Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. III - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-21, 11:11   #1081
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. III

Cytat:
Napisane przez cattt Pokaż wiadomość

Widzę bardzo tłoczno tutaj,ale fajnie

Wczoraj biegłam wieczorem,duszo jak cholera,ciężko było oddech złapać mimo,ze po deszczu.Spotkałam biegacza w bluzie z dłuuuuugim rękawem.Aż mi się słabo zrobiło

Wracałam do domu bardzo spocona,koszulka z zaciekami,no po prostu przeciwieństwo elegancji i kobiecości i niestety spotkałam znajomego którego jakiś czas temu czułam miętę O dziwo zareagował na mój widok miłym uśmiechem.A ja jak zobaczyłam siebie w lustrze po powrocie do domu miałam ochotę zapaść się pod ziemię
Mi trochę głupio biegało na początku wśród obserwatorów Ale tłumaczę sobie to tak, że oni mi tylko zazdroszczą i twój znajomy conajwyżej mógł podziwiać twoj zapał do biegania przy takiej temperaturze

Też się zastanawiałam nad jakimiś słuchawkami, bo te od telefonu są do d... Ale skoro wypadają mi one z uszu w trakcie przerzucania papierów przy biurku to co tu mówić o bieganiu...
Jak macie jakieś sprawdzone modele to się pochwalcie
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 11:17   #1082
cattt
Mrs Mrau

Cytat:
Napisane przez olaaa99 Pokaż wiadomość
Ja też już nie mogę się doczekać spadku temperatury...jeśli chodzi o bieganie, oczywiście. Czuję, że na jesieni będę bić swoje rekordy - jeśli chodzi o wysiłek, jestem zimnolubna. Zresztą, chyba każdemu wygodniej w takich warunkach.
Oj tak, ale musze przyznać,że ciepła podoga,taka berdziej umiarkowana trochę mnie rozpieściła,bo gdy ostatnio biegałam podczas chłodniejszych dni to od razu łapało mnie przeziębienie.
No nic będziemy się hartować jesienią

Cytat:
Wczoraj, tak jak i ostatnio, jedyne niecałe 3km - plan na 10km zakładał bieg 20min. Trochę tempo poprawiłam - jednak lepiej mi się biega podczas okresu niż po 3 piwach dnia poprzedniego.
Ostatnio biegłam..na ostrym kacu...nie polecam
Cytat:
Swój plan na 10 jednak porzuciłam, będę biegać wedle własnego widzimisię. Przeszkadzało mi to, że wg planu powinnam dziś biegać, a wypadło mi jakieś wyjście, później mi się wszystko przesuwa - na razie średnio wychodzi mi bieganie 4 razy w tygodniu.
Ja już od pół roku niebiegam z planem,tylko właśnie według własnego życzenia i powiem Ci szczerzę,że mam lepsze wyniki niż gdy biegałam z planem

Cytat:
Co do biegania jeszcze, wczoraj wpadłam na fajną kampanię Adidasa:

http://chayden.net/Runs/Adidas/
oj sama prawda
cattt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 11:21   #1083
Paula_95
Wtajemniczenie

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;36019237]Mi trochę głupio biegało na początku wśród obserwatorów Ale tłumaczę sobie to tak, że oni mi tylko zazdroszczą i twój znajomy conajwyżej mógł podziwiać twoj zapał do biegania przy takiej temperaturze

Też się zastanawiałam nad jakimiś słuchawkami, bo te od telefonu są do d... Ale skoro wypadają mi one z uszu w trakcie przerzucania papierów przy biurku to co tu mówić o bieganiu...
Jak macie jakieś sprawdzone modele to się pochwalcie [/QUOTE]

Na mnie też się gapią, ale ja unoszę głowę do góry i przebiegam koło nich-niech się wstydzi ten, kto widzi!
Ja mam takie od mp3, creative. Nie wypadają mi z uszu

Kierowca 09.03.2015 rok, godz. 10.25
Paula_95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 11:26   #1084
cattt
Mrs Mrau

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;36019237]Mi trochę głupio biegało na początku wśród obserwatorów Ale tłumaczę sobie to tak, że oni mi tylko zazdroszczą i twój znajomy conajwyżej mógł podziwiać twoj zapał do biegania przy takiej temperaturze [/QUOTE]
W styczniu biegałam gdy było ciemno,wstydziłam się bardzo.Swojej nieporadności,tego jak wyglądam podczas biegu itp.
Teraz to się zmieniło o 180 stopni,biegam tylko za dnia i za jakąś taką swoistą dumą

Ludzie którzy mieszkają przy trasie którą biegam,znają moje pory biegu,wiedzą,że "to ta co biega z psem" Kiwamy sobie głowami,machamy,no sielanka jakaś

Poza tym powiem nieskromnie,że przekonałam chyba kilka osób do biegania. Widziałam jakiś czas temu dziewczynę,jeździła tylko na rowerze,widywałam ją codziennie,a ostatnio widziałam ją na "mojej" trasie jak sobie biegała.Miałam ochotę ją uściskać
Poza tym mój TŻ też ze mną czasem biega,niektórzy znajomi sięgnęli po nordic walking.
Tak więc pozytywnie

Poza tym sporo znajomych wie, gdzie i kiedy biegam,więc nawet mówią,że mnie to podczas biegania najczęściej można spotkać.
Tylko szkoda,że zazwyczaj oni wypachnieni piękni schludni a ja jak po wojnie jakiejś.

Inna sprawa,że cieszę się,że przyzwyczaiłam siebie i innych do widoku mojej twarzy bez makijażu,czuję się taka bardziej wyzwolona
Pewnie nie wyglądam bossko,ale sama świadomość,że wychodze na bieganie,nie mam makijażu i że to mnie nie martwi w ogóle,jest cudowna
Wiecie co mam na myśli?
cattt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 11:49   #1085
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Ja mam taki rodzaj słuchawek http://allegro.pl/sluchawki-sennheis...558924127.html Kupiłam kiedyś w biedronce za 7 zł, w lidlu niedawno były za 12 zł. I taki rodzaj słuchawek mogę szczerze polecić
Teraz chcę sobie kupić takie co każdą osobno sie na ucho zakłada, bo czasami z kimś biegam, i fajnie by było jakbym jednym uchem mogla muzyki słuchać http://allegro.pl/sportowe-douszne-s...549083059.html

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 13:24   #1086
anniaa

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ja mam taki rodzaj słuchawek http://allegro.pl/sluchawki-sennheis...558924127.html Kupiłam kiedyś w biedronce za 7 zł, w lidlu niedawno były za 12 zł. I taki rodzaj słuchawek mogę szczerze polecić
Teraz chcę sobie kupić takie co każdą osobno sie na ucho zakłada, bo czasami z kimś biegam, i fajnie by było jakbym jednym uchem mogla muzyki słuchać http://allegro.pl/sportowe-douszne-s...549083059.html
ja mam słuchawki co każde z osobna zakłada się na ucho , kupowałam w realu za 15 zł.

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 13:38   #1087
Callitus
Zakorzenienie

Ja źle się czułam biegając w nausznych, wszystko mi się pociło i ogólnie było takie ble

Teraz kupiłam sobie jakieś taniaki Kossy i sa całkiem w porządku. O dziwo o wiele lepiej biega mi się w dousznych niż w dokanałówkach - nie wypadają tak bardzo No ale komfort słuchania gdy się nie biega, jest całkiem innym, jestem audiofilem
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
Callitus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 17:56   #1088
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

Pierwsze w 10 km moje najbardziej bolą mnie teraz ramiona
Stary 2012-08-21, 18:08   #1089
Paula_95
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ismenkusia Pokaż wiadomość
Pierwsze w 10 km moje najbardziej bolą mnie teraz ramiona
biegłaś na rękach? Imenikusiu, dziękuję za polecenie kaszy jaglanej-kasza manna poszła w odstawkę

Stary 2012-08-21, 18:16   #1090
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

Cytat:
Napisane przez Paula_95 Pokaż wiadomość
biegłaś na rękach? Imenikusiu, dziękuję za polecenie kaszy jaglanej-kasza manna poszła w odstawkę
Dziwne co zapewne wina słabego rozciągania rąk w poprzednich treningach i teraz wyłaza takie kwiatki.

Iaglana dziś jadłam, super na nogi stawia po biegu
Stary 2012-08-21, 18:35   #1091
laquelle
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cattt Pokaż wiadomość

Inna sprawa,że cieszę się,że przyzwyczaiłam siebie i innych do widoku mojej twarzy bez makijażu,czuję się taka bardziej wyzwolona
Pewnie nie wyglądam bossko,ale sama świadomość,że wychodze na bieganie,nie mam makijażu i że to mnie nie martwi w ogóle,jest cudowna
Wiecie co mam na myśli?
Mam tak samo. Kiedyś nie wyobrażałam sobie wyjść z domu bez makijażu. Chociażby tusz do rzęs ale zawsze coś musiałam mieć bo inaczej źle się czułam, a teraz przywyczaiłam się i innych do siebie w wersji natural i czuję się z tym dobrze
laquelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 18:54   #1092
Paula_95
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez laquelle Pokaż wiadomość
Mam tak samo. Kiedyś nie wyobrażałam sobie wyjść z domu bez makijażu. Chociażby tusz do rzęs ale zawsze coś musiałam mieć bo inaczej źle się czułam, a teraz przywyczaiłam się i innych do siebie w wersji natural i czuję się z tym dobrze
Ja na co dzień (do szkoły) się nie maluje w ogóle, mimo to, że mam trądzik i tłusta skórę. Ludzie często się mi dziwią, ale ja po prostu nie czułam potrzeby (specjalnie używam czasu przeszłego ) się malować. Wiadomo-do kościoła, na imprezę to trzeba, ale codziennie to nie ma mowy

Stary 2012-08-21, 19:01   #1093
la girafe
Zadomowienie

Cytat:
Dziwne co zapewne wina słabego rozciągania rąk w poprzednich treningach i teraz wyłaza takie kwiatki.
myślisz, że to z braku rozciągania? bo mnie właśnie też ostatnio ręce bolą po biegu, a nie macham nimi na wszystkie strony

VICTORY LOVES PREPARATION
la girafe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 20:13   #1094
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Paula_95 Pokaż wiadomość
Ja na co dzień (do szkoły) się nie maluje w ogóle, mimo to, że mam trądzik i tłusta skórę. Ludzie często się mi dziwią, ale ja po prostu nie czułam potrzeby (specjalnie używam czasu przeszłego ) się malować. Wiadomo-do kościoła, na imprezę to trzeba, ale codziennie to nie ma mowy
Masz chyba podobnie jak ja. Teraz maluję się trochę częściej, ale brak makiijażu na co dzień to dla mnie norma, a cerę też mam tłustą. Mi wystarczy krem matujący i błyszczyk. Makijaż robię kiedy mam ochotę się odstawić
Dzisiaj zrobione 4o min i czułam że mogłabym więcej. Ale nie chciałam przesadzać i jutro narzekać na zakwasy. Tym samym był to mój 5 trening i 150 min biegania za mną
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 20:18   #1095
Narek
Zakorzenienie

Melduję się i ja, chociaż oczywiście nie pobiegałam rano- obudziłam się o 8 i padało Ale to nic, wieczorem super mi się biegło, byłam na endorfinowym haju Zrobiłam oczywiście swoją stałą trasę( ok 5 km w 27 minut), ale czuję, że w czwartek trochę zwiększę dystans, skoro tak dobrze mi dzisiaj szło

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 21:10   #1096
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

Cytat:
Napisane przez la girafe Pokaż wiadomość
myślisz, że to z braku rozciągania? bo mnie właśnie też ostatnio ręce bolą po biegu, a nie macham nimi na wszystkie strony
Albo brak rozgrzewki rąk przed biegiem
Stary 2012-08-21, 21:42   #1097
la girafe
Zadomowienie

Cytat:
Albo brak rozgrzewki rąk przed biegiem
jedno i drugie u mnie kuleje, więc będę musiała się z tym ogarnąć

VICTORY LOVES PREPARATION
la girafe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 22:25   #1098
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Mnie nigdy rece nie bolaly po bieganiu
Dzisiaj 15km przebieglam,boli mnie standardowo biodro ale tylko z prawej strony ze jakis postep

Stary 2012-08-22, 07:30   #1099
cytrynkowymotyl
Zadomowienie

Cytat:
Mnie nigdy rece nie bolaly po bieganiu
Dzisiaj 15km przebieglam,boli mnie standardowo biodro ale tylko z prawej strony ze jakis postep
Grunt, że się cieszysz.

Ja mam dzisiaj wieczorne bieganie w planach.
Kurczę już wczoraj miałam katar i mi się źle biegło. A dzisiaj to chyba będzie gorzej bo prawie mi cieknie z nosa
cytrynkowymotyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 08:19   #1100
olaaa99
Zadomowienie

Czy któraś z was kupuje może izotoniki w proszku do rozrabiania? Tak byłoby w sumie taniej - na allegro ceny od 20zł za duże opakowanie. Wolałabym jednak trafić w coś porządnego o jakimś określonym smaku, żeby dało się pić. :P

olaaa99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 08:29   #1101
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

Cytat:
Czy któraś z was kupuje może izotoniki w proszku do rozrabiania? Tak byłoby w sumie taniej - na allegro ceny od 20zł za duże opakowanie. Wolałabym jednak trafić w coś porządnego o jakimś określonym smaku, żeby dało się pić. :P

2 łyżeczki miodu+ 0,75 wody+ cytryna+ odrobina soli
Stary 2012-08-22, 08:48   #1102
olaaa99
Zadomowienie

Cytat:
2 łyżeczki miodu+ 0,75 wody+ cytryna+ odrobina soli
Cała cytryna? A spróbuję w najbliższym czasie, dzięki.
Tylko miód mi się kończy. Jak ktoś ma jeszcze jakieś doświadczenia z izotonikami, niech da znać.

olaaa99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 08:55   #1103
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

Cytat:
Cała cytryna? A spróbuję w najbliższym czasie, dzięki.
Tylko miód mi się kończy. Jak ktoś ma jeszcze jakieś doświadczenia z izotonikami, niech da znać.

Tak, plus mozesz dodac tabletke pluszz minerały

Ja bym tej chemii ze sklepu nie kupowala
Stary 2012-08-22, 10:39   #1104
assia_j
Przyczajenie

Możecie proszę polecić jeszcze jakieś słuchawki więcej? Też mi wypadają ciągle, a że biegam na bieżni, a w klubie idzie ich muzyka, chciałabym ją jednocześnie zagłuszyć - czyli potrzeba mi dobrych, ale byle nie wypadały.

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

A czym można jeszcze można się wspomagać, żeby fajniej spalać tłuszczyk? Coś poza L-karnityna?
assia_j jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 10:45   #1105
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

Dieta :-P i ciężka praca:-P
Stary 2012-08-22, 12:44   #1106
Paula_95
Wtajemniczenie

Cytat:
Dieta :-P i ciężka praca:-P
Zgadzam się ja odkąd się zaczęłam zdrowo jeść (jem rodzaje kaszy i warzywa oraz owoce, o których istnieniu nie wiedziałam ) i ruszać się jestem lżejsza o kilkanaście kilogramów. Ogólnie lepiej się czuje. Naturalnie, jak modelka nie wyglądam i wyglądać nigdy nie będę, ale wolę biegać niż siedzieć całe popołudnie z paczką chipsów przed telewizorem

Stary 2012-08-22, 13:49   #1107
emm_ka
Raczkowanie

Dołączam do Was Biegacze Mam nadzieje, że można?
Biegam 3 razy w tygodniu: pon, śr, pt.
Dystans na razie mizerny 4,5 km.
Dziś mam zamiar pobić swój życiowy rekord-6,5 km, mam nadzieję, że podołam
emm_ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 15:36   #1108
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez emm_ka Pokaż wiadomość
Dołączam do Was Biegacze Mam nadzieje, że można?
Biegam 3 razy w tygodniu: pon, śr, pt.
Dystans na razie mizerny 4,5 km.
Dziś mam zamiar pobić swój życiowy rekord-6,5 km, mam nadzieję, że podołam
Witamy. Dystans nie jest mizerny. Ja na poczatku biegalam 1,5km i bylam z tego dumna .

Stary 2012-08-22, 17:03   #1109
Winky
Zadomowienie

Cytat:
Ja za waszymi namowami od 3 dni ćwiczę yogę. Ale ściągnełam sobie do tego aplikacje na tel, i ćwiczę z jakimś panem
Podzieliłabyś się linkiem do strony, z której można ściągnąć tę aplikację z jogą?
Oto jest życie: nic a jakże dosyć...
Winky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 17:38   #1110
IsabellexD
Raczkowanie

Heej, mogę dołączyć?
Biegam od marca, na razie jestem w stanie przebiec ponad 7 km i to tylko w niektore dni :/ a chciałabym biegać 10km i to jeszcze w jakimś przyzwoitym tempie ;p
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości