Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-22, 10:59   #811
ausente
Zadomowienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
ausente o to mam sto pytań do a jaka specjalność? licencjackie czy magisterskie? zaoczne czy stacjonarne? i gdzie? i trudne czy nietrudne? i co najlepsze co najgorsze? i jak to teraz z dzidziusiem połączysz?
zintegrowana edukacja wczesnoszkolna i przedszkolna
licencjackie
zaoczne
na Uniwersytecie Śląskim
czy trudne ? hmm zależy od przedmiotu i od tego jaki wykładowca ale nie jest źle, skoro dalej tam jestem ,a nigdy się nie ucze
a jak połącze z dzidziusiem,tego jeszcze dokladnie nie wiem,bo ja chce szybko bardzo do szkoly wrocic,tym bardziej ze u mnie sesja zaczyna sie juz od listopada . Ale jest mama , jest "TŻ" wiec nie bedzie zle,a chce od poczatku karmic i piersia i butelka zeby przyzywczaic malenstwo.
A co najlepsze ? hmm, nei da dsie chyba tego tak okreslic,ale najlepsza jest świadomość zaliczenia przedmiotu
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia

ausente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 10:59   #812
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
O jaaa
Już do nabycia nowa Musierowicz, wreszcie
http://merlin.pl/McDusia_Malgorzata-....html#fullinfo

tzn premiera 15 października, ale to już zmaterializowana data, i cena i w ogóle
Uwielbiam musierowicz i jeżycjade!
Lece do biblioteki!
Stary 2012-08-22, 11:01   #813
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

a co to za badanie? ja jak na razie krążę wokół badań na toxoplazmozę. Wiem że mam super wystrzałową datę.
Ja ślub miałam w maju połowy nie pamiętam a jedną trzecią wesela spędziłam w domu bo tak się źle czułam.
dorcia2120 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 11:03   #814
aerien83
Zadomowienie

ausente dzięki kochana a ile płacisz za semestr jeszcze zapytam? albo ile rat i jaka kwota raty? A później chcesz pracować w przedszkolu, szkole, czy jeszcze jakieś inne możliwości / plany?

Mysti spokojnie, premiera w październiku Jeżycjadę mam całą skompletowaną i po tysiąckroć zaczytaną. UWIELBIAM A w tej części ślub Tygryska, szok
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 11:03   #815
peperonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83 Pokaż wiadomość
Kochana nie przejmuj się. Moja Nela też to chyba ma (bo u mnie powiedział powiększony układ kielichowo-miednicowy, a nie zastój, ale pewnie chodziło o to samo). Z tym, że Ty masz 0,29mm, my 0,59mm w prawej nereczce. (My byliśmy w 29t.c.) Podobno to schorzenie częściej występuje u chłopców, ja trochę czytałam na necie, ale za bardzo się stresowałam i postanowiłam, że do czekam do następnego USG, bo pomyłki zdarzają się bardzo często.
Chyba pójdę standardowo po 4 tygodniach, chyba że dostane inne zalecenie. Pogadam z tymi babkami z recepcji i mam nadzieje, że się wszystkiego dowiem. Czeka mnie jeszcze wybór lekarza, bo nie wiem czy chcę chodzić do tego co ostatnio
O to miałaś wizytę tak jak ja. Ja też w poniedziałek 13.08. i moja ważyła 1350g, więc największa nie jest. Co nie zmienia faktu, że duża z niej dziewczynka- co mnie lekko zdziwiło, bo ja byłam małym dzieckiem (2900), mąż też, brzuch mam średni, raczej jak na swój tydzień nie za duży. Ale cieszę się, niech rośnie- silna i zdrowa

---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ----------

A tak w ogóle witam się z wami z rana. Jestem dziś mega nie wyspana. Wieczorem zaczęłam robić listę wyprawkową - wybrałam każdą rzecz, tj. firmę, rodzaj itp.. i sprawdziłam mniej więcej cenę.
Dużo tego, mimo, że ciuchy i większość gadżetów typu: nosidełko, maty edukacyjne, zabawki już mamy. Bez wózka czeka nas wydatek około 160o0zł. Wózek zostawiam na październik, może tylko fotelik kupię wcześniej Wam też wychodzą podobne kwoty? Ja sugerowałam się listą z 1 str wątku (bez ciuchów i kilku innych drobiazgów, które uznałam za zbędne, a kilka innych dodałam).
Gdyby któraś doświadczona mamusia zechciała spojrzeć na moją listę to wstawię i chętnie posłucham uwag. Może czegoś mam za mało lub za dużo, albo brakuję jakiś rzeczy Byłabym bardzo wdzięczna
Kasiu faktycznie jedno zero za duzo Ci sie wpisalo,a ja 5 minut sie wpatrywalam i zastanawialam co jest tak masakrycznie drogie?
Za nerke trzymam mocno zeby na astepnym badaniu bylo juz wszystko ok. Moja siostra cioteczna tak miala i przy kolejnym usg juz bylo dobrze
Cytat:
Hej dziewczynki

jak obiecałam: wklejam fotki.
Na jednej zakupy stacjonarne: butelka Lovi (polecona przez kuzynkę jako najlepsza do karmienia mieszanego), smoczki Nuk (zakupione przez mamę), smoczki Disneya (urzekła mnie ta myszka a wiecie, że mam słabość ) i szczotka z grzebyczkiem Disneya.

Na drugim zdjęciu moje zamówienie od stanislawa167 z allegro, wszystko widać, butelka to avent złota, nożyczki TT, wkładki laktacyjne TT, 20 białych tetrowych pieluch, kilka kolorowych, dwie pieluchy flanelowe, majteczki wielorazowe siateczkowe i majtki jednorazowe, te zielone to świetne podkłady Hartmanna 90x60 i 60x60 (po 5 takich i takich) - bardzo mi się sprawdziły przy przewijaniu Kuby, służyły też do podłożenia sobie pod tyłek gdy krwawiłam, gruszka do nosa, szczotka do butelek, płatki kosmetyczne duże i patyczki z ogranicznikiem Cleanic, podkłady poporodowe bella i 2 x paklanki bo w sklepach dużo droższe. I woda do noska Frida.
Mam już też 2 koszule do szpitala, szlafrok, kapcie, brakuje mi klapek pod prysznic.

Kamalika ja zamierzam zaopatrzyć się w mleko Hipp lub właśnie Nan

Poza tym w nocy obudziła nas wielka burza i do teraz czuć ją w powietrzu i wilgoć na chodnikach, więc jest przyjemnie Miłego dnia wszystkim życzę i zaciskam kciuki za wizyty

Kasia dawaj chętnie zerknę na listę a ta kwota to aż taka czy wpisałaś jedno zero więcej?
fajne zakupy, tez lubie z obrazkami z disneya rzeczy,
a co to sa paklanki?
Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Happy - kciuki za wizyte ..
Ausente - sliczny brzusio

A ja sie z wami witam i zaraz zmykam do dentysty . dzisiaj kolejne 2 zeby. Jestem umowiona na 9.30 a pewnie wejde ok 11 .. a zapowiadali 35 stopni

No nic , trzeba byc dzielnym .. lece i miłego dnia
za wizyte
Cytat:
Napisane przez mad85 Pokaż wiadomość
Nie wiem naprawde, pissze ze nie chce bron Boze burzyc mojego zycia rodzinnego a tylko powiedziec mi cos co jest dla niego naprawde wazne. Szczerze to chyba skoncze mu odpisywac i tyle
niech spada na bambus,a jak tak bardzo chce Ci cos powiedziec,to moze to napisac,a skoro nie pisze,tzn.ze cos kombinuje. Szkoda sobie atmosfere w zwiazku burzyc przez takie osoby.
Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Ja kupiłam tylko prześcierało - a do spania togę - i zastanawiam się czy oby kokonika na początek nie kupić. Dziecko raczej nie będzie marzło - jak włożysz długi rękawek - nie można przegrzewać, bo dostanie potówek - wyczytałam, że optymalna temp dla dziecka to 18-22 stopnie, czyli i tak dużo chłodniej niż my w sypialni mamy

A tak w ogóle witam się.. i już tylko 70 dni do
wow, jak szybko to leci
Cytat:
Napisane przez Kamalika Pokaż wiadomość
[COLOR="Navy"]Ale mnie dzisiaj zanerwili z home. pl niby taka znana firma a banda matołów tam pracuje ehhhhh. Zapłaciłam za domenę na ich serwerach słoną kasę i nie mam możliwości edytowania swojej strony od kilku miesięcy, najpierw mi wciskali kit że to ja jestem debilem i nie umiem kliknąć w ikonkę, a jak zrobiłam awanturę to programiści stwierdzili że oni nie umieją rozwiązać tego problemu to się pytam za co oni kasę biorą??? Kpina jakaś - napisałam im że albo zwracaja pieniądze albo idę do sądu bo to już staje się żałosne.

Ja mam tylko stronę, a jak ktoś ma u nich sklep internetowy i co z dnia na dzień ma zakończyć działalność bo u nich na serwerach błąd się pojawił????
o kurde a ja wlasnie w home.pl kolezance stronke taka podstawowa robie,ale taka informacyjna ma tylko byc,ze trzy-cztery zakladki,to moze nie bedzie tak zle. My w pracy mamy tez na ich serwerach i jest ok. Nawet tam pare razy dzwonilam i mi pomagali jak cos sie pierniczylo. Moze mialas po prostu pecha,albo ja szczescie
Cytat:
Napisane przez dorcia2120 Pokaż wiadomość
hej . Widzę że ja nie mam zbytnio o czym pisać z wami. Nie kupuje jeszcze ciuszków ani nic dla maluszka, Nawet nie wiem jeszcze czy to chłopak czy dziewczynka. Sama sobie też nic takiego nie kupuje bo mieszkam na wsi i mam spory kawałek do miasta a to że nie mam prawka więc jestem skazana na męża który pracuje po 10godzin dziennie
Dorotka, zakupy mozesz przez allegro porobic, dziewczyny polecaly sprzedawcow. Ciuszki tez wolalabym kupowac,jak juz bedzie wiadomo jaka plec. Ja tez do tej pory prawie nic sama nie kupilam ,tylko podostawalam sporo rzeczy i dopiero na koniec wrzesnia mam zamiar zrobic liste i zaczac powoli kupowac co brakuje. Sobie tez nie zawiele kupuje,a w wielkim miescie mieszkam i do sklepow rzut beretem. Mozesz z nami kochana o wszystkim rozmawiac i nic sie nie martw, na pewno wszystko zdarzysz.

czesc dziewczynki
bylam rano na pobraniu krwi i zostawilam mocz do badania
pewnie przy tym moim zapaleniu to wyniki beda marne
bol odrobine lzejszy,ale za to nocne swedzenie doprowadza mnie do szalenstwa
dzis po poludniu jest moj lekarz i sama nie wiem co robic,bo dopiero dwie nowe globulki przyjelam i moze to jeszcze za wczesnie na radykalna poprawe i powinnam dac sobie troszke czasu zanim do niego pojde
glupieje juz z tym wszystkim
moze do piatku poczekam, bedzie rano,a ja bede po 4 tabletkach to zobacze czy jakas poprawa nastapi

dzis weszlismy w 25 tydzien
peperonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 11:03   #816
nielegalnaa
Rozeznanie

Dziewczyny a jak się zmieniła w ciąży Wasza skóra i włosy?
Ja muszę przyznać, że u mnie nigdy nie było lepiej! Zawsze miałam problem z przetłuszczającą się skórą twarzy, musiałabym używać bibułek matujących chyba co godzinę. Do tego od czasu zajścia w ciążę nie miałam ani jednego pryszcza, a włosy mogę myć spokojnie co 4 dni, bo w ogóle się nie przetłuszczają.

nielegalnaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 11:04   #817
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Uwielbiam musierowicz i jeżycjade!
Lece do biblioteki!
Ja własnie nie czytałam jeszcze żadnej jej książki ! Chyba będę musiała się z czasem skusić !

Peperonik- gratuluje kolejnego tygodnia !!!

Nielegalna- mam identycznie !

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja

Edytowane przez kaaamila1
Czas edycji: 2012-08-22 o 11:06
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 11:07   #818
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
hej . Widzę że ja nie mam zbytnio o czym pisać z wami. Nie kupuje jeszcze ciuszków ani nic dla maluszka, Nawet nie wiem jeszcze czy to chłopak czy dziewczynka. Sama sobie też nic takiego nie kupuje bo mieszkam na wsi i mam spory kawałek do miasta a to że nie mam prawka więc jestem skazana na męża który pracuje po 10godzin dziennie
Cytat:
jestem w 22 tygodniu ciąży poród mam na 31 grudnia
Masz fajny termin

A temat to zawsze jakiś temat się znajdzie. Nie rozmawiamy tylko o wyprawkach Ja ubranka mam te, które dostałam, resztę zacznę kupować od września. Narazie zabrałam się za zwalnianie miejsca w szafach. Później zabieram się za pranie tych ubranek co mam i stopniowo zaczynam się zastanawiać co jest ogólnie potrzebne. Ja nie chcę kupować za dużo rzeczy tylko co się przyda, bo nie wiem co będę wykorzystywać, a co nie i nie chcę żeby mi się to wszystko walało nieużywane po szafach. Zresztą zawsze później można dokupić.
Dlatego czytam co dziewczyny planują kupować i co inne sądzą na ten temat, żeby sobie wyrobić opinię.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 11:12   #819
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

ja zakupy będę robić dopiero w listopadzie, po co wcześniej, chyba że coś wpadnie mi w oko. O allegro nie myślałam

Cytat:
Napisane przez nielegalnaa Pokaż wiadomość
Ja muszę przyznać, że u mnie nigdy nie było lepiej! Zawsze miałam problem z przetłuszczającą się skórą twarzy, musiałabym używać bibułek matujących chyba co godzinę. Do tego od czasu zajścia w ciążę nie miałam ani jednego pryszcza, a włosy mogę myć spokojnie co 4 dni, bo w ogóle się nie przetłuszczają.
ja ma bardzo suchą teraz skórę ale za to włosy fajniejsze
Stary 2012-08-22, 11:12   #820
ausente
Zadomowienie

Cytat:
ausente dzięki kochana a ile płacisz za semestr jeszcze zapytam? albo ile rat i jaka kwota raty? A później chcesz pracować w przedszkolu, szkole, czy jeszcze jakieś inne możliwości / plany?

Mysti spokojnie, premiera w październiku Jeżycjadę mam całą skompletowaną i po tysiąckroć zaczytaną. UWIELBIAM A w tej części ślub Tygryska, szok
Ja place jedna rate 1900 , ale teraz na 3 roku mam miec 1750 .
Chcicalabym w przedszkolu,ale ciezko bardzo u nas z praca,bo wszedzie dalej siedza babki ktore juz powinny byc na emeryturze,ale nie spieszy im sie do tego;/ zobacyzmy jak skoncze.

Stary 2012-08-22, 11:13   #821
aerien83
Zadomowienie

peperonik paklanki to pachnące woreczki na zużyte pieluszki jednorazowe - niwelują przykry zapach. Nie jest to rzecz niezbędna, ale dobrze mieć gdy idzie się w gości, żeby smrodliwej niespodzianki gospodarzom w koszu nie zostawiać Na Twoim miejscu wstrzymałabym się jeszcze z wizytą u gina - daj szansę lekom Życzę jak najszybszej poprawy kochana bo to nic przyjemnego

nielegalnaa zapomniałaś o paznokciach nigdy nie miałam mocniejszych niż w ciąży

dorcia2120 a kiedy masz następną wizytkę u gina?

ausente a na uniwersytet dojeżdżasz czy mieszkasz we Wrocławiu
Stary 2012-08-22, 11:14   #822
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Hehehe rozśmieszyło mnie to

Piję sobie drugą kawkę i nadal przeglądam oferty studiów. Czy jest tu ktoś po pedagogice??
A co planujecie na obiad?
Ja mam dziś pyzy na parze w sosie śmietanowo-grzybowym z kawałkami kurczaka i wewnętrzna ulga, że wszystko w lodówce

wlasnie robie zupe pomidorowa

ja jestem po pedagogice po edukacji doroslych

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 11:16   #823
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

wizytę mam 30 usg 27
Stary 2012-08-22, 11:16   #824
aerien83
Zadomowienie

judkama o i jak z pracą po tej specjalności? a pomidorówkę to ja mam na jutro zaplanowaną
Stary 2012-08-22, 11:19   #825
emylka86
Zakorzenienie

ale mnie głowa boli... nie wiem co jest, aż mi słabo normalnie się robi... i duszno mi...

o czym gadacie, bo nie mam siły doczytywać...

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 11:20   #826
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

a ja obiadu nie planuje. Mało kiedy gotuje kuchnia jest teściowej
Stary 2012-08-22, 11:22   #827
ausente
Zadomowienie

Cytat:
peperonik paklanki to pachnące woreczki na zużyte pieluszki jednorazowe - niwelują przykry zapach. Nie jest to rzecz niezbędna, ale dobrze mieć gdy idzie się w gości, żeby smrodliwej niespodzianki gospodarzom w koszu nie zostawiać Na Twoim miejscu wstrzymałabym się jeszcze z wizytą u gina - daj szansę lekom Życzę jak najszybszej poprawy kochana bo to nic przyjemnego

nielegalnaa zapomniałaś o paznokciach nigdy nie miałam mocniejszych niż w ciąży

dorcia2120 a kiedy masz następną wizytkę u gina?

ausente a na uniwersytet dojeżdżasz czy mieszkasz we Wrocławiu
Kochana Śląski jest w Katowicach , ale ja jestem w filii w Cieszynie, i dojezdzam tam

Stary 2012-08-22, 11:24   #828
peperonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nielegalnaa Pokaż wiadomość
wlosy faktycznie mi sie nie przetluszczaja,a wczesniej codziennie mylam,ale pryszczyki mam i cere w grudkach,ale u mnie to normalka
Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Ja własnie nie czytałam jeszcze żadnej jej książki ! Chyba będę musiała się z czasem skusić !

Peperonik- gratuluje kolejnego tygodnia !!!

Nielegalna- mam identycznie !

tez sie musze na Musierowicz skusic,bo wiem ,ze super pisze,bo w podstawowce sie zaczytywalam i nawet na spotkaniu z nia bylam
Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Masz fajny termin

A temat to zawsze jakiś temat się znajdzie. Nie rozmawiamy tylko o wyprawkach Ja ubranka mam te, które dostałam, resztę zacznę kupować od września. Narazie zabrałam się za zwalnianie miejsca w szafach. Później zabieram się za pranie tych ubranek co mam i stopniowo zaczynam się zastanawiać co jest ogólnie potrzebne. Ja nie chcę kupować za dużo rzeczy tylko co się przyda, bo nie wiem co będę wykorzystywać, a co nie i nie chcę żeby mi się to wszystko walało nieużywane po szafach. Zresztą zawsze później można dokupić.
Dlatego czytam co dziewczyny planują kupować i co inne sądzą na ten temat, żeby sobie wyrobić opinię.
dokladnie tak, mozna sie wielu rzeczy dowiedziec i dopasowac pod siebie i swoje potrzeby
a kupowac faktycznie trzeba z glowa,bo po co marnowac kase,a potem kombinowac,zeby to sprzedac

sola niestety nie spotkamy sie w szkole rodzenia mam meldunek,ale przepisalam sie na solec,bo tam chce rodzic i tam do lekarza ginekologa od wrzesnia bede chodzic. Mam o wiele blizej z domu, jednym autobusem 10 minut i dobre opinie kolezanek,ktore tam rodzily.
Ale chetnie sie z Toba i innymi dziewczynami umowie na kawke np. w centrum. Musimy sie zorganizowac, tylko nie wiem jaki dzien i godziny by wam pasowaly. Ja jestem na l4 wiec mam duzo czasu.
peperonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 11:25   #829
Kasia_11_83
Rozeznanie

Aerien poprzeglądałam ceny i też większość rzeczy kupię u tego sprzedawcy co Ty. Ma bardzo korzystne ceny i spory wybór. Zastosowałam się do waszych rad i sporo rzeczy zmieniłam. Napisałam czy dostanę zniżkę lub gratisy (ciekawe co napisze). Ile płaciłaś za wysyłkę, bo czekałaś chyba nie wiele
Za zakupy u niego zapłacę około 300zł, w aptece około 100zł, zestaw startowy TT 150zł, a najdroższe rzeczy zostaną do kupienia w sklepie - łóżeczko, pościele, pampersy, koszule, staniki itp. czyli prawie 1000zł.

Co do wózka to jestem zdecydowana na Murę 4 ale chyba kupię stelaż, gondolę i spacerówkę używaną, a jedynie fotelik nowy To i tak około 1000zł mniej

Kasia_11_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 11:26   #830
Cecilia89
Zadomowienie

Hej wszystkim

Byłam wczoraj u lekarza i wszystko jest w porządku, ale maluch nadal głową do dołu... Nadal witaminy i magnez i tyle. Na następnej wizycie będę miała KTG.

peperonik - gratuluję 25. tygodnia. Będzie dobrze

Edytowane przez Cecilia89
Czas edycji: 2012-08-22 o 11:30
Cecilia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 11:28   #831
aerien83
Zadomowienie

ausente a no widzisz ja z innego regionu to kompletnie niezorientowana wybacz. a jak dojeżdżasz to z noclegiem włącznie? bo ja byłabym zmuszona szukać jeszcze noclegu na czas zjazdu

Co do Musierowicz, to ja pierwszą jej książkę dostałam na 10-te urodziny, polecam serie chronologicznie, czyli zacznijcie od "Szóstej klepki". To takie fajne ciepłe powieści, niby dla nastolatek, ale ja teraz odnajduję w nich jeszcze inne wartości niż kiedyś.
Stary 2012-08-22, 11:28   #832
nielegalnaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość
czesc dziewczynki
bylam rano na pobraniu krwi i zostawilam mocz do badania
pewnie przy tym moim zapaleniu to wyniki beda marne
bol odrobine lzejszy,ale za to nocne swedzenie doprowadza mnie do szalenstwa
dzis po poludniu jest moj lekarz i sama nie wiem co robic,bo dopiero dwie nowe globulki przyjelam i moze to jeszcze za wczesnie na radykalna poprawe i powinnam dac sobie troszke czasu zanim do niego pojde
glupieje juz z tym wszystkim
moze do piatku poczekam, bedzie rano,a ja bede po 4 tabletkach to zobacze czy jakas poprawa nastapi

Pewnie jeszcze trochę za wcześnie, ja zazwyczaj po dwóch jeszcze poprawy nie widziałam, ale na pewno będzie coraz lepiej
I gratuluję 25 tygodnia!

nielegalnaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 11:29   #833
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
judkama o i jak z pracą po tej specjalności? a pomidorówkę to ja mam na jutro zaplanowaną
hmm jak z praca, w duzym miescie pewnie bez problemu

specjalnosc zwiazana z doradztwem zawodowym, czyli np. w urzedzi epracy, doradztwem personalnym, rodzaje zatrudnien, jak zatrudniac, jak szkolic, np. szkolenia z zakresu kompetencji miękkich dla pracowników, różnego rodzaju szkolenia nie bede wymieniac czyli mozna powiedziec ogolnie szeroko rozumiany HR,
duzo zajęć praktycznych typu moderacja itp, zajęcia na temat UE, czyli jak tam wyglada edukacja dorosłych, czyli uczenie się przez całe życie,
co tam jeszcze nie pamietam to tak w duzym skrocie,
sama pedagogika przeladowana teoria, wiele przedmiotow o tym samym prawi ze tak powiem a do niczego nie prowadzi mgr zrobilam ogolna bo niestety nie utworzono doradztwa personalnego, a na wczesno czy przedszkolna mnie nie ciagnelo

co do pracy urodzilam na drugim roku II st wiec magisterka i inne rzeczy poszly w odstawke bo Tomek wymagal duzo pracy i szalu nie ma z moimi ocenami na dyplomie a na zaoczne juz nie chcialam sie przenosic

ogolnie jak ludzie slysza pedagogika no to ze tylko z dziecmi mozna pracowac co utrudnia szukanie pracy, zanim zaszlam w obecna ciaze mialam isc do pracy do Urzedu pracy.... ale wyszlo jak wyszlo

synuś
córeczka
synuś

Edytowane przez judkama
Czas edycji: 2012-08-22 o 11:31
Stary 2012-08-22, 11:31   #834
aerien83
Zadomowienie

Kasiu zamawiałam w niedzielę, wysyłka kurierska pobraniowa koszt 15 zł więc bardzo niedrogo z wysyłką to co na zdjęciach kosztowało mnie 200zł. A paczka przyszła już we wtorek. Jeszcze raz polecam tego sprzedawcę
Stary 2012-08-22, 11:32   #835
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość

a i daje wam zdjecie NAS ;] z dzos
a na fejsie wiecej nowych zdjec

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
znow sobie popijam pokrzywke
zaczynam sie przyzywczajac do jej smaku

tez tak macie ze nic Wam sie nie chce??
wszytsko robie bo musze, ale ciezko jest
ja pokrzywę lubię ale gorzej z pietruszką
ja ostatnio mam to samo ciągle, permanentny leń

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość

A tak w ogóle witam się.. i już tylko 70 dni do

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość

Wiesz co na tych targach babka od pielęgnacji gadała, że te wszystkie Oilatum, emoliany itp itd to nie są do kąpieli na codzien ale tylko i wyłącznie wtedy gdy maluszek ma coś ze skórą. Przesuszona czy coś.. Czy jakieś łuszczeni, swędzenia. a tak to normalny krem do kąpieli czy tam balsam do kąpieli.
dokładnie
przecież to dla dzieci ze skórą atopową, alergiczną
jak będzie problem to kupię ale na początek po co mam zakładać że dziecko będzie miało kłopoty ze skórą

Cytat:
A ja dziś 30 tydzień ciąży zaczęłam 3 z przodu

Ja pościel od razu w komplecie z łóżeczkiem kupiłam, ale na początku używać nie będę - rożek lub śpiworek

jaki rozmiar kołdry brałaś?

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez Cecilia89 Pokaż wiadomość

Byłam wczoraj u lekarza i wszystko jest w porządku, ale maluch nadal głową do dołu... Nadal witaminy i magnez i tyle. Na następnej wizycie będę miała KTG.

u mnie ciut chłodniej i oby tak zostało bo umówiłam się z kumpelą na mieście
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 11:34   #836
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cecilia89 Pokaż wiadomość
Hej wszystkim

peperonik - gratuluję 25. tygodnia. Będzie dobrze
c zyli wszytsko w porzadku

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-08-22, 11:34   #837
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

ausente, ja mam wizyte na 30 sierpnia a usg na 27 sierpnia
Stary 2012-08-22, 11:37   #838
ausente
Zadomowienie

Cytat:
ausente a no widzisz ja z innego regionu to kompletnie niezorientowana wybacz. a jak dojeżdżasz to z noclegiem włącznie? bo ja byłabym zmuszona szukać jeszcze noclegu na czas zjazdu
nie nie , ja jezdze z kolezankami autem ,a z nimi to ok 30 min i jestem na miejscu ,wiec nie musze zostawac na noc
ale dziewczyny u mnie niektore zostaja w akademikach.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5373_g.jpg (47,9 KB, 10 załadowań)

Stary 2012-08-22, 11:40   #839
aerien83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
hmm jak z praca, w duzym miescie pewnie bez problemu

specjalnosc zwiazana z doradztwem zawodowym, czyli np. w urzedzi epracy, doradztwem personalnym, rodzaje zatrudnien, jak zatrudniac, jak szkolic, np. szkolenia z zakresu kompetencji miękkich dla pracowników, różnego rodzaju szkolenia nie bede wymieniac czyli mozna powiedziec ogolnie szeroko rozumiany HR,
duzo zajęć praktycznych typu moderacja itp, zajęcia na temat UE, czyli jak tam wyglada edukacja dorosłych, czyli uczenie się przez całe życie,
co tam jeszcze nie pamietam to tak w duzym skrocie,
sama pedagogika przeladowana teoria, wiele przedmiotow o tym samym prawi ze tak powiem a do niczego nie prowadzi mgr zrobilam ogolna bo niestety nie utworzono doradztwa personalnego, a na wczesno czy przedszkolna mnie nie ciagnelo

co do pracy urodzilam na drugim roku II st wiec magisterka i inne rzeczy poszly w odstawke bo Tomek wymagal duzo pracy i szalu nie ma z moimi ocenami na dyplomie a na zaoczne juz nie chcialam sie przenosic

ogolnie jak ludzie slysza pedagogika no to ze tylko z dziecmi mozna pracowac co utrudnia szukanie pracy, zanim zaszlam w obecna ciaze mialam isc do pracy do Urzedu pracy.... ale wyszlo jak wyszlo
rozumiem po stokroć dzięki kochana

dorcia2120 o to niedługo podejrzysz maleństwo i pewnie dowiesz się czy to synuś czy córka

Cecilia89 to chyba dobrze, że głową do dołu gratuluję udanej wizyty

T'ai kochana nie znam rozmiaru bo tak jak pisałam to komplet z łóżeczkiem, a łóżeczko wymiar standardowy ma więc poduszka, kołdra i poszewki pewnie też
Stary 2012-08-22, 11:41   #840
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Cześć piękne Mamuśki Wczoraj tak mnie wzięło na to planowanie pokoiku, że machnęłam dwa szablony na ścianę - statek i kotwicę. Podczas malowania tylko się przyłoży i odmaluje, mam nadzieje wyjdzie nieźle. Przeglądałam podobne szablony w necie, z tym, że nie na kartoniku, a na folii i...powiem szczerze, płaci się jak za zboże, nie wiem kompletnie za co 60-100zł ceny w zależności od rozmiaru, a różnica względem tych moich, że z folii można odbić wzór kilka razy, a z papieru raczej tylko raz, bo przy kolejnych próbach może przemięknąć. Moim zdaniem nie warto, skoro za koszt dziesięciokrotnie mniejszy można sobie kupić cały tekturowy blok, więc szablonów wychodzi więcej.

Cytat:
ausente o to mam sto pytań do a jaka specjalność? licencjackie czy magisterskie? zaoczne czy stacjonarne? i gdzie? i trudne czy nietrudne? i co najlepsze co najgorsze? i jak to teraz z dzidziusiem połączysz?

Aerien
, przede wszystkim gratuluję trójki z przodu! Ja co prawda mam dopiero 24+4, ale...uświadomiłaś mi, że te nasze Maluszki, to już wcale nie takie Maluszki i właściwie zanim się obejrzymy będą. A przecież dopiero co odbierałam betę

Co do studiów...nie wiem, na jakiej Ausente jest uczelni, ale zaoczna pedagogika na UŚ, to jest farsa Jako nadworny twórca prac zaliczeniowych w gronie znajomych mogę powiedzieć z ręką na sercu, że na żadnym kierunku nie widziałam czegoś podobnego...Temat pracy zaliczeniowej na 1 semestrze z przedmiotu Historia pedagogiki brzmiał: "Na podstawie wywiadu z przedstawicielami 3 pokoleń (w tym własnego) przedstaw rozwój pedagogiki od IIWŚ i stosunek społeczeństwa do jej kształtu" 2 weekendy zjazdowe w miesiącu.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości