Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy! - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-20, 22:45   #4321
tajka88
Zakorzenienie

Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!

Cytat:
Napisane przez potty Pokaż wiadomość
a prosze bardzo troche, ze tak powiem na biezaco jestem

SYSUNIA ktoredy wy jechaliscie? my wracalismy z piatku na sobote (18/19) i objechalismy w 20h, wszystkie autostrady w Niemczech otwarte
Czym rozni sie child minder od niani?? bo tak sie zastanawiam jesli bede musiala pracowac od 7 co bedzie najlepsza opcja. niania mi nie pasuje... bo chce zeby moje dziecko bylo z innymi dziecmi.

aha i mialam zapytac jak tam synek jednej z was... Sebastian chyba eh nie chce pomylic ale nie jestem pewna... radzi sobie z mowa jako troj czy nawet 4 jezyczne dziecko?

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 22:57   #4322
potty
Wtajemniczenie

GG do potty
Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!

childminder to takie 'domowe przedszkole' jedna pani - kilkoro dzieci u tejze pani w domu
moja eM korzysta wlasnie z childminder i obie jestesmy bardzo zadowolone ale wiadomo - duzo zalezy od pani i od dziecka

a wie ktos moze cos o badaniu wzroku i okularach na exemption card? czy to tylko w spec savers sie da zalatwic?

Dziecko poniżej pięciu lat to istota całkowicie szalona.

Edytowane przez potty
Czas edycji: 2012-08-20 o 23:04
potty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 23:07   #4323
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
childminder to takie 'domowe przedszkole' jedna pani - kilkoro dzieci u tejze pani w domu
moja eM korzysta wlasnie z childminder i obie jestesmy bardzo zadowolone ale wiadomo - duzo zalezy od pani i od dziecka

a wie ktos moze cos o badaniu wzroku i okularach na exemption card? czy to tylko w spec savers sie da zalatwic?
Wlasnie tak myslala, to tez jest opcja... a mozna dogadac sie na np wczesniejsze zostawienie dziecka np-6- 6.30 czy cos takiego?? ogolnie wole zlobek no ale zobaczymy...

i jeszcze takie pytanie na ktore nie musisz odpowiedziec ile procent albo jaka czesc oplaty z ChM oddaja ci, bo tak sobie mysle ile to moze byc slyszalam o 10% i slyszalam o 90% :P

Stary 2012-08-20, 23:12   #4324
potty
Wtajemniczenie

GG do potty

ja jestem naprawde mega zadowolona z minder
co do godzin to wszystko zalezy od tego jak sie z kobieta dogadasz. ja nie mialam nigdy takiej potrzeby, ale wiem ze inne dzieci sa u niej od 6 rano jak musza

nam za zeszly rok oddawali wlasnie 50% bez zadnych innych tax creditow

Stary 2012-08-20, 23:16   #4325
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
ja jestem naprawde mega zadowolona z minder
co do godzin to wszystko zalezy od tego jak sie z kobieta dogadasz. ja nie mialam nigdy takiej potrzeby, ale wiem ze inne dzieci sa u niej od 6 rano jak musza

nam za zeszly rok oddawali wlasnie 50% bez zadnych innych tax creditow
od dzis nazywam ci super potty hehe

Stary 2012-08-20, 23:21   #4326
potty
Wtajemniczenie

GG do potty

aj tam aj tam...
pytasz akurat o takie rzeczy, o ktorych wiem z autopsji
w innych tematach moze byc gorzej

Stary 2012-08-21, 06:20   #4327
Ula 25
Rozeznanie

Czesc
Macie jakis patent na bezsennosc
krew mnie zalewa od lduzszego czasu budze sie o 4 czasem nawet 3 i nie moge zasnac, oczy sie zamykaja ale spac nie idzie
a w dzien bez kija nie podchodz , bo zmeczona i zla
Ula 25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-21, 08:38   #4328
gosia261282
Gang Iren

Dzien dobry!
Dzis dwa razy Eryk sie budzil w nocy,juz zdazylam sie przyzwyczaic do dobrego,ze przesypia noc
Nie wyspalam sie,ale licze ze kawka postawi mnie na nogi.

Cytat:
Napisane przez Ula 25 Pokaż wiadomość
Czesc
krew mnie zalewa od lduzszego czasu budze sie o 4 czasem nawet 3 i nie moge zasnac, oczy sie zamykaja ale spac nie idzie
Moze picie melisy?Albo cieple mleczko?
Stary 2012-08-21, 08:45   #4329
Ula 25
Rozeznanie

A wiesz ze myslalam o cieplym mleku, ale ja nie znosze cieplego mleka i nie wiem czy o 3 nad ranem chcialo by mi sie je grzac, to samo z melisa, moze raz czy dwa zrobie zeby zobaczyc czy dziala, ale mam watpliwosci czy nad ranem bedzie chcialo mi sie melise parzyc
to znaczy ja posiedze z godzinke czasem dwie i robie sie spiaca zasypiam, ale zaraz wiktor sie budzi i pozniej to juz wogle jak taki niedobitek chodze jak podrzemie jeszcze
Stary 2012-08-21, 09:44   #4330
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
ewurko marne szanse na zachowanie etatu. Chociaż może to i lepiej ruszyć dalej- jak sobie tłumaczę, bo mnie już praca moja nuuuuudzi lekko.
no to chyba że tak może chwilke odpoczniesz i znajdziesz coś, co Cię zainteresuje

Cytat:
Napisane przez rybkie Pokaż wiadomość
Ewurka mi taki masaz pomogl i powiem ci ze mialam idntyczna sytuacje w pazdzierniku, przeprowadzilismy sie od nowego wiekszego mieszkania a co za tym idzie wynajem drozszy ja za 2 miesiace mialam isc na macierzynski a tu TZ stracil prace, firm aoszczedzala i zredukowali etaty:/ tez niefajnie bylo i moj mial dola tak podkopane ego ze zal mi go bylo, mial 3 miesiace przerwy nawet pracowal w magazynie przez miesiac przed swietami aby cos dorobic i nie zwariowac i przebic sie przez te agencje.......ale znalazl cos nowego tuz po narodzinach malej i do tej pory tam pracuje ale go namawiam na zmiane na lepiej platna ale wiecej stresu i nie wie biedak co wybrac spokoj i male pieniadze czy wiecej kasy z wiecej stresu, bedzie dobrze wszystko sie ulozy
Dzięki rybkie mocno wierze w to, że to po prostu tak miało być...i że TŻ wkrótce znajdzie prace.

Cytat:
Czesc
Na bezsennośc ciepłe mleko ja też nie spie...przez plecy, sikanie co 2 godziny i tak w kółko czuje, ze wyśpię się dopiero jak mały skończy roczek

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 10:07   #4331
Ula 25
Rozeznanie

Ewurka no niby mi tez sikanie nie dawalo spac, ale teraz teoretycznie wszystko sprzyja spaniu, wiktor sie nie budzi, siku nie wstaje juz tak czesto, nic mi nie boli, spiaca jestem oczy sie zaykaja a zasnac nie moge, bo gdybym wstawala na siku jak wczesniej no to cos mi nie dawalo spac a teraz po prostu sen nie przychodzi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-21, 10:15   #4332
beafrance
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość

Na bezsennośc ciepłe mleko ja też nie spie...przez plecy, sikanie co 2 godziny i tak w kółko czuje, ze wyśpię się dopiero jak mały skończy roczek
ewurka wielkie kciukasy za TZ -ta dzisiaj !
I powiem Ci, ze masz wspaniale podejscie
Bedzie dobrze
A z co do nocki i plecow...dolaczam od dzisiaj do Twojego klubu (oraz Uli)
Cala noc co chwile zmienialam pozycje....lewy bok-plecy-lewy bok- plecy.... koszmar...budzilam sie normalnie z bolu plecow nad ranem rozciagalam kregoslup w lazience nic sie nie wyspalam...
jednym slowem przerabane

Edytowane przez beafrance
Czas edycji: 2012-08-21 o 13:18
beafrance jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 13:03   #4333
ewi83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość

aha i mialam zapytac jak tam synek jednej z was... Sebastian chyba eh nie chce pomylic ale nie jestem pewna... radzi sobie z mowa jako troj czy nawet 4 jezyczne dziecko?

To chyba chodzi o moijego Nikosia
Maly swietnie rozumie wszystkie 3 jezyki ( polski, serbski i angileski)
Zaczyna powolutku mowic- zna bardzo duzo slowek- wiekszosc po angilesku, zaczyna niektore te wyrazy laczyc w zdania. Od jakiegos tygodnia mowi please- mama juice please itp
potrafi policzyc do 10 po angilesku, rozpoznaje niektore literki
Najnowszym osiagnieciem sa kolory ( yellow, red,blue, green)
Noi oczywiscie dalej nawija w swoiom wlasnym jezyku

Cytat:
Czesc
U mnie tez sie pojawil ten problem- budze sie okolo 3 nad ranem i conajmniej do 5 leze sobie w lozku i sie przekrecam z boku na bok

21 maja 2010- Nikolas Filip
06 kwiecien 2013- Anton Leon
ewi83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 14:38   #4334
blonde_hair
Zakorzenienie

Czesc!
Pozdrawiam z Ustki
Pogoda przepiekna. Rano bylo niebardzo, slonce za chmurami, ale od poludnia jest pieknieZeszlismy niedawno, Seba zasnal, Tz tez, obudza sie i wychodzimy dalejA ja korzystam

Podroz do Pl ok, bez przygod, troche dluga, autostrady we Fr drogie, a w Niemczech duzo robot na drogach(zwezenia, korek na granicy z Belgia)i troche czasu stracilismyAle wyspalismy sie u przyjaciolki w Dortmundzie i spowrotem zatrzymamy sie na dluzej(caly 1 dzien i noc chcemy zostac, bo sie nie nagadalismy

Takze pozdrawim i zycze udanego dnia!
Ide korzystac ze slonca
Stary 2012-08-21, 16:21   #4335
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ewurka no niby mi tez sikanie nie dawalo spac, ale teraz teoretycznie wszystko sprzyja spaniu, wiktor sie nie budzi, siku nie wstaje juz tak czesto, nic mi nie boli, spiaca jestem oczy sie zaykaja a zasnac nie moge, bo gdybym wstawala na siku jak wczesniej no to cos mi nie dawalo spac a teraz po prostu sen nie przychodzi
a nie martwisz się czymś? nie rozmyslasz? Czasami jak miałam za dużo myśli w głowie to też nie mogłam spać, albo śniły mi się jakieś koszmary. Wtedy wstawałam piłam mleko w kuchni i czytałam, jakoś się wyciszałam godzinke, może dwie i szłam się położyć. Może spróbuj czegoś co Cię uspokoi, wyciszy. Może jakaś gorąca czekolada

Cytat:
Napisane przez beafrance Pokaż wiadomość
ewurka wielkie kciukasy za TZ -ta dzisiaj !
I powiem Ci, ze masz wspaniale podejscie
Bedzie dobrze
A z co do nocki i plecow...dolaczam od dzisiaj do Twojego klubu (oraz Uli)
Cala noc co chwile zmienialam pozycje....lewy bok-plecy-lewy bok- plecy.... koszmar...budzilam sie normalnie z bolu plecow nad ranem rozciagalam kregoslup w lazience nic sie nie wyspalam...
jednym slowem przerabane
Mój biedny TŻ tak się denerwował dziewczyny...aż mi go żal w sumie 7 lat pracował w jednym miejscu i to ja byłam tą osoba w naszym związku, która bez przerwy zmieniała i szukała pracy a on biedny dzisiaj poszedł na ten dzień próbny o 15... mocno o nim myślę i zaciskam strasznie
Nie dziękuje Bea musi być dobrze!!! Nie ma wyjścia
Możesz w ogóle spać na plecach? ja w sumie całą ciąże przespałam na lewym boku, nie wiem jak tego dokonałam, ale udało się. Teraz kłąde się na prawym i lewym, bo lewy mnie już tak czasami boli, ze nie wydalam...plecy odpadają w ogóle ma szans. I tak chyba póżno mnie te plecy dopadły, i chyba dlatego, ze mały sobie toruje główką droge...tak mówiła położna dzisiaj
Ja polecam basen, dużo daje. Ja pływałam dużo przed ciążą i chyba te mięśnie które były mi pomogły. Więc może spróbuj piłke i basen na zmiane

Cytat:
Napisane przez ewi83 Pokaż wiadomość
To chyba chodzi o moijego Nikosia
Zaczyna powolutku mowic- zna bardzo duzo slowek- wiekszosc po angilesku, zaczyna niektore te wyrazy laczyc w zdania. Od jakiegos tygodnia mowi please- mama juice please itp
potrafi policzyc do 10 po angilesku, rozpoznaje niektore literki
Najnowszym osiagnieciem sa kolory ( yellow, red,blue, green)
Noi oczywiscie dalej nawija w swoiom wlasnym jezyku

U mnie tez sie pojawil ten problem- budze sie okolo 3 nad ranem i conajmniej do 5 leze sobie w lozku i sie przekrecam z boku na bok
Ale Twój Sebuś będzie mądry jak tak się nauczy mówić w trzech językach...podziwiam
I pewnie dlatego tak po malutku te słówka wypływaja z jego bużki musi ich tyle ogarnąć
Z tym spaniem to już tak zostanie teraz wstaje na siku co 2h po porodzie będę wstawać karmić już mi nawet to nie przeszkadza, tylko czasem się boje że nie wytrzymam i popuszcze bo już zebrać się z łóżka ciężko, jak wieloryb normalnie i jak ta lokomotywa uff, ahhh, ehh

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
Czesc!
Pozdrawiam z Ustki
Pogoda przepiekna. Rano bylo niebardzo, slonce za chmurami, ale od poludnia jest pieknieZeszlismy niedawno, Seba zasnal, Tz tez, obudza sie i wychodzimy dalejA ja korzystam

Podroz do Pl ok, bez przygod, troche dluga, autostrady we Fr drogie, a w Niemczech duzo robot na drogach(zwezenia, korek na granicy z Belgia)i troche czasu stracilismyAle wyspalismy sie u przyjaciolki w Dortmundzie i spowrotem zatrzymamy sie na dluzej(caly 1 dzien i noc chcemy zostac, bo sie nie nagadalismy

Ide korzystac ze slonca
Opalaj się, odpoczywaj, relaksuj, wypij proszę piwko zimne za mnie jakieś z soczkiem czy reddsa tego nowego żurawinowego
I super, ze dojechaliście szczęśliwie

My po wizycie...Dominik już bardzo nisko, położna niby twierdzi, że jak nie wyjdzie dziś to będzie szok ale ja w to jakoś nie wierze. Masaż szyjki mam za tydzień...dopiero no nic, kolejna herbatka malinowa dzisiaj

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2012-08-21, 16:21   #4336
beafrance
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewi83 Pokaż wiadomość
NIEZLE

Cytat:
Czesc!
Pozdrawiam z Ustki
No to pieknej pogody do konca wakacji zycze

Dziewczyny gdzie kupic sofa bed? macie jakies doswiadczenia w zakupie?
Ikea strasznie droga...

Cytat:
Dominik już bardzo nisko, położna niby twierdzi, że jak nie wyjdzie dziś to będzie szok
ewurka aTy taka oaza spokoju

Edytowane przez beafrance
Czas edycji: 2012-08-21 o 16:24
beafrance jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 16:51   #4337
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ikea strasznie droga...

ewurka aTy taka oaza spokoju
A co mam robić czekam i nie mogę sie doczekać

My sofe upatrzyliśmy sobie w ScS chyba ale tam też trzeba dac około 500 funtów. Na razie na nią zbieramy

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2012-08-21, 16:58   #4338
tajka88
Zakorzenienie

ewa- przepraszam bardzo wybacz... za niedlugo ogarne

Lenka tez rozumie 3 jezyki polski, angielski i hiszpanski, ale mowi malo tyle ze ona ma 16 i pol miesiaca. Czasami wydaje mi sie ze cos powiedziala po angielsku ale nie jestem pewna wiec sie nie chwale. Mowi moze z 10-15slow np po hiszp kaka, guapa, hola , juanma (imie taty) po polsku mama, tata, papa, pampa(lampa) nie, tak po angielsku powiedziala kilka razy hello, raz i´m tired hehe a reszte nie wiem, bo tyle gada po swojemu ze ciezko zlapac, ale na bank mowi wiecej wyrazow... i mowi po rumunsku woda ehheeh bo ma kolezanke rumunke i mowi apa :P

blonde- milych wakacji

ewurka- wytrwalosci i sily

Edytowane przez tajka88
Czas edycji: 2012-08-21 o 17:30
Stary 2012-08-21, 17:05   #4339
Darianna25
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Czesc!
Pozdrawiam z Ustki

Ide korzystac ze slonca
A czemu jechaliście przez Pf?
My w FR mamy kawałeczek i nie płacimy.

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-21, 19:16   #4340
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:

Opalaj się, odpoczywaj, relaksuj, wypij proszę piwko zimne za mnie jakieś z soczkiem czy reddsa tego nowego żurawinowego
I super, ze dojechaliście szczęśliwie

My po wizycie...Dominik już bardzo nisko, położna niby twierdzi, że jak nie wyjdzie dziś to będzie szok ale ja w to jakoś nie wierze. Masaż szyjki mam za tydzień...dopiero no nic, kolejna herbatka malinowa dzisiaj
Dziiekuje
Trzymaj sie

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Hej

A czemu jechaliście przez Pf?
My w FR mamy kawałeczek i nie płacimy.
Bo my z IE i od promu to jest cala Francja do przejechania w szerz

Tajka, Bea

Bea sofa bed sa fajne z ikea, argos tez ma, ale ikea ma tansze i jakies fajniejeze wg mnie, bo tez chcemy kupicSofa bed sa drozsze, 500f trzeba liczyc
Stary 2012-08-21, 19:33   #4341
Darianna25
Zakorzenienie

Blondi no ja wiem,że Irlandia tylko jakos nie wiedzialam gdzie w tej fr doplywacie.Już sprawdziłam sobie.
To opłacalo ci się autem jechac wogole?
Ja to teraz bede patrzeć lot czy auto.Ostatnia podróż nas kosztowala 500f w dwie strony.Jabysmy jechali meża autem to bysmy zaoszczędzili na paliwie 200f.A ja chciałam moim bo wygodniejszy.Teraz to bede kalkulować oba auta.

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 19:45   #4342
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
A co mam robić czekam i nie mogę sie doczekać

My sofe upatrzyliśmy sobie w ScS chyba ale tam też trzeba dac około 500 funtów. Na razie na nią zbieramy
Juz niedługo się doczekasz
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 19:53   #4343
maatra
Wtajemniczenie

Cytat:
Ikea strasznie droga...
ebay
Ikea jest chyba jednym z tanszych sklepow meblowych. Moze futon ? My mamy taki sklep tylko z futon-ami,ale ceny sa straszne. btw Tz mi ostatnio mowil,ze w polskim sklepie bylo ogloszenie i piekny katalog sofa bed do 500f. Jestem ostatnia osoba,ktora by cos zamawiala(meble) z Polski mieszkajac w Anglii,ale ten katalog na pewno przejrze
My mamy gigantyczna skorzana narozna z DFS. Jak mi tylko drugie dziecie podrosnie troche. Pierwsze co to wlasnie chce wymienic na sofa bed i nie skorzana,a juz na pewno nie w tak intensywnym kolorze jakim jest czerwien

Ewurka powodzenia,trzymam kciuki. Moze masaz ...sutkow W obu ciazch podlaczylam sie do odciagarki i nastepnego dnia wody mi odeszly. Wiem,wiem pewnie zbieg okolicznosci

Blonde udanego urlopu
Stary 2012-08-21, 20:34   #4344
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Blondi no ja wiem,że Irlandia tylko jakos nie wiedzialam gdzie w tej fr doplywacie.Już sprawdziłam sobie.
To opłacalo ci się autem jechac wogole?
Ja to teraz bede patrzeć lot czy auto.Ostatnia podróż nas kosztowala 500f w dwie strony.Jabysmy jechali meża autem to bysmy zaoszczędzili na paliwie 200f.A ja chciałam moim bo wygodniejszy.Teraz to bede kalkulować oba auta.
My plynelismy Roslare-Cherboug-prom 16 godz. nocny
Z nszych oblioczen wynika,ze sie oplacaloAle to tez nie o kase chodzilo, bo bylismy ciekawi tej podrozy i przy okazji odwiedzilismy przyjaciolke w Dortmundzie
No ale predko autem juz nie pojedziemy, bo to 2 dni drogi, jak dluzszy urlop, to ok, ale jak 2 tyg to mi szkoda 4 dni w plecyNo i jednak swoje trzeba odespac
Cytat:
Napisane przez maatra Pokaż wiadomość
ci

Blonde udanego urlopu

Edytowane przez blonde_hair
Czas edycji: 2012-08-21 o 20:37
blonde_hair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 21:25   #4345
Ula 25
Rozeznanie

Cytat:
a nie martwisz się czymś? nie rozmyslasz? Czasami jak miałam za dużo myśli w głowie to też nie mogłam spać, albo śniły mi się jakieś koszmary. Wtedy wstawałam piłam mleko w kuchni i czytałam, jakoś się wyciszałam godzinke, może dwie i szłam się położyć. Może spróbuj czegoś co Cię uspokoi, wyciszy. Może jakaś gorąca czekolada

Mój biedny TŻ tak się denerwował dziewczyny...aż mi go żal w sumie 7 lat pracował w jednym miejscu i to ja byłam tą osoba w naszym związku, która bez przerwy zmieniała i szukała pracy a on biedny dzisiaj poszedł na ten dzień próbny o 15... mocno o nim myślę i zaciskam strasznie
wiesz co trudno powiedziec, ja mysle, ze kazdy ma jakies tam smutki i zmartwienia, mniejsze lub wieksze, ale nigdyb to nie wplywalo az tak na moj sen
badz co badz mam nadzieje, ze dzis przespie cala noc

No i jak u tż? dostal tą prace? jak mu poszło?

Ja podrozy do pl autem wogle nie biore pod uwage, tylko samolot, no nie wyobrazam sobie tyle godzin jechac,
ja za dwa tygodnie lece wlasnie do pl z wiktorem
czy ktoras z was w ciazy latala ryanairem? pytam bo zastanawiam sie czy ktos moze chciec potwierzenia ktory to tydzien?

No i jutro mam wizyte z polozna, zapisalam sie do nowej wiec nie wiem co za babka
Stary 2012-08-21, 22:14   #4346
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:

Ja podrozy do pl autem wogle nie biore pod uwage, tylko samolot, no nie wyobrazam sobie tyle godzin jechac,
ja za dwa tygodnie lece wlasnie do pl z wiktorem
czy ktoras z was w ciazy latala ryanairem? pytam bo zastanawiam sie czy ktos moze chciec potwierzenia ktory to tydzien?

No i jutro mam wizyte z polozna, zapisalam sie do nowej wiec nie wiem co za babka
Ja tez podrozy autem do polski sobie nie wyobrazam.
Tz jechal vanem z Londynu do Malagii masakra... ja z mloda lecialam samolotem. Teraz bedziemy jechac w 3ke. Lenka jest grzeczna w samochodzi i najwyzej w nocy bedziemy jechac a w dzien spac. ZAmiast 26 godzin chcemy zrobic z 48h to zatrzymamy sie np a Madrycie i we Francji gdzies

Ja Lecialam ale w 5 miesiacu i malo co bylo widac, o nic nie pytali.

Stary 2012-08-22, 06:53   #4347
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Ja tez podrozy autem do polski sobie nie wyobrazam.
Tz jechal vanem z Londynu do Malagii masakra... ja z mloda lecialam samolotem. Teraz bedziemy jechac w 3ke. Lenka jest grzeczna w samochodzi i najwyzej w nocy bedziemy jechac a w dzien spac. ZAmiast 26 godzin chcemy zrobic z 48h to zatrzymamy sie np a Madrycie i we Francji gdzies

Ja Lecialam ale w 5 miesiacu i malo co bylo widac, o nic nie pytali.
My jechalismy w sumie 3 dni- w dzien(1 noc na promie, 1 noc w Niemczech), bez noclegu np. w Niemczech nie wyobrazam sobie podrózynie z dzieckiem

Ula ja latalam, lecialam w ok. 14, 16 tyg i w 28-31, tylko w 31 chcieli ode mnie zaswiadczenie

Dzien dobry

Robie sniadanko i zmykamy na plaze
Dzis umowilam sie z mamusia wizazanka
Stary 2012-08-22, 06:58   #4348
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
My jechalismy w sumie 3 dni- w dzien(1 noc na promie, 1 noc w Niemczech), bez noclegu np. w Niemczech nie wyobrazam sobie podrózynie z dzieckiem

Ula ja latalam, lecialam w ok. 14, 16 tyg i w 28-31, tylko w 31 chcieli ode mnie zaswiadczenie

Dzien dobry

Widzę szaleństwo wakacyjne. Udanego urlopu

Dla mnie podróże samochodem sa wygodne, ale też fakt; nie trwają 24h Już nie pamiętam kiedy leciałam do Polski...już nie pamietam kiedy w Polsce byłam.
Za to wiem, ze juz niedługo pojadę.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 07:44   #4349
czarnula4321
Zakorzenienie

Dzień doberek

Piękną pogodą przywitała nas Anglia do domku dotarliśmy po 11 w niedzielę, niestety wczoraj troszkę popadało, ale dzisiaj już jest od samego rana ślicznie. Chyba nigdy nie ogarnę tego o czym pisałyście, gdy mnie nie było. Po prawie 2 miesiącach jakoś tak dziwnie mi było heh muszę ogarnąć domek do końca bo jednak trochę minęło tego czasu
Stary 2012-08-22, 08:27   #4350
Ula 25
Rozeznanie

Cytat:

Dzien dobry

to znaczy, ze pytali ktory to tydzien?
ja zazwyczaj latam raz do roku i tylko z wiktorem maz moj zostaje tu, teraz szczegolnie chce leciec, bo jak w lutym urodze to czuje ze szybko ni epolece z dwojka wiec tym bardziej nie moge sie doczekac

dwa dni temu kupilam walizke na bagaz podreczny, mam nadzieje ze nie bedzie za wielka i wejdzie w ten kosz

jem sniadanie i zmykam do poloznej

aaaa zapomnialam, chyba wyzalenie sie pomoglo bo dzis spalam cala noc, najpier jak obudzilam sie o 4 jak maz szedl do pracy to pomyslalam no pieknie znow nie zasne, ale maz poszedl i ja zaraz usnelam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości