Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy! - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-22, 17:13   #2341
Kalpana
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!

A mnie dzisiaj tak 30-40 minut bolało podbrzusze jak na okres....

Myślicie, że to jakieś bóle przepowiadające? Ale na razie się dobrze czuję, więc może to tylko takie przejściowe?

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 17:20   #2342
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
próbowałam teraz wyslac privA ale sie nie da, ma podany tylko numer gg, ale ja nie mam gg wiec nie mam jak napisac.
Ja też nie mam niestety gg. Co dziwne jakieś kilka minut temu widziałam, że nas podglądała.

Axxxa co u Was? Halo, halo !

Edytowane przez Dearlie
Czas edycji: 2012-08-22 o 17:21
Dearlie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 17:24   #2343
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki,
Wróciłam dziś do domku opieka w szpitalu fatalna, aż szkoda pisać, ale skurcze mi wyciszyli. Na całe szczęscie żadnego rozwarcia nie mam, więc mogli mnie wypisać do domu. Łożysko niestety nadal bardzo nisko, zakrywa ujście wewnętrzne szyjki, więc przy porodzie sn jest ryzyko jego uszkodzenia przez główkę dziecka. Może zapaść decyzja o koniecznosci wykonania cesarskiego cięcia. Dodatkowo mała ułozona jest nadal pośladkowo.
Spróbuje trochę ponadrabiać, ale jest ponad 60 stron, więc pewnie nie dam rady wszystkiego przeczytać.
Jak miło że kolejna z dziewczynek wraca w dwupaku ze szpitala

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Całe szczęście, że wykluczono padaczkę. Przepraszam, że głupio pytam, ale żółtaczka poporodowa to chyba nic poważnego, prawda? Tzn. moja położna ostrzegła mnie, że mam się nie denerwować, gdyby nasz maluch takową miał, bo mój TŻ ma grupę krwi B i podobno ten fakt zwiększa ryzyko jej występienia u naszego synka. Jednak rozumiem, że to nic groźnego, tak?
Żołtaczka noworodkowa jest wynikiem niedojrzałej wątroby i układy trawiennego. Mówi się o niej fizjologiczna. Może być bardziej nasilona u wcześniaków. Praktycznie każdy maluszek przez nią przechodzi.
Stary 2012-08-22, 17:28   #2344
marzenka1984
Rozeznanie

Dziewczyny czy macie tak jakby skurcze w odbycie? Ze kurczy się tam i jakoś dziwnie boooli.
Stary 2012-08-22, 17:35   #2345
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy macie tak jakby skurcze w odbycie? Ze kurczy się tam i jakoś dziwnie boooli.
Ja tak mam czasem, takie kłucie mocne przy odbycie.

Ja dziś cały dzień na nogach. Zaszalałam i kupiłam sobie sukienkę, płaszczyk i kurteczkę Teraz bolą mnie nogi jak nie wiem co...
Zaczęły mnie też niestety boleć kolana, szczególnie podczas siadania...

Gratuluję wizyt!
Colds - bardzo mi przykro, że pod sam koniec musisz taki stres przeżywać

Axxxa odezwij się do nas, bo się martwimy!!!
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 17:41   #2346
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

colds ja spuchłam w sobotę a w poniedziałek urodziłam ... spuchły mi palce i ręce nawet
aaaa przeraziłaś mnie Konczi, bo ja od dwóch dni strasznei spuchłam, najbardziej zauważyłam to na palcach u rąk, bo z dnia na dzień obrączka mi się werżnęła tak, że jej nie mogliśmy z mężem ściągnąć teraz ona i zaręczynowy wchodzą mi do połowy palca

nie chce jeszcze rodzic, trzeba skończyć malowanie!

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

bafi, niegrzeczna, katiem,agnus dziękuję
tamlin Jagódka tez będzie z nami spała w pokoju. On już gotowy jest , ale męzul nie chce malować reszty mieszkania jak malutka będzie w domu dlatego tak mu zależy by skończyć przed jej przybyciem na świat

Katarzinka

colds jejku współczuję Ci strasznie ta nasza służba zdrowia to jedna wielka masakra, aż brak mi słów
a tak w ogóle dziewczyny to mam pytanie, szczególnie do tych z terminem na polowe września, czy pobolewa Was też brzuch jak na okres? ale trochę wyżej też?nie są to jakieś straszne bóle, takie "wyciszone" tak jakby ale dają się we znaki. No i o bólu krzyża nie wspomnę mężul mówi, że nie mam co się martwic skoro gin powiedział, że po 36 tc takie bóle to już normalka

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 17:43   #2347
marzenka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ja tak mam czasem, takie kłucie mocne przy odbycie.

Ja dziś cały dzień na nogach. Zaszalałam i kupiłam sobie sukienkę, płaszczyk i kurteczkę Teraz bolą mnie nogi jak nie wiem co...
Zaczęły mnie też niestety boleć kolana, szczególnie podczas siadania...

Gratuluję wizyt!
Colds - bardzo mi przykro, że pod sam koniec musisz taki stres przeżywać

Axxxa odezwij się do nas, bo się martwimy!!!
Ciekawe od czego to jest, ja nawet jak w ciąży nie byłam miałam tak od czasu do czasu i do póki nie puści to lepiej się nie ruszać hmm..
Stary 2012-08-22, 17:49   #2348
Katee27
Zadomowienie

Hej.
Dziś od 4.20 na nogach...byłam dziś w szpitalu na małym zabiegu,pani dr usunęła mi 4kk...ufff...10kg stresu ze mnie spadło.Bałam się,ze przez to zrobią mi cc a tego nie chce,choć gin mówił,że nie muszę ich usuwać teraz,ale ja uparta.Tylko wizja skurczów i porodu nadal mnie bardzo przeraża,albo,że będą skurcze a rozwarcia nie będzie...Oczy mi się zamykają i nie mam siły dużo pisać.

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Maggie trzymam kciuki żeby wszystko było jak należy!!!
matko ten wątek mamy tak napięty wiadomościami różnorakimi że naprawde masakra
Ciągle coś u kogoś sie dzieje...
Chyba zrobie sobie przerwe z wizażem,bo sama się bardziej nakręcam a moje otoczenie nie pomaga tylko bardziej dołujeMam dośc!rodzinka...

Cytat:
Mamy,mamychyba wczoraj o tym pisałyśmy

Colds oby wszystko się powiodło i Melcia szczęśliwie przyszła na świat

Asiulka dziękuję Kochana doszło,też Ci coś wysłałam

Iwoncia czyli też bierzesz fenka?po całej czy po pół i do kiedy?bo zastrzyki na płucka dostałaś prawda?

Marzenka mamy,mamyostatnio o tym pisłyśmy

Ja już mam dość wszystkiego,noce są koszmarne,brzuch twardnieje mimo leków,ledwo się toczę do łazienki choć mam kilka kroków,wszystko mnie wnerwia,a najbardziej moje otoczenie i poradyto się pożaliłam...

Trzymam kciuki za wizyty i szybkie porody.

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-08-22 o 17:54
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 17:49   #2349
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Wiadomość od Maggie:
Nadal są w szpitalu. Mała miała dziwne drgania, podejrzewano padaczkę, ale po usg główki i obserwacji stwierdzono że to nic niepokojącego. Dziś za to wyszła żółtaczka więc dlatego zostały. Wszystkie dziewczynki pozdrawia.
by dziewczyny za nie długo wyszły do domku, dobrze, że wykluczono padaczkę

martusia super, ze już wróciłaś. i wszystko się uspokoiło

Jagódka

Edytowane przez angel166
Czas edycji: 2012-08-22 o 17:54
Stary 2012-08-22, 17:51   #2350
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawe od czego to jest, ja nawet jak w ciąży nie byłam miałam tak od czasu do czasu i do póki nie puści to lepiej się nie ruszać hmm..
Ja też tak miałam już przed ciążą Może to od jelit... Okropny to ból, paraliżujący!

Angel ja miewam takie bóle miesiączkowe i twardnienia. Ale jestem wyluzowana, bo to 36t i 4 dni, więc zaraz będziemy donoszeni. Poza tym tak wyglądają skurcze przepowiadające moim zdaniem
Stary 2012-08-22, 17:59   #2351
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Ja już mam dość wszystkiego,noce są koszmarne,brzuch twardnieje,ledwo się toczę do łazienki choć mam kilka kroków,wszystko mnie wnerwia,a najbardziej moje otoczenie i poradyto się pożaliłam...
biedactwo, wiem co czujesz kochana, bo codziennie rano wstaję z takim sapomoczuciem. W nocy mnie szlak trafia, bo po 5/6 razy wstaję siku, a coraz trudniej mi się wyturlac z łóżka zawsze jak wracam z powrotem to zaczyna mnie bolec brzuch. W dzień humor mi się poprawia, bo mężul w domu to mi humor poprawia, chociaż dziś się popłakałam przez niego, bo mi się do obiadu wtrącał to chyba syndrom głupienia od siedzenia w domu hehe

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość

Angel ja miewam takie bóle miesiączkowe i twardnienia. Ale jestem wyluzowana, bo to 36t i 4 dni, więc zaraz będziemy donoszeni. Poza tym tak wyglądają skurcze przepowiadające moim zdaniem
To idziemy łeb w łeb, bo wg suwaczka u mnie też dzisiaj 36 +4 w sobotę 37 skończonych będzie
pierwotny tp, wg om mam na 17 września (om 10 grudnia), wg ostatniego usg tp na 15 września wyszedł

Jagódka
Stary 2012-08-22, 18:00   #2352
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Ja też się nie czuje najlepiej dzisiajmdli mnie od rana.

Ale trzymam kciuki za Was

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 18:01   #2353
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Ymm no nie wiem czy powinnaś prowadzić w takim stanie...
Nie może jakoś sam wrócić?[COLOR="Silver"]
pieszo bo jest na totalnym odludziu....zajechalam,me ga pomalu,sama bez dzieci...potem na kroplowke mnie tz odstawil.Jutro mam wizyte u diabetologa... a od popoludnia bedzie do nas chodzic ta pomoc domowa na 4 godz....

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Ja też się nie czuje najlepiej dzisiajmdli mnie od rana.

Ale trzymam kciuki za Was
ja tez wymiotuje dzis ,wczoraj tez nie kolorowo,źle mi sie cos to żelazlo wchlania bez tego soku z wit c bo z powodu cukru mam pic wode z zwykla cytryna
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 18:02   #2354
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
a tak w ogóle dziewczyny to mam pytanie, szczególnie do tych z terminem na polowe września, czy pobolewa Was też brzuch jak na okres? ale trochę wyżej też?nie są to jakieś straszne bóle, takie "wyciszone" tak jakby ale dają się we znaki. No i o bólu krzyża nie wspomnę mężul mówi, że nie mam co się martwic skoro gin powiedział, że po 36 tc takie bóle to już normalka
Ja to miewam już chyba wszystkie możliwe i jak na okres,i krzyżowe i cały brzuch twardy,że szok.Palce u rąk też mam spuchnięte od jakiegoś czasu i nie noszę obrączki i zaręczynowego,bo potem problem ze zdjęciem.W pierwszej ciązy nie puchłam...Teraz mam już naprawde dość
A powiedz jak pierwsze dni po odstawieniu fenka?

Pokaże Wam nasz wózek,bo z mailem mam problem...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 180820121334.jpg (77,3 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 180820121336.jpg (71,2 KB, 34 załadowań)

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 18:08   #2355
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam dosyc..
Odkąd wrócilam do domu to rycze.. Wczoraj na ktg wyszlo wszystko dobrze, dostalam w nocy tylko raz kroplowke przeciwbolowa.
Gdyby byl na obchodzie porannym ten lekarz, co sie tak martwil to nadal, bym siedziala tam.. ale go nie bylo. choc i tak byla lekarka, ktora wczesniej chciala mnie zostawic, a dzisiaj popedzala lekarza zeby mnie do domu wypisal!!!! paranoja!!!
nerka mnie boli, spuchnieta jestem - przytylam od poniedzialku 4kg!!!!!, wiec sama woda we mnie jest. nie moge dobrze nogi zgiac..
po nieprzespanej nocy Mloda tez jest zmeczona.. mam 3cm rozwarcia. jak ja mam rodzic nie majac sily?!?!?!?!?!
strasznie sie czuje...
najsmieszniejsze jest to, ze wypis mialam miec dopiero jutro!!! a ja juz na nerke z bolu nie moge, wiec pytam sie - gdzie bez wypisu, by mnie w nocy przyjeli do szpitala? bo tam nie mam zamiaru wracac!!!!
umowilam sie z lekarzem prowadzacym na wizyte, okolo 20 mam byc.
mam wszystkiego dosyc....
Oj biedaku. Jak oni traktują nas w tych szpitalach to masakra. Napisz co ci ginek powiedzial

Cytat:
Dzień doberek

Jestem po wizycie u prywatnego swego ginka na dzień dzisiejszy zamiast Tośki będzie Sebastian bo chyba mignęły jajka na ekranie ale nie do końca wiadomo i przesunął mi się termin z 19 na 16 październik
Łożysko ma II stopień więc nie jest źle jak na 32 tydzień i wód jest dużo

Kolejna wizyta 4 września u mojej okrutnej prowadzącej przytyłam 1kg od ostatniej wizyty więc mam nadzieję, że nie będzie głupich gadań ale na poprawę humoru mam po niej usg na lepszym sprzęcie ciekawe jakie informacje o dzidzi z tamtąd wyniosę, liczę jednak na dziewczynkę już się przyzwyczaiłam przez te osiem miesięcy i Tż tak samo

Sojka1990 czas najwyższy

colds biedactwo ale opieka w takim stanie Cię wypuścili, co za lekarze. Jedź na tą Polną, lepiej żebyś była pod obserwacją bo w sumie to nic Ci nie zaradzili.
czyli dobre wieści

Cytat:
Wiadomość od Maggie:
Nadal są w szpitalu. Mała miała dziwne drgania, podejrzewano padaczkę, ale po usg główki i obserwacji stwierdzono że to nic niepokojącego. Dziś za to wyszła żółtaczka więc dlatego zostały. Wszystkie dziewczynki pozdrawia.
Ojej, dobrze, że to nic poważnego. Pozdrowienia dla Maggie

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki,
Wróciłam dziś do domku opieka w szpitalu fatalna, aż szkoda pisać, ale skurcze mi wyciszyli. Na całe szczęscie żadnego rozwarcia nie mam, więc mogli mnie wypisać do domu. Łożysko niestety nadal bardzo nisko, zakrywa ujście wewnętrzne szyjki, więc przy porodzie sn jest ryzyko jego uszkodzenia przez główkę dziecka. Może zapaść decyzja o koniecznosci wykonania cesarskiego cięcia. Dodatkowo mała ułozona jest nadal pośladkowo.
Spróbuje trochę ponadrabiać, ale jest ponad 60 stron, więc pewnie nie dam rady wszystkiego przeczytać.

Trzymam kciuki bo jeszcze wszystko może się zmienić. Na lepsze oczywiście

Sandra, Sojka to która pierwsza??

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 18:15   #2356
zielona1911
Zakorzenienie

Katee
super bryczka coraz bardziej przekonuje sie do tego espiro.
Kupilas nowy czy uzywke? ja mam upatrzona uzywke ale prezentuje sie bardzo dobrze

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

przyszla mi dzis paczka z all bardzo szybko. kupowalam koszule-jest bardzo fajna i stanik tez calkiem ok. Do tego wkladki laktacyjne i butelki.
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 18:15   #2357
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
i coś się chyba zaczyna dziać... boli.. jak leże boli, jak wstane i przejde boli, jak siedze boli.. może to już
Sojeczko co dalej? jak się czujesz? moze zafunduj sobie kapiel i jak nei przejdzie to do szpitala jedz?
Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam dosyc..
Odkąd wrócilam do domu to rycze.. Wczoraj na ktg wyszlo wszystko dobrze, dostalam w nocy tylko raz kroplowke przeciwbolowa.
Gdyby byl na obchodzie porannym ten lekarz, co sie tak martwil to nadal, bym siedziala tam.. ale go nie bylo. choc i tak byla lekarka, ktora wczesniej chciala mnie zostawic, a dzisiaj popedzala lekarza zeby mnie do domu wypisal!!!! paranoja!!!
nerka mnie boli, spuchnieta jestem - przytylam od poniedzialku 4kg!!!!!, wiec sama woda we mnie jest. nie moge dobrze nogi zgiac..
po nieprzespanej nocy Mloda tez jest zmeczona.. mam 3cm rozwarcia. jak ja mam rodzic nie majac sily?!?!?!?!?!
strasznie sie czuje...
najsmieszniejsze jest to, ze wypis mialam miec dopiero jutro!!! a ja juz na nerke z bolu nie moge, wiec pytam sie - gdzie bez wypisu, by mnie w nocy przyjeli do szpitala? bo tam nie mam zamiaru wracac!!!!
umowilam sie z lekarzem prowadzacym na wizyte, okolo 20 mam byc.
mam wszystkiego dosyc....
Bardzo współczuje, mam nadzieje ze Twój lekarz cos poradzi, może odesle do innego szpitala? w takim stanie rodzic narazie byłoby nie wskazane bo jestes juz pewnie bez sił...

Ciesze sie Maggi ze wykluczyli padaczke, oby żółtaczka szybko przeszła
Katee piękne kolorki ma Wasz wózio
Jakoś się zrobiło smutno na wątku, nie dziwie sie te upały dają sie nam mocno we znaki. Jeszcze troszkę dziewczyny, damy radę.
Sciskam kciuki za wiecej dobrych wiesci

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka

Edytowane przez Enigmama
Czas edycji: 2012-08-22 o 18:16
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 18:22   #2358
zielona1911
Zakorzenienie

no wlasnie Sojka i Sandra jak tam?
Stary 2012-08-22, 18:25   #2359
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Witam popludniowo
Dzis znowu zalatany dzien..
Bylismy odebrac komode ale sie wkurzylam bo uchwyty nie pasuja sa za krotkie.. wiec myk do sklepu co za fuszerke odwalaja i pani powiedziala ze na sobote beda
Dobra juz pol biedy z tymi uchwytami .. bo w szuflady sobie moge wkladac no ale wkurzylam sie
Colds nie mam słow na to co odwalają w tym szpitalu.. w takim stanie Cie wypuscic? Mam nadzieję i 3mam kciuki zeby twoj lekarz potraktował Cie powaznie
3mam tez kciuki za mała Maggie zeby bylo dobrze i szybko do domku wrocilydobrze ze to nie padaczka.
Marzenka ale beda heca jak beda jajka ciekawa jestem czy wogole u ktorejs z nas bedzie pomyłka z płcia
Katee sliczny bryka, bardzo mi sie podoba

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 18:26   #2360
Sara_m7
Rozeznanie

Gratuluję wszystkim dzieciaczków i zaczętych tygodni !!!! My mamy już 34tc, i w zw z tym mam pytanie- jakie macie łożysko? Byłam na usg i lekarz wyliczył mi stopień - IIIA. To dobrze czy nie? Jak jest u Was? Tzn mówił, że wszystko w porządku, ale człowiek głupi i czyta to co w necie i tam piszą że stopień III to powinien być pod koniec, koło porodu.
Sara_m7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 18:33   #2361
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Witam się pojechałam na ip i wróciłam ... kurna... z kwitkiem. Jakieś durne babsko - lekarz, przez telefon z paniami na IP załatwiała sprawę ze mną, mówię jak cielęciu, że lekarz mnie tu skierował, aby zbadać stan dziecka i łożyska a głupia pinda powiedziała, że zrobi to tylko pod warunkiem, że się położę. Lekarz mój mi mówił, że to będzie wyglądało inaczej, że jeśli zobaczą coś niepokojącego podczas badania, to ewentualnie mnie położą - a tu taka informacja. Mam się stawić jutro - nie specjalnie mi się to uśmiecha. I kombinuje co tu zrobić - do kogo jeszcze zadzwonić, żeby sprawę załatwić

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 18:39   #2362
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
To idziemy łeb w łeb, bo wg suwaczka u mnie też dzisiaj 36 +4 w sobotę 37 skończonych będzie
pierwotny tp, wg om mam na 17 września (om 10 grudnia), wg ostatniego usg tp na 15 września wyszedł
Ja mam termin 15.09 i on jest z tego pierwszego usg.

A z OM mam na 20.09

Ale moja gin bierze pod uwagę ten pierwszy. A głupie położne ze szpitala oczywiście z OM i robią mi zamieszanie w karcie ciąży...
Stary 2012-08-22, 18:43   #2363
zielona1911
Zakorzenienie

ostatnio kupilam plyn do prania w biedronce Kłębuszek. moglam sie spodziewac ze cena bedzie adekwatna do jakosci. Wsadzilam brudne ciuchy i wyciaglam tez brudne i zapach taki dziwny...ale jestem zla
Stary 2012-08-22, 18:48   #2364
tamlin111
Zakorzenienie

Ja kupuję zawsze Kłębuszka do czarnych i moim zdaniem jest taki sam jak Woolite czy Perwoll. Pięknie dopiera ubrania, nawet robocze Kropka. Zawsze daję też Lenora i pięknie pachną ciuchy.

Na 15.09. też mam termin z usg z om na 24.09.
Stary 2012-08-22, 18:54   #2365
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kupuję zawsze Kłębuszka do czarnych i moim zdaniem jest taki sam jak Woolite czy Perwoll. Pięknie dopiera ubrania, nawet robocze Kropka. Zawsze daję też Lenora i pięknie pachną ciuchy.

Na 15.09. też mam termin z usg z om na 24.09.
Ja kupilam Kłębuszka do kolorowych i owszem dalam plyn do plukania E sensitive,ale jakos dziwnie pachnial i naprawde plamy nie zeszly z Oskarowych ubranek. A ile nakretek wlewasz? ja jedną.

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

a ja mam termin z OM 13.09 a z USG 30.09 chociaz po ostatniej wizycie jak bylam w 33 tygodniu wedlug usg to dzidzius mial wymiary na 36tyg. Ale to tylko teraz na ostaniej wizycie
Stary 2012-08-22, 18:55   #2366
sandra23s
Zadomowienie

katee ładne kolorki wózka

no ciekawe jak tam sojka???bo ja sie dzis jeszcze nie wybieram na porodówke...prze czyscilo mnie i spokój.jutro mam wizyte ale mi sie nie chce isc,bo to tak daleko....

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 18:56   #2367
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Ja kupilam Kłębuszka do kolorowych i owszem dalam plyn do plukania E sensitive,ale jakos dziwnie pachnial i naprawde plamy nie zeszly z Oskarowych ubranek. A ile nakretek wlewasz? ja jedną.
Ja leję na oko, nie do nakrętki, ale będzie więcej. Do kolorów nie używałam, jakoś w tym wypadku nie dowierzam płynom. Choć kupiłam na przykład te małe saszetki nowe Ariela do białego i są bardzo dobre. I pięknie pachną. Do Pauli kolorowych ubrań to tylko dobry proszek plus odplamiacz z Inter Marche i ciuchy jak nowe.
Stary 2012-08-22, 18:59   #2368
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Ja leję na oko, nie do nakrętki, ale będzie więcej. Do kolorów nie używałam, jakoś w tym wypadku nie dowierzam płynom. Choć kupiłam na przykład te małe saszetki nowe Ariela do białego i są bardzo dobre. I pięknie pachną. Do Pauli kolorowych ubrań to tylko dobry proszek plus odplamiacz z Inter Marche i ciuchy jak nowe.
Ja wczesniej pralam w E,niekosztuje duzo i dopieral. Ja sie teraz przerzuce na proszek jakis Sensitive,moze Vizir bo chce prac wszystkich domownikow ciuchy razem. Mam nadzieje ze malutkiego nie uczuli.
Stary 2012-08-22, 19:07   #2369
kraven
Zakorzenienie

Cześć.

Na początku wieści od Marty 1986222 - jest w szpitalu, wkroczyli w 36 tydzień. Jeszcze tydzień i będą donoszone i może wypuszczą Ją do domu

Katee super bryka. My też zakupiliśmy dzisiaj bryke - Hartana Vip Xl. Spędzołam w sklepie ponad 1,5 godziny, ale w końcu sie zdecydowałam. TŻ był już zalamany.

Colds nie mam słów na takie postępowanie szpitala

Marzenka ale niespodzianka z płcią

Maggie trzymam kciuki, żeby wszystko było ok i żebyście szybciutko wróciły do domku

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 19:21   #2370
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Ja to miewam już chyba wszystkie możliwe i jak na okres,i krzyżowe i cały brzuch twardy,że szok.Palce u rąk też mam spuchnięte od jakiegoś czasu i nie noszę obrączki i zaręczynowego,bo potem problem ze zdjęciem.W pierwszej ciązy nie puchłam...Teraz mam już naprawde dość
A powiedz jak pierwsze dni po odstawieniu fenka?

Pokaże Wam nasz wózek,bo z mailem mam problem...
świetna brykaa pierwsze dni bez fenka spędzam jak na szpilkachcoraz częściej boli mnie brzuch no i budzę się w nocy w tych godzinach jak dzwonił mi budzik na tabletki

bafi masakra! robią z człowieka wariata. Wstydziliby się kobiecie w ciąży kazac przyjeźdzac dwa razy

gda no mi w szpitalu tez pod uwagę brali ten z om. O tyle, że te dwa dni w tą czy we w tą to już nei taka różnica duża

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Cześć.

Na początku wieści od Marty 1986222 - jest w szpitalu, wkroczyli w 36 tydzień. Jeszcze tydzień i będą donoszone i może wypuszczą Ją do domu
by wytrwały dziewczyny jeszcze tydzien

Jagódka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości