Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy! - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-21, 14:47   #2131
Enigmama
Raczkowanie

Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Ja po wizycie.ginka stwierdziła rozwarcie 5cm,dla mnie dziwne bo ja nic nie czulam.no i w szpitalu jestem,lekarz na oddziale stwierdził rozwarcie na 2 palce to nie wiem jakie to jest.ginka delikatnie badala zeby nie prowokowac szyjki jak ona to okreslila a ten jak łape zapakowal to o mamciu.waga na usg dziewuszka 2kg chlopiec 2,3 troche malo.zaraz bedzie ktg to zobacze czy tam jakich skurczy nie ma.36 tydzień to ja juz moge rodzic ale chyba jeszszcze za wczesnie
czekamy na wiesci dalsze

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
a to bryczka dla mojej niunki
Swietne kolorki bardzo ładny, mi tez sie podobal ale przewazyl minus braku mozliwosci przekaldania siedziska.

Pojawiło się pragnienie zakończenia ciązy nie moge oddychac, tak po za tym czuje sie dobrze ale te upały mnie męczą.
dziewczynki juz tez dają popalić - mają chyba siebie na wazajem juz dosc, kłocą sie bez przerwy i robią na złosc a mnei juz sil brak.
Malutka juz nie ma miejsca biedna napina sie w kazdą strone wypycha te pupke

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 14:49   #2132
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Koczi cieszę się, że Wam się układa Fajnie że gwiazda przybiera na wadze. I trzymam kciuki żeby nie miała kolki
Ja teraz intensywnie rozmyślam jakiego pediatre mam wybrać...

Iwonko biedna Ty. Trzymać Cię do porodu chcieli??? Dobrze, że im uciekłaś. Z tym ciśnieniem to mam podobnie, u gina 130/80 a w domu 110/70. Pilnuj się tylko kochana, żeby nic się z tym ciśnieniem nie porobiło.

Sprzątam w łazience, ale strasznie mi to mozolnie idzie. Większość czasu leże niż robie. Przyjdzie mąż to mi trochę pomoże
Stary 2012-08-21, 14:55   #2133
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
wymaz z buzi malego pobrany

Kurde dalej nie mam kasy od tej babki co wygrala aukcje z ubraniami 13 sieropnia. I co mam dalej robic z tym faktem?

juz jest tydzien wiec wysylasz upomnienie, jezeli nadal nic to zglaszasz do allegro o zwrot prowizji i wystawiasz znowu

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 14:59   #2134
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
wogóle moje dziecko urodziło sie przyrośniętymi 2 i3 paliuszkiem u nózki w 1/3 skóra taka jego uroda jak będę u pediatry zapytam co i jak ale z tego co wyczytałam raczej się to zostawia i trzeba to polubić.. ma cudna nóżkę takczy siak
Ale od góry - przy paznokietkach czy od dołu?
Bo ja mam od dołu w lewej stopie. Moja mama przy obu ma. I to po niej odziedziczyłam. Mi się to podoba
I cudny maluszek. Ja też już chcę Kubusia

Colds wyjdzie jutro lub w czwartek. Noc spędziła jako tako, przeciwbolowy musiala dostac. Dzisiaj znowu 3 kroplowki.

Iwoncia

Angel nie daj sie. Tu nawet nie chodzi o porady bo jesli sa pomocne to warto z nich korzystac. Ale za chwile bedzie:
za lekko ubierasz, czapeczka bo uszka, podloz poduszke pod glowke, nie spij z dzieckiem, nie nos bo sie przyzwyczai itd, itp.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 15:01   #2135
Agnes!84!!
Rozeznanie

Katee27 ja odstawiam powoli fenoterol i nie będzie to pocieszające ale mam silniejsze skurcze, częstsze i czasem połączone z kluciem w dole brzucha. Miałam odstawic zupełnie ale kiedy wczoraj po południu miałam je z częstotliwości 6-10 min, wzięłam poloweczke. Od razu się uspokoiło. Rano też dokuczaly mi skurcze i wolałam wziąć kolejną polowke. Mam nadzieję że wytrzymam do rana tym razem. Jutro mam wizytę i okaże się czy szyjka się skraca.

Każdy przypadek jest inny, nie ma co się denerwować na zapas bo od tego dostaje się skurczy

Iwoncia dobrze zrobilas wypisując się. Odzyskasz spokój ducha i ciśnienie się unormuje
Niektorzy lekarze uważają ciśnienie 130/100 za dopuszczlne. Co lekarz to inna teoria, skąd ja to znam...

Konczi no to zaczęło się ale nie ma w Twojej wypowiedzi nutki niezadowolenia. Widać że jesteś przeszczesliwa dawaj więcej zdjęć Malutkiej.

Edytowane przez Agnes!84!!
Czas edycji: 2012-08-21 o 15:11
Agnes!84!! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 15:02   #2136
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Czesc kobietki, Boze ale sie stęsknilam za Wami.
Dzięki wielkie za kciuki
Wróciliśmy dzisiaj do domciu.
Wymeldowałam sie ze szpitala na własne żądanie bo grali mi tam na nerwach.
Siedmiu lekarzy i każdy co innego gada. Ciśnienie u mojego gina 13go sierpnia jak byłam skoczylo mi do 170/110 ale to też bylo spowodowane tym że nam auto zdechło i sie wkurzałam że trza bedzie jechać busem.
No to gin zaraz do szpitala wysłał.
Na kolejne dni ciśnienie sobie wahało międzo 140/90 a 130/100 i co najlepsze to to że w szpitalu ciŕgle dostawałam tą samą dawke leku na nadciśnienie co w domu i nic więcej i połowa z tych lekarzy mówiła że jest to w normie a druga połowa że wysokie i kuźwa kogo słuchać????

A żeby coś robili z tym to nie. Tylko tam leżałam i mnie wszystko boli od tego wyra.
KTG 3x dziennie robione - w pierwszym dniu miałam co jakieś 4 minuty regularnie skurcze i dostałam kroplówke, a dzisiaj rano miałam trzy takie wielkie góry. niby mówili że to skurcze ale ja czuje jak mi mały sie wypina a nie skurcze.

Rano na obchodzie ordynator powiedział że tu ewidentne w moim przypadku leżenie w szpitalu do porodu - pffff cały miesiąc .
Ja rozumiem że stale pod obserwacją itd ale oni nic nie robią, no kompletnie nic!!!!!
Ja schizuje jak slysze te wrzaski babek rodzących i bardziej sie stresuje więc nie wyrobiłam i sie wypisałam bo oni tam w większosci przypadków przetrzymują bez powodu a żeby szpital se zarobił na pacjentach.
Ah, znienawidziłam ten szpital mój
Witaj Kochana, dobrze że jesteś z nami.
Szkoda Twoich nerwów. Relaksuj się w domu, a jak rośnie Ci od czegoś ciśnienie to od razu wbijaj do nas
Stary 2012-08-21, 15:03   #2137
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
juz jest tydzien wiec wysylasz upomnienie, jezeli nadal nic to zglaszasz do allegro o zwrot prowizji i wystawiasz znowu
no wyslalam jej juz drugiego maila
ona wypelnila formularz opcji dostawy i tylko tyle,a kasy ani na payU ani na moim koncie niema. moglanapisac ze teraz nie ma kasy czy cos to bym czekala-jestesmy ludzmi,jedna babeczka napisala ze jest za granica ale wysle kase w czwartek jak wroci-rozumiem i niema problemu,a nie ze echo,nie odpowiada na emaile
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 15:06   #2138
spioszka
Raczkowanie

Hej dziewuszki!
Podczytuje Was regularnie,ale sama jakos nic nie pisze, bo mam caly czas dola...Po prostu nudzi mi sie to siedzenie w domu, codziennie od rana do wieczora jestem sama w domu, ciagle sobie wymyslam jakies zajecia typu pranie, sprzatanie itp. potem tv, komputer, ale ilez mozna???
Nie mam sie do kogo odezwac,wszyscy moi znajomi mieszkaja dosc daleko, poza tym w tygodniu pracuja...i ogolnie wyc z tego wszystkiego mi sie chce.
Ciesze sie,ze juz tylko 1,5 tyg. do terminu, bo juz nie daje rady

A wogole to dzis wkraczamy w 39tc

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
http://enpr.pl/1837
spioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 15:07   #2139
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Ale od góry - przy paznokietkach czy od dołu?
Bo ja mam od dołu w lewej stopie. Moja mama przy obu ma. I to po niej odziedziczyłam. Mi się to podoba
I cudny maluszek. Ja też już chcę Kubusia

Colds wyjdzie jutro lub w czwartek. Noc spędziła jako tako, przeciwbolowy musiala dostac. Dzisiaj znowu 3 kroplowki.

Iwoncia

Angel nie daj sie. Tu nawet nie chodzi o porady bo jesli sa pomocne to warto z nich korzystac. Ale za chwile bedzie:
za lekko ubierasz, czapeczka bo uszka, podloz poduszke pod glowke, nie spij z dzieckiem, nie nos bo sie przyzwyczai itd, itp.
od dolu i mowisz ze Ci sie podfoba a cxzytalam ze kobietki narzekaja na to wlasnie mysle ze chlopak nie bedzoe mial problemu co do tegvo
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 15:11   #2140
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
od dolu i mowisz ze Ci sie podfoba a cxzytalam ze kobietki narzekaja na to wlasnie mysle ze chlopak nie bedzoe mial problemu co do tegvo
No mam zrosniete takie. Potem Ci wysle zdjecie.
Jakos nigdy nie mialam z tego powodu kompleksow, a nawet nikt nie zwracal na to uwagi dopoki sama nie pokazalam Takze w ogole sie nie przejmuj. Synek jedyny w swoim rodzaju

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-08-21, 15:16   #2141
anesh_
Zakorzenienie

Iwonka witaj
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 15:16   #2142
tamlin111
Zakorzenienie

Asiu taki urok Jaśka z tymi paluszkami ja to mam 2 i 3-ci tak jakby z jednej kości wychodziły, taka literka v się robi. Rodzinne to u nas.

Matko jak mi się nic nie chce. Straszny ten dzień, paskudny.
Stary 2012-08-21, 15:16   #2143
zielona1911
Zakorzenienie

jestem zmeczona,czuje ze padam.

kupilam dzis do prania ubranek plyn do prania dzidzius i plyn do plukania E sensitive
Stary 2012-08-21, 15:21   #2144
katiem
Wtajemniczenie

Colds leki pomagaja. Nie musi brac antybiotyku.

A ja teraz lece po starszego do żłobka pa

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-08-21, 15:24   #2145
asiejka86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez spioszka Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki!
Podczytuje Was regularnie,ale sama jakos nic nie pisze, bo mam caly czas dola...Po prostu nudzi mi sie to siedzenie w domu, codziennie od rana do wieczora jestem sama w domu, ciagle sobie wymyslam jakies zajecia typu pranie, sprzatanie itp. potem tv, komputer, ale ilez mozna???
Nie mam sie do kogo odezwac,wszyscy moi znajomi mieszkaja dosc daleko, poza tym w tygodniu pracuja...i ogolnie wyc z tego wszystkiego mi sie chce.

Gratuluję rozpoczęcia 39 tygodnia - to już bardzo poważna liczba

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Cytat:

Super wiadomość Oby jak najszybciej ją wypuścili.
asiejka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 15:26   #2146
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Hej dziewuszki!

No to już niedługo będziesz miała małego towarzysza początkowo będziecie prowadzili dialog w różnych językach co prawda, ale to się z czasem zmieni

A w ogóle to u mnie podobnie... nuda nudą, coś się zawsze znajdzie do roboty, najgorsze jest to że przez wiele godzin nie odzywa się człowiek do nikogo ani jednym słowem.
Stary 2012-08-21, 15:26   #2147
Filusia88
Zadomowienie

Hej laseczki!
wychodzimy! w dwupaku
jutro po wypis muszę się zgłosić, ale najważniejsze że w końcu się udało wydostać
hematolog łaskawie dziś się zglosił i oczywiście stwierdził że leczenie w domu nas czeka
kurde jak pomyślę że cały weekend siedziałam tu bez sensu to mnie szlag trafia

dlatego Iwoncia wcale Ci się nie dziwię że uciekłaś od nich
Stary 2012-08-21, 15:31   #2148
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość
Hej laseczki!
wychodzimy! w dwupaku
jutro po wypis muszę się zgłosić, ale najważniejsze że w końcu się udało wydostać
hematolog łaskawie dziś się zglosił i oczywiście stwierdził że leczenie w domu nas czeka

super wieści

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 15:57   #2149
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Hej laseczki!
wychodzimy! w dwupaku

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 15:57   #2150
m_moni
Zadomowienie

Oj dziewczynki ale napłodziłyście

Iwonka dobrze zrobiłaś, ja bym spieprzyła wcześniej niż się da zawsze można jechać do szpitala jak by co, a niekoniecznie się męczyć non stop

Cytat:
fajowa

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
wiesz, ja po pierwszej ciąży też siedziałam sama w domu, bo mąż nie miał wolnego i dałam radę. a wychodził o 8 wracał o 19tej - więc cały dzień sama ale sobie poradziłam i było mi z tym dobrze, kilka razy była moja mama ale po 2 czy 3 dniach powiedziałam jej wprost, że nie chce żeby mi cały dzień siedziała i udzielała bezcennych rad - jak czegoś nie będę wiedzieć to wypytam lub poproszę, by przyjechała, a potem to po prostu teściowie lub moja mama przyjeżdżali i brali małą na spacer a ja miałam chwile wytchnienia dla siebie

da sie to przejść, a nie wiem jaką Ty jesteś osobą, ale mnie wkurzali wszysycy którzy chcieli mnie na siłę czegoś uczyć, a z tego co piszesz Ciebie też to drażni....

poza tym zawsze jeśli będzie potrzeba możesz poprosić teściów o pomoc i wtedy będą mile widziani a tak pewnie po dwóch dniach bedzie Cię szlag trafiał, poza tym co swój dom to swój
zgadzam się w 100%

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Meble zamówione, mają być pod koniec tego tygodnia lub na początku przyszłego Już się nie mogę doczekać, poukładam sibie ładnie, poprasuję wszystkie rzeczy synka
ja też chociaż znów się przeciągnęło wszystko o tydzień

jak tam ciacho Ci wyszło?

Cytat:

a tutaj po kąpieli
matko zaraz go zjem

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość

zaduch taki, że ledwo żyję i znowu mnie mdli
znowu ciężka noc za mną, brzuszek twardy jak skała pomimo nospy... dopiero nad ranem odpuściło. oby wytrzymać do początku września
ile bierzesz tej nospy?

Cytat:
Hej dziewuszki!

gratulacje!!!

Cytat:
ooo to dobrze, szkoda mi jej

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
witam mamuśki
u na po pierwszej wizycie u pediatry mała rośnie jak na drożdżach i boje się że to za szybko ale póki co nie panikuję ooo proszę pierwsza nieprzespana noc za nami wzdęcia, zaparcia ehh oby to nie początek kolki ...

ehh zobaczymy teraz najważniejsza malusia aja jakoś się z tymi kg uporam
no to pięknie!

a kg to będziemy spalać razem

Cytat:

wogóle moje dziecko urodziło sie przyrośniętymi 2 i3 paliuszkiem u nózki w 1/3 skóra taka jego uroda jak będę u pediatry zapytam co i jak ale z tego co wyczytałam raczej się to zostawia i trzeba to polubić.. ma cudna nóżkę takczy siak
ja też tak mam nie przeszkadza mi to zupełnie. lekarze powiedzieli rodzicom,że bez problemu można to naciąć, bo to tylko taki maleńki nabłonek był u takiego maluszka, ale nie chcieli mi sprawiać bólu i tak zostało. raz tego żałowałam jak dostałam skarpetki 5-palczaste i nie mogłam ich do końca założyć ale chłopczykowi to na pewno w niczym nie przeszkodzi

Cytat:
Hej laseczki!
wychodzimy! w dwupaku
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 16:07   #2151
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Cześć u nas wypoczynku częśc dalsza. Dzisiaj poleżeliśmy na plaży, a za chwile zmykamy na obiad.

Koczni, Asiejka super, że Wasze szkraby przybierają.
Kto nastepny w kolejce
Super macie pogodę,wrócisz opalona.Wypoczywajcie

Cytat:
Dzięki wielkie za kciuki
Siedmiu lekarzy i każdy co innego gada. Ciśnienie u mojego gina 13go sierpnia jak byłam skoczylo mi do 170/110 ale to też bylo spowodowane tym że nam auto zdechło i sie wkurzałam że trza bedzie jechać busem.
Na kolejne dni ciśnienie sobie wahało międzo 140/90 a 130/100 i co najlepsze to to że w szpitalu ciŕgle dostawałam tą samą dawke leku na nadciśnienie co w domu i nic więcej i połowa z tych lekarzy mówiła że jest to w normie a druga połowa że wysokie i kuźwa kogo słuchać????

A żeby coś robili z tym to nie. Tylko tam leżałam i mnie wszystko boli od tego wyra.
KTG 3x dziennie robione - w pierwszym dniu miałam co jakieś 4 minuty regularnie skurcze i dostałam kroplówke, a dzisiaj rano miałam trzy takie wielkie góry. niby mówili że to skurcze ale ja czuje jak mi mały sie wypina a nie skurcze.

Rano na obchodzie ordynator powiedział że tu ewidentne w moim przypadku leżenie w szpitalu do porodu - pffff cały miesiąc .
Ja rozumiem że stale pod obserwacją itd ale oni nic nie robią, no kompletnie nic!!!!!
Ja schizuje jak slysze te wrzaski babek rodzących i bardziej sie stresuje więc nie wyrobiłam i sie wypisałam bo oni tam w większosci przypadków przetrzymują bez powodu a żeby szpital se zarobił na pacjentach.
Iwonka jesteśDobrze,że wróciłaś.A te góry każda ma jak się dzidziuś wypina.Jak jest skurcz to raczej cały brzuch robi się twardy...

Cytat:
Też wysłuchiwałam krzyki rodzących i choć byłam już po to mnie to przerażało to teraz ładnie się oszczedzaj i powolutku do przodu w domu wiadomo lepiej

Katee wysłane piorytetem myślę że jutro powinno być
Agaton no niestety takie dziewuszyska zamiast pomagać to myślą ze sobie na wakacje przyjechały ja bym odesłala ja siostrze ..
Co do pomocy babc, teciowych ja z Zuzką uciekałam do Poznania szybciochem chciałam spokoju i chciałam sama się wszystkiego nauczyć. teraz juz po prostu icinam wszelkie super rady mówiąc że już jedno wychowałam

Dzięki Asiulkapostaram się odwdzięczyć.
Wy mówicie o 12-latce.Moja młodsza o 8lat siostra jak była kiedyś u nas mając 16lat to tak samo.Palcem nie ruszyła,by mi pomóc.A jak ją poprosiłam o pozmywanie kubków po śniadaniu to wielka obraza jak w ogóle śmiem coś od niej chciećI teraz wyrósł z niej taki leń,w domu syf,w jej pokoju także.Mama jej nic nie mówi,bo ma się uczyć-paranoja.Jakoś też się uczyłam i jak wracałam w piątek z internatu zawsze się brałam za sprzątanie a w sobotę kończyłam.A że ona najmłodsza to jej na dużo pozwolili,ale życie jeszcze ją nauczy...wierzę w sprawiedliwość..

Cytat:
3w1 1150zl

iwoncia witaj kochana nam tez ciebie brakowało

asiuulka a mojej kuzynki syn urodzil sie z 6-tym palcem u nóżki
To chyba nie tak jeszcze dużo jak na 3w1.Patrzyliśmy w sklepie to z fotelikiem samochodowym wychodziło ok.1600 tylko inne modele,bo sam fotelik 200.

A mój o rok starszy kolega urodził się z 4palcami u stopy i zawsze latem jak pływaliśmy w rzece,on był w skarpetkach tak się wstydził.Dla mnie to bardziej przyciągało uwagę niż byłby na boso.

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Witam się po pracy!

Dziś muszę posprzątac mieszkanko, bo jak już pisałam mama przyjeżdża
więc pewnie nie uda mi się pobyc z wami

Jeszze raz dziękuję za kciuki obrotowe Lilianki!
Inspekcja?a tak naprawdę sama muszę się wziąć w domu ogarnąć,bo teściowa przychodzi do synka z rana,my jedziemy do szpitala

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Katee27 ja odstawiam powoli fenoterol i nie będzie to pocieszające ale mam silniejsze skurcze, częstsze i czasem połączone z kluciem w dole brzucha. Miałam odstawic zupełnie ale kiedy wczoraj po południu miałam je z częstotliwości 6-10 min, wzięłam poloweczke. Od razu się uspokoiło. Rano też dokuczaly mi skurcze i wolałam wziąć kolejną polowke. Mam nadzieję że wytrzymam do rana tym razem. Jutro mam wizytę i okaże się czy szyjka się skraca.

Każdy przypadek jest inny, nie ma co się denerwować na zapas bo od tego dostaje się skurczy
Kurcze a Ty dopiero u kresu 34tyg.jesteś i już Ci gin kazał?
Mi kazał w niedziele odstawiać całkowicie,myślałam,że powie,że rezygnować z jednej tabl.dziennie a tu nie.Ja przerażona a on,że najwyszej zaczną się skurcze i będę rodzićMatko jak ja się tego panicznie boje...nie wiem co jest.Weźcie mnie przygarnijcie do porządku

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-08-21 o 16:17
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 16:07   #2152
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
asiulka już pierwszy dzień Jasia w domu i powiadasz że odwiedziny za odwiedzinami z małym już byliście na spacerku ???
No 11 kg to ładne spadło brawo

My dziś resztę moich rzeczy przewozimy od mamci do Tżta ... bo cały czas to mieszkałam trochę tu trochę tu teraz już jednak wielki czas być na miejscu. Jakoś nie umiem się pogodzić z myślą że zostawiam mamę samą z bratem smutno mi jak diabli ... nie wiem czy Wy też tak miałyście ? to taka ogromna zmiana dla mnie zamieszkać już na stałe z Tż no i teściową ... jestem ciekawa jak to będzie ...
Ja tak miałam po ślubie. Jest ciężko ale to mija. Gratuluję nowego tygodnia i też 30 mam wizytę.

Cytat:
świetna

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Angel tak już to widzę, że nie będą się wtrącac. skoro już teraz mają dla Ciebie tyle cennych rad... Zgadzam się z dziewczynami, nie ma to jak w domu. Poradzisz sobie sama, jak każda z nas. A jak będziesz potrzebować pomocy lub rady to sama się do nich zwrócisz. A w sumie dlaczego taki pomysł, żebyś tam poszła po porodzie ? Mnie by chyba szlag trafił, jakby mi teściowa nad głową stała i jeszcze patrzyła na ręce, jak się zajmuję małym bo pewnie tak by było.
Dobrze napisane

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
wg o.m. jutro ukoncze 35. tydzien. wlasnie dziwne to, bo kojarze ze inne dziewczyny wczesniej odstawialy/odstawiaja. a co to wlasciwie znaczy, ze wapnieje? domyslam sie, ze nic korzystnego, ale co wiecej? i czy isc sie skonsultowac u innego gina co do tego f. czy nie??

dziekowac
Ja dopiero odkładam po skończeniu 37 tc. Nie wiem czy to ma coś do rzeczy ale już od dosyć dawna mam szyjkę ukształtowaną do porodu i maluszka bardzo nisko. Może temu

Cytat:
Dzięki wielkie za kciuki

Też tęskniłyśmy. Trzymaj się dzielnie

Dziewczynki więcej nie nadrobię bo niestety mój mąż nie czuje się najlepiej a mam tyle załatwiania sama. Wieczorem chyba go na pogotowie zawiozę bo mu gorączka rośnie a pogotowie czynne od 18

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 16:13   #2153
kraven
Zakorzenienie

Iwoncia super ze jestes z nami. Tez bym uciekla z takiego szpitala.

Filusia bardzo sie ciesze ze wrociliscie i jestescie w dwupaku

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 16:17   #2154
Iwoncia81
Zakorzenienie

Dzięki kobietki
Strasznie mi Was brakowało a tam neta nie było żeby do Was nabazgrolić.
Zrobiłam małe pranko teraz, szpitalnych rzeczy i podlałam kwiatki bo tż zaniedbał i wzięłam swój ciśnieniomierz i zmierzyłam.
Więc mi pokazał 132/78 a w szpitalu cały czas i to równo pomiar miałam 140/90.
Wiecie w tych szpitalach przeważnie mają te pompowane ciśnieniomierze i za chiny pańskie nie moge zrozumieć jakim cudem zawsze równo pokazuje nie dość że na 100% mi tam zawyżali to jeszcze zaokrąglają to do pełnych dziesiątek.
Co za powalony szpital

Słuchajcie a czy wiecie coś na ten temat że przy nadciśnieniu robią cesarke? Czytałam o tym w necie ale też różne opinie a lekarza zapomniałam spytać.

A jeszcze powiem Wam jedno.
Strasznie zawiodłam sie na moim ginie. Jak szłam do niego na wizyte a chodze prywatnie to on taki dupnie uprzejmy i w ogóle bo gnojowi sie zapłaciło, a w szpitalu traktuje jak powietrze i jakby wcale mnie nie znał.
Już ani grosza na mnie nie zarobi i nigdy do niego nie pójde już. Taki stary kameleon
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 16:19   #2155
karolluki
Raczkowanie

Hej dziewczynki
Podczytuję Was w miarę na bieżąco ale nie mam weny na pisanie
U nas wszystko w miarę ok
Iwoncia i Filusia witajcie w domciu
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 16:33   #2156
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewuszki!

Już niedługo będziesz miała się do kogo odzywać ciągle,Ta mała istotka zawojuje Twoim sercem zobaczyszA Twój tż ma jakieś wyjazdy z pracy?
Gratuluję tygodnia

Cytat:

To dobrze,że bez antybiotyku się obędzie.Ona biedna i tak tymi lekami faszerowana była.Już niebawem będzie z nami.Czekamy...

A jak Twoje samopoczucie,lepiej?praca pomogła zająć myśli czym innym?

Cytat:
Hej laseczki!
wychodzimy! w dwupaku

Witajto i tak dobrze,że nie musiałaś czekać do środy.

Nie mogłam się dodzwonić do mojego ginka w sprawie wymazu,ale niedawno oddzwonił i są dobre wieści

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 16:35   #2157
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Dobrze, że rośnie szkrabek malutki.
Oby to kolki nie były, bo się malutka wymęczy i Wy zarazem...
I po raz kolejny mówię - Twój mąż to skarb prawdziwy. Jest teraz z Tobą czy pracuje?
Anesh mam męża przez cały tydzień w domu,pomaga mi bo trochę mam problem z długim chodzeniem i strasznie krzyże bolą alej est już lepiej

Cytat:
Dzięki wielkie za kciuki

oo jesteś Kochana nie popieram ucieczek ze szpitala bo to dla dzidziolka się tam jest ale czasem doprowadzają człowieka do szału tym że się leży i nic nie robią nic nie mówią .. ehhh
głasiulki dla Alanka

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Dzieci dziedziczą też pewne cechy po dziadkach,stąd pewnie to podobieństwo.Wytrwałości zyczę,odpoczywaj razem z Adą jak śpi.Musisz ładować akumulatorki

Gratuluję wizyt i tygodni

I dziewczyny odstawiające fenka i inne wspomagacze,proszę piszcie tutaj jak się czujecie...na samą myśl mam panikę w oczach
pewnie coś w tym dziedziczeniu po dziadkach jest
staram się odpoczywać ale w dzień to ciężko ciągle coś trzeba zrobić .. a za chwilę goście by zobaczyć malutką

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Koczi cieszę się, że Wam się układa Fajnie że gwiazda przybiera na wadze. I trzymam kciuki żeby nie miała kolki
Ja teraz intensywnie rozmyślam jakiego pediatre mam wybrać...

my dzisiaj widzieliśmy pierwszy raz naszą pediatrę .. hmm dobre wrażenie zobaczymy jak dalej ...

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Konczi no to zaczęło się ale nie ma w Twojej wypowiedzi nutki niezadowolenia. Widać że jesteś przeszczesliwa dawaj więcej zdjęć Malutkiej.
jakie niezadowolenie ? najważniejsze by mała się uśmiechała i buziaki nam przesyłała a reszt a nieważna ..
z niecierpliwością wyczekujemy każdej jej kupki

Cytat:
klask i: kochana już tuż tuż ...

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
a kg to będziemy spalać razem

ehh ja mam sporo oj sporo ....

i dla ciotek wizażowych mała na wczasach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 201208212985.jpg (112,5 KB, 123 załadowań)
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...

Edytowane przez Konczita
Czas edycji: 2012-08-21 o 16:36
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 16:35   #2158
lidka0308
Zadomowienie

W ramach odpoczynku w sprzątaniu nadrobiłam kolejną stronkę

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Hey kochane my po wizycie i jest ok. Szyjka zdaniem ginka powinna wytrzymać jeszcze tydzień, dwa jeśli się będę oszczędzała. Usg mi nie robił ale powiedział, że bliżej 3 niż 2kg mała waży.
Nie wiem jak to wyczuł podczas badania dowcipnego
odstawił zgodnie z obietnicą fenka i magnez. Kazał brać jedynie żelazo.
Następna i zarazem ostatnia wizyta 6 września. Wtedy zrobi mi usg.
Byleby Jagódka wysiedziała do wizyty
martwię się, bo brzuch boli mnie coraz częściej i mocniej no ale ginek powiedział, że teraz to już normalne i nie mam się czym martwic. Jak bardzo to dokucza to mam sobie zapodać nospę.

morfologia ok, hemoglobina 12 to zdaniem mojego gink bardzo dobry wynik w ciąży. Kazał mi jednak powtórzyć mocz, bo wyszło mi:
glukoza (++)

co to może kochane oznaczać? gin. mówi, że mam zanieść ten drugi do badania, nie pierwszy zaraz po wstaniu. Powiedział, że nim nie powtórzymy to nie ma się czym martwic

colds
wracaj szybko do zdrówka kochana
coco 33t
sojka kciuki, by Zosia lada moment wyszła z brzuszka
elena dziękuję
konczita to mnie zestresowałaś tym odstawieniem fenka a jaką dawkę brałaś? bo ja 0,5 tabl co 4h.
co do wagi to dasz radę ja tez będę chciała ponad 20 zrzucic
kate mi kazał od razu fenka i magnez i tylko tardyferon mam brac
No to brawa za wizytę!!! teraz jeszcze się pooszczędzaj i nie szalej z porządkami po remoncie i dotrwacie jeszcze troszkę z Jagodka w dwupaku

Cytat:
Witamy się z domku

Wypuścili nas przed 15 wiec pojechaliśmy po Zuzkę i do domku. Wczoraj odwiedziny odzwiedziny i jeszcze raz odwiedziny ale kto miał zobaczyć to zobaczył i już spokój. Na spacerek poszliśmy wieczorkiem jak sie ochłodziło bo normalnie myślałam że padnę Nocka super jeśli chodzi o Jasia ładnie spał natomiast my z tzetem walczyliśmy z naszymi sasiadami my mieszkamy w blizniaku i obok laska 18letnia impreze kolejna juz urzadzala.. wiec dzwonilismy po policje i suma sumarów udało nam sie pojsc spac po 2 wiec masakra troszke nie wyspana jestem.

Katee dzisiaj Ci wyślę paczuszkę.. wczoraj było za duże zamieszanie i było ciezko.

ja mam do zrobienia sama sobie 10 zastrzyków przeciw zakrzepowych właśnie powinnam go zrobic ale jakos sie boje ale trudno trzeba bo mi pomogly bo po porodzie mialam nogi jak serdelki i nie chcialy schodzic a po tych zastrzykach mam znowu piekne nozki

weszłam na wagę i mam już 11 kilo mniej z czego 19 mi jeszcze zostało

dobra to wam napisałam

3mam kciuki za wszytskie dziewczyny za Colds przedw wszytskim zeby przestało boleć. No i Ula spokojnie dasz radę mój urodził się ciut wcześniej a jest zdrów jak ryba

a tutaj po kąpieli
Bardzo dobre wieści z domowego zacisza
Ale jak do mnie zaraz po wyjściu ze szpitala zwaliliby się goście to kur.wicy bym dostała na bankwięc podziwiam za cierpliwośc ogromnie
A do sąsiadki gówniary też bym policję wzywała, bo rozumiem wakacje i młodośc, ale jak się obok kogoś mieszka przez ścianę, to się go uprzedza o takich wyczynach albo się idzie do klubu imprezowac
Oby dzisiaj było już spokojnie!
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 16:42   #2159
zielona1911
Zakorzenienie

Konczita śliczny maluszek
a ja jeszcze musze tyle czekac
Stary 2012-08-21, 16:44   #2160
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

[COLOR="darkslategray"]
oo jesteś Kochana nie popieram ucieczek ze szpitala bo to dla dzidziolka się tam jest ale czasem doprowadzają człowieka do szału tym że się leży i nic nie robią nic nie mówią .. ehhh
głasiulki dla Alanka
Nie będe tam siedzieć jak i tak nic sie nie dzieje, tam mi ciśnienie skakało z nerwów bo opowieści i widoki takie że zaszkodzić to ja moge nam własnie tam, a nie we własnym domu.
To że oni mi ktg 3x dziennie podłączą tylko to sie nasłuchałam serduszka i tyle dobrego. No i dadzą gówniane jedzenie kobietom w ciąży to w ogóle szczyty.
Mały ma sie super bo mam badania porobione a ja teraz w domu czuje sie o niebo lepiej. U mnie to nie szpital tylko chapienie kasy.
Poznałam kilka dziewczyn które tam leżą ot tak. A ja sie wszystkiego musiałam dopytywać bo nic nie powiedzą.
Przecież nie robie na złość dziecku że tam nie leże.
Nie wiem czy bym wyszła stamtąd jako normalny człowiek czy schizol
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości