Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-22, 14:32   #1921
joanna200
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Ufff... pędzicie jak szalone
To może ja tak w skrócie...
  1. Gratuluję wszystkim dziewuszkom po wczorajszych badaniach!
  2. Witajcie nowe "członkinie"
Dołączam do klubu najszczęśliwszych osób na świecie Widziałam i słyszałam serduszko - łomotało jak szalone - bardzo wzruszające...
Dostałam 2 zdjęcia - takie ogólne i z rytmem serca... mój mąż spojrzał na to pierwsze i skomentował: "o... teraz to widać, że coś tam jest... ale mam wrażenie, że maleństwo ma dziwny wyraz twarzy".
Moje maleństwo dla równowagi jest kilka dni w przód w stosunku do OM... i ma... całe 2,3cm! Kawał chłopa/baby!
A na dokładkę euforii okazało się, że moja cysta się wchłonęła... Wczoraj byłam tak zmęczona radością, że padłam w łóżko w ułamku sekundy!
no to gratulacje..

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
całą noc nie spałam, a od rana co chwilę tak chlustająco wymiotuję (sorry za opis), że już mi się żyć nie chce..... powiedziałam TŻtowi, że chcę do szpitala a on na to, że mam się nie wygłupiać i pić jak najwięcej.... ciekawe jak...

mam już dosyć tej ciąży - gdybym wiedziała, że będzie tak źle to bym się nie zdecydowała
jejku nie mów tak.. wiesz ile kobiet chciałoby być na Twoim miejscu?
Dziwię się Twojemu facetowi, że w ogóle nie zareagował na to co się dzieje.. dawno powinien Cię do szpitala zawieźć..

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
hej
ja bylam w pon u gin i nawet karty ciazy mi nie zalozyl kazal jak najszybciej zrobic USG bo jak to stwierdzil nie zawsze serce bije i nie zawsze jest tak jak bysmy chcieli... zapisalam sie na kase chorych na 14 wrzesnia ale to raczej jest za pozno i bede musiala isc do niego na prywatnie, lekarz do ktorego chcialam chodzic ma urlop i bedzie dopiero od 7 wrzesnia.
ten lekarz jeszcze dal mi skierowanie na bad moczu i krwi.
a czemu Ci nie zrobił USG?

Cytat:
Napisane przez trooskava Pokaż wiadomość
Moje drogie to i ja sie pochwale moim bąblem 3,7 cm
śliczny..

Cytat:
a czy wy juz od pierwszej wizyty mialyscie zalozona karte? boje sie, ze jak pojde do innego lekarza to nie zaliczy mi tej peirwszej wizyty i nici z becikowego;/
ja dopiero teraz dostałam.. wpisane mam 10 tc..

a dziewczyny powiedzcie mi jeszcze robiłyście cytologię?
ja ostatnio robiłam 2 lata temu i muszę się wybrać, bo to też się kontroluje w ciąży.. zresztą nie tylko w ciąży..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-22, 14:37   #1922
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
A dzisiaj mam rocznicę ślubu. .

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
End Of Topic / Threadkoniec tematu/dyskusji
dzieki za wyjasnienie
Cytat:
Dołączam do klubu najszczęśliwszych osób na świecie Widziałam i słyszałam serduszko - łomotało jak szalone - bardzo wzruszające...
Dostałam 2 zdjęcia - takie ogólne i z rytmem serca... mój mąż spojrzał na to pierwsze i skomentował: "o... teraz to widać, że coś tam jest... ale mam wrażenie, że maleństwo ma dziwny wyraz twarzy".
Moje maleństwo dla równowagi jest kilka dni w przód w stosunku do OM... i ma... całe 2,3cm! Kawał chłopa/baby!
A na dokładkę euforii okazało się, że moja cysta się wchłonęła... Wczoraj byłam tak zmęczona radością, że padłam w łóżko w ułamku sekundy!
pieknie

Cytat:
całą noc nie spałam, a od rana co chwilę tak chlustająco wymiotuję (sorry za opis), że już mi się żyć nie chce..... powiedziałam TŻtowi, że chcę do szpitala a on na to, że mam się nie wygłupiać i pić jak najwięcej.... ciekawe jak...

mam już dosyć tej ciąży - gdybym wiedziała, że będzie tak źle to bym się nie zdecydowała
idz do lekarza jak nic tylko wymiotujesz nie jesz nie pijesz. mi ginka kazala informowac jak ponad 3 razy dziennie bede wymiotowac

Cytat:
hej
ja bylam w pon u gin i nawet karty ciazy mi nie zalozyl kazal jak najszybciej zrobic USG bo jak to stwierdzil nie zawsze serce bije i nie zawsze jest tak jak bysmy chcieli... zapisalam sie na kase chorych na 14 wrzesnia ale to raczej jest za pozno i bede musiala isc do niego na prywatnie, lekarz do ktorego chcialam chodzic ma urlop i bedzie dopiero od 7 wrzesnia.
ten lekarz jeszcze dal mi skierowanie na bad moczu i krwi.
bardzo nie fajnie sie zachowal.
Cytat:
piekny lezakuje

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam takie pytanie, w jakiej dawce powinnam przyjmować kwas foliowy? Bo mam tabletki 5 mg i biorę jedną dziennie.
0,4mg
Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Hej
Mam takie pytanko...czy oprócz kwasu foliowego brałyście jeszcze jakieś witaminki przygotowując się/planując ciążę?
Myślę żeby sobie zakupić Femibion1 i trochę się wzmocnić, bo kurcze jakoś nic nie mogę jeść, nic mi nie smakuje, kiepsko z tym u mnie
ja najpierw kwas potem kupilam sobie jakies witaminki ale nie takie drogi tylko z tych jakby podrob. jedno opakowanie zdarzylam zjesc. teraz tylko kwas. ale rozgladam sie za witaminami

dobra jeszcze jedna strona zostala ale to potem teraz ide

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-22, 14:41   #1923
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość

ja ostatnio robiłam 2 lata temu i muszę się wybrać, bo to też się kontroluje w ciąży.. zresztą nie tylko w ciąży..
ja cytologię robiłam w październiku ubiegłego roku. Moja ginka powiedziała, że trzeba co rok i teraz w październiku będę robić
Stary 2012-08-22, 15:19   #1924
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
owszem, wysysają z mamusi, ale jak mamusia nic nie je ani nie pije, tylko wymiotuje
to przez jakiś czas czerpią z zapasów i pokładów... ale do czasu...
Myślę, że po 2 dniach wymiotowania i nie jedzenia sama bym do toalety nie dolazła...

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-22, 15:22   #1925
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Mi lekarz pobrał cytologię na pierwszej ciążowej wizycie.

A kartę założył mi w 5 tygodniu, ale miałam wyniki bety (w zasadzie dwa wyniki, bo zrobiłam sobie sama przed wizytą) i zrobił mi usg gdzie widać coś tam już było.

Edytowane przez ObserwujeCie
Czas edycji: 2012-08-22 o 15:36
ObserwujeCie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-22, 15:47   #1926
joanna200
Rozeznanie

Mi powiedziała gin, że jestem młoda i co 2 lata wystarczy..
muszę się właśnie wybrać..
z tego co pamiętam to właśnie pierwszy raz robi się na początku ciąży, a drugi raz miałam pod koniec ciąży..
nie wiem, czy wszędzie tak jest..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-22, 16:42   #1927
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Hej
Mam takie pytanko...czy oprócz kwasu foliowego brałyście jeszcze jakieś witaminki przygotowując się/planując ciążę?
Myślę żeby sobie zakupić Femibion1 i trochę się wzmocnić, bo kurcze jakoś nic nie mogę jeść, nic mi nie smakuje, kiepsko z tym u mnie
Brałam właśnie Femibion 1 z pół roku przed ciążą, takie miałam zalecenie od lekarza po poronieniu aby przygotować organizm, zaopatrzyć w wszelkie witaminy.

Cytat:

Jak byłam u lekarza to pytał czy miałam robioną w ciągu ostatniego roku bo chciał zrobić ale miałam w październiku więc nie było potrzeby.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-22, 17:26   #1928
Moderna
Zakorzenienie

Wzielam sie za gotowanie leczo, ponad godzine zajelo mi tylko przygotowanie warzyw ale bardzo lubie, i jest w miare lekkostrawne

poza tym przespalam dzisiaj w ciagu dnia prawie 6 godzin
i nadal czuje sie fatalnie, mam nadzieje, ze jutro jakos przetrwam dzien w pracy, to tylko 5 godzin

Pewnie po jedzeniu poloze sie znowu
Stary 2012-08-22, 17:30   #1929
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Hej laseczki

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
A dzisiaj mam rocznicę ślubu. Do tego po ostatnim przytulaniu z tż załapałam standardowo coś... liczyłam, że w tej ciąży będzie lepiej, bo w tamtej co kilka dni, po każdym leczeniu dopadał mnie nowy stan zapalny. Ale widać tu zapowiada się to samo.
wszystkiego najlepszego!!! ja też czasami podłapuję jakieś zapalenie pęcherza ehh

Cytat:
[/LIST]Dołączam do klubu najszczęśliwszych osób na świecie Widziałam i słyszałam serduszko - łomotało jak szalone - bardzo wzruszające...
superrr !!! brawo

Cytat:
Napisane przez Sunshine833 Pokaż wiadomość
Witam, mojej też nie ma....coś w ogóle krótka ta lista jak na całą Polskę nie sądzicie?
no krótka, nawet nie wiem czy jest tam ktoś z mojego miasta

Cytat:

przesadzasz, wiele dziewczyn chciałoby być na Twoim miejscu. Twoje częste wymioty klasyfikują się do szpitala. Poczytaj trochę o tym jak tak lubisz, ale powiem Ci że nic nie robiąc zagrażasz dziecku i sobie.

Cytat:
cudny bobas!!

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Tyle czytasz tych artykułów, a nie wyczytałaś, ze jak wymioty sa takie, że nie przyswaja się ŻADNYCH pokarmów i nie ustępują to trzeba się niezwłocznie udac do lekarza, bo po pierwsze: nie dostarczasz dziecku zadnych substancji odzywczych, po 2. można się odwodnić a lekarz Ci da leki, które spowodują, ze dolegliwości się zmniejszą. Nie wiem na co czekasz....
Przepraszam, ze tak drastycznie, ale tu trzeba działać szybko!
dokładnie tak

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Nowe dziewczyny napiszcie do strippi żeby Was na listę wpisała. czasem któraś opisuje jakiś objaw albo badanie i chcę sprawdzić na jakim jest etapie ciąży i się nie da. A przeszukiwać wątek masakra przecież przy tej (nad)produkcji
NO WŁAŚNIE BO BĘDZIE LANIE!!!

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
j
moja jest... Ale za to nie ma lekarza do którego własnie na to usg mnie wysyła Więc nie kumam czemu mnie wysyła do kogos innego
No ja tym bardziej nie rozumiem nic z tego, dziwne to.

Cytat:
Ja miałam robione przy 1 wizycie, 5tydzień

A ja już po wizycie
Stary 2012-08-22, 17:33   #1930
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
w styczniu miałam robioną. gin stwierdził na początku ciąży, że nie ma sensu teraz powtarzać i wpisał mi w kartę styczniowy wynik.

Cytat:
to przez jakiś czas czerpią z zapasów i pokładów... ale do czasu...
Myślę, że po 2 dniach wymiotowania i nie jedzenia sama bym do toalety nie dolazła...
dokładnie, ja teraz czuję się ogólnie na tyle osłabiona, że i jeden taki dzień mógłby mi wystarczyć, żebym zemdlała. na miejscu dziewczyny byłabym już u lekarza/w szpitalu może i wymioty są naturalną dolegliwością, ale bez przesady.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-22, 17:43   #1931
klementyna1
Zakorzenienie

sscarlett26 chyba się do lekarza wybrała, bo coś się nie odzywa. ..
Mi dziś brzuch dokucza, oj dokucza...;/
Ale teraz wsuwam talerzysko kluchów z serem- jak nigdy nie lubiłam kluskowych potraw to teraz najeśc się nie mogę
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-22, 17:53   #1932
Sunshine833
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Wzielam sie za gotowanie leczo, ponad godzine zajelo mi tylko przygotowanie warzyw ale bardzo lubie, i jest w miare lekkostrawne
A z czego robisz leczo...jeny ja chyba wieki nie jadłam tego dania a w sumie ochotę bym miała
Sunshine833 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-22, 17:59   #1933
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
A z czego robisz leczo...jeny ja chyba wieki nie jadłam tego dania a w sumie ochotę bym miała
cukinia, różne rodzaje papryki, pomidory, cebula, zamiast kiełbasy trochę mięsa wołowego - gulasz (choć z kiełbasą wychodzi bardziej aromatyczny) no i trochę ryżu., kostka wołowa i sol, i odrobina przecieru pomidorowego

takie proste danie jednogarnkowe, smaczne, pozywne.. no tylko przygotowanie zabiera sporo czasu, to wszystko obrac i pokroic
Stary 2012-08-22, 18:06   #1934
klementyna1
Zakorzenienie

U mnie bez ryżu. TYlko sama cukinia, papryka, cebula, pomodory i podsmazana kielbaska- jadlam ze 3 dni i mi sie juz przejadlo Ale ogólnie pyyycha
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-22, 18:06   #1935
Luna0
Zakorzenienie

ale mnie wczoraj głowa bolała wogole ostatnio jestem starsznie słaba, ledwo funkcjonuje, albo funkcjonuje leząc

Cytat:
Widziałam i słyszałam serduszko - łomotało jak szalone - bardzo wzruszające...
Super gratulacje !! dziwny wyraz twarzy haha

Cytat:
Jaki duży bombel

Ja karte miałam założoną na pierwszej wizycie, ale dostałam do rąk na drugiej
cytologie robiłam po # i o dziwo po zabiegu łyżeczkowania mam I grupę a zawsze miałam II

Około której strony jest ten spis lekarzy?

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-22, 18:10   #1936
Agnjeska
Zadomowienie

O mamusiu ale pędzicie... przy moich godzinach pracy nie mam szans być na bierząco (;
Skrótowo gratuluje wszystkim serduszek (;
Swoją drogą mało jest mam kwietniowych.
Ja mam jutro wizytę u położnej o 17.30, muszę wziąść mocz do badania (poranny ...)
zobaczymy co wyjdzie
Moderna w leczu gotujesz ryż razem z warzywami? Ja zawsze osobno i dopiero na talerzu sobie mieszam (;
Aah ja czekam na mój obiad, który się właśnie piecze ^^

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-22, 18:15   #1937
Sunshine833
Raczkowanie

Cytat:
cukinia, różne rodzaje papryki, pomidory, cebula, zamiast kiełbasy trochę mięsa wołowego - gulasz (choć z kiełbasą wychodzi bardziej aromatyczny) no i trochę ryżu., kostka wołowa i sol, i odrobina przecieru pomidorowego

takie proste danie jednogarnkowe, smaczne, pozywne.. no tylko przygotowanie zabiera sporo czasu, to wszystko obrac i pokroic
no to już wiem co mam jutro na obiad...dzięki za przepis
Stary 2012-08-22, 18:17   #1938
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Moderna w leczu gotujesz ryż razem z warzywami? Ja zawsze osobno i dopiero na talerzu sobie mieszam (;
Aah ja czekam na mój obiad, który się właśnie piecze ^^
najpierw gotuje leczo (nie pamietam jak dlugo, na oko to bedzie jakas godzina, moze troszke wiecej) i 15-20 minut przed koncem wrzucam kilka lyzek ryzu (to zalezy jaka ilosc leczo mamy, i trzeba uwazac zeby nie przesadzic - raz nasypalam za duzo i mialam ryz z leczo ), no i to na wolnym ogniu sobie dochodzi
Stary 2012-08-22, 18:25   #1939
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
a zawsze miałam II

Około której strony jest ten spis lekarzy?

https://courses.fetalmedicine.com/lists?course=1

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-22, 18:26   #1940
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
no to już wiem co mam jutro na obiad...dzięki za przepis
prosze

w internecie na pewno znajdziesz dokladny opis

tak teraz sobie uswiadomilam, ile tych warzyw w tym leczo jest

3 srednie cukinie (1,2 kg), papryka żółta spiczasta (taka jasna - 0,5 kg), 2 papryki czerwone (0,5 kg) (moja mama jeszcze zawsze dodawala zielona i żółtą, by ladne kolorki byly ) i 1 kg pomidorów (bez skorki).

Cebulke podsmazylam, do tego mieso - chwile smazymy (u mnie sie za krotko gotowalo, wolowe potrzebuje wiecej czasu, wiec lepiej wziac kielbaske hmm.. no chyba, ze najpierw troche pogotowac samo miesko tak z pol godziny i dopiero pozniej warzywa, .. tez by przeszlo i pewnie byloby delikatniesze), dodaje warzywa, mieszam, chwile podduszam, dodaje szklanke wrzacej wody z kostka, lekko sole - i to sie gotuje. Ryz wrzucam na 15 minut przed koncem, dodaje troszke koncentratu pomidorowego, i doprawiam sola

I ja musze do tego miec buleczke lub kawalek chleba bialego, inaczej nie zjem

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2012-08-22 o 18:28
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-22, 18:32   #1941
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
Słodki maluch cieszę się, że wszystko ok

LEONEK 2.03.13.
Stary 2012-08-22, 18:34   #1942
poziomkka
Zadomowienie

Nie było mnie chyba nawet nie tydzień, a mam tyle stron do nadrobienia, że szok Witam kolejne przyszłe Mamusie i gratuluję
Ja jutro zaczynam 8 tydzień. Jestem coraz bardziej zmęczona i grubsza... Wczoraj byłam na przymiarce sukni i na szczęście jeszcze na mnie pasuje, ale już jest problem, bo piersi mi tak urosły, że muszę iść bez stanika. Dobrze przeczuwałam, że nie wzięłam na zamek tylko gorset
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-22, 18:36   #1943
Leonikowa
Rozeznanie

dziewczyny a jak to jest z wynikami z toxo jak się długo czeka??

LEONEK 2.03.13.
Stary 2012-08-22, 18:36   #1944
poziomkka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Swoją drogą mało jest mam kwietniowych.
Ja jestem mamą kwietniową, ale póki co nie wpisuję się na listę na pierwszej stronie, bo nie wiem dokładnie kiedy będzie termin porodu, z moich obliczeń ok 8 kwietnia, ale dowiem się dopiero 4 września na usg
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-22, 18:43   #1945
Sunshine833
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Ja jestem mamą kwietniową, ale póki co nie wpisuję się na listę na pierwszej stronie, bo nie wiem dokładnie kiedy będzie termin porodu, z moich obliczeń ok 8 kwietnia, ale dowiem się dopiero 4 września na usg
To mamy tego samego dnia usg a i termin porodu podobny ja ma naraize 3.04 ale też na następnej wizycie mi potwierdzi dokładnie ginka szkoda, że jeszcze dwa tygodnie trzeba czekać żeby się uspokoić, że wszystko ok
Stary 2012-08-22, 18:44   #1946
LiwkaO
Wtajemniczenie

Leonikowa - Ja miałam tego samego dnia wyniki Toxo
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-22, 18:54   #1947
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
dziewczyny a jak to jest z wynikami z toxo jak się długo czeka??
Ja mam po tygodniu, dziś zanosiłam wyniki, wszystko idealnie, oprócz moczu, ale mam brać żurawinę i będzie ok
a toxo mam donieść
Stary 2012-08-22, 18:58   #1948
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
najpierw gotuje leczo (nie pamietam jak dlugo, na oko to bedzie jakas godzina, moze troszke wiecej) i 15-20 minut przed koncem wrzucam kilka lyzek ryzu (to zalezy jaka ilosc leczo mamy, i trzeba uwazac zeby nie przesadzic - raz nasypalam za duzo i mialam ryz z leczo ), no i to na wolnym ogniu sobie dochodzi
Spróbuję kiedyś tak... bo ja zawsze w garnku do gotowania ryżu, ryż gotuje (nie ma to jak iść na łatwiznę (; )
A mój dzisiejszy obiadek :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20120822182312.jpg (378,8 KB, 34 załadowań)

12.02.2013 Jasmine
Stary 2012-08-22, 18:59   #1949
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Chyba że tak (; pewnie więcej takich mam jest (;
ed. ups. przepraszam za posta pod postem... przypadek oO

12.02.2013 Jasmine
Stary 2012-08-22, 19:02   #1950
Leonikowa
Rozeznanie

dziękuję za informację

LEONEK 2.03.13.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości