Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kcal cz 8 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-21, 19:14   #2881
czbasia
Zakorzenienie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca

Helol!! Dzis bylam pierwszy dzien w pracy po przeszlo 2-tygodniowym urlopie. Masakra, zmeczona i nic sie nie chce. Przeczytalam wszystko ale nie mam Wam juz sil odpisac A z dieta na weekendzie tak jak przypuszczalam do doopy. Nie wiem czy nie zucic tego w cholere na jakis czas, dac sobie troche luzu i zaczac np od nowego miesiaca wrzesien???
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 19:46   #2882
zelka9o
Zadomowienie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca

Cytat:
Napisane przez meeedzik Pokaż wiadomość
Monia no ludzie naprawdę byli super znaliśmy się tylko przez forum, a na żywo czuliśmy się jak byśmy znali się od dawna
Niom szkoda, że nie mieszkam obok, to byśmy razem śmigały na basen
no to tak jak myśmy by sie kiedyś spotkały z forum też pewnie czuły byśmy sie tak

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Cytat:
Napisane przez monika01011986 Pokaż wiadomość
no dokładnie! na początku fajnie a później to żyć się nie chce już!
We Francji też masakra jest a w Hiszpanii jest 45 stopni w cieniu! Boże to w ogóle śmierć na miejscu.... Dowaliło wszystkim lato na sam koniec
Dziękujemy z Kolinkiem
ja słyszałam tylko o Francji że tam też skwar niezły ale 45 stopni w cieniu to stanowczo za dużo !!
Ależ proszę
zelka9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 20:04   #2883
zooska
Zakorzenienie

Cytat:
no ciężko jest :/ co za dużo to nie zdrowo ....
Wrzucę Wam fotki z soboty. Całą niedzielę i cały poniedziałek siedziałam nad wodą więc teraz jestem jeszcze czarniejsza ale fotek nie mam chwilowo żadnych. Postaram się zrobić coś w tym tygodniu.
No no..jaka laska!!!

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
Zosia jak po ognisku z TŻ? czytałam, że było kiepsko ale na drugi dzie

Zosia jakaś Ty śliczna śliczna foteczka marcheweczko nasza Jaka piękna cera!! zazdroszczę!! koloru oczu Ci też zazdroszczę!!! ja mam zielone brzydkie... zawsze chciałam mieć brązowe albo chociaż piwne.....
Ee...lipa straszna to ognisko, tak żałowalam, że do swoich znajomych nie pojechałam:/ Ale cóż...a nastepnego dnia była kłótnia kilkugodzinna, ale potem sie pogodziliśmy. Ale już dzisiaj hity na nowo:/

Dziękuję za komplementy

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:
no! wiedziałam że tak będzie moment wrócisz do swojej wagi super!

wow! pyszne musi być jakaś Ty zdolna Zośka!!!
Do mojej wagi to mi jeszcze -3kg brakuje Ale dam radę w miesiąc...

Hehe, no pycha były To trzeba przyznać Kończył się termin ważności tego ciasta, pieczarki 3 się ostały to zrobiłam

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Margot85 Pokaż wiadomość
Kurcze i Ty też widzę, że lubisz szaleć w kuchni, ciągle coś wymyślasz i tak różnorodnie a to sztuka( mieszkałam kiedyś z kolega , który był wege ale on ciągle coś zwęglał na patelni i wietrzyć trzeba było mieszkanie- bardzo fajny był ale ten smród nas wykańczał)
No ja lubię Mam tż łakomczucha i zawsze się tak fajnie cieszy jak coś zrobię, a potem ma dobry humor, to sama przyjemność gotować

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Dzisiaj zaliczyłam godzinę Stepu Na fitness poszłam

68kg->63kg -> 61kg->60kg ->59kg->...->58kg->57kg
zooska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 20:05   #2884
Ladywithweapon
Zadomowienie

Jestem z siebie oficjalnie dumna- ruszyłam tyłek! Zawsze nienawidziłam biegania i chyba dalej tak będzie, ale jak mus to mus- choć chyba jutro przejadę się rowerem ;p
W sumie 30-40minut się ruszałam. Tak ok. połowe drogi przebiegłam a resztę marszem :P Moja kondycja jest w opłakanym stanie, ale się ruszyłam I coś z tym będę robić Wyglądałam strasznie po, już się wykąpałam ale wciąż cała czerwona (taka moja przypadłość pod wpływem wysiłku przybieram kolorków ;p). Cała byłam mokra po tym "bieganiu" ;p
Jutro chyba jadę do miasta to kupię sobie dobre spodenki do ruszania się- te co mam są okropne...

Więc dziewczynki- trzymać za mnie kciuki, żebym codziennie coś poćwiczyła przez 30min.

Już o tej godzinie nie wskazane mi nawet na lodówkę spojrzeć Ależ i tak dziś pojadłam :P Powoli będę się nastawiać na 5posiłków (gości nie ma to już mogę ).
Dziś rano zjadłam trochę sałatki mamy z kromką ciemnego chleba (wiem- starczyło by ). Na moje nieszczęscie były świeże bułki (rzadkość rano w moim domu ;p), więc musiałam zjeść jedną (w sumie to 3/4, bo już nie wciskałam w siebie:P) z serem żółtym/almette i pomidorem. Po takim śniadaniu odpuściłam sobie wszystko do 15 kiedy zjadłam bułkę z serem/almette i pomidorem (ale różnorodność ale miałam ochotę- zaraz nie będzie pomidora :P). Ok. 17 zjadłam gruszkę i jabłko. To wszystko :P Nic dziś więcej nie zjem

Jutro nie wiem od czego zacząć dzień. Chyba mam biały ser to myślę, że chleb z białym serem i do tego cebula :P Może nie dla każdego to dobre, ale mój dziadek tak jadał i takie mam wspomnienia dzieciństwa ;p

Wskazane jest w młodym wieku jadać te wszystkie masła na cholesterol? I mają one mniej tłuszczu? Bo suchy mi ten chleb bywa bez niczego ;p

A co polecacie mi do kupienia na dietę? Co mi się przyda? Będę w markecie to mogę w końcu coś popatrzeć :P
Ladywithweapon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 20:08   #2885
mielnus
Wtajemniczenie

kutwa... spuchłam;/;/;/ jutro warzywka!!! obowiazkowo

poszłam sobie na solarium a tam to samo lustro co ostatnio... no i załamka Mam okres.. dlatego sobie pozwalam. Od jutra ściśle dietkowo musi już byc

Edytowane przez mielnus
Czas edycji: 2012-08-21 o 20:15
mielnus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 20:10   #2886
zooska
Zakorzenienie

Lady No widzisz!!! Udało się ruszyc z domu!

Hm...napiszę Ci co ja ZAWSZE mam w lodówce, czy szafkach
-jogurty (od naturalnych, po owocowe, z ziarnami)
-warzywa (pomidor, ogórek, sałata-obowiązkowo)
-twarogi (serek wiejski, twaróg chudy)
-jajka
-otręby
-makaron razowy
-ryż

To są rzeczy obowiązkowe u mnie. Zawsze zrobisz dietetyczne śniadanie, obiad i kolację z nich. No to ja to przeważnie takie rzeczy uważam za najpotrzebniejsze

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
Napisane przez mielnus Pokaż wiadomość
kutwa... spuchłam;/;/;/ jutro warzywka!!! obowiazkowo
A załatwiłaś się...? Od warzyw gaz wzbiera w organizmie.

Stary 2012-08-21, 20:15   #2887
Ladywithweapon
Zadomowienie

Zooska czemu ty wciąz się męczysz? Z takim wyglądem i w ogóle mogłabyś miec każdego :P
W ogóle polecisz mi jakieś miejsce do przenocowania we Wro? I do poimprezowania? Jadę z koleżankami najprawdopodobniej niedziela-wtorek i wciąż o tym myślę :P

Jezu jak ja pomyślę, ze kiedyś moja waga 56 wskazała... kurde

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Otręby zawsze mnie przerażały.. może czas się zmienić :P

Jutro coś z tym pomyślę :P
Stary 2012-08-21, 20:20   #2888
zooska
Zakorzenienie

LadyOooj... ciężko będzie...nie orientuję się gdzie są tanie miejsca do spania

Z klubów...hm ja wolę cięższe klimaty i chodze do
-Liverpool
-Od zmierzchu do świtu
-Salonik
-Czeski pub

Ale ztakich typowych imprezowych klubów to:
-Antidotum
-Domówka
-Honey Bunny
-Bezsenność
-Mundo

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

http://zwegowani.pl/soczyste-burrito/

Jutro to zrobię

Stary 2012-08-21, 20:21   #2889
Ladywithweapon
Zadomowienie

Już coś mam na oku- myślałam, że może podpowiesz Ale nie ma na mus ;p

W porównaniu z wagą po śniadaniu teraz mam mniej o 0,5- nie przybrałam! hahaha

Ogórki kiszone, z musztardą itd. mogę zaliczyć jako warzywa w posilku?
Stary 2012-08-21, 20:22   #2890
zooska
Zakorzenienie

Monia Kompot zrobiłam. Z miętą i cytrynką Do lodówki i super orzeźwia

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Ladywithweapon Pokaż wiadomość
Już coś mam na oku- myślałam, że może podpowiesz Ale nie ma na mus ;p

W porównaniu z wagą po śniadaniu teraz mam mniej o 0,5- nie przybrałam! hahaha

Ogórki kiszone, z musztardą itd. mogę zaliczyć jako warzywa w posilku?
moim zdaniem można...w końcu to warzywa są xD
A co masz na oku;>?

Stary 2012-08-21, 20:28   #2891
Ladywithweapon
Zadomowienie

Mam kilka hoteli i hosteli
Moon
Avantgarde
One More Hostel
Orange Hostel

Najbardziej podoba mi się przedostatni. Wyjdzie nam po 80zł za spanie, więc myślę, że nie będzie źle ;p

Wiesz- ciężko już teraz o ogórki z działki :P przynajmniej ja już nie mam ich za wiele- na weekendy mamy sałatki, ale normalnie jemu to co w słoiku ;p
I dziś też do bułek brałam ogórki :P

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

I ten przepis smakowicie wygląda! Ja muszę zrobić sama spaghetti od początku do końca ;p chociaż czerwoną fasolkę bym pominęła zawsze ją odgarniam jak mam warzywa z parowaru
Stary 2012-08-21, 20:31   #2892
zooska
Zakorzenienie

Lady Kojarzę przedostatni wlasnie, ale tylko z nazwy, czyli ktos z moich znajomych musiał tam spać, że zapamiętałam

Też za fasolka nie przepadam, ale muszę ją jeść ze względu na białko, także przemycam ją wszędzie gdzie się da xD Zaleję wszystko sosem czosnkowym i będzie spokój

Stary 2012-08-21, 20:32   #2893
heroine86
Zakorzenienie

Hej hej

Ale dzisiaj dzień wróciłam z pracy, wzięłam się za gotowanie obiadu, zrobiłam pranie, położyłam się bo łeb mnie nap.ier.dalał i zasnęłam na 2 godzinny obudziłam się przerażona akurat TŻ wrócił z pracy i pojechaliśmy na zakupy. Niedawno wróciliśmy i ledwo co żyję ja nie wiem co mi jest... w ogóle siły nie mam... i ciągle mi zimno

Coctail, oto przepis na rogaliki krucho- drożdżowe:

Składniki:

4 żółtka (białka zostawić na smarowanie rogalików)
1 kg mąki
10 dag (kostka) drożdży świeżych
0,5 litra śmietany 18%
3 łyżki cukru + cukier waniliowy
250g masła śmietankowego

Drożdże rozpuścić w śmietanie. Z mąki, żółtek, cukru, masła i drożdży zarobić ciasto. Wstawić do lodówki na 1 godz. (ja połowę robiłam na drugi dzień) Rozwałkować duże koło (dosyć cienko, ok. 5mm), przekroić na ósemki, nałożyć dżem/marmoladę/czekoladę/krem czekoladowy/owoce i zawijać rogaliki, posmarować roztrzepanym białkiem na wierzchu. (ułożyć na blasze zachowując odległość, bo sporo rosną). Piec w nagrzanym piekarniku 180 st. na rumiano ok. 40 min. (no ale to trzeba patrzeć, bo piekarnik piekarnikowi nierówny).

Cytat:
Napisane przez zooska Pokaż wiadomość
Ja myłam ostatni raz okna...aż wstyd W lipcu tamtego roku xD xD xD Jakoś mnie nie kusi ponowne wystawanie na taboretach :P
ja nie cierpię okien myć robię to dwa razy do roku (na święta ) i to z wielkim bólem ale fakt, potem jest tak świeżo i przyjemnie w domu
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
heroine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 20:36   #2894
Ladywithweapon
Zadomowienie

Oj laski- mi moja mama ciągle o oknach gada- miało być 2 razy do roku a teraz to już jakaś przesada. Chociaż trochę spalę :P Gorzej, że ja myję wszystkie okna dachowe, bo jest superniewygodne...

Kiedyś ułożyłam sobie na cały tydzień plan tego co będę jeść i wyrzucilam- akurat pod tą dietę... grrr ale mam czas usiądę, rozpisze i będę wiedzieć co kupić ;p
Stary 2012-08-21, 20:37   #2895
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Like_a_women Pokaż wiadomość
Nie jest to lek,a roll-on Ziaja-Bloker,ale u Nas jest dostępny tylko w aptece.
Również polecam!

Cytat:
Na śniadanko zjadłam musli z otrębami z jogurtem naturalnym i kawką.
Upiekłam cebularzo-pieczarkarze xD Tyle o nich Dżaga mówiła, że mnie naszło. Zjadlam 1 po śniadaniu, także niedużo
Na cieście francuskim rozsmarowałam przecier i posypałam go przyprawami, a na to położyłam przesmażoną cebule z pieczarkami i do piekarnika Tż zjadł prawie wszystkie
ale sobie dogadzacie smaka mi narobiłaś!

Cytat:
Heroine mieszkam na małej wiosce- wiesz- Bednarek był gwiazdą wieczoru... Ogólnie jak dla nas był strasznie nudny, ale jak kto woli Działa w naszej okolicy grupka ludzi- Las Melinas (włączcie sobie i posłuchajcie- warto) i grają o wiele lepszą muzykę i potrafią naprawdę każdy tłum rozkręcić- tacy chłopcy na luzie
Ale jest ciachem jest na co popatrzeć zachowuję się jak niewydarzona i niewyżyta gimnazjalistka

Cytat:
Ach, w ogóle muszę się "pochwalić". trzymałam dietki od kiedy wróciłam ze wsi, czyli dokładnie od 15.08 i spadło mi do dzisiaj 2 kg...uff...ta woda zeszła, mniej już opuchnięta jestem, nie mam już problemów z wc, także złogi zeszły i waga momentalnie poszła w dół. Ważyłam się wczoraj u koleżanki ok godz 20, po całym dniu jedzenia, w ciuchach itd i waga pokazała 60,5 kg. Także nie jest źle, bo na czczo byłoby trochę mniej
Także myślę, że do 13.09 wrócę do 58 kg akurat na wyjazd wakacyjny
No ja wiedziałam Ty się zawsze omarudzisz, że przytyłaś a potem okazuje się, że to woda panikaroooo Tyyyy
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Stary 2012-08-21, 20:40   #2896
zooska
Zakorzenienie

Heroine Zrób to sobie z tego ciasta francuskiego, mega są

wiesz co...niby marudzę ale dalej w obwodach mam więcej... waga zeszła, bo woda uciekła, ale w udach mam +2,5 cm, w pupie to samo, w talii +3 cm...więc coś jest na rzeczy:/

Stary 2012-08-21, 20:42   #2897
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
siemanko

całą noc dziś nie spałam.... jezuuu jak gorąco było nogi to aż mnie paliły także chodzę pół przytomna i leci ze mnie pot :/ zaraz wskoczę do wanny się ochłodzić trochę. Na basen nie chce mi się iść... po tej nocy ledwo żyję. Poczekam aż mąż wróci z pracy bo dziś ma szybciej skończyć i pojedziemy wszyscy razem.
Dziś trochę chłodniej bo 34 stopnie póki co...... no ale o 14stej pewnie do 38 dobije. Zapowiadali burze u nas na noc i wiecie co? nawet kropelka deszczu nie spadła! nawet się nie błysnęło! no nic! ZERO.... a miałam taką nadzieję z mężem, że troszeczkę się ochłodzi jak popada a tu dupa
dzisiaj na dzień też burze zapowiadali a póki co niebo błękitne bez żadnej chmurki te ich prognozy to niech sobie w tyłek wsadzą, w ogóle się nie sprawdzają, temperatury też zaniżają bo mówią że będzie 36 stopni a w rzeczywistości przekracza 40. Buraki i tyle.

Nie którzy sobie pewnie myślą "ale fajnie, że tak gorąco" no ale uwierzcie mi że na dłuższą metę wykończyć się można.... tu od miesiąca takie temperatury są i w ogóle deszcze nie padają. Jak ktoś nie przyzwyczajony do takiego żaru (np. jak ja) to przerąbane :/
Nie no, teraz to mi Cię szkoda wierzę, że już masz dosyć a prognozy to prawie nigdy się nie sprawdzają mogę 5 razy na dzień sprawdzać pogodynkę i za każdym razem inne dane no ludzie... dzisiaj miało być gorąco, a było... ciepło zachmurzone i w ogóle jakoś tak nijak
musisz to jakoś przetrwać

Cytat:
Heroine Zrób to sobie z tego ciasta francuskiego, mega są

wiesz co...niby marudzę ale dalej w obwodach mam więcej... waga zeszła, bo woda uciekła, ale w udach mam +2,5 cm, w pupie to samo, w talii +3 cm...więc coś jest na rzeczy:/
Zrobię w najbliższej przyszłości TŻ będzie zachwycony bo on uwielbia takie nowości

może mięśnie?
Stary 2012-08-21, 20:43   #2898
zooska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez heroine86 Pokaż wiadomość
Zrobię w najbliższej przyszłości TŻ będzie zachwycony bo on uwielbia takie nowości

może mięśnie?
Niestety nie Typowy tluszcz... oj nie oszukujmy się, przytyłam i tyle. Wiem o tym, widzę. W spodnie się ledwo wciskam:/ dzisiaj w sklepie mierzyłam chyba z 5 par rozmiar 38 i na żaden się nie dopięłam. Spinam d.pę i ćwiczę i jem ladnie i tyle...co tu dużo gadać.

Stary 2012-08-21, 20:44   #2899
Ladywithweapon
Zadomowienie

Akurat w niedziele się rozpływał na scenie W słoneczku hahaha był strasznie mokry i ciągle się wycierał hahahah

W ogóle mam taką strasznie chudą koleżankę- patyk dosłownie- stara się zawsze przytyć (jak jej coś waga spadła trochę to nawet jej chłopak się na nią wydzierał )- no kurcze, bułki słodkie, obiady itd. Ja dawno bym już przybrała. I dziś z nią gadałam i ta na to, że w wakacje tyje to ona, że zawsze chudnie ! Po prostu boli jak nic. Dlaczego ja tak nie mogę?
Stary 2012-08-21, 20:47   #2900
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
kurde zazdroszczę ci tej burzy! trzeba było ją do mnie przegonić!

No ostatnio się zastanawialiśmy z mężem co by było gdyby nie było tu żadnego jeziora i basenu? strach pomyśleć normalnie.......
Właśnie w nocy najgorzej.... nie idzie spać bo tak gorąco. Mąz chciał klimatyzator kupić taki do domu ale stwierdziliśmy że już się nie opłaca bo to koniec lata. Na następny rok kupimy.
Mogłam bo wiem, że Ty lubisz takie zjawiska a mi mało serce nie wyskoczyło prze.s.raną noc miałam, bo ta burza ciągnęła się od północy do jakiejś 4 nad ranem

no bez basenu to tradżedy
No ale może teraz tańsze będą te klimatyzatory? Bo wiesz, po sezonie wszystko jest tańsze

Cytat:
Napisane przez meeedzik Pokaż wiadomość
Heroine zdjęcia robiła nam koleżanka nad rzeką jak mi prześle to wstawię
Oooo to super!
Stary 2012-08-21, 20:48   #2901
Ladywithweapon
Zadomowienie

Zooska mogą też być mięsnie ;p ja tam kiedyś mierzyłam cm, ale już mi się nie chce :P Jak schudne to sama zobaczę :P

W ogóle właśnie przebiegłam się przez podwórko w koszulce i majtkach Już jestem wykąpana a telefon do mamy i musiałam wyjsc na szybkiego
Stary 2012-08-21, 20:53   #2902
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Wrzucę Wam fotki z soboty. Całą niedzielę i cały poniedziałek siedziałam nad wodą więc teraz jestem jeszcze czarniejsza ale fotek nie mam chwilowo żadnych. Postaram się zrobić coś w tym tygodniu.

Załącznik 4839440

Załącznik 4839441
Pięknie jak zwykle
Stary 2012-08-21, 21:08   #2903
mielnus
Wtajemniczenie

ja moze zle podczytuje ale gdzie jest ten ptrzepis zoosiowy na te ciastka z cebulka??? ma to duzo kcal???

przez ten okres taka napuchnieta jestem, strasznie... Wole nawet na wage nie wchodzic bo bym znowu dostała baty od heroine hahahha;p i bym się zdołowała. Jutro musi byc 100% dietetycznie

zooska a u mnie niezbędne jest:
-płatki owsiane górskie
-mleko 0,5%
-pomidor, ogórek, warzywa na patelnie,
-jajka
-jogurty naturalne i owocowe
-twaróg chudy
-jabłka i inne owoce

niestety ale przeważnie na tych produktach bazuje. Żałuje żę żadko sobie urozmaicam. Jutro spróbuje porobić troche pierogów z twarogiem Te dietetyczne co ostatnio robiłam..

W ramach ćwiczeń jutro mycie okien. Dzisiaj niestety nei zdąrzyłam, bo malowałam sobie mebelki z pokoju na biało Niskim kosztem mam odświeżony pokój. Chyba sobie jeszcze pomaluje biurko i szafe na ubrania

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Cytat:
Akurat w niedziele się rozpływał na scenie W słoneczku hahaha był strasznie mokry i ciągle się wycierał hahahah

W ogóle mam taką strasznie chudą koleżankę- patyk dosłownie- stara się zawsze przytyć (jak jej coś waga spadła trochę to nawet jej chłopak się na nią wydzierał )- no kurcze, bułki słodkie, obiady itd. Ja dawno bym już przybrała. I dziś z nią gadałam i ta na to, że w wakacje tyje to ona, że zawsze chudnie ! Po prostu boli jak nic. Dlaczego ja tak nie mogę?
Też marze o takie przemianie materi żeby jedzenie przeze mnie przelatywało niczym potoczek górski przez szlak hahhahaha

Znalazłam kwatere na weekend w góry UWAGA!!! 20zł nocleg, 8 zł śniadanie i 12zł obiad
Stary 2012-08-21, 21:09   #2904
zooska
Zakorzenienie

Milenus
Robiłam to tak:
-cebula
-2 pieczarki
-przecier pomidorowy
-opak. ciasta francuskiego
-przyprawy

Nagrzewam piekarnik. Z ciasta wykrajam kółka. Smaruję każce przecierem pomidorowym. Przesmażam cebulę i pieczarki pokrojone z przyprawami. Nakładam łyżką na przecier i do piekarnika na 15minut.

Stary 2012-08-21, 21:11   #2905
mielnus
Wtajemniczenie

macie jakies pomysły na śniadanie z jajek?? Oprócz jajecznicy... Owsianka mi troche bokiem juz wychodzi i myślałam o kombinacji jajka i pomidora...

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:
Milenus
Robiłam to tak:
-cebula
-2 pieczarki
-przecier pomidorowy
-opak. ciasta francuskiego
-przyprawy

Nagrzewam piekarnik. Z ciasta wykrajam kółka. Smaruję każce przecierem pomidorowym. Przesmażam cebulę i pieczarki pokrojone z przyprawami. Nakładam łyżką na przecier i do piekarnika na 15minut.
a jaka kaloryczność?? Tak też mozna coś innego na góre dać co nie?? Kiełbaske ser... pomidorek...

tak wogóle to wszystkie mylicie mojego nicka ale OK nie wy pierwsze
Stary 2012-08-21, 21:17   #2906
Ladywithweapon
Zadomowienie

Przeze mnie niby przelatuje, ale to nic nie daje :P

Mielnus możesz zrobić jajka sadzone, albo jak masz już trochę stary chleb to można go umoczyć w jajku (już roztrzepanym czy jak to się zwie) i na patelni podsmażyć. I to może być z szynką/pomidorem...
W tych górach strasznie tanio znalazłaś! w jakiej wiosce?

Zooska jutro chyba poszukam w lodówce składników i coś takiego zrobię- jak pojadę na zakupy to będę miała przekąskę i nic mnie nie będzie kusić :P
Stary 2012-08-21, 21:25   #2907
zooska
Zakorzenienie

Lady
Fajna sprawa z ciastem francuskim Uwielbiam się nim bawić.

Mielnus Nie liczę kcal w potrawach, nie bawię się w to

Stary 2012-08-21, 21:28   #2908
mielnus
Wtajemniczenie

na Głóbałówce. Ah bo ta babcia to ona tylko znajomym wynajmuje. A ja mam nr od kolezanki co tam jeździ zawsze

Jajka z chlebkiem to zbyt tuczące. Raczej może te sadzone z pomidorkiem. Jutro musze lekko jeść...

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

hahha zooska poprawiłaś się;p Mi to nie przeszkadza, może być Milenus
Stary 2012-08-21, 21:43   #2909
zooska
Zakorzenienie

Cytat:
macie jakies pomysły na śniadanie z jajek?? Oprócz jajecznicy... Owsianka mi troche bokiem juz wychodzi i myślałam o kombinacji jajka i pomidora...
Jajko po florencku :
1 jajko
duża garść szpinaku
1 ząbek czosnku
sól, pieprz, masło, oliwa
dodatki: avocado, pomidorki cherry, chrupiąca francuska bagietka
Pokrojony czosnek zrumieniam na łyżce oliwy, obok na patelni smażę na maśle szpinak oraz jajko, doprawiam solą i pieprzem.

Jajko sadzone na bekonie z zieloną fasolką :
1 jajko
1 plasterek bekonu
garść zielonej fasolki
sól, pieprz, masło, oliwa,
dodatki: grzanki
Fasolkę gotuję w osolonej wodzie, doprawiam pieprzem, polewam oliwą, układam na zrumienionym na oliwie bekonie i usmażonym na maśle jajku sadzonym. Grzanki posmarować ulubionym serkiem.

Omlet :

2 jajka
 mała szczypta soli
 2 łyżki mąki pszennej
 kawałeczek masła

Przygotowanie:
Białka ubić ze szczyptą soli, stopniowo dodawać wymieszane żółtka, cały czas ubijając, po czasie dodawać przesianą mąkę.
Od razu zacząć nagrzewać patelnię z tłuszczem. Wyłożyć ubitą masę, zmniejszyć ogień i smażyć omlet (bez przykrycia) przez około 3-4 minuty, aż omlet zacznie cichutko "skwierczeć". Przełożyć omlet na drugą stronę, smażyć z drugiej strony przez około 2 minuty.

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
hahha zooska poprawiłaś się;p Mi to nie przeszkadza, może być Milenus
A co znaczy Twój nick...?

Stary 2012-08-21, 21:43   #2910
Ladywithweapon
Zadomowienie

Przypomniałam sobie jak kiedyś zrobiłam ciasto francuskie z cukinią itd. Nawet to dobre było :P Miałam jako śniadanie do szkoły :P
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości