|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz
dobrze, ze bez wywoływania
Cytat:
Cytat:
![]() [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35986004]Dziękuję trzymamy mocno, na prawdę kibicujemy z całego serca Cytat:
Cytat:
a my cały dzień poza domem spędziliśmy, trochę u teściów, trochę u mojej mamy, trochę na spacerku, trochę na rowerach i trochę na działce, czyli aktywnie szkoda, że jutro do pracy trzeba iść.---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35990677]Tasiu, jesteś z Kołobrzegu? To my z jednego regionu jesteśmy Też miałam suknię Agnes zazdroszczę wam, że tak blisko macie nad morze Baobabku super, że torba spakowana
|
|
#4442 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz
Cytat:
Ja też od samego początku problemy, strach przed każdym pójściem do wc, że będzie krew. Złe samopoczucie od 5tyg, mega mdłości i senność. Ogólnie jestem nie do życia, mimo że leci mi 13tydzień nic się nie polepszyło. Za kilka dni zaczynam 2 trymestr i nie widzę poprawy ehh Najchętniej już bym mogła rodzić
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2012-08-19 o 21:42 |
|
|
|
|
#4443 | |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki wspolczuje dolegliwosci ciazowych
Cytat:
![]() tak@ nadal brak
|
|
#4444 |
|
Zakorzenienie
|
Maleństwo super
A tak ostatnio myślałam ile wy dzieci chcecie mieć?? Tzn. czy na bliźniakach zakończycie staranka czy coś jeszcze chcecie potem działać??Kotku ciekawe czy moja Maja też będzie takim żywym złotem ![]() Strong i jak te krostki co mały miał?? tasia pytałam się gdzie studiowałaś ![]() Metka |
|
|
|
#4445 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35990677]Tasiu, jesteś z Kołobrzegu? To my z jednego regionu jesteśmy Też miałam suknię Agnes Tak. Suknia ze Świdwina =) A ty skąd jesteś? Uwierz mi, że mieszkam mimo że mieszkam tu od urodzenia w morzu kąpałam się z 3 razy w życiu. Na plaży leżałam niewiele więcej. Jako "miejscowa" wolę pojechać nad jeziorko w okolicy i mieć cisze i spokój. Kołobrzeg w sezonie jest na prawdę zatłoczony i "ciężki" Kurcze myślałam, że ci odpowiedziałam.Sorki. W Koszalinie =) Tu było najbliżej =)
|
|
#4446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój mąż teraz kończy 1 rok. To znaczy skończy jak zda 3 egzaminy we wrześniu
|
|
|
|
|
#4447 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przytulam Cytat:
Cytat:
kiedy pokazesz brzusio?? hej kochana Witajcie My po wczorajszej imprezie bardzo zadowoleni , maly znowu dostal mase prezentow Domino byl troche marudny chyba za duzo ludzi bylo, ale jak padl o 20 tak spal do 1 ( obudzil sie zaraz po tym jak goscie wyszli ) Byli u nas rodzice i brat na grillu . Domino z tata spia a jak sie przebudza to mamy jechac do znajomych posiedziec chwile na basenie Szkoda tylko ze weekendy tak szybko mijaja ...
|
|
|
#4448 |
|
Zadomowienie
|
Nadrobiłam dzisiaj duuuużo stron i aż dumna z siebie jestem =)
Bratowa TŻ na wczoraj miała termin porodu a dzisiaj mówiła że mały chyba nie chce wychodzić na takie upały =) Zrobiłam jej wczoraj tort z pieluszek. Wczoraj wieczorem przyjechał do nas brat mojej przyszłej teściowej. Jego żona (35l.) jest w ciąży z trzecim dzieckiem. W 4 miesiącu chyba. Dzisiaj rano zaczęła mocno krwawić i zawieźli ją do szpitala. Została na oddziale.... A przyjechała tu na wakacje... A jakby było mało, mój tatuś tez leży w szpitalu. Sama po niego jechałam 300km, bo był w gościach i przywiozłam go do szpitala. Ale jestem na niego taka obrażona że nawet go tam nie odwiedzam... No cóż, słowna i uparta jestem...
|
#4449 |
|
Zakorzenienie
|
tasia jakiś śliczny tort. Jejku mam nadzieję, ze z dzieciątkiem nic nie będzie złego.
|
|
|
|
#4450 |
|
Zakorzenienie
|
tasia - super tort
![]() A ja mam ciezkie zadanie przed soba ![]() Maz nie wie ze jego mama przylatuje na chrzciny do Dominika wiem tylko ja i moja mama ... kurde i przez miesiac musze trzymac jezyk za zebami .. chyba bedzie ciezko ![]() Dzisiaj sie prawie wygadalam
|
|
#4451 | |||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Kochane, w jakimś małym no-name'owym sklepiku w Bdg ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Trochę kurzu jeszcze nikomu nie zaszkodziło ![]() Cytat:
Nie nie, wręcz odwrotnie. Miałam sobie na spokojnie przed weekendowymi gośćmi posprzątać częściowo w pt, częściowo w sb, a z racji piątkowego wyjścia musiałam wszystko zrobić w sobotę rano. Cytat:
za ostatnie zakupy ![]() Cytat:
|
|
#4452 |
|
Zakorzenienie
|
onyks, dziękuję, że pytasz ![]() Z podanych imion najbardziej podoba mi się Lena ![]() mabi, trzymam kciuki, żeby wszystko Wam się poukładało zgodnie z planem ![]() Ana, i jak Twoje dłonie? ![]() bao - a nie masz większej torby? Albo nie możesz osobno spakować siebie, osobno małej? zaaabcia, super, że impreza się tak udała ![]() (t)asia - widzę kolejne zdolności plastyczne na wątku Śliczny tort!Witam się poniedziałkowo! O dziwo nie wstawało mi się najgorzej. Oczywiście, mogłabym jeszcze poleżeć w łóżeczku, ale... bywało gorzej ![]() Weekend zaliczam do baaardzo udanych W piątek byliśmy u znajomych - mały jest taaaaaaaaki malutki Nie ogarniam jeszcze takich maleństw ![]() W sobotę od rana sprzątanie, potem się wykąpałam i pojechaliśmy do moich rodziców na rodzinnego grilla. Siedzieliśmy prawie do 23, komary cięły, ale panom po % absolutnie to nie przeszkadzało Wróciliśmy z siostrą i szwagrem do domku, posiedzieliśmy jeszcze przy winku do prawie 1 i poszliśmy spać. Nie pytajcie, jaka wstałam niewyspana ![]() Jak już goście wyjechali to stwierdziłam, że może u fryzjera z racji niedzielnego przedpołudnia będzie dość luźno i pojechałam. Aktualnie mam włosiska jeszcze krótsze niż poprzednio ![]() Kupiłam sobie jeszcze dwie bluzeczki, takie do spodni, małe zakupy w Ross i wróciłam do domu. Przepyszny obiadek już na mnie czekał ).Po obiadku spacer. Wychodziliśmy z klatki i zadzwonili znajomi, czy byśmy z nimi i z małą nie poszli na spacer - ale oni tak dopiero za godzinę. Więc wróciliśmy do domku i poszliśmy chwilę później. Roczna Majka cudna Łaziliśmy prawie 4h - uwierzcie, że nogi z tyłka o mało co mi nie wyszły ![]() Ale po raz pierwszy miałam okazję pojeździć chwilę Mutsy i... stwierdzam, że jest meeega wygodny, mega zwrotny, a po rocznym intensywnym użytkowaniu wciąż nie słychać, że w ogóle jedzie. Jakby kiedyś trafił się jakiś używany w dobrym stanie i dobrej cenie, to kto wie ![]() Tylko cho.ler.nie ciężki Aż nie chcę sobie wyobrażać, jak ciężkie są te, które ważą jeszcze więcej niż MutsyWróciliśmy do domku, zrobiłam sobie solidną kąpiel stóp i pedicure (od razu inne stopy!), posiedzieliśmy jeszcze przed tv i poszliśmy spać. Weekend bardzo na +! A jak Wam minął weekend? blonde, butter, gucia - udanego wypoczynku
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2012-08-20 o 08:09 |
|
|
|
#4453 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny! Ledwo żyję...w sobotę byliśmy na grilu i już coś mi dolegało, tzn. czułam sie jakaś osłabiona, ale wczoraj to już masakra jakaś...mam prawie 40stopni gorączki i chyba jakiś wirus mnie dopadł...idę dziś do lekarza.
Poza tym po rozmowach z mężem doszliśmy do wniosku, że na jakiś czas zawiesimy staranka. może to będzie miesiąc, może trzy...zobaczymy jak się sytuacja rozwinie. Łatwo nie było, ale z drugiej strony nie zdążyłam się przyzwyczaić Także Mrowinko, zmień mnie na liście...Nie jest mi łatwo, nie ukrywam, ale postaram się ten czas dobrze spożytkować. Może sprawdzę w tym czasie czy jest owu albo powalczę z niskim progesteronem w fazie lutealnej. Mam nadzieję, że czasem mnie wesprzecie Bo pewnie teraz będzie mi trudno. Moje obecne samopoczucie nie poprawia ogólnego nastroju
|
#4454 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4455 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35995182]Zaraz zmienię. Szkoda, że tak zdecydowaliście.[/QUOTE]
Tez żałuję, ale nie możemy pozwolić sobie na dziecko jeśli nie mam pewności co do pracy. Czy będzie czy za chwilę mi nie podziękują...
|
#4456 |
|
Zadomowienie
|
Madzialenka12344321, zaaaabcia, aaby dzięki za pochwały. Żadna ze mnie plastyczka, chciałam zrobić coś ładnego i przydatnego =)
agnusek22 szkoda, że odkładacie starania. ja właśnie zrezygnowałam z drugiego etatu od września. W pracy w której teraz jestem mam umowę do końca przyszłego miesiąca. Niby nie fajnie ale postanowiliśmy z TŻ że robimy dzidzie i już. Czekam tylko na wizytę u lekarz, żeby sprawdzić czy wszystko ok i jeśli to potwierdzi to zaczynamy =) Mój TŻ stresuje się tym wszystkim bardziej niż niejedna kobieta. Marudzi, że on by chciał żeby wszystko było ok, bez komplikacji i w ogóle. No ale to logiczne, każdy tak chce. I mu zapowiedziałam, że go upije i wtedy wykorzystam.
|
#4457 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
jakoś nie mam sił dziś pisać, a muszę się Wam pochwalić jakiego wyczynu dokonałam w sobotę...... ale to za chwile, najpierw śniadanko ![]() Cytat:
), szuflady trochę mniej, bo mają ten samodomykający się system zamykania i to troszkę zmniejsza ich pojemność, ale nie uwierzyłabyś ile w nich upchnęliśmy
|
|
#4458 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Bika oo jutro wizyta, trzymam kciuki ![]() Onyks a ty masz dziś notariusza ![]() Agnusku zdrówka. aaby super, że weekend aż tak udany ![]() Moje dziecko jeszcze śpi. ja już poodgarniałam mieszkanko i wpadłam do was z poranną herbatką
|
|
|
|
#4459 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia ja też od rana "ogarniam" a teraz śniadanko
|
#4460 |
|
Zakorzenienie
|
Ty to napisz co tam w sobotę wykombinowałaś
Mój mąż jeszcze dziś musiał iśc do pracy bo cos z urlopem sie nie zgadzało, ale dzwonił i dziś jest już jego ostatni dzień w tej firmie
|
|
|
|
#4461 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4462 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no nic spakuję drugą mniejszą i tz mi ja doniesie
|
|
#4463 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, Wasza koleżanka w 8 miesiącu ciąży wylazła na Szyndzielnię - górę, ponad 1000m.n.p.m. (czyli niewiele
) szliśmy mega łatwą trasą no i mega długo. Na Szyndzielnię można wyjechać takimi wagonikami http://www.kolej-szyndzielnia.pl/ ale jakoś wolałam się "przespacerować" potem bałam się czy jednak nie "przegiełam" ale Emilkce najwyraźniej całodzienny spacerek baaardzo się spodobał chyba szoku dostała, że matka w końcu się ruszyła, bo całą sobotę nawet nie drgnęła....... za to w niedziele miałą całodniowy odpał
|
#4464 |
|
Zakorzenienie
|
Bika super
pamiętam jak ja tuż przed porodem robiłam spacerki po 10 km
|
|
|
|
#4465 |
|
Wtajemniczenie
|
Bika super
![]() Bao, Strippi - dużo siły dla Was! Tasia, mam nadzieję, że to odłożenie na krótko ![]() Madzia, oby sprawa z mankiem już w ogóle nie miała ciągu dalszego
|
#4466 |
|
Zakorzenienie
|
Spacerki też mam zamiar wprowadzić w życie przed porodem, zresztą w staram się w miarę systematycznie spacerować, ale wdrapywanie się na góry zdecydowanie odpada.
|
#4467 |
|
Zakorzenienie
|
Agnusku tez mam taką nadzieję. A wracając do waszej decyzji - popieram. Jesli sprawa z pracą nie jest pewna, to lepiej poczekać.
Bika niestety mi nic nie pomogło wykurzyć Mai wcześniej z brzuszka Wyszła jak miała ochotę
|
|
|
|
#4468 |
|
Zakorzenienie
|
No ja nie zamierzam "wykurzać" Emilki wcześniej, wręcz przeciwnie, ale ciągle mam obawy, czy sobotnia wycieczka nie zaszkodziła..... dobrze, że jutro usg to się pewnie trochę uspokoję.
|
#4469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nikt mi nie da gwarancji, że druga ciąża też nie będzie bliźniacza...a 4 sobie nie wyobrażam... ![]() Dwójka będzie akurat...nawet jak będą tej samej płci... ![]() Żabciu nie ma sensu wam pokazywać brzuszka, bo go nie ma...a tłuszczykiem nie zamierzam się chwalić ![]() Wczoraj moja koleżanka stwierdziła, że nie będę mieć dużego brzucha...bo ona w tym czasie co ja, to nie dopinała już spodni...czyli coś jak Madzia...ale oczywiście zobaczymy... ![]() Bika to sobie maraton zrobiłaś, fiu fiu ![]() Zjadłam właśnie śniadanko...zobaczymy jak dzisiaj będę się czuć ![]() I mi coś tv nie działa |
|
|
|
|
#4470 |
|
Zadomowienie
|
Wspinaczki, spacery po 10 km... no ładnie. Widzę, że dziewczyny szalejecie przed porodem =)
Jak pisałam bratowa TŻ jest 2 dni po terminie, śmiała się że robi wszystko czego ciężarna nie powinna a mały ani drgnie ku wolności =)Ale to chyba na złość jej. Dwóch poprzednich synów rodziła tydzień przed terminami. A teraz chciała wcześniej, żeby na mój ślub dojść już do siebie, a tu skucha... A temperatury u nas nie ułatwiają jej życia.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:53.

I strasznie bym się cieszyła, jakby to był początek końca mdłości ... 

miałam to szczęście, że 2 razy mi się udało w pierwszym cyklu, za to mam przeboje z donoszeniem i zazdroszczę np. Bice czy Madzi, że tak świetnie przechodzą ciąże, że się nią cieszą, dla mnie każdy dzień to męka, strach o dziecko, liczę każdy tydzień, ba dzień...wiem jak cenny jest dla małej czas spędzony jak najdłużej w moim brzuchu...do tego czuję się strasznie niedołężna i uzależniona od innych - to mnie wykańcza...Jedne kobiety mają problem z zajściem a jak się uda to całą 9 mcy jest git, a inne zajdą od razu i potem ledwo doczłapują do porodu...sa i te co zajdą od razu i 9 mcy to dla nich bajka - to już szczy szczęscia
wrrrrr

a tak na poważnie to się pewnie cieszysz że nie musisz sprzątać
za ostatnie zakupy 

).

bo cos z urlopem sie nie zgadzało, ale dzwonił i dziś jest już jego ostatni dzień w tej firmie
no nic spakuję drugą mniejszą i tz mi ja doniesie