|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X
Cytat:
licencjackie zaoczne na Uniwersytecie Śląskim czy trudne ? hmm zależy od przedmiotu i od tego jaki wykładowca ale nie jest źle, skoro dalej tam jestem ,a nigdy się nie ucze ![]() a jak połącze z dzidziusiem,tego jeszcze dokladnie nie wiem,bo ja chce szybko bardzo do szkoly wrocic,tym bardziej ze u mnie sesja zaczyna sie juz od listopada . Ale jest mama , jest "TŻ" wiec nie bedzie zle,a chce od poczatku karmic i piersia i butelka zeby przyzywczaic malenstwo. A co najlepsze ? hmm, nei da dsie chyba tego tak okreslic,ale najlepsza jest świadomość zaliczenia przedmiotu
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia |
|
|
|
|
#812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lece do biblioteki!
|
|
|
|
|
#813 |
|
Zadomowienie
|
a co to za badanie? ja jak na razie krążę wokół badań na toxoplazmozę. Wiem że mam super wystrzałową datę.
Ja ślub miałam w maju połowy nie pamiętam a jedną trzecią wesela spędziłam w domu bo tak się źle czułam. |
|
|
|
#814 |
|
Zadomowienie
|
ausente dzięki kochana
Mysti spokojnie, premiera w październiku
|
|
|
|
#815 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za nerke trzymam mocno zeby na astepnym badaniu bylo juz wszystko ok. Moja siostra cioteczna tak miala i przy kolejnym usg juz bylo dobrze![]() Cytat:
a co to sa paklanki? ![]() Cytat:
za wizyteCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
czesc dziewczynki bylam rano na pobraniu krwi i zostawilam mocz do badania pewnie przy tym moim zapaleniu to wyniki beda marne bol odrobine lzejszy,ale za to nocne swedzenie doprowadza mnie do szalenstwa dzis po poludniu jest moj lekarz i sama nie wiem co robic,bo dopiero dwie nowe globulki przyjelam i moze to jeszcze za wczesnie na radykalna poprawe i powinnam dac sobie troszke czasu zanim do niego pojde glupieje juz z tym wszystkim moze do piatku poczekam, bedzie rano,a ja bede po 4 tabletkach to zobacze czy jakas poprawa nastapi dzis weszlismy w 25 tydzien
|
|
|
#816 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny a jak się zmieniła w ciąży Wasza skóra i włosy?
Ja muszę przyznać, że u mnie nigdy nie było lepiej! Zawsze miałam problem z przetłuszczającą się skórą twarzy, musiałabym używać bibułek matujących chyba co godzinę. Do tego od czasu zajścia w ciążę nie miałam ani jednego pryszcza, a włosy mogę myć spokojnie co 4 dni, bo w ogóle się nie przetłuszczają.
|
#817 |
|
Zakorzenienie
|
Ja własnie nie czytałam jeszcze żadnej jej książki ! Chyba będę musiała się z czasem skusić !
Peperonik- gratuluje kolejnego tygodnia !!! Nielegalna- mam identycznie !
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-08-22 o 11:06 |
|
|
|
#818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A temat to zawsze jakiś temat się znajdzie. Nie rozmawiamy tylko o wyprawkach Ja ubranka mam te, które dostałam, resztę zacznę kupować od września. Narazie zabrałam się za zwalnianie miejsca w szafach. Później zabieram się za pranie tych ubranek co mam i stopniowo zaczynam się zastanawiać co jest ogólnie potrzebne. Ja nie chcę kupować za dużo rzeczy tylko co się przyda, bo nie wiem co będę wykorzystywać, a co nie i nie chcę żeby mi się to wszystko walało nieużywane po szafach. Zresztą zawsze później można dokupić. Dlatego czytam co dziewczyny planują kupować i co inne sądzą na ten temat, żeby sobie wyrobić opinię.
|
|
|
|
|
#819 | |
|
Zadomowienie
|
ja zakupy będę robić dopiero w listopadzie, po co wcześniej, chyba że coś wpadnie mi w oko. O allegro nie myślałam
Cytat:
|
|
|
|
|
#820 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chcicalabym w przedszkolu,ale ciezko bardzo u nas z praca,bo wszedzie dalej siedza babki ktore juz powinny byc na emeryturze,ale nie spieszy im sie do tego;/ zobacyzmy jak skoncze.
|
|
|
|
#821 |
|
Zadomowienie
|
peperonik paklanki to pachnące woreczki na zużyte pieluszki jednorazowe - niwelują przykry zapach. Nie jest to rzecz niezbędna, ale dobrze mieć gdy idzie się w gości, żeby smrodliwej niespodzianki gospodarzom w koszu nie zostawiać
Na Twoim miejscu wstrzymałabym się jeszcze z wizytą u gina - daj szansę lekom nielegalnaa zapomniałaś o paznokciach nigdy nie miałam mocniejszych niż w ciąży ![]() dorcia2120 a kiedy masz następną wizytkę u gina? ausente a na uniwersytet dojeżdżasz czy mieszkasz we Wrocławiu |
|
|
|
#822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie robie zupe pomidorowa ja jestem po pedagogice po edukacji doroslych
|
|
|
|
|
#823 |
|
Zadomowienie
|
wizytę mam 30 usg 27
|
|
|
|
#824 |
|
Zadomowienie
|
judkama o
i jak z pracą po tej specjalności? a pomidorówkę to ja mam na jutro zaplanowaną |
|
|
|
#825 |
|
Zakorzenienie
|
ale mnie głowa boli... nie wiem co jest, aż mi słabo normalnie się robi... i duszno mi...
o czym gadacie, bo nie mam siły doczytywać... |
|
|
|
#826 |
|
Zadomowienie
|
a ja obiadu nie planuje. Mało kiedy gotuje kuchnia jest teściowej
|
|
|
|
#827 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#828 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
tez sie musze na Musierowicz skusic,bo wiem ,ze super pisze,bo w podstawowce sie zaczytywalam i nawet na spotkaniu z nia bylam Cytat:
a kupowac faktycznie trzeba z glowa,bo po co marnowac kase,a potem kombinowac,zeby to sprzedac sola niestety nie spotkamy sie w szkole rodzenia Ale chetnie sie z Toba i innymi dziewczynami umowie na kawke np. w centrum. Musimy sie zorganizowac, tylko nie wiem jaki dzien i godziny by wam pasowaly. Ja jestem na l4 wiec mam duzo czasu.
|
|
|
#829 |
|
Rozeznanie
|
Aerien poprzeglądałam ceny i też większość rzeczy kupię u tego sprzedawcy co Ty. Ma bardzo korzystne ceny i spory wybór. Zastosowałam się do waszych rad i sporo rzeczy zmieniłam. Napisałam czy dostanę zniżkę lub gratisy (ciekawe co napisze). Ile płaciłaś za wysyłkę, bo czekałaś chyba nie wiele
![]() Za zakupy u niego zapłacę około 300zł, w aptece około 100zł, zestaw startowy TT 150zł, a najdroższe rzeczy zostaną do kupienia w sklepie - łóżeczko, pościele, pampersy, koszule, staniki itp. czyli prawie 1000zł. Co do wózka to jestem zdecydowana na Murę 4
|
#830 |
|
Zadomowienie
|
Hej wszystkim
![]() Byłam wczoraj u lekarza i wszystko jest w porządku, ale maluch nadal głową do dołu... Nadal witaminy i magnez i tyle. Na następnej wizycie będę miała KTG. peperonik - gratuluję 25. tygodnia. Będzie dobrze
"Moda przemija, styl pozostaje." - Gabrielle Chanel Projekt PRAWO JAZDY (30/30)Urodziłam ślicznego, zdrowego bobaska Edytowane przez Cecilia89 Czas edycji: 2012-08-22 o 11:30 |
|
|
|
#831 |
|
Zadomowienie
|
ausente a no widzisz
ja z innego regionu to kompletnie niezorientowana wybacz. a jak dojeżdżasz to z noclegiem włącznie? bo ja byłabym zmuszona szukać jeszcze noclegu na czas zjazdu Co do Musierowicz, to ja pierwszą jej książkę dostałam na 10-te urodziny, polecam serie chronologicznie, czyli zacznijcie od "Szóstej klepki". To takie fajne ciepłe powieści, niby dla nastolatek, ale ja teraz odnajduję w nich jeszcze inne wartości niż kiedyś. |
|
|
|
#832 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I gratuluję 25 tygodnia!
|
|
#833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() specjalnosc zwiazana z doradztwem zawodowym, czyli np. w urzedzi epracy, doradztwem personalnym, rodzaje zatrudnien, jak zatrudniac, jak szkolic, np. szkolenia z zakresu kompetencji miękkich dla pracowników, różnego rodzaju szkolenia nie bede wymieniac czyli mozna powiedziec ogolnie szeroko rozumiany HR, duzo zajęć praktycznych typu moderacja itp, zajęcia na temat UE, czyli jak tam wyglada edukacja dorosłych, czyli uczenie się przez całe życie, co tam jeszcze nie pamietam sama pedagogika przeladowana teoria, wiele przedmiotow o tym samym prawi ze tak powiem a do niczego nie prowadzi mgr zrobilam ogolna bo niestety nie utworzono doradztwa personalnego, a na wczesno czy przedszkolna mnie nie ciagneloco do pracy urodzilam na drugim roku II st wiec magisterka i inne rzeczy poszly w odstawke bo Tomek wymagal duzo pracy i szalu nie ma z moimi ocenami na dyplomie a na zaoczne juz nie chcialam sie przenosicogolnie jak ludzie slysza pedagogika no to ze tylko z dziecmi mozna pracowac Edytowane przez judkama Czas edycji: 2012-08-22 o 11:31 |
|
|
|
|
#834 |
|
Zadomowienie
|
Kasiu zamawiałam w niedzielę, wysyłka kurierska pobraniowa koszt 15 zł więc bardzo niedrogo
|
|
|
|
#835 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ja ostatnio mam to samo ciągle, permanentny leń ![]() ![]() Cytat:
przecież to dla dzieci ze skórą atopową, alergiczną jak będzie problem to kupię ale na początek po co mam zakładać że dziecko będzie miało kłopoty ze skórą ![]() Cytat:
![]() jaki rozmiar kołdry brałaś? ![]() Cytat:
![]() u mnie ciut chłodniej i oby tak zostało bo umówiłam się z kumpelą na mieście
|
||||
|
|
|
#836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() c zyli wszytsko w porzadku
|
|
|
|
|
#837 |
|
Zadomowienie
|
ausente, ja mam wizyte na 30 sierpnia a usg na 27 sierpnia
|
|
|
|
#838 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale dziewczyny u mnie niektore zostaja w akademikach.
|
|
|
|
#839 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dorcia2120 o to niedługo podejrzysz maleństwo i pewnie dowiesz się czy to synuś czy córka ![]() Cecilia89 to chyba dobrze, że głową do dołu gratuluję udanej wizyty ![]() T'ai kochana nie znam rozmiaru bo tak jak pisałam to komplet z łóżeczkiem, a łóżeczko wymiar standardowy ma więc poduszka, kołdra i poszewki pewnie też |
|
|
|
|
#840 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć piękne Mamuśki
60-100zł ceny w zależności od rozmiaru, a różnica względem tych moich, że z folii można odbić wzór kilka razy, a z papieru raczej tylko raz, bo przy kolejnych próbach może przemięknąć. Moim zdaniem nie warto, skoro za koszt dziesięciokrotnie mniejszy można sobie kupić cały tekturowy blok, więc szablonów wychodzi więcej. Cytat:
Aerien, przede wszystkim gratuluję trójki z przodu! ![]() ![]() Co do studiów...nie wiem, na jakiej Ausente jest uczelni, ale zaoczna pedagogika na UŚ, to jest farsa Jako nadworny twórca prac zaliczeniowych w gronie znajomych mogę powiedzieć z ręką na sercu, że na żadnym kierunku nie widziałam czegoś podobnego...Temat pracy zaliczeniowej na 1 semestrze z przedmiotu Historia pedagogiki brzmiał: "Na podstawie wywiadu z przedstawicielami 3 pokoleń (w tym własnego) przedstaw rozwój pedagogiki od IIWŚ i stosunek społeczeństwa do jej kształtu" 2 weekendy zjazdowe w miesiącu.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.

to mam sto pytań do
a jaka specjalność? licencjackie czy magisterskie? zaoczne czy stacjonarne? i gdzie? i trudne czy nietrudne? i co najlepsze co najgorsze? i jak to teraz z dzidziusiem połączysz?

zeby na astepnym badaniu bylo juz wszystko ok. Moja siostra cioteczna tak miala i przy kolejnym usg juz bylo dobrze

to się pytam za co oni kasę biorą??? Kpina jakaś - napisałam im że albo zwracaja pieniądze albo idę do sądu bo to już staje się żałosne.

(30/30)
wybacz. a jak dojeżdżasz to z noclegiem włącznie? bo ja byłabym zmuszona szukać jeszcze noclegu na czas zjazdu
mgr zrobilam ogolna bo niestety nie utworzono doradztwa personalnego, a na wczesno czy przedszkolna mnie nie ciagnelo