rano ściągnęłam sobie manicure hybrydowy, ogólnie nie polecam, miałam frencha i po tygodniu już było widać odrosty,pozatym dają tyle warstw żelu że paznokieć jest nienaturalnie gruby. Podobno trzeba ściągać acetonem ale ja lekko tylko podważyłam ten żel i zeszło. Lepszym sposobem byłoby pomalować paznokcie zwykłym lakierem a na to warstwa przezroczystego żelu.
|
#302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super plany na przyszły urlop! A studiów Ci zazdroszczę cichutko Pomidorowa u nas byla w niedzielę i wczoraj. Dla młodej w sumie na dzisiaj też będzie, a drugie danie zje i tak z nami, jak mąż wróci. |
|
|
|
|
#303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
Ana zależy jak jedzą rodzice
Lila z nami je już od jakiegoś czasu, początkowo odlewałam jej zupę przed przyprawieniem dla nas, a teraz po prostu sypię mniej przypraw i używam tych bardziej naturalnych. gdy mogę nadal odkłada dla Lilki mniej przyprawione. Martuś uratowałaby w sensie finansowym :/ przed nami perspektywa kupna własnego kąta wisi. Ale jak już powiedziałam dopóki nie będzie rozkazu to nigdzie nie jedzie. A po powrocie chce składać papiery gdzie indziej do pracy.
|
|
#305 |
|
Zakorzenienie
|
To zależy co i jak jedzą rodzice. Bo jeśli ich jedzenie pełne jest kostek rosołowych, vegety i innych świństw to proponuję nigdy
My raczej przyprawiamy ziołami, sól i pieprz to tylko delikatnie i od kiedy Marcela skończyła rok, je w większości to co my.
|
|
|
|
#306 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#307 |
|
Wtajemniczenie
|
Śliweńka sama nie wiem kiedy to minęło
![]() Laski mam dylemat, może mi doradzicie, chcę kupić rolety do sypialni i nie wiem w jakim kolorze wybrać prowadnice i materiał, okna są z veluxa sosnowe(prowadnice do wyboru sosna lub srebrne) a ściany sliwkowy fiolet. Nie wiem czy dopasowac je do ścian czy do mebli(bo może kiedyś fiolet nam się znudzi i pokój przemalujemy). Wkleję wam do przypomnienia fotke sypialni a tu rolety i materiały które chcę zmówić http://zaslaniamysie.pl/pl/roleta-da...8x140-308.html
|
#308 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jakie imiona wybraliscie- bo musze dopisać do listy początkowej ![]() Cytat:
czy będzie coś pomagał u teściów?Cytat:
wiesz ze w Ross jest treraz za 10 zł
|
||||
|
|
|
#309 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#310 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
w Podgorze również w Tucepi było dużo, 10 km od nas, ale jak chciałaś przy promenadzie czyli 20m od morza i z łazienka i klimą to ok 50-60 zł (w Polsce czasami drożej wychodzi) my płaciliśmy 12 euro od osoby, z łazienkami, klimą, ale niby tylko 200 metrów do morza, 4 minuty szliśmy na plaże, ale z górki, a z powrotem, makabra, pod górke i to nie byle jaką Olę nieśliśmy na zmianę, o wózku zapomnij ![]() dlatego jak się chciało iść wieczorem na miasto wózek niosła jedna osoba, druga dziecko, ale jak już na prostą wyszłaś jakieś 200 m to można było wózkiem jechać ![]() rozumiem, chociaż powiem Ci, że za rok będę mądrzejsza pokoje bierzemy bliżej morza, a prowiantu więcej tzn. napojów, piwa(na to poszły potężne pieniądze bo za 2 litrową colę czy sprite'a trzeba było zapłacić na nasze 7 zł a tego szło litrami dziennie, a piwo na nasze 7 zł a w knajpie 10 zł no i za danie z rybą w knajpie trzeba było dać około 50 zł od łebka ) i wódki - bo ta ich niedobra ![]() za to owoce mają mega te banany nie chiquity, rewelacyjne i brzoskwinie, nektarynki, arbuzy, masakra, przepysznezresztą tam wszystko rośnie przy drodze ![]() acha i najważniejsze ja mam problemy ze skóra, zdiagnozowano u mnie AZS to co u Oli - jej już rzadko co wyjdzie a ja? makabra przed wyjazdem długie leczenie, maści, tabletki dcały czas jem jak sie wykąpałam w Adriatyku to myślałam, że się zesram dosłownie bo tak piekło i szczypało na nodze z tych ran mi ropsko wychodziło, a po 2 dniach???? żadnych krostek ani plam ![]() wszystko zeszło jak tylko wróciłam tu od nowa a zjarana jestem bardziej niż po Egipcie ale przez moje problemy ze skórą mam plamy jasne na ciele---bo jak tam byłam to trochę miałam i teego nie opaliło i jak już zeszło to zostało jasne Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2012-08-21 o 12:36 |
|
|
|
|
#311 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#312 |
|
Zakorzenienie
|
mona ja kupiłam rolety do małego pokoju niebieskie teraz przemalowaliśmy i do niczego nie pasują, na szczęście w dużym mam beżowe, neutralne że do wszystkiego pasują nawet jak przemaluję pokój, więc wybrałabym jakiś beż
---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------
|
#313 |
|
Wtajemniczenie
|
Agus może powinnaś sobie w domu robić kąpiele w słonej wodzie?
Rosi ona może nie chcieć, ważne że ty ją chcesz poznać Śliweńka tylko że jasna roleta to nam zbyt słońca nie zaciemni a świeci nam w sypialni przez cały dzień.
|
#314 |
|
Rozeznanie
|
mona my mamy w całym mieszkaniu jasne i chronią przed słońcem. Może jakieś drewniane rolety - tylko nie wiem czy na dachowe tez robią
|
#315 |
|
Zakorzenienie
|
ano byłam i przeżyłam, nie było tak źle, tylko się dłużyło niemiłosiernie
|
|
|
|
#316 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#317 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie nie wiem... może kupię sól morską i będę dosypywać do kąpieli
|
|
|
|
#318 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem to nie podlega żadnej wątpliwości
![]() Ale u mnie żar się leje z nieba! Dzieć coś marudny, wcale jej się nie dziwię... Idę zaraz wstawić kaszę, bo mąż za pół godziny kończy pracę. Osiągnęłam dziś sukces, dokopałam się wreszcie do dna kosza na rzeczy do prasowania Tylko co z tego, jak następna porcja się suszy, a na załadowanie do pralki czekają 4 sterty ciuchów Edytowane przez ktosia86 Czas edycji: 2012-08-21 o 15:05 |
|
|
|
#319 |
|
Wtajemniczenie
|
Spakuj czystą, kołacz i swojską kiełbachę(będzie czym ciotke przekupić) i w drogę
![]() w mojej okolicy są tylko dwa sklepy z roletami ale jutro pooglądam co tam mają ![]() Bzyczka spróbuj może właśnie znalazłaś lek na twoją skórę
|
#320 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do lodowki to mam lodowke z malutka zamrazarka i wczoraj rozmrozilam przez to, ze nie bylo nas 4 dni mialam prawie pusta lodowke (w zeszlym tygodniu czyscilismy resztki) wiec akurat wykorzystalam moment... jakos strasznie duzo lodu nie bylo...nio ale mam nadzieje ze cos jej to pomoglo ![]() a z wozkiem fajnie mamie powiedzieli hehe ![]() Cytat:
na roczek mojemu chrzesniakowi kupilam taki wielki samochod i on patrzy na niego i zaraz za komorke (taka zabawkowa ma) i dzwoni do taty sie pochwalic ![]() Cytat:
postaram sie wrzucic w najblizszym czasie... a na razie wrzucam do k fotki z wyprawy do belgii... tak chodze do szkoly jezykowej trzymam kciuki by mieszkaniec lub mieszkanka sie ujawnili ![]() Cytat:
cena jajek to ja tutaj jestem zszokowana... w polsce to chyba nawet trojki kosztuja wiecej... tutaj trojek jeszcze nie widzialam... oczywiscie jedynki czy bio sa drozsze, ale dwojki kosztuja w prawie kazdym sklepie 1,09...co do lodowki to niestety nie wiem jaka ona stara, bo jest wlasciciela... podejrzewam ze nie jest zbyt nowa, ale nie wiem nawet co to za model bo jest zabudowana... tz probowal ja odsunac by zobaczyc czy cos na niej z tylu nie pisze ale nie ma zadnej informacji... lodowka jest raczej mala z malym zamrażalnikiem i jeszcze to zuzycie to bylo jak nikogo nie bylo w domu, wiec nikt jej w kolko nie otwieral ani nic... wiec w praktyce zuzywa pewnie jeszcze wiecej... nio ale nic nie zrobimy z tym niestety... codziennie mam zajecia z jezyka od 8,30 do 12,30... w sumie poziom jest dosc wysoki i ciesze sie ze mam jakies podstawy bo inaczej byloby mi ciezko... ciezko wytlumaczyc ledwo kapujacej po niemiecku osobie jakies zagadnienie gramatyczne... ja na szczescie juz cos tam wiem i znam angielski wiec czasem cos nauczyciel tez po angielsku tlumaczy, ale sa osoby np z kazachstanu co tylko po rusku gadaja i jak im wytlumaczyc? najlepsze ze w mojej grupie sa osoby ktore sa w niemczech 26 lat i umieja mniej ode mnie... mysle ze jak ktos sie chce nauczyc to po takim kursie bez problemu, ale nie ukrywajmy ze oprocz tych 4 godzin w szkole trzeba duzo jeszcze w domu czasu poswiecic... wczoraj np. do 23 robilam zadanie, bo tyle tego bylo a gdzie nauka slowek z lekcji... ale sa tez osoby ktore chodza na zajecia bo chodza i nawet zadan nie odrabiaja... no ale to indywidualny wybor, ja sie chce nauczyc, by moc cos dzialac dalej chociaz na kursie jest calkiem przyjemnie hehe ![]() Cytat:
dobrze ze juz sie uwolnil od niej ciekawe jaka bedzie miec mine jak te 2 osoby jeszcze sie zwolnia ![]() Cytat:
![]() najwazniejsze ze Ty chcesz ja poznac ![]() ufff ale jestem zmeczona... nie wiem jak ja codziennie wstawalam o 6 i bylam 8 godzin w pracy dzis przez pol nocy nie spalam bo jakis upierdliwy komar latal nam nad glowami i gryzl nas, a jak tylko zaswiecalismy swiatlo to sie gdzies kamuflowal i tyle go widziano... ehhhteraz musze jeszcze leczo gotowac i uczyc sie dojcza... ehhh
|
||||||
|
|
|
#321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a moja koleżanka z pracy ma AZS i chwali sobie kosmetyki z Emolium.. |
|
|
|
|
#322 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#323 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#324 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#325 |
|
Zakorzenienie
|
opcja z tym rokiem nie jest taka zla
zaplacicie tylko za paliwo i nie bedziecie musieli zyc caly rok w niepewnosci co powie ciocia jak was ujrzy a poza tym zalapiecie sie jeszcze na ladna pogode suma sumarum nie beda to bardzo drogie wakacje
|
|
|
|
#326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
emulsja do kąpieli, żel do mycia ciała, emulsja do ciała i nawet szampon mam ![]() to jest podstawa mojego mycia
|
|
|
|
|
#327 |
|
Zakorzenienie
|
coś wy chyba wczoraj piły
najpierw z samego rana wiadomość do mnie a skierowana do Any chyba, teraz zamiast do Aguś to do mnie Tż zajechał na miejsce, pisał mi że nic nie ma na miejscu. Szczere pole, nie ma namiotów, jedzenia...wielkie nic :/
|
|
#328 | |
|
Zakorzenienie
|
Bzyczko, Ktosiu no nie mówię tutaj o bardzo niezdrowym jedzonku
równie dobrze mogą się żywić fast-foodami nie nie ![]() czyli koło roku mówicie ![]() Cytat:
![]() A ten popiel o ile o tym samym mówimy, to czytałam ze wychodzi czarny, miałam na niego chrapkę, ale się boje ![]() ![]() --- Wiecie co jak go zobaczyła to się wygięła i zrobiła się 3 razy taka haha nawet za bramę go pogoniła... tzn. ona górą a ona dołem
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2012-08-21 o 16:30 |
|
|
|
|
#329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ja też nie mówię o fast foodach, ale o domowym jedzeniu, które niestety większości ludzi wydaje się "zdrowe", a pełne jest soli, kostek rosołowych i innych świństw. Nie mówię, że ja nie daję tego wcale, nie jestem też za tym by całkowicie dziecko izolować od cukru, soli, tłuszczu itp., uważam, że wszystko w granicach zdrowego rozsądku. Dziecko i tak się kiedyś zetknie ze słodyczami, chipsami, frytkami, więc lepiej by wtedy nie miało reakcji na zasadzie "o jeju jakie to dobre, napcham się na zapas, bo mama mi czegoś takiego nie da" |
|
|
|
|
#330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:mdlej e:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:41.

zostało 8 tyg więc jak nie jutro to chyba dopiero przy porodzie się dowiemy.