|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 |
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4
Ja wiem? Na mega nieregularne cykle? Czy coś...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4742 |
ma zielone pojęcie
|
Często bierze się je przy Zespole Policystycznych Jajników, przy endometriozie, przy terapii antytrądzikowej, przy hiperandrogenizmie itd..
#4743 | |
seriously? no.
|
Cytat:
![]() zdanie kościoła, zdaniem kościoła. lekarz nie powinien mieszać spraw prywatnych do swojej pracy, gdzie obowiązuje go kodeks etyki lekarskiej a nie kodeksy papieża/kościoła/parafii/proboszcza. nikt nie broni mu chodzić do kościoła, nie każe zażywać pigułek. poza pracą niech sobie będzie ateistą/katolikiem/wyznawcą kościoła latającego spaghetti. nic mi do tego, ale kiedy przychodzę w medycznej sprawie nie interesują mnie jego przekonania |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mogę analogicznie o sobie powiedzieć- uczę dzieciaki i czasami omawiamy teksty związane z religią. Jakiś czas temu rozmawialiśmy o stworzeniu świata. Nie wierzę w te wszystkie "Na początku Pan Bóg stworzył...", ale uważam, że nie mam prawa mówić o tym dzieciom. Są zawody, w których należy być neutralnym. Prywatnie można sobie myśleć, co się chce, ale te zawody polegają na czymś innym, niż nawracanie. Jak ktoś sobie chce nawracać, niech wstąpi do zakonu, chociażby świeckiego. Już wyobrażam sobie, co by było, gdybym wyskoczyła do dzieci z tekstami, że nie będę im opowiadać o biblijnym stworzeniu świata, bo to niezgodne z moimi przekonaniami ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4747 | |
seriously? no.
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4748 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie kiedyś nastraszyła lekarka z medycyny pracy. Tak to okaz zdrowia byłam, a jak tylko usłyszała, że stosuję hormony to najpierw na mnie naskoczyła, czy ja chcę mieć dzieci i co to za wymysły [bo skoro idę na studia to jestem inteligentna i mogę sobie wykres robić!], a potem stwierdziła, że musi mi zbadać biust. Pomacała i wymacała mi 10 guzków w jednej piersi, kilka w drugiej, pomyślała sobie głośno o raku jako skutku antykocepcji a na koniec stwierdziła, że ona nie jest ginekologiem i się nie zna i życzyła miłego dnia... Co ja się nastresowałam do następnego dnia to moje, a potem poleciałam do gina na usg. Na szczęście piersi były czyste.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4751 | |
Flawless
|
Cytat:
Szkoda, że bez jakiejkolwiek regulacji hormonalnej (teraz jestem na luteinie) okres pojawia mi się co 3 miesiące, porastam włosami jak facet, a na twarz robi mi się pole minowe. a poza tym to usłyszałam, że skoro mam infekcję, to pewnie współżyję z podejrzanymi typami ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4752 |
Raczkowanie
|
[1=a40adf61f4fa839fc993774 57d0e94ddcb8a5d57;3601755 5]Lekarze... jak powiem co mnie kiedyś spotkało to pomyślicie że zmyślam... trudno
![]() Lekarz medycyny pracy. Wchodzę do gabinetu już na sam koniec, ze wszystkimi badaniami, wynikami, rentgenami itp. Za biurkiem pani, która na oko od dobrych 20 lat mogłaby być na emeryturze... rozmawia przez telefon a drugą rękę trzyma za oknem... w ręku pet ![]() ![]() Ja kiedyś byłam u lekarza medycyny pracy, ważyłam wtedy 68-69kg przy 172 cm wzrostu, więc uważam, że nie było tragedii, chudzielcem nie byłam, no ale bez przesady, czułam się OK... Weszłam do gabinetu, lekarz zaczął mnie ochrzaniać, że powinnam schudnąć, bo grozi mi cukrzyca itede itepe, 10 minut wykładu, a najlepsze jest to, że ten doktor, maksymalnie 30-letni facet wyglądał jak wielki serdelek, na mięko 120 kg żywej wagi.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4753 | ||
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
choć te dofinansowania do 2 dzieci to niezłe rozwiązanie...
![]() |
#4754 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4755 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4756 |
Konto usunięte
|
Mnie wkurza to, że stypendia są tylko dla określonej grupy "szczęśliwców". Koleżanka z liceum dostaje co miesiąc 500 zł i wydaje to wszystko na ciuchy, bo zarobki w jej rodzinie nie przekraczają 1001 zł na osobę (czy blisko tego). Ja, chociaż dobrze się uczę, nie mam szans na takie stypendium, właśnie przez zarobki rodziców. Dlaczego zdolni uczniowie nie mogą być motywowani stypendiami? Są "pokrzywdzeni" przez takie zasady. Przecież chleba ze stypendium kupować nie będę...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4757 | |
BAN stały
|
Cytat:
Lekarz ma przede wszystkim nie szkodzić, więc to naturalne że nie będzie chciał robić rzeczy, które jego zdaniem szkodzą np. zabijać dzieci. Jeśli lekarz uważa, że zapisując tabletkę po kogoś zabija, to jak można go do tego zmuszać? Oburzacie się na narzucanie komuś cudzych poglądów, a same to robicie. Skąd wiecie, że macie rację? Kto Wam dal monopol na prawdę? Jest, od 2010 roku jest ustawa, która właśnie tak mówi. Mają do tego prawo, więc o co ten dym? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4758 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4759 |
Konto usunięte
|
Czytam o tym stypendium Rady Ministrów i "jest to uczeń, który otrzymał promocję z wyróżnieniem, uzyskując przy tym najwyższą w danej szkole średnią ocen" oraz jest jedyny uczeń ze szkoły. W moim liceum na biol-chemie jeszcze nigdy nie było na świadectwie paska, o czym powiedziała nam nasza wychowawczyni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4760 | ||
Zakorzenienie
|
btw. w temacie plagi ciąż
![]() Cytat:
Cytat:
już to widzę, jak stwierdzasz "tak, tak, żył w zgodzie ze swoimi poglądami, nic mi do tego". lekarz ma leczyć, aptekarka ma wydawać leki, a nie nawracać i umoralniać. Śmiech na sali, żeby mi nie wydano np. hormonów w aptece, bo w przekonaniu farmaceutki będę zapobiegać ciąży, a może mi te hormony życie ratują, bo mam zachwiany organizm? nikt obcej babie tłumaczyć się nie musi.
![]() |
#4761 |
Ekspert od Dupy Strony
|
[1=a40adf61f4fa839fc993774 57d0e94ddcb8a5d57;3602273 5]Wiesz co, a ja bym nie chciała nawet grosza dofinansowania na dziecko. Wolałabym żeby tak jak mówisz, zarobki i ceny były inne, żeby była inna ich relacja. Dla mnie spodenki dziecięce z h&m za 60zł to jest wydatek raaaz na jakiś czas. A dla takiej Brytyjki te same spodenki to jakieś grosze są... kilka funciaków... To samo dotyczy większości ciuchów sieciowkowych. I co? Przyznaję... dostaję co miesiąc 68zł
![]() ![]() No dokładnie. Raz widziałam jakiś program o nastoletnich ciążach. Była rodzina: matka, 2 córki i syn. Jedna z córek zaszłą w ciążę. To matka stwierdziła, że musi sobie pracę znaleźć, bo rzeczy dla wnuczka kosztują ![]() ![]()
#4762 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale nie dajmy się zwariować. Bądź co bądź żyjemy w społeczeństwie, które odgórnie narzuca nam jakieś normy, a tu się okazuje że te normy są czasem same ze sobą niezgodne. Tabletki anty są legalne, ale lekarz może odmówić ich wypisania bo to niezgodne z jego sumieniem... lipa i tyle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4763 | |
seriously? no.
|
Cytat:
![]() ![]() a co do ustawy to bądź łaskawa podać linka ![]() Edytowane przez almondfairy Czas edycji: 2012-08-21 o 13:37 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4764 |
Zakorzenienie
|
Co do cen, to fakt... ciuszki dziecięce średnio kosztują kilka eurasków. Ostatnio kupiłam np. koszulkę za 3€, nie żaden odpad z produkcji ani szmatka do kurzu, normalna dobrej jakości bawełna. O promocjach typu 2 paczki pampersów za 10€ nie wspomnę. Szkoda, że tak nie jest w PL, że tego typu rzeczy, które albo się szybko zużywają, albo dziecko z nich wyrasta, nie kosztują kilka złociszy.
Megamag - to niech ci świeci podejmują innego typu zawody, albo prowadzą ziołolecznictwo czy inne balneoterapie. Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-08-21 o 13:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4765 |
Zakorzenienie
|
a w monopolowym nie kupicie piwa czy wódki, bo sprzedawca to abstynent
![]()
#4766 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
p2. warto zapytać dyrektora/wychowawcę, czy w Waszej szkole coś takiego jest (myślę, że powinno być, skoro w mojej szkole było). Dziwi mnie w ogóle to, że twierdzisz, że nie ma stypendiów dla zdolnych uczniów. W mojej klasie były chyba 3 osoby, które dostały stypendium naukowe- takie stypendia sa powszechne. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4767 | ||
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4768 |
Zakorzenienie
|
Zależy, kto co ma na myśli markowe. Bo tutaj np. taki H&M to najtańsza taniocha a jak ktoś kupuje trampy to albo converse albo vans, bo w stosunku do zarobków ich zakup nie pozbawia nikogo śniadań do końca miesiąca.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4769 | |
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4770 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:17.