|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciecierecie PMki 2012 są najpiękniejsze na świecie - cz. 28
Cytat:
|
|
#4382 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4383 |
|
Zadomowienie
|
Napisałam relację, chce ktoś wogóle poczytać?
|
|
#4384 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ciągle mu wpłaca kasę na konto na 18stke dostał auto i to nie byle jakie na okrągło robi nam zakupy i daje Mężowi jak do niej jedzie (co mnie doprowadza do ☠☠☠☠icy) i tak dalej i tak dalej....On też już zaczął gotować pomału, jak wchodzi na konto i nie wiadomo skąd mu się kilka stów więcej wzięło, patrzymy a tu mamusia zrobiła przelew ![]() a mnie np ciągle pyta: Kupiłaś mu parówki na kolację? Ale wiesz że on je tylko takie i takie... a innych nie lubi? ho hooo! daleko? A dopiero było pińcet!! Koziczko widziałam Wasze osiedle
|
|
#4386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie, że chcemy!
|
|
#4387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() przedstawię może jeszcze mój, w sumie chyba nigdy nie dołożyłam swoich 3 groszy w tym temacie;p a) "Niewiele zostało do końca wakacji, a nam ciągle mało ślubnych relacji - PM2012 cz.29" b) "Babie lato już za pasem, ranki bardziej chłodne, Młode Żonki i PMki są relacji głodne - PM2012 cz.29"
|
|
#4388 |
|
Zakorzenienie
|
Się nie pytaj babo, tylko dawaj!
|
|
|
|
#4389 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Ręka przetrwała starcie z kalafiorem, ale wciąż mnie boli. Śliczne To nie żarty - prehistoryczne kobiety mogą poratować w wielu sytuacjach. Wystarczy zadać sobie pytanie "co by zrobiła prehistoryczna kobita"? Cytat:
Cytat:
![]() Zawsze chętnie czytam relację morelko.
|
|
|
#4390 |
|
Zadomowienie
|
Relacja ze ślubu Morelki 18.08.2012 r. Piątek Od samego rana przygotowania. TŻ pojechał na giełdę kwiatową odebrać kwiaty, które dostaliśmy od znajomych, ok 400 kwiatów Kiedy wrócił zaczeliśmy układać w wazony, 7 wazonów poszło na salę, resztę kwiatów zostawiliśmy w domu, wykorzystalismy wszystkie możliwe wazony i wysokie naczynia z domu Później musielismy na salę pozawozić soki, alkohole, owoce, kwiaty i resztę drobiazgów. Na sali czekalismy aż przywiozą nam fontannę czekoladową i alkoholową. Zgubiłam kartki od spowiedzi, w czwartek poszlismy do spowiedzi i poprosilismy księdza żeby wypisał nam na zwykłej kartce w piatek poszlismy do proboszcza czy może byc na takiej kartce, na szczeście sie zgodził Po południu dmuchalismy balony, żeby udekorowac trochę na tarasie i przed domem. Ok. 18 zaczeli przychodzić sąsiedzi na bicie szkła sąsiad który kiedyś grał w zespole folklorystycznym przyniósł skrzypce i co chwilę coś fajnego grał. Wszystkim się bardzo podobało i TŻ poprosił żeby w sobotę przyszedł zagrać jak będziemy wychodzić z domu do samochodu, zgodził się oczywiście Impreza wbrew pozorom była bardzo udana, sąsiedzi mówili że to najlepszy purtelam na jakim byli Podczas imprezy faceci trochę za dużo wypili i doszło do małego konfliktu, który zakończył się telefonem chrzestnego, który powiedział że nie przyjdą na wesele ( odpadłoby 6 osób dzień przed ;( ) było mi tak strasznie przykro że pół nocy płakałam, odechciało mi się slubu :-( Sobota Obudzilismy się ok 7.30, wstałam przed 8. Wogóle nie czułam stresu, ale nic nie zjedlismy bo nawet TŻ nie mógł nic przełknac Poszłam się wykapać, nałozyłam maseczkę. Na 10 TŻ z tatą zawieżli mnie do fryzjera, po drodze odebralismy kwiaty do włosów, mój bukiet, bransoletkę dla świadkowej, butonierki. Mój bukiet był przesliczny- białe róże i eustomy tak go sobie wyobrażałam Fryzjerka uczesała mnie podobnie jak na próbnej- loki, ale nie trzymały mi sie idealnie całą noc. Ale myslę że dlatego że miałam całe plecy mokre i tym samym włosy. Ale wogóle się tym nie przejmowałam u fryzjerki jakos nie miałam humory, popatrzyłam w lustro to miałam wory pod oczami po nieprzespanej nocy, wciaz myslałam czy chrzestny przyjdzie. Kosmetyczka przyjechała do mnie do domu, najpierw malowała mnie, pózniej mamę. Makijaz miałam mocniejszy niż na próbnej ale bardzo mi się podobał i trzymał do końca, miałam doklejone kępki w kącikach - ale miałam fajne oczy rzęsy trzymały mi się jeszcze na poprawinach świadkowa przyjechała już o 12, tak samo rodzice TŻ bo mieszkają daleko. Ok 13 miałam juz włosy i makijaż więc siedziałam sobie z TŻ, rodzicami, teściami, świadkową na tarasie i się relaksowałam Fotograf przyjechał ok 14, posiedział z nami, pożartował trochę, mówił żeby sie nie stresować :P ok 14.20 TŻ zaczął się ubierać, fotograf zrobił mu kilka zdjęć. Powiedział że jak będę ubrana w 3/4 to mamy go zawołać. Wtedy też przyjechał kamerzysta i jak już miałam sukienkę ubraną a nie zasznurowaną- zawołaliśmy fotografa i kamerzystę. Mówili że bardzo ładnie wyglądam, że wyglądam jak księzniczka Już o 15 byłam gotowa. Zeszłam na dół, TŻ jak mnie zobaczył zrobił takie duże oczy i szeroko się usmiechnął i powiedział że ale ma śliczną narzeczoną Bardzo się wzruszyłam wtedy, ale starałam się za bardzo nie rozkleić Później rodzice udzielili nam błogosławieństwa- myślałam że dam radę, ale jak mama podeszła i widziałam łzy w oczach i spojrzałam pozniej na teściową i teścia którzy również mieli mokre oczy to sama się rozkleiłam. Błogosławieństwa udzieliła nam również babcia- która jak nas pokropiła to bylismy cali mokrzy Jak wychodziłam na podwórze- stali tam moi trzej kuzyni z dziewczynami, chrzestny z ciocią - strasznie się cieszyłam że przyszli sąsiad grał na skrzypcach tak jak obiecał Wszyscy jak mnie zobaczyli to mówili że slicznie wyglądam i mam piękną suknię Limuzyna z szoferem w białych rękawiczkach już czekała ) suknia była szeroka ale nie było problemu z wejściem ;-) Jechali z nami swiadkowie i siostra TŻ, która niosła obrączki. Pod kościołem bylismy pół godziny wczesniej więc trochę czekalismy w samochodzie. Sama się dziwiłam, że nie czułam stresu bo ja jestem raczej spokojna i nieśmiała osobą. Do kościoła najpierw wchodziła siostra TŻ z obrączkami, pózniej TŻ i świadkowie- wchodzili przy piosence Halleluja granej przez skrzypka. Na końcu weszłam ja z tatą przy marszu Wagnera. Podczas mszy co chwilę miałam wilgotne oczy Kiedy TŻ mówił przysięgę łyz zaczęły mi lecieć, bałam się że słowa nie wypowiem, ale kiedy przyszła moja kolej, udało mi sie powiedzieć głosno i bezbłędnie. Podczas komuni skrzypek wraz z organistą zagrali Ave Maria Schuberta- pieknie im to wyszło. Kiedy podpisywalismy dokumenty zagrali Arię na strunie g Bacha, a kiedy modlilismy sie w nawie Maryjnej to organista włączył nagranie Jana Pawła II kiedy mówił o małżeństwie- bardzo mi się to podobało i było to puszczone na moje życzenie Wychodzilismy oczywiście przy Mendelsonie. Jak wychodzilismy wszyscy zaczęli klaskać, wymyślił to fotograf i wyszło super ;-) na zewnątrz wystrzeliły płatki róż W limuzynie czekał na nas szampan ;-) Na sali rodzice przywitali nas tradycyjnie chlebem i solą, mielismy piękny chlebek zrobiony na zamówienie z naszymi imionami Po obiedzie, wodzirej przywitał się jeszcze raz ze wszystkimi, poprosił nas o listę gości razem z miastami skąd przyjechali i wyczytywał wszystkich pokolei np. zapraszamy Anię - koleżankę ze studiów Morelki. Bardzo się to gościom podobało wszyscy utworzyli koło a my wtedy zatańczylismy pierwszy taniec- walca angielskiego. TŻ troche sie pomylił tzn zatańczył troche inaczej niż ćwiczyliśmy ale też to ładnie wyszło i najwazniejsze że dobrze poprowadził i sie nie pomylilismy bałam się tego walca bo nie wiedziałam jak sobie z suknią poradzimy, ale wogóle nam nie przeszkadzała. Ok 20 zatańczyliśmy rumbę do piosenki Pauli Od dziś - goście byli zachwyceni układem i słyszałam od kilku osób że zapisują się na kurs tańca ;D Ok 22 zrobilismy podziękowanie dla rodziców- rodzice dostali fotoksiązki, mamy kwiaty, tatowie- alkohol. Fotoksiazki oglądali wszyscy goście i pytali sie skąd my je wzieliśmy, nigdy czegoś takiego nie widzieli Poprosilismy też aby wodzirej poprosił na środek babcię która miała urodziny i imieniny- dostała od nas kwiatki, wszyscy zaśpiewali sto lat babcia była bardzo wzruszona O 23 wjechał tort-wyglądał pięknie i był przepyszny. Ja miałam ukroić pierwszy kawałek ale goście zaczeli podchodzc to kroiłam reszcie też, kelnerka podeszła i zapytała czy ja będe kroić i powedziałam że tak. Goscie bardzo się zdziwili bo nigdy nie widziali żeby Pani Młoda kroiła, ale mówili że dobrze mi to szło O północy były oczepiny- krótkie ale fajne, bez zboczonych konkursów. Pan z orkiestry nawet zaśpiewał piosenkę dla nas, wymysloną przez niego bardzo nas zaskoczył, ale piosenka była śliczna. Po oczepinach mielismy sami wyjść na zewnątrz żeby puścić lampiony na koniec płyty, ale wodzirej zapowiedział że wszyscy mają wyjśc bo bedzie niespodzianka :P ale nawet fajnie wyszło, my puściliśmy sami lampiony goście stali dookoła nas Zabawa trwała do 4.30 na koniec również wodzirej zaśpiewał taką bardzo osobistą piosenkę i znowu się rozkleiłam. Jedzenie- rewelacja, było dużo i było pyszne. Mieliśmy fontannę czekoladową i alkoholową. Na poczatku wesela Mąż mi powiedział że czekoladowa nie działa ;-( wkurzyłam się bo nie kosztowała mało. Mąż zadzwonił do firmy powiedzieli żeby ja umyć i jeszcze raz uruchomic, ale nie działała więc przywiezli nową ( mieli 40 km) i w ramach rekompensaty pozwolili nam zostawic na poprawinach za darmo i dali 2,5 kg czekolady gratis ;-) Apartament mielismy gratis a w łazience wielka wanna Jak wrócilismy wzielismy długą gorąca i pachnącą kąpiel reszta niech zostanie słodką tajemnicą ) poszlismy spać o 6, obudziłam sie o 10, Mąż 15 minut pózniej, poszlismy znowu poleżać w wannie ( nie mamy w mieszkaniu więc chcielismy wykorzystać na maksa ) pozniej rozpakowalismy prezenty, ubralismy się i zeszliśmy na poprawiny, które trwały do 16. Goście się rozjechali a my z rodzicami wszystko zapakowalismy do samochodu i wrócilismy do domu. Rodzice i teściowie byli zachwyceni weselem, że tak fajnie wszystko zorganizowalismy i że wszyscy byli zachwyceni. Kilku gości powiedziało rodzicom że jeszcze nie byli na takim weselu. W tym momencie chciałabym podziekować Kochanym Wizażankom :-* bardzo duzo mi pomogłyście w planowaniu, pare fajnych pomysłów i inspiracji podpatrzyłam od was i dlatego miałyście bardzo duzy wpływ na to że tak fajnie wszystko wypaliło. Wódki mialismy 70 butelek na 62 osoby i zostały 24 butelki. Bardzo się bałam tej soboty, szczególnie że trochę nieplanowanych spraw się wydarzyło, ale wszystko udało się tak jak miało być To było najlepsze wesele na jakim byłam )
|
|
#4391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, tylko ciekawe, czy się zmieści... Nie wiem, ile tytuł może mieć znaków
|
|
|
|
|
#4392 |
|
Zadomowienie
|
Mi się podoba ten: Do końca ślubów droga daleka, dobra zabawa nas wszystkie tu czeka
|
|
#4393 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4395 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja mam takie:
1. Jedne Krewety zwiedzają,inne zaś ślubują i nie zmiennie swych TŻtów kochają i szanują PM 2012 ![]() o ![]() idę robić lasagne dla Mężula z okazji 1 miesięcznicy ślubu
|
#4396 |
|
Zakorzenienie
|
za długi ale można skrócić
np. tak :Babie lato za pasem, ranki chłodne Młode Żonki 2012 i PMki są relacji głodne cz. 29
|
#4397 |
|
Zakorzenienie
|
Nattiv dziękuję za kciuki chociaż Ty
niestety jest problem z pieskiem ma wadę jakąś tzn z tylnymi łapkami tak mu leca do tyłu jest przesłodki itp ale wiadomo co to jest? weterynarka mi powiedizała że ona nie wie trzeba zrobic rtg ale to na własną rekę po adopcji
|
#4398 |
|
Zakorzenienie
|
morelka super relacja
|
#4399 |
|
Zakorzenienie
|
morelka
za relację a jakieś foto masz
|
#4400 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja już bym odpuściła krewety.morelko - świetna relacja! ![]() Mykam, do zobaczenia/przeczytania.
|
|
|
#4401 |
|
Zadomowienie
|
Własnie nie mam
czekam aż mi ktoś z gości wyśle. Mieli już wczoraj wysłać i niecierpliwie co chwilę odświeżam pocztę
|
|
#4402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4403 |
|
Zakorzenienie
|
teraz jeszcze ojciec stwierdził że po co nam pies skoro ja studiuje M pracuje a kto się będzie nim zjamował.... tak jakby nas caaalymi dniami i nocami nie było ehh
|
#4404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są plusy i minusy.
|
|
#4407 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pięknie A twój chrzestny jednak przyszedł?
|
|
#4408 |
|
Zadomowienie
|
Tak przyszedł ;-) wiesz co wydaje mi się że rano nic nie pamietał. Jak dzwonił wieczorem był pijany.
|
|
#4409 |
|
Wtajemniczenie
|
Z jednej strony dobrze, że tak. Ale z drugiej przykre słowa padły i ty będziesz je pamietać. Szkoda, że wszystko przez alkohol.
|
#4410 |
|
Zakorzenienie
|
megan mi sie podoba tytuł o babim lecie
![]() obżarlam sie pierogami na nastepny tydzien odbiór sukni!!
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.

Dzwoni do mnie wczoraj fryzjer (nie byłam na próbnej) i mówi, żebym przyszła na 6.30 (mam na 8) kręcić włosy. To mówie, że to wykluczone, bo muszę być wyspana. I wiecie co? Ma mi wałki założyć na głowę w piątek wieczorem
Czyli w piątek o 15 mam paznokcie w rękach i w nogach, między 17 a 17.30 muszę zaliczyć spowiedź i na 18 na te wałki. I jeszcze natrętni goście się spraszają już do nas
A ja chyba jednak też mam słabość do starych samochodów

). W związku z tym pasowałoby jakieś ciepłe danie zrobić. Skoro impreza o 18 to jedno wystarczy? Przykładowo krokieciki plus barszczyk, żeby duża czasu nie zajęło przygotowanie.

np. tak :