|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III
do becikowego liczysz tak, że dochody wasze dzielisz na 3 bo tyle będzie liczyć Wasza rodzina. Ja będę dzielic na 4 bo będzie córcia i druga córcia
|
|
|
|
#3362 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3363 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jeśli mogę spytać gdzie kupiliście meble kuchenne? Bo my właśnie szukamy szukamy cały weekend szukaliśmy i nic nie znaleźliśmy
|
|
#3364 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie mamusie styczniowo -lutowe
Ja mam termin wg usg 21.02 a według Om 27.02 Czyli tak ok wg lekarza 24-25 może być po wszystkim![]() Jestem teraz po 2 usg i jestem przeszczęśliwa czekałam wiele lat na ten moment ![]() Mam 27 lat i jestem po jednym poronieniu z winy lekarza ![]() Na kolejnej wizycie możliwe że będziemy znali już płeć dziecka
|
|
|
|
#3365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Meble to Zebra (w załączniku to zdjęcie, które pokazywałam wcześniej, jeszcze z nie wszystkimi meblami), kupiona w sklepie z meblami kuchennymi. Chcieliśmy zrobić na zamówienie, ale jak nam krzyknęli ponad 4tyś to podziękowaliśmy ![]() Blat zamawialiśmy, bo mamy takie ułożenie wymyśliłam
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-08-21 o 14:47 |
|
|
|
|
#3366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w każdym razie siebie lubię, przy takiej wadzę noszę S/M, a to raczej nie są "grube" rozmiary.
|
|
|
|
|
#3367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3368 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym uwierz mi ale oni mają więcej kompetencji niż Pani która siedzi na dupie w banku- sama się o tym przekonałam a samą zdolność możesz wyliczyć na kalkulatorze kredytowym- no ale od tego do decyzji długa droga Cytat:
Cytat:
![]() czyli jeśli ja urodzę w 2013 to biorą moje dochody za 2012 i tym samym liczbę osób bo do tego czasu było nas 3 a nie 4
|
|||
|
|
|
#3369 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3370 |
|
Zakorzenienie
|
Niech se wsadzą ten tysiąc w
![]() A własnie - skoro TŻ spłaca jeszcze kredyt studencki i pożyczkę z pracy, to w jakiś sposób obniża nam to dochody? Bo tak naprawde z jego pensji nawet nam 1 tys nie zostaje ![]() A ja się zaczynam martwić o prace po porodzie ![]() Gadałam z kierownikiem, czy jest jakaś decyzja co dalej ze mną i powiedział, że mam przynieść zaświadczenie, że jestem w ciąży i umowa będzie przedłużona ... Czyli wynika z tego, ze nie myślą dać mi umowy na czas nieokreślony, a po porodzie powiedziec papa Niby kiero mówi, ze chcą żebym pracowała dalej, ale co z tego, skoro nie powiedział o stałej umowie ...Spoko, najwięcej kasy dla firmy przynoszę, pracuję w niektóre soboty i niedziele, na urlop szkoda mi iść, za ten czas ciąży wzięłam tylko 2 dni wolnego na badania i wizytę, chcę pracować tak długo jak się da bez L4 i tak to doceniają No chyba, że kombinują w ten sposób, że przyjmą mnie po macierzyńskim i znowu będa mogli dać mi 2 umowy na czas określony Musze pogadać jutro z księgową ![]() Musze pogadać jutro z księgową
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-08-21 o 15:58 |
|
|
|
#3371 |
|
Zakorzenienie
|
Black, pisalas, ze czujesz malucha ze czasem jak dotkniesz reka brzuch to czujesz gdzie sobie plywa tak? Ja mam tak czasem jakby male sie 'przytulalo' do brzucha, tak to czuje, ze sie przemieszcza i wtedy jakby mi twardnial brzuch alenie caly, tylko w tym miejscu, w ktorym czuje malucha.... i teraz tak, ten kawalek brzucha ktory jest twardy to maluch?
mam nadzieje, ze wiesz o co mi chodzi, bo nie wiem, czy sie martwic tym twardnieniem czy po prostu maluszek lubi tam sobie plywac
|
#3372 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gruuubas przytyłam 5 kg po rzuceniu palenia Ale na szczęście ludzie nie dają mi aż tyle, też noszę S/M i nie wyglądam w tym jak baleron, po prostu bebech mam trochę za duży(no może trochę bardzo za dużyCytat:
A tu marsi taka załamka Gdyby bejbi się liczyło, to ledwo co, ale byśmy się łapali, ahh. Już mi nie chodzi o samą kasę, bo to śmieszna kwota w morzu potrzeb dla maluszka... Chodzi o sam fakt, że państwo zdziera na każdym kroku z człowieka i wszystko trzeba siłą i cwaniactwem wywalczyć. Płodzić dzieci, państwo pomoże- taaaa jasne.
|
||
|
|
|
#3373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzę,że masz silne argumenty by otrzymać umowę na czas nieokreślony więc trzymam kciuki,że dopniesz swego |
|
|
|
|
#3374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3375 |
|
Rozeznanie
|
A jeszcze jedno pytanie. Jeśli już tak jak pisałaś marsi liczą się do tego zarobki z roku poprzedzającego narodziny dzidziola to biorą pod uwagę cały rok, dzielą to przez liczbę miesięcy i tyle, czy sobie wybiorą tylko te miesiące gdzie zarobki były najwyższe (żeby się mogli jeszcze bardziej wycwanić). Nie wiem, czy napisałam to w zrozumiały sposób
Zapewne większość z Was ma stałe zarobki, jednak u nas się to zmieniło, ja wcześniej nie miałam umowy o pracę,a na umowie TŻta wcześniej była zaniżona kwota, dopiero jak zaczęliśmy myśleć o kredycie, to szef mu wpisał realną kwotę.
|
|
|
|
#3376 |
|
Zakorzenienie
|
nomen- słuchaj, ja się kompletnie nie znam na tym prawie tylko wydaje mi się to logiczne,że skoro biorą zarobki za poprzedni rok to i liczbę osób w gospodarstwie również
![]() a jeśli chodzi o miesiące to na pewno średnią biorą za cały rok |
|
|
|
#3377 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję. Nie potrzebnie się bulwersuję
|
|
|
|
#3378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tym becikowym to jest to po prostu żałosne, jak całe nasze państwo - zasrane, żałosne złodziejstwo, które utrudnia ludziom wszystko, co im się nawinie pod rękę. Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-08-21 o 16:14 |
|
|
|
|
#3379 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenko, ja ostatnio uslyszalam tak 'przeciez wiesz, jaka jest sytuacja u nas w firmie, do wszystkiego sie przypier....., po co Ci takie stresy, wrocisz a i tak nie znamy dnia ani godziny kiedy nas wywala, na pewno chcesz do tego wracac?'
nie ma to jak kierownik zachecajacy do powrotu. No ale o niej to mozna powiesci pisac. I tak nie mam jak wrocic do pracy po porodzie, ale kurde, a jakbym jednak chciala? :p
|
#3380 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3381 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki Black, wiec chyba to Maluch jednak
panikuje czasem troche.....
|
#3382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3383 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3384 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenko- wspominałaś kiedyś o tapecie w paski- chyba niesbiesko szarej czy coś takiego- przy okazji tematów pokoików dziecięcych- widziałaś może gdzieś taką?
|
|
|
|
#3385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie szukałam jeszcze.
|
|
#3386 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chyba wybierzemy sie do doradcy... Cytat:
![]() Tego sie wlasnie boje najbardziej. Studiuje, nigdy nie pracowalam na stale (nie licze prac 2-3 miesiecznych), teraz dorabiam sobie na zlecenie jako redaktor w wydawnictwie. Przeraza mnie to, ze przez minimum kolejne 1,5 roku nie pojde nigdzie do pracy i w wieku 26 lat bede miec minimalne doswiadczenie :/ |
|||
|
|
|
#3387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.leroymerlin.pl/dekoracja-...2552,l869.html Pasowała by do tej roletki którą kiedyś pokazywałaś Mi się podobają kropy, ale granatowe kiedyś widziałam ![]() http://www.leroymerlin.pl/dekoracja-...acja-FIRST-470 |
|
|
|
|
#3388 |
|
Zakorzenienie
|
też mam husky - suczkę Nukkę
siedmiomiesięczną
|
#3389 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Cytat:
|
|
#3390 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc dziewczyny poczytałam Was troche i jak zawsze nie wiem do czego się odnieść
![]() Lady ja też myślę czy nie szukac mieszkania w Bytomiu bo tam serio tanio.... tylko ja zawsze taka katowiczanka ![]() Robiłam wczoraj zdjęcia i powychodziły takie śliczne, super sie udała pogoda i w ogóle para taka fajna dziś tez odebrałam album ślubny który zamawiałam pierwszy raz i też jestem pod wrażenbiemA obecnie czekam na tż który juz 2 h wraca z pracy, nie muszę wam chyba mówić jaki mam humor ![]() Kupiłam jeszcze dziś w h&m komplecik dla maluszka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:18.

I tak pomyślałam, że skoro ma się różnić, to niech to już będzie znaczna różnica - np. do jasnej zieleni wziąć ciemną zieleń, albo beż. Jak myślicie?
Ja w każdym razie siebie lubię, przy takiej wadzę noszę S/M, a to raczej nie są "grube" rozmiary.
22.05.2008
14.08.2011

Bo tak naprawde z jego pensji nawet nam 1 tys nie zostaje ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Zapewne większość z Was ma stałe zarobki, jednak u nas się to zmieniło, ja wcześniej nie miałam umowy o pracę,a na umowie TŻta wcześniej była zaniżona kwota, dopiero jak zaczęliśmy myśleć o kredycie, to szef mu wpisał realną kwotę.