|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X
Cytat:
Jedynie teraz sie niepokoję, bo studia już nie na miejscu i będę takie maleństwo na cały weekend zostawiać z mężem i teściową, i trochę mnie to blokuje, bo to już dwójka dzieci i jeszcze czy finansowo nas to nie zabije. Ale mąż twierdzi ze warto, dwa lata i magisterka i większe szanse na rynku pracy. JEstem w kropce, ale chcę, oj jak bardzo chcę ![]() judkama hehe to też dobrze i masz rację ja też znajduję w lumpkach podobne rzeczy o wiele taniej i jaka satysfakcja przy tym ![]() anett234 jak się czujesz i jak maluchy? brakowało Cię do porannej kawki |
|
|
|
|
#872 |
|
Zakorzenienie
|
jest u nas jeden skandynawski i tez w pon maja nowy towar, nie byłam tam jeszcze bo jak jest dostawa to ciezko do srodka wejsc.
|
#873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciesze sie ze mam to za soba |
|
|
|
|
#874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówię Wam miała taki fajny poród..zresztą bardzo dobrze go wspomina i mnie nastawia pozytywnie ![]() No, ale lekarz mówił, ze to wszystko dzięki bardzo dobremu ułożeniu dziecka. Aerien- nawet się nie zastanawiaj ! Jeżeli wszystkie względy czasowe, finansowe itp. dobrze rokują to jak najbardziej idź ! Anett- własnie miałam pytać jak tam maluszki ? Wiercą się ?
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-08-22 o 12:15 |
|
|
|
|
#875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozumiem Twoje rozterki, tez bym chetnie poszla na podyplomowke, ale z dwojka dzieci sama to nie wiem, tylko TŻ by sie mogl nimi zajac tak naprawde a kiedy wspolnie bysmy byli w domu.............. co do studiow to na zajeciach ostatni raz pamietam bylam dzien przed porodem do 20, rano odeszly mi wody, z perspektywy czasu zaluje ze latalam jak glupia na nie, ale taryfy ulgowej nie mialam, ale moze bym donosila Tomka.... za to pisanie pracy mgr to byla katorga, bardziej skupilam sie na zdrowiu malego i zrobilam ja na odwal zaluje ze tak to wszystko wyszlo...
|
|
|
|
|
#876 |
|
Zadomowienie
|
kaaamila1 z pewnością więcej argumentów jest za niż przeciw, jedynie kwestię finansową muszę z mężem ostro przedyskutować i podejmę ostateczną decyzję
![]() Lonia89 uważam , że jesteś świetnie przygotowana, ja też mam malutko na 56 ale te większe można podwinąć, a z najmniejszego rozmiaru to jednak bardzo szybko wyrośnie |
|
|
|
#877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie naprawde zazdroszcze, u mnie pierwsza faza w sumie trwala tyle co druga ![]() teraz sie ludze ze bedzie jeszcze szybciej |
|
|
|
|
#878 | |
|
Zakorzenienie
|
brawo ! Cytat:
Peperonik- gratulacje rozpoczecia nowego tygodnia Dojotka - kochana zdrówka Ci zycze .. ![]() Ja juz po dentyscie .. wymeczyla mnie troche .. zrobila kolejna plombe i do jednego dala lekarstwo .. nastepna wizyta za tydzien .. ![]() Jak mnie znieczulala to troche jej sie pokapało tego swinstwa , ja o tym nie wiedzialam i polknelam to obrzydlistwo .. mam nadzieje ze maluszkowi nie zaszkodzilam .. boje sie teraz troche ..
|
|
#879 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), podczas gdy ludzie z mojego roku pół roku wcześniej. Ale pisałam po nocach, gdy Kuba spał. A książki czytałam w parku pchając wózek w sumie teraz jak o tym pomyślę to mogę być z siebie dumna, ale wcześniej się nad tym nie zastanawiałam, wiedziałam, że muszę skończyć szkołę i zrobić licencjat i poszło ja do pomocy poza mężem miałabym teściów, bo teść na emeryturce a teściowa nie pracuje i już się zadeklarowała. Ale mimo wszystko te opory, mało czasu dla rodziny itd. Jakie to trudne
|
|
|
|
|
#880 |
|
Rozeznanie
|
Hej mamusie witam się w 28tc a z usg w 30
![]() Powiem Wam że coraz bardziej boję się porodu. Pierwszy marzenie, pierwsza faza 3h50m druga 10 min, w szpitalu znalazłam się z 9 cm rozwarcia a po drodze modliłam się o trzy żeby mnie do domu nie odesłali. ale jestem przerażona boję się że drugi nie będzie taki cudowny.
|
#881 |
|
Zadomowienie
|
Grona pedagogicznego Ci u nas dostatek
![]() Dziewczynki, to skoro mamy tyle chętnych na studia i studentek, już widzę tytuł pierwszego wątku po rozpakowaniu: "Z porodówki na sesję gnamy - takie z nas ambitne Mamy!"
|
#882 |
|
Zakorzenienie
|
ja się cieszę, że zaszłam w ciążę pod koniec technikum
i tak wiedziałam że maturę muszę sobie zostawić na przyszły rok, więc i na studia w tym roku bym nie poszła. Jak się uda pójdę w przyszłym roku ![]() na egzamin zawodowy szłam już z brzuszkiem (18tc chyba) i mega upał, ale mam nadzieję że jakoś zdałam... Za tydzień wreszcie wyniki ![]() maturkę chcę napisać w przyszłym maju, potem jeśli ją zdam to studia albo jakieś studium, zobaczymy na ile Kubuś mamuśce pozwoli ale wierzę że dam sobie radę
|
|
|
|
#883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#884 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
DeKajka o proszę, to co się nie chwalisz |
|
|
|
|
#885 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale to przecież same wiecie ..... ![]() Wszyscy,którzy mnie spotykają na mieście myślą,że jestem już w 9 mcu - taki mam brzuchol.Aż się boję pomyśleć ile mi jeszcze do listopada urośnie .Ostatnio przeżyłam troche grozy dlatego do Was nie miałam jak zajrzeć.Mój mąż tydzień temu wylądował w szpitalu i cały ten czas siedziałam przy nim.Dodatkowo pojawiły się u mnie wtedy skurcze chyba przez ten stres.Ale byliśmy u lekarza i wszystko na szczęście "pozamykane". Cytat:
|
||
|
|
|
#886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pamiątkę ... ''Pod moim sercem, inne serce bije... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..'' 12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście ! Edytowane przez DeKajka Czas edycji: 2012-08-22 o 13:20 |
|
|
|
|
#887 |
|
Zadomowienie
|
Landi na pewno dasz sobie radę, a Kubuś dodatkowo Cię uskrzydli
anett234 a co sie stało? W szpitalu, i to na urlopie? Ale już wszystko dobrze mam nadzieję? Co do brzuszka to mogłabyś się pochwalić Cieszę się, że wszystko ok tak poza tym ![]() DeKajka to bardzo malutko płacisz, super a gdzie tak mało sie płaci, na jakiej uczelni? mnie też to interesuje wiec myślę, że z nauką i przyswajaniem wiedzy nie miałabym większych trudności
Edytowane przez aerien83 Czas edycji: 2012-08-22 o 12:40 |
|
|
|
#888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#889 |
|
Zakorzenienie
|
aerien tez myślę że dam sobie radę
udowodnię wszystkim że nie jestem do niczego teraz najbardziej boję się tych wyników technika, chyba się załamię jeśli nie zdałam
|
|
|
|
#890 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za kolejny tydzień !!!Zazdroszczę takiego porodu Kochana!!! Cytat:
Jestem zdania, ze matura to podstawa tak więc Kochana koniecznie ją zrób !!! Zdasz na 100 %
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-08-22 o 12:42 |
|||
|
|
|
#891 |
|
Zakorzenienie
|
Odnośnie rozpoczynania studiów to ja bym zaczekała do przyszłego roku, ale oczywiście każda niech robi jak uważa.
Pamiętam jak moja koleżanka pod koniec studiów ( kiedy z reguły już są większe luzy, mniej zajęć bo jest do pisania praca) przychodziła prawie zielona ze zmęczenia. Nie dość, że trzeba było wstawać w nocy do dziecka i chodziła niewyspana ( zresztą jej mąż też, a jednocześnie studiował i pracował) to jeszcze przypałętała jej się po porodzie dosyć poważna anemia. Skończyła studia to fakt, ale na pewno w tym okresie nie czerpała radości ze studiowania i nie poszerzyła za bardzo swojej wiedzy, bo było to raczej na zasadzie - byle zaliczyć co absolutnie mnie nie dziwiło - ona była po prostu wykończona. Ostatnio jak rozmawiałam ze znajomymi to podobno najgorszy jest okres gdzieś od 2 tygodnia życia do 3 miesiąca - później już jest łatwiej. Choć pewnie to też zależy od dziecka |
|
|
|
#892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#893 |
|
Zadomowienie
|
Sola1 ja studiowałam przy Kubusiu i dałam radę, więc jestem dobrej myśli. Ale wiadomo, to indywidualna sprawa, trzeba też mierzyć siły na zamiary.
Kurcze biorę się za jakąś robotę wreszcie bo plotkuję tu z Wami od bladego świtu a wszystko w domu w czarnej d.
|
|
|
|
#894 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Matuszki
U mnie rano była niezła burza, obudziłam się przed 10 dopiero bo tak było ciemno jak w nocy Ale teraz znów duchota, nie ma czym oddychać ![]() Wczoraj byliśmy na zakupach, nakupiłam Młodemu ciuchów do szkoły, powiem Wam że chłopak 11 letni to ma już wymagania że ho ho! Byle czego nie założy ![]() Trzymam za dzisiejsze wizyty i gratuluję kolejnych tygodni Dojotka zdrówka życzę Magdaef z tymi szablonami to chodzi o to że papierowych gorzej się używa - po prostu farba wchodzi pod papier i wychodzą brzydkie "zacieki". A folia jest przyklejona do ściany i nic nie wycieknie. Te ceny to rzeczywiście z kosmosu, 1 metr folii to ok 5-10 zł. Zrobiłabym Ci te szablony bez problemu bo mam taką maszynę do cięcia z folii ale zmieniłam oprogramowanie w kompie i nie mogę zainstalować teraz tego plotera |
|
|
|
#895 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Będę na kawkę wpadać napewno.Dziś miałam przyjść ale mi się przysnęło obudziła mnie dopiero straszna burza,która się za oknem rozpętała. ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#896 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się
Jestem znowu u rodziców, czekam na spotkanie z moim pracodawcą ![]() I koniec tego jeżdżenia w tą i z powrotem Weszłam na stronę uczelni i 8 września zaczynamy zajęcia ![]() Mamy porąbany plan zjazdów Ciekawe jaki plan nam dadzą ![]() W tamtym roku trzeci rok miał w sumie luzik, ciekawe jak będzie z nami. |
|
|
|
#897 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo przeciez sufit i sprzatanie takie ciekawe ;d zreszta widze po moich kolezankach,te ktore urodzily badz maja dzieci,sa zawsze przygotowane do szkoly,i najlepsze oceny ;D bo jak masz tylko wolny czas to od razu sie zajmiesz szkola ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
Ale plan pewnie bede miec tydzien przez zjazdem;/ https://www.youtube.com/watch?v=dtgoDXEOxTM :tańczy:
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia Edytowane przez ausente Czas edycji: 2012-08-22 o 13:00 |
||
|
|
|
#898 |
|
Zadomowienie
|
ja bede zmykać już trzeba trochę posprzątać. pa trzymajcie się
|
|
|
|
#899 | |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam
za wszystkie dzisiejsze wizyty!!!Mój Bartuś też jest ułożony główką w dół co najmniej od 22 tygodnia. I mam nadzieję, że w takiej pozycji zostanie do porodu, że sie nie przekręci łobuziak jeden ![]() Ale ja w przeciwieństwie do Was mam krótką szyjkę i napietą macicę, czasem odczuwam skurcze i z tego względu mam zagrożenie przedwczesnym porodem.---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
Jak studiowałam na Uniwersytecie to zaczynaliśmy zajęcia normalnie na początku października |
|
|
|
|
#900 |
|
Raczkowanie
|
Mam glupie pytanie... Do czego potrzebne sa pieluchy tetrowe i flanelowe...?
Robie liste, juz na spokojnie i co pozycja, to glupieje coraz bardziej ![]() I pokazujemy sie w 28tyg
21.11.12 22:40 52cm 3,09kg 10pkt |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:23.

zaluje ze tak to wszystko wyszlo...

brawo ! 

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)
za dzisiejsze wizyty i gratuluję kolejnych tygodni