Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz. 12 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-19, 21:33   #4441
stokrotka24
Zakorzenienie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz

Cytat:
Napisane przez xmonikax27 Pokaż wiadomość
właśnie dostałam okres
dobrze, ze bez wywoływania

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

My byliśmy dzisiaj ze znajomymi nad wodą! Powiem Wam, że było bardzo fajnie posiedzieć, wiaterek malutki wiał, cieplutko było...mmm...potem poszłyśmy z koleżanką i jej dzidziolkiem do cienia, gdzie było jeszcze fajniej Nie kąpałam się, ani nie opalałam tak normalnie, ale ramionka mam troszkę przypieczone
W każdym razie bardzo przyjemna niedziela

I o dziwo, obawiałam się o moje samopoczucie...ale...było prawie idealnie! Naprawdę nie wiem, czy to taki dzień akurat...ale prawie wcale mnie nie mdliło I strasznie bym się cieszyła, jakby to był początek końca mdłości ...
super, że wyjazd udany, asio mdłości

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Stokrotko mrr andruty

Bao ja miałam 2 torby (dla siebie i dla małej) i wzięłam je od razu na porodówkę.
wyszły dobre ale masa za rzadka, ja to jestem beztalencie kulinarne

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35986004]Dziękuję Wiem, że trzymacie za mnie kciuki i naprawdę to doceniam [/QUOTE]
trzymamy mocno, na prawdę kibicujemy z całego serca

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Cześć

Madziu, niemowlakiem się jest do 28 dnia życia

Meetka, daj znać jak koperty z kurczaka Ci smakowały

Monika, ja tak jak mrowinka, uważam, że nie powinnaś robić nic na własną rękę! Jeśli lekarz zaleca żebyś coś wzięła, to powinnaś wziąć...

Wczoraj byliśmy w zoo, spędziliśmy tam pół dnia - nogi już wchodziły mi do tyłka....

A dziś pranie, prasowanie, dojadanie resztek z lodówki.
Wyobraźcie sobie, że mój teść postanowił mnie 'uszczęśliwić' na 2 dni przed wyjazdem i przytargać mi 2 kartony sliwek na powidła...powiedział TŻ i nie pozwolił mi nic powiedzieć, bo to ma być 'niespodzianka'... no serio, świetna niespodzianka
boska niespodzianka po prostu
Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
czesc

Ana*** no ciekawe od czego Ci sie tak zrobilo,

tak? a ja uwielbiam na dworze spedzac czas z mlodym bo mi jakos milej mija a w domu to cigale trzeba cos wymyslac
rowniez milej niedzieli

oo takie wafelki to bym zjadla, z reszta sledzie tez lubie

ja zrobilam na obiad piersi z kurczaka z przepisu butter, wygladaja apetycznie, zobaczymy jak beda smakowac

aha xmonikax27 tez wogole nie rozumiem Twoich wyliczen
dzisiaj dalej brak @? trzymam kciuki

a my cały dzień poza domem spędziliśmy, trochę u teściów, trochę u mojej mamy, trochę na spacerku, trochę na rowerach i trochę na działce, czyli aktywnie leszki shendi obalone szkoda, że jutro do pracy trzeba iść.

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35990677]Tasiu, jesteś z Kołobrzegu? To my z jednego regionu jesteśmy Też miałam suknię Agnes Kupowałaś w Świdwinie?[/QUOTE]
zazdroszczę wam, że tak blisko macie nad morze

Baobabku super, że torba spakowana

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 21:39   #4442
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
ja nawet nie wiem jak mogłabym Cię wesprzeć/pocieszyć/dodać nadziei nie wiem jakimi słowami miałam to szczęście, że 2 razy mi się udało w pierwszym cyklu, za to mam przeboje z donoszeniem i zazdroszczę np. Bice czy Madzi, że tak świetnie przechodzą ciąże, że się nią cieszą, dla mnie każdy dzień to męka, strach o dziecko, liczę każdy tydzień, ba dzień...wiem jak cenny jest dla małej czas spędzony jak najdłużej w moim brzuchu...do tego czuję się strasznie niedołężna i uzależniona od innych - to mnie wykańcza...Jedne kobiety mają problem z zajściem a jak się uda to całą 9 mcy jest git, a inne zajdą od razu i potem ledwo doczłapują do porodu...sa i te co zajdą od razu i 9 mcy to dla nich bajka - to już szczy szczęscia ehhhh ciężki mamy los my kobiety Przykro mi strasznie jak dziewczyny takie jak Ty - mądre, wykształcone, rozsądne robią wszystko, by mieć to swoje upragnione maleństwo a ten choerny los jest taki złośliwy.... a inne rach ciach i wpadki zaliczają bez wiedzy, pracy, stabilnego życia wrrrrr
Kochana, doskonale Cię rozumiem,
Ja też od samego początku problemy, strach przed każdym pójściem do wc, że będzie krew. Złe samopoczucie od 5tyg, mega mdłości i senność. Ogólnie jestem nie do życia, mimo że leci mi 13tydzień nic się nie polepszyło. Za kilka dni zaczynam 2 trymestr i nie widzę poprawy ehh
Najchętniej już bym mogła rodzić

Edytowane przez strippi
Czas edycji: 2012-08-19 o 21:42
strippi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 21:52   #4443
metkaa
Zakorzenienie

dziewczynki wspolczuje dolegliwosci ciazowych

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość

dzisiaj dalej brak @? trzymam kciuki

tez tego zazdroszcze

tak@ nadal brak
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 21:55   #4444
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Maleństwo super A tak ostatnio myślałam ile wy dzieci chcecie mieć?? Tzn. czy na bliźniakach zakończycie staranka czy coś jeszcze chcecie potem działać??

Kotku ciekawe czy moja Maja też będzie takim żywym złotem

Strong i jak te krostki co mały miał??

tasia pytałam się gdzie studiowałaś

Metka

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 22:04   #4445
(t)asia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mabi84 Pokaż wiadomość
no właśnie dlatego pytałam bo ja mam bliźniaki w rodzinie a do tego już nie pamiętam jak życie bez pigułek wygląda...więc u mnie taki bonus jest bardzo możliwy
prawda jest taka że po ślubie nie mamy swojego kąta, więc czas kupić mieszkanie a w naszym przypadku to się wiąże ze zmianą wszystkiego-oboje musimy zmienić pracę, zamieszkać całkowicie w innym rejonie no i spłacić kredyt (jaki- narazie nie wiemy, będziemy to załatwiać po weselu...)
przygotowania do ślubu już prawie dopięte na ostatni guzik, narzeczony DOPIERO dziś się ubrał do ślubu, ale wziął mnie na te ubraniowe zakupy (o dziwo)
teraz na 3 tyg. wróciłam do domu więc będę tu zaglądać
hmmm.. ja mam ślub na koniec września, a mój TŻ nie ma kompletnie nic a co ciekawsze wyjechał dzisiaj na 2 tygodnie. Co najgorsze właśnie się zorientowałam że nie wróci szybko, a najpóźniej miesiąc przed ślubem trzeba iśc do US. Czego oczywiście nie uczyniliśmy... Ładnie, co? Będę musiała iść i świecić oczami.

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35990677]Tasiu, jesteś z Kołobrzegu? To my z jednego regionu jesteśmy Też miałam suknię Agnes Kupowałaś w Świdwinie?[/QUOTE]

Tak. Suknia ze Świdwina =) A ty skąd jesteś?

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość

Uwierz mi, że mieszkam mimo że mieszkam tu od urodzenia w morzu kąpałam się z 3 razy w życiu. Na plaży leżałam niewiele więcej. Jako "miejscowa" wolę pojechać nad jeziorko w okolicy i mieć cisze i spokój. Kołobrzeg w sezonie jest na prawdę zatłoczony i "ciężki"

Cytat:
tasia pytałam się gdzie studiowałaś
Kurcze myślałam, że ci odpowiedziałam.Sorki. W Koszalinie =) Tu było najbliżej =)
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 22:08   #4446
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Kurcze myślałam, że ci odpowiedziałam.Sorki. W Koszalinie =) Tu było najbliżej =)
to może ja przegapiłam Mój mąż teraz kończy 1 rok. To znaczy skończy jak zda 3 egzaminy we wrześniu

Stary 2012-08-19, 22:11   #4447
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
Żabcia, i ta woda jeszcze z piaskiem? nooo bajer to już na wakacje jechać nie musisz tylko niech Ci jeszcze mąż palmą macha nad głową

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
czesc
głowa mnie boli od rana
przytulam

Cytat:
Napisane przez xmonikax27 Pokaż wiadomość
hej

przepraszam że tak mało zagladam, ale mam problemy w domu, kłótnie, poprostu masakra
przykro mi

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

My byliśmy dzisiaj ze znajomymi nad wodą! Powiem Wam, że było bardzo fajnie posiedzieć, wiaterek malutki wiał, cieplutko było...mmm...potem poszłyśmy z koleżanką i jej dzidziolkiem do cienia, gdzie było jeszcze fajniej Nie kąpałam się, ani nie opalałam tak normalnie, ale ramionka mam troszkę przypieczone
W każdym razie bardzo przyjemna niedziela

I o dziwo, obawiałam się o moje samopoczucie...ale...było prawie idealnie! Naprawdę nie wiem, czy to taki dzień akurat...ale prawie wcale mnie nie mdliło I strasznie bym się cieszyła, jakby to był początek końca mdłości ...
super ze niedziele udana i ze lepiej sie czujesz
kiedy pokazesz brzusio??

Cytat:
chciałabym zajrzeć ale jakoś nie ogarniam...

wszystko u nas ok.
hej kochana

Witajcie
My po wczorajszej imprezie bardzo zadowoleni , maly znowu dostal mase prezentow Domino byl troche marudny chyba za duzo ludzi bylo, ale jak padl o 20 tak spal do 1 ( obudzil sie zaraz po tym jak goscie wyszli )

Byli u nas rodzice i brat na grillu . Domino z tata spia a jak sie przebudza to mamy jechac do znajomych posiedziec chwile na basenie Szkoda tylko ze weekendy tak szybko mijaja ...

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 22:12   #4448
(t)asia
Zadomowienie

Nadrobiłam dzisiaj duuuużo stron i aż dumna z siebie jestem =)
Bratowa TŻ na wczoraj miała termin porodu a dzisiaj mówiła że mały chyba nie chce wychodzić na takie upały =)
Zrobiłam jej wczoraj tort z pieluszek.
Wczoraj wieczorem przyjechał do nas brat mojej przyszłej teściowej. Jego żona (35l.) jest w ciąży z trzecim dzieckiem. W 4 miesiącu chyba. Dzisiaj rano zaczęła mocno krwawić i zawieźli ją do szpitala. Została na oddziale.... A przyjechała tu na wakacje...

A jakby było mało, mój tatuś tez leży w szpitalu. Sama po niego jechałam 300km, bo był w gościach i przywiozłam go do szpitala. Ale jestem na niego taka obrażona że nawet go tam nie odwiedzam... No cóż, słowna i uparta jestem...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tort.jpg (121,2 KB, 26 załadowań)
Stary 2012-08-19, 22:18   #4449
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

tasia jakiś śliczny tort. Jejku mam nadzieję, ze z dzieciątkiem nic nie będzie złego.

Stary 2012-08-19, 22:28   #4450
zaaaabcia
Zakorzenienie

tasia - super tort

A ja mam ciezkie zadanie przed soba
Maz nie wie ze jego mama przylatuje na chrzciny do Dominika wiem tylko ja i moja mama ... kurde i przez miesiac musze trzymac jezyk za zebami .. chyba bedzie ciezko Dzisiaj sie prawie wygadalam

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 08:05   #4451
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość
Aaby no jak to kto?! Ty jesteś naszym ekspertem ds. nadrabiania!

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Aaby, a gdzie kupiłaś te piękne, koralowe butki?
Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
Aaby baleriny super, gdzie kupiłaś?
Kochane, w jakimś małym no-name'owym sklepiku w Bdg

Cytat:
Napisane przez Emilia211 Pokaż wiadomość
cześć Kochane
BOSZE JAK MI TĘSKNO ZA WAMI, ale mała nadal ma wzdęcia i jak śpi to ja tez odsypiam i nie mam czasu na nic, bo Lenka bardzo mało śpi

tak na szybko to mam grzybice piersi i biorę leki, ale nadal karmię
Lenka mała pleśniawki i tak poszło
Trzymam kciuki, że wszystkie dolegliwości szybko minęły

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
oj będziesz, będziesz wytrzesz kurz, odłożysz szmatkę a kurz znowu się pojawi... masakra, nienawidze ich
Oj tam oj tam Trochę kurzu jeszcze nikomu nie zaszkodziło

Cytat:
Aaby no właśnie kiedyś więcej wielocytowałaś a balerinki super

Aaby, jasna jasne... chciałaś sprzątać ale Ci pokrzyżowali plany? a tak na poważnie to się pewnie cieszysz że nie musisz sprzątać
Brak wielocytowania to tylko i wyłącznie wina wizażu

Nie nie, wręcz odwrotnie. Miałam sobie na spokojnie przed weekendowymi gośćmi posprzątać częściowo w pt, częściowo w sb, a z racji piątkowego wyjścia musiałam wszystko zrobić w sobotę rano.

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Ja mam dokładnie te, ale żeby to były meble takiego typu co nasi rodzice mają które ich jeszcze przeżyją to nie powiem pewnie za kilka lat trzeba będzie kupić nowe.....
http://brw.com.pl/pl/kolekcja/8-Pok%...aranzacja/1085
Ale mi się podobają, mają fajne zawiasy i u nas wyglądają na dużo ciemniejsze - pewnie dlatego, że mamy malutki pokoik
Bardzo mi się one podobają, ale niestety mają mały wybór modułów i nie damy rady skompletować nic do nas A są pojemne?

za ostatnie zakupy

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Abby chciałam Ci tylko napisać że ją też mam meble wenge i na żadne inne bym ich nie zamieniła! I u mnie się tak nie kurzy! Spokojnie tydzień a czasem i dłużej wutrzymuja! Wszystko zależy chyba od tego czy masz okna od ulicy, ją akurat nie mam więc i z kurzem mam sppkoj
Ooo, i takiej opinii mi trzeba było

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 08:06   #4452
aaby
Zakorzenienie

onyks, dziękuję, że pytasz Niestety przez ten weekend ani na chwilę nie usiadłam do pracy - dziś muszę nadrobić. I koniecznie w tym tygodniu skończyć teorię i wysłać
Z podanych imion najbardziej podoba mi się Lena Tylko ich tyle teraz
mabi, trzymam kciuki, żeby wszystko Wam się poukładało zgodnie z planem
Ana, i jak Twoje dłonie?
bao - a nie masz większej torby? Albo nie możesz osobno spakować siebie, osobno małej?
zaaabcia, super, że impreza się tak udała Poka prezenty
(t)asia - widzę kolejne zdolności plastyczne na wątku Śliczny tort!

Witam się poniedziałkowo!
O dziwo nie wstawało mi się najgorzej. Oczywiście, mogłabym jeszcze poleżeć w łóżeczku, ale... bywało gorzej

Weekend zaliczam do baaardzo udanych
W piątek byliśmy u znajomych - mały jest taaaaaaaaki malutki Nie ogarniam jeszcze takich maleństw
W sobotę od rana sprzątanie, potem się wykąpałam i pojechaliśmy do moich rodziców na rodzinnego grilla. Siedzieliśmy prawie do 23, komary cięły, ale panom po % absolutnie to nie przeszkadzało
Wróciliśmy z siostrą i szwagrem do domku, posiedzieliśmy jeszcze przy winku do prawie 1 i poszliśmy spać. Nie pytajcie, jaka wstałam niewyspana
Jak już goście wyjechali to stwierdziłam, że może u fryzjera z racji niedzielnego przedpołudnia będzie dość luźno i pojechałam. Aktualnie mam włosiska jeszcze krótsze niż poprzednio
Kupiłam sobie jeszcze dwie bluzeczki, takie do spodni, małe zakupy w Ross i wróciłam do domu. Przepyszny obiadek już na mnie czekał (mąż chyba chciał odpokutować sobotnią wieczorną kłótnię ).
Po obiadku spacer. Wychodziliśmy z klatki i zadzwonili znajomi, czy byśmy z nimi i z małą nie poszli na spacer - ale oni tak dopiero za godzinę. Więc wróciliśmy do domku i poszliśmy chwilę później.
Roczna Majka cudna Łaziliśmy prawie 4h - uwierzcie, że nogi z tyłka o mało co mi nie wyszły
Ale po raz pierwszy miałam okazję pojeździć chwilę Mutsy i... stwierdzam, że jest meeega wygodny, mega zwrotny, a po rocznym intensywnym użytkowaniu wciąż nie słychać, że w ogóle jedzie. Jakby kiedyś trafił się jakiś używany w dobrym stanie i dobrej cenie, to kto wie
Tylko cho.ler.nie ciężki Aż nie chcę sobie wyobrażać, jak ciężkie są te, które ważą jeszcze więcej niż Mutsy

Wróciliśmy do domku, zrobiłam sobie solidną kąpiel stóp i pedicure (od razu inne stopy!), posiedzieliśmy jeszcze przed tv i poszliśmy spać.
Weekend bardzo na +!

A jak Wam minął weekend?
blonde, butter, gucia - udanego wypoczynku

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Edytowane przez aaby
Czas edycji: 2012-08-20 o 08:09
aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 08:10   #4453
agnusek22
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny! Ledwo żyję...w sobotę byliśmy na grilu i już coś mi dolegało, tzn. czułam sie jakaś osłabiona, ale wczoraj to już masakra jakaś...mam prawie 40stopni gorączki i chyba jakiś wirus mnie dopadł...idę dziś do lekarza.

Poza tym po rozmowach z mężem doszliśmy do wniosku, że na jakiś czas zawiesimy staranka. może to będzie miesiąc, może trzy...zobaczymy jak się sytuacja rozwinie. Łatwo nie było, ale z drugiej strony nie zdążyłam się przyzwyczaić Także Mrowinko, zmień mnie na liście...

Nie jest mi łatwo, nie ukrywam, ale postaram się ten czas dobrze spożytkować. Może sprawdzę w tym czasie czy jest owu albo powalczę z niskim progesteronem w fazie lutealnej.

Mam nadzieję, że czasem mnie wesprzecie Bo pewnie teraz będzie mi trudno.
Moje obecne samopoczucie nie poprawia ogólnego nastroju

Zawsze będę wierzyć...

agnusek22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 08:39   #4454
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość
Poza tym po rozmowach z mężem doszliśmy do wniosku, że na jakiś czas zawiesimy staranka. może to będzie miesiąc, może trzy...zobaczymy jak się sytuacja rozwinie. Łatwo nie było, ale z drugiej strony nie zdążyłam się przyzwyczaić Także Mrowinko, zmień mnie na liście...
Zaraz zmienię. Szkoda, że tak zdecydowaliście.
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 08:47   #4455
agnusek22
Wtajemniczenie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35995182]Zaraz zmienię. Szkoda, że tak zdecydowaliście.[/QUOTE]

Tez żałuję, ale nie możemy pozwolić sobie na dziecko jeśli nie mam pewności co do pracy. Czy będzie czy za chwilę mi nie podziękują...

Zawsze będę wierzyć...

Stary 2012-08-20, 09:10   #4456
(t)asia
Zadomowienie

Madzialenka12344321, zaaaabcia, aaby dzięki za pochwały. Żadna ze mnie plastyczka, chciałam zrobić coś ładnego i przydatnego =)

agnusek22 szkoda, że odkładacie starania.

ja właśnie zrezygnowałam z drugiego etatu od września. W pracy w której teraz jestem mam umowę do końca przyszłego miesiąca. Niby nie fajnie ale postanowiliśmy z TŻ że robimy dzidzie i już. Czekam tylko na wizytę u lekarz, żeby sprawdzić czy wszystko ok i jeśli to potwierdzi to zaczynamy =) Mój TŻ stresuje się tym wszystkim bardziej niż niejedna kobieta. Marudzi, że on by chciał żeby wszystko było ok, bez komplikacji i w ogóle. No ale to logiczne, każdy tak chce. I mu zapowiedziałam, że go upije i wtedy wykorzystam.
Stary 2012-08-20, 09:16   #4457
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Witam jakoś nie mam sił dziś pisać, a muszę się Wam pochwalić jakiego wyczynu dokonałam w sobotę...... ale to za chwile, najpierw śniadanko

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Bardzo mi się one podobają, ale niestety mają mały wybór modułów i nie damy rady skompletować nic do nas A są pojemne?

za ostatnie zakupy
Komoda i słupki są baaardzo pojemne (np. w jednej półce komody trzymamy urządzenie wielofunkcyjne, laminator, papier do drukarki i folie do laminatora.... i jeszcze by się coś upchnęło ), szuflady trochę mniej, bo mają ten samodomykający się system zamykania i to troszkę zmniejsza ich pojemność, ale nie uwierzyłabyś ile w nich upchnęliśmy
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 09:22   #4458
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cześć

Bika oo jutro wizyta, trzymam kciuki

Onyks a ty masz dziś notariusza

Agnusku zdrówka.

aaby super, że weekend aż tak udany

Moje dziecko jeszcze śpi. ja już poodgarniałam mieszkanko i wpadłam do was z poranną herbatką

Stary 2012-08-20, 09:23   #4459
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Madzia ja też od rana "ogarniam" a teraz śniadanko
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-08-20, 09:25   #4460
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Madzia ja też od rana "ogarniam" a teraz śniadanko
Ty to napisz co tam w sobotę wykombinowałaś

Mój mąż jeszcze dziś musiał iśc do pracy bo cos z urlopem sie nie zgadzało, ale dzwonił i dziś jest już jego ostatni dzień w tej firmie Na razie akcja z mankiem ucichła

Stary 2012-08-20, 09:27   #4461
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość
Tez żałuję, ale nie możemy pozwolić sobie na dziecko jeśli nie mam pewności co do pracy. Czy będzie czy za chwilę mi nie podziękują...
Jasne, rozumiem, tym bardziej że miałam niedawno podobną sytuację. Też myśleliśmy wtedy o wstrzymaniu się ze staraniami.
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 09:28   #4462
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Kochana, doskonale Cię rozumiem,
Ja też od samego początku problemy, strach przed każdym pójściem do wc, że będzie krew. Złe samopoczucie od 5tyg, mega mdłości i senność. Ogólnie jestem nie do życia, mimo że leci mi 13tydzień nic się nie polepszyło. Za kilka dni zaczynam 2 trymestr i nie widzę poprawy ehh
Najchętniej już bym mogła rodzić
oby Ci szybko odpuściło ja i w I i w II ciąży pierwszy trymestr bez problemu, jazdy później się zaczęły mam dość

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
onyks, dziękuję, że pytasz Niestety przez ten weekend ani na chwilę nie usiadłam do pracy - dziś muszę nadrobić. I koniecznie w tym tygodniu skończyć teorię i wysłać
Z podanych imion najbardziej podoba mi się Lena Tylko ich tyle teraz
mabi, trzymam kciuki, żeby wszystko Wam się poukładało zgodnie z planem
Ana, i jak Twoje dłonie?
bao - a nie masz większej torby? Albo nie możesz osobno spakować siebie, osobno małej?
zaaabcia, super, że impreza się tak udała Poka prezenty
(t)asia - widzę kolejne zdolności plastyczne na wątku Śliczny tort!

Witam się poniedziałkowo!
O dziwo nie wstawało mi się najgorzej. Oczywiście, mogłabym jeszcze poleżeć w łóżeczku, ale... bywało gorzej

Weekend zaliczam do baaardzo udanych
W piątek byliśmy u znajomych - mały jest taaaaaaaaki malutki Nie ogarniam jeszcze takich maleństw
W sobotę od rana sprzątanie, potem się wykąpałam i pojechaliśmy do moich rodziców na rodzinnego grilla. Siedzieliśmy prawie do 23, komary cięły, ale panom po % absolutnie to nie przeszkadzało
Wróciliśmy z siostrą i szwagrem do domku, posiedzieliśmy jeszcze przy winku do prawie 1 i poszliśmy spać. Nie pytajcie, jaka wstałam niewyspana
Jak już goście wyjechali to stwierdziłam, że może u fryzjera z racji niedzielnego przedpołudnia będzie dość luźno i pojechałam. Aktualnie mam włosiska jeszcze krótsze niż poprzednio
Kupiłam sobie jeszcze dwie bluzeczki, takie do spodni, małe zakupy w Ross i wróciłam do domu. Przepyszny obiadek już na mnie czekał (mąż chyba chciał odpokutować sobotnią wieczorną kłótnię ).
Po obiadku spacer. Wychodziliśmy z klatki i zadzwonili znajomi, czy byśmy z nimi i z małą nie poszli na spacer - ale oni tak dopiero za godzinę. Więc wróciliśmy do domku i poszliśmy chwilę później.
Roczna Majka cudna Łaziliśmy prawie 4h - uwierzcie, że nogi z tyłka o mało co mi nie wyszły
Ale po raz pierwszy miałam okazję pojeździć chwilę Mutsy i... stwierdzam, że jest meeega wygodny, mega zwrotny, a po rocznym intensywnym użytkowaniu wciąż nie słychać, że w ogóle jedzie. Jakby kiedyś trafił się jakiś używany w dobrym stanie i dobrej cenie, to kto wie
Tylko cho.ler.nie ciężki Aż nie chcę sobie wyobrażać, jak ciężkie są te, które ważą jeszcze więcej niż Mutsy

Wróciliśmy do domku, zrobiłam sobie solidną kąpiel stóp i pedicure (od razu inne stopy!), posiedzieliśmy jeszcze przed tv i poszliśmy spać.
Weekend bardzo na +!

A jak Wam minął weekend?
blonde, butter, gucia - udanego wypoczynku
nie mam większej, z synem miałam walizkę, ale to inny szpital był i można było brać ile się chce tu jest wymóg, że ma być 1 torba a walizka nie no nic spakuję drugą mniejszą i tz mi ja doniesie

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 09:29   #4463
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Dziewczynki, Wasza koleżanka w 8 miesiącu ciąży wylazła na Szyndzielnię - górę, ponad 1000m.n.p.m. (czyli niewiele ) szliśmy mega łatwą trasą no i mega długo. Na Szyndzielnię można wyjechać takimi wagonikami http://www.kolej-szyndzielnia.pl/ ale jakoś wolałam się "przespacerować" potem bałam się czy jednak nie "przegiełam" ale Emilkce najwyraźniej całodzienny spacerek baaardzo się spodobał chyba szoku dostała, że matka w końcu się ruszyła, bo całą sobotę nawet nie drgnęła....... za to w niedziele miałą całodniowy odpał
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-08-20, 09:31   #4464
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Bika super

pamiętam jak ja tuż przed porodem robiłam spacerki po 10 km

Stary 2012-08-20, 09:34   #4465
agnusek22
Wtajemniczenie

Bika super

Bao, Strippi - dużo siły dla Was!

Tasia, mam nadzieję, że to odłożenie na krótko

Madzia, oby sprawa z mankiem już w ogóle nie miała ciągu dalszego

Zawsze będę wierzyć...

Stary 2012-08-20, 09:35   #4466
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Bika super

pamiętam jak ja tuż przed porodem robiłam spacerki po 10 km
Spacerki też mam zamiar wprowadzić w życie przed porodem, zresztą w staram się w miarę systematycznie spacerować, ale wdrapywanie się na góry zdecydowanie odpada.
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-08-20, 09:37   #4467
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Agnusku tez mam taką nadzieję. A wracając do waszej decyzji - popieram. Jesli sprawa z pracą nie jest pewna, to lepiej poczekać.

Bika niestety mi nic nie pomogło wykurzyć Mai wcześniej z brzuszka Wyszła jak miała ochotę

Stary 2012-08-20, 09:45   #4468
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Bika niestety mi nic nie pomogło wykurzyć Mai wcześniej z brzuszka Wyszła jak miała ochotę
No ja nie zamierzam "wykurzać" Emilki wcześniej, wręcz przeciwnie, ale ciągle mam obawy, czy sobotnia wycieczka nie zaszkodziła..... dobrze, że jutro usg to się pewnie trochę uspokoję.
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-08-20, 09:53   #4469
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Maleństwo super A tak ostatnio myślałam ile wy dzieci chcecie mieć?? Tzn. czy na bliźniakach zakończycie staranka czy coś jeszcze chcecie potem działać??
Raczej na pewno zakończymy na bliźniakach... Nikt mi nie da gwarancji, że druga ciąża też nie będzie bliźniacza...a 4 sobie nie wyobrażam...

Dwójka będzie akurat...nawet jak będą tej samej płci...

Żabciu nie ma sensu wam pokazywać brzuszka, bo go nie ma...a tłuszczykiem nie zamierzam się chwalić
Wczoraj moja koleżanka stwierdziła, że nie będę mieć dużego brzucha...bo ona w tym czasie co ja, to nie dopinała już spodni...czyli coś jak Madzia...ale oczywiście zobaczymy...

Bika
to sobie maraton zrobiłaś, fiu fiu

Zjadłam właśnie śniadanko...zobaczymy jak dzisiaj będę się czuć
I mi coś tv nie działa
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 09:59   #4470
(t)asia
Zadomowienie

Wspinaczki, spacery po 10 km... no ładnie. Widzę, że dziewczyny szalejecie przed porodem =)
Jak pisałam bratowa TŻ jest 2 dni po terminie, śmiała się że robi wszystko czego ciężarna nie powinna a mały ani drgnie ku wolności =)Ale to chyba na złość jej. Dwóch poprzednich synów rodziła tydzień przed terminami. A teraz chciała wcześniej, żeby na mój ślub dojść już do siebie, a tu skucha... A temperatury u nas nie ułatwiają jej życia.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości