Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz. 12 - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-21, 14:51   #4741
mona_ja
Wtajemniczenie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz

Maleństfo tego co wklejałam widziałam u nas w Smyku trochę kosmiczny ale na niemieckich forach ma dobre recenzje.

Nasz Ślub 30.05.2009
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 14:59   #4742
metkaa
Zakorzenienie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
Zajadam się białą czekoladą
uwielbiam

Malensstfo
to jednak sklaniasz sie do dwog gondoli obok siebie? kurcze mnie by to ograniczlao tzn nie wejde do zadnego sklepu, poczty

Edytowane przez metkaa
Czas edycji: 2012-08-21 o 15:01
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 15:08   #4743
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość

Malensstfo
to jednak sklaniasz sie do dwog gondoli obok siebie? kurcze mnie by to ograniczlao tzn nie wejde do zadnego sklepu, poczty
Raczej tak, nie jestem przekonana do innych ustawień

Poza tym nie wydaje mi się, żebym akurat potrzebowała chodzić z dziećmi na pocztę czy sklepu podczas spacerów...jakbyśmy mieszkali sami, to i owszem...ale mając rodziców i męża, to można to robić jak oni wrócą...
I nie wszystkie sklepy czy poczty są akurat z wąskimi przejściami...damy jakoś radę...nie będę się teraz nad tym głowić
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 15:10   #4744
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

żabciu, ale się strachu najadłaś... dobrze że Dominikowi to nie dolegało i że lekarz wiedział co robić.

Tomalinko

aaby, fajnie że miałaś miłą pobudkę w środku nocy a że popoludnie nieudane... no mówi się "trudno" fajna bluzeczka

Onyks,
Cytat:
Strong, na pewno ogarniesz wszystko pomału Wiem, że jest Ci ciężko bo zawsze byłaś bardzo zorganizowana, a teraz trzeba czasu żeby wszystko się poukładało w Waszym planie dnia, ale będzie dobrze, zobaczysz
masz rację, rozregulowałam się

Bao- to ciekawe co piszesz o tej skazie, ale ja akurat nie o te krostki się martwię, jak o ten brzuszek, zaparcia czy nawet kolką bym to nazwała. A Kamil ma krostki na buzi tylko.

metka,
Cytat:
co do karmienia to ja tez karmilam(probowalam) z kapturkami i niestety bez nich mlody nie umial zlapac piersi, mam nadzieje ze u Ciebie bedzie inaczej,
nooo właśnie ! mój Kamciu umie, bo kilka razy mu się udało złapać tylko długo to trwało, i mam wrażenie że jemu poprostu się nie chce męczyć, woli popłakać i czekać aż się poddam i dam osłonkę. A długo karmiłaś przez te osłonki? Miał Twój synek problemy z brzuszkiem? zaobserwowałaś że dużo powietrza dziecko zasysa przy jedzeniu przez osłonkę?

Agnusku, jak mi milutko miłe to co napisałaś, chociaż wiem że ostatnio jak już się pojawię to jeszcze tylko marudzę nim wnoszę radość, ale mam ciężkie początku macierzyństwa.

padłam jak napisałaś "głupio będzie jak poproszę Gucię6"

Madziu,
Cytat:
Strong mam nadzieję, ze teraz te krostki przejdą. U nas nawet bóle brzuszka w okolicach 3-5 tyg były właśnie od skazy białkowej. Odstawiłam po 5 tyg życia małej i przeszło Co do tryskania mleka to ja mam tak non stop Jak mała pociągnie to potem tak mi tryska, że biedna czasami nie nadąża łykać Udało się karmić bez osłonek??
Madzia, a jakie to były bóle brzuszka? Jak mała się zachowywała? Ja wiem że po odstawieniu nabiału znów próbowałaś jeść ale nie wiem jak to wyszło? może nie doczytałam? Po ilu dniach od odstawieniu nabiału Majci przeszły te bóle brzuszka? Dawałaś jej coś wtedy?

co do osłonek, to jak mały jest cierpliwy to złapie i pije bez aleee... kamilek do cierpliwych nie należy i często się poddaję i daje mu osłonkę.ale myślę że da się go tego nauczyć tylko jak te bóle miną bo wiadomo że ciężko mu się uczyć jak jest rozdrażniony.

Madzia a ten sen o ciąży to może proroczy?!

Mrowinko, nie fajna ta lekarka ale to jest NFZ, cos o tym wiem.

Dodaja,
Cytat:
Strong wiesz, ja to Cię podziwiam, że masz tyle energii, żeby jeszcze późnym wieczorem ćwiczyć. W sumie to mi wstyd się robi, że nie mam dziecka, a ciężko mi dupsko ruszyć! Chyba dałaś mi do myślenia
wiesz ja nie ćwiczę jakoś specjalnie długo, trochę przysiadów, rozciągania, nożyce i takie tam. Byle się troche poruszać. Zależy mi bo źle się czuję w swoim ciele.

Aaby, nie zdziwię się jak Twój mąż Ci wkręci że ma durexa a mieć go nie będzie
Stary 2012-08-21, 15:14   #4745
metkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Raczej tak, nie jestem przekonana do innych ustawień

Poza tym nie wydaje mi się, żebym akurat potrzebowała chodzić z dziećmi na pocztę czy sklepu podczas spacerów...jakbyśmy mieszkali sami, to i owszem...ale mając rodziców i męża, to można to robić jak oni wrócą...
I nie wszystkie sklepy czy poczty są akurat z wąskimi przejściami...damy jakoś radę...nie będę się teraz nad tym głowić

no moze, ja na poczatku chodzilam na typow spacerki a teraz n to juz zalatwiam na miescie co mam do zalatwienia, no ale moze jak masz rodzicow po reka to bedzie inaczej,

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
metka, nooo właśnie ! mój Kamciu umie, bo kilka razy mu się udało złapać tylko długo to trwało, i mam wrażenie że jemu poprostu się nie chce męczyć, woli popłakać i czekać aż się poddam i dam osłonkę. A długo karmiłaś przez te osłonki? Miał Twój synek problemy z brzuszkiem? zaobserwowałaś że dużo powietrza dziecko zasysa przy jedzeniu przez osłonkę?
moj mial ogromne problemy z brzuszkiem do pol roku, a karmilam hmm nie pamietam ale troche bo to meczace bylo, potem odciagalam mleko i dostawal butle

zaraz do domku spadam
Stary 2012-08-21, 15:15   #4746
Malensstfo
Zakorzenienie

Strong tak teraz przeczytałam o osłonkach...moja koleżanka karmi przez nie i mały nie ma żadnych problemów ani z jedzeniem, ani z kolkami (póki co) Może to jakaś kwestia próbowania do skutku...ale dzieci też są różne i nie każdemu bedzie pasować taka forma...

Albo jeszcze tak pomyślałam, że może osłonka dobrze nie przylega do piersi i gdzieś tam boczkiem dostaje się powietrze i przez to dziecko je zasysa?

Edytowane przez Malensstfo
Czas edycji: 2012-08-21 o 15:18
Stary 2012-08-21, 15:22   #4747
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Mrowinko, nie fajna ta lekarka ale to jest NFZ, cos o tym wiem.
Aaby, nie zdziwię się jak Twój mąż Ci wkręci że ma durexa a mieć go nie będzie
No teraz też się przekonałam. Chociaż do swojej chodzę czasem prywatnie, czasem na NFZ i nie widzę różnicy
Co do pogrubionego - eee, przecież to czuć
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 15:43   #4748
blonde_hair
Zakorzenienie

Czesc!
Pozdrawiam z Ustki
Pogoda przepiekna. Rano bylo niebardzo, slonce za chmurami, ale od poludnia jest pieknieZeszlismy niedawno, Seba zasnal, Tz tez, obudza sie i wychodzimy dalejA ja korzystam

Podroz do Pl ok, bez przygod, troche dluga, autostrady we Fr drogie, a w Niemczech duzo robot na drogach(zwezenia, korek na granicy z Belgia)i troche czasu stracilismyAle wyspalismy sie u przyjaciolki w Dortmundzie i spowrotem zatrzymamy sie na dluzej(caly 1 dzien i noc chcemy zostac, bo sie nie nagadalismy

Takze pozdrawim i zycze udanego dnia!
Ide korzystac ze slonca

Seba szalal dzisiaj w wodzieJa tez zaliczylam kapiel w morzu

Aaa i jestem zla na Tz, bo zapomnial ladowarki do aparatu i sie wlasnie wyladowałAc zkolwiek mamy jeszcze kamere i mozna robic zdjecia no ale i tak jestem zladopiero u mamy bedziemy miec jej aparat
Stary 2012-08-21, 15:56   #4749
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Maleństwo a z takich technicznych pytań? obmyślałaś już jak rozmieścić łóżeczka (bo mieszkacie z rodzicami) czy raczej będziecie się zamieniać jakoś pokojami? czy rodzice Wam jeszcze jeden pokój "udostępnią"

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36024945]Co do pogrubionego - eee, przecież to czuć [/QUOTE]czuć buuu

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
Podroz do Pl ok, bez przygod, troche dluga, autostrady we Fr drogie, a w Niemczech duzo robot na drogach(zwezenia, korek na granicy z Belgia)i troche czasu stracilismyA
dobrze, że szczęśliwie dojechaliście i wypoczywajcie

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 16:04   #4750
Konto usunięte

Cytat:
Czesc! Pozdrawiam z Ustki
Pogoda przepiekna. Takze pozdrawim i zycze udanego dnia!
Ide korzystac ze slonca
Korzystaj ze słonka, wypocznijcie porządnie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
czuć buuu
To się zgadzamy
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 16:27   #4751
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Maleństwo a z takich technicznych pytań? obmyślałaś już jak rozmieścić łóżeczka (bo mieszkacie z rodzicami) czy raczej będziecie się zamieniać jakoś pokojami? czy rodzice Wam jeszcze jeden pokój "udostępnią"
Jeszcze nie myślałam...rodzice, a właściwie tata odda nam pokój...ale w sumie na początek starczy nam jedno łóżeczko, które u nas się zmieści...jak dzieciaki podrosną to chyba wtedy będziemy kombinować coś z tym drugim...

Blonde cieszę się, że droga spokojnie minęła i że teraz pogoda wam dopisuje!!
Stary 2012-08-21, 16:27   #4752
stokrotka24
Zakorzenienie

dzień dobry
Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam Dziewczyny za wsparcie
po to tu jesteśmy kochana
Cytat:
Fsh też miałam robione wcześniej i miałam je w normie. LH za niskie jak dobrze pamietam i przez to zły stosunek FSH do LH.
ja mam odwrotnie, to LH ma za wysokie

Cytat:
Ja mialam FSH 4,76 i LH 3,04
to nie duża różnica, ja mam FSH 2,77 a LH 14,28 czyli czyli LH mam 5 razy większe
Cytat:
Natala84 my mamy taki wozek http://allegro.pl/3w1-najnowszy-zest...539139827.html kolor 14, tu jest napisane ze 15kg a my go wazylismy kiedys w sklepie to wyszlo 17, kupujac wybieralismy od razu zeby byla i gondola i spacerowka

hmm to podobnie jak u mnie tyle ze mi wybadala torbiel, @ nadal nie ma ale tz mowi ze tabletki mogly nie zadzialac i ze to moze wlasnie prze torbiel nie mam @, zobaczymy co wyjdzie w srode,

no to moze to owulacja, do dziela

tomalinka trzymam kciuki,
oby to nie był torbiel a fasolka

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36013625]Dziewczyny mogą dyskutować o wózkach, to my możemy o hormonach Jeszcze tylko dodam, że stosunek LH do FSH może też wskazywać na PCO, jeśli jest powyżej 1,5. Ciekawe, że u Ciebie tego nie wykazało.[/QUOTE]
no dokładnie, ja na wózkach tez się nie znam i nawet ich nie mam ochoty oglądać. U mnie właśnie ten stosunek wskazuje na PCo

Cytat:
Madziu, taki grysik ma na buzi.

Żabciu, super że się zrelaksowaliście przy grillu.

podziwiam że się jeszcze mężusiowi nie wygadałaś o tych chrzcinach, ja to tajemnice umiem dochować górą na dwa dni.

tasiu, mam nadzieję że z dzieckiem tej znajomej (bo nie wiem kim ona dla ciebie jest) będzie wszystko dobrze.
A co z tatą? i czemu ze sobą nie rozmawiacie?

Aaby, ale miałaś intensywny weekend ale żeby chodzić 4h? ja bym chyba padła na pysk.

Agnusku, przykro mi że zawiesiliście starania

Bika, brawa za te spacerki w góry ale uważaj na siebie ja tam już byłam 3 razy tyle że..... zawsze wagonikiem a dupka rośnie

Bao, mi cyce pracowały na początku 6 miesiąca.

Tasia, fajny domek macie, co prawda nie w moim stylu ale jakby mi dali to bym nie wybrzydzała

natalko, ten Tako mi się podoba

Agnusku, oby antybiotyk pomógł

Stokrotka, nie wiem skąd te bóle ale myślę że nic złego się nie dzieje na bieżąco jesteś badana przecież.'

Tomalinko, mam nadzieję że dzisiejsze starania orzyniosą Wam II kreski, a jeśli nie to chociaż dobrze że macie ustalone co robić by były te II

Natalko, i reszta ostawiam nabiał całkowicie, bo już sama nie wiem co robić... zastanawiałam się już nawet dziś czy nie iść do lekarza żeby go obejrzał. Teraz śpi już w miarę spokojnie ale biedak się dziś dużo napłakał i jak przysypiał to tylko na brzuszku i to na 10 minut.
Tomalinko bo pytałaś, ja się czuję fizycznie dobrze, ćwiczę późnym wieczorem jak mały śpi, jestem trochę nie wyspana ale to mi nie przeszkadza tak bardzo jak to że nie potrafię pomóc swojemu dziecku psychicznie mnie to wykańcza.
Ciocia mi powiedziała żebym też przestała karmić przez te osłonki bo mały strasznie dużo powietrza przez to łyka, i próbowałam ale małemu bardzo cieżko złapać moje brodawki. Czekam na dzień aż się tak na 100% nauczymy siebie nawzajem z Kamilkiem.

idę dziewczyny, odezwę się jutro, nie gniewajcie się że rzadko zaglądam.
no co ty dlaczego miałybyśmy się gniewać, przecież to rozumiemy, teraz najważniejszy jest Kamilek

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
zobaczymy ile wytrzymam

zobaczysz juz niedlugo bedziecie sie super rozumiec z Kamilkiem

to fajnie ze spacerowkq sie rozklada , to chyba najwazniejsze w wozku wlasnie. Bo z gondoli dzieciaczki szybko wyrastaja i pozniej jest problem jak dziecko jest za male na spacerowke a wyroslo z gondoli.

Dziekuje

Witajcie
My mielismy ciezko koncowke dnia , Domino zrobil kupe z krwia. Nie bylo jej duzo ale od razu zadzwonilam do lekarza kazal przyjechac. Okazalo sie ze maly ma skaze bialkowa ( dodam ze nie ma ani jedne krostki na buzce ale wlasnie ta krew to jeden z objawow ) Ja oczywiscie jestem na diecie zero mleka , serow , jogurtow itp. Mamy tez specjalna formule. Nie powiem od razu spanikowalam zadzwonilam do meza z placzem Ale lekarka uspokoila ze to czesty objaw i ze jak przestane jesc to co Dominikowi szkodzi krew sie juz nie pojawi. A moje serduszko bylo takie pogodne smialo sie dzisiaj caly dzien , dyskutowalo takze nie bylo po nim widac ze cos go boli ... Tym bardzej mnie ta krew zestresowala.

Ok zmykam spac , dosc wrazen na dzis.
współczuję tych nerwów, nie wyobrażam sobie nawet jak źle musiałaś się czuć. Ale wyeliminujesz z diety to co Dominisiowi szkodzi i będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość
Melduje się z łóżka...nie mam siły wstać nawet...Buuu
Przepraszam, ale chyba nawet Was nie nadrobię tak jakbym chciała...

Ale dziękuję wszystkim za dobre słowo
zdrowiej szybko

Cytat:
czesc

super,

co do karmienia to ja tez karmilam(probowalam) z kapturkami i niestety bez nich mlody nie umial zlapac piersi, mam nadzieje ze u Ciebie bedzie inaczej,

aaby fajna bluzka,

zaaaaaabcia oby Dominikowi szybko przeszlo

Baobabek bardzo fajny ten wozek,

u mnie @ wciaz brak, mialam testowac jutro ale tz stwierdzil ze tak przed praca to moze bez sensu wiec zrobimy tescik dzis po pracy
to czekamy z niecierpliwością na wynik

Cytat:

Trzymam kciuki za Ciebie w tym cyklu

Uwielbiam to szykowanie się na wyjazd Zazdroszczę

Cykle są głupie Te wszystkie objawy - pewne i niepewne - oszaleć można

No i całe szczęście, że tak powiedziała

Też jestem ciekawa opinii drugiego lekarza, ale fajnie, że macie jakiś plan działania Natomiast rozumiem Twoje frustracje choćby z niepewnością czy owu była czy nie...

dzięki za kciuki, ja też uważam, że ta niepewność i objawy są głupie, powinno się wiedzieć co i jak

idę dalej nadrabiać

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 16:30   #4753
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Dzięki niestety dziś 12tydz + 4 dni znowu spotkanie z wc :/

Cytat:
uwielbiam

Malensstfo
myślę podobnie

Cytat:
Czesc!
Pozdrawiam z Ustki
Pogoda przepiekna. Rano bylo niebardzo, slonce za chmurami, ale od poludnia jest pieknieZeszlismy niedawno, Seba zasnal, Tz tez, obudza sie i wychodzimy dalejA ja korzystam

Podroz do Pl ok, bez przygod, troche dluga, autostrady we Fr drogie, a w Niemczech duzo robot na drogach(zwezenia, korek na granicy z Belgia)i troche czasu stracilismyAle wyspalismy sie u przyjaciolki w Dortmundzie i spowrotem zatrzymamy sie na dluzej(caly 1 dzien i noc chcemy zostac, bo sie nie nagadalismy

Ide korzystac ze slonca

Aaa i jestem zla na Tz, bo zapomnial ladowarki do aparatu i sie wlasnie wyladowałAc zkolwiek mamy jeszcze kamere i mozna robic zdjecia no ale i tak jestem zladopiero u mamy bedziemy miec jej aparat
bawcie się dobrze

---

Wiecie co ta moja Kitka dzisiaj goniła dorosłego, wielkiego kota bo uwaga wszedł na podwórko... myślałam, że padnę ze śmiechu jak go zobaczyła to się wygięła i zrobiła się 3 razy taka haha nawet za bramę go pogoniła... tzn. ona górą a ona dołem
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 16:31   #4754
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny, ja tylko na sekundę, pożegnać się przed wyjazdem. Trzymajcie się Kochane..i nie obijać się, mam nadzieję, że będzie jakaś fasolka nowa jak wrócę....Mrowinko, Stokrotko, Tomalinko!!

jak będzie okazja, będę się odzywać....paaaaaa

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 16:35   #4755
Malensstfo
Zakorzenienie

Butter udanego wypoczynku!
Stary 2012-08-21, 16:39   #4756
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
A jaki kolor?

Na pewno coś znajdziesz Poczytaj może fora tak jak radzi Bao

Madzia, ale fajnie z tym urlopem

Dzwoniłam przed chwilą do notariusza bo mam tą pieczątkę i mam mu zawieźć jutro te dokumenty i we wtorek dowieźć te ze starostwa (bo też poszły ponownie z tą pieczątką) więc termin będzie na piątek 31 sierpnia
super, że już podpisujecie akt nasza się jeszcze dzieli

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
raczej nie, bo przez tą bakterie zero przytulanek
tak swoją drogą to przechodzę połóg wykończyć się można ;D

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Onyks londa ciemny blond 15
współczuje braku przytulanek i dolegliwości, ale jak się skończą to pewnie poszalejecie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Dzięki niestety dziś 12tydz + 4 dni znowu spotkanie z wc :/

dziękuję
współczuję spotkać z wc

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36020218]Nie gniewamy się. Trzymaj się

O, a ja zawsze myślałam, że nie ma sensu tak wcześnie po odstawieniu pigułek robić badań hormonalnych

Moja wizyta taka sobie. Byłam na NFZ, wizyty umówione co 10 minut, więc lekarka pędzi, żeby zdążyć przyjąć kolejną osobę Nie jestem zadowolona.

Trzymam kciuki

Agnusku, myślę, że lekarka zobaczyłaby na USG, gdyby było coś nie tak. Obraz policystycznych jajników na USG jest podobno dość charakterystyczny.[/QUOTE]
chociaż tyle dobrze, że zobaczyłaś że była owulacja, pęcherzyk pękł, czyli nic z niego złego nie wyrośnie

Cytat:
Dzięki za odpowiedź

Ja źle wspominam niestety czasy chodzenia na NFZ
Co Ci powiedziała lekarka?
ja też źle to wspominam, lekarze, którzy się nie znają i tylko cię zbywaja

Cytat:
CZeść!

Bika ja bym się też wkurzyła, a informacje o tym klubie kangura miałaś ze szkoły rodzenia?

Agnusek zdrowiej nam szybko

Strong super że mały polubił kąpiel!

Jeszcze miałam coś napisać ale zapomniałam..

Kobietki mam dylemat, może mi doradzicie, chcę kupić rolety do sypialni i nie wiem w jakim kolorze wybrać prowadnice i materiał, okna są z veluxa sosnowe(prowadnice do wyboru sosna lub srebrne) a ściany sliwkowy fiolet. Nie wiem czy dopasowac je do ścian czy do mebli(bo może kiedyś fiolet nam się znudzi i pokój przemalujemy). Wkleję wam fotke sypialni a tu rolety i materiały które chcę zmówić http://zaslaniamysie.pl/pl/roleta-da...8x140-308.html
jaki śliczne skosy

Cytat:
Szkoda, czasem mnie załamuje to podejście lekarzy na NFZ

A co do policystycznych to jak chodziłam na NFZ (lekarz wydawał się konkretny) to zawsze było wszystko ok, nigdzy mi nie powiedział że mam coś z jajnikiem i na usg też nie było widać. A jak poszłam do tego który mi teraz prowadzi ciążę to byłam w szoku na widok jednego jajnika, od razu mi powiedział że jest policystyczny i naprawdę było to widać na usg.
Myślę, że rozpoznanie zależy w dużej mierze od sprzętu i kompetencji lekarza.
ty też masz pco?

Łukaszek
Stary 2012-08-21, 16:44   #4757
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, ja tylko na sekundę, pożegnać się przed wyjazdem. Trzymajcie się Kochane..i nie obijać się, mam nadzieję, że będzie jakaś fasolka nowa jak wrócę....Mrowinko, Stokrotko, Tomalinko!!
Baw się dobrze
Mam nadzieję, że będzie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
chociaż tyle dobrze, że zobaczyłaś że była owulacja, pęcherzyk pękł, czyli nic z niego złego nie wyrośnie
W sumie to zdziwiłabym się, gdyby nie pękł, bo do tej pory nie było z tym problemów. Nie miałam nigdy żadnych torbieli, a wiem, że czasem robią się, gdy pęcherzyki nie pękają.
Stary 2012-08-21, 16:47   #4758
kaska87
Zakorzenienie

Butter udanego wyjazdu!

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 16:53   #4759
Emilia211
Zakorzenienie

GG do Emilia211 Send a message via Skype™ to Emilia211

Cześć dziewczyny

dalej KOLKI nie mam już siły Lenka tak mało śpi
Madzia co jesz na śniadanie obiad i kolację ?

Emilia211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 17:02   #4760
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
A może wpisz że oczekujemy Nataszy Najwyżej się zmieni w razie czego
ładnie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36021793]Może Na niedoczynność przysadki.

[/QUOTE]
jak przeczytałam o tej niedoczynności to prawie umarłam ze strachu bo zobaczyłam w opisie słowo guz, rak i już mnie strach wziął. Doczytałam że za niskie FSH wskazuje na przysadkę, ja mam w normie, to LH wariuje u mnie

Cytat:
Napisane przez xxKasiax Pokaż wiadomość
Hej
Wlasnie byla polozna Malutki wykapany i wlasnie zasypia Wazy juz 4000g Powiedziala, ze szybko tyje Takie dobre mleczko ma mamusia
U nas od 3 dni straszne upaly 40 Stopni!!! Przedwczoraj i wczoraj bylismy caly dzien nad jeziorkiem z Oliverkiem Tak mu bylo dobrze, bo od wody fajnie chlodno bylo i spal 4,5 godziny, az sie dziwilam, ze nie chce mu sie pic
Poza tym to czasem ciezko mu sie zasypia, nawet 2 godzinki marudzi i probuje zasnac i nie umie Duzo czasem ulewa, ale nic sie z tym nie da zrobic, a jak przybiera to jest ok. A jak pije mleczko to czesto strasznie "chrzaka" tak jakby oddychal przy tym przez gardlo a nie noskiem i potem sie dlawi i nie umie powietrza zlapac, dopiero jak zacznie kaszlec, to mu przechodzi. Podejrzewam, ze to dlatego ze mocno mu mleczko leci i nie nadarzy lykac, tylko mam nadzieje, ze to sie unormuje, bo to stres jest jakby tak przez cale karmienie pil. No a kapiele bardzo lubi Zawsze lezy taki zrelaksowany
super, że malutki tak ładnie rośnie
Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
Czesc, Dziewczyny!!

Przepraszam, nie nadrobiłam Was do końca, ale jestem chora w nocy miałam gorączke, że całą mną trzepało, dziś leżę w łóżku a Małym zajmuje się tata, żebym go nie zaraziła..

Strong - super, że Kamilek polubił kąpiele, widzisz pomału, pomału i do wszystkiego dojdziecie!!! skóra też na pewno mu się wkrótce poprawi... przyzwyczai się do świata

Tutaj popularne są takie "łączniki" do wózków, że można pchać dwa wózki jednocześnie... może to by było jakieś rozwiązanie? wtedy można kupić jakie tylko się chce pojedyncze.
http://www.dwiekrople.pl/lacznik-do-wozkow,id3.html
zdrówka życzę

Cytat:
Czesc!
Pozdrawiam z Ustki

Ide korzystac ze slonca

cześć i jak Ustka, spodobała się wam? super, ż epogoda dopisuje, a jesdnak twój tz zapomniał czegoś ważnego, aż ci faceci

Cytat:

odpoczywaj kochana, my tu będziemy działać ostro żeby zrobić ci niespodziankę i to w postaci nie jednej fasolki

Madzia oby sen nie był proroczy

a u mnie to chyba nie była owulacja wczoraj bo dzisiaj lekko też mnie bolał jajnik. stawiam na zapalenie przydatków zobaczymy, okaże się w dalszych dniach

Łukaszek
Stary 2012-08-21, 17:08   #4761
xxKasiax
Wtajemniczenie

Cytat:
Kasiu, fajnie że dajecie radę. Buziaki od nas
Cytat:
Witaj Kasiu!
Fajnie, że sobie radzicie
Cytat:
xxKasiax super ze mlody tak ladnie roznie
Cytat:
Kasiu super że mały zdrowo rośnie! Całuski dla was
DZIEKI z dnia na dzien coraz lepiej, chociaz wiadomo, czasem sa ciezkie dni, ale wtedy tez sobie jakos dajemy rade

Cytat:
Madziu, Madzia, a jakie to były bóle brzuszka? Jak mała się zachowywała? Ja wiem że po odstawieniu nabiału znów próbowałaś jeść ale nie wiem jak to wyszło? może nie doczytałam? Po ilu dniach od odstawieniu nabiału Majci przeszły te bóle brzuszka? Dawałaś jej coś wtedy?
STRONG tak jak to czytam to mi sie przypomnialo, ze Oliver mial w zeszlym tygodniu takie 3 dni, gdzie wieczorem plakal strasznie przez 3 godziny i nie dalo sie go uspokoic nawet cycusiem i wlasnie bolal go brzuszek, wtedy stwierdzilam, ze moze za duzo bialka jem, bo wczesniej zajadalam sie jogurtami i jadlam codziennie rano platki z mlekiem i jak odstawilam to bole brzuszka przeszly

Cytat:
Czesc!
Pozdrawiam z Ustki

Ide korzystac ze slonca

zazdroszcze Ustki
A to nastepnym razem zapraszam do siebie, jak bedziesz jechac przez Niemcy, bo na 100% przejezdzacie obok naszego miasta

Cytat:
Napisane przez Emilia211 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

dalej KOLKI nie mam już siły Lenka tak mało śpi
Madzia co jesz na śniadanie obiad i kolację ?
Oj, biedna Lenka
Trzymajcie sie i mam nadzieje, ze znajdziecie szybko przyczyne kolek
Stary 2012-08-21, 17:14   #4762
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
Trafiłam dzisiaj na jakaś opinię dziewczyny, która takie łączniki sobie sprowadziła, bo w Polsce ich nie ma...ale niestety po próbie spaceru stwierdziła, że to się w ogóle nie sprawdza...wózkiem się nie da prawie wcale manewrować, a do tego robi się o wiele cięższy niż normalna podwójna spacerówka...
uuu to lipka
Cytat:
zdrówka

fajny ten łącznik co Amani wkleiła, ja jakbym miała mieć klony to pewnie bym kupiła ten wózek bo mi się bardzo podoba swoją drogą w stanach 3000 a w polsce 5500 więc bym tam kupiła
http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=2604
jakaś kremowa i tutaj pasuje
dziekuje
niezla rozbieznosc cenowa...

Cytat:
Amani zdrówka życzę!
dziekuje

Cytat:

udanego pobytu!!!!!!!! baw się dobrze na orsonie i pamietaj o zdjęciach

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
zdrówka życzę
dziekuje

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 17:55   #4763
metkaa
Zakorzenienie

blonde_hair wypoczywaj,

Butter
udanego urlopu,

Emilia wspolczuje

dziekuje wszystkim za kciuki niestety test wyszedl negatywny, jak nie dostane okresu to powtorze test w niedziele
Stary 2012-08-21, 18:02   #4764
tomalinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Czesc!
Pozdrawiam z Ustki

Ide korzystac ze slonca

Cześć Blonde odpoczywaj na całego miłego pobytu w PL

Cytat:

No jeszcze czekamy na wynik testu Metki..
Mam nadzieję, że każdej z nas się kiedyś uda

Miłego urlopu

A ze mną jest coś nie tak.. Już sobie oczywiście dzisiaj wkręcałam, że się udało bo mnie jajniki coś kłują Ale teraz dostałam jakiś dziwny plamień także nie wiem co jest ze mną..

Zeświruje przy tych staraniach..
tomalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 18:15   #4765
Konto usunięte

Cytat:
dziekuje wszystkim za kciuki niestety test wyszedl negatywny, jak nie dostane okresu to powtorze test w niedziele
Szkoda, że test negatywny

Cytat:
A ze mną jest coś nie tak.. Już sobie oczywiście dzisiaj wkręcałam, że się udało bo mnie jajniki coś kłują Ale teraz dostałam jakiś dziwny plamień także nie wiem co jest ze mną..
Tomalinko, który to dzień cyklu? Może kłucie i plamienia to objawy owulacji?
Stary 2012-08-21, 18:20   #4766
tomalinka
Wtajemniczenie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36028127]Szkoda, że test negatywny

Tomalinko, który to dzień cyklu? Może kłucie i plamienia to objawy owulacji?[/QUOTE]
Dziś jest 17dc, wczoraj jak byłam na usg to już było po owulacji ale nie wiedziała czy to było wczoraj czy może 2-3 dni wcześniej..

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Cytat:
ojejku przykro mi bardzo
tomalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 19:35   #4767
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
blonde_hair wypoczywaj,

Butter
udanego urlopu,

Emilia wspolczuje

oj szkoda, ale dopóki @ nie ma to jeszcze wszystko może się zdarzyć, a w niedzielę powtórz rano test

Cytat:
Cześć Blonde odpoczywaj na całego miłego pobytu w PL

No jeszcze czekamy na wynik testu Metki..
Mam nadzieję, że każdej z nas się kiedyś uda

Miłego urlopu

ja w tamtym cyklu też miałam plamienia 4 i 5 dzień po owu, niestety były to około owulacyjne nie implantacyjne. Może u Ciebie będzie inaczej trzymam kciuki oby tak było

Łukaszek
Stary 2012-08-21, 19:39   #4768
Malensstfo
Zakorzenienie

Ale cisza..fiu fiu
Stary 2012-08-21, 19:44   #4769
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Onyks super

dodaja mam czerwony

aaby, metka, Agnusek, bao

Kasiu Maja tez jak była mała to po jedzeniu oddychała jakby z chrypką, martwiłam się, ale to podobno normalne dla maluszków bo coś tam w krtani nie jest wykształcone jeszcze. Ale przeszło chyba po miesiącu.

strong ja ci dam proroczy Kochana te bólu brzuszka zaczeły się jak Maja miała 3 tyg (krostek wtedy nie było), dopiero gdzieś w 5 tyg pojawiły się krostki i poszłam do lekarza. Odstawiłam w środę nabiał a od poniedziałku - dziecko aniołek Nie jadłam 5 tyg i znowu zaczęłam wprowadzać. I wszystko dobrze (a już 3,5 tyg minęło - jem nabiał codziennie). Maja wtedy płakała, miała problemy z zaśnięciem, cały dzień była marudna.

emilko na śniadanie jem kanapeczki, na kolację kaszkę manną z owocami a na obiad to różnie.

Blonde

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 19:55   #4770
zaaaabcia
Zakorzenienie

Witajcie

butter - udanego wypoczynku

blonde - super ze juz jestescie na miejscu

kasia - dla Olivierka

malenstfo - ten wozek ma kuzynka meza -

http://www.youtube.com/watch?v=cmtu0u2CV5I

bika - niezle z tym klubem

dodaja - z tym testem to bylo tak ze @ mialam dostac w czwartek pare dni wczesniej kupilam testy ktore wykrywaja ciaze juz pare dni przed ... wiec zrobilam pierwszy test w niedziele rano jak maz jeszcze spal pokazala sie blada kreseczka ale nie chcialam nic mowic bo balam sie ze @ jednak przyjdzie pozniej test powtorzylam we wtorek kreseczka juz byla ciemniejsza a trzeci zrobilam w dzien planowanej @ jak wyszla gruba krecha pojechalam kupic pudeleczko i buciki dzieciece i jak maz wrocil z pracy to mu dalam prezencik i tak dowiedzial sie ze bedzie tata

magda - lekarka mowila ze jeszcze przez pare dni bedzie krew sie pojawiala w kupie .. ale zeby nie panikowac ze jak tylko przejde na diete bedzie lepiej. Od tego czasu maly zrobil 5 kupek w tym tylko jedna z krwia.

abby - zdjecia prezentow Dominika w zalaczniku

Dziekuje kazdej z Was za pocieszenie i mile slowa w strone Dominika. Jak narazie byla tylko jedna kupa z krwia maly radosny usmiecha sie caly dzien , ladnie je , spi. Takze miejsmy nadzieje ze bedzie tylko lepiej.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN9173.jpg (167,4 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN9174.jpg (163,8 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN9175.jpg (132,5 KB, 17 załadowań)

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości