|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz
Maleństfo tego co wklejałam widziałam u nas w Smyku
trochę kosmiczny ale na niemieckich forach ma dobre recenzje.
|
#4742 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz
uwielbiam
![]() Malensstfo to jednak sklaniasz sie do dwog gondoli obok siebie? kurcze mnie by to ograniczlao tzn nie wejde do zadnego sklepu, poczty
ŚLUBOWALIŚMY http://suwaczki.slub-wesele.pl/20100417600713.html SYNCIO I http://s2.suwaczek.com/201101291762.png SYNCIO II http://www.suwaczki.com/tickers/f2wl2n0ake8axtlz.png Edytowane przez metkaa Czas edycji: 2012-08-21 o 15:01 |
|
|
|
#4743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym nie wydaje mi się, żebym akurat potrzebowała chodzić z dziećmi na pocztę czy sklepu podczas spacerów...jakbyśmy mieszkali sami, to i owszem...ale mając rodziców i męża, to można to robić jak oni wrócą... I nie wszystkie sklepy czy poczty są akurat z wąskimi przejściami...damy jakoś radę...nie będę się teraz nad tym głowić
|
|
|
|
|
#4744 | ||||
|
Zakorzenienie
|
żabciu, ale się strachu najadłaś... dobrze że Dominikowi to nie dolegało i że lekarz wiedział co robić.
Tomalinko ![]() aaby, fajnie że miałaś miłą pobudkę w środku nocy a że popoludnie nieudane... no mówi się "trudno" fajna bluzeczka ![]() Onyks, Cytat:
Bao- to ciekawe co piszesz o tej skazie, ale ja akurat nie o te krostki się martwię, jak o ten brzuszek, zaparcia czy nawet kolką bym to nazwała. A Kamil ma krostki na buzi tylko. metka, Cytat:
Agnusku, jak mi milutko miłe to co napisałaś, chociaż wiem że ostatnio jak już się pojawię to jeszcze tylko marudzę nim wnoszę radość, ale mam ciężkie początku macierzyństwa.padłam jak napisałaś "głupio będzie jak poproszę Gucię6" ![]() Madziu, Cytat:
co do osłonek, to jak mały jest cierpliwy to złapie i pije bez aleee... kamilek do cierpliwych nie należy i często się poddaję i daje mu osłonkę.ale myślę że da się go tego nauczyć tylko jak te bóle miną bo wiadomo że ciężko mu się uczyć jak jest rozdrażniony. Madzia a ten sen o ciąży to może proroczy?! ![]() Mrowinko, nie fajna ta lekarka ale to jest NFZ, cos o tym wiem. Dodaja, Cytat:
Aaby, nie zdziwię się jak Twój mąż Ci wkręci że ma durexa a mieć go nie będzie
|
|
#4745 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no moze, ja na poczatku chodzilam na typow spacerki a teraz n to juz zalatwiam na miescie co mam do zalatwienia, no ale moze jak masz rodzicow po reka to bedzie inaczej, Cytat:
zaraz do domku spadam
|
|
#4746 |
|
Zakorzenienie
|
Strong tak teraz przeczytałam o osłonkach...moja koleżanka karmi przez nie i mały nie ma żadnych problemów ani z jedzeniem, ani z kolkami (póki co)
![]() Albo jeszcze tak pomyślałam, że może osłonka dobrze nie przylega do piersi i gdzieś tam boczkiem dostaje się powietrze i przez to dziecko je zasysa? Edytowane przez Malensstfo Czas edycji: 2012-08-21 o 15:18 |
|
|
|
#4747 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do pogrubionego - eee, przecież to czuć
|
|
|
|
|
#4748 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
Pozdrawiam z Ustki ![]() Pogoda przepiekna. Rano bylo niebardzo, slonce za chmurami, ale od poludnia jest pieknie A ja korzystam![]() Podroz do Pl ok, bez przygod, troche dluga, autostrady we Fr drogie, a w Niemczech duzo robot na drogach(zwezenia, korek na granicy z Belgia)i troche czasu stracilismy Ale wyspalismy sie u przyjaciolki w Dortmundzie i spowrotem zatrzymamy sie na dluzej(caly 1 dzien i noc chcemy zostac, bo sie nie nagadalismy![]() Takze pozdrawim i zycze udanego dnia! Ide korzystac ze slonca ![]() Seba szalal dzisiaj w wodzie Ja tez zaliczylam kapiel w morzu![]() ![]() Aaa i jestem zla na Tz, bo zapomnial ladowarki do aparatu i sie wlasnie wyladował Ac zkolwiek mamy jeszcze kamere i mozna robic zdjecia no ale i tak jestem zla
|
#4749 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36024945]Co do pogrubionego - eee, przecież to czuć [/QUOTE]czuć buuuCytat:
|
|
#4750 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Blonde cieszę się, że droga spokojnie minęła i że teraz pogoda wam dopisuje!!
|
|
|
|
|
#4752 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
po to tu jesteśmy kochana Cytat:
to nie duża różnica, ja mam FSH 2,77 a LH 14,28 czyli czyli LH mam 5 razy większe Cytat:
![]() [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36013625]Dziewczyny mogą dyskutować o wózkach, to my możemy o hormonach Jeszcze tylko dodam, że stosunek LH do FSH może też wskazywać na PCO, jeśli jest powyżej 1,5. Ciekawe, że u Ciebie tego nie wykazało.[/QUOTE]no dokładnie, ja na wózkach tez się nie znam i nawet ich nie mam ochoty oglądać. U mnie właśnie ten stosunek wskazuje na PCo Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
idę dalej nadrabiać
|
|
#4753 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() --- Wiecie co jak go zobaczyła to się wygięła i zrobiła się 3 razy taka haha nawet za bramę go pogoniła... tzn. ona górą a ona dołem |
||
|
|
|
#4754 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny, ja tylko na sekundę, pożegnać się przed wyjazdem. Trzymajcie się Kochane..i nie obijać się, mam nadzieję, że będzie jakaś fasolka nowa jak wrócę....Mrowinko, Stokrotko, Tomalinko!!
![]() jak będzie okazja, będę się odzywać....paaaaaa |
|
|
|
#4755 |
|
Zakorzenienie
|
Butter udanego wypoczynku!
|
|
|
|
#4756 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
współczuję spotkać z wc [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36020218]Nie gniewamy się. Trzymaj się O, a ja zawsze myślałam, że nie ma sensu tak wcześnie po odstawieniu pigułek robić badań hormonalnych ![]() Moja wizyta taka sobie. Byłam na NFZ, wizyty umówione co 10 minut, więc lekarka pędzi, żeby zdążyć przyjąć kolejną osobę Nie jestem zadowolona. Trzymam kciuki Agnusku, myślę, że lekarka zobaczyłaby na USG, gdyby było coś nie tak. Obraz policystycznych jajników na USG jest podobno dość charakterystyczny.[/QUOTE] chociaż tyle dobrze, że zobaczyłaś że była owulacja, pęcherzyk pękł, czyli nic z niego złego nie wyrośnie Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4757 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mam nadzieję, że będzie W sumie to zdziwiłabym się, gdyby nie pękł, bo do tej pory nie było z tym problemów. Nie miałam nigdy żadnych torbieli, a wiem, że czasem robią się, gdy pęcherzyki nie pękają. |
|
|
|
|
#4758 |
|
Zakorzenienie
|
Butter udanego wyjazdu!
|
#4759 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() dalej KOLKI nie mam już siły Lenka tak mało śpiMadzia co jesz na śniadanie obiad i kolację ? |
|
|
|
#4760 | ||||
|
Zakorzenienie
|
ładnie
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36021793]Może Na niedoczynność przysadki. [/QUOTE] jak przeczytałam o tej niedoczynności to prawie umarłam ze strachu bo zobaczyłam w opisie słowo guz, rak i już mnie strach wziął. Doczytałam że za niskie FSH wskazuje na przysadkę, ja mam w normie, to LH wariuje u mnie Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Madzia oby sen nie był proroczy ![]() a u mnie to chyba nie była owulacja wczoraj bo dzisiaj lekko też mnie bolał jajnik. stawiam na zapalenie przydatków
|
|
#4761 | |||
|
Wtajemniczenie
|
DZIEKI
Cytat:
Cytat:
A to nastepnym razem zapraszam do siebie, jak bedziesz jechac przez Niemcy, bo na 100% przejezdzacie obok naszego miasta Cytat:
Trzymajcie sie i mam nadzieje, ze znajdziecie szybko przyczyne kolek
|
|
#4762 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
niezla rozbieznosc cenowa... dziekuje Cytat:
dziekuje
|
|
#4763 |
|
Zakorzenienie
|
blonde_hair wypoczywaj,
Butter udanego urlopu, Emilia wspolczuje dziekuje wszystkim za kciuki niestety test wyszedl negatywny, jak nie dostane okresu to powtorze test w niedziele
|
#4764 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że każdej z nas się kiedyś uda ![]() Miłego urlopu A ze mną jest coś nie tak.. Już sobie oczywiście dzisiaj wkręcałam, że się udało bo mnie jajniki coś kłują Ale teraz dostałam jakiś dziwny plamień także nie wiem co jest ze mną..![]() ![]() Zeświruje przy tych staraniach.. |
||
|
|
|
#4765 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tomalinko, który to dzień cyklu? Może kłucie i plamienia to objawy owulacji? |
|
|
|
|
#4766 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36028127]Szkoda, że test negatywny
Tomalinko, który to dzień cyklu? Może kłucie i plamienia to objawy owulacji?[/QUOTE] Dziś jest 17dc, wczoraj jak byłam na usg to już było po owulacji ale nie wiedziała czy to było wczoraj czy może 2-3 dni wcześniej.. ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4767 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4768 |
|
Zakorzenienie
|
Ale cisza..fiu fiu
|
|
|
|
#4769 |
|
Zakorzenienie
|
Onyks super
![]() dodaja mam czerwony ![]() aaby, metka, Agnusek, bao ![]() Kasiu Maja tez jak była mała to po jedzeniu oddychała jakby z chrypką, martwiłam się, ale to podobno normalne dla maluszków bo coś tam w krtani nie jest wykształcone jeszcze. Ale przeszło chyba po miesiącu. strong ja ci dam proroczy Kochana te bólu brzuszka zaczeły się jak Maja miała 3 tyg (krostek wtedy nie było), dopiero gdzieś w 5 tyg pojawiły się krostki i poszłam do lekarza. Odstawiłam w środę nabiał a od poniedziałku - dziecko aniołek emilko na śniadanie jem kanapeczki, na kolację kaszkę manną z owocami a na obiad to różnie. Blonde
|
|
|
|
#4770 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
butter - udanego wypoczynku blonde - super ze juz jestescie na miejscu kasia - dla Olivierka malenstfo - ten wozek ma kuzynka meza - http://www.youtube.com/watch?v=cmtu0u2CV5I bika - niezle z tym klubem ![]() dodaja - z tym testem to bylo tak ze @ mialam dostac w czwartek pare dni wczesniej kupilam testy ktore wykrywaja ciaze juz pare dni przed ... wiec zrobilam pierwszy test w niedziele rano jak maz jeszcze spal pokazala sie blada kreseczka ale nie chcialam nic mowic bo balam sie ze @ jednak przyjdzie pozniej test powtorzylam we wtorek kreseczka juz byla ciemniejsza a trzeci zrobilam w dzien planowanej @ jak wyszla gruba krecha pojechalam kupic pudeleczko i buciki dzieciece i jak maz wrocil z pracy to mu dalam prezencik i tak dowiedzial sie ze bedzie tata magda - lekarka mowila ze jeszcze przez pare dni bedzie krew sie pojawiala w kupie .. ale zeby nie panikowac ze jak tylko przejde na diete bedzie lepiej. Od tego czasu maly zrobil 5 kupek w tym tylko jedna z krwia. abby - zdjecia prezentow Dominika w zalaczniku ![]() Dziekuje kazdej z Was za pocieszenie i mile slowa w strone Dominika.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:38.

trochę kosmiczny ale na niemieckich forach ma dobre recenzje.

Udało się karmić bez osłonek??
16.07.2012 - Kamil, nasze serce. 

buuu

ja bym chyba padła na pysk.

Kochana te bólu brzuszka zaczeły się jak Maja miała 3 tyg (krostek wtedy nie było), dopiero gdzieś w 5 tyg pojawiły się krostki i poszłam do lekarza. Odstawiłam w środę nabiał a od poniedziałku - dziecko aniołek