|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz
Cytat:
a co do gondoli to słuszne spostrzeżenie, że tak czy siak to chyba by się nie widziały skoro lezą ![]() jak tak myślę to ja chyba bym nie chciała aby były obok siebie, bo na niektórym chodniku taki wózek się nie zmieści... albo w markecie między regałami nawet przez furtkę bym nie wjechała tylko bym musiała bramę otwierać
|
|
|
|
|
#4682 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz
Cytat:
Hmm też nie głupi układ, chociaż ten jeden fotelik jakoś nisko jest A to jest cały czas ten sam model wózka czy jakieś inne znajdujesZ?
Edytowane przez Malensstfo Czas edycji: 2012-08-21 o 11:22 |
|
|
|
|
#4683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w tym drugim koła przednie są malutkie
|
|
|
|
|
#4684 |
|
Zakorzenienie
|
A ja myślałam, że to cały czas icandy, przynajmniej na tym ostatnim zdjęciu
|
|
|
|
#4685 |
|
Zakorzenienie
|
Onyks nadal nie zmieniłaś daty wizyty
|
|
|
|
#4686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję
|
|
|
#4687 |
|
Zakorzenienie
|
biedna
|
#4688 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moja wizyta taka sobie. Byłam na NFZ, wizyty umówione co 10 minut, więc lekarka pędzi, żeby zdążyć przyjąć kolejną osobę Nie jestem zadowolona. Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4689 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36020218]
Agnusku, myślę, że lekarka zobaczyłaby na USG, gdyby było coś nie tak. Obraz policystycznych jajników na USG jest podobno dość charakterystyczny.[/QUOTE] Dzięki za odpowiedź Ja źle wspominam niestety czasy chodzenia na NFZ ![]() Co Ci powiedziała lekarka?
|
#4690 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4691 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36020323]Odesłała do kliniki leczenia niepłodności - ona się tym zajmować nie będzie, nie potrafi mi pomóc, bo wyniki mamy oboje dobre.[/QUOTE]
Aha, to za☠☠☠ista Ja pierdziele, co za podejście
|
#4692 |
|
Zakorzenienie
|
Strong wiesz, ja to Cię podziwiam, że masz tyle energii, żeby jeszcze późnym wieczorem ćwiczyć. W sumie to mi wstyd się robi, że nie mam dziecka, a ciężko mi dupsko ruszyć! Chyba dałaś mi do myślenia
![]() Mam nadzieje, że z Kamilkiem będziesz się "dogadywała" każdego dnia coraz lepiej i lepiej ![]() Mrowinko przykro mi, że nie jesteś zadowolona z wizyty
|
|
|
|
#4694 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4695 |
|
Wtajemniczenie
|
CZeść!
![]() Bika ja bym się też wkurzyła, a informacje o tym klubie kangura miałaś ze szkoły rodzenia? Agnusek zdrowiej nam szybko Strong super że mały polubił kąpiel! Jeszcze miałam coś napisać ale zapomniałam.. Kobietki mam dylemat, może mi doradzicie, chcę kupić rolety do sypialni i nie wiem w jakim kolorze wybrać prowadnice i materiał, okna są z veluxa sosnowe(prowadnice do wyboru sosna lub srebrne) a ściany sliwkowy fiolet. Nie wiem czy dopasowac je do ścian czy do mebli(bo może kiedyś fiolet nam się znudzi i pokój przemalujemy). Wkleję wam fotke sypialni a tu rolety i materiały które chcę zmówić http://zaslaniamysie.pl/pl/roleta-da...8x140-308.html
|
#4696 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36020472]Ta lekarka, do której zazwyczaj chodzę, też już nie ma pomysłu, co z nami zrobić... mówi, że można spróbować jeszcze stymulować owulację (tylko po co, skoro nie mam z tym problemów
).[/QUOTE]Hmm, to faktycznie średnio trafiony pomysł z wywoływaniem owu skoro jest. A pękają Ci pęcherzyki? Jak Twoja faza lutealna i poziom progesteronu? Przepraszam, może już o tym pisałaś, ale nie podłapałam ![]() Cytat:
Ja bym wzięła chyba srebrne. Do tego pokoju obecnego będą pasować a i w przyszłości, przy zmianach też się wkomponują
|
|
#4697 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36020218]
Moja wizyta taka sobie. Byłam na NFZ, wizyty umówione co 10 minut, więc lekarka pędzi, żeby zdążyć przyjąć kolejną osobę Nie jestem zadowolona. Trzymam kciuki Agnusku, myślę, że lekarka zobaczyłaby na USG, gdyby było coś nie tak. Obraz policystycznych jajników na USG jest podobno dość charakterystyczny.[/QUOTE] Szkoda , czasem mnie załamuje to podejście lekarzy na NFZ![]() A co do policystycznych to jak chodziłam na NFZ (lekarz wydawał się konkretny) to zawsze było wszystko ok, nigdzy mi nie powiedział że mam coś z jajnikiem i na usg też nie było widać. A jak poszłam do tego który mi teraz prowadzi ciążę to byłam w szoku na widok jednego jajnika Myślę, że rozpoznanie zależy w dużej mierze od sprzętu i kompetencji lekarza. |
|
|
|
#4698 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Mrowinko przykro mi, że niczego nowego się nie dowiedziałaś
|
|
|
|
#4699 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Miałam monitorowane cykle i wszystko było ok, pęcherzyki pękały. W tym cyklu miałam jakiś wyrośnięty ponad miarę pęcherzyk i lekarka obawiała się, że nie pęknie, ale dzisiaj miałam usg - jednak pękł, owulacja była. Przynajmniej tyle skorzystałam na tej wizycie ![]() Faza lutealna trwa u mnie 12-14 dni, czyli w normie. Progesteron badałam jakiś czas temu, tydzień po potwierdzonej monitoringiem owulacji - był wręcz powyżej normy, bardzo wysoki, a to akurat dobrze Cytat:
Jak byłam przyjmowana do szpitala, to badał mnie ordynator, czytałam o nim, że z okolicy dużo pacjentek do niego przyjeżdża, bo jest świetnym specjalistą od usg. U mnie akurat wszystko było ok, przynajmniej o PCO nie muszę się martwić. |
||
|
|
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
Mona, srebrne albo te Ara cream
|
|
|
|
#4701 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No co? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
To ja trzymam kciuki, żeby jednak się nie ziścił ![]() Właśnie miałam Ci pisać, że prócz Joolza podoba mi się jeszcze icandy peach ![]() Cytat:
![]() Z resztą po niedzielnym spacerku mąż wręcz zakochany w Mutsy ![]() Nawet mówi mi wczoraj "A wiesz, W. pokazywał mi jeszcze, że prócz regulacji oparcia jest jeszcze regulacji głębokości siedziska. Dla maluchów zupełnie płasko, dla większych głębiej. I jeszcze to się reguluje, i tamto... A na początku to w ogóle pampersów nie kupowali, bo ciągle ktoś im w prezencie przynosił" Jeszcze kilka spotkań z dzieciatymi znajomymi i mi Durexy przedziurawi ![]() Cytat:
![]() Ja bym wzięła prowadnice w kolorze okna (srebrne będą wyglądały tandetnie i plastikowo, i będą razić po oczach), a materiał jakiś mega jasny - może nie biel, ale ecru? kość słoniowa?
|
|
#4702 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I sporo miejsca widzę, my mamy malutką.
|
|
|
|
|
#4703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ceny były takie jak używany Mutsy więc nie aż tak kosmicznie![]() Mąż dobry |
|
|
|
|
#4705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tzn. jeśli tylko po to żeby była i żeby zasłaniać ją na noc...to taka jasna jak Aaby mówi może pasować....natomiast jeśli się chce, żeby "chroniła" od słońca, to ja bym ciemniejszą wybrała... ![]() Widzę różnicę u siebie w domu...w moim starym pokoju roleta jest ciemna i jak się ją na dniu zasłoni, to jest chłodno w pokoju...a tutaj w naszym są jasno zielone...i niestety w pokoju jest jak w saunie
|
|
|
|
|
#4706 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi sie bardzo podobaja takie waskie wozki tzn gondola jedna za druga, Cytat:
![]() agnusek22, Madzialenka, dodaja, mrowinka, aaby dzieki Ana*** swietny wozek [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36020218] Moja wizyta taka sobie. Byłam na NFZ, wizyty umówione co 10 minut, więc lekarka pędzi, żeby zdążyć przyjąć kolejną osobę Nie jestem zadowolona. [/QUOTE]kurcze szkoda,
|
|
#4707 | |
|
Zakorzenienie
|
Maleństfo oglądaj
Ja już tyle naczytałam i naoglądałam i jeszcze bym mogła Normalnie jakbym auto wybierała---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
![]() Moja mama brała krem, ale te nieprzepuszczające i jak zasłoni to ma noc
|
|
|
|
|
#4708 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro są, to ja bym zwróciła na to uwagę czy przepuszcza światło czy nie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:28.

a co do gondoli to słuszne spostrzeżenie, że tak czy siak to chyba by się nie widziały skoro lezą 
nawet przez furtkę bym nie wjechała tylko bym musiała bramę otwierać 
A to jest cały czas ten sam model wózka czy jakieś inne znajdujesZ?