|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
Cytat:
Swietne kolorki bardzo ładny, mi tez sie podobal ale przewazyl minus braku mozliwosci przekaldania siedziska.Pojawiło się pragnienie zakończenia ciązy nie moge oddychac, tak po za tym czuje sie dobrze ale te upały mnie męczą.dziewczynki juz tez dają popalić - mają chyba siebie na wazajem juz dosc, kłocą sie bez przerwy i robią na złosc a mnei juz sil brak. Malutka juz nie ma miejsca biedna napina sie w kazdą strone wypycha te pupke
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
|
#2132 |
|
Rozeznanie
|
Koczi cieszę się, że Wam się układa
Fajnie że gwiazda przybiera na wadze. I trzymam kciuki żeby nie miała kolki ![]() Ja teraz intensywnie rozmyślam jakiego pediatre mam wybrać... Iwonko biedna Ty Sprzątam w łazience, ale strasznie mi to mozolnie idzie. Większość czasu leże niż robie. Przyjdzie mąż to mi trochę pomoże
|
#2133 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
juz jest tydzien wiec wysylasz upomnienie, jezeli nadal nic to zglaszasz do allegro o zwrot prowizji i wystawiasz znowu
|
|
|
|
|
#2134 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo ja mam od dołu w lewej stopie. Moja mama przy obu ma. I to po niej odziedziczyłam. Mi się to podoba ![]() I cudny maluszek. Ja też już chcę Kubusia ![]() Colds wyjdzie jutro lub w czwartek. Noc spędziła jako tako, przeciwbolowy musiala dostac. Dzisiaj znowu 3 kroplowki. Iwoncia Angel nie daj sie. Tu nawet nie chodzi o porady bo jesli sa pomocne to warto z nich korzystac. Ale za chwile bedzie: za lekko ubierasz, czapeczka bo uszka, podloz poduszke pod glowke, nie spij z dzieckiem, nie nos bo sie przyzwyczai itd, itp. |
|
|
|
|
#2135 |
|
Rozeznanie
|
Katee27 ja odstawiam powoli fenoterol i nie będzie to pocieszające ale mam silniejsze skurcze, częstsze i czasem połączone z kluciem w dole brzucha. Miałam odstawic zupełnie ale kiedy wczoraj po południu miałam je z częstotliwości 6-10 min, wzięłam poloweczke. Od razu się uspokoiło. Rano też dokuczaly mi skurcze i wolałam wziąć kolejną polowke. Mam nadzieję że wytrzymam do rana tym razem. Jutro mam wizytę i okaże się czy szyjka się skraca.
Każdy przypadek jest inny, nie ma co się denerwować na zapas bo od tego dostaje się skurczy ![]() Iwoncia dobrze zrobilas wypisując się. Odzyskasz spokój ducha i ciśnienie się unormuje ![]() Niektorzy lekarze uważają ciśnienie 130/100 za dopuszczlne. Co lekarz to inna teoria, skąd ja to znam... Konczi no to zaczęło się ale nie ma w Twojej wypowiedzi nutki niezadowolenia. Widać że jesteś przeszczesliwa dawaj więcej zdjęć Malutkiej.
Edytowane przez Agnes!84!! Czas edycji: 2012-08-21 o 15:11 |
|
|
|
#2136 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szkoda Twoich nerwów. Relaksuj się w domu, a jak rośnie Ci od czegoś ciśnienie to od razu wbijaj do nas
|
|
|
|
|
#2137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ona wypelnila formularz opcji dostawy i tylko tyle,a kasy ani na payU ani na moim koncie niema. moglanapisac ze teraz nie ma kasy czy cos to bym czekala-jestesmy ludzmi,jedna babeczka napisala ze jest za granica ale wysle kase w czwartek jak wroci-rozumiem i niema problemu,a nie ze echo,nie odpowiada na emaile |
|
|
|
|
#2138 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewuszki!
Podczytuje Was regularnie,ale sama jakos nic nie pisze, bo mam caly czas dola...Po prostu nudzi mi sie to siedzenie w domu, codziennie od rana do wieczora jestem sama w domu, ciagle sobie wymyslam jakies zajecia typu pranie, sprzatanie itp. potem tv, komputer, ale ilez mozna??? Nie mam sie do kogo odezwac,wszyscy moi znajomi mieszkaja dosc daleko, poza tym w tygodniu pracuja...i ogolnie wyc z tego wszystkiego mi sie chce. Ciesze sie,ze juz tylko 1,5 tyg. do terminu, bo juz nie daje rady A wogole to dzis wkraczamy w 39tc |
|
|
|
#2139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mowisz ze Ci sie podfoba a cxzytalam ze kobietki narzekaja na to wlasnie
|
|
|
|
|
#2140 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jakos nigdy nie mialam z tego powodu kompleksow, a nawet nikt nie zwracal na to uwagi dopoki sama nie pokazalam Takze w ogole sie nie przejmuj. Synek jedyny w swoim rodzaju |
|
|
|
|
#2141 |
|
Zakorzenienie
|
Iwonka witaj
|
|
|
|
#2142 |
|
Zakorzenienie
|
Asiu taki urok Jaśka z tymi paluszkami
ja to mam 2 i 3-ci tak jakby z jednej kości wychodziły, taka literka v się robi. Rodzinne to u nas.Matko jak mi się nic nie chce. Straszny ten dzień, paskudny. |
|
|
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
jestem zmeczona,czuje ze padam.
kupilam dzis do prania ubranek plyn do prania dzidzius i plyn do plukania E sensitive |
|
|
|
#2144 |
|
Wtajemniczenie
|
Colds leki pomagaja. Nie musi brac antybiotyku.
A ja teraz lece po starszego do żłobka pa |
|
|
|
#2145 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratuluję rozpoczęcia 39 tygodnia - to już bardzo poważna liczba ![]() ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2146 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
początkowo będziecie prowadzili dialog w różnych językach co prawda, ale to się z czasem zmieni ![]() A w ogóle to u mnie podobnie... nuda nudą, coś się zawsze znajdzie do roboty, najgorsze jest to że przez wiele godzin nie odzywa się człowiek do nikogo ani jednym słowem. |
|
|
|
|
#2147 |
|
Zadomowienie
|
Hej laseczki!
![]() wychodzimy! w dwupaku ![]() jutro po wypis muszę się zgłosić, ale najważniejsze że w końcu się udało wydostać ![]() hematolog łaskawie dziś się zglosił i oczywiście stwierdził że leczenie w domu nas czeka kurde jak pomyślę że cały weekend siedziałam tu bez sensu to mnie szlag trafia ![]() dlatego Iwoncia wcale Ci się nie dziwię że uciekłaś od nich
|
|
|
|
#2148 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super wieści |
|
|
|
|
#2149 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2150 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Oj dziewczynki ale napłodziłyście
![]() Iwonka dobrze zrobiłaś, ja bym spieprzyła wcześniej niż się da fajowa Cytat:
Cytat:
chociaż znów się przeciągnęło wszystko o tydzień ![]() jak tam ciacho Ci wyszło? matko zaraz go zjem ![]() Cytat:
Cytat:
gratulacje!!! ![]() ooo to dobrze, szkoda mi jej ![]() Cytat:
a kg to będziemy spalać razem ![]() Cytat:
nie przeszkadza mi to zupełnie. lekarze powiedzieli rodzicom,że bez problemu można to naciąć, bo to tylko taki maleńki nabłonek był u takiego maluszka, ale nie chcieli mi sprawiać bólu i tak zostało. raz tego żałowałam jak dostałam skarpetki 5-palczaste i nie mogłam ich do końca założyć ale chłopczykowi to na pewno w niczym nie przeszkodziCytat:
|
|
#2151 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wy mówicie o 12-latce.Moja młodsza o 8lat siostra jak była kiedyś u nas mając 16lat to tak samo.Palcem nie ruszyła,by mi pomóc.A jak ją poprosiłam o pozmywanie kubków po śniadaniu to wielka obraza jak w ogóle śmiem coś od niej chcieć I teraz wyrósł z niej taki leń,w domu syf,w jej pokoju także.Mama jej nic nie mówi,bo ma się uczyć-paranoja.Jakoś też się uczyłam i jak wracałam w piątek z internatu zawsze się brałam za sprzątanie a w sobotę kończyłam.A że ona najmłodsza to jej na dużo pozwolili,ale życie jeszcze ją nauczy...wierzę w sprawiedliwość..Cytat:
A mój o rok starszy kolega urodził się z 4palcami u stopy i zawsze latem jak pływaliśmy w rzece,on był w skarpetkach tak się wstydził.Dla mnie to bardziej przyciągało uwagę niż byłby na boso. Cytat:
a tak naprawdę sama muszę się wziąć w domu ogarnąć,bo teściowa przychodzi do synka z rana,my jedziemy do szpitalaCytat:
Mi kazał w niedziele odstawiać całkowicie,myślałam,że powie,że rezygnować z jednej tabl.dziennie a tu nie.Ja przerażona a on,że najwyszej zaczną się skurcze i będę rodzić Matko jak ja się tego panicznie boje...nie wiem co jest.Weźcie mnie przygarnijcie do porządku
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-08-21 o 16:17 |
||||||
|
|
|
#2152 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
świetna Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczynki więcej nie nadrobię bo niestety mój mąż nie czuje się najlepiej a mam tyle załatwiania sama. Wieczorem chyba go na pogotowie zawiozę bo mu gorączka rośnie a pogotowie czynne od 18
|
|
#2153 |
|
Zakorzenienie
|
Iwoncia super ze jestes z nami. Tez bym uciekla z takiego szpitala.
Filusia bardzo sie ciesze ze wrociliscie i jestescie w dwupaku
|
#2154 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki kobietki
Strasznie mi Was brakowało a tam neta nie było żeby do Was nabazgrolić. Zrobiłam małe pranko teraz, szpitalnych rzeczy i podlałam kwiatki bo tż zaniedbał i wzięłam swój ciśnieniomierz i zmierzyłam. Więc mi pokazał 132/78 a w szpitalu cały czas i to równo pomiar miałam 140/90. Wiecie w tych szpitalach przeważnie mają te pompowane ciśnieniomierze i za chiny pańskie nie moge zrozumieć jakim cudem zawsze równo pokazuje Co za powalony szpital ![]() ![]() ![]() ![]() Słuchajcie a czy wiecie coś na ten temat że przy nadciśnieniu robią cesarke? Czytałam o tym w necie ale też różne opinie a lekarza zapomniałam spytać. A jeszcze powiem Wam jedno. Strasznie zawiodłam sie na moim ginie. Jak szłam do niego na wizyte a chodze prywatnie to on taki dupnie uprzejmy i w ogóle bo gnojowi sie zapłaciło, a w szpitalu traktuje jak powietrze i jakby wcale mnie nie znał. Już ani grosza na mnie nie zarobi i nigdy do niego nie pójde już. Taki stary kameleon ![]()
|
|
|
|
#2155 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki
![]() Podczytuję Was w miarę na bieżąco ale nie mam weny na pisanie ![]() U nas wszystko w miarę ok ![]() Iwoncia i Filusia witajcie w domciu
|
|
|
|
#2156 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A Twój tż ma jakieś wyjazdy z pracy?Gratuluję tygodnia ![]() Cytat:
A jak Twoje samopoczucie,lepiej?praca pomogła zająć myśli czym innym? Cytat:
Nie mogłam się dodzwonić do mojego ginka w sprawie wymazu,ale niedawno oddzwonił i są dobre wieści
|
|
#2157 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
oo jesteś Cytat:
pewnie coś w tym dziedziczeniu po dziadkach jest ![]() staram się odpoczywać ale w dzień to ciężko ciągle coś trzeba zrobić .. a za chwilę goście by zobaczyć malutką Cytat:
Cytat:
jakie niezadowolenie ? najważniejsze by mała się uśmiechała i buziaki nam przesyłała a reszt a nieważna ..z niecierpliwością wyczekujemy każdej jej kupki ![]() ![]() klask i: kochana już tuż tuż ... ehh ja mam sporo oj sporo ....i dla ciotek wizażowych mała na wczasach
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2012-08-21 o 16:36 |
|||||
|
|
|
#2158 | ||
|
Zadomowienie
|
W ramach odpoczynku w sprzątaniu nadrobiłam kolejną stronkę
![]() Cytat:
Cytat:
Ale jak do mnie zaraz po wyjściu ze szpitala zwaliliby się goście to kur.wicy bym dostała na bank więc podziwiam za cierpliwośc ogromnieA do sąsiadki gówniary też bym policję wzywała, bo rozumiem wakacje i młodośc, ale jak się obok kogoś mieszka przez ścianę, to się go uprzedza o takich wyczynach albo się idzie do klubu imprezowac Oby dzisiaj było już spokojnie! |
||
|
|
|
#2159 |
|
Zakorzenienie
|
Konczita śliczny maluszek
a ja jeszcze musze tyle czekac |
|
|
|
#2160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To że oni mi ktg 3x dziennie podłączą tylko to sie nasłuchałam serduszka i tyle dobrego. No i dadzą gówniane jedzenie kobietom w ciąży to w ogóle szczyty. Mały ma sie super bo mam badania porobione a ja teraz w domu czuje sie o niebo lepiej. U mnie to nie szpital tylko chapienie kasy. Poznałam kilka dziewczyn które tam leżą ot tak. A ja sie wszystkiego musiałam dopytywać bo nic nie powiedzą. Przecież nie robie na złość dziecku że tam nie leże. Nie wiem czy bym wyszła stamtąd jako normalny człowiek czy schizol
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:24.

bardzo ładny, mi tez sie podobal ale przewazyl minus braku mozliwosci przekaldania siedziska.
nie moge oddychac, tak po za tym czuje sie dobrze ale te upały mnie męczą.
Fajnie że gwiazda przybiera na wadze. I trzymam kciuki żeby nie miała kolki 

taka jego uroda 
.

to teraz ładnie się oszczedzaj i powolutku do przodu w domu wiadomo lepiej
smutno mi jak diabli ... nie wiem czy Wy też tak miałyście ? to taka ogromna zmiana dla mnie zamieszkać już na stałe z Tż no i teściową ... jestem ciekawa jak to będzie ...
A Twój tż ma jakieś wyjazdy z pracy?
klask i: kochana już tuż tuż ...