|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X
kasia zerkalam tak szybciutko moje uwagi toooo
rumianek ja nie stosuje podraznia oczka gabi ja nie uzywalam lepeij doczyszcze dziecko rekami ty chcesz 3 sztuki kocykow czy ja cos zle przeczytalam ja bym wziela jeszcze 2 pieluszki flanelowe a tetrowych z 10-15 podkladow jednorazowych tez nie uzywlam mialam 2 kupione wielorazowe wkladalam do pralki super sie sprawdzily mieciutkie od spodu z folia niedrapki ze 3 szt uzywalam zczeciej skarpetek bo lepiej sie trzymaly a tyle to na pewno ci nie potzrebne kochana 2 butelki spokojnie wystarcza chyba ze 3 kupisz juz calkiem duza kasia to tylko moje sugestie
|
|
|
|
#752 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamusie
Ja już w pracy Mam już dosyć tego tygodnia..chce już wolne..niestety w weekend również nie odpocznę, bo wesele nas czeka..Dziewczyny macie piękne brzuszki ![]() Śliczne sukienki na wesele ![]() Gratuluje nowych tygodni ![]() Gratuluje udanych wizyt ![]() Trzymam kciuki za kolejne wizytki ![]() Mad- ja bym się z tym strażakiem nie spotykała ! P.S. Wczoraj wieczorem byłam u koleżanki przy kąpieli jej miesięcznej córeczki ! Pokazywała mi co się robi itp..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-08-22 o 08:16 |
|
|
|
#753 |
|
Zadomowienie
|
Kasiu jak Weronika zauważyła - zamiast rumianku do przemywania oczu sprawdzi sie sól fizjologiczna, również do noska. Do nosa też woda morska.
|
|
|
|
#754 |
|
Zakorzenienie
|
Happy - kciuki
za wizyte .. Ausente - sliczny brzusio A ja sie z wami witam i zaraz zmykam do dentysty . dzisiaj kolejne 2 zeby. Jestem umowiona na 9.30 a pewnie wejde ok 11 .. a zapowiadali 35 stopni No nic , trzeba byc dzielnym .. lece i miłego dnia
|
#755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja idę do dentysty dopiero 18.09..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#756 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#757 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oliatum 500ml chciałam kupić właśnie na 1 miesiąc, myślisz, że mniejszy wystarczy? Po zużyciu go chcę się przerzucić na Nivea Maść i krem profilaktycznie, sudocrem wezmę większy, bo przyda się tak czy siak - nie tylko dla noworodka. Co do butelek to chcę cały zestaw startowy z TT, ale nastawiam się na karmienie piersią. Myślałam, że te butelki będę mogła wykorzystać np. jak Nela będzie miała 6 miesięcy w razie czego Czy wtedy trzeba inne? Dziękuję Ci za wskazówki, na pewno skorzystam, bo cena lekko powala, a nie potrzebnie wydawać kasę to głupota. Cytat:
Cytat:
Dziękuje wam dziewczyny - dobrze, że można się poradzić kogoś z doświadczeniem
|
|
#758 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja sobe grzecznie wstalam, jak co rano z dzieciowymi tylematami a jakze, na smaczek wzielam kawalek serniczka na talerzyk i hop na lozko z laptopem, tż tez kolo lozka pracuje, odwrocil sie bo chcial sie przytulic i wpierdzielil sie lokciem centralnie w moj serniczek !! ale tak to komicznie wygladalo ze sie usmialam dobrze ze jeszcze serniczek jest w lodowce ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Kasiu jaka cena!! jezu ja chyba tego po prostu jeszcze nie policzylam.... :/ Ja tak sie zastanawialm nad ta posciela i teraz mam dylemat....bo wiekszosc z Was mowi ze to zabardzo nie potrzebne, zawsze m sie marzyla taka piekna posciel ale skoro i tak poduszki sie nie uzywa, kolderki tez nie od razu to po co?? no wlasnie..... kiedy kolderka?? ile czasu wasze maluchy spaly w rozku a kiedy juz " luzem" wlasnie pod kolderka?? Spiworka nie chce bo mam wrazenie ze beda marzly Malemu raczki
|
|||
|
|
|
#759 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może nie musi mi nic tam na razie się pojawiać a i tak będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Spokojnie moja kuzynka miała brzuch gigant (serio jak trojaczki ), przytyła 20 kg podczas ciąży (chudzina z niej była a teraz jest jeszcze większa chudzina) i Mały jak się urodził miał 3,5 kg. Mi poprostu lekarz zasugerował jeśli dobrze zrozumiałam, że jak Mały nie przystopuje to 3 listopada to już dawno będzie po porodzie.Ale z tą ceną to mnie przybiłaś Mad85 - niestety popieram dziewczyny. Wszystko zależy od tego czego tak naprawdę chcesz. Mnie się wydaje że z tego spotkania nic dobrego nie wyniknie. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Dobra, mykam bo piszę cichaczem z pracy a nie powinnam |
||||
|
|
|
#760 |
|
Zakorzenienie
|
hej laseczki, wczoraj jakos nie mialam weny na pisanie
![]() dzisiaj tez mam taki humor do d.... nie wiem o co chodzi juz na wstepie gratuluje rozpoczetych tygodni, bo takowe pewnie bedai za wizyty jesli takie beda ![]() :kciu ki:znow sobie popijam pokrzywke ![]() zaczynam sie przyzywczajac do jej smaku DeKajka wspolczuje dentysty mialam isc dzis na ta glukoze, ale chyba pojde jutro tez tak macie ze nic Wam sie nie chce?? wszytsko robie bo musze, ale ciezko jest |
|
|
|
#761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak w ogóle witam się.. i już tylko 70 dni do
|
|
#762 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i za wizytęCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ogólnie fajna rozpiska i chętnie wezmę sobie ją do porównania co mam jeszcze kupić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Heloł ! ![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
ale to leci ;Da u mnie coś czarne chmury nadciągają.. jakaś burza bedzie czy cuś.. a ja sama w domu bede
|
|
|
#763 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#764 |
|
Zadomowienie
|
A ja dziś 30 tydzień ciąży zaczęłam
Ja pościel od razu w komplecie z łóżeczkiem kupiłam, ale na początku używać nie będę - rożek lub śpiworek Przeglądam oferty studiów zaocznych w swoim mieście i w Poznaniu, mam ochotę zacząć od października bo się uduszę w tym domu
|
|
|
|
#765 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja korzystam póki szef na urlopie
Ale od września znowu mnie będzie mniej Cytat:
..czuje się jak gość w domu.. Cały czas sobie mówię, że jeszcze chwilka i znowu L4..no i to ratuje mi życie ![]() Jaaaa Cię...jak ten czas leci !!! ![]() Aerien- gratuluje 3 z przodu ! Jeszcze chwilka i Izunia będzie z Tobą ! Ja miałam plan iść na aplikacje..niestety po wielu przemyśleniach doszłam do wniosku, że pójdę spróbować za rok.. Jak pomyślałam, ze jeżeli udałoby mi się zdać to od stycznia musiałabym 2 miesięcznego bąbla zostawić w domu.. cały tydzień w Trójmieście..mąż na dodatek robi szkołę pożarniczą i raz w miesiącu wyjeżdża do Poznania na tydzień.. do tego musiałabym iść na wychowawczy bądź zrezygnować z pracy a aktualnie z jedna pensją byłoby nam ciężko.. Studia aplikacyjne mieli opłacać mi rodzice, ale również przyznali mi racje, że rok szybko zleci a maluszek będzie już troszeczkę odchowany. Jestem ambitna i trochę mi z tym ciężko, ale póki mam dobrą pracę nie będzie to koniec świata.. ......................... ........... Widziałyście tą serię kosmetyków dla dzieci : http://www.pharmaceris.pl/line.php?id=116&podzial=1
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-08-22 o 09:31 |
|
|
|
|
#766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie burzaaaaaaaaaaaaaaaa:pros i:
|
|
|
#767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
................. Koleżanka z pracy przyniosła mi kombinezon zimowy dla dziecka , ale taki na 3- 6 m-cy.. Czerwony tak wiec uniwersalny.
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-08-22 o 09:42 |
|
|
|
|
#768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#769 |
|
Zakorzenienie
|
Jaka lista wyprawkowa, napisze co u nas się sprawdziło, ja teraz robiłam zakupy stacjonarnie, dokupiłam tylko część
Dla dzidzi: -Łóżeczko wiadomo i materac gryka- kokos -Pościel+2 komplety poszewek+ 2 prześcieradła ( młody od początku spa l pod kołderką, a na poduszce płaskiej nosiłam, przystawiałam do karmienia itp -Ceratka pod prześcieradło żeby materaca nie zasikała dzidzia (za całe 1,50 zl) -Kocyki 2 cieńsze ale ciepłe, jeden akrylowy grubszy Kąpiel pielęgnacja: -Oillan/Nivea ( z Oillanu byłam zadowolona , dość wydajny , butelka 500 ml starczyła na ponad pół roku) -sudocrem na odparzenia (najmniejszy a i tak nam jeden starczył na ponad 1,5 roku )-wanienka -płatki kosmetyczne, takie prostokątne -2 ręczniki z kapturem -szczotka -nożyczki -gruszka do nosa -proszek i płyn do prania -pampersy -chusteczki nawilżane - pieluchy tetrowe: 20 białych, 2 kolorowe - pieluchy flanelowe: 3 sztuki Dla mnie: -2 koszule -majtki siateczkowe (7 sztuk za 8 zł) - podkłady bella i paczka podpasek -podkład na łóżko po porodzie (firmy Seni, 5 sztuk w paczce, mogłam tez na nich synka przewijać, takie http://allegro.pl/seni-podklady-podk...550392098.html -octenisept na ranę po cc -maść do brodawek karmienie: - butelka 150ml --smoczki uspokajające To chyba wszystko ![]() Nie patrzę że na kosmetykach piszę że od 1 miesiąca życia, można stosować od urodzenia. Tak samo potem np z kroplami na kolkę, piszą ze od 1 miesiąca a spokojnie można wczesniej
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2012-08-22 o 09:43 |
|
|
|
#770 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki
Kochane macie piękne brzuszki Gratuluję wszystkich rozpoczętych tygodni Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty A mnie w nocy cos ugryzło, tak myślę że pająk brrrrrrrrrrrrr, az sie obudziłam i nie moglam potem zasnac bo strasznie nienawidze pająków. Zjadłam sobie dzisiaj pomidorka i małemu chyba nie posmakował bo kopie jak szalony ![]() Miłego dnia Kochane Wam życzę
|
#771 |
|
Zakorzenienie
|
cześć! lecę po śniadanko i zabieram się za nadrabianie was : )))
|
|
|
|
#772 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie..tak samo Nivea..dopiero odkryłam, ze te kosmetyki są równiez dopiero od 1 m-ca życia.. już sama nie wiem co kupić..
Koleżanki używały Oliatum i chyba na pierwszy miesiąc życia również będę go używać.. Zobaczę jeszcze co powie jutro położna na szkole rodzenia, bo mamy jutro kąpiel i pielęgnację noworodka..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#773 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
trochę Was zaniedbałam wczoraj, nie miałam kiedy wejść nawet Was podczytać ![]() Popołudniu pojechaliśmy do babci M i akurat w porę trafiliśmy bo jej woda leciała z syfonu pod zlewem no i M jej to naprawił ale do Obi jeszcze musieliśmy jechać potem pod wieczór pojechaliśmy do znajomych (tych co znaleźli tego biednego kotka) no i była tam mama koleżanki - POŁOŻNA! pracuje w szpitalu gdzie będziemy rodzić. Wszystko fajnie mi powiedziała, powiedziała że o pokarm mam się nie martwić bo każda kobieta ma pokarm ale muszę się pozbyć blokad psychicznej, może za dużo stresu mam ostatnio dlatego mi zanikł pokarm. No i ogólnie bardzo zadowolona jestem A zaraz zmykam do taty na śniadanko, kupił mi bułeczki i razem z siostrą zapraszają mnie na wyżerkę hihi ![]() a ja dziś wogóle miałam mega głupi sen Edytowane przez landi0909 Czas edycji: 2012-08-22 o 09:47 |
|
|
|
#775 | |
|
Raczkowanie
|
Ale mnie dzisiaj zanerwili z home. pl niby taka znana firma a banda matołów tam pracuje ehhhhh. Zapłaciłam za domenę na ich serwerach słoną kasę i nie mam możliwości edytowania swojej strony od kilku miesięcy, najpierw mi wciskali kit że to ja jestem debilem i nie umiem kliknąć w ikonkę, a jak zrobiłam awanturę to programiści stwierdzili że oni nie umieją rozwiązać tego problemu
to się pytam za co oni kasę biorą??? Kpina jakaś - napisałam im że albo zwracaja pieniądze albo idę do sądu bo to już staje się żałosne.Ja mam tylko stronę, a jak ktoś ma u nich sklep internetowy i co z dnia na dzień ma zakończyć działalność bo u nich na serwerach błąd się pojawił???? Cytat:
Kreatywność naszych panów kiedyś mnie zabije kasiu u mnie lista podobna - tylko kwota końcowa wychodzi większa poza tym kupuję teraz większość rzeczy żeby potem nie ganiać po sklepach tylko skupić się na nawiązywaniu kontaktu z maluchem i odpoczynku po cc - a jeśli czegoś nie wykorzystam to potem łatwo to odsprzedam
|
|
|
#776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#777 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie równiez jeszcze zastanawiam sie nad tą firmą..
Tylko sama już nie wiem, bo piszą, ze niby po płynach do ciała takich firm skóra maluszka nie jest natłuszczona i trzeba niby używac oliwki..no a one lubią uczulać skórę malucha..sama jestem już głupia w tym temacie.. Zastanawiam się jeszcze czy nie myć samą wodą i szarym mydełkiem.. No, ale czy później nawilżyć ![]()
|
|
|
#778 |
|
Raczkowanie
|
Jasiu po 33 tygodniu mam się zgłosić do szpitala w celu ustalenia dokładnego terminu - a od neurologa mam zaświadczenie że nie mogę niestety rodzić naturalnie ze względu na kręgosłup.
|
|
#779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:13.

.. lece i miłego dnia

chyba że od razu chcesz tylko butlą karmić, ja bym zredukowała liczbę butelek i gadżetów
Czy wtedy trzeba inne? 

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)
..czuje się jak gość w domu.. 
to się pytam za co oni kasę biorą??? Kpina jakaś - napisałam im że albo zwracaja pieniądze albo idę do sądu bo to już staje się żałosne.
poza tym kupuję teraz większość rzeczy żeby potem nie ganiać po sklepach tylko skupić się na nawiązywaniu kontaktu z maluchem i odpoczynku po cc - a jeśli czegoś nie wykorzystam to potem łatwo to odsprzedam